Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φτάνει στα ηλεκτρονικά ίχνη των διαχειριστών
  • [02] Νέος γύρος την Παρασκευή
  • [03] Νέα περιπέτεια για την κ. Γιαννάκου
  • [04] Η προσυνεδριακή πορεία του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κοινοβουλευτική γέφυρα
  • [06] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με βουλευτές
  • [07] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Β. Ιράκ
  • [08] Κόσσοβο: Προειδοποιεί ο Θάτσι
  • [09] Κατασχέσεις ακατάλληλων κρεάτων
  • [10] Αμφισβητούν γνωστά αντικαταθλιπτικά
  • [11] Νέα σελίδα στην Κύπρο
  • [12] Μοιραία σύγκρουση ταξί με αμαξοστοιχία
  • [13] Ταξίδι ζωής για τον ειδικό φρουρό
  • [14] Εγχειρίδιο για φορολογουμένους
  • [15] Απεργία στην οδική βοήθεια
  • [16] Στην τελική ευθεία το ν/σ για την Υγεία
  • [17] Νέα ισχυρή δόνηση κοντά στη Μεθώνη
  • [18] Ικανοποίηση Τζίγγερ για το γήπεδο
  • [19] Σοκ στην Αγγλία με τον Εντουάρντο
  • [20] Κοινή ανακοίνωση ΑΕΚ, Ηρακλή
  • [21] Νικητής ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι
  • [22] Σύλληψη Αλβανού κακοποιού

    [01] Κοινωνία

    Του blog press-gr.blogspot.com η Δίωξη

    Φτάνει στα ηλεκτρονικά ίχνη των διαχειριστών

    26/2/2008 12:51:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τουλάχιστον πέντε πρόσωπα φέρονται ως οι διαχειριστές του blog press-gr.blogspot.com, όπου σύμφωνα με τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί δημοσιεύονταν συκοφαντικά σχόλια και στη συνέχεια ακολουθούσαν εκβιαστικά τηλεφωνήματα και e-mails. Λόγω των καταγγελιών για τη διάπραξη και κακουργήματος, όπως ο εκβιασμός, έχει αρθεί το απόρρητο και έτσι οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -στο πλαίσιο ερευνών του 5ου τακτικού ανακριτή- έχει φτάσει στα ηλεκτρονικά ίχνη των πέντε διαχειριστών. Τη μήνυση, για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συκοφαντική δυσφήμηση σε βαθμό πλημμελήματος, είχε υποβάλλει ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης πριν από ένα χρόνο. Οι μηνύσεις έχουν ξεπέρασαν πλέον τις 100, από την ημέρα δημοσιοποίησης της υπόθεσης. Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ισχυρίστηκε ότι την τελευταία φορά που τον εξύβρισε το συγκεκριμένο blog ήταν μια μέρα πριν γίνει ο έλεγχός του. Στην εφημερίδα "Το Βήμα", στην οποία εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης ο κ.Χιώτης, δημοσιεύονται σήμερα οι αναρτήσεις του blog που αφορούν τόσο τον ίδιο όσο και άλλους, ενώ επισυνάπτονται δύο e-mails μέσω των οποίων οι άγνωστοι αποστολείς του ζητούσαν 30.000 ευρώ για να σταματήσουν τις δημοσιεύσεις των σχολίων. Μηνύσεις και αγωγές για τα δημοσιεύματα του blog έχουν υποβάλει ακόμη οι υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιώργος Βουλγαράκης, βουλευτές, επιχειρηματίες, ιεράρχες, δημοσιογράφοι και δικηγόροι.

    Αρνείται την κατηγορία εκβιασμού

    Ένα από τα πέντε πρόσωπα που φέρονται ως διαχειριστές του blog είναι ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή" Ανδρέας Καψαμπέλης, ο οποίος απομακρύνθηκε από την εφημερίδα μόλις γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή του.

