Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικοί σε μια ουσία οι Έλληνες αθλητές
  • [02] Νέος γύρος συνομιλιών
  • [03] Ιστορικά ύψη τιμών στις διεθνείς αγορές
  • [04] Κατατέθηκε το Εθνικό Χωροταξικό
  • [05] Ραδιομαραθώνιος Αγάπης
  • [06] Κόντρα στη Βουλή για τη δικαιοσύνη
  • [07] Έλλειμα 800 μεγαβάτ
  • [08] Σύγχρονο Κέντρο Υποδοχής Ανήλικων αλλοδαπών
  • [09] Παράνομη υιοθεσία βρέφους
  • [10] Εξεταστική για τα ομόλογα ζητά το ΠΑΣΟΚ
  • [11] Σύλληψη δύο εφοριακών για χρηματισμό
  • [12] Μετά το Πάσχα η Αναθεώρηση
  • [13] Σύλληψη καταζητούμενων κακοποιών
  • [14] Δηκτική απάντηση στον Μπερλουσκόνι
  • [15] Επέστρεψε ο Αλεξόπουλος
  • [16] Βγαίνει σήμερα το ζευγάρι του τελικού

    [01] Αλλα σπορ

    Νέα εξέλιξη στην υπόθεση ντόπινγκ

    Θετικοί σε μια ουσία οι Έλληνες αθλητές

    16/4/2008 4:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2008 5:11:15 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση φαρμακοδιέγερσης των 11 αθλητών της άρσης βαρών, καθώς από την πρώτη επαφή που είχε ο εισαγγελέας με το εργαστήριο της Κολωνίας προκύπτει ότι βρέθηκαν «θετικοί» σε μια από τις τρεις ουσίες, οι οποίες είχαν κριθεί ύποπτες. Το εργαστήριο της Κολωνίας ενημέρωσε τον εισαγγελέα ότι η μια απαγορευμένη ουσία είναι ένα ισχυρό αναβολικό και αναφέρει τις υπόλοιπες με άλλη ένδειξη, ωστόσο η παγκόσμια ομοσπονδία κάνει λόγο για τρεις ουσίες. Το γεγονός αυτό προβλημάτισε τον εισαγγελέα, ωστόσο φαίνεται πως υπήρξε λάθος στη μετάφραση της ενημέρωσης από την παγκόσμια ομοσπονδία. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο εισαγγελέας, ο οποίος είχε ζητήσει αρχικά τις αναλυτικές εξετάσεις, θα αιτηθεί μέσω της ομοσπονδίας άρσης βαρών να γίνει έλεγχος και του β΄ δείγματος των αθλητών.

    Προθεσμία για τις 2 Μαΐου πήραν οι 11 αθλητές της Αρσης Βαρών

    Για τις 2 Μαΐου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Ανδρέα Καραφλό, οι ένδεκα αθλητές της Αρσης Βαρών που βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση επικίνδυνων ουσιών.

    Οι αθλητές, κλήθηκαν να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων που αφορούν τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και ζήτησαν την προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους προς τον εισαγγελέα.

    Ο συνήγορος των δέκα αθλητών κ.Λυκούδης, δήλωσε εξ ονόματος των εντολέων του, ότι στηρίζουν τον προπονητή κ.Ιακώβου και τόνισε ότι όλα όσα υποστηρίζει ο προπονητής της εθνικής ομάδας είναι η αλήθεια.

    Ο συνήγορος μίας εκ των αθλητριών που έχουν διαφοροποιήσει τη θέση της και έχει προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις ουσίες που χορηγήθηκαν, κ.Κούγιας, δήλωσε ότι σήμερα θα έπρεπε να βρίσκονται στα δικαστήρια άλλοι άνθρωποι.

    Υπόμνημα κατέθεσε ο επιχειρηματίας Π. Κατσέλος στην Ασφάλεια Λάρισας

    Τρισέλιδο απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε σήμερα ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Παναγιώτης Κατσέλος, ο οποίος είναι και ο εισαγωγέας των απαγορευμένων ουσιών που εντοπίστηκαν στην υπόθεση ντόπινγκ της ελληνικής ομάδας άρσης βαρών. Ο Π. Κατσέλος προσήλθε στο Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας και κατέθεσε το υπόμνημα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει για το θέμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας. Στο υπόμνημα ο Λαρισαίος επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι πρόκειται για λάθος της κινεζικής εταιρίας, ενώ προσκόμισε και δύο απαντητικές επιστολές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε από την κινεζική εταιρία.

    Όπως ανέφερε τα τρία αμινοξέα τα παρήγγειλε με καθ΄όλα νόμιμο τρόπο μέσω του Ιντερνετ και τα απέστειλε εν συνεχεία στην Αθήνα και πέραν αυτού δεν γνωρίζει τίποτα για τη διανομή τους.

    Ο ίδιος όπως έχει δηλώσει και σε συνεντεύξεις του θεωρεί ότι το μόνο "λάθος" που έγινε από την πλευρά του είναι ότι τα αμινοξέα κατά την εισαγωγή τους δεν πέρασαν από το τελωνείο.

