Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματική κινητικότητα
  • [02] "Έφυγε" η Έλενα Ναθαναήλ
  • [03] Κατασχέσεις ακατάλληλων προϊόντων
  • [04] Διακοπές ρεύματος λόγω απεργίας
  • [05] "Υπάρχουν γύρω μας φαντάσματα"
  • [06] Ομιλία Αλογοσκούφη στο Ecofin
  • [07] Αυλαία για τον Τζουζέπε ντι Στέφανο
  • [08] Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιράκ
  • [09] Α. Μπέζας: ζητά λογαριασμούς Ελλήνων στο Λιχτενστάιν
  • [10] Καταδίκη της Τουρκίας για στρατολόγηση 71χρονου
  • [11] Στην Κυβερνητική το Ασφαλιστικό
  • [12] Έρχονται βροχές...
  • [13] Στην Αθήνα ο Δ. Χριστόφιας
  • [14] Συντριβή ελικοπτέρου στην Αλβανία
  • [15] Νόμιμη η απεργία των λιμενεργατών
  • [16] Η Παιδεία στο επίκεντρο
  • [17] Ενα μήνα εκτός δράσης ο Ντόι
  • [18] Πωλείται η Λίβερπουλ
  • [19] Συνάντηση Παπούλια - Τσίπρα
  • [20] Στόχος η επανάληψη των ειρηνευτικών διαδικασιών
  • [21] Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν
  • [22] Κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό
  • [23] Ζούλιο Σέζαρ: "Μάλλον χάσαμε το πρωτάθλημα"
  • [24] Ασπίδα προστασίας τα λαχανικά

    [01] Πολιτική

    Για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    Διπλωματική κινητικότητα

    4/3/2008 3:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 6:11:47 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Στα Σκόπια μεταβαίνει την Τετάρτη, εκτάκτως ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για νέο γύρο συνομιλιών με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας. Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία τους. Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

    "Ετοιμη για τη μάχη"

    Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, εν όψει της συναντήσεως των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

    "Έτοιμη για τη μάχη", δήλωσε η κ. Μπακογιάννη κατά την υποδοχή της από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τόνισε ότι "η ελληνική διπλωματία είναι καλά προετοιμασμένη με πολλά επιχειρήματα, αλλά και αποφασισμένη".

    Η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι "μη λύση αποτελεί μη πρόσκληση στο ΝΑΤΟ" και κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι μακρόχρονες.

    Η Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι την Πέμπτη θα έχει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τις ελληνικές απόψεις για το ζήτημα, στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ενώ δήλωσε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι ο γγ του ΝΑΤΟ τόνισε στις χθεσινές του δηλώσεις ότι για να υπάρξει διεύρυνση της συμμαχίας χρειάζεται ομοφωνία.

    Παράλληλα τόνισε ότι αν δεν υπάρξει λύση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης θα συνεχιστούν.

    "Αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή και πρέπει να επιδείξουμε αποφασιστικότητα, ομοψυχία και ρεαλισμό. Πρέπει όμως να δώσουμε να καταλάβουν κι οι σύμμαχοί μας και οι γείτονες ότι ο ρεαλισμός έχει όρια και δεν πρέπει να είναι μονομερής. Γιατί έτσι δεν μπορούμε να χτίσουμε καλή γειτονία.", δήλωσε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ.

    "Αυτό που ενδιαφέρει όλους τους πολίτες είναι να βρεθεί λύση αμοιβαία αποδεκτή και δίκαιη σ ένα ζήτημα που διαρκεί επί πολλά χρόνια", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αποδεχθεί η κυβέρνηση πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ υπό αίρεση, ανέφερε ότι έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

    Την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις εξέφρασε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τρίπρας μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης με γεωγραφικό προσδιορισμό, χωρίς, όμως, "συμψηφισμό" με το θέμα του Κοσόβου, καθώς, όπως τόνισε, η λύση δεν μπορεί να είναι μέσα στο πλαίσιο των αμερικανικών επιδιώξεων για την περιοχή.

    Το ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στην όποια "συμμετοχή της Ελλάδας στα κοινά επιθετικά σχέδια Ηνωμένων Πολιτειών - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    Οξεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς άσκησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που διοργανώνει αύριο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Ανάλογη εκδήλωση διοργανώνουν και τα Μακεδονικά Σωματεία.

    "Οι Κυβερνώντες αγκαλιά με Αμερικανούς και Νατοϊκούς Αξιωματούχους και μεις με τον αγέρωχο λαό της Μακεδονίας που δεν δέχεται άλλες ταπεινώσεις και πρόσθετους εξευτελισμούς από ...τις σύνθετες φοβικές υποχωρήσεις τους.", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

    Στα Σκόπια ο Νίμιτς

    Την ίδια ώρα ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς αιφνιδίως ζήτησε να μεταβεί στα Σκόπια και αύριο θα έχει νέο γύρο διαβουλεύσεων με την ηγεσία της γειτονικής χώρας .

    Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει πιθανή συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς και με τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη.

    Την αδιαλλαξία των Σκοπίων εξέφρασε για άλλη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σημειώνοντας ότι το δικαίωμα στο συνταγματικό όνομα και στην εθνική ταυτότητα είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας.

    Η πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ- Σοσιαλδημοκρατική Ένωση- (SDSM) Ράντμιλα Σεκερίνσκα, πάντως απηύθυνε έκκληση προς όλους τους κρατικούς θεσμούς και τα πολιτικά κόμματα να επιχειρήσουν από κοινού να προωθήσουν την πρόσκληση για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο στο Βουκουρέστι.

