Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα της Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Διεθνής διάσκεψη στη Μιανμάρ
  • [03] Πρώτη η Ρωσία, στην τρίτη θέση η Καλομοίρα!
  • [04] Δολοφονία δημοσιογράφου στο Πακιστάν
  • [05] Επέζησε 266 ώρες στα ερείπια

    [01] Πολιτική

    Προηγείται 3,1% του ΠΑΣΟΚ

    Προβάδισμα της Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

    25/5/2008 10:09:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Διατήρηση του πολιτικού σκηνικού, τουλάχιστον στις βασικές του κατευθύνσεις, προκύπτει από τη δημοσίευση των στοιχείων της νέας δημοσκόπησης που δόθηκε στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα προβάδισμα 3,1% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της ΜRB για τον "Ελεύθερο Τύπο". Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31,1%, έναντι 28% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί ο ΣΥΝ με 14,1%, το ΚΚΕ με 6,9%, και ο ΛΑΟΣ 4,1%. Στο ερώτημα ποιο από τα κόμματα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 29,1% απαντά η ΝΔ, το 23,5 το ΠΑΣΟΚ και 23,1% κανένα. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής λαμβάνει 36,1%, έναντι 19,1 του Γιώργου Παπανδρέου και 15% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,3% δεν επιλέγει κανένα πολιτικό αρχηγό. Ακόμα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη από πέρσι και οφείλεται κυρίως στην ακρίβεια.

    [02] Κόσμος

    Για τους πληγέντες από τον κυκλώνα Ναργκίς

    Διεθνής διάσκεψη στη Μιανμάρ

    25/5/2008 10:27:00 πμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή στη Ραγκούν, οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης δωρητριών χωρών και ανθρωπιστικών οργανώσεων για τους πληγέντες από τον κυκλώνα Ναργκίς στην Μιανμάρ. Συμμετέχουν 52 χώρες και 24 οργανώσεις αρωγής και η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Η Μιανμάρ είναι μέλος της ASEAN και ελπίζει ότι θα αποσπάσει δεσμεύσεις για δωρεές άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το αποτέλεσμα του τυφώνα Ναργκίς που έπληξε πολλές περιοχές στο νότο της χώρας, στις 2 και 3 Μαΐου, κόστισε 133.600 νεκρούς και αγνοούμενους και 2,4 εκατομμύρια Βιρμανούς σε κατάσταση που συνθέτει ανθρωπιστική κρίση. Στην έναρξη των εργασιών ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τόνισε ότι "οι στρατιωτικοί συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης δράσης", αναφερόμενος στα εμπόδια που υπήρχαν από το καθεστώς της Μιανμάρ, στη συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα και τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας. "Ελπίζω και πιστεύω ότι οποιαδήποτε επιφύλαξη που μπορεί να είχε η κυβέρνηση της Μιανμάρ, σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν. Ελπίζω αυτό να σηματοδοτεί μια αλλαγή για να ξεπεραστούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Μπαν Κι Μουν είναι ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ που επισκέπτεται τη χώρα μετά το 1964.

    Από την πλευρά του καθεστώτος της Μιανμάρ, ο πρωθυπουργός της, στρατηγός Τέιν Σέιν, τόνισε ότι: "Η κυβέρνησή μου είναι έτοιμη να δεχθεί τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που ενδιαφέρονται να εργαστούν για την ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση, σύμφωνα με τις προτεραιότητές μας και το μέγεθος του έργου που πρέπει να γίνει. Θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να επιτραπεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να έλθουν, αν επιθυμούν να δεσμευτούν στο έργο της αποκατάστασης και της ανοικοδόμησης, από γειτονιά σε γειτονιά".

    [03] Πολιτισμός

    Eurovision 2008

    Πρώτη η Ρωσία, στην τρίτη θέση η Καλομοίρα!

    25/5/2008 1:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/5/2008 2:06:01 πμ)

    Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη

    Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ολοκληρώθηκε στο Βελιγράδι αναδεικνύοντας τη Ρωσία νικήτρια της φετινής Eurovision με συνολικά 272 βαθμούς. H ελληνική συμμετοχή με την Καλομοίρα, που για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έδινε μάχη για την πρωτιά, κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση. Συγχαρητήρια στην Καλομοίρα! Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ουκρανία (στη δεύτερη θέση), η Αρμενία, τέταρτη κατά σειρά και η Νορβηγία στην πέμπτη θέση. Ο τελικός μεταδόθηκε απευθείας από τη ΝΕΤ.

    Στην κορυφή ο Dima Bilan

    H φαντασμαγορική βραδιά στο Belgrade Arena άνοιξε με τη Marija Serifovic, νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, που προκάλεσε αίσθηση με τη σκηνική της παρουσία, καθώς τόσο η ίδια όσο και η ομάδα που την πλαισίωνε έδωσαν έμφαση στο ... ανδρόγυνο look.

    H Marija ήταν αυτή που ακολούθως ανήγγειλε τους λαμπερούς παρουσιαστές του show, Jovana Stankovic και Zeljko Joksimovic, οι οποίοι έδωσαν τη σκυτάλη στους 25 διαγωνιζόμενους. Μετά την παρουσίαση όλων των τραγουδιών, ανέβηκε στη σκηνή ο διάσημος Σέρβος μπασκετμπολίστας Βλάντε Ντίβατς που πετώντας τη μπάλα έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του tele-voting, που διήρκεσε 15 λεπτά. Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς με την ορχήστρα του έδωσε έναν εύθυμο τόνο στη βραδιά, λίγα λεπτά πριν αρχίσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κι ενώ στο green room η αγωνία κορυφωνόταν.

