Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενότητα για νέα πορεία
  • [02] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [03] Τσίπρας προς ΠΑΣΟΚ: Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε
  • [04] Πρώτος με "κατοστάρα" ο Παναθηναϊκός
  • [05] Πάτησε κορυφή η Μάντσεστερ
  • [06] Στο ρελαντί 2-0 ο Ολυμπιακός
  • [07] Ήττα – έκπληξη της Μπάγερν
  • [08] "Πάγωσε" την Τούμπα ο Αστέρας
  • [09] Βαθιά ανάσα για τον Εργοτέλη

    [01] Πολιτική

    8ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    Ενότητα για νέα πορεία

    15/3/2008 9:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/3/2008 10:35:33 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μήνυμα ενότητας απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας τις εργασίες του 8ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με τη φράση "οι πληγές που άνοιξαν με την αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου κλείνουν οριστικά". Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία προς την Αριστερά και εξαγγέλλοντας τη ριζική ανανέωση του ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστή την απόφασή του να συμπεριλάβει στο Πολιτικό Συμβούλιο αποκλειστικά νέα πρόσωπα που δεν έχουν υπηρετήσει σε θέσεις υπουργού ή υφυπουργού. Η εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου εγκρίθηκε με θερμό τρόπο.

    "Το συνέδριο πέτυχε και φεύγουμε απ αυτό με μια νέα ενότητα πολιτική και ψυχική με στόχο τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ θα κυριαρχήσει η ανανέωση από τη βάση μέχρι την κορυφή.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν μπόρεσε να προσφέρει τίποτα στον τόπο και για αυτό απαιτείται η ανατροπή της και απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να πορευτεί στη μάχη της αλλαγής ή επιλέγει να κρύβεται πίσω από προφάσεις.

    Το σώμα του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ προχώρησε επίσης στις ψηφοφορίες επί των Πολιτικών Θέσεων, του Καταστατικού και του Οικονομικού. Το 8ο Συνέδριο ψήφισε ομόφωνα υπέρ των Πολιτικών Θέσεων του ΠΑΣΟΚ και ανέθεσε στο επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος να συνθέσει σε ενιαίο κείμενο τις Πολιτικές Θέσεις και την εισηγητική ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Συνέδριο. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξαν 7 ψήφοι κατά, ενώ ομόφωνα ψηφίστηκε ο Οικονομικός Απολογισμός.

    Από τις 9 το πρωί της Κυριακής ως τις 5 το απόγευμα θα διεξαχθούν, σε 60 κάλπες, οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες ολοκληρώνονται οι τετραήμερες εργασίες του 8ου Συνεδρίου.

    Ο αριθμός των συνέδρων που έχουν θέσει υποψηφιότητα για το Εθνικό Συμβούλιο ανέρχεται σε 486 άτομα και περιλαμβάνονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

    [02] Πολιτική

    Νέες δημοσκοπήσεις

    15/3/2008 10:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό, όπως δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από την MRB και τη RASS και φιλοξενούνται στον "Τύπο της Κυριακής" και το "Παρόν", αντίστοιχα.

    Στη μέτρηση της MRB η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 5,1% και συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 28,8 % των ερωτηθέντων, έναντι 23,7% που δηλώνει ότι θα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ αν γίνονταν αύριο οι εκλογές. Το ΚΚΕ θα ψήφιζε το 7%, ενώ επιβεβαιώνονται τα ευρήματα προηγούμενων δημοσκοπήσεων για τον ΣΥΝ που συγκεντρώνει ποσοστό 17,9%. Ο ΛΑΟΣ απολαμβάνει της προτίμησης του 4,7% ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 14,2% των ερωτηθέντων.

    Στη δημοσκόπηση της RASS τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται για τη ΝΔ 30,2% έναντι 24,5% για το ΠΑΣΟΚ, με τη διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα εν προκειμένω να διαμορφώνεται στο 5,7%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,8%,ο ΣΥΝ 17,7% και ο ΛΑΟΣ 4,2%.

    Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, στη δημοσκόπηση της MRB ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει ποσοστό 36,6% έναντι 17,2% του Γιώργου Παπανδρέου. Ποσοστό προτιμήσεων 17,2% έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ "Κανένας" απαντά το 21,2% των ερωτηθέντων

    Τα αντίστοιχα ποσοστά στη μέτρηση της RASS είναι για κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Καραμανλή, 43,3%, έναντι 27,4% προτιμήσεων για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου.

    [03] Πολιτική

    Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

    Τσίπρας προς ΠΑΣΟΚ: Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε

    15/3/2008 9:14:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επικρίσεις εναντίον όσων διατυπώνουν την άποψη ότι η άνοδος που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "φούσκα" αλλά και επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται από παντού μία έντονη κριτική με δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά, όπως είπε: "μία προσπάθεια ψυχολογικού εφησυχασμού που επιχειρούν να κάνουν διάφοροι ανένταχτοι ανησυχούντες δημοσιολόγοι και μας λένε ή μάλλον λένε στους εαυτούς τους και στους ακόμα πιο ανήσυχους διαχειριστές τους καταρρέοντος πολιτικού συστήματος" που συμπυκνώνεται στην εκτίμηση ότι "επικοινωνιακό πυροτέχνημα είναι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και θα σβήσει" ή ότι "φούσκα είναι και θα σκάσει" για να απαντήσει ότι:

    "Φούσκα δεν είναι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις, τα περίφημα τρία "δεν" του κ. Καραμανλή. Φούσκα ήταν οι υποσχέσεις στους συμβασιούχους. Φούσκα ήταν οι υποσχέσεις για αξιοκρατία στη δικαιοσύνη. Φούσκα ήταν το χρηματιστήριο. Φούσκα ήταν τα δομημένα ομόλογα. Φούσκα είναι η διακυβέρνηση του τόπου από μία λαϊκή μειοψηφία που στηρίζεται από μία εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία".