    [02] Πολιτική

    Επαφές Νίμιτς την Πέμπτη στην ΠΓΔΜ

    Νέος γύρος συνομιλιών

    16/4/2008 2:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ εισέρχονται σε νέα φάση διπλωματικής κινητικότητας με την επίσκεψη του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος μεταβαίνει απόψε στα Σκόπια και μεθαύριο Παρασκευή στην Αθήνα. Στην ΠΓΔΜ, όπου η τοπική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη αναφορικά με το θέμα της ονομασίας, επικρατεί πυρετός διεργασιών με σκοπό τη χάραξη κοινής γραμμής. Σε εξέλιξη βρίσκεται, μάλιστα, συνάντηση του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ με τον Ειδικό Διαπραγματευτή για το ζήτημα της ονομασίας Νικολά Ντιμιτρόφ για το συντονισμό των προσπαθειών ενόψει των αυριανών συνομιλιών με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα οι πολίτες της γείτονος φαίνεται πως τάσσονται υπέρ ενός συμβιβασμού. Η Αθήνα, με τη σειρά της, αναμένει να ακούσει τις προτάσεις Νίμιτς και να επαναλάβει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις. "Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη θέση της για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας" επανέλαβε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία της υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας.

    "Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη θέση της"

    "Η Ελλάδα, και πριν και μετά το Βουκουρέστι, τόνισε ότι παραμένει ενεργά μέσα στην υπό τον ΟΗΕ διαπραγματευτική διαδικασία. Είναι κατ αρχήν θετικό ότι με τις επικείμενες επισκέψεις του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια και την Αθήνα η διαδικασία εξελίσσεται. Ταυτόχρονα, είναι προφανές ότι λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν το γεγονός ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος , απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

    Σχετικά με διάφορες ονομασίες οι οποίες δημοσιοποιούνται κατά καιρούς, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε την πάγια θέση του υπουργείου Εξωτερικών περί μη εμπλοκής στην ονοματολογία, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη διευκρινίσει τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει μια πρόταση, προκειμένου να θεωρηθεί βάση διαπραγμάτευσης.

    Σε ερώτηση εάν μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ο διαπραγματευτής της ΠΓΔΜ, πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ, θεωρείται από την Ελλάδα αξιόπιστος συνομιλητής, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι στο στάδιο αυτό, η συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο της εκπλήρωσης αποστολής του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, θα γίνει με τον κ. Νίμιτς.

    Ο Μάθιου Νιμιτς , πάντως, δεν αναμένεται να κομίσει κάποια νέα πρόταση στην Αθήνα, καθώς ενδιαφέρεται περισσότερο να ανιχνεύσει προθέσεις.

    Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξετάσθηκε κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής . Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή να προχωρήσουμε καθώς η Ελλάδα δεν είναι επισπεύδουσα. Πρόσθεσε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και τα Σκόπια θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους, καθώς η Αθήνα δεν βιάζεται. Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν επιτυχία για την ελληνική πλευρά το Βουκουρέστι και υπογράμμισε ότι η χώρα μας ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη για να βρει λύση με σύνθετη ονομασία για τη γειτονική χώρα.

    Στο μεταξύ, ατυχή εξέλιξη χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, τη μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι αυτό θα συμβεί όταν λυθεί το θέμα της ονομασίας.

    Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα Σκόπια σύμφωνα με την οποία μειώνεται το ποσοστό αυτών που διαφωνούν στην αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, προκειμένου να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό των πολιτών που δεν συμφωνούν μειώθηκε από 83% στο 60%, ενώ σε ποσοστό 36% αποδέχονται αλλαγή της ονομασίας. Μόλις το 4% δηλώνει "δεν ξέρω δεν απαντώ"

    [03] Οικονομία

    Στα 114,5 δολάρια το βαρέλι

    Ιστορικά ύψη τιμών στις διεθνείς αγορές

    16/4/2008 5:09:00 μμ

    Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε, σήμερα, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενισχυόμενο έως και στα 1,5968 δολάρια, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat, που έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στο 3,6%, αντί στο 3,5% όπως εκτιμάτο αρχικά, ενισχύοντας τη στάση που τηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υλοποιώντας σφικτή νομισματική πολιτική.

    Η τελευταία εξέλιξη επιτρέπει στους επενδυτές να προσδοκούν ότι το κοινό νόμισμα θα διατηρήσει για καιρό το επιτοκιακό πλεονέκτημά του έναντι του δολαρίου. Το κλίμα για το αμερικανικό νόμισμα παραμένει βαρύ, εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου που θα ανακοινώσουν οι μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες JPMorgan Chase, Merrill Lynch και Morgan Stanley σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντιστοίχως.

    Η νέα πτώση του δολαρίου εκτίναξε σε νέα ύψη τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού άγγιξε προς στιγμήν τα 114,50 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε και η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, ενισχυόμενη έως και στα 112,35 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού πετρελαίου έχει ενισχυθεί περίπου 18% από την αρχή του έτους.

    Οι δυτικές χώρες αναζητούν διέξοδο από την κρίση που πλήττει τις διεθνείς αγορές, την ώρα που ειδικοί εκφράζουν φόβους πως η άνοδος στις τιμές των καυσίμων θα εντείνει ακόμη περισσότερο και την κρίση με τα τρόφιμα, στην οποία έχουν παρασυρθεί δεκάδες χώρες του πλανήτη.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν απηύθυνε, χθες, έκκληση στον ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του για να συγκρατήσει τις τιμές.

    Το καρτέλ όμως δεν είναι διατεθειμένο να ανταποκριθεί θετικά σε τέτοια έκκληση, καθώς διαπιστώνει ενδείξεις για μείωση της ζήτησης. Ωστόσο, αν και η ζήτηση επιβραδύνεται στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή στον πλανήτη, με τις εισαγωγές αργού εκεί να υποχωρούν τον περασμένο Φεβρουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών, η ζήτηση στην Κίνα εξακολουθεί να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς (αύξηση των εισαγωγών ντίζελ, το Μάρτιο, κατά 49% σε σχέση με τον Φεβρουάριο).