    Η κ. Σεκερίνσκα, πρότεινε "να διεξαχθεί άμεση διπλωματική επίθεση για την εφαρμογή της διάταξης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ισχύ και προβλέπει τη δέσμευση για την Ελλάδα να μην παρεμποδίσει την ένταξη της ΠΓΔΜ σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΤΟ".

    [02] Πολιτισμός

    Χτυπημένη από τον καρκίνο

    "Έφυγε" η Έλενα Ναθαναήλ

    4/3/2008 5:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 6:58:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών, η ηθοποιός Έλενα Ναθαναήλ, η οποία τους τελευταίους δυόμιση μήνες νοσηλευόταν με καρκίνο στους πνεύμονες στο νοσοκομείο "Μετροπόλιταν". Στο πλευρό της βρίσκονταν ο σύντροφός της, παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος και η κόρη της, Ινκα.

    Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στο σινεμά στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη "Κάτι να καίει" το 1963 και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, ενώ σημαντική ήταν και η θεατρική της καριέρα. Η δημοφιλής ηθοποιός είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από την καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας, περνούσε τον περισσότερο χρόνο της στην Εύβοια και μόνον φέτος πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικό σίριαλ, μόλις λίγους μήνες πριν επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας της.

    [03] Κοινωνία

    Στη Σαλαμίνα

    Κατασχέσεις ακατάλληλων προϊόντων

    4/3/2008 2:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 3:28:38 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Ακατάλληλα κρέατα και σαρακοστιανά, συνολικού βάρους 900 κιλών, κατέσχεσε η Νομαρχία Πειραιά, μετά από ελέγχους που διενήργησαν τα αρμόδια κλιμάκια, στην αγορά της Σαλαμίνας. Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν: 400 κιλά σουπιές, καλαμάρια, χταπόδια, από το ιχθυοπωλείο του Παν. Θεοχάρη στην ιχθυαγορά Σαλαμίνας, τα οποία αν και ήταν νωπά φυλάσσονταν στην κατάψυξη. Επίσης, 500 κιλά νωπά κρέατα, βόεια και χοιρινά, από το κατάστημα του Λουκά Αναστασίου στη Σαλαμίνα με λήξη ορίου συντήρησης. Για τις παραβάσεις ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πειραιά.

    [04] Οικονομία

    Συνάντηση Φώλια-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    Διακοπές ρεύματος λόγω απεργίας

    4/3/2008 2:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 5:55:45 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προσανατολίζεται η διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς σήμερα λόγω της απεργίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας πέντε επιπλέον μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο ένταξης του ταμείου τους στο ΙΚΑ. Τα χαράματα οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη και εμπόδισαν την είσοδο σε συναδέλφους τους. Σχεδόν το 1/3 της ηλεκτροπαραγωγής, συνολικά 3.675 μεγαβάτ έχουν χαθεί από το σύστημα. Σε 14 ανέρχονται οι μονάδες που είναι εκτός λειτουργίας. Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση για οικονομία στο ρεύμα όλες τις ώρες του 24ωρου, κυρίως από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 9.30 το βράδυ. Επίσης, τα νοικοκυριά καλούνται να περιορίσουν τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών και ανελκυστήρων. Οι βιομηχανίες να μειώσουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και οι αγρότες να περικόψουν τις αρδεύσεις. Η ΔΕΗ εκτιμά ότι η κατάσταση βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο, αφού για δεύτερη συνεχή ημέρα μένουν κλειστά τα ορυχεία λιγνίτη καθιστώντας προβληματική την τροφοδοσία σε καύσιμο όσων μονάδων εξακολουθούν να λειτουργούν.

    Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο γραφείο του με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    [05] Κοινωνία

    εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

    "Υπάρχουν γύρω μας φαντάσματα"

    4/3/2008 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον τίτλο "Υπάρχουν γύρω μας φαντάσματα", εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη η εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που αφορά βασικά ζητήματα προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και του Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Καμίνη. Στην εισαγωγική του ομιλία ο επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα Γιώργος Τσαρμπόπουλος, τόνισε ότι τα ζητήματα ατελούς προστασίας των προσφύγων σχετίζονται με:

    α) τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις προσπάθειές τους να εισέλθουν στην Ελλάδα και να κάνουν αίτηση ασύλου. Η πολιτική "αποτροπής" τους από τις ελληνικές αρχές στα σύνορα θέτει συχνά σε κίνδυνο τη ζωή όλων ανεξαιρέτως των αλλοδαπών. Αιτείται να μην απελαύνονται ή να μην επαναπροωθούνται οι αλλοδαποί που επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο.

    β) Οι συνθήκες υποδοχής στα σύνορα δεν είναι τέτοιες ώστε να επιτρέπουν τον εντοπισμό όσων επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της ενημέρωσης των προσφύγων για τα δικαιώματά τους και τη διαδικασία ασύλου, με συνδρομή διερμηνέων και πρόσβαση σε δωρεάν νομική βοήθεια.

    γ) Ζητείται να μην κρατούνται όσοι υποβάλλουν αίτημα ασύλου. Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πρακτική οι αιτούντες άσυλο κρατούνται για τρεις μήνες, ενώ όσοι δεν κάνουν αίτηση αφήνονται ελεύθεροι μετά από 10 ημέρες με απόφαση διοικητικής απέλασης.