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πολιτικό παράδοξο, ούτε φαινόμενο, αλλά όπως είπε "πολιτικό παράδοξο ήταν αυτό που ζούσαμε τόσα χρόνια".

    Ο δεύτερος άξονας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αφορά την προσπάθεια να πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προγραμματικές θέσεις για να απαντήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει προτάσεις για ανασφάλιστη εργασία, γιατί δεν προτείνει μείωση συντάξεων, γιατί δεν χρησιμοποιεί όρους όπως ευελιξία, ανταγωνιστικότητα, γιατί δεν προτείνει ιδιωτικά πανεπιστήμια.

    Στην εκτενή κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι έφυγε από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βαθιά προβληματισμένος, γιατί όπως είπε, πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα με τόσο μεγάλη και σημαντική ιστορία που τη σεβόμαστε, ένα κόμμα που ενέπνευσε στο παρελθόν χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, ένα κόμμα που αφουγκράστηκε τη βαθιά επιθυμία του λαού για ριζοσπαστικές αλλαγές και που ακόμη και σήμερα έχει στις τάξεις του αγωνιστές, να μην παίρνει χαμπάρι τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω του.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έξω η κοινωνία βράζει, οι συσχετισμοί ανατρέπονται, ο συναινετικός δικομματισμός καταρρέει και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, λες και γίνεται σε θερμοκήπιο, λες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί σε μία γυάλα αποστειρωμένη, ψάχνει να ανακτήσει τη χαμένη αυτοδυναμία του, ενώ απαντώντας και πάλι στο θέμα της συνεργασίας είπε: "Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ΠΑΣΟΚ σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας προσφορά, αλλά δεν θα πάρουμε".

    [04] Μπάσκετ

    Πρώτος με "κατοστάρα" ο Παναθηναϊκός

    15/3/2008 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Σε ρυθμό... προπόνησης ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 105-61 τον Κολοσσό Ρόδου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 20ης ημέρας της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς παίκτες του, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα, ενώ οι νεοφώτιστοι ισοβαθμούν πλέον με τον ΑΓΟΡ στη 12η θέση της βαθμολογίας και θα παλέψουν ως το τέλος για την παραμονή.

    Τα δεκάλεπτα: 29-13, 57-32, 79-50, 105-61

    Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, καθώς οι «πράσινοι» επέβαλαν την ανωτερότητά τους και δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Η πιεστική άμυνα των πρωταθλητών ανάγκασε τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή σε σωρεία λαθών (23 συνολικά) και επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να «κλέψει» μπάλες (13 τον αριθμό, τα πέντε ο Ζίζιτς) και να πετύχει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Το σκορ πήρε γρήγορα διαστάσεις και οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και δοκίμασαν σχήματα ενόψει των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεών τους. Το μυαλό των «πρασίνων» βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι, όπου θα παίξουν το μέλλον τους στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Κολοσσός θα χρειαστεί να δώσει σκληρή μάχη με το Ρέθυμνο για να παραμείνει στην Α1.

    Στα στατιστικά αξιοσημείωτα του αγώνα οι 29 ασίστ του Παναθηναϊκού και τα ποσοστά ευστοχίας του (30/48 δίποντα, 10/22 τρίποντα, 15/16 βολές), αλλά και το γεγονός ότι πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ των πρωταθλητών ήταν ο Στράτος Περπέρογλου.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Ταβουλαρέας, Ανδρικόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 9 (1), Περπέρογλου 17 (2 τριπ, 8 ριμπ.), Σπανούλης 10 (2), Μπετσίροβιτς 15 (1), Μπατίστ 6, Ζίζιτς 2, Χατζηβρέττας 7, Πρκάτσιν 5, Διαμαντίδης 8 (2), Ουίνστον 15 (1), Γιασικεβίτσιους 11 (1)

    ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Βουκσάνοβιτς 5, Ματαλόν 3, Πίνοκ 19 (1), Γιοσίποβιτς 4, Παναγιωταράκος 8 (1), Κουπίδης 5 (1), Κουνούνης 2, Τζικάνοβιτς 6, Σκορδάλης 3 (1), Τόντιτς, Ασημακόπουλος 6

