Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα ο Θ. Τσουκάτος
  • [02] Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Ζιμπάμπουε

    [01] Πολιτική

    Υπόθεση Siemens

    Στον εισαγγελέα ο Θ. Τσουκάτος

    28/6/2008 10:55:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στο γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Αθανασίου, προσήλθε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρος Τσουκάτος, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Διονύση Γκούσκο, για να καταθέσει ως ύποπτος, σχετικά με το 1 εκατ. μάρκα που φέρεται να διατέθηκαν από τη Siemens και όπως υποστηρίζει κατέληξαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Το επίμαχο ποσό κατατέθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1999 με επιταγή της Siemens από την Ντόιτσε Bank, του Μονάχου σε λογαριασμό επιχειρηματία στην τράπεζα Abn Amro Bank στο Ρότερνταμ. Ο εν λόγω επιχειρηματίας στο υπόμνημα που έδωσε στον Εισαγγελέα κ. Αθανασίου, υποστήριξε ότι διέθεσε τον λογαριασμό του για να εξυπηρετήσει άλλον φίλο του επιχειρηματία, ο οποίος με τη σειρά του υποστήριξε ότι εξυπηρέτησε τον κ. Τσουκάτο, που είχε ζητήσει λογαριασμό του εξωτερικού, για να σταλούν χρήματα από φίλους του κόμματος. Ο κ. Τσουκάτος, θα παραδώσει στον κ. Αθανασίου υπόμνημα με τις θέσεις του. Σύμφωνα με τον κ. Γκούσκο, ο πρώην βουλευτής υποστηρίζει ότι το επίμαχο ποσό μοιράστηκε σε επτά λογαριασμούς με συνδικαιούχο σε όλους πρώην συνεργάτη του κ. Τσουκάτου και μεταφέρθηκε τμηματικά στο ΠΑΣΟΚ.

    Με δηλώσεις τους στην Ημερησία, εν τω μεταξύ, 8 υπουργοί της κυβέρνησης διατυπώνουν κοινό αίτημα για άμεσες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για το πολιτικό χρήμα, ώστε να υπάρξει ουσιαστική διαφάνεια και να σταματήσει η υποκρισία στη χρηματοδότηση των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων. Η υπόθεση της Ζιμένς κυριάρχησε χθες στη Βουλή.

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις

    Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, πρώην και νυν υπουργών στην υπόθεση της Siemens, η Εισαγγελία Πρωτοδικών επισημαίνει ότι από την έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Αθανασίου, δεν έχει προκύψει κανένα τέτοιο στοιχείο. Ο κ. Αθανασίου εξέτασε την Παρασκευή ως μάρτυρα το σύμβουλο του εκπροσώπου της εταιρίας Saic στην οποία ανατέθηκε το έργο της εγκατάστασης του συστήματος C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εισαγγελέας παρέλαβε επίσης υπόμνημα με τις θέσεις πρώην συνεργάτη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρου Τσουκάτου σχετικά με την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου μάρκων που κατατέθηκαν το 1999 από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Siemens σε λογαριασμό επιχειρηματία και σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην συνεργάτης του κ. Τσουκάτου κλήθηκε ως ύποπτος, καθώς φαίνεται ως συνδικαιούχος λογαριασμών προς τους οποίους, σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο μοιράστηκαν το ένα εκατομμύριο μάρκα για να μεταφέρεται τμηματικά στο κομματικό ταμείο. Τη Δευτέρα ο εισαγγελέας έχει καλέσει σε κατάθεση ως υπόπτους δύο χρηματιστές προς τους οποίους κατευθύνθηκαν εμβάσματα από δύο υπεράκτιες εταιρίες που διακινούσαν "μαύρα χρήματα" της Siemens. Έχει καλέσει επίσης σε συμπληρωματική κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τους δύο εκπροσώπους των δύο προαναφερόμενων υπεράκτιων εταιριών.

    Η υπόθεση της Ζιμένς κυριάρχησε στη Βουλή

    Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το πολιτικό χρήμα ζήτησε χθες Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για συγκρότηση εξεταστικής μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η υπόθεση δεν θα κουκουλωθεί και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής εφόσον χρειαστεί, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι έχασε την ευκαιρία να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κωλυσιεργεία φοβούμενη τις αποκαλύψεις, ενώ ζήτησε άμεση σύσταση εξεταστικών επιτροπών για όλα τα επίμαχα θέματα και αμέσως μετά τη διενέργεια εκλογών.

    Υπέρ της άμεσης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens τάχθηκαν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ζήτησε προανακριτική επιτροπή.

    [02] Κόσμος

    Ν.Α Αφρική

    Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Ζιμπάμπουε

    27/6/2008 23:40:00

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν σήμερα στη Ζιμπάμπουε κατά το τέλος των προεδρικών εκλογών που ο αρχηγός του κράτους Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει λόγω της αποχώρησης της αντιπολίτευσης που αποχώρησε από τον εκλογικό αγώνα λόγω της σε βάρος της καταστολής.

    Οι υπεύθυνοι των εκλογικών τμημάτων άρχισαν να κλείνουν τις πόρτες των αιθουσών και να σφραγίζουν τις κάλπες στις 20.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα πρέπει να αρχίσει αμέσως σε καθένα από τα 9000 εκλογικά τμήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εκλογικής Επιτροπής της Ζιμπάμπουε, Ουτλοάλ Σιλαϊγκουάνα.

    "Θα ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα κάθε εκλογικής περιφέρειας, όπως θα φθάνουν σε μας και ελπίζουμε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να το κάνουμε αύριο", τόνισε.

    Η Επιτροπή θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όταν θα έχει τα τελικά στοιχεία και από τις 210 εκλογικές περιφέρειες, πρόσθεσε η ίδια πηγή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 June 2008 - 8:49:51 UTC