    Αυτές τις μέρες, ο Γκόρντον Μπράουν πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρα από το βασικό σκοπό του πού είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, ο Βρετανός πρωθυπουργός, θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, της παγκόσμιας οικονομίας.

    Στη Νέα Υόρκη, θα έχει επαφές με τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ, από τους οποίους, θα ζητήσει να αποκαλύψουν τις ζημιές και τα διαγραμμένα χρέη των τραπεζών τους, για να δοθεί, μια ώρα αρχύτερα, τέλος, στην πιστωτική κρίση.

    [04] Πολιτική

    Κατατέθηκε το Εθνικό Χωροταξικό

    16/4/2008 4:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2008 5:27:51 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό. Το σχέδιο προβλέπει αλλαγές στις χρήσεις γης, περιορισμούς στην εκτός σχεδίου δόμηση χωρίς πάντως να θίγεται η αρτιότητα των τεσσάρων στρεμμάτων και αναδιάρθρωση του διοικητικού χάρτη τής χώρας με μείωση του αριθμού των περιφερειών, νομαρχιών και δήμων. Για μεταρρύθμιση με ιδιαίτερη βαρύτητα που βάζει οριστικό τέλος σε μια τεράστια εκκρεμότητα καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν είχε ολοκληρωμένο και πλήρες χωροταξικό σχέδιο, κάνει λόγο η κυβέρνηση. Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και τα ειδικά χωροταξικά που θα ακολουθούσουν αποτελούν τη σημαντικότερη ομπρέλα για την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

    "Ομπρέλα για το περιβάλλον"

    Σκοπός του Εθνικού Χωροταξικού Πλαισίου είναι ο προσδιορισμός στρατηγικών κατευθύνσεων για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και αειφόρο οργάνωση του εθνικού χώρου για τα επόμενα 15 χρόνια.

    "Η ολοκλήρωση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού συνιστά μία από τις σημαντικότερες διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι μία μεγάλη μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη της Ελληνικής Επικράτειας". τόνισε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς

    Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο αποτελεί μέρος ενός συνολικού εθνικού προγράμματος για το Χωροταξικό Σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και έναν αριθμό Ειδικών Χωροταξικών Σχεδίων, που είναι απαραίτητα για το περιβάλλον και την ανάπτυξη του τόπου.

    Ήδη έχουν καταρτιστεί τα Ειδικά Χωροταξικά για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία, τον Παράκτιο και τον Ορεινό Χώρο.

    "Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και τα Ειδικά Χωροταξικά αποτελούν τη σημαντικότερη «ομπρέλα» για την προστασία του περιβάλλοντος, και πλέον, καθένας θα ξέρει τι μπορεί να κάνει και πού και όλες οι δραστηριότητες θα υπακούουν σε κανόνες εκ των προτέρων γνωστούς.", ανέφερε ο Υπουργός.

    "Όλοι οι έλληνες θα γνωρίζουν από εδώ και εμπρός με απόλυτη σαφήνεια τι μπορούν να κάνουν και που. Εξασφαλίζεται σωστή οργάνωση στην ανάπτυξη της χώρας σε βάθος χρόνου, καθώς κι η προστασία του περιβάλλοντος," τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

    Επτά ενότητες

    Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, απαρτίζεται από 14 άρθρα που αναφέρονται σε επτά ενότητες.

    Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον και αναλύει τους κύριους πόλους και άξονες ανάπτυξης του εθνικού χώρου.

    Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τις προτάσεις για την αναμόρφωση των δικτύων υποδομών και των υπηρεσιών μεταφορών.

    Η τρίτη ενότητα αφορά τη χωρική διάθρωση των παραγωγικών τομέων, αναλύοντας τους στόχους και τις κατευθύνσεις ανά τομέα (αγροτικός τομέας, βιομηχανία τουρισμός).

    Η τέταρτη ενότητα αναλύει όσα προβλέπονται για τη χωρική διάρθρωση του αστικού δικτύου, του ορεινού, του παράκτιου, του νησιωτικού, του αγροτικού χώρου και των παραμεθόριων περιοχών.

    Η πέμπτη ενότητα περιλαμβάνει τις κατευθύνσεις για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου.

    Η έκτη ενότητα αφορά τις προτάσεις για τη γεωγραφική και διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας.

    Τέλος, η έβδομη ενότητα περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις και τους μηχανισμούς υλοποίησης του Γενικού Χωροταξικού Πλαισίου, καθώς και όσα προβλέπονται για την παρακολούθηση και αξιολόγηση των χωρικών εξελίξεων.

    Με το νέο χωροταξικό σχέδιο η αρτιότητα των 4 στρεμμάτων για τη δόμηση στα εκτός σχεδίου πόλεως οικόπεδα παραμένει , προβλέπονται όμως περιορισμοί στις περαστικές ,παράκτιες και νησιωτικές περιοχές.

    Το Εθνικό Χωροταξικό προβλέπει επίσης δασολόγιο σε 4 χρόνια , δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικούς καθαρισμούς σε όλους τους οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων σε πέντε χρόνια, κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων χωματερών σε ένα χρόνο και αύξηση των προστατευόμενων περιοχών από 27 σε 80 .

    Παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιβολής διοδίων στα κέντρα των μεγάλων πόλεων για τη μείωση της επιβάρυνσης τους από τα ΙΧ.

    Το νομοσχέδιο αρχικά θα συζητηθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής, όπου θα κληθούν και φορείς για να πουν τις απόψεις τους.

