Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα "γυρίσματα" του καιρού
  • [02] Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός
  • [03] Σε πλειστηριασμό γυμνή φωτογραφία της Μπρούνι
  • [04] Ομπάμα: "Τέλος στον πόλεμο του Ιράκ, εάν εκλεγώ"
  • [05] Κύπρος:Εμπλοκή στη διάνοιξη του οδοφράγματος
  • [06] Ρωγμώδες κάταγμα υπέστη ο Αρχιεπίσκοπος
  • [07] Κατασκευή πρώτης πυρηνικής μονάδας
  • [08] "Ευρωπαϊκή" κακοκαιρία
  • [09] Μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο

    [01] Κοινωνία

    Θυελλώδεις άνεμοι και θαλασσοταραχή

    Τα "γυρίσματα" του καιρού

    24/3/2008 8:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2008 10:47:12 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ζημιές προκάλεσε το μεσημέρι ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου. Ο θυελλώδης άνεμος σήκωσε στέγη του σαλέ και από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς. Εκείνη τη στιγμή στις πίστες ήταν περισσότεροι από 20 σκιέρ. Ένα αυτοκίνητο υπέστη ζημιές. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές δημιουργούν τα "γυρίσματα" του καιρού με τους ισχυρούς ανέμους να φθάνουν και τα 9 μποφόρ στα πελάγη αλλά και τις ξαφνικές καταιγίδες.

    Δεν ταξιδεύουν τα πλοία από Πειραιά για Κρήτη, Κύθηρα και Αντικύθηρα. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πορθμειακών γραμμών: Αγία Μαρίνα - Νέα Στείρα, Άγιος Γεώργιος Λιχάδος - Άγιος Κωνσταντίνος, Ρίο- Αντίρριο και Αιδηψός- Αρκίτσα. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Στις Ράχες και στο Αχλάδι Φθιώτιδας βάρκες βούλιαξαν από τα μεγάλα κύματα που προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι.

    Δέντρα ξεριζώθηκαν στην Πάτρα αλλά και στη Λάρισα. Στη Λάρισα, που επλήγη από σφοδρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούσαν και μικρούς ανεμοστρόβιλους, ξεριζωμένα δέντρα, σπασμένες βιτρίνες και αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί από τον έντονο άνεμο και προσγειώνονταν πάνω σε ΙΧ, συνέθεσαν το σκηνικό λίγο μετά το μεσημέρι. Το φαινόμενο που κράτησε περίπου τρεις ώρες και εκτονώθηκε με βροχή έπιασε απροετοίμαστη την πόλη, δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ αποκολλήθηκαν στέγες, κεραίες τηλεοράσεων και άλλα αντικείμενα. Επίσης, έσπασαν τα τζάμια στο κολυμβητήριο της πόλης με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του για το επόμενο διήμερο. Πολλές ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η πυροσβεστική, ενώ συνεργεία του δήμου ανέλαβαν τη μεταφορά των δέντρων που ξεριζώθηκαν ακόμα και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το φαινόμενο έπληξε και τα περίχωρα.