    δ) Σημειώθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέων κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο για όσο χρόνο διαρκεί η εξέταση του αιτήματός τους. Η έλλειψη υποδομών καθιστά μεγάλες ομάδες αλλοδαπών -ειδικά τους ασυνόδευτους- θύματα εμπορίας ανθρώπων.

    ε) Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας με το θέμα των ασυνόδευτων παιδιών. Η έλλειψη κέντρων φιλοξενίας για ανηλίκους και η αδράνεια τόσο των αστυνομικών αρχών (που δεν παραπέμπουν άμεσα τα περιστατικά στον εισαγγελέα και δεν ενημερώνουν άμεσα τις εμπλεκόμενες οργανώσεις) και των εισαγγελικών αρχών (που δεν αναλαμβάνουν ως οφείλουν την επιτροπεία) έχει δημιουργήσει μεγάλο ανθρωπιστικό αδιέξοδο.

    στ) Η απόδοση ασύλου σε αιτούντες είναι κατά πολύ μικρότερη του 1%. Ζητείται να βελτιωθεί η ποιότητα των συνεντεύξεων κατά την εξέταση των υποθέσεων σε α΄ βαθμό, να μην εφαρμόζονται διαδικασίες με συρρικνωμένες εγγυήσεις ως προς την προστασία των αιτούντων (όπως η ταχύρυθμη διαδικασία) και να θεσμοθετηθεί ανεξάρτητο όργανο εξέτασης των υποθέσεων σε β΄ βαθμό.

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στη διάταξη του μεταναστευτικού νόμου που ορίζει κυρώσεις για τους γιατρούς που παρέχουν ιατρική φροντίδα σε μη νόμιμους μετανάστες, σχολιάζοντας ότι πρέπει να καταργηθεί και δήλωσε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, θα δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Υγείας των Μεταναστών και Προσφύγων.

    Τέλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Ανδρεουλάκος ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία έρευνας και εξέτασης αιτημάτων ασύλου, ενώ δεσμεύθηκε για την αντιμετώπιση του θέματος, χαρακτηρίζοντας σαν "μεμονωμένα" τα περιστατικά κακομεταχείρισης και κακοποίησης αλλοδαπών.

    [06] Οικονομία

    Σήμερα στις Βρυξέλλες

    Ομιλία Αλογοσκούφη στο Ecofin

    4/3/2008 6:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Η αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Eλλάδας, η προετοιμασία της εαρινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με έμφαση στη Στρατηγική της Λισαβόνας και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια ήταν τα βασικά θέματα του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας της ΕΕ (Ecofin), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες και όπου τις ελληνικές θέσεις υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας της Ελλάδας, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν - με τις επισημάνσεις που γίνονται και τις κατευθύνσεις που δίνονται - βρίσκουν σύμφωνη την ελληνική πλευρά. Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία έχει παρουσιάσει μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, "πρωτόγνωρη ίσως για τα ιστορικά της ευρωζώνης", καθώς το έλλειμμα έχει μειωθεί, από το 7,3% του ΑΕΠ το 2004, σε επίπεδα κάτω από το 3% το 2007. Ανέφερε επίσης ότι με το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σταθερότητας ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τόνισε ότι η προσαρμογή που προβλέπεται για φέτος, είναι 1,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και 0,8% και 0,7% αντίστοιχα για τα επόμενα δύο χρόνια, περισσότερο δηλαδή από το 0,5% που προβλέπει το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Σε ό,τι αφορά τη Στρατηγική της Λισαβόνας, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι ξεκινά ο νέος τριετής κύκλος και επεσήμανε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και για την τόνωση της απασχόλησης. Σχετικά με τη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι το σχετικό κείμενο που θα έρθει προς συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, είναι πολύ κοντά στις απόψεις που έχει εκφράσει η Ελλάδα με στόχο να διασφαλιστεί η ελκυστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας ως τόπου προορισμού επενδύσεων.

    Για ΟΤΕ και Χρηματιστήριο

    Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία απάντηση στα θέματα που έχουν τεθεί στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει έναν ολοκληρωμένο φάκελο, ο οποίος είναι ένα νομικό κείμενο με βάση τη Συνθήκη. Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που παρατηρούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την ελπίδα η Τράπεζα της Ελλάδας να βρει τρόπο να διασφαλίσει αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει, δηλαδή να λειτουργήσουν τα συστήματα πληρωμών στη χώρα. Δεν νοείται να καταρρέουν τα συστήματα πληρωμών στη χώρα, καθώς, όπως προβλέπει ο νόμος, πρέπει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, είπε ο υπουργός Οικονομίας. Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Γιάννου Παπαντωνίου για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συζήτηση, αλλά από τις προκαταρκτικές συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει, διαφαίνεται «μεγάλο ρεύμα υπέρ του Γερμανού υποψηφίου». Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Παπαντωνίου, υποψηφιότητα για την οποία έχουν εκφραστεί θετικά και άλλοι συνάδελφοι με πολυετή εμπειρία στο Συμβούλιο Ecofin, οι οποίοι γνωρίζουν και προσωπικά τον κ. Παπαντωνίου.

