Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο ρεκόρ για πετρέλαιο-ευρώ
  • [02] Συμφωνία Σύνδεσης με ΕΕ
  • [03] Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2008
  • [04] Νέες μέθοδοι θεραπείας δισκοπάθειας -δισκοκήλης
  • [05] Υπόθεση Σ. Μπάγια
  • [06] Ζώνες ασφαλείας στα λεωφορεία
  • [07] Δε θέλουν τον Alonso τη Ferrari

    [01] Οικονομία

    Διεθνείς αγορές πετρελαίου

    Νέο ρεκόρ για πετρέλαιο-ευρώ

    22/4/2008 7:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 10:23:49 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Νέο ρεκόρ της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στις διεθνείς αγορές με το αργό να ξεπερνά τα 119 και να αγγίζει τα 120 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενισχυμένο από τις ανησυχίες σχετικά με τη ροή πετρελαίου από τη Νιγηρία και την περιοχή της Βόρειας Θάλασσας. Στα 119,38 δολάρια το βαρέλι, βρισκόταν η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού στις 18.30 ώρα Ελλάδος, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, σε μικρή απόσταση από την τιμή-ρεκόρ των 119,74 δολαρίων, που σημείωσε νωρίτερα.

    Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, συμβολαίου παράδοσης Μαΐου, είχε ανέλθει στα 116,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή-ρεκόρ που σημείωσε λίγο νωρίτερα ήταν 116,75 δολάρια το βαρέλι. Οι δολιοφθορές που προκάλεσαν ένοπλες ομάδες σε αγωγούς στη Νιγηρία την προηγούμενη εβδομάδα ανάγκασαν τη Royal Dutch Shell να ανακοινώσει τη μείωση των εξαγωγών αργού πετρελαίου από την αφρικανική χώρα.

    Δύο ακόμα αγωγοί της Shell στο Δέλτα του Νίγηρα αποτέλεσαν το στόχο επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες. Εξάλλου, η διοίκηση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο διυλιστήριο του Grangemouth στη Σκοτία βρίσκονται σε συνομιλίες προκειμένου να αποφευχθεί η σχεδιαζόμενη απεργία δύο ημερών, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τη δέσμευση μέρους των ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου από την παραγωγή της Βόρειας Θάλασσας. με το αργό να "πιάνει" τα 118,45 δολάρια στη Νέα Υόρκη, ενισχυμένο από την ιδιαίτερα αυξημένη -τον τελευταίο μήνα- ζήτηση στην Κίνα και τις ανησυχίες σχετικά με τη ροή πετρελαίου από τη Ρωσία και τη Νιγηρία.

    "Οι πληροφορίες ότι η Ρωσία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εκτός ΟΠΕΚ, θα παράγει λιγότερο πετρέλαιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ότι η παραγωγή της Νιγηρίας ίσως περιοριστεί λόγω της έλλειψης επενδύσεων, κάνει τους ανθρώπους να διαπιστώσουν ότι οι υψηλές τιμές είναι δικαιολογημένες", σημειώνει ο Μπόμπ Γκριρ, διευθύνων αντιπρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων του κλάδου PIMCO.

    Σε ανοδική κούρσα το ευρώ

    Συνεχίζεται η ανοδική κούρσα και σήμερα του ευρώ, το οποίο διαπραγματευόταν μεταξύ των 1,5836 - 1,6002 δολαρίων, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 1,60 δολ., ενώ το απόγευμα βρισκόταν στο ύψος των 1,598 δολαρίων, από το επίπεδο των 1,5912 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ - δολαρίου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,5931 δολάρια. Ευνοϊκό και σήμερα το κλίμα για το ευρώ, καθώς το μέλος της ΕΚΤ και διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Christian Noyer, ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει δράση προκειμένου να ανακόψει την άνοδο των λιανικών τιμών, εάν ο πληθωρισμός δεν επιβραδυνθεί. Αντιθέτως οι ενδείξεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως για παράδειγμα η πτώση που εμφάνισαν οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών, ενισχύουν το σενάριο της περαιτέρω μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων.

    Διεθνή δράση για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης ζητά ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν καλεί τον ανεπτυγμένο κόσμο να μην υποστηρίζει την λύση των βιοκαυσίμων.

    Οι πρόεδροι της Βολιβίας και του Περού κάνουν λόγο για λεηλασία των φυσικών πόρων. "Προτιμούμε την ζωή από το αυτοκίνητο. Αυτές οι πολιτικές έχουν αρνητική επίδραση στην ανθρωπότητα. Το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και κυρίως του σιταριού έχει αυξηθεί δραματικά", δηλώνει ο πρόεδρος της Βολιβίας.

