Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέταξε ψηλά ο "πράσινος αετός"
  • [02] Σκληρή ανακοίνωση του Λεβαδειακού
  • [03] O Παναθηναϊκός λύγισε τη Λάρισα
  • [04] Έμειναν στο "Χ" Ηρακλής και Ξάνθη
  • [05] "Πράσινος" περίπατος στη Λάρισα
  • [06] Παγκόσμιο ρεκόρ η Σομπόλεβα
  • [07] "Πολυβόλο" η ΑΕΚ 4-1 στην Κρήτη
  • [08] Νίκη τίτλου στο Αιγάλεω ο ΠΑΣ
  • [09] Επίθεση με σφαίρες στον Παναιτωλικό

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πέταξε ψηλά ο "πράσινος αετός"

    9/3/2008 10:43:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Σταθερά οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός μετά την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Πεσέϊρο έδειξε χαρακτήρα και νίκησε στην Λεωφόρο τη Λάρισα με 2-0 που αγωνιζόταν πάντως με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο. Τον δρόμο για τη νίκη άνοιξε το νέο απόκτημα των "πράσινων" ο Μανούτσο, οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Ολυμπιακός που πήρε δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη στη Βέροια επί της ομώνυμης ομάδας με 1-0 και περιμένει στη συνέχεια κάποιο στραβοπάτημα των «πρασίνων». Ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου παρέμεινε η ΑΕΚ που πέρασε εύκολα από την Κρήτη όπου νίκησε με το εντυπωσιακό 4-1 τον ΟΦΗ και βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Με γκολ του Ίβιτς ο Άρης πήρε τη νίκη έστω και δύσκολα επί του Λεβαδειακού με 1-0 που «φωνάζει» όμως για τη διαιτησία του Γερμανάκου. Έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνος στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας ο Αστέρας Τρίπολης που παρεχώρησε ισοπαλία στον ουραγό Εργοτέλη με 1-1. Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη σε ένα ματς που έληξε 0-0. Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο ανάμεσα στον Ηρακλή και την Ξάνθη η οποία στο τέλος έχασε ευκαιρία να φύγει με το «διπλό». Μεγάλη νίκη πήρε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι επί της Καλαμαριάς με 3-0 που τον απομακρύνει αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα έχουν ως εξής: Άρης-Λεβαδειακός 1-0 (50΄ Ιβιτς) Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0 Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 1-1 (36΄ Κανακούδης - 87΄ Ογκουνσότο) Ατρόμητος-Απόλλων Καλ. 3-0 (59΄ Περόνε, 79΄ Κριπηντήρης, 85΄ Λουτσιάνο) Βέροια-Ολυμπιακός 0-1 (7΄ Πατσατζόγλου) ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-4 (21΄ Σφακιανάκης - 16΄ Μπλάνκο, 18΄ αυτ. Πίτσος, 64΄ αυτ. Μπαρκαουάν, 80΄ Εντίνιο) Παναθηναϊκός-Λάρισα 2-0 (61΄ Μανούτσο, 86΄ Σαλπιγγίδης) Ηρακλής-Ξάνθη 1-1 (36 Μαλαγκουένιο - 47 Γκρζέλακ)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες) 1. Παναθηναϊκός 56 2. Ολυμπιακός 55 3. ΑΕΚ 52 4. Άρης 41 5. Πανιώνιος 35 . Αστέρας Τρίπολης 35 7. Ξάνθη 33 8. Λάρισα 32 9. ΠΑΟΚ 31 10. Ατρόμητος 28 11. ΟΦΗ 26 12. Ηρακλής 24 13. Λεβαδειακός 21 14. Βέροια 20 15. Απόλλων Καλαμαριάς 19 16. Εργοτέλης 18 * Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

    Ο πίνακας των σκόρερ:

    16 ΓΚΟΛ: Κοβάτσεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

    15 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ)

    12 ΓΚΟΛ: Σαλπιγγίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Τζιμπούρ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

    11 ΓΚΟΛ: Ρατζίνσκι (ΞΑΝΘΗ)