    Πανελλήνιος - Πανιώνιος 76-74

    Ο Πανελλήνιος επικράτησε με 76-74 του Πανιωνίου στο κλειστό της Κυψέλης, χάρη στην ευστοχία του Κέλι από τη γραμμή του φάουλ στο τέλος, και με την 12η νίκη του σε 20 αγωνιστικές πήρε προβάδισμα για την κατάληψη μίας εκ των 4ης και 5ης θέσης στην κανονική περίοδο (το Αιγάλεω, που αντιμετωπίζει αύριο τον Ολυμπιακό, έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον «σύλλογο των Ολυμπιονικών»). Το θετικό για τον Πανιώνιο, που έμεινε έναν βαθμό πίσω από τον Πανελλήνιο, είναι ότι υπερασπίστηκε τη διαφορά των 18 πόντων με την οποία είχε επικρατήσει στο κλειστό του Ελληνικού για την 7η αγωνιστική. Ο Άντονι Γκράντι με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας της Κυψέλης. Ο Γκόλεματς ήταν ο κορυφαίος του πρώτου μέρους (14π.), ενώ ο Κέλι (12π.) σημείωσε τις πλέον καθοριστικές βολές. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Καλαμπόκης πέτυχε 18 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 17-19, 33-32, 53-55, 76-74

    Ο Γιούριτσα Γκόλεματς σημείωσε τους πρώτους 5 πόντους των γηπεδούχων, χάρη στους οποίους ο Πανελλήνιος προηγήθηκε με 5-0. Ο Πανιώνιος αντέδρασε και το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο. Για τους «κυανέρυθρους» τη διαφορά έκαναν τα δύο τρίποντα του Αυστραλού Μπραντ Νιούλεϊ και η υπεροχή του Λόνι Μπάξτερ στη ρακέτα. Στον αντίποδα, η ομάδα της Κυψέλης ευστοχούσε κυρίως από τη γραμμή του φάουλ, με τον Όστοιτς να είναι άξιος συμπαραστάτης του Γκόλεματς στην πρώτη περίοδο, που έληξε 19-17 υπέρ του Πανιωνίου με καλάθι του Καλαμπόκη. Οι φιλοξενούμενοι «σιώπησαν» στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, διάστημα στο οποίο με σερί 7-0, ο Πανελλήνιος προηγήθηκε 24-19. Ο Άντονι Γκράντι σημείωσε τους 7 από τους 8 συνολικά πόντους του στο ημίχρονο στην δεύτερη περίοδο και μαζί με τον Τρε Κέλι ήταν οι ηγέτες του «συλλόγου των Ολυμπιονικών». Για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, Μπραντ Νιούλεϊ και Λόνι Μπάξτερ συνέχισαν να αναλαμβάνουν την πλειοψηφία των επιθετικών επιλογών, για να λήξει το ημίχρονο 33-32 υπέρ του Πανελληνίου.

    Ο αγώνας παρέμεινε ντέρμπι στο δεύτερο μέρος, 55-53 στο 30΄ υπέρ του Πανιωνίου και 59-62 στο 35ο λεπτό. Αμέσως μετά, όμως, ο Μάρκοβιτς έβγαλε τον Καλαμπόκη (που ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων), κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Πανελλήνιος και με ηγέτη τον Γκράντι και σερί 11-0 προηγήθηκε 70-62. Ο Καλαμπόκης επέστρεψε στο παρκέ, ευστόχησε σε τρίποντο αρχικά και σε δύο βολές αργότερα και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 70-68, 33΄΄ πριν το τέλος κι ενώ ο Όστοιτς είχε αστοχήσει σε δυο βολές στο 39΄20΄΄. Το φάουλ του Πανιωνίου στον Κέλι είχε ως αποτέλεσμα το 2/2 από τη γραμμή του φάουλ, 72-68. Ο Τσάπιν με δυο βολές κράτησε «ζωντανό» τον Πανιώνιο, 72-70, και ο Αργυρόπουλος, που αστόχησε σε δύο βολές, γέμισε ελπίδες τους Νεοσμυρνιώτες. Ο Ζούρος ζήτησε γρήγορα φάουλ και ο Γκόλεματς το έκανε πάνω στον Τσάπιν, που ευστόχησε στην πρώτη και αστόχησε στη δεύτερη (72-71). Ο Γκόλεματς πήρε το ριμπάουντ και μαζί και το φάουλ, 8΄΄ πριν το τέλος. Ο Σλοβένος ευστόχησε και στις δύο βολές κάνοντας το σκορ 74-71 και ο Καλαϊτζίδης, με γρήγορο φάουλ στη σέντρα, δεν άφησε τον Καλαμπόκη να δοκιμάσει για τρεις. Ο γκαρντ του Πανιωνίου ευστόχησε και στις δυο βολές, 74-73. Ο Τσάπιν άργησε να κάνει φάουλ στον Κέλι που ευστόχησε και στις δυο βολές 3΄΄ πριν το τέλος, κάνοντας το σκορ 76-73. Ο Όστοιτς ανέλαβε να σταματήσει με φάουλ τον Καλαμπόκη, ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια των «Ολυμπιονικών». Διαιτητές: Πιτσίλκας-Γκόντας-Κουκουλίτσιος

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 16, Αργυρόπουλος 4, Καλαϊτζίδης, Γκράντι 22, Ντόζετ, Αποστολίδης, Ράντσιτς 6, Σκλάβος 2, Κέλι 12 (2), Γκόλεματς 14, Παπαϊωακείμ

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος, Τσάπιν 14 (2), Ζορόσκι 5, Γεωργαλής, Σάκοτα 7 (1), Καλαμπόκης 18 (1), Νιούλεϊ 12 (2), Καβαλίουσκας 2, Μπάξτερ 14, Κένταλ, Γιαννούλης 2