    Σε απάντησή του που αναρτήθηκε στο blog, ο κ. Καψαμπέλης αναφέρει: "Eίμαι blogger, όχι κακοποιός. Πιστεύω στην εναλλακτική ενημέρωση, χωρίς εξαρτήσεις, την οποία κάποιοι θέλουν να φιμώσουν. Και δεν έχω καμιά σχέση με κανενός είδους ιστορίες εκβιασμών, με οποιαδήποτε άλλα εγκληματικά γεγονότα ή με κακοποιά στοιχεία. Η αλήθεια θα φανεί. Κοντός ψαλμός αλληλλούια...".

    Εκτός του κ. Καψαμπέλη ως συνδιαχειριστές του blog φέρονται τρεις ακόμη δημοσιογράφοι ή και πολιτικοί ενώ ένα τουλάχιστον δημοσίευμα φέρεται να διακινήθηκε από συγκεκριμένο υπολογιστή της Βουλής.

    Σε ανακοίνωσή του, ο γ.γ. της Βουλής Νίκος Στεφάνου γνωστοποιεί ότι ο ανακριτής που ασχολείται με την υπόθεση και δύο στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας στοιχεία για τον χρήστη του συγκεκριμένου υπολογιστή. "Με ρώτησαν με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να διασταυρώσουν από τις υπηρεσίες της Βουλής το όνομα του αποστολέα του κειμένου. Τους απάντησα ότι η Βουλή θα μπορούσε να εξετάσει την παροχή σχετικών πληροφοριών εφόσον υποβληθεί εκ μέρους τους έγγραφο αίτημα και υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που να μας παρέχει τη δυνατότητα αυτή. Μέχρι τη στιγμή της αναχώρησής μου για την Κωνσταντινούπολη όπου συνοδεύω τον πρόεδρο της Βουλής, δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται για τους διαχειριστές του blog επισυνάπτεται και η δημοσιοποίηση του υποτιθέμενου DVD Ζαχόπουλου. Πριν από ένα μήνα, άγνωστοι είχαν προσαρμόσει τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", με τρόπο ώστε να φαίνεται ως απόσπασμα του ροζ DVD και είχαν αναρτήσει το αρχείο στο blog.

    Νομοσχέδιο για το Διαδίκτυο-Αντιδράσεις κομμάτων

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα, είπε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει ήδη διεθνής συνεργασία των ανακριτικών αρχών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το θέμα της ανωνυμίας στο internet ισχύει διεθνώς ωστόσο δεν μπορεί να ισχύει σε καμία χώρα ο υβριστικός χαρακτήρας δημοσιευμάτων.

    Ο κ. Ρουσόπουλος, τόνισε επίσης ότι εντός του έτους, θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο Διαδίκτυο, ενσωματώνοντας σε αυτή τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ.

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος σήμερα στην υπόθεση έκανε σαφή διάκριση ανάμεσα στα blogs και στη συκοφαντία μέσα από αυτά.

    Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης είπε ότι όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες μέρες δεν πρέπει να μας οδηγήσουν, σε καμία περίπτωση, "σε ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον των blogs και των blogers.", ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης ότι το συγκεκριμένο blog είχε εξειδικευθεί στις επιθέσεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και στελεχών του Κινήματος.

    "Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση του αδικήματος του εκβιασμού, για το οποίο όμως επαρκούν οι υπάρχουσες ποινικές διατάξεις, επιδιώκει μια νέα ειδική ρύθμιση που θα οδηγήσει σε λογοκρισία, με προφανές θύμα το αγαθό της ελευθεροτυπίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