    Στη Διεθνή Σύνοδο του της Ντάουνινγκ Στριτ για τις τιμές των τροφίμων συμμετέχουν επιστήμονες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αγρότες και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατά 117 εκατομμύρια ευρώ την διεθνή επισιτιστική βοήθεια. Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 63 ετών, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της καταστροφής των καλλιεργειών, της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών σχεδόν σε όλον τον κόσμο, και της ανόδου στις τιμές των καύσιμων. Ταυτόχρονα όλο και περισσότερες εκτάσεις χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοκαυσίμων στερώντας την αγορά από μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Όσο για τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γ.γ. του ΟΠΕ δήλωσε ότι το πετρελαϊκό καρτέλ θα αυξήσει τελικά την παραγωγή κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αλλά το 2012.

    Μπους για οικονομία και αύξηση τιμής του πετρελαίου

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους, εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία δεν βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης αλλά παρουσιάζει μια επιβράδυνση. "Δεν είμαστε σε ύφεση, είμαστε σε επιβράδυνση" δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Ορλεάνη, ενώ εμφανίστηκε ανήσυχος σχετικά με τις τιμές-ρεκόρ του αργού πετρελαίου και την αύξηση της τιμής της βενζίνης. Όπως σημείωσε ο Τζόρτζ Μπους, "προφανώς και ενδιαφέρομαι για τους καταναλωτές μας" και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε ήδη να έχουν πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο στην Αλάσκα (και πιο συγκεκριμένα στο ANWR) για να ενισχύσουν την παραγωγή. Μάλιστα, ο κ. Μπους προέτρεψε -ακόμα μια φορά- το Κογκρέσο να ανατρέψει το μνημόνιο σχετικά με τις γεωτρήσεις στην Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην Αρκτική (ANWR), περιοχή στην οποία ζουν είδη όπως οι πολικές αρκούδες και αποδημητικά πουλιά.

    Εξάλλου, την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία θα υποστεί μια σχετικά μικρής διάρκειας επιβράδυνση, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Μινεάπολης Γκάρι Στέρν, μιλώντας στο δίκτυο Fox Business. "Πιστεύω, ότι το πολύ-πολύ, η ανάπτυξη θα κατασιγάσει για μερικά τρίμηνα" ανέφερε ο Γκάρι Στέρν μέλος -με δικαίωμα ψήφου- της επιτροπής χάραξης πολιτικής της Fed το τρέχον έτος. Όπως είπε "Δύο, τρία τρίμηνα. Η ύφεση του 2001 ήταν μια ύφεση τριών τριμήνων. Η προηγούμενη ύφεση του 90, 91 ήταν επίσης μια ύφεση περίπου τριών τριμήνων. Δεν πιστεύω ότι η ιστορία αποτελεί έναν αλάνθαστο οδηγό αλλά, από την άλλη, νομίζω ότι μπορείς, επίσης, να μάθεις πράγματα από την ιστορία".

    [02] Κόσμος

    Βοσνία Ερζεγοβίνη

    Συμφωνία Σύνδεσης με ΕΕ

    22/4/2008 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στις 26 Μαΐου θα υπογραφεί τελικά κι όχι στα τέλη Απριλίου, η Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμγωνα με την πρέσβη της Σλοβενίας στη Βοσνία, κ. Νατάσα Βόντουσεκ. Η κ. Βόντουσεκ σε δηλώσεις της στην καθημερινή εφημερίδα του Σαράγεβο "Oslobodjenje", τόνισε ότι "η υπογραφή της Συμφωνίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, διότι τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη διοργάνωση της τελετής νωρίτερα". Σύμφωνα με την ίδια, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα και ο υπουργός Εξωτερικών, Ντιμίτρι Ρούπελ, κατέβαλαν προσπάθειες για τη διοργάνωση της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας στις 28 και 29 Απριλίου, ωστόσο δεν τα κατάφεραν διότι "η μετάφραση του κειμένου της Συμφωνίας στις επίσημες γλώσσες των κρατών - μελών της Ε.Ε. δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τότε".

    Η απόφαση για την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης "ήρθε" έπειτα από την εκπλήρωση μίας εκ των προϋποθέσεων που ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε η χώρα να υπογράψει τη Συμφωνία και αφορούσε στην αστυνομική μεταρρύθμιση η οποία εκπληρώνεται με τους νόμους που εγκρίθηκαν, πρόσφατα, από τους αρμόδιους θεσμούς της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

    Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης η Βοσνία - Ερζεγοβίνη αναμένεται να λάβει ποσό 440 εκ. ευρώ από τους μηχανισμούς προενταξιακής βοήθειας.

    [03] Πολιτισμός

    Θεσσαλονίκη

    Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2008

    22/4/2008 8:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 9:29:09 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Για 14η συνεχή χρονιά, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συντονίζει τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων Ζωγραφικής, Μουσικής, Χορού και Θεάτρου στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην οργάνωση των Αγώνων συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος. Από την έναρξη του θεσμού και μέχρι το 2007 η Μαθητική Εβδομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης διεξαγόταν στην Αθήνα.