    Θα μεσολαβήσει ένα διάστημα περίπου 15 ημερών, ώστε αυτά που θα έχουν συζητηθεί και οι θέσεις που θα έχουν εκτεθεί στη Διαρκή Επιτροπή να εξεταστούν εκ νέου, και στη συνέχεια το τελικό κείμενο να πάει για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

    [05] Κοινωνία

    Την Πέμπτη 17 Απριλίου

    Ραδιομαραθώνιος Αγάπης

    16/4/2008 5:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2008 5:47:26 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: UNICEF.GR, NET 105,8

    "Μαζί μπορούμε", με αυτό το σύνθημα και με σκοπό τη δημιουργία κέντρων προστασίας και επανένταξης παιδιών - θυμάτων του Trafficking, η Unicef οργανώνει την Πέμπτη 17 Απριλίου, τον μεγάλο Ραδιομαραθώνιο Αγάπης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την ΕΡΤ. Η παρουσίαση της μεγάλης καμπάνιας έγινε από την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η εκστρατεία περιλαμβάνει ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ, διανομή ενημερωτικών εντύπων σε κοινωνικούς λειτουργούς σε όλη τη χώρα. Εφτά παρουσιαστές κεντρικών δελτίων ειδήσεων των μεγαλύτερων καναλιών της χώρας αφηγούνται πραγματικές ιστορίες παιδιών θυμάτων Trafficking. Από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, η δημόσια τηλεόραση, οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ, καθώς και ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, θα προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους για τις ανάγκες του Ραδιομαραθωνίου.

    Κατά τη διάρκεια του Ραδιομαραθωνίου, θα υπάρξουν κοινές εκπομπές από όλους τους σταθμούς.

    Συγκεκριμένα, οι σταθμοί ΝΕΤ 105.8, ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ, FLASH, ALPHA, AΘΗΝΑ 984, REAL FM και ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, θα συνδεθούν για κοινές ωριαίες εκπομπές στις 09.00, τις 12.00 και τις 18.00.

    Παρομοίως, από τις 10.00 έως τις 11.00 και από τις 17.00 έως τις 18.00 θα συνδεθούν οι μουσικοί σταθμοί ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS, ΛΑΜΨΗ, DERTI, ΜΕΛΩΔΙΑ, RED, JOHN GREEK, ΔΙΕΣΗ, ενώ τις ίδιες ώρες θα έχουν κοινές εκπομπές οι αθλητικοί σταθμοί ΕΡΑ ΣΠΟΡ, SUPERSPORT FM και SPORTIME.

    Για τις ανάγκες του Ραδιομαραθωνίου, θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 210 33 62 800, μέσω του οποίου οι ακροατές θα μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους.

    Ακόμα, δωρεές γίνονται στους παρακάτω λογαριασμούς:

    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 169 / 480020-64 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 017 04 0044 16-70 ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 031 / 80 191 081 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5049-022842-011 ATTICA BANK 069 / 54799691 ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 000012163468 CITIBANK 55 02 346484 ASPIS BANK 101-03-0006583 MILLENIUM BANK 51 98 29 HSBC 002-066694-130 EUROBANK 0026-0102-14-0100540998 GENIKI BANK 3603003908-9 ALPHA ΒΑΝΚ 115 00 2002 017649 (Διαδικασία Κ03), στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, στον αριθμό 901 11 17 17 17 και στην ιστοσελίδα www.unicef.gr

    [06] Πολιτική

    Κόντρα στη Βουλή για τη δικαιοσύνη

    16/4/2008 5:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Στη Βουλή μεταφέρθηκε η υπόθεση της δίωξης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, κατά του Προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να κρίνει επί της ουσίας την υπόθεση, καλώντας την αντιπολίτευση να μη δημιουργεί -όπως είπε- αναταραχή στο χώρο της δικαιοσύνης. Θεσμικό πρόβλημα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κρίνει πως συντελέστηκε ποινικό αδίκημα πριν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, ενώ δίνοντας παραγγελία για πειθαρχική δίωξη προδικάζει και το αποτέλεσμα της έρευνας Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, κάλεσε τον Υπουργό με σύνεση και νηφαλιότητα να πάρει θέση χωρίς να γίνει αρχιδικαστής και έκανε λόγο για προσπάθειες εκφοβισμού στο χώρο της δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κάλεσε την κυβέρνηση να υπερασπιστεί τους θεσμούς.

    [07] Οικονομία

    Έλλειμα 800 μεγαβάτ

    16/4/2008 5:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2008 6:20:33 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι αρμόδιοι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την επάρκεια ρεύματος το ερχόμενο καλοκαίρι. Όπως επισημαίνουν, λείπουν περίπου 800 μεγαβάτ από το σύστημα κατά τις ώρες αιχμής και καλούν τον κόσμο να κάνει οικονομία στο ρεύμα, ώστε να μην υπάρξουν διακοπές και να αποφευχθεί ενδεχόμενο μπλάκ-άουτ.

    Αύξηση 6,5% στην κατανάλωση

    Φέτος η ζήτηση ρεύματος αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 6,5%.Η χαμηλή στάθμη νερού στους ταμιευτήρες της ΔΕΗ δημιουργεί ανησυχία για την απόδοση των υδροηλεκτρικών.

    Το θερμό καλοκαίρι του 2007, η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος έφθασε στο ρεκόρ των 10.600 MW . Φέτος όπως εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας μπορεί να φτάσει και τα 11.183 MW.

    Η αύξηση της κατανάλωσης εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το καλοκαίρι.