    [02] Πολιτική

    Σε λεπτή φάση η διαπραγμάτευση

    Νέος γύρος την Παρασκευή

    26/2/2008 12:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2008 7:04:11 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Νέα πρόσκληση για συνομιλίες στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου απηύθυνε στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ ειδικός διαμεσολαβητής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "δεν αναμένεται να υπάρξει δημόσια δήλωση ή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες". Οι δυο πλευρές έχουν ολοκληρώσει τη μελέτη επί της προτάσεως του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ και έχουν καταλήξει στις αντιρρήσεις και αντιπροτάσεις τους για το θέμα της ονομασίας. Η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι επιθυμεί μια ρεαλιστική και αξιοπρεπή λύση και ξεκαθαρίζει ότι εάν τα Σκόπια συνεχίσουν να τηρούν αδιάλλακτη στάση δεν θα υπάρξει πρόσκλησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος για το ενδεχόμενο εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις, τόνισε πως εντός των ημερών θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Νίμιτς. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης. Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κάλεσε την ερχόμενη Τετάρτη τους πολίτες ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, βρίσκεται σήμερα τις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ Όλι Ρεν, τον επικεφαλής της ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα και τον γγ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, σχετικά με τις προοπτικές ένταξης της χώρας του. Η επίσκεψη του κ. Τσερβένκοφσκι στις Βρυξέλλες ήταν προγραμματισμένη από καιρό.

    Ενόψει του νέου κύκλου συνομιλιών

    Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι εξαιρετικά φειδωλό στην παροχή πληροφοριών για την ουσία της διαπραγμάτευσης, καθώς η Αθήνα κρατά χαμηλούς τόνοι ενόψει του νέου γύρου συνομιλιών. Αλλά και ο Αμερικανός αξιωματούχος κ. Νίμιτς κρατά κλειστά τα χαρτιά του. O Έλληνας διαπραγματευτής στη διαδικασία του ΟΗΕ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Πρέσβυς Α. Βασιλάκης, ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο Εξωτερικών, τους διαπιστευμένους στην Ελλάδα Πρέσβεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ καθώς και - σε χωριστές συναντήσεις - τους Πρέσβεις της Κίνας και της Ρωσίας, για τις θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας.

    Με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις, οι επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς είναι: -Ισχυρή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα επισφραγίζει την συμφωνία. -Μία διεθνής χρήση του ονόματος που θα συμφωνηθεί έναντι όλων. -Συνταγματική και νομική κατοχύρωση της διεθνούς ονομασίας που θα συμφωνηθεί.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, της MRB για τον Alpha, και της Μέτρον Ανάλυσις για τον Αντ1, έξι στους 10 πολίτες τάσσονται κατά της σύνθετης ονομασίας, ενώ 8 στους 10 συμφωνούν στην άσκηση βέτο για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

    Ο κ. Ρουσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει αποτελέσματα δημοσκοπήσεων σε ό,τι αφορά στο βέτο, δήλωσε πως είναι σαφής η τοποθέτηση της κυβέρνησης διά του Πρωθυπουργού.

    "Η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί υπεύθυνα και να κάνει χρήση, αν αυτό απαιτείται, όλων των δυνατοτήτων που έχει στα χέρια της η χώρα, εννοώ και της αρνησικυρίας, εφόσον αυτά που έχουν προκύψει ως τώρα είναι η τελική πρόταση", τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση αν το Κινημα θεωρεί πως με την αποδοχή του κειμένου Νίμιτς ως πλαισίου διαπραγμάτευσης, η διαπραγματευτική θέση της χώρας "διολισθαίνει", δήλωσε ότι "εμείς έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα κατά της διπλής ονομασίας".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις εξελίξεις σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας, επικαλούμενος "σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης σχετικά με τον όποιο σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να ανταπεξέλθει στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας και τις προκλήσεις των Σκοπιανών εθνικιστών, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας".

    Βουλευτές κατέθεσαν τις απόψεις τους στη ΝΕΤ 105,8.

    Από τη ΝΔ, ο Σάββας Τσιτουρίδης είπε ότι το θέμα των Σκοπίων πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή και όχι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της, τόνισε ο Αριστοτέλης Παυλίδης, ενώ ο Γιώργος Σαλαγκούδης εκτίμησε πως εάν η Ελλάδα επιλέξει σκληρή στάση θα απομονωθεί και το πρόβλημα από διεθνές θα γίνει διμερές.