    Ισχυροί άνεμοι και χιονόπτωση προκάλεσαν προβλήματα στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας, αναγκάζοντας την Τροχαία να διακόψει για περισσότερο από 1,5 ώρα την συγκοινωνία, καθώς υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα από την σφοδρότητα του αέρα και να προκληθούν ατυχήματα. Η απαγόρευση ίσχυε και για τα βαριά οχήματα που στάθμευσαν σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού πριν το Μέτσοβο. Λίγο πριν τις 9 άρχισε σταδιακά να επιτρέπεται και πάλι στα αυτοκίνητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες αφού χιονίζει. Τόσο στην Κατάρα, όσο και στη Μηλιά, οι δρόμοι είναι "καθαροί" καθώς τα αποχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς. Ωστόσο είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην ορεινή αυτή περιοχή οι ξαφνικές χιονοθύελλες, οπότε για κάθε ενδεχόμενο πρέπει οι οδηγοί να έχουν μαζί τους τις αλυσίδες. Η πυροσβεστική δεν κινητοποιήθηκε μόνο για πτώσεις δέντρων, αλλά και για φωτιές που ξέσπασαν αργά το απόγευμα στο Μαρμάρι Ευβοίας, στην Αργαλαστή Πηλίου, στην Αγιά Λάρισας και στον Αγνώντα στη Σκόπελο. Οι βροχές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    Οι εκδρομείς του τριημέρου της 25ης Μαρτίου που θα επιστρέψουν αύριο δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Εν τω μεταξύ, λάσπη έβρεξε σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Αφρικανική σκόνη, που έκανε αγνώριστα μπαλκόνια, τζάμια και αυτοκίνητα, δεν ανησυχεί τους ειδικούς. Το φαινόμενο είναι παροδικό και δεν αναμένεται να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες, σε αντίθεση με την γύρη των λουλουδιών πού αυτή την εποχή είναι υπεύθυνη για την έξαρση των αλλεργιών.

    [02] Κοινωνία

    Για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Μαραθώνος

    Συνελήφθη ο ασυνείδητος οδηγός

    24/3/2008 8:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2008 9:10:14 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Συνελήφθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής 45χρονος οδηγός λεωφορείου ως υπεύθυνος του τροχαίου που έγινε το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος των Γλυκών Νερών, όπου ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα που επέβαινε συγκρούστηκε με το λεωφορείο που οδηγούσε άγνωστος, ο οποίος εγκατέλειψε το θύμα αβοήθητο. Οργή προκαλεί η στάση του ασυνείδητου οδηγού, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν αντιλήφθηκε το συμβάν, έσβησε τα φώτα του οχήματός του και απομακρύνθηκε με ταχύτητα. Εκτός από τον 17χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, νοσηλευόμενος παραμένει και ο 18χρονος οδηγός του δίτροχου, καθώς η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

    [03] Ζωής ...σΤάσεις

    Από τον οίκο Κρίστι'ς

    Σε πλειστηριασμό γυμνή φωτογραφία της Μπρούνι

    24/3/2008 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Στις 10 Απριλίου θα τεθεί σε δημοπρασία από τον Οίκο Κρίστις της Νέας Υόρκης, μία φωτογραφία της κ. Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, νυν Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, πρώην μανεκέν. Στην ασπρόμαυρη αυτή φωτογραφία του Μισέλ Κοντ, που τραβήχτηκε πριν 15 χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της νυν Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας εμφανίζεται γυμνό. Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του Κοντ η σημερινή Πρώτη Κυρίας της Γαλλίας μπροστά από ένα γκρι ντεγκραντέ φόντο αφήνει ακάλυπτα τα στήθη της.

    Ο πασίγνωστος Οίκος Δημοπρασιών με ανακοίνωσή του αποσαφήνισε ότι η απόφαση να περιληφθεί και η φωτογραφία αυτή στον πλειστηριασμό του Απριλίου στη Νέα Υόρκη, παρά το ότι η Κάρλα Μπρούνι μετά τον γάμο με τον πρόεδρο της Γαλλίας έγινε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, οφείλεται στην πεποίθηση των υπευθύνων του ότι, ταυτοχρόνως, η Μπρούνι είναι "μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο". Πάντως πηγές του Οίκου προεξοφλούν μία τιμή απόκτησης αυτής της φωτογραφίας περίπου στις τέσσερις χιλιάδες δολάρια (περίπου δυόμισι χιλιάδες ευρώ).

