Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων
  • [02] Δολοφονήθηκε Ιρακινός δημοσιογράφος
  • [03] Φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια στους Ολυμπιακούς 2008

    [01] Πολιτική

    Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στο "ΡΙΑ-ΝΟΒΟΣΤΙ"

    Περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων

    25/4/2008 7:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2008 9:20:59 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Τη βούληση της Αθήνας για περαιτέρω ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, εκφράζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ - ΝΟΒΟΣΤΙ. Ενόψει της επίσκεψής του, την Τρίτη, στη Μόσχα, ο κ. Καραμανλής τονίζει τη σημασία που έχει για την ενεργειακή ασφάλεια το σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος θα ξεκινάει από τις ακτές της Κασπίας Θάλασσας με τελικό προορισμό την Κεντρική Ευρώπη. Το νότιο σκέλος του θα περνάει από την Ελλάδα, καθιστώντας την σε ενεργειακό κόμβο. Ο αγωγός Southstream έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 30 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ετήσια βάση. Το μήκος του θα είναι περί που 900 χλμ, ενώ το κόστος του σχεδίου αναμένεται να ανέρθει σε 6 δισ. δολάρια.

    Ο κ. Καραμανλής εκφράζει επίσης την ικανοποίηση του για τη θετική προσέγγιση που έχει η Ρωσία στο θέμα των Σκοπίων. "Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δε θα φεισθεί προσπαθειών για την υπεράσπιση του κύρους του κεντρικού αυτού οργάνου και τη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών", υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Κοσόβου, όπου Ελλάδα και Ρωσία έχουν ταυτόσημες απόψεις.

    Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ χαρακτηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως φίλο της Ελλάδας.

    [02] Ιράκ

    Δολοφονήθηκε Ιρακινός δημοσιογράφος

    25/4/2008 8:59:00 μμ

    Ένας παρουσιαστής της ιρακινής τηλεόρασης πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από αγνώστους που επέβαιναν σε διερχόμενο όχημα, ενώ περπατούσε σε μια αγορά στην γενέτειρα του, την πόλη Κούρνα στο νότιο Ιράκ, δήλωσαν συνάδελφοι του. Ο Γιασίμ αλ-Μπατάτ ήταν νέος παρουσιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Nakheel, ένα τοπικό κανάλι στο νότιο Ιράκ. "Ήταν πολύ μετριοπαθής, απλός στους τρόπους του. Τα μόνα του ενδιαφέροντα ήταν η δουλειά του και η οικογένειά του. Όλοι οι συνάδελφοι του τον συμπαθούσαν, και δεν γνωρίζουμε για πιο λόγο έπρεπε να δολοφονηθεί", δήλωσε στο Ρόιτερ ο διευθυντής του σταθμού, Αντνάν αλ Γιασέρι.

    Το Ιράκ είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στο κόσμο για τους δημοσιογράφους. Η εδρεύουσα στη Νέα Υόρκη, Επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων αναφέρει ότι 127 δημοσιογράφοι και 50 εργαζόμενοι σε άλλα ΜΜΕ έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, το 2003.

    [03] Κόσμος

    Σε επιφυλακή η Ιντερπόλ

    Φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια στους Ολυμπιακούς 2008

    25/4/2008 7:49:00 μμ

    Η Ιντερπόλ προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει πιθανή τρομοκρατική ενέργεια στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Πεκίνο, σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα της Ιντερπόλ, Ρόναλντ Νόμπλ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κινεζική πρωτεύουσα και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την έδρα της Ιντερπόλ στη Λιόν. "Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα ενός χτυπήματος από την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα ή κάποιας άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης που θα επιχειρούσε να προβεί σε παράνομες ενέργειες στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων", δήλωσε ο κ. Νομπλ στην ομιλία του με αφορμή τη διεθνή διάσκεψη για τη συνεργασία στο ζήτημα της ασφάλειας ενόψει των Αγώνων. "Αυτή η απειλή αυξάνει λόγω της φύσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Η Κίνα θα ανοίξει τις πόρτες της σε εκατοντάδες χιλιάδες ξένους επισκέπτες και δημοσιογράφους, ενώ εκατομμύρια πολίτες θα τους παρακολουθήσουν από την τηλεόραση" πρόσθεσε ο κ. Νομπλ. "Το γεγονός αυτό μπορεί να προσφέρει μια εύκολη πρόσβαση σε τρομοκράτες και να επιτρέψει τη διάπραξη μιας τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των Αγώνων, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο" κατέληξε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 April 2008 - 20:49:54 UTC