    Οι χώρες που ψήφισαν με τη διαδικασία του tele-voting ήταν συνολικά 43. Τα "δωδεκάρια" της Καλομοίρας προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αλβανία, το Σαν Μαρίνο, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Σημειώνεται επίσης ότι το "Secret Combination" δεν απέσπασε ψήφους μόνο από έξι χώρες. Η Ελλάδα από την πλευρά της πρόσφερε τους δώδεκα πολύτιμους βαθμούς στην Αρμένισσα Sirusho με το "Qele Qele".

    Η βραδιά έκλεισε με το μεγάλο νικητή, Dima Bilan, να ερμηνεύει ξανά το τραγούδι του, "Believe", που φέρνει το διαγωνισμό της Eurovision 2009 στη Ρωσία!

    Οι 25 χώρες που διαγωνίστηκαν στον τελικό με σειρά εμφάνισης είναι:

    1.Ρουμανία, Nico & Vlad, "Pe-o Margine De Lume" 2.Ηνωμένο Βασίλειο, Andy Abraham, "Even If" 3.Αλβανία, Olta Boka, "Zemr&#235;n E Lam&#235; Peng" 4.Γερμανία, No Angels, "Disappear" 5.Αρμενία, Sirusho, "Qele, Qele" 6.Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Laka, "Poku&#353;aj" 7.Ισραήλ, Boaz, "The Fire In Your Eyes" 8.Φινλανδία, Ter&#228;sbetoni, "Miss&#228; Miehet Ratsastaa" 9.Κροατία, Kraljevi Ulice & 75 Cents, "Romanca" 10.Πολωνία, Isis Gee, "For Life" 11.Ισλανδία, Euroband, "This Is My Life" 12.Τουρκία, Mor ve &#214;tesi, "Deli" 13.Πορτογαλία, V&#226;nia Fernandes, "Senhora Do Mar (Negras &#193;guas)" 14.Λετονία, Pirates Of The Sea, "Wolves Of The Sea" 15.Σουηδία, Charlotte Perrelli, "Hero" 16.Δανία, Simon Mathew, "All Night Long" 17.Γεωργία, Diana Gurtskaya, "Peace Will Come" 18.Ουκρανία, Ani Lorak, "Shady Lady" 19.Γαλλία, S&#233;bastien Tellier, "Divine" 20.Αζερμπαϊτζάν, Elnur & Samir, "Day After Day" 21.Ελλάδα, Καλομοίρα, "Secret Combination" 22.Ισπανία, Rodolfo Chikilicuatre, "Baila El Chiki Chiki" 23.Σερβία, Jelena Toma&#353;evi&#263; feat. Bora Dugic, "Oro" 24.Ρωσία, Dima Bilan, "Believe" 25.Νορβηγία, Maria, "Hold On Be Strong"

    [04] Κόσμος

    Διαδηλώσεις στην Ισλαμαμπάντ

    Δολοφονία δημοσιογράφου στο Πακιστάν

    25/5/2008 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Στους δρόμους του Ισλαμαμπάντ διαδήλωσαν οι δημοσιογράφοι, διαμαρτυρόμενοι για το φόνο του 44χρονου συναδέλφου τους Μουχάμαντ Ιμπραήμ ρεπόρτερ της εφημερίδας Express, που δολοφονήθηκε την Πέμπτη από άγνωστους δράστες. Το θύμα επέστρεφε από συνέντευξη που είχε πάρει από τον Μάουλβι Όμαρ, τον εκπρόσωπο του "Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν". Οι δράστες έκλεψαν το σημειωματάριο, τη φωτογραφική μηχανή, το κινητό τηλέφωνο και την μοτοσικλέτα του θύματος. Από την πλευρά του το "Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν", με ομιλία του ηγετικού του στελέχους, Μπατζαούρ Μάουλβι Φακίρ Μουχάμαντ, καταδίκασε την δολοφονία σε επικήδεια ομιλία που πραγματοποίησε μπροστά σε 5.000 άτομα, υποσχόμενος ότι "αν ανακαλυφθούν οι δράστες θα τους τιμωρήσουμε ανελέητα". Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας. Η εφημερίδα Express, στην οποία εργαζόταν ο Μουχάμαντ Ιμπραήμ εκδίδεται στη γλώσσα Ουρντού.

    [05] Κόσμος

    Ανασύρθηκε 80χρονος στην Κίνα

    Επέζησε 266 ώρες στα ερείπια

    25/5/2008 10:40:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ, Ρόιτερ

    Ζωντανός μετά από παραμονή 266 ωρών κάτω από τα ερείπια ανασύρθηκε ο ηλικίας 80 ετών Σιάο Ζίχου στην πόλη Μιανζού της Κίνας. Ο επιζών που είχε παγιδευτεί κάτω από κολόνα του σπιτιού του που είχε καταρρεύσει, ανασύρθηκε ημιπαράλυτος και κατάφερε να επιβιώσει χάρη στη φροντίδα της γυναίκας του, που του έδινε νερό και τον τάιζε τις 11 αυτές ημέρες. Την ίδια ώρα απαισιοδοξία εκφράζουν οι αρχές της χώρας για τον τελικό απολογισμό των θυμάτων, αφού χθες Σάββατο, ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο ανακοίνωσε ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να φθάσει τους 80.000 νεκρούς, με σχεδόν 30.000 αγνοούμενους. Με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία, οι νεκροί ανέρχονται σε 60.000 και ο σεισμός ήταν η χειρότερη φυσική καταστροφή που έπληξε την Κίνα τα τελευταία τριάντα χρόνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 May 2008 - 8:50:03 UTC