    Όλοι απεύχονται παρατεταμένους καύσωνες σαν αυτούς που επικράτησαν το 2007 καθώς οδηγούν σε κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος λόγο της υπερβολικής χρήσης των κλιματιστικών συσκευών.

    Πέρυσι το σύστημα ηλεκτροδότησης έφτασε στα όρια του, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

    Το έλλειμμα του ελληνικού συστήματος υπολογίζεται για φέτος το καλοκαίρι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Μιχάλη Καραμανή στα 800 μεγαβάτ.

    Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την κάλυψη των αναγκών και την αποφυγή του μπλακ - άουτ, περιλαμβάνουν εξάντληση της δυνατότητας εισαγωγών, οικονομικά κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας που θα συνοδευτούν από ενημερωτική καμπάνια της ΡΑΕ και περικοπές στην ηλεκτροδότηση των μεγάλων καταναλωτών, με αντάλλαγμα μειώσεις στα τιμολόγια.

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ.Καραμανή και του διευθύνοντος συμβούλου του Διαχειριστή του Συστήματος Γ.Θεοδωρακόπουλου:

    Γίνονται διαπραγματεύσεις με την Αλβανία προκειμένου να είναι διαθέσιμες το καλοκαίρι εισαγωγές της τάξης των 100 ΜW τις ώρες αιχμής. Παράλληλα, από το Μάιο θα λειτουργήσει η διασύνδεση Ελλάδας - Τουρκίας, από την οποία αναμένονται άλλα 250 ΜW (πέρυσι οι εισαγωγές από την Τουρκία έγιναν στο τέλος του καλοκαιριού, από προσωρινή διασύνδεση των δικτύων των δύο χωρών).

    Επιπλέον το σύστημα παραγωγής θα ενισχυθεί εφέτος με τη λειτουργία της μονάδας της Αλουμίνιον της Ελλάδος, ισχύος 334 MW, για την οποία, σύμφωνα με τον κ.Καραμανή, θα υπογραφεί σύντομα Υπουργική Απόφαση για ένταξή της στο σύστημα.

    Παράλληλα και εφέτος θα εφαρμοστούν τα κίνητρα μείωσης της κατανάλωσης προς τους οικιακούς καταναλωτές. Με τη διαδικασία αυτή, η ΔΕΗ επέστρεψε πέρυσι στους καταναλωτές 19,4 εκατ. ευρώ.

    Με αντάλλαγμα μειώσεις στα τιμολόγια, γίνονται και οι περικοπές στην ηλεκτροδότηση των μεγάλων καταναλωτών, ενώ τις ώρες αιχμής περιορίζεται η τροφοδοσία στα ορυχεία της ΔΕΗ και τα αρδευτικά συστήματα.

    Τέλος η ΡΑΕ θα ξεκινήσει άμεσα ενημερωτική εκστρατεία για εξοικονόμηση ενέργειας, επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    [08] Κοινωνία

    Στην Αμυγδαλέζα

    Σύγχρονο Κέντρο Υποδοχής Ανήλικων αλλοδαπών

    16/4/2008 4:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εγκαινιάστηκε σήμερα στις αστυνομικές εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας το πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας Ανήλικων Αλλοδαπών που συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο στη χώρα. Το Κέντρο, το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, εγκαινίασε ο διευθυντής της υπηρεσίας, ταξίαρχος Αναστάσιος Φέστας, παρουσία αξιωματικών και άλλων επισήμων.

    Ο χώρος φιλοξενίας, όπως είπε ο κ. Φέστας, είναι χωρητικότητας 40 ατόμων με δυνατότητα να παραμείνουν και άλλα δεκατέσσερα άτομα για συνολικό χρόνο 17-20 μέρες. Το Κέντρο θα φιλοξενεί κυρίως παιδιά ηλικίας 15,16 και 17 ετών.

    Σε μόνιμη βάση θα υπάρχει ένας αστυνομικός, ενώ άλλοι έξι αστυνομικοί ανά βάρδια, σε πέντε βάρδιες συνολικά, θα έχουν την ευθύνη της επιτήρησης.

    Το Κέντρο διαθέτει ιατρείο, όπου θα υπάρχει μόνιμα μια νοσηλεύτρια και μια φορά την εβδομάδα γιατρός, ενώ σε μόνιμη βάση επίσης θα υπάρχει κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, τρεις-τέσσερις εθελοντές ψυχολόγοι και 25 διερμηνείς.

    Ο χώρος διαμονής των ανηλίκων διαθέτει μπάνια, χώρους άθλησης, τηλεόραση, βιβλιοθήκη με βιβλία σε όλες τις γλώσσες, επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και ένα γήπεδο 5χ5, ενώ θα κατασκευαστούν άλλα δυο γήπεδα, εκ των οποίων το ένα θα είναι μπάσκετ.

    Στο Κέντρο κρατούνταν μέχρι το Νοέμβριο του 2007 αρχικά γυναίκες και στη συνέχεια άνδρες αλλοδαποί που ήταν υπό απέλαση.

    Από τον περασμένο Νοέμβριο το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος επισκευάστηκε, ενώ το κόστος επισκευής και διαμόρφωσης ανήλθε στα 17.000 ευρώ.

    Ολοι οι ανήλικοι αλλοδαποί, αμέσως μετά τη σύλληψή τους, παραλαμβάνουν φυλλάδια, ενώ κατά την είσοδό τους στο Κέντρο υπάρχει κατάλογος στον πίνακα ανακοινώσεων με τα δικαιώματά τους ως κρατούμενοι.