    [07] Πολιτισμός

    Από τους μεγαλύτερους τενόρους

    Αυλαία για τον Τζουζέπε ντι Στέφανο

    4/3/2008 6:20:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την τελευταία του πνοή, άφησε σε ηλικία 86 ετών, ο Τζουζέπε ντι Στέφανο, ένας από τους μεγαλύτερους τενόρους, του 20ου αιώνα. Ο Ντι Στέφανο, γεννήθηκε στην Κατάνια το 1912 και ήταν στη δεκαετία του 1950, παρτενέρ της Μαρίας Κάλλας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1946. Δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει, τον τραυματισμό στο κεφάλι, που υπέστη στην Κένυα, το Νοέμβριο του 2004. Για τελευταία φορά, έδωσε παράσταση, το 1992, στη Ρώμη.

    [08] Ιράκ

    Σκοτώθηκαν οι οκτώ επιβαίνοντες

    Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιράκ

    4/3/2008 6:14:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό

    Kάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συνετρίβη σήμερα στο Ιράκ, ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ένας αμερικανός στρατιώτης. Το ελικόπτερο συνετρίβη στο βόρειο Ιράκ και δεν υπάρχουν επιζώντες, σύμφωνα με δηλώσεις του αμερικανού υπολοχαγού Μάικλ Στριτ. Σύμφωνα με δηλώσεις ιρακινών αξιωματούχων, διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ νωρίτερα είχαν ανακοινώσει ότι ένα ρωσικής κατασκευής Mi-17 χάθηκε σε θύελλα.

    [09] Οικονομία

    Α. Μπέζας: ζητά λογαριασμούς Ελλήνων στο Λιχτενστάιν

    4/3/2008 5:36:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠE

    Επιστολή με αίτημα παροχής πληροφοριών για όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας σχετικά με λογαριασμούς που τηρούνται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάϊν και αφορούν κάθε είδους οικονομικές σχέσεις ή συναλλαγές φορολογουμένων, οι οποίοι υπάγονται σε φορολογία στην Ελλάδα, απέστειλε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας προς τον γερμανό ομόλογό του δρα Axel Nawrath.

    Υπενθυμίζεται ότι λίστα με μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζα του Λιχτενστάιν εξασφάλισαν οι γερμανικές φορολογικές Αρχές. Στη λίστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτός από γερμανούς φορολογούμενους, περιλαμβάνονται και φορολογούμενοι από άλλες χώρες. Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών θέλει να πληροφορηθεί αν σε αυτήν υπάρχουν και έλληνες φορολογούμενοι.

    Στην επιστολή ο κ. Μπέζας επισημαίνει "το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα". Όπως τονίζει, "θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την προσπάθεια που καταβάλλουν οι γερμανικές φορολογικές και δικαστικές αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της φοροδιαφυγής στο πλαίσιο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για το λόγο αυτό θεωρούμε εξέχουσας σημασίας την πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας για την συνεργασία των φορολογικών αρχών στο πλαίσιο της ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών σύμφωνα με τις διατάξεις περί αμοιβαίας συνδρομής των αρμοδίων αρχών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της άμεσης φορολογίας (Οδηγία 77/799/ΕΚ, όπως ισχύει).

    Άλλωστε υφίσταται η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών μας και στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου XIX της Σύμβασης Ελλάδας και Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας «περί αποφυγής της διπλής φορολογίας και αποτροπής της φοροδιαφυγής εν σχέσει προς τον φόρο εισοδήματος, κεφαλαίου ως και τον φόρο επιτηδεύματος ».

    Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στην επιστολή, "σας παρακαλούμε όπως προβείτε στην αποστολή όλων των στοιχείων που έχουν περιέλθει στη διάθεσή σας σχετικά με λογαριασμούς που τηρούνται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν και αφορούν κάθε είδους οικονομικές σχέσεις ή συναλλαγές φορολογουμένων, υπαγόμενων σε φορολογία στην Ελλάδα".

    [10] Κόσμος

    Από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Καταδίκη της Τουρκίας για στρατολόγηση 71χρονου

    4/3/2008 5:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα την Τουρκία για την ταπεινωτική συμπεριφορά που επεφύλαξε σε έναν 71χρονο, υποχρεώνοντάς τον να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Ο Χαμντί Ταστάν, ο οποίος γεννήθηκε το 1929 και από παιδί είναι βοσκός στη Σανλιουρφά, κλήθηκε υπό τα όπλα τον Φεβρουάριο του 2000, όταν οι συγχωριανοί του τον κατήγγειλαν ως ανυπότακτο, θέλοντας να τον εκδικηθούν για προσωπικές διαφορές. Οι χωροφύλακες τον οδήγησαν στη στρατολογία, όπου ύστερα από ιατρική εξέταση έκριναν ότι είναι ικανός να υπηρετήσει. Στη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος μιλούσε μόνο την κουρδική γλώσσα και επί πλέον ήταν και αναλφάβητος, υποχρεώθηκε να μετέχει στις ίδιες κοπιαστικές σωματικές ασκήσεις μαζί με τους 20χρονους, συχνά κάτω από θερμοκρασίες που έφταναν τους 30 βαθμούς και να υφίσταται πολλές ταλαιπωρίες και προσβολές.

    Τα βάσανά του πήραν τέλος όταν η υγεία του, έχοντας επιδεινωθεί στη διάρκεια της "βασικής εκπαίδευσης", τον οδήγησε σε ένα γιατρό, ο οποίος τον έστειλε σε νοσοκομείο στο Ντιγιάρμπακιρ. Από εκεί πήρε και την πολυπόθητη απαλλαγή διότι πιστοποιήθηκε και επίσημα ότι όχι μόνον βρισκόταν σε ακατάλληλη ηλικία για να υπηρετήσει την πατρίδα του, αλλά και ότι έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας.