    ΑΓΟ Ρεθύμνου - ΑΕΚ 72-70

    Την τρίτη διαδοχική νίκη του, που τον θέτει σε τροχιά παραμονής, πέτυχε ο ΑΓΟ Ρεθύμνου, επικρατώντας με 72-70 της ΑΕΚ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», για την 20η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Ο Ντέιβιντ Γιανγκ πέτυχε το νικητήριο καλάθι για τους Κρητικούς, που πλέον ελπίζουν σε ήττα του Κολοσσού Ρόδου από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για να ισοβαθμήσουν μαζί του στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα για την Ένωση (ΑΕΛ, Πανελλήνιος) και 11η συνολικά και πλέον το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου μένει εκτός εξάδας, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί να παλέψει ακόμη και για τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Σ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με απίστευτες ανατροπές, ο ΑΓΟΡ που είχε προηγηθεί με +17 στη δεύτερη περίοδο βρέθηκε ν΄ ακολουθεί στο -12 στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Με 19 πόντους ο Νέναντ Πιστόγιεβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Κρήτης. Ο Στέφαν Νάτζφεϊ πρόσθεσε 18 και 16 ο «ήρωας» Ντέιβιντ Γιανγκ. Στον αντίποδα, ο Αλέξης Κυρίτσης, αν και σημείωσε 21 πόντους για την ΑΕΚ, στα τελευταία 3 αποδείχτηκε μοιραίος, αφού πήγε σε αργή επίθεση αγνοώντας τον εναπομείναντα χρόνο.

    Τα δεκάλεπτα: 25-11, 43-35, 49-57, 72-70

    Στον ΑΓΟ Ρεθύμνου ανήκε το πρώτο ημίχρονο, σκηνικό που έμελλε ν΄ αλλάξει όμως στην 3η περίοδο. Με τρεις παίκτες να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων στο α΄ μέρος (Νάντζφεϊ, Πιστόγεβιτς και Γιανγκ), οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρεια αντίδρασσης στην ΑΕΚ, από την οποία σ΄ αυτό το διάστημα ξεχώρισε μόνο ο Αλέξης Κυρίτσης με 10 πόντους. Το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη προηγήθηκε με 15-4 και 25-11 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Η πιεστική άμυνα των γηπεδούχων ήταν «κλειδί» στη διαφορά των 17 πόντων, 28-11, που οικοδόμησαν εν συνεχεία. Εϊβερι, Χατζής και Ταπούτος βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι για την Ένωση, με αποτέλεσμα να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι, 43-35 στο 20ο λεπτό.

    Όποιος βιάστηκε να χρίσει μεγάλο νικητή τον ΑΓΟΡ έσφαλλε, όπως αποδείχτηκε στην τρίτη περίοδο. Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μια τελείως διαφορετική ομάδα εν συγκρίσει με το πρώτο μισό. Η πιεστική άμυνα υποχρέωσε τον ΑΓΟΡ να υποπέσει σε 7 λάθη μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ με κλεψίματα, ασίστ και πάντα ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ (22/26 στο 30΄ έναντι 8/11 του ΑΓΟΡ) έκανε την μεγάλη ανατροπή (12-1 επιμέρους σκορ) και μπήκε στο +3 (έχανε και με 17 πόντους) στην τέταρτη περίοδο, 49-52. Από 7 πόντους σημείωσαν, μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Αμαρά Σι και Αλέξης Κυρίτσης, την ώρα που ο ΑΓΟΡ σημείωσε μόλις 6 πόντους σ΄αυτό το διάστημα (3 ο Νάτζφεϊ, 2 ο Τόπιτς και 1 ο Βουγιούκας). Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 34΄ προηγήθηκε με 61-49 (+12), με τους Κυρίτση και Βασίλιεβιτς να παίρνουν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Το επιμέρους σκορ 21-1 της ΑΕΚ τελείωσε εκεί, όταν ο ΑΓΟΡ μείωσε σε 54-61 και 58-64. Με τρίποντο του Μακρή στο 38΄ το Ρέθυμνο πλησίασε σε απόσταση βολής (66-63) και με νέο τρίποντο του Γιανγκ ισοφάρισε σε 66-66. Ο ΑΓΟΡ πήρε και πάλι προβάδισμα 70-66 στο 39΄, με αιχμή του δόρατος τον Πιστόγεβιτς. Με 2/2 βολές του Κυρίτση και του Εϊβερι, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 70-70 στα 28΄΄, αλλά ο Γιανγκ είπε την τελευταία λέξη και με καλάθι στα 3΄΄ διαμόρφωσε το 72-70 υπέρ του Ρεθύμνου.