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Εργοτέλης Βέροια 16:45 Alpha ΠΑΟΚ Αστέρας Τρίπολης 16:45 S/S Ολυμπιακός Ατρόμητος 19:00 ΝΕΤ

    ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ Ηρακλής Πανιώνιος 15:00 Λάρισα ΟΦΗ 16:45 S/S Λεβαδειακός - Καλαμαριά 16:45 Alpha AEK Αρης 19:00 S/S Ξάνθη Παναθηναϊκός 19:00 ΝΕΤ

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σκληρή ανακοίνωση του Λεβαδειακού

    9/3/2008 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ανακοίνωση για τη διαιτησία του Γερμανάκου στο παιχνίδι με τον Αρη, εξέδωσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί κάνουν λόγο για "έγκλημα" εις βάρος τους, μιλούν για "παρέες διαιτητών", οι οποίες "δεν θα μείνουν ατιμώρητες". Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η χθεσινή «σφαγιαστική» διαιτησία του κ. Γερμανάκου και του βοηθού του κ. Ακρίβου εις βάρος της ομάδας μας, δεν άγγιξε στο ελάχιστο την ευαισθησία των πρώτων σε κυκλοφορία αθλητικών εφημερίδων της χώρας μας, οι οποίες απ ότι αποδεικνύεται προτίμησαν να «κλείσουν τα μάτια» μπροστά στο «έγκλημα» που διαπράχθηκε από το να δυσαρεστήσουν τους πολυπληθείς πελάτες τους στη συμπρωτεύουσα και όχι μόνο. Η Λιβαδειά βλέπετε είναι η μικρότερη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία διαθέτει επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα σε κορυφαία κατηγορία, και το αναγνωστικό της κοινό δεν μπορεί να συγκριθεί φυσικά σε όγκο με αυτό των μεγάλων αστικών πόλεων.

    Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς μπροστά στην ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος που συνέβη στο προχθεσινό παιχνίδι με την ακύρωση του κανονικότατου τέρματος που σημειώσαμε. Δεν φωνάζουμε για ένα πέναλτι που δεν μας δόθηκε ή για ένα οφσάιντ που κακώς καταλογίστηκε, αλλά για ένα πεντακάθαρο γκολ που δεν μέτρησε. Για τον λόγο αυτό λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να αντιδράσουμε προειδοποιώντας κάποιες «παρέες διαιτητών», γιατί θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καθοδήγηση από οποιοδήποτε κεντρικό όργανο, ότι δεν θα κατορθώσουν κάνοντας δημόσιες σχέσεις με επιλεγμένους παράγοντες του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου να διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συγκεκριμένες «παρέες» δεν θα παραμείνουν για πολύ ακόμη ατιμώρητες...".

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παναθηναϊκός - Λάρισα 2-0

    O Παναθηναϊκός λύγισε τη Λάρισα

    9/3/2008 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αλλο ένα βήμα προς τον τίτλο έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε αγώνα για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, νίκησε στην έδρα του 2-0 τη Λάρισα, που από το 43 αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκαλίτσιου με 2η κίτρινη κάρτα. Τα γκολ σημείωσαν ο Μανούτσο στο ντεμπούτο του (61) και ο Σαλπιγγίδης (86). Στο α ημίχρονο έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και αδικείται από το ότι έληξε χωρίς τέρματα. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές φορές τις προϋποθέσεις για γκολ, όμως οι δύο τερματοφύλακας ήταν πάντα σε ετοιμότητα. Δύο φορές ο Γκαλίνοβιτς με εξαιρετική προσπάθεια εξουδετέρωσε τα σουτ των Φωτάκη στο 11 και Σαρμιέντο στο 16. Από τη δική του μεριά ο Κηπουρός αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Σιμάο στο 18 και στη «βολίδα» του Σαλπιγγίδη στο 34, ενώ στο 31 η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιβανσιτς πέρασε μόλις άουτ. Τελικά, η φάση που σημάδεψε αυτό το διάστημα έγινε στο 43, όταν ο Γκαλίτσιος «γκρέμισε» τον Σαλπιγγίδη και αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να μείνει με δέκα παίκτες.

    Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο β ημίχρονο και στο 61 έφτασε στο γκολ, όταν ο Σπυρόπουλος με ωραία προσπάθεια από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Μανούτσο, εντελώς μόνος του μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χρίστηκε σκόρερ στην "παρθενική" του εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η Λάρισα ανέβηκε και πίεσε για την ισοφάριση, όμως ο Φέρστερ στο 68, ο Κλέιτον στο 73 και ο Καλαντζής στο 83 και στο 84, απέτυχαν να «σημαδέψουν» σωστά κι έτσι ήρθε στο 86 ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά, σε εκτέλεση φάουλ του Ιβανσιτς, να κάνει το 2-0 και να «τελειώσει» το παιχνίδι».

    Διαιτητής: Κ. Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

    Κόκκινες: 43 Γκαλίτσιος (2η κίτρινη)

    Κίτρινες: Μάτος, Νίνης, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης - Ιγκλέσιας, Μπαχράμης, Φέρστερ, Κώτσιος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Μόρις, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Μάτος, Σιμάο, Ίβανσιτς (88 Ρομέρο), Νίνης (56 Καραγκούνης), Μανούτσο (76 Ποστίγκα), Σαλπιγγίδης.

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κήπουρος, Γκαλίτσιος, Κώτσιος, Βενετίδης, Φέρστερ, Σαρμιέντο, Φωτάκης (84 Λαμπρόπουλος), Ιγκλέσιας (77 Καλαντζής), Πάρα (46 Μπαζράμης), Κλέιτον, Ζουράφσκι.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ηρακλής - Ξάνθη 1-1

    Έμειναν στο "Χ" Ηρακλής και Ξάνθη

    9/3/2008 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Ισόπαλο 1-1 έληξε στο Καυτανζόγλειο το παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, ανάμεσα στον Ηρακλή και την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 36΄ με τον Μαλαγκουένιο και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 47 με τον Γκρζέλακ. Στην αρχή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο δραστήριοι, ωστόσο μετά το 25 ο Ηρακλής ανέβηκε κι αφού δημιούργησε δύο ευκαιρίες στο 29 και στο 33, με τον Παπαστεριανό να αδυνατεί να τις εκμεταλλευτεί, ήρθε στο 36΄ ο Μάρκες να εκτελέσει φάουλ από δεξιά και Μαλαγκουένιο με κεφαλιά ν ανοίξει το σκορ.

    Η Ξάνθη ευτύχησε να ισοφαρίσει με την έναρξη του β ημίχρονου (47). «Δράστης» και πάλι ο Γκρζέλακ, που σε αντεπίθεση πήρε την μπάλα από τον Τόμιτς και δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 68, όταν ο Τόμιτς ξεχύθηκε μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Πάρντο. Στο 73 ο Γιάντσης από καλή θέση σούταρε άουτ.

    Στη συνέχεια οι δύο ομάδες επιδίωξαν να πάρουν τη νίκη, όμως χωρίς να φτάσουν στο γκολ κι έτσι η Ξάνθη απέσπασε την ισαπαλία στη Θεσσαλονίκη.

    Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

    Κίτρινες: Γιαννούλης - Ρατζίνσκι, Λαμπριάκος, Γκρζέλακ

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Άνχελ Πενράθα): Πάρντο, Γιαννούλης, Μπρούνο Λέιτε, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Πουρσανίδης (57 Φονσέκα), Παπαστεριανός, Μαυρογενίδης (57 Γιάντσης), Ααρόν, Γκαρσία, Μάρκες.

    ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζόπουλος, Κωστούλας, Ζουέλα, Ρίκκα (77 Φλίσκας), Διγκόζης, Κιντάνα (46 Τόμιτς), Ρατζίνσκι, Γκρζέλακ )(86 Βάλλας), Λαμπριάκος.