    Το δικαστήριο του Στρασβούργου, διαπιστώνοντας ομόφωνα ότι η περίπτωση αυτή συνιστά παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιδίκασε στον Ταστάν αποζημίωση 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 1.000 επί πλέον για τα έξοδά του.

    [11] Οικονομία

    Εν μέσω κινητοποιήσεων

    Στην Κυβερνητική το Ασφαλιστικό

    4/3/2008 4:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 7:05:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Στην τελική ευθεία μπαίνει το Ασφαλιστικό καθώς την Τετάρτη το σχετικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή και αφού εγκριθεί θα κατατεθεί στη Βουλή. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου χαρακτήρισε αδήριτη ανάγκη τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προκειμένου να ενισχυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον. Την ίδια ώρα τα συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός. Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί μεταξύ ΓΣΕΕ, ομοσπονδιών και εργατικών σωματείων, προτάθηκε άλλη μια απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο. Επίσης διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη και ώρα 15:30 μ.μ. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για το Ασφαλιστικό. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, θα γίνει στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.Οι εργαζόμενοι στη Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποίησαν και σήμερα την 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει το Χρηματιστήριο. Στο Μετρό, οι ηλεκτροδηγοί έκαναν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ η ΟΤΟΕ αποφάσισε στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη στις τράπεζες τις δυο τελευταίες ώρες του ωραρίου. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

    Οι αλλαγές θα ενισχύσουν το Ασφαλιστικό

    Τις τελικές προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό αναμένουν τα συνδικάτα προκειμένου να καθορίσουν με ακρίβεια την απεργιακή τους ατζέντα.

    Η ΓΣΕΕ, μετά από συνεδρίαση το πρωί της Τρίτης αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη γενική απεργία την ημέρα συζήτησης του Νομοσχεδίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής αλλά και τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για τακτικισμούς καθώς και για μεγάλη επιβάρυνση των γυναικών και των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    Η κυβέρνηση από την πλευρά της τόνισε την ανάγκη της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές θα ενισχύσουν το Ασφαλιστικό ώστε να μην κινδυνέψουν οι επόμενες γενεές.

    "Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Είναι πολυδαίδαλο το ασφαλιστικό. Είναι μια πρώτη προσπάθεια ενσωμάτωσης ταμείων που θα έχουν καλύτερη λειτουργία σε βάθος χρόνου με καλύτερο τρόπο διοίκησης", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος είπε ότι αύριο θα ανακοινωθεί αν θα δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο και πότε θα κατατεθεί στη Βουλή.

    [12] Κοινωνία

    Άστατος καιρός

    Έρχονται βροχές...

    4/3/2008 3:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 5:09:53 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΕΜΥ

    Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει την Πέμπτη από τα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες βροχές τις βραδινές ώρες. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες -κυρίως στα δυτικά- και χιόνια στα ορεινά. Ωστόσο το Σαββατοκύριακο οι βροχές θα περιοριστούν στην Δυτική Ελλάδα. Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει βροχερός στη δυτική Ελλάδα ενώ θα είναι καλός ως το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από την Πέμπτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι θα φτάσουν ως τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα νότια την Πέμπτη και το Σάββατο και στο Αιγαίο την Παρασκευή. Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν από 5-7 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα θα εξασθενήσουν.

    [13] Πολιτική

    Το Κυπριακό στο επίκεντρο των συναντήσεων

    Στην Αθήνα ο Δ. Χριστόφιας

    4/3/2008 3:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 5:37:14 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Το απόγευμα της Τρίτης φθάνει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με κύριο θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του, ενώ την Τετάρτη ο κ. Χριστόφιας θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Μετά τις 15 Μαρτίου ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει διερευνητικού χαρακτήρα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    "Θέματα κοινού ενδιαφέροντος"

    "Η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων" δήλωσε ο κ. Χριστόφιας λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

    Ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι κατά τις συναντήσεις του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε ερώτηση εάν θα γίνει αναφορά και στο θέμα του Κοσόβου απάντησε "θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος".

    Τέλος, ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι όταν περί τα τέλη Μαρτίου θα συναντηθεί με τον κ. Ταλάτ, θα καταστεί δυνατή η διάνοιξη του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας και στην περιοχή Λιμνίτη.

    Εν τω μεταξύ, πρόσκληση να επισκεφθεί επίσημα τη Σουηδία απηύθυνε προς το Δ. Χριστόφια ο Πρωθυπουργός της χώρας, Φρέντρικ Ράινφελντ, την οποία και διαβίβασε ο Σουηδός πρεσβευτής στη Λευκωσία.

    Η πρόσκληση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Σουηδία είχε ακυρώσει επίσκεψη της τέως υπουργού Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλή, ύστερα από δηλώσεις του τέως Προέδρου Παπαδόπουλου περί διάστασης απόψεων μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας για το θέμα του κανονισμού της πράσινης γραμμής και το απευθείας εμπόριο με τους Τουρκοκυπρίους.