    Επίσης, όταν φεύγουν από το Κέντρο οι φιλοξενούμενοι υπάρχει κυτίο παραπόνων, όπου μπορούν να αφήνουν σημειώσεις με τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωση της υπηρεσίας.

    Οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί θα σιτίζονται από τη Λέσχη της Αστυνομίας, ενώ η Διεύθυνση Αλλοδαπών συνεργάζεται με τον Ερυθρό Σταυρό και τη Μητρόπολη Γλυφάδας, που δίνουν ρουχισμό για τους ανήλικους, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν νομική προστασία και άλλες υπηρεσίες.

    Μετά την αποχώρησή τους από το Κέντρο, όπου θα παραμένουν μόνο για το πρώτο διάστημα μετά τη σύλληψή τους, όσοι αλλοδαποί δεν απελαύνονται θα φιλοξενούνται σε ξενώνες μη κυβερνητικών οργανώσεων.

    Οπως δήλωσε, ωστόσο, η Ελπίδα Ευθυμιάδου αντιπρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Ιατρική Παρέμβαση" που συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, δυστυχώς, στους ξενώνες παραμένουν μόνο όσα παιδιά θέλουν να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα και τα οποία προσαρμόζονται, πηγαίνουν σχολείο και ζουν κανονικά στη χώρα μας, ενώ κάποια άλλα που θέλουν να φύγουν, έρχονται σε επαφή με "δουλέμπορους" προκειμένου να τους εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Ο ειδικός χώρος των ανηλίκων θα αρχίσει να λειτουργεί και να δέχεται τα πρώτα άτομα από αύριο, ενώ όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, βρίσκεται σε εξέλιξη κοινή υπουργική απόφαση για τη δημιουργία δύο ακόμα τέτοιων κέντρων για την κράτηση ενηλίκων αλλοδαπών, τα οποία θα υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών και θα φρουρούνται από την Αστυνομία.

    [09] Κοινωνία

    Παράνομη υιοθεσία βρέφους

    16/4/2008 3:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τέσσερις Βούλγαροι, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, μία Βουλγάρα 33 ετών, που έμενε στην Αγχίαλο, πριν από περίπου 20 μέρες, γέννησε ένα κοριτσάκι σε μαιευτήριο των Τρικάλων. Η γυναίκα έχει άλλα δύο παιδιά, τα οποία μένουν με τον πατέρα τους στην Βουλγαρία. Μετά τη γέννηση ένα ζευγάρι Βουλγάρων, 32 και 36 ετών γνωστοί της, την έπεισαν να δώσει για υιοθεσία το βρέφος σε ελληνική οικογένεια, με αμοιβή 6.000 ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιούσε για να αγοράσει σπίτι στη Βουλγαρία. Η 33χρονη δέχθηκε και προχθές το πρωί ήρθαν όλοι μαζί στην Αθήνα από την Αγχίαλο, όπου συναντήθηκαν με 26χρονο Βούλγαρο, ο οποίος μεσολαβούσε για την παράνομη υιοθεσία.

    Ο 26χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν για εμπορία ανθρώπων. Ο μεσάζον οδήγησε το ζευγάρι και τη μητέρα σε δικηγόρο, όπου η μητέρα υπέγραψε τα απαιτούμενα έγγραφα και στη συνέχεια σε ιατρείο στο Παλαιό Φάληρο για να εξεταστεί το βρέφος. Για την υπόθεση όμως είχε ενημερωθεί η αστυνομία και οι θετοί γονείς, αφού το παρέλαβαν μετά την ιατρική εξέταση, το παρέδωσαν στην αστυνομία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", όπου και φιλοξενείται.

    Αμέσως μετά συνελήφθησαν οι τέσσερις Βούλγαροι, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

    Το ζευγάρι και ο μεσάζον για τη μεσολάβησή τους στην υιοθεσία εισέπραξαν 500 ευρώ συνολικά.

    [10] Πολιτική

    Εξεταστική για τα ομόλογα ζητά το ΠΑΣΟΚ

    16/4/2008 2:53:00 μμ

    Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει την υπόθεση των δομημένων ομόλογων κατέθεσαν την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου και σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ζητείται να διερευνηθούν τα ποσά που επενδυθήκαν σε υψηλού ρίσκου ομολόγα, σε ποια Ταμεία διανεμηθήκαν και ποιοι έλαβαν τις αποφάσεις. Η κυβέρνησης δεν σχολιάζει θέματα που είναι υπό δικαστική διερεύνηση, τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, τονίζοντας ότι είναι γνωστό τι έχει κάνει η κυβέρνηση ώστε να πέσει άπλετο φως σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

    Κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη

    Το ΠΑΣΟΚ στη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, κατηγορεί "την κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να συγκαλύπτει τις διαστάσεις ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, το οποίο συγκλόνισε κυριολεκτικά την κοινή γνώμη" και υποστηρίζουν ότι στη διάπραξη του σκανδάλου "συμμετείχαν, άμεσα ή έμμεσα, μέλη της κυβέρνησης, υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και μέλη της διοίκησης των Ασφαλιστικών Ταμείων που διόρισε η ίδια."

    "Με την πρακτική των δομημένων ομολόγων επλήγη ό,τι ιερότερο διαθέτουν οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι: η περιουσία που εγγυάται την καταβολή της σύνταξης τους", τονίζεται στην επιστολή

    Με αφορμή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι παγίως να μην σχολιάζει ζητήματα που είναι αντικείμενο διερεύνησης στη Δικαιοσύνη και ανέφερε παράλληλα ότι τέτοιες προτάσεις αφορούν τη λειτουργία της Βουλής. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ όπου αναφέρεται ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει σκάνδαλο, στο οποίο μετείχαν μέλη της, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι δεν θέλει να αναφερθεί στους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στη σχετική πρόταση.