    [05] Μπάσκετ

    "Πράσινος" περίπατος στη Λάρισα

    9/3/2008 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από δύο διαδοχικές ήττες στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας με 83-63 της Ολύμπιας στη Λάρισα για την 19η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» που είχαν πρώτο σκόρερ τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 16 πόντους παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς και 17 νίκες. Στον αντίποδα, δυσκολεύει το όνειρο για συμμετοχή στην οχτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα που «κόλλησε» στις 7 νίκες. Ο Μάικλ Κινγκ σημείωσε 18 πόντους για τους ηττημένους.

    Τα δεκάλεπτα: 19-18, 33-41, 46-59, 63-83

    Αν και προηγήθηκε με 3-8 με ηγέτη τον Στράτο Περπέρογλου, ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στην Ολύμπια να... ελπίζει στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν πολυφωνία στην επίθεση σ αυτό το διάστημα και με 5/8 τρίποντα προηγήθηκαν 19-18 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Η απάντηση του Ομπράντοβιτς ήταν διαδοχικές αλλαγές παικτών, για να «γραπώσει» την ευκαιρία ο υπό αμφισβήτηση Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και με δέκα πόντους να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στο +8, 33-41, στ αποδυτήρια στο ημίχρονο. Οι Λαρισαίοι έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπούν στο παιχνίδι στηριζόμενοι στον πολύ καλό Μάικλ Κινγκ και μείωσαν σε 41-49. Με υποδειγματική άμυνα, ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε... σάκο του μποξ την Ολύμπια στον εναπομείναντα χρόνο, πανηγύρισε την πρώτη νίκη μετά τα στραβοπατήματα από Άρη και Μαρούσι και πλέον συγκεντρώνεται στον επόμενο αντίπαλό του στην Ευρωλίγκα, την ιταλική Σιένα.

    * Χρόνο συμμετοχής δεν πήραν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Σάνι Μπετσίροβιτς για τον Παναθηναϊκό

    Διαιτητές: Ζαβλανός-Γκόντας-Γεωργιάδης

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 3 (1), Κουμπούρας 2, Κούρτοβιτς 3 (1), Αγγέλοφ 9, Τσιάρας 8 (1), Γιαννουλάκος 2, Μπατής 9 (1), Αριγκμπάμπου 9, Κινγκ 18 (4)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10 (1), Σπανούλης 9 (1), Μπατίστ 6, Ζίζιτς 8, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 9 (1), Πρκάτσιν 10, Διαμαντίδης 5 (1), Ουίνστον 8, Γιασικεβίτσιους 16 (4)

    Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός 69-96

    Την απόσταση του ενός βαθμού που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό διατήρησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα, 96-69, από το «Βενετόκλειο» της Ρόδου απέναντι στον Κολοσσό για την 19η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η απουσία των Μαρκ Τζάκσον, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας δεν απέτρεψε τους «ερυθρόλευκους» να αυξήσουν σε 16 τις νίκες τους. Οι Ροδίτες αισθάνονται πλέον απειλητικά (μόλις έναν βαθμό πίσω) την ανάσα του προτελευταίου ΑΓΟ Ρεθύμνου, που χθες επιβλήθηκε της ουραγού Ολυμπιάδας στην Πάτρα. Ο Γιάννης Μπουρούσης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 23 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-44, 51-72, 69-96

    Σθεναρή αντίσταση πρόβαλε ο Κολοσσός Ρόδου στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 9-12 και 18-20 στην εκπνοή της πρώτης περιόδου ευστοχώντας κυρίως από τη γραμμή του φάουλ, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν κορυφαίο τον Ντανίλο Πίνοκ και παρουσίαζαν ελαφρά υπεροχή στον τομέα των ριμπάουντ. Με τρία εύστοχα τρίποντα, ένα από τον Κώστα Βασιλειάδη και δύο από τον Λιν Γκριρ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +13, 24-37. Ο Τόντιτς με διαδοχικούς πόντους (2 τρίποντα και 3 βολές) μείωσε σε 34-39 για να λήξει το πρώτο μέρος με την ομάδα του Πειραιά στο +6, 38-44.