    [14] Κόσμος

    Άγνωστο αν είναι ιδιωτικό ή στρατιωτικό

    Συντριβή ελικοπτέρου στην Αλβανία

    4/3/2008 3:12:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή σε απόσταση 300 χλμ βορειοανατολικά των Τιράνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αλβανικής αστυνομίας Κλόντιαν Μπράνκα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αν πρόκειται για ιδιωτικό ή στρατιωτικό ελικόπτερο καθώς και για τον αριθμό των επιβαινόντων. "Ελικόπτερα του αλβανικού στρατού και του υπουργείου Υγείας έχουν φτάσει στην περιοχή", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε "μπορεί να υπάρχουν επιζώντες". Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι "ενδέχεται να είναι ελικόπτερο του ΝΑΤΟ". Ωστόσο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων Λούαν Χότζα, με τον οποίο ήρθε σε επαφή το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, δήλωσε ότι δεν έχει καμία επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή μπορεί να πρόκειται για ελικόπτερο του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, σημείωσε, το αεροσκάφος που συνετρίβη δεν δείχνει να είναι ελικόπτερο των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.

    [15] Οικονομία

    Με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά

    Νόμιμη η απεργία των λιμενεργατών

    4/3/2008 3:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 6:42:36 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει η διοίκηση του ΟΛΠ ζητώντας να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Λιμάνι. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, αναγνωρίζεται πλήρως το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία ενώ επισημαίνεται ότι η Έδρα δεν πείστηκε για το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που έχει υποστεί ο ΟΛΠ από τις κινητοποιήσεις.

    [16] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Στυλιανίδη

    Η Παιδεία στο επίκεντρο

    4/3/2008 2:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 2:41:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 15,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Η πορεία εφαρμογής του νόμου πλαισίου, και τα αποτελέσματα της συνόδου των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον Υπουργό Παιδείας. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας, θα συνεχιστεί και θα εφαρμοστεί, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες του για την εφαρμογή του νόμου. Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε πως κάθε σκέψη για συμπλήρωση κενών ή εκσυγχρονισμό του νόμου θα γίνει μόνον όταν θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή το σύνολο των διατάξεων και του θεσμικού πλαισίου.

    Ο Υπουργός Παιδείας, τόνισε επίσης ότι τα πανεπιστήμια που εφαρμόζουν τις διατάξεις θα έχουν προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των μεταπτυχιακών κύκλων, ενώ συμπλήρωσε ότι η χώρα μας δίνει τα περισσότερα χρήματα για την ανώτατη εκπαίδευση, το 1,8 του ΑΕΠ, όπως διευκρίνισε.

    Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ακόμη ότι εγκρίθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου ύψους 2,2 δισ.ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Δ΄ΚΠΣ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, είπε ότι είναι κατακριτέα κάθε προσπάθεια μικρών ακραίων συνόλων που προσπαθούν να εμποδίσουν τη δημοκρατική λειτουργία του πανεπιστημίου.

    Με το νέο νόμο, είπε ο κ.Στυλιανίδης οι πρυτανικές αρχές έχουν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για να εφαρμόσουν στην πράξη τη δημοκρατική λειτουργία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ενα μήνα εκτός δράσης ο Ντόι

    4/3/2008 3:52:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    Σημαντικό πλήγμα στα αγωνιστικά σχέδια του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζοζέ Πεσέιρο, αποτελεί η απώλεια του Σενεγαλέζου επιθετικού Νταμέ Ντόι, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Ο παίκτης υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι υπέστη διάστρεμμα 2ου βαθμού στην αριστερή ποδοκνημική. Πρακτικά και πάντοτε σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου των "πρασίνων", ο Ντόι θα μπορέσει να προσφέρει εκ νέου τις υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, που σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρχές Απριλίου για τους τελευταίους αγώνες της ομάδας του.

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πωλείται η Λίβερπουλ

    4/3/2008 2:31:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ετοιμοι να πουλήσουν τη Λίβερπουλ είναι οι δύο Αμερικανοί ιδιοκτήτες της αγγλικής ομάδας, Χικς και Τζιλέτ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα «αφεντικά» των «κόκκινων» προετοιμάζονται να πουλήσουν τις μετοχές τους σε μία κοινοπραξία, την «Dubai International Capital» την οποία ελέγχει η κυβέρνηση του Ντουμπάι. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και η συγκεκριμένη εταιρεία, με σχετικές δηλώσεις από τον εκτελεστικό διευθυντή της, Σαμίρ Αλ Ανσαρί: «Δεν είναι μυστικό πως βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες. Δεν είναι, όμως, ότι πιο εύκολο, καθώς τη δεδομένη στιγμή οι απαιτήσεις τους κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας».

    Κατά τους «Times», πάντως, η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της εφετινής περιόδου. Ο Χικς φαίνεται πως ενδιαφέρεται να έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία για την παραχώρηση του πακέτου των μετοχών του λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου, ενώ αντίθετα οι διαπραγματεύσεις με τον Τζιλέτ μάλλον θα καθυστερήσουν περισσότερο.

