Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές στη ΠΓΔΜ
  • [02] Κατά του μποικοτάζ ο Δαλάι Λάμα

    [01] Πολιτική

    Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις

    Εκλογές στη ΠΓΔΜ

    12/4/2008 10:08:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Πολιτικά φορτισμένο το κλίμα στα Σκόπια ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας, που γνωστοποίησε ο ΟΗΕ. Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την διάλύση της Βουλής και την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα πρέπει να οριστούν εντός διμήνου. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να συμμετάσχει η χώρα στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων που ξεκινά ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς την ερχόμενη Πέμπτη με επισκέψεις σε Σκόπια και Αθήνα. Οι επικείμενες εκλογές στα Σκόπια δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για επιβράδυνση των διαπραγματεύσεων, τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε συνέντευξή της στην "Ημερησία", η υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι περιμένουμε τη γειτονική χώρα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα το δικό μας και της διεθνούς κοινότητας για μία αμοιβαία αποδεκτή λύση το συντομότερο δυνατόν, στο πνεύμα της απόφασης του συμβουλίου κορυφής του ΝΑΤΟ και με γεωγραφικό προσδιορισμό του όρου Μακεδονία.

    [02] Κόσμος

    Κατά του μποικοτάζ ο Δαλάι Λάμα

    12/4/2008 11:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2008 11:40:13 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Κατά του μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, τάχθηκε το Σάββατο ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, μιλώντας στον αμερικανικό τηλεοπτικό οργανισμό NBC. Ο Δαλάι Λάμα, τόνισε ότι το πρόβλημα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αφορά μόνο το Θιβέτ αλλά και την ίδια την Κίνα, όπου ο απολογισμός είναι πολύ φτωχός κσι έστειλε μήνυμα στο Πεκίνο επισημαίνοντας: "Αυτό που θέλω κυρίως να πω είναι: Δεν είμαστε εναντίον σας. Και δεν επιδιώκω το διαχωρισμό". Την ίδια ώρα, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο δήλωνε πως η διένεξη με τον Δαλάι Λάμα είναι απλώς ένα θέμα εθνικής ενότητας και δεν έχει να κάνει το παραμικρό με τις εθνότητες, τη θρησκεία και τ ανθρώπινα δικαιώματα.

    "Η διένεξή μας με την κλίκα του Δαλάι δεν είναι ένα εθνικό πρόβλημα, δεν είναι θρησκευτικό πρόβλημα, ούτε πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι το πρόβλημα, είτε να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα, είτε ν αφήσουμε να διασπασθεί η πατρίδα μας", τόνισε ο Χου, κατά τη συνάντησή του με τον αυστραλό πρωθυπουργό Κέβιν Ρουντ.

    Στη συνάντησή ο Κινέζος πρόεδρος επανέλαβε πως η Κίνα είναι ανοικτή στον διάλογο με τον Δαλάι Λάμα, ωστόσο ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ φέρει εμπόδια στον διάλογο.

    Ο ίδιος τόνισε πως η Κίνα είναι παρ όλα ταύτα έτοιμη να τον συναντήσει αρκεί ο Δαλάι Λάμα να μην προωθεί "την διάσπαση της χώρας", "να μην προτρέπει στη βία" και να "μην καταστρέψει τους Ολυμπιακούς".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 April 2008 - 8:49:46 UTC