    Μονόλογος του Ολυμπιακού ήταν το δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όταν ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε το έναυσμα για μια... δυνατή προπόνηση. Στα μισά της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι οικοδόμησαν διαφορά 21 πόντων, 43-64 χάρη σε 12 πόντους του διεθνή σέντερ του Ολυμπιακού. Η ζώνη, σύστημα με το οποίο παρέταξε την ομάδα του στην άμυνα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, ενώ στην επίθεση Διαμαντόπουλος και Πίνοκ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι. Γκριρ, Μπλάκνεϊ και Βασιλόπουλος πήραν ανάσες από τον Παναγιώτη Γιαννάκη στη συνέχεια, αλλά η διαφορά δεν μειώθηκε ούτε με τους... δεύτερους του Ολυμπιακού.

    Διαιτητές: Βορεάδης-Φούφης-Μητσόπουλος

    ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Βουκσάνοβιτς 7, Ματαλόν, Πίνοκ 15, Γιοσίποβιτς 7 (1), Τέιλορ 8 (2), Παναγιωταράκος, Ασημακόπουλος 2, Κουνούνης 3, Τζιγκάνοβιτς 2, Σκορδάλης, Τόντιτς 9 (2), Διαμαντόπουλος 16 (1)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 9 (2), Παπαμακάριος, Πρίντεζης 16 (1), Καφκής 5 (1), Τεόντοσιτς 7 (1), Μπουρούσης 23 (1), Τσακαλίδης 4, Γκριρ 12 (4), Μαυροκεφαλίδης 4, Βασιλόπουλος 7, Βασιλειάδης 9 (3)

    ΑΕΚ - Πανελλήνιος 88-89

    «Ζωντανός» στο κυνήγι της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο της Α1 ανδρών στο μπάσκετ παρέμεινε ο Πανελλήνιος. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη, 89-88, στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Αντίθετα, τα όνειρα για τετράδα αποχαιρετά οριστικά η Ένωση, αφού έμεινε δύο βαθμούς πίσω (28) και εκτός του Πανελληνίου στην 4η θέση ισοβαθμούν με 30 βαθμούς και το Αιγάλεω με τον Πανιώνιο. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Κυψέλης αναδείχτηκε ο Άντονι Γκράντι με 28 πόντους, αλλά ήρωες της τελευταίας στιγμής αναδείχτηκαν οι Ράντσιτς (σημείωσε 2 καθοριστικά τρίποντα στο τέλος) και Όστοϊτς που πέτυχε το νικητήριο καλάθι για τον Πανελλήνιο. Από 19 πόντους έκαστος σημείωσαν οι Ταπούτος και Έιβερι για την ΑΕΚ, αλλά στο τέλος έφυγαν λυπημένοι. Μοιραίος παίκτης αποδείχτηκε για την ΑΕΚ ο Ουέσον που αστόχησε σε δύο βολές και στην τελευταία επίθεση ο Όστοϊτς έστειλε μ ένα άγγιγμα την μπάλα στο καλάθι. Κι΄ όμως, η ΑΕΚ προηγείτο με 86-81 με λιγότερο από 1 λεπτό εναπομείναντα χρόνο χάρη σε καλάθια των Εϊβερι και Ουέσον.... Ο Ράντσιτς με εύστοχο τρίποντο μείωσε σε 86-84, ο Έϊβερι αύξησε και πάλι τη διαφορά για την ΑΕΚ, 88-84 και στα 9΄΄ ο Ράντσιτς «ξαναχτύπησε» με νέο τρίποντο, 88-87.

    Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-44, 62-68, 88-89

    Ντέρμπι, όπως αναμενόταν, ήταν ο αγώνας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 14-18 χάρη σε καλά ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή των τριών πόντων και τον Ντόζετ να έχει σημειώσει τους 8 από αυτούς για τον Πανελλήνιο. Ο Άντονι Γκράντι κλήθηκε απ΄ τον Ηλία Ζούρο ν αντικαταστήσει τον Σλοβένο Ντόζετ που υπέπεσε σε τρία φάουλ και ο Αμερικανός με 4 τρίποντα οδηγούσε την ομάδα της Κυψέλης. Ο Αλέξης Κυρίτσης ήταν ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων» στην πρώτη περίοδο και οι δικοί του πόντοι επέτρεψαν στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει 21-21 στο 10ο λεπτό. Έιβερι και Ταπούτος ανέτρεψαν το 21-24 υπέρ του Πανελληνίου και έδωσαν ένα προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, 29-26 και 35-31 στο 15 για την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Ζούρου συνέχισαν να ευστοχούν σε σουτ τριών πόντων, στην άμυνα περιόρισαν τον Κυρίτση, ο Σκλάβος έφτασε τους 8 πόντους και ο Πανελλήνιος προηγήθηκε, 43-44 στο ημίχρονο.