    "Είναι γνωστό σε όλους τι ακριβώς έχει πράξει η κυβέρνηση ώστε στις μεμονωμένες περιπτώσεις να πέσει άπλετο φως και να διαλευκανθούν όποια ζητήματα έχουν προκύψει. Υπάρχουν πολλοί μύθοι που προφανώς συντηρούνται για λόγους εντυπωσιασμού και δεν υπάρχει λόγος να εξακολουθούν να συντηρούνται", τόνισε ο κ. Αντώναρος.

    Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν δέχεται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής απάντησε γιατί το θέμα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.

    [11] Κοινωνία

    Πάτρα

    Σύλληψη δύο εφοριακών για χρηματισμό

    16/4/2008 2:47:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνελήφθησαν χθες και παραπέμπονται σήμερα στο Αυτόφωρο με την καταγγελία του χρηματισμού δύο εφοριακοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΔΟΥ της Πάτρας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας. Και οι δύο εφοριακοί υπάλληλοι, με εντολή του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, τέθηκαν άμεσα εκτός υπηρεσίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για τον καταγγέλοντα επιχειρηματία φορολογούμενο ισχύουν οι ευεργετικές διατάξεις προστασίας του, που προβλέπονται από το Ν. 3610/2007 για όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς υπαλλήλους, δηλαδή η απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα, η μη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες φορολογικές χρήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής Αρχής, υπό την εποπτεία αρμόδιου Επιθεωρητή.

    [12] Πολιτική

    Μετά το Πάσχα η Αναθεώρηση

    16/4/2008 2:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Στις 6 Μάϊου θα αρχίσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και θα ολοκληρωθεί σε έξι συνεδριάσεις όπως αποφασίστηκε το μεσημέρι, στη διάσκεψη των προέδρων. Για την απόφαση ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η έβδομη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, στη Σόφια. Στη διάσκεψη αυτή όπως είπε ο κ. Σιούφας, συζητήθηκαν θέματα κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των χωρών που μετέχουν στη διάσκεψη, σημειώνοντας ότι τα Κοινοβούλια μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση των διμερών και πολυμερών σχέσεων και να συμβάλλουν ώστε η περιοχή να γίνει περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας.

    [13] Κοινωνία

    Σύλληψη καταζητούμενων κακοποιών

    16/4/2008 1:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2008 3:57:02 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δύο καταζητούμενοι κακοποιοί που οπλοφορούσαν και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Ο πρώτος συνελήφθη στο Περιστέρι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ήταν ο πρωταγωνιστής ένοπλης επίθεσης που έγινε στις 27 Οκτωβρίου του 2007 στον Κόκκινο Μύλο εναντίον αστυνομικών της Αμεσης Δράσης που προσπάθησαν να τον ελέγξουν. Ο 43χρονος καταζητούμενος θεωρείται από την αστυνομία στενός συνεργάτης του κρατούμενου για ανθρωποκτονίες και ληστείες Μιχάλη Μακρυγιάννη. Σε βάρος του εκκρεμούν ένα ένταλμα σύλληψης για εννέα ένοπλες ληστείες σε βάρος τραπεζών, ΕΛΤΑ και σουπερ-μάρκετ, καθώς και επτά κλοπές ΙΧ αυτοκινήτων που είχε διαπράξει με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, και ένα ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο δεύτερος που είναι γνωστός μπράβος της παραλίας συνελήφθη στην οδό Λαζαράκη της Γλυφάδας, ένοπλος και κατά τη στιγμή της σύλληψής του αποπειράθηκε να επιτεθεί εναντίον των αστυνομικών.

    [14] Κόσμος

    Δηκτική απάντηση στον Μπερλουσκόνι

    16/4/2008 12:01:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο και να διορίσει περισσότερες γυναίκες σε υπουργικές θέσεις, σύστησε η γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας (PSOE) αρμόδια για τις διεθνείς σχέσεις στον εκ νέου εκλεγέντα πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απαντώντας στο σχόλιο του Καβαλιέρε ότι η κυβέρνηση του Ισπανού ομολόγου του είναι "πολύ ροζ".

    Οι γυναίκες ξεπερνούν σε αριθμό τους άνδρες στη νέα κυβέρνηση Θαπατέρο, που περιλαμβάνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ισπανίας μια γυναίκα στο θώκο της υπουργού Αμύνης.

    Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε στο Radio Monte Carlo ότι "ο Θαπατέρο σχημάτισε μια κυβέρνηση που είναι πολύ ροζ, (πράγμα) που δεν μπορούμε να κάνουμε στην Ιταλία, διότι οι άνδρες κυριαρχούν στην πολιτική και δεν είναι εύκολο να βρούμε γυναίκες που να έχουν προσόντα για την κυβέρνηση". Κάνοντας ως συνήθως αμφιλεγόμενο χιούμορ, ο Καβαλιέρε δήλωσε ότι ο Θαπατέρο θα έχει προβλήματα επιχειρώντας να ηγηθεί των γυναικών της κυβέρνησής του, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, και πρόσθεσε: "Τα 'θελε και τα 'παθε".

    "Να ακολουθήσει το παράδειγμα Θαπατέρο"

    "Στην Ιταλία, όπως και στην Ισπανία, υπάρχουν αρκετές γυναίκες με επαρκή προσόντα, ευφυΐα και ικανότητα να καταλάβουν θέσεις υπουργών ή άλλα κυβερνητικά πόστα" δήλωσε η Έλενα Βαλενσιάνο, προσθέτοντας πως ο Μπερλουσκόνι πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις πρωθυπουργών άλλων χωρών και σημειώνοντας ότι εάν ακολουθούσε το παράδειγμα του Θαπατέρο, "θα ωφελούσε την πολιτική και την κοινωνία στην Ιταλία".