    Διαιτητές: Σπυρίδωνος-Κορομηλάς-Γκούμας (Πετράκης)

    ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Αργύρης Πεδουλάκης): Νικολαϊδης, Κούμουλος, Μακρής 3 (1), Τόπιτς 6, Καραποστόλου, Γιανγκ 16 (2), Νάντζφεϊ 18 (2), Γκιζογιάννης, Πιστόγιεβιτς 19 (5), Ντέιβισον 7, Βουγιούκας 3

    ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 8, Σι 7, Παπανικολάου, Ταπούτος 10, Κυρίτσης 21 (1), Χατζής 3, Μπάρλος 2, Εϊβερι 7 (1), Σίμτσακ 2, Βασίλιεβιτς 10 (1)

    Μαρούσι - Ολύμπια Λάρισας 82-69

    Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια κατάληψης της 8ης θέσης που οδηγεί στα φετινά πλέι οφ, πέτυχε το Μαρούσι με τη νίκη 82-69 επί της Ολύμπιας Λάρισας στο κλειστό του Αγίου Θωμά, για την 20η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Αυτή ήταν η 9η συνολικά νίκη του Αμαρουσίου φέτος και πρώτη στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις (σε Α1 και Κύπελλο) με τους Λαρισαίους και ουσιαστικά από τότε που ανέλαβε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την τεχνική ηγεσία των «πορτοκαλί». Πάντως, η Ολύμπια υπερασπίστηκε τη διαφορά των 18 πόντων, με την οποία είχε επικρατήσει στο κλειστό της Νεάπολης στην 7η αγωνιστική. Οι Τζερόντ Στίβενσον (16π.) και Ανδρέας Γλυνιαδάκης (15π.) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.

    Τα δεκάλεπτα: 23-16, 37-35, 59-47, 82-69

    Το Μαρούσι, με επιθετικές αιχμές του Τζαρόντ Στίβενσον και Ανδρέα Γλυνιαδάκη, επέβαλε τον ρυθμό του στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκε με 23-16 στην εκπνοή αυτής. Πιο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν τα δύο τρίποντα και οι συνολικά 10 πόντοι του πρώτου σκόρερ της Ολύμπιας, Γιώργου Τσιάρα, μετέτρεψαν το -9 σε -2, 37-35 στο τέλος του ημιχρόνου. Για τους γηπεδούχους, ο Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς με 5 πόντους και 4 ριμπάουντ έκανε καλή δουλειά, ενώ οι Καϊμακόγλου και Μιλισάβλιεβιτς ήταν παρόντες όταν δεν σκόραραν οι Στίβενσον και Γλυνιαδάκης. Μονόλογος του Αμαρουσίου ήταν το δεύτερο μισό, όταν ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, σ΄ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην Α1, σε συνδυασμό με τους Στίβενσον, Καϊμακόγλου και Στεφανίδη, μετέτρεψαν σε... σάκο του μποξ την Ολύμπια Λάρισας. Το 59-47 υπέρ των γηπεδούχων στο 30΄ μετετράπη σε 82-69, τελικό σκορ του αγώνα, αφού η Ολύμπια Λάρισας πλήρωσε την εμμονή της να σουτάρει (ανεπιτυχώς) έξω από τη γραμμή των 6.25 (6/23) και την αδυναμία της στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ (12 έναντι 26 του Αμαρουσίου).

    Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Καρακατσούνης-Μαχαιριανάκης

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 16 (1), Νοέας, Χαραλαμπίδης 6, Μπουντούρης, Τζάζβιν 2, Μπράιαντ 4, Στεφανίδης 8 (1), Μαυροειδής 2, Κογιαντίνοβιτς 7 (1), Μιλισάβλιεβιτς 12 (1), Γλυνιαδάκης 15, Καϊμακόγλου 10

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 2, Κουμπούρας 7, Κούρτοβιτς 8 (1), Αγγέλοφ 12 (1), Τσιάρας 12 (2), Γιαννουλάκος 6, Μπατής 2, Αριγκμπάμπου 6, Τριχόπουλος, Κινγκ 14 (2)

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    Σε αγώνες της 20ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Μαρούσι-Ολύμπια Λάρισας 82-69 Πανελλήνιος-Πανιώνιος 76-74 ΑΓΟ Ρεθύμνου-ΑΕΚ 72-70 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 105-61 ΠΑΟΚ-Ολυμπιάδα Πατρών 16/3 Ολυμπιακός-Αιγάλεω 16/3 ΑΕΛ-Άρης 16/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες) Παναθηναϊκός 38 Ολυμπιακός 35 -19αγ. Άρης 33 -19αγ. Πανελλήνιος 32 Πανιώνιος 31 Αιγάλεω 30 -19αγ. ΑΕΚ 29 Μαρούσι 29 ΑΕΛ 27 -19αγ. Ολύμπια Λάρισας 27 ΠΑΟΚ 26 -19αγ. ΑΓΟ Ρεθύμνου 26 Κολοσσός Ρόδου 26 Ολυμπιάδα Πατρών 22 -19αγ.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πάτησε κορυφή η Μάντσεστερ

    15/3/2008 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέα γκέλα για την Άρσεναλ, που δεν κατάφερε να κερδίσει για 4η συνεχόμενη αγωνιστική στην πρέμιερ λιγκ, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μίντλεσμπρο στο «Έμιρατς». Αυτή ήταν 4η ισοπαλία των «κανονιέρηδων» σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αφού είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με τις Άστον Βίλα (εντός), Μπέρμιγχαμ και Γουίγκαν (εκτός). Έτσι η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έφτασε τους 67 βαθμούς και μοιράζεται την πρώτη θέση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «μπέμπηδες» να είναι πρώτοι αφού, πέραν του γεγονότος ότι έχουν έναν αγώνα λιγότερο, έχουν και καλύτερη διαφορά τερμάτων. Η «Μπόρο» προηγήθηκε στο 25΄ με τον Αλιαρντιέρ για να ισοφαρίσει η Άρσεναλ 4 λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας με τον Κόλο Τουρέ. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μίντο με απευθείας κόκκινη στο 88΄.