    Στον Πανελλήνιο ανήκε η τρίτη περίοδος, όταν οικοδόμησε για πρώτη φορά διαφορά 7 πόντων, 54-61 με ηγέτη τον Άντονι Γκράντι. Σι και Ουέσον απάντησαν για τους γηπεδούχους μειώνοντας, 61-63, στο 28ο λεπτό. Ο όγκος του Όστοϊτς στη ρακέτα έγειρε την πλάστιγγα πάλι υπέρ του Πανελληνίου, 62-68, στο 30ο λεπτό. Το έκτο εύστοχο τρίποντο του Γκράντι διαμόρφωσε το 65-71 υπέρ των παικτών του Ζούρου στις αρχές της 4ης περιόδου. Ακολούθησε επιμέρους σκορ 12-2 της ΑΕΚ (Ταπούτος, Εϊβερι) που προσπέρασε 77-73 στο 36. Ο Αργυρόπουλος ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό, 81-81, αλλά Έιβερι και Ουέσον διαμόρφωσαν το 86-81 και όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ θα ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως δεν είχαν υπολογίσει στον Νταμίρ Ράντσιτς που με δύο τρίποντα ξανάβαλε τον Πανελλήνιο στο παιχνίδι, ενώ ο Όστοϊτς απλώς τελείωσε ό,τι είχε ξεκινήσει ο συμπαίκτης του.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου-Μουζάκης-Βαρδάλος

    ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Ουέσον 10, Σι 13 (1), Παπανικολάου 2, Ταπούτος 19 (2), Κυρίτσης 15, Χατζής 3 (1), Μπάρλος 3, Εϊβερι 19 (2), Σίμτσακ 2, Βασίλιεβιτς 2

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 15, Αργυρόπουλος 9 (2), Καλαϊτζίδης 2, Γκράντι 28 (6), Ντόζετ 8 (2), Πέτρουλας, Ράντσιτς 6 (2), Σκλάβος 10 (1), Κέλι 2, Γκόλεματς 7 (1), Παπαϊωακείμ 2

    Tα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    Στις αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Άρης-Μαρούσι 72-59 Πανιώνιος-ΑΕΛ 89-60 Ολυμπιάδα Πατρών-ΑΓΟ Ρεθύμνου 78-95 Αιγάλεω-ΠΑΟΚ 94-80 Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός 69-96 Ολύμπια Λάρισας-Παναθηναϊκός 63-83 ΑΕΚ-Πανελλήνιος 88-89

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) Παναθηναϊκός 36 Ολυμπιακός 35 Αρης 33 Αιγάλεω 30 Πανιώνιος 30 Πανελλήνιος 30 ΑΕΚ 28 ΑΕΛ 27 Μαρούσι 27 ΠΑΟΚ 26 Ολύμπια Λάρισας 26 Κολοσσός Ρόδου 25 ΑΓΟ Ρεθύμνου 24 Ολυμπιάδα Πατρών 22

    [06] Αλλα σπορ

    Παγκόσμιο ρεκόρ η Σομπόλεβα

    9/3/2008 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε η Ελενα Σομπόλεβα στα 1.500μ. γυναικών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στη Βαλένθια. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια νίκησε στον τελικό με χρόνο 3:57.71 και κατέρριψε το δικό της ρεκόρ, που ήταν 3:58.05.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΟΦΗ - ΑΕΚ 1-4