    Η εκπρόσωπος του Οίκου Κρίστις , Μιλένα Σαλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "πρόκειται για έργο Τέχνης. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1993, την εποχή που η δεσποινίς Μπρούνι εργαζόταν ως μανεκέν, είναι καλόγουστη φωτογραφία γυμνού τραβηγμένη από επώνυμο σεβαστό φωτογράφο". Πριν από 15 χρόνια, αυτή η φωτογραφία περιελήφθη σε Λεύκωμα φωτογραφιών των Χέλμουτ Νιούτον, Χερμπ Ριτς, Ρίτσαρντ Αβεντον, Λένι Ρέφενσταλ -λεύκωμα που περιέχει και φωτογραφίες των μανεκέν Ναόμι Κάμπελ και Κέιτ Μος.

    [04] Κόσμος

    Σε συνέντευξή του στο Λάρι Κινγκ

    Ομπάμα: "Τέλος στον πόλεμο του Ιράκ, εάν εκλεγώ"

    24/3/2008 9:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2008 10:50:14 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ εμφανίστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα με στόχο να πείσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι έχει λύσεις και μένει σταθερός στις αρχές του. Από τα βασικά θέματα συζήτησης, ο πόλεμος στο Ιράκ και το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων. Στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον, ακόμη και οι σύμβουλοί της εκτιμούν πως είναι δύσκολο να ξεπεράσει τον γερουσιαστή του Ιλινόι, παρά το γεγονός πως οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις της δίνουν προβάδισμα.

    Ο "σούπερ σταρ" των προεκλογικών αναμετρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της εκστρατείας του. Στις προκλήσεις του Λάρι Κινγκ ο Μπάρακ Ομπάμα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει ηγηθεί αυτός των Ηνωμένων Πολιτειών. "Θα τελειώσω τον πόλεμο στο Ιράκ όταν γίνω Πρόεδρος των ΗΠΑ" υποσχέθηκε ανάμεσα σε άλλα ο γερουσιαστής του Ιλινόι. Ο 46χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών απέφυγε για λόγους τακτικής να υποβαθμίσει τη δυναμική της αντιπάλου του. Την κατηγόρησε πάντως για "λασπολογία" για τον τρόπο που τον παρουσιάζει κατά την προεκλογική της εκστρατεία και προσπάθησε να πείσει τους Αμερικανούς ότι έχει λύσεις και παραμένει σταθερός στις αρχές του.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο οι σύμβουλοι της Χίλαρι Κλίντον θεωρούν δύσκολη την επικράτηση της γερουσιαστού της Νέας Υόρκης έναντι του Ομπάμα και της δίνουν 1 στις 10 πιθανότητες να κόψει πρώτη το νήμα στις υπόλοιπες 10 αναμετρήσεις που απομένουν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Χίλαρι Κλίντον υπολείπεται 700.000 ψήφους του αντιπάλου της και ο κρυμμένος άσσος της πιθανολογείται ότι είναι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση στην Πενσυλβάνια στις 22 Απριλίου.

    [05] Κόσμος

    Κύπρος

    Κύπρος:Εμπλοκή στη διάνοιξη του οδοφράγματος

    24/3/2008 9:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2008 11:02:39 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αντιδρώντας ο Τουρκικός στρατός στη συμφωνία Χριστόφια -Ταλάτ για διάνοιξη του οδοφράγματος της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, δεν επέτρεψε στους άνδρες των Ηνωμένων Εθνών να αρχίσουν εργασίες για εντοπισμό και απομάκρυνση εκρηκτικών υλών από τη νεκρή ζώνη. Μεθαύριο αναμένεται στα κατεχόμενα ο αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μπουγιούκανιτ. Το θέμα τέθηκε στην απογευματινή συνάντηση των συμβούλων των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Γιώργου Ιακώβου και Οζντέλ Ναμί, οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ της περασμένης Παρασκευής. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Ιακώβου, είπε ότι και ο ίδιος έθεσε το θέμα της οδού Λήδρας στον κύριο Ναμί, ωστόσο, πρόσθεσε, αυτός δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις. Στη συνάντηση, οι κύριοι Ιακώβου και Ναμί συζήτησαν τρόπους εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Για σημαντική πρόοδο έκανε λόγο ο κ. Ιακώβου τονίζοντας πως και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι οι ομάδες εργασίας και οι τεχνικές επιτροπές θα συζητήσουν όλες τις πτυχές του Κυπριακού. Ερωτηθής ο κ. Ιακώβου για τον αριθμό των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εργασίας, καθώς επίσης και για το αν υπάρχει διαφωνία, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ο αριθμός θα είναι γύρω στις πέντε με επτά κι ότι δεν υπάρχει διαφωνία σε κάποια θέματα.