    Απο εκεί και πέρα, με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι. Η Γιουνάιτεντ επικράτησε εκτός έδρας της Ντέρμπι με 1-0, χάρη σε τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ με το ίδιο σκορ η Τσέλσι κατέβαλε την αντίσταση της Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός». Η ομάδα του Αβραάμ Γκραντ, έχει πλέον 64 βαθμούς και συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά τίτλου, αφού βρίσκεται 3 πόντους πίσω από τις Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ.

    Στα υπόλοιπα ματς, η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ τελικά ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρέντινγκ (2-1), ενώ το ίδιο συνέβη και στην αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Μπλάκμπερν (2-1), με τα «σφυριά» να ανατρέπουν το σε βάρος τους 1-0. Τέλος η Πόρτσμουθ πήρε σημαντική νίκη κόντρα στην Άστον Βίλα με 2-0 και την προσπέρασε στην βαθμολογία, αφήνοντάς την στην 7η θέση.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Ντέρμπι-Μάντσεστερ Γ. 0-1 (76΄ Κρ.Ρονάλντο) Λίβερπουλ-Ρέντινγκ 2-1 (19΄ Μασεράνο, 48΄ Τόρες - 5΄ Ματεγιόφσκι) Πόρτσμουθ-Αστον Βίλα 2-0 (11΄ Ντεφόου, 38΄ αυτ. Ρέο-Κόκερ) Σάντερλαντ-Τσέλσι 0-1 (10΄ Τέρι) Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν 2-1 (39΄ Άστον, 81΄ Σίαρς - 19΄ Σάντα Κρουζ) Αρσεναλ-Μίντλεσμπρο 1-1 (86΄ Κόλο Τουρέ - 25΄ Αλιαρντιέρ) Φούλαμ-Εβερτον 16/3 Γουϊγκαν-Μπόλτον 16/3 Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 16/3 Μπέρμιγχαμ-Νιούκαστλ 17/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 67 -29αγ. Αρσεναλ 67 Τσέλσι 64 -29αγ. Λίβερπουλ 59 Εβερτον 56 -29αγ. Πόρτσμουθ 50 Αστον Βίλα 49 Μπλάκμπερν 46 Μάντσεστερ Σίτι 45 -29αγ. Γουέστ Χαμ 43 Τότεναμ 35 -28αγ. Μίντλεσμπρο 31 Γουίγκαν 28 -29αγ. Ρέντινγκ 28 Νιούκαστλ 28 -29αγ. Σάντερλαντ 27 Μπέρμιγχαμ 26 -29αγ. Μπόλτον 25 -28αγ. Φούλαμ 20 -29αγ. Ντέρμπι 10

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-0

    Στο ρελαντί 2-0 ο Ολυμπιακός

    15/3/2008 9:11:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον Χοσέ Σεγκούρα για πρώτη φορά στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το σκορ άνοιξε ο Σίσιτς στο 49΄ και το έκλεισε ο Ζούλιο Σέζαρ στο 85΄. Το ματς πήρε από την αρχή γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και με τον Ολυμπιακό να μπαίνει ορμητικά, προκειμένου να εξασφαλίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τη νίκη. Η πειραϊκή ομάδα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως από τη μια μεριά η αστοχία των παικτών του στην τελική προσπάθεια, όπως του Τζόρτζεβιτς στο 5΄, του Μπελούτσι στο 14 και στο 33, του Στολτίδη στο 23, του Ζούλιο Σέζαρ στο 37 και του Κοβάσεβιτς στο 41, και από την άλλη η ακύρωση του γκολ του Σίσιτς στο 10 ως οφ σάιντ, είχαν ως αποτέλεσμα το ημίχρονο να φύγει χωρίς γκολ. Από τη δική του μεριά ο Ατρόμητος, έδειξε να προσέχει περισσότερο την άμυνά του, όμως απείλησε δύο φορές, με τον Λουτσιάνο (φάουλ) στο 2 και τον Περόνε στο 29, ύστερα από λάθος του Ζεβλάκοφ, ωστόσο ο Νικοπολίδης ήταν σε ετοιμότητα και ειδικά τη δεύτερη φορά έσωσε την εστία του από σίγουρη παραβίαση. Στο 32 ακυρώθηκε και γκολ του Ατρομήτου, καθώς ο σκόρερ Κάστρο σταμάτησε αρχικά την μπάλα με το χέρι.

    Το... πολυπόθητο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε με την έναρξη του β ημιχρόνου. Στο 49 ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σίσιτς με μονοκόματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη. Το παιχνίδι άνοιξε στη συνέχεια και στο 68 ο Ατρόμητος άγγιξε την ισοφάριση, όταν σε κόρνερ του Λουτσιάνο και σουτ του Κριπιντήρη, ο Λεντέσμα έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

    Οσο περνούσε η ώρα και το σκορ παρέμενε στο ρευστό 1-0, το άγχος έκανε την εμφάνισή του στο Καραϊσκάκη, ωστόσο σε μια αντεπίθεση στο 85 ο Σίσιτς σέντραρε από δεξιά και ο προωθημένος Ζούλιο Σέζαρ με σουτ από κοντά έκανε το 2-0 και σιγούρεψε τη νίκη, που φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και σε αναμονή της αυριανής κρίσιμης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη.

    Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

    Κίτρινες: Λεντέσμα - Ιωάννου, Κριπιντήρης

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (79 Πάντος), Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Σίσιτς, Λεντέσμα, Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι (71 Πατσατζόγλου), Τζόρτζεβιτς (88 Νούνιες).

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γκιγιέρμο Ογιος): Μιχαηλίδης, Ιωάννου (68 Σίριο), Ανατολάκης, Γεωργίου, Σκοπελίτης, Ρόβας, Λουτσιάνο (74 Λε), Κριπιντήρης, Τρέχο, Κάστρο, Περόνε (83 Καραλής).

    * Πριν την έναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός τίμησε τον Γιώργο Ανατολάκη, εν μέσω χειροκροτημάτων του κόσμου, για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη μεριά των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του Τάκη Λεμονή, αποδοκιμάστηκε ο Σεγκούρα στην αλλαγή του Μπελούτσι και χειροκροτήθηκε ο Λουτσιάνο στη δική του αλλαγή.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ήττα έκπληξη της Μπάγερν

    15/3/2008 8:19:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου στη Γερμανία έδωσε η ουραγός Κότμπους, επικρατώντας 2-0 της Μπάγερν στο «Φρόιντσαφτ», σε αγώνα για την 24η ημέρα της μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (είχε προηγηθεί η ανώδυνη εντός έδρας ήττα από την Αντερλεχτ στο Κύπελλο UEFA) παρουσίασαν κακό αγωνιστικό πρόσωπο και έπεσαν θύμα «ηχηρής» έκπληξης. Ο Γέλιτς πέτυχε και τα δύο γκολ των νικητών, ενώ η Μπάγερν έχασε πέναλτι στο 29΄ με τον Ριμπερί. Το Αμβούργο νίκησε 1-0 τη Ντόρτμουντ, χάρη σε γκολ του Γκερέρο, και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους πέντε βαθμούς, ενώ στους τέσσερις μπορεί να πλησιάσει η Βέρντερ, αν ξεπεράσει αύριο το εμπόδιο της Βόλφσμπουργκ στη Βρέμη.

    Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Καρλσρούης, σε ένα ματς όπου ο Γιάννης Αμανατίδης αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο αφενός γιατί είχε μία... κοκκορομαχία με τον Φραντς (είδε και κίτρινη κάρτα), αφετέρου επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο. Τη θέση του πήρε ο Βαγγέλης Μάντζιος, ενώ ο Σωτήρης Κυργιάκος δεν αγωνίστηκε, αφού έχει υποστεί κάταγμα στο ρινικό οστό.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

    Σάλκε-Ντούισμπουργκ 2-1 (60΄ Κουράνι, 74΄ Βέστερμαν - 21΄ Γκεοργκίεφ) Μπόχουμ-Στουτγκάρδη 1-1 (20΄ Νταμπρόβσκι - 47΄ Χιτσλσπέργκερ) Κότμπους-Μπάγερν Μονάχου 2-0 (18΄, 38΄ Γέλιτς) Αμβούργο-Ντόρτμουντ 1-0 (63΄ Γκερέρο) Χάνσα Ροστόκ-Χέρτα Βερολίνου 0-0 Ανόβερο-Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-2 (16΄ Μπρούγκινκ, 56΄ Στάινερ - 14΄ Μιγιάτοβιτς, 38΄ Αϊγκλερ) Καρλσρούη-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-1 (25΄ Φινκ) Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 16/3 Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 16/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 50 Αμβούργο 45 Βέρντερ Βρέμης 43 -23αγ. Λεβερκούζεν 41 -23αγ. Σάλκε 41 Στουτγκάρδη 38 Καρλσρούη 36 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 36 Βόλφσμπουργκ 33 -23αγ. Ανόβερο 33 Χέρτα Βερολίνου 32 Μπόχουμ 31 Ντόρτμουντ 29 Χάνσα Ροστόκ 24 Αρμίνια Μπίλεφελντ 20 Κότμπους 20 Νυρεμβέργη 18 -23αγ. Ντούισμπουργκ 18

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 0-1

    "Πάγωσε" την Τούμπα ο Αστέρας

    15/3/2008 7:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/3/2008 8:45:17 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σπουδαία νίκη, που τον κάνει φαβορί για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς με γκολ του Μιλάνο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, νίκησε τον ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα, σε παιχνίδι για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ πιο ορεξάτος στο α ημίχρονο, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έδειχνε να ψάχνει τον ρυθμό του και όσο περνούσε η ώρα απογοήτευε με την εμφάνισή του. Μόλις στο 1ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Φιλομένο σε σέντρα του Μασάρα κατέληξε στην αγκαλιά του Φερνάντες. Στο 8 ο Γκάβρανσιτς με τάκλιν έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ζουντί, στο 19 το σουτ του Φιλομένο έφυγε ψηλά άουτ και στο 37 πάλι ο Φιλομένο δεν βρήκε την μπάλα στο γύρισμα του Ζαϊρί.