    Στη Θεσσαλονίκη φέτος από τις 6-9/5 2008

    Στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποκέντρωση και προκειμένου να φιλοξενηθούν οι Έλληνες μαθητές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, η Συντονιστική Επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με Πρόεδρο τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη κ. Γιάννη Μαρκόπουλο αποφάσισε τη διεξαγωγή της Μαθητικής Εβδομάδας των 14ων Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων στη Θεσσαλονίκη, από τις 6-9/5 2008 . Πρόκειται για ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο και πολυδύναμο πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο κινητοποιεί δυναμικά και δημιουργικά την εκπαιδευτική κοινότητα με παράλληλη δραστηριοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.

    Σκοπός των Αγώνων είναι η προώθηση της αισθητικής αγωγής των μαθητών, η σύνδεση της Παιδείας με τις τέχνες και η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών στα σχολεία. Δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές από όλη την χώρα να συναντηθούν μέσα σε μία ατμόσφαιρα γιορτής και συναδέλφωσης. Στη συγκεκριμένη διαδικασία λαμβάνουν μέρος οι μαθητές που αποσπούν το Α΄ Βραβείο των Περιφερειακών Αγώνων.

    Στην Εβδομάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης συμμετέχουν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, η Κύπρος και η Ουκρανία. Τα βραβευμένα σύνολα θα παρουσιαστούν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), στο Αριστοτέλειο Θέατρο και στα περίπτερα 4 και 5 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    [04] Υγεία

    Συνέδριο Ορθοπεδικής - ΤραυματολογικήςΕταιρείας

    Νέες μέθοδοι θεραπείας δισκοπάθειας -δισκοκήλης

    22/4/2008 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μία νέα μέθοδος, υπόσχεται θεραπεία εκφυλιστικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, όπως η δισκοπάθεια και η δισκοκήλη. Η νέα μέθοδος η οποία θα παρουσιαστεί στο 27ο συνέδριο της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης, βασίζεται στην καλλιέργεια κυττάρων τα οποία ενδοσκοπικά τοποθετούνται στον μεσοσπονδύλιο δίσκο ο οποίος έχει βλάβη και έτσι αυτός αναπλάθεται. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 1 -4 Μαΐου στη Χαλκιδική. Όπως εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης και καθηγητής ορθοπεδικής στο ΑΠΘ Ιωάννης Χριστοφορίδης, κύτταρα από το υγιές τμήμα του μεσοσπονδύλιου δίσκου ή από έναν άλλο δίσκο αποστέλλονται σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού όπου καλλιεργούνται και στη συνέχεια με μία ένεση που γίνεται ενδοσκοπικά τοποθετούνται στην περιοχή της βλάβης.

    Ήδη στη χώρα μας έχει αρχίσει να εφαρμόζεται μία άλλη μέθοδος για τη θεραπεία της δισκοκήλης, η ενδοσκοπική αφαίρεση του μεσοσπονδυλίου δίσκου, που εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφορίδη, με τη χρήση ενδοσκοπίου επιτρέπεται στον χειρουργό να βλέπει με μεγάλη ακρίβεια μέσα από το μόνιτορ και να αφαιρεί το νεύρο, με την προϋπόθεση να μην έχει σπάσει ο μεσοσπονδύλιος δίσκος. Κάποια από τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνικών επεμβάσεων είναι ο λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, η ελάχιστη βλάβη λόγω της μη αποκόλλησης μυϊκών μαζών, η γρήγορη αποκατάσταση και ο μικρότερος χρόνος παραμονής των ασθενών στο νοσοκομείο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και λίγα χρόνια αντικαταστάσεις αρθρώσεων με τεχνητές προθέσεις γίνονται και στην Ελλάδα με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος, όπως ονομάζεται η επέμβαση αυτή, που αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις όχι μόνο της ορθοπεδικής, αλλά και της ιατρικής γενικότερα, τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (minimally invasive surgery). Η μεσολάβηση του υπολογιστή έχει ως αποτέλεσμα ακόμη πιο λεπτές και ακριβείς παρεμβάσεις, έτσι ώστε η επέμβαση να ολοκληρώνεται με πολύ μικρή χειρουργική τομή με απόλυτη εφαρμογή των ενδοπροθέσεων, ο δε χρόνος νοσηλείας του ασθενούς να μειώνεται σημαντικά.