    Δήλωση εκπροσώπου Γ. Γ ΟΗΕ για Κυπριακό

    "Ο Γενικός Γραμματέας καλωσορίζει θερμά την απόφαση των ηγετών (στην Κύπρο) να συστήσουν με ταχύ ρυθμό αριθμό ομάδων εργασίας και τεχνικών επιτροπών και να συναντηθούν ξανά σε διάστημα τριών μηνών για ανασκόπηση του έργου τους και έναρξη ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών", ανέφερε η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μισέλ Μοντάς. Σύμφωνα με την κ. Μοντάς, ο Μπαν Κι Μουν θεωρεί "θετικό βήμα προς τα εμπρός την απόφασή τους να ανοίξουν τη διάβαση της Οδού Λήδρας, αμέσως μόλις είναι τεχνικά δυνατό", ενώ σημείωσε ότι "τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν έτοιμα να προσφέρουν την πλήρη υποστήριξή τους στον Κυπριακό λαό στην προσπάθειά του να φτάσει σε διευθέτηση". Στη συνέχεια, τόνισε ότι "η αποστολή του βοηθού γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Λιν Πάσκοε στην Κύπρο, αργότερα αυτό το μήνα, θα βοηθήσει τα Ηνωμένα Έθνη να προσδιορίσουν πώς μπορούν να είναι όσο το δυνατόν πιο υποβοηθητικά για να προχωρήσει προς τα μπρος αυτή η διαδικασία".

    [06] Κοινωνία

    Δε θα χοροστατήσει στη Δοξολογία της 25ης Μαρτίου

    Ρωγμώδες κάταγμα υπέστη ο Αρχιεπίσκοπος

    24/3/2008 8:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2008 8:41:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σε επέμβαση για την αποκατάσταση ρωγμώδους κατάγματος στο δεξί του πόδι υποβλήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μετά από ατύχημα που είχε το πρωί της ίδιας μέρας στην Καλαμάτα. Ο κ. Ιερώνυμος παραπάτησε και αισθάνθηκε ισχυρό πόνο στο πέλμα του δεξιού του ποδιού. Ο πόνος δεν υποχωρούσε και επιστρέφοντας στην Αθήνα επισκέφθηκε θεραπευτικό κέντρο όπου οι γιατροί τον υπέβαλαν σε επέμβαση αποκατάστασης. Ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει τη νύχτα νοσηλευόμενος. Λόγω του κατάγματος ο κ. Ιερώνυμος δεν θα μπορέσει να χοροστατήσει στην επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της ελληνικής επαναστάσεως του 1821, που τελείται ανήμερα της 25ης Μαρτίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

