Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίζεται σήμερα το ασφαλιστικό
  • [02] Πολλοί Θιβετιανοί παραδόθηκαν σύμφωνα με την Κίνα
  • [03] Ιράκ: Πενήντα τέσσερις νεκροί σε συμπλοκές
  • [04] Στο Λονδίνο ο Νικολά Σαρκοζί
  • [05] Σήμερα απολογείται ο εργατολόγος
  • [06] Σεισμός 5,3 βαθμών στο Ιράν
  • [07] Ανοδικά το πετρέλαιο
  • [08] Νορβηγία: Κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου
  • [09] Πτώση λεωφορείου στην Ονδούρα

    [01] Οικονομία

    Στο σύνολο του

    Ψηφίζεται σήμερα το ασφαλιστικό

    26/3/2008 9:52:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ψηφίζεται το μεσημέρι από τη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο σύνολό του. Η υπογραφή του ωστόσο, αναμένεται να καθυστερήσει λίγες ημέρες που θα απαιτηθούν για τη συζήτηση της πρότασης της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Στις 12 το μεσημέρι ο Αλέκος Αλαβάνος θα εκθέσει σε συνέντευξη Τύπου τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το ίδιο θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται τις επόμενες ώρες να αναλάβει πρωτοβουλία για το ασφαλιστικό. Στο μεταξύ και σήμερα Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι δικηγόροι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αντιδρώντας στη μεταβίβαση του 20% των μετοχών του Οργανισμού στην Ντόιτσε Τέλεκομ. Εξάλλου στο τραπέζι του διαλόγου κάθονται εκ νέου αυτή την ώρα εργοδότες και εργαζόμενοι για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ αναμένουν βελτιωμένη πρόταση από την εργοδοτική πλευρά για το ύψος των αυξήσεων σε μισθούς και ημερομίσθια.

    [02] Κόσμος

    Πολλοί Θιβετιανοί παραδόθηκαν σύμφωνα με την Κίνα

    26/3/2008 10:04:00 πμ

    Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Λάσα και στις περιοχές γύρω από το Θιβέτ, αναφέρουν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Quotidien" του Θιβέτ "280 ύποπτοι για εγκληματικές πράξεις έχουν ήδη παραδοθεί στην αστυνομία" μετά τα επεισόδια της 14ης Μαρτίου στη Λάσα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 19 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 623, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, τουλάχιστον 140 σύμφωνα με την εξόριστη θιβετιανή Κυβέρνηση. Οι κινεζικές Αρχές κατηγορούν τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα ότι υποκίνησε τα επεισόδια αυτά. Στην Νγκάουα της επαρχίας Σετσουάν, 381 άνθρωποι παραδόθηκαν στις αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της "China Daily"."Οι περισσότεροι είναι πολίτες και μοναχοί που παραπλανήθηκαν ή εξαναγκάστηκαν", δήλωσε τοπικός αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Σήμερα, ομάδα ξένων δημοσιογράφων αναχώρησε για τη Λάσα για τριήμερη επίσκεψη που οργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

    [03] Ιράκ

    Σε Βασόρα και Βαγδάτη

    Ιράκ: Πενήντα τέσσερις νεκροί σε συμπλοκές

    26/3/2008 10:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/3/2008 10:58:13 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC

    Σαράντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν σε συμπλοκές ανάμεσα σε άνδρες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και μέλη του Στρατού του Μάχντι στη Βασόρα, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ιρακινός αξιωματούχος. "Επιβεβαιώνω ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 40 και ότι 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έναρξη των χθεσινών συμπλοκών μέχρι τις 9:00 π.μ (τοπική ώρα) σήμερα. Πρόκειται για αμάχους, ενόπλους και μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας", είπε ο αξιωματούχος. Ο ιρακινός πρωθυπουργός Αλ Μάλικι έδωσε στις ένοπλες ομάδες που δρουν στη Βασόρα τελεσίγραφο 72 ωρών να σταματήσουν τις ένοπλες επιθέσεις. Εξάλλου δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 140 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και ένοπλους Σιίτες, στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, έγινε γνωστό σήμερα από ιατρική πηγή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον απολογισμό δημοσιοποίησαν τα νοσοκομεία Σαντρ και Ιμάμ Αλί στο Σαντρ Σίτι και το νοσοκομείο Κίντι της κεντρικής Βαγδάτης. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν γυναίκες και παιδιά που έτυχε να βρίσκονται στον τόπο των συγκρούσεων, οι οποίες ξεκίνησαν την Τρίτη και συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Ο Αλί Μπουστάν, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας υγείας, δήλωσε ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν. "Έχουμε ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό γιατί τα αμερικανικά στρατεύματα δεν επιτρέπουν στους γιατρούς να έρχονται στο Σαντρ Σίτι", είπε ο ίδιος στο Ρόιτερ.