    [19] Πολιτική

    Η πρώτη του επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

    Συνάντηση Παπούλια - Τσίπρα

    4/3/2008 12:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 4:36:20 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Την πρώτη του επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του Συνασπισμού, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Την ανησυχία του για τις εσωτερικές πολιτικές αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις, εξέφρασε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή μιας πολιτικής που θέτει στο περιθώριο τη νέα γενιά, που διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή, παρ ότι βλέπει τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων", είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ. Ακόμη, ο ίδιος πρόσθεσε ότι εξέφρασε την ανησυχία του και για τις διεθνείς εξελίξεις, για τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε συμψηφισμό για το θέμα που έχει ανοίξει και αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, είπε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει να βρεθεί λύση, αμοιβαία αποδεκτή με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ωστόσο, σημείωσε, είναι πιο ανησυχητική η εξέλιξη στο Κόσοβο από το πρόβλημα της ονομασίας, το οποίο, όπως είπε, μας ταλαιπωρεί εδώ και 15 χρόνια και το οποίο θα έπρεπε να είχε επιλυθεί.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του σε ενέργειες αλυτρωτισμού εκ μέρους των Σκοπίων, υποστηρίζοντας ότι η λύση που πρέπει να βρεθεί στο θέμα της ονομασίας δεν πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των ιεραρχήσεων και των επιδιώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα συλλαλητήρια για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν συλλαλητήρια για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του στο συλλαλητήριο για το θέμα της ονομασίας και υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να βρούμε ένα νέο πατριωτισμό που να μη στέλνει στρατιώτες στο Κόσοβο ή στο Αφγανιστάν και που δεν παραχωρεί την ενέργεια της χώρας σε ξένα χέρια.

    [20] Μ. Ανατολή

    Στόχος η επανάληψη των ειρηνευτικών διαδικασιών

    4/3/2008 12:17:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους είχε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο Κάιρο, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή, που στόχο έχει την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Η Αμερικανίδα υπουργός κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, το Σαββατοκύριακο, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 Παλαιστινίους. Η Κοντολίζα Ράις εξέφρασε την ανησυχία της για το θάνατο αθώων πολιτών, ωστόσο κατηγόρησε ως υπαίτιο της αιματοχυσίας τη Χαμάς. Αργότερα σήμερα, θα επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες των δύο πλευρών. Στο μεταξύ, ισχυρές δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στον ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ, καθώς αναμένονται νέες διαδηλώσεις των Παλαιστινίων.

    Ράις: "Υπεύθυνη η Χαμάς"

    "Οι επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον αθώων πολιτών στις πόλεις τους (...), πρέπει να σταματήσει. Καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το ανεχθεί αυτό", τόνισε η Ράις σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό της Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ.

    "Όμως και οι Ισραηλινοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις τους εναντίον αθώων ανθρώπων", πρόσθεσε η Ράις, εκφράζοντας την "ανησυχία" της για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας από ανθρωπιστικής πλευράς. "Πρέπει να υπάρξει μια ενεργός ειρηνευτική διαδικασία", τόνισε η ίδια.

    "Πρέπει όλος ο κόσμος να καταλάβει ότι η Χαμάς πράττει αυτό που περιμέναμε: χρησιμοποιεί τις επιθέσεις με ρουκέτες για να σταματήσει μια ειρηνευτική διαδικασία από την οποία δεν έχει τίποτα να κερδίσει", δήλωσε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, στο αεροπλάνο που την μετέφερε στο Κάιρο.

    Από την πλευρά της, η Χαμάς κατηγόρησε τη Ράις ότι "υποκινεί τον πόλεμο" εναντίον της, επιρρίπτοντάς της τις ευθύνες για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας.

    "Οι δηλώσεις αυτές στόχο έχουν να εξαπατήσουν τους λαούς της περιοχής και να συγκαλύψουν το έγκλημα που έχει διαπράξει ο Μπους κατά του παλαιστινιακού λαού, γιατί αυτός είναι που έδωσε το 'πράσινο φως' για τον πόλεμο κατά της Γάζας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, τον Ιανουάριο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

    Παράλληλα, προέτρεψε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να μην "ακούσει" την έκκληση της Ράις για επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, οι οποίες ανεστάλησαν την Κυριακή εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

    "Πρέπει να δώσει ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις και να μην περιοριστεί στην αναστολή τους. Είναι μια φυσική αντίδραση στη σιωνιστική σφαγή", τόνισε ο ίδιος.

    Σε αστυνομικό κλοιό η Ιερουσαλήμ

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί από το πρωί της Τρίτης στον ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ για τη διατήρηση της τάξης, καθώς οι αρχές αναμένουν νέες διαδηλώσεις των Παλαιστινίων, μετά την αιματηρή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε χθες, Δευτέρα, την επιχείρηση που εξαπέλυσε το Σάββατο εναντίον της βόρειας Λωρίδας της Γάζας ,με τουλάχιστον 100 Παλαιστινίους νεκρούς, μεταξύ τους πολλά γυναικόπαιδα. Δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

    Αμέσως μετά, άρχισαν διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε τη Δευτέρα από πυρά ισραηλινού εποίκου και τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και σε άλλες διαδηλώσεις στη Βηθλεέμ, τη Χεβρώνα και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

    [21] Κόσμος

    Αιματηρή επίθεση στο Πακιστάν

    4/3/2008 11:40:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πακιστάν, στη Λαχόρη. Πιθανότατα πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε καμικάζι στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της σχολής δοκίμων. Σύμφωνα με το πακιστανικό τηλεοπτικό σταθμό Dawn, πρόκειται για επιθέσεις αυτοκτονίας. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της σχολής. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το πιθανότερο είναι να οφείλονται σε επίθεση αυτοκτονίας, όμως δεν αποκλείεται να πρόκειται και για ατύχημα καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι εκρήξεις ακολούθησαν τη σύγκρουση οχήματος με βυτιοφόρο. Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο κτίριο της σχολής και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν άλλες δύο από διαφορετικό σημείο της πόλης. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χαμίντ Ναουάζ, δήλωσε στο Reuters ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν μέσα στο κτίριο της σχολής. Από τις αρχές του χρόνου πάνω από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από βομβιστικές επιθέσεις. Αυτή ήταν η τρίτη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν τις τελευταίες πέντε ημέρες. Η Λαχόρη έχει ελάχιστες φορές αποτελέσει θέατρο επιθέσεων. Ωστόσο, τον Ιανουάριο 20 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης, μπροστά από το κτίριο που στεγάζει το Ανώτατο Δικαστήριο.