    [05] Κοινωνία

    Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

    Υπόθεση Σ. Μπάγια

    22/4/2008 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με αφορμή την πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια, με ανακοίνωσή της η Ένωση, τάσσεται υπέρ του "αναφαίρετου δικαιώματος των δικαστικών λειτουργών να ασκούν και δυσμενή κριτική και να αρθρώνουν προς κάθε κατεύθυνση καταγγελτικό λόγο". Όπως σημειώνει η Ένωση, ο καταγγελτικός λόγος για να είναι αξιόπιστος αλλά και χρήσιμος, πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα τα οποία θεωρεί ότι θα εκτεθούν από τον κ. Μπάγια ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου στο οποίο έχει παραπεμφθεί. Η Ένωση παραπέμπει στην κρίση του συμβουλίου, το οποίο, όπως αναφέρει, ως δικαστικοί λειτουργοί δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν.

    "Η δημόσια έκφραση γνώμης και κριτικής όταν γίνεται στο πλαίσιο συνδικαλιστικής δραστηριότητας δεν μπορεί να αποτελέσει πειθαρχικό παράπτωμα για τους δικαστικούς λειτουργούς", τονίζει σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, μειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Καταδικάζει την ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη κατά του κ. Μπάγια, η οποία όπως αναφέρει παραβιάζει ευθέως συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα, ενώ θεωρεί ότι αποσκοπεί στον εκφοβισμό και στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών.

    Επίσης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ότι θα ορίσει τοποτηρητές στις αίθουσες των δικαστηρίων που θα παρεμβαίνουν σε φαινόμενα αντιδικηγορικής συμπεριφοράς εκ μέρους περιορισμένου αριθμού δικαστών. Η Ένωση τα χαρακτηρίζει "συντεχνιακά πυροτεχνήματα" που στοχεύουν στην "καλλιέργεια χάσματος στις σχέσεις των παραγόντων της δίκης" και εκφράζει την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν "ψυχραιμότερες σκέψεις και θα ατονήσει η συγκεκριμένη εξαγγελία όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν".

    [06] Κοινωνία

    Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών

    Ζώνες ασφαλείας στα λεωφορεία

    22/4/2008 7:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Κυρώσεις στους επιβάτες λεωφορείων, πλην των αστικών, που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας θα επιβάλλονται σύμφωνα με τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, στην τροποποίηση θα συμπεριληφθεί και διάταξη που θα προβλέπει ότι, σε περιπτώσεις σοβαρών βλαβών στα επαγγελματικά αυτοκίνητα, εκτός και αν πρόκειται για κάτι της τελευταίας στιγμής, την ευθύνη δεν θα την έχει ο οδηγός, αλλά ο ιδιοκτήτης. Σε δηλώσεις τους οι υπουργοί κ.κ. Παυλόπουλος και Χατζηδάκης τόνισαν ότι οι στοχευμένες αυτές τροποποιήσεις έχουν σκοπό να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για την ασφάλεια στους δρόμους.

    [07] Δηλώνει ο Montezemelo

    Δε θέλουν τον Alonso τη Ferrari

    22/4/2008 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αγγελος Σταθακόπoυλος

    Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca Di Montezemelo, δήλωσε πως το δίδυμο Alonso-Raikkonen θα ήταν καταστροφικό για τη Ferrari, συνεπώς η Ferrari δεν ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες του Alonso. Αυτό που ο ίδιος ο Montezemelo πιστεύει πως είναι καλό για την ομάδα, είναι να έχει δύο ισάξιους οδηγούς που θα συνεργάζονται μεταξύ τους και με την ομάδα. Η μέχρι τώρα κακή πορεία της Renault και το κακό ξεκίνημα που έκανε ο Massa, μέχρι να πάρει τη νίκη στο Bahrain, άφησαν περιθώρια για πολλές συζητήσεις. Ο Alonso δηλώνει πως θέλει να μείνει στη Renault εφόσον η ομάδα του δώσει ένα μονοθέσιο ικανό για τη νίκη αφού ο Ισπανός δε θέλει να παλεύει για να μπαίνει στην τελική φάση των χρονομετρημένων, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Πιστεύει πως η Renault βελτιώνεται διαρκώς αλλά δηλώνει ταυτόχρονα πως τα συμβόλαια μεταξύ οδηγών και ομάδων, είναι πλέον πολύ ευέλικτα, αφήνει έτσι ανοιχτό το κάθε ενδεχόμενο. Από την άλλη η εμφάνιση του Massa στους δύο πρώτους αγώνες, έδωσε χώρο για σχόλια και σενάρια αντικατάστασης του, τα οποία όμως έμειναν στην άκρη μετά τη νίκη του στον 3ο αγώνα. Πάντως, οι δηλώσεις Montezemelo δεν αφήνουν περιθώρια για συνεργασία Alonso-Ferrari, σενάριο που δεν έχει ένθερμους υποστηρικτές ούτε από την πλευρά των οπαδών του Alonso αλλά ούτε και από την πλευρά των οπαδών της Ferrari.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 April 2008 - 20:49:53 UTC