    [07] Κόσμος

    Άγκυρα, Τουρκία

    Κατασκευή πρώτης πυρηνικής μονάδας

    24/3/2008 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Άρχισε σήμερα από την Τουρκία η επίσημη διαδικασία μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή της πρώτης της πυρηνικής μονάδας σε μια αμφιλεγόμενη περιοχή στο νότιο τμήμα της χώρας. Έως τις 24 Σεπτεμβρίου έχουν διορία οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και οι κοινοπραξίες για να υποβάλουν τις προσφορές τους στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού Tetas, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σύμφωνα με το πρακτορείο "Ανατολή". Όπως διευκρινίζεται στο κείμενο, η μονάδα, που θα έχει δυνατότητα παραγωγής 4.000 μεγαβάτ, θα κατασκευαστεί στο Ακούγιου, στην επαρχία της Μερσίνας. Το 2000 η Τουρκία είχε εγκαταλείψει ένα σχέδιο για την κατασκευή πυρηνικής μονάδας στην ίδια περιοχή λόγω οικονομικών δυσχερειών, ενώ το σχέδιο είχε επικριθεί δριμύτατα την εποχή εκείνη από τους υπερασπιστές του περιβάλλοντος στην Τουρκία, στην Ελλάδα και την Κύπρο, που ανησυχούσαν για την κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα σε απόσταση μόνο 25 χλμ από την γραμμή ενός σεισμικού ρήγματος. Η μονάδα θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το 2013 ή το 2014. Ο υπουργός Ενέργειας Χιλμί Τσελέρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους "αρχίζουμε το μειοδοτικό διαγωνισμό", μιλώντας για μια "ιστορική στιγμή για την Τουρκία". Όπως τόνισε ο κ. Τσελέρ, η μονάδα θα οικοδομηθεί από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς κανένα κόστος για το κράτος. Η Τουρκία δηλώνει ότι θέλει να κατασκευάσει τρεις πυρηνικές μονάδες για να καλύψει ενδεχόμενες ελλείψεις της στον τομέα της ενέργειας, και να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από το εξωτερικό.

    [08] Κόσμος

    "Ευρωπαϊκή" κακοκαιρία

    24/3/2008 7:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2008 8:12:56 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, αλλά έφτασε μέχρι το νότο, την Ιταλία και την Ισπανία. Δύσκολες ώρες για το οδικό δίκτυο στη Βρετανία από την πυκνή χιονόπτωση και μάλιστα ενώ η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω των διακοπών του Πάσχα. Η κακοκαιρία έγινε αισθητή μέχρι και στην καρδιά του Λονδίνου. Στην Ολλανδία μιλούν για το πιο κρύο Πάσχα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών: Στο Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, την Ουτρέχτη χιονίζει συνεχώς, ενώ πολλά μικροατυχήματα σημειώθηκαν στους δρόμους, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί.

    Στη Γαλλία, οι Αρχές ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο πορτοκαλί, σε τμήματα της Βουργουνδίας και σε περιοχές κοντά στις Άλπεις: Εκεί η χιονόπτωση προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα και χαρακτηρίστηκε ασυνήθιστη για την εποχή.

    Στη νότια Ιταλία, η άνοιξη αργεί να φανεί. Το χιόνι καλύπτει την Αίτνα, ενώ οι παραλίες στην Κατάνια ερημώνουν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

    Αλλά και η Ισπανία δοκιμάστηκε από ξαφνική και πυκνή χιονόπτωση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα ταλαιπωρήσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τους κατοίκους της Καταλονίας, της Γαλικίας και άλλων περιοχών της χώρας.

    [09] Κοινωνία

    Συνεπικουρούν οι άνεμοι

    Μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο

    24/3/2008 7:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/3/2008 11:28:50 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη Δευτέρα φαίνεται ότι συνέβαλαν στη δημιουργία εστιών πυρκαγιάς, που από άγνωστες αιτίες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη θέση Αγνόντας στη Σκόπελο, όπου δύναμη 30 πυροσβεστών μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο δήμαρχος Σκοπέλου τόνισε ότι "η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη", συνεπικουρούμενη από τον ισχυρό άνεμο που εξακολουθεί να πνέει στην περιοχή. Από τις φλόγες πάντως δεν κινδυνεύουν πάντως κατοικημένες περιοχές.

    Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Μαρμάρι Καρύστου και την Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Αργαλαστή Πηλίου και την Αγιά Λάρισας, όπου από το απόγευμα, οι άνεμοι έχουν υποχωρήσει, διευκολύνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 March 2008 - 21:49:49 UTC