    Οι αστεϊσμοί του Ιταλού πρωθυπουργού έτυχαν ευρείας δημοσιότητας στα ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία το τελευταίο διάστημα προβάλλουν εικόνες της κυοφορούσας υπουργού Αμύνης Τσακόν να επιθεωρεί τα στρατεύματα και του Θαπατέρο με τις γυναίκες υπουργούς του.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επέστρεψε ο Αλεξόπουλος

    16/4/2008 5:06:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από πολύμηνη απουσία από τις εκδηλώσεις της ομάδας, ο Γιώργος Αλεξόπουλος άρχισε σήμερα να προπονείται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ακολούθησε το πρόγραμμα χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις και όλα δείχνουν ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στα γήπεδα. Η παρουσία του ποδοσφαιριστή στην προπόνηση χαροποίησε ιδιαίτερα τον Νίκο Κωστένογλου, αλλά και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

    Μετά το ρεπό οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις. Το πρόγραμμα δεν ακολούθησε ο Ντάνιελ Τόζερ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση κι έμεινε στο γυμναστήριο. Η αυριανή προπόνηση θα αρχίσει στις 17:30 και θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.

    Στο μεταξύ, η ομάδα Νέων της ΑΕΚ θα λάβει μέρος σ΄ ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά που διοργανώνει η FIFA. Πρόκειται για το τουνρουά «Blue Stars / FIFA Youth Cup», το οποίο θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη.

    Στο τουρνουά μετέχουν ομάδες από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει στις 30/4 τη Ζυρίχη (15:40) και το Αμβούργο (18:10), ενώ την 1η Μαϊου θα παίξει με τους Μπλου Σταρς (09:15) και τη Φλαμένγκο (10:50).

    Τα παιχνίδια θα είναι διάρκειας 40 λεπτών και ο τελικός 50 λεπτών.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βγαίνει σήμερα το ζευγάρι του τελικού

    16/4/2008 2:00:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Aπόψε το βράδυ θα γίνουν γνωστές οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το κύπελλο Ελλάδας, για την περίοδο 2007-2008, μετά τα αποτελέσματα των δεύτερων ημιτελικών της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Θρασύβουλο και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, αφού νίκησε στην Φυλή με 3-2, ενώ στο Περιστέρι, ο Αρης θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το 1-0, σκορ με το οποίο επικράτησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Ατρομήτου.

    Με πολλές απουσίες ο Ολυμπιακός

    Χωρίς τους Ζεβλάκοφ, Άντζα, Σίσιτς, Τοροσίδη, Νικοπολίδη και Πατσατζόγλου θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον σημερινό (21:00, Alpha) ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Θρασύβουλο. Ο Ζεβλάκοφ ακολούθησε, λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό προσαγωγό, πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ οι Άντζας και Σίσιτς συνέχισαν το πρόγραμμα θεραπείας που ακολουθούν. Ο Τοροσίδης έκανε θεραπεία στο δεξί γόνατο, λόγω ενοχλήσεων που είχε από το παιχνίδι της Ξάνθης, ενώ ο Πατσατζόγλου ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, λόγω μιας διάτασης στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γονάτου. Ακόμη, ο Νικοπολίδης αποχώρησε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, λόγω ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο και θα επανεξεταστεί σήμερα.

    Οι πολλές απουσίες είχαν ως αποτέλεσμα ο Σεγκούρα να χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς παίκτες, όπως φαίνεται από την αποστολή που επέλεξε για τη συγκεκριμένη συνάντηση. Η «ερυθρόλευκη» 18άδα: Μπούτινα, Σηφάκης, Ρ. Μπράβο, Χ. Σέζαρ, Ντομί, Λαμπρόπουλος, Πάντος, Παπαδόπουλος, Μπελούτσι, Κατσικογιάννης, Λεντέσμα, Μενδρινός, Στολτίδης, Κωνσταντίνου, Κοβάσεβιτς, Ματσούκας, Νούνιες και Λούα Λούα.

    Τσιώλης: «Η προσοχή μας είναι στραμμένη στο πρωτάθλημα»

    Μία από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του θα «γράψει» σήμερα ο Θρασύβουλος, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Βέβαια, η νίκη 3-2 των πρωταθλητών στον πρώτο αγώνα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος αντιμετωπίζει το ματς ως γιορτή. «Για τον Θρασύβουλο είναι ένα ματς γιορτή αυτό με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα του πρωταθλήματος μας αναγκάζει να αναπροσαρμόσουμε κάπως τα πλάνα μας. Ακολουθεί ο αγώνας με τον Ιωνικό το Σάββατο και εκεί είναι ιδιαίτερα στραμμένη η προσοχή μας καθώς το πρωτάθλημα είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Στο Καραϊσκάκη θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θέλουμε να δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Θρασύβουλος κάθε άλλο παρά τυχαία έφτασε εδώ». Ο Τσιώλης πήρε όλους τους παίκτες στην αποστολή, πλην του τραυματία Μπαριέντος και του τιμωρημένου Μίχου.

    Το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

    18:45 Ατρόμητος-Αρης (0-1) Αlpha

    21:00 Ολυμπιακός-Θρασύβουλος (3-2) Alpha


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 April 2008 - 16:50:20 UTC