    "Πολυβόλο" η ΑΕΚ 4-1 στην Κρήτη

    9/3/2008 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη που της επιτρέπει να διατηρεί τις ελπίδες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέτυχε η ΑΕΚ, η οποία στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας επικράτησε στο "Παγκρήτιο" του ΟΦΗ με 4-1. Οι Κρήτες είχαν την ατυχία να δουν την εστία τους να παραβιάζεται δύο φορές από... "φίλια πυρά", καθώς οι Πίτσος και Μπαρκαουάν σημείωσαν αυτογκόλ στο 18΄ και το 64΄, διαμορφώνοντας το σκορ σε 0-2 και 1-3, αντίστοιχα. Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με τον Μπλάνκο στο 16΄, μείωσε για τους Κρήτες ο Σφακιανάκης στο 21΄ και ο Εντίνιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 80΄.

    Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς όσον αφορά στις προσδοκίες για καλό θέαμα, καθώς με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της ΑΕΚ, που προηγήθηκε 2-0 με τον αρχισκόρερ της Μπλάνκο στο 16΄ (κεφαλιά σε άστοχη έξοδο Τζόρβα από φάουλ του Ριβάλντο) και διπλασίασε με αυτογκόλ του Πίτσου στο 18΄ (πάλι από φάουλ του Ριβάλντο), για να μειώσουν οι γηπεδούχοι με τον Σφακιανάκη στο 21΄. Ο ίδιος παίκτης απείλησε τον Μάχο και στο 38΄, αλλά η κεφαλιά του από καλή θέση κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Δέλλας λίγο έλλειψε να μιμηθεί τον Πίτσο, καθώς επιχειρώντας την προβολή στη σέντρα του Πίτσου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάχο.

    Το δεύτερο αυτογκόλ των παικτών του ΟΦΗ, αυτή τη φορά από τον Μπαρκαουάν στο 64΄, "έκοψε" τα πόδια των γηπεδούχων. Ενα λεπτό αργότερα ο Γκέρμπερ έχασε την ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς (ο Μάχο απέκρουσε το σουτ του Γερμανού σε κόρνερ) και στο 80΄ ο Εντίνιο τελείωσε υποδειγματικά την αντεπίθεση της Ένωσης μετουσιώνοντας σε γκολ την ασίστ του Μπλάνκο, για το τελικό 4-1.

    Διαιτητής: Σταυρίδης (Σύνδεσμος Πιερίας)

    Κίτρινες : Ισά, Αρβανίτης, Ν. Κουνενάκης, Σφακιανάκης - Καλόν, Πλιάτσικας

    Οι συνθέσεις:

    ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος) : Τζόρβας, Μπαρκαουάν, Αρβανίτης, Σίμιτς (62΄ Νουαφόρ), Πίτσος, Ισά (74΄ Γκάντσεφ), Ρουμπάκης (21΄ Πόποβιτς), Σφακιανάκης, Πετρόπουλος, Ν. Κουνενάκης, Γκέρμπερ.

    ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Δέλλας, Ενσαλίβα, Ριβάλντο (63΄ Ζούλιο Σέζαρ), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μπλάνκο (86΄ Γεωργέας), Καλόν, Πλιάτσικας, Μπούρμπος, Εντίνιο (81΄ Τόζερ).

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη τίτλου στο Αιγάλεω ο ΠΑΣ

    9/3/2008 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλη νίκη με 2-1 πήρε ο ΠΑΣ Γιάννενα μέσα στο Αιγάλεω και εδραίωσε την κυριαρχία του στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ξέφυγε με τρεις βαθμούς στη κορυφή της βαθμολογίας από τον δεύτερο Θρασύβουλο που γνώρισε την ήττα στον Βόλο από τον ΑΣΚ Ολυμπιακό με 2-0 και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Σημαντική νίκη πήρε η Καλλιθέα εκτός έδρας επί του Ηλυσιακού με 1-0 που την κρατά ζωντανή στη μάχη της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Το σκορ της ημέρας είχαμε στην Καλαμάτα όπου η ομώνυμη ομάδα σάρωσε με το εντυπωσιακό 6-1 τον Άγιο Δημήτριο και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στη Β΄Εθνική. Ο Ιωνικός πήρε αυτό που ήθελε στη Νίκαια με 1-0 επί του Εθνικού Αστέρα και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για άνοδο.