    Βελτιωμένη ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ στο β ημίχρονο, ωστόσο στο 53, πάλι με τον Φιλομένο, ο Αστέρας έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 55, αλλά ο Μπαλάφας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 58 η κεφαλιά του Σάλμον εξουδετερώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Αμπάρη. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν σε ετοιμότητα και στο 69, όταν απέκρουσε την κεφαλιά του Γκάβρανσιτς και στο 75, όταν μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Βερόν.

    Κι αφού ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοράρει, ήρθε ο Αστέρας στα τελευταία λεπτά να βγει μπροστά και να πάρει το παιχνίδι. Αρχικά απείλησε στο 88 με τον «κεραυνό» του Λαδάκη, που έφυγε μόλις άουτ, και στη συνέχεια πέτυχε το «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις (94΄). Δράστης ο νεοεισελθών Μιλάνο. Στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, ο Αργεντινός πήρε την μπάλα από τον Τσέζαρεκ, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-1, δίνοντας στην ομάδα του την πρώτη νίκη μετά από 10 αγωνιστικές και αφήνοντας στον ΠΑΟΚ, που έχασε ουσιαστικά το «τρένο» των πλέι-οφ, τον προβληματισμό και τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων του.

    Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

    Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Σάλμον, Γεωργιάδης - Ζουντί, Νταμόντε, Οφρυδόπουλος, Μιλάνο

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Κωνσταντινίδης, Κνολ, Γκάβρανσιτς, Σνάουτσνερ (86 Γκονζάλες), Βερόν, Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος (56 Ιλιεφ), Κονσεϊσάο, Λάκης (56 Γεωργιάδης), Σάλμον.

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αμπάρης, Οφρυδόπουλος, Λαζαρίδης, Κανακούδης (79 Μιλάνο), Κυριάκος, Λαδάκης, Νταμόντε, Ζουντί (62 Τσέζαρεκ), Μασάρα, Ζαΐρι (65 Φυτανίδης), Φιλόμενο.

    «Λαϊκό δικαστήριο» στην Τούμπα

    Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο τέλος του σημερινού αγώνα της Τούμπας, ξανάφερε στο προσκήνιο τα «λαϊκά δικαστήρια», καθώς δεκάδες αγανακτισμένων οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, απέκλεισαν τα αποδυτήρια του γηπέδου, αποδοκιμάζοντας παίκτες και προπονητή για την κακή εμφάνιση και το αρνητικό αποτέλεσμα. Οι εξαγριωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποχώρησαν μετά από περίπου μία ώρα.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εργοτέλης - Βέροια 2-0

    Βαθιά ανάσα για τον Εργοτέλη

    15/3/2008 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νίκη μεγάλης σημασίας πέτυχε ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο και πήρε βαθμολογική ανάσα. Με τέρματα των Κοιλιάρα (29΄), Ογκουνσότο (64) επικράτησε 2-0 της Βέροιας, σε αγώνα για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, βάζοντας ταυτόχρονα σε περιπέτειες τη «βασίλισσα του βορρά». Η Βέροια, με τον Γιώτη Τσαλουχίδη για πρώτη φορά στον πάγκο της, ήταν πολύ καλύτερη στο α ημίχρονο, όμως στο ποδόσφαιρο η ουσία είναι το γκολ κι αυτό το σημείωσε ο Εργοτέλης. Αφού στο ξεκίνημα οι Μακεδόνες έχασαν μοναδική ευκαιρία, καθώς στο τρίτο σενεχόμενο κόρνερ στο 6, ο Τσιμπλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, και αφού στο 18 το σουτ του Κριβοκάπιτς από καλή θέση εξουδετερώθηκε από τον Δασκαλάκη, ήρθε στο 29 ο Κοιλιάρας, στην μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων, με ωραία προσπάθεια και σουτ να ανοίξει το σκορ.

    Αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι μπήκε ο Εργοτέλης στο β ημίχρονο. Κι αφού στο 56 το σουτ του Ογκουνσότο έφυγε άουτ, ήρθε ο Νιγηριανός στο 64 να μπει μέσα στην περιοχή και να «εκτελέσει» τον Αποστολίδη. Από τη δική της μεριά, η Βέροια έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 77, όταν το σουτ του Μπικόφσκι από εξαιρετική θέση έφυγε λίγο άουτ.

    Κάπου εκεί το ματς τελείωσε, αφού ο Εργοτέλης κράτησε τους αντιπάλους του μακριά από την περιοχή του και πήρε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

    Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες: Φραγκουλάκης - Στεφανίδης

    Οι συνθέσεις:

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Κένεντι (90΄+ Κεφαλούκος), Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Δ.Κοιλιάρας, Θεοδωρίδης (62 Φραγκουλάκης), Μελισσάς, Τζούνιορ, Ογκουνσότο, Βακουφτσής (68 Μπουντιμίρ).

    ΒΕΡΟΙΑ (Γιώτης Τσαλουχίδης): Αποστολίδης, Πετκάκης, Κόλτζος, Σαμαράς, Μετόμο, Στεφανίδης, Παρμαξίδης (64 Καμάλ Εντο), Τσιμπλίδης, Κριβοκάπιτς (72 Πάεζ), Ερέρα (83 Ζέλσον), Μπικόφσκι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 March 2008 - 21:49:54 UTC