Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιταλία: Μπερλουσκόνι ή Βελτρόνι;
  • [02] Τραγικός θάνατος ηλικιωμένης και της κόρης της
  • [03] Βελγική... αβροφροσύνη

    [01] Κόσμος

    Στις κάλπες σήμερα 47 εκατομμύρια Ιταλοί

    Ιταλία: Μπερλουσκόνι ή Βελτρόνι;

    13/4/2008 11:34:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στις 08.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδας) άνοιξαν οι κάλπες στην Ιταλία για τις καθοριστικές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες επικρατέστερος -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- νικητής φέρεται ο ηγέτης της δεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναντι του ηγέτη της κεντροαριστεράς Βάλτερ Βελτρόνι. Οι 47 εκατ. ψηφοφόροι έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σήμερα έως τις 23.00, ώρα Ελλάδας κι αύριο από τις 08.00 έως τις 16.00, ώρα Ελλάδας. Οι τελευταίες επίσημες δημοσκοπήσεις προβλέπουν μία τρίτη διακυβέρνηση από τον 71 ετών Μπερλουσκόνι, αλλά με μία ασταθή πλειοψηφία στη Γερουσία, γεγονός που ίσως τον αναγκάσει ν αναζητήσει συμμαχίες με άλλα μικρότερα κόμματα. Απέναντί του ο 52χρονος πρώην δήμαρχος της Ρώμης Βελτρόνι θα επιχειρήσει να μειώσει τη διαφορά των 6 ποσοστιαίων μονάδων, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τον χωρίζουν από τον αντίπαλό του. Ο 71χρονος Μπερλουσκόνι προηγείται έως και 9 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις, όμως η εκλογική αναμέτρηση προβλέπεται σκληρή, αφού περίπου το 1/3 των 47,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων έχουν δηλώσει πως θα αποφασίσουν ποιον θα ψηφίσουν την τελευταία στιγμή. Ο Βελτρόνι, παρουσιάζεται ως ο υποψήφιος της αλλαγής και έχει μάλιστα υιοθετήσει το σλόγκαν "Ναι, μπορούμε" του Μπαράκ Ομπάμα.

    Πολλοί Ιταλοί είναι απαισιόδοξοι, αφού ψηφίζουν για την 62η μεταπολεμική Κυβέρνηση της χώρας τους. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θ απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα κι οι φωτογραφικές μηχανές εντός των εκλογικών τμημάτων. Η φωτογράφιση του ψηφοδελτίου μετά την σταυροδοσία αποτελεί μία συνήθη πρακτική των ψηφοφόρων, ιδίως στις περιοχές του νότου, όπου η Μαφία έχει μεγάλη επιρροή στην πολιτική ζωή και διαπραγματεύεται τις ψήφους των εκλογών.

    Τα πρώτα αποτελέσματα από τα exit polls έξω από τα τμήματα αναμένονται αύριο μετά τη λήξη της ψηφοφορίας (16.00, ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων θ αρχίσουν ν ανακοινώνονται από τις 20.00, ώρα Ελλάδας. Για τα τελικά αποτελέσματα είναι πιθανόν να καθυστερήσει η έκδοσή τους έως την Τρίτη.

    [02] Κοινωνία

    Σε χωριό των Ιωαννίνων

    Τραγικός θάνατος ηλικιωμένης και της κόρης της

    13/4/2008 11:20:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Φρικτό θάνατο βρήκαν μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Γεωργάνοι του Δήμου Δερβιζιάνων Ιωαννίνων, μάνα και κόρη που ζούσαν μόνες τους και αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Πρόκειται για την Βαρβάρα Τσόγκα 83 χρόνων και την κόρη της Σαβούλα 57 χρόνων, που βρέθηκαν νεκρές στο κρεβάτι τους πάνω σε ένα καμένο στρώμα, με εγκαύματα στην πλάτη, τα πόδια και το πρόσωπο. Ο θάνατός τους, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, προήλθε από τις αναθυμιάσεις, όταν το στρώμα πήρε φωτιά πιθανότατα από ένα φωτιστικό σώμα και οι δύο άτυχες γυναίκες δεν μπόρεσαν- λόγω των προβλημάτων υγείας να αντιδράσουν. Τις γυναίκες αντιλήφθηκαν συγχωριανοί τους που ειδοποίησαν Αστυνομία και Πυροσβεστική. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [03] Ζωής ...σΤάσεις

    Βελγική... αβροφροσύνη

    13/4/2008 11:05:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένα γλυπτό της Ντελφίν Μποέλ, της φερόμενης ως εξώγαμης κόρης του βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτου Β, που εικονίζει ένα εστεμμένο γουρούνι και μια αγελάδα, απομακρύνθηκε από το δημαρχείο της πόλης Κοξίντ πριν από την επίσκεψη σε αυτό της νόμιμης κόρης του, πριγκίπισσας Άστριντ, όπως γράφουν σήμερα οι βελγικές εφημερίδες. Σύμφωνα με τις μεγάλες φλαμανδικές εφημερίδες, τη De Standaard και τη Het Nieuwsblad, το μέτρο αυτό ελήφθη κατόπιν αιτήματος των Ανακτόρων. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του παλατιού, Πιερ-Εμανουέλ ντε Μπάου, που ρωτήθηκε σχετικά από το πρακτορείο Belga, διέψευσε αυτήν την πληροφορία. Ο δήμαρχος του Κοξίντ, Μαρκ Βάντεν Μπους, διαβεβαίωσε το τηλεοπτικό κανάλι RTL-TVI ότι ο ίδιος έλαβε την απόφαση, "από ευγένεια", να αποσύρει προσωρινά το γλυπτό πριν από την επίσκεψη της πριγκίπισσας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου. "Είναι κρίμα" περιορίστηκε να δηλώσει από την πλευρά της η Μποέλ, προσθέτοντας ότι η πριγκίπισσα Άστριντ "θα διασκέδαζε".

    Η Μποέλ φιλοτέχνησε το έργο αυτό, που φέρει τον τίτλο "Βασιλικό ιερό τέρας με τέσσερα πόδια", το 2001 και το 2004 το πούλησε στην κοινότητα του Κοξίντ. Παρουσιάζει ένα κρεβάτι, στην άκρη του οποίου ενθρονίζονται μια αγελάδα και ένα γουρούνι.

    Η 40χρονη Ντελφίν Μποέλ, που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, θέλει πλέον να γίνει γνωστή για το καλλιτεχνικό έργο της και να γυρίσει σελίδα. Όταν έγινε γνωστή η ύπαρξή της, το 1999, η Ντελφίν, την οποία ο βασιλιάς δεν αναγνώρισε ποτέ για κόρη του μολονότι, σύμφωνα με τους βιογράφους του, διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με τη μητέρα της, τη βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελί Λονγκσάμπ, αισθάνθηκε αποδιωγμένη, όπως ανέφερε η ίδια στην αυτοβιογραφία της που τιτλοφορείται "Το κόψιμο του ομφάλιου λώρου". Την εποχή εκείνη, όπως εξήγησε, "απελευθερώθηκε φτιάχνοντας κεφάλια γουρουνιών και αγελάδων με κορόνες".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 April 2008 - 8:49:42 UTC