    [22] Οικονομία

    Κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό

    4/3/2008 11:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2008 4:53:13 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Επί ποδός βρίσκονται τα συνδικάτα, εν όψει της έγκρισης από την Κυβερνητική Επιτροπή, τις επόμενες μέρες, των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη τής διοίκησης τής ΓΣΕΕ με σωματεία των εργαζομένων για το Ασφαλιστικό και τα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι συνδικαλιστές αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους και έχουν ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία την ημέρα κατά την οποία το νομοσχέδιο τής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα συζητείται στη Βουλή. Από χθες και μέχρι μεθαύριο Πέμπτη, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο ένταξης του ταμείου τους στο ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιορισμένες, προς το παρόν, διακοπές ρεύματος, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μονάδες παραγωγής. Επίσης, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σήμερα και το Χρηματιστήριο, ενώ, χωρίς Μετρό έμεινε η Αθήνα μέχρι τις 14:00, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση, ζητώντας την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Αύριο, όλες οι οργανώσεις των συνταξιούχων της χώρας έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά και, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στους Δήμους προχωρούν σε εξαήμερη αποχή από την εργασία τους.

    Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

    Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προσανατολίζεται η διοίκηση της ΔΕΗ καθώς σήμερα, λόγω της απεργίας, τέθηκαν εκτός λειτουργίας επιπλέον πέντε μονάδες παραγωγής ρεύματος, φτάνοντας έτσι τον αριθμό στις 11, και τα μεγαβάτ στα 3675.

    Μέχρι χθες, η ΔΕΗ, όπως είχε ανακοινώσει, έκανε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας στην Κρήτη και σε άλλα νησιά.

    Σήμερα όμως, καθώς βγήκαν εκτός λειτουργίας και οι άλλες πέντε μονάδες, είναι πολύ πιθανό να γίνουν περισσότερες προκειμένου να μην πέσει το σύστημα.

    Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και για την ενοποίηση του ταμείου τους με το ΙΚΑ.

    Και σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό.

    Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ και του ΧΠΑ (Χρηματιστηρίου Παραγώγων).

    Τη Δευτέρα, το ΧΑΑ λειτούργησε με μεγάλα προβλήματα. Η διάρκεια ήταν μικρότερη από την κανονική, καθώς οι συναλλαγές δεν πραγματοποιήθηκαν από τις 10.52 έως τις 14.45.

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ζούλιο Σέζαρ: "Μάλλον χάσαμε το πρωτάθλημα"

    4/3/2008 1:47:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αυτό που ουδείς θέλει να σκέφτεται στον Ολυμπιακό, ήρθε ο Ζούλιο Σέζαρ να το ομολογήσει την προσωπική του ιστοσελίδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Βραζιλιάνος αμυντικός, έγραψε ότι η ομάδα του... έχασε το πρωτάθλημα, μετά την ισοπαλία που έφερε στην έδρα της με τον Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, μάλλον έχουμε χάσει το πρωτάθλημα. Είναι ασυγχώρητο αυτό το λάθος. Ο Ολυμπιακός έχει το πνεύμα του νικητή. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να νικά. Τώρα πρέπει να δώσουμε όλη την ενέργειά μας στον "μεγάλο τελικό" με την Τσέλσι, για να πάρουμε το καλύτερο και μετά να γυρίσουμε στην Ελλάδα και να δώσουμε όλη τη δύναμή μας για το πρωτάθλημα. Όλα τα επόμενα παιχνίδια είναι τελικοί. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει όλα τα ματς. Είναι πολύ κακό που ο Λούα Λούα τραυματίστηκε. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την επίθεσή μας. Ελπίζω το καλύτερο για το υπόλοιπο της σεζόν. Θα δουλέψουμε σκληρά για να νικήσουμε παντού».

    [24] Υγεία

    Σύμφωνα με έρευνα Νεοζηλανδού επιστήμονα

    Ασπίδα προστασίας τα λαχανικά

    4/3/2008 11:51:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γερμανικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μια διατροφή που περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες λαχανικών, όπως το λάχανο, μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με έρευνα νεοζηλανδού επιστήμονα. Χρησιμοποιώντας πειραματόζωα, ο ερευνητής Ρεξ Μάντεϊ διαπίστωσε ότι και άλλα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, όταν καταναλώνονται συχνά, μειώνουν τις πιθανότητες να νοσήσει κάποιος από το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου κατά 50%. Στην έρευνα του Μάντεϊ από το πανεπιστήμιο Massey της Νέας Ζηλανδίας συμμετείχαν και επιστήμονες από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Roswell Park και το πανεπιστήμιο John Hopkins στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Μάντεϊ, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στον δυτικό κόσμο και καθημερινά καταγράφονται παγκοσμίως πάνω από 300.000 νεοδιαγνωσθέντες. Είναι ο τέταρτος πιο συχνός τύπος καρκίνου στους άνδρες και ο όγδοος στις γυναίκες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 March 2008 - 17:50:25 UTC