    Ύστατη λύση χαρακτήρισαν το βέτο από το ΠΑΣΟΚ, οι Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Μπίστης.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, χθες, μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ, ενθάρρυναν Αθήνα και Σκόπια "να εργαστούν εποικοδομητικά υπό την αιγίδα του μεσολαβητή του ΟΗΕ έτσι ώστε να υπάρξει λύση αμοιβαία αποδεκτή".

    Στις 6 Μαρτίου στις Βρυξέλλες θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ, για να αποστείλουν τις προσκλήσεις ενόψει της συνόδου στο Βουκουρέστι.

    Συλλαλητήριο του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε την ερχόμενη Τετάρτη τους πολίτες σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. "Καλούμε όλους τους πολίτες και όλους τους πολιτικούς, ιδιαίτερα αυτούς που περιγράφονται ως υστερικοί", είπε αναφερόμενος στη σχετική δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, περί υπεύθυνης στάσης των πολιτικών στο θέμα των Σκοπίων αλλά και για την κατάσταση μόνιμης υστερίας ορισμένων βουλευτών των κομμάτων.

    Ο γραμματέας της ΝΔ επανήλθε σήμερα στο θέμα. "Όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και οι περισσότεροι του ελληνικού κοινοβουλίου, κρατούν μία υπεύθυνη στάση και όχι μόνον. Αναφέρθηκα σε ελάχιστους, που, εν πάση περιπτώσει, είναι σε μια κατάσταση. Σε εκείνους που συστηματικά λαϊκίζουν, συστηματικά συμπεριφέρονται απαξιωτικά προς κάθε κατεύθυνση. Δεν επιτρέπουν με τη συμπεριφορά τους να ακουστούν επιχειρήματα και νηφάλιες φωνές. Ελπίζω να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Έστω και αν είναι ελάχιστοι. Και μάλιστα όταν αναφερόμεθα και σε θέματα πολύ σημαντικά, εθνικά. Εντάξει, το κάνουν και στα θέματα εσωτερικής πολιτικής αλλά εκεί πάει στο καλό. Όταν αναφερόμεθα, όμως, και σε εθνικά θέματα, νομίζω ότι χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Όσο και να προσπαθούν να κερδίσουν σε κομματικό επίπεδο ή σε προσωπικό επίπεδο, έτσι νομίζουν" είπε στο ραδιόφωνο του Αnt1.

    Επίσης τάχθηκε κατά της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου από το ΛΑΟΣ. "Είναι δικαίωμά του" είπε αναφερόμενος στην κίνηση του κ. Καρατζαφέρη και πρόσθεσε πως δεν νομίζει ότι θα συνεισφέρει σε κάτι αυτή την ώρα που γίνονται διαπραγματεύσεις.

    Και το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε αρνητικά. Απαντώντας σε ερώτηση "τι λέει το ΠΑΣΟΚ για τα συλλαλητήρια που ετοιμάζονται" ο γραμματέας κ. Αθανασάκης είπε "απευθυνθείτε σε αυτούς που τα ετοιμάζουν".

    Σχετικά με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου τοποθετήθηκε χθες και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης: "Αν με πείσουν ότι το συλλαλητήριο θα είναι εφάμιλλο εκείνου της δεκαετίας του '90, τότε θα συμμετέχουμε. Διαφορετικά είμαι ενάντια στα συλλαλητήρια, διότι στη σημερινή εποχή όλα λύνονται γύρω από το διπλωματικό τραπέζι. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, εμείς λέμε καμία, υποχώρηση "ναι" στο βέτο", δήλωσε.

    Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Αθηνών περί ονομασίας

    Το θέμα των Σκοπίων φαίνεται να απασχολεί και την Εκκλησία και δεν αποκλείεται να τεθεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Πέμπτη από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.

    "Η Εκκλησία παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον και με αγωνία όλα αυτά τα θέματα, τα εθνικά μας θέματα. Η Εκκλησία