    [04] Κόσμος

    Στο Λονδίνο ο Νικολά Σαρκοζί

    26/3/2008 10:22:00 πμ

    Για διήμερη επίσημη επίσκεψη φτάνουν σήμερα το μεσημέρι στο Λονδίνο ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Ο Νικολά Σαρκοζί και η πρώτη κυρία της Γαλλίας θα προσγειωθούν στο Χήθροου στις 13.25 (ώρα Ελλάδος) και στη συνέχεια θα μεταβούν στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου θα τους υποδεχτεί με τιμές η βασίλισσα Ελισάβετ. Το γαλλικό προεδρικό ζεύγος θα διανύσει μάλιστα με τη βασιλική άμαξα μαζί με την βασίλισσα Ελισάβετ τα τελευταία μέτρα ως την βασιλική εξοχική κατοικία. Η βασίλισσα θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο γαλλικό προεδρικό ζεύγος που θα περάσει τη νύχτα του στο κάστρο. Ο Γάλλος Πρόεδρος θα έχει επίσης το σπάνιο προνόμιο να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων. Από το 1939 ,μόνο 31 ξένοι ηγέτες έχουν μιλήσει ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αύριο Πέμπτη, ο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί με το Βρετανό Πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν στην Ντάουνιγκ Στριτ και θα επισκεφτεί το γήπεδο της Άρσεναλ. Σαρκοζί και Μπράουν θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου το Παρίσι δεσμεύτηκε να στείλει άλλους 1000 στρατιώτες, την κατάσταση στις διεθνείς αγορές και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

    [05] Πολιτική

    Σήμερα απολογείται ο εργατολόγος

    26/3/2008 10:16:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στον 5ο ειδικό ανακριτή για την υπόθεση του Ζαχόπουλου αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, που κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου.

    [06] Κόσμος

    Σεισμός 5,3 βαθμών στο Ιράν

    26/3/2008 10:14:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο νοτιοδυτικό Ιράν. Mέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Ντογκονμπαντάν, περίπου 600 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης, σύμφωνα με το ιρανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο. Η πόλη αυτή βρίσκεται κοντά σε μεγάλες πετρελαιοπηγές, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές.

    [07] Οικονομία

    Ανοδικά το πετρέλαιο

    26/3/2008 9:32:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία λίγο πριν την εβδομαδιαία ανακοίνωση για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα καυσίμων. Στην αγορά της Σιγκαπούρης η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου ήταν αυξημένη κατά 63 σεντς στα 101,85 δολάρια από τα 101,22 που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη. Αυξημένη κατά 46 σεντς στα 101,06 δολάρια ήταν και η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας. "Μπορεί να έχουμε μια έκπληξη στην αναφορά για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα και η αγορά έχει στραμμένα εκεί τα βλέμματά της", τόνισε ο Τόνι Νιούναν, αναλυτής της Mitsubishi Corpστο Τόκιο. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια των αποθεμάτων αργού και μείωση κατά 1,15 εκατομμύρια βαρέλια των αποθεμάτων βενζίνης.

    [08] Κόσμος

    Αγνοούνται έξι άνθρωποι

    Νορβηγία: Κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου

    26/3/2008 9:12:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έξι άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη, εξαώροφου κτιρίου στην δυτική παράκτια πόλη Άλεσουντ στη Νορβηγία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλης έκτασης επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας και τοπικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν ότι στο κτήριο, που είχε κτισθεί στην άκρη ενός λόφου, ζούσαν περίπου 20 άνθρωποι και ότι αρκετοί τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία. Αρκετοί από τους ενοίκους του κτιρίου μπόρεσαν να βγουν από αυτό χωρίς βοήθεια, σύμφωνα με το νορβηγικό δίκτυο NRK. Η περιοχή γύρω από το κτίσμα αποκλείσθηκε, εξ αιτίας του φόβου ότι ενδέχεται να υπάρξει έκρηξη του παρεχόμενου φυσικού αερίου. Για τον ίδιο λόγο, εκκενώθηκαν πολλά κοντινά κτίρια. Αρκετοί από τους επιζώντες είπαν πως νόμισαν ότι είχε σημειωθεί σεισμός.

    [09] Κόσμος

    Πτώση λεωφορείου στην Ονδούρα

    25/3/2008 11:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/3/2008 10:21:24 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε τουλάχιστον 28 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών μετά την πτώση σε χαράδρα ύψους 500 μέτρων ενός λεωφορείου χθες Τρίτη στην Ονδούρα. Άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από το τροχαίο, αναφέρει η εφημερίδα El Heraldo, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Το λεωφορείο, το οποίο δεν διέθετε άδεια κυκλοφορίας, μετέφερε περίπου 60 επιβάτες όταν εξετράπη της πορείας του στην περιοχή Σαν Χερόνιμο, 150 χλμ. δυτικά της Τεγκουσιγκάλπα, πρωτεύουσας της κεντροαμερικανικής χώρας. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστά, ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρξε βλάβη στο πεπαλαιωμένο όχημα. Ο οδηγός του λεωφορείο, σύμφωνα με την Ελ Εράλδο, φέρεται να ήταν ανήλικος και να μην διέθετε άδεια οδήγησης. Μεταξύ των νεκρών είναι τέσσερα παιδιά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 March 2008 - 9:49:47 UTC