    Εθνικός-Αγροτικός Αστέρας 1-0 Αιγάλεω-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 Καστοριά-Πιερικός 2-1 ΑΣΚ Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 2-0 Ιωνικός-Εθνικός Αστέρας 1-0 Καλαμάτα-Αγιος Δημήτριος 6-1 Χαϊδάρι-Πανθρακικός 0-0 Ηλυσιακός-Καλλιθέα 0-1 Πανσερραϊκός-Κέρκυρα 10/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες) 1. ΠΑΣ Γιάννινα 34 2. Ιωνικός 31 -17αγ. . Καλλιθέα 31 4. Θρασύβουλος 30 5. Πανσερραϊκός 28 -17αγ. 6. Εθνικός 27 -17αγ. 7. Πανθρακικός 26 -17αγ. 8. ΑΣΚ Ολυμπιακός 23 -17αγ. 9. Κέρκυρα 22 -17αγ. . Καστοριά 22 -17αγ. 11. Αιγάλεω 21 12. Εθνικός Αστέρας 20 13. Αγροτικός Αστέρας 19 14. Ηλυσιακός 18 -17αγ. . Χαϊδάρι 18 -17αγ. . Καλαμάτα 18 17. Πιερικός 14 18. Άγιος Δημήτριος 10 -17αγ.

    * Ο Πανθρακικός έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός. * Ο Πιερικός έχει έναν μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επίθεση με σφαίρες στον Παναιτωλικό

    9/3/2008 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αναβολή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ηλιούπολη και τον Παναιτωλικό για τον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ανακοίνωσε η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και κατεγράφησαν από την Αστυνομία και τον Αθλητικό Εισαγγελέα στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή της ομάδας της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του ξενοδοχείου "ΚΟΝΓΚΟ ΠΑΛΛΑΣ", στη λεωφόρο Ποσειδώνος 95 στη Γλυφάδα, όπου έμενε η ομάδα του Παναιτωλικού. Οι δράστες πέταξαν μία βόμβα μολότοφ στην πρόσοψη του ξενοδοχείου, η οποία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές γιατί η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα από υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Λίγο αργότερα από την αστυνομία κοντά στο ξενοδοχείο, βρέθηκε το αυτοκίνητο ενός από τους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού,το οποίο έφερε δύο τρύπες από βολίδες πυροβόλου όπλου. Εν τω μεταξύ, ο Διαγόρας νίκησε με 1-0 τον Βύζαντα και αποσπάστηκε δύο βαθμούς στην π΄ρωτη θέση της βαθμολογίας, αφού η Κόρινθος γνώρισε βαριά ήττα στην Μυτιλήνη με 3-0 από τον Αιολικό.

    Σε αγώνες της 18ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Θύελλα Πατρών-Αχαρναϊκός 2-0 Μεσσηνιακός-Αστέρας Ρεθύμνου 1-0 Ατσαλένιος-Παναιγιάλειος 1-0 Κορωπί-Αίας Σαλαμίνας 1-1 Θήβα-Ρόδος 0-0 Αιολικός-Κόρινθος 3-0 Διαγόρας-Βύζας 1-0 Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-0 Ηλιούπολη-Παναιτωλικός ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 18 αγώνες) 1. Διαγόρας 37 2. Κόρινθος 35 3. Παναιτωλικός 33 -17αγ. 4. Φωστήρας 27 5. Ηλιούπολη 26 -16αγ. . Παναχαϊκή 26 . Αίας Σαλαμίνας 26 8. Βύζας Μεγάρων 24 . Ατσαλένιος 24 10. Θύελλα Πατρών 23 . Αιολικός 23 12. Ρόδος 22 13. Αστέρας Ρεθύμνου 21 14. Κορωπί 20 -17αγ. 15. Αχαρναϊκός 19 -17αγ. . Μεσσηνιακός 19 -17αγ. 17. Παναιγιάλειος 17 18. Θήβα 11

    * Η Ρόδος έχει έναν μηδενισμό και της έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 March 2008 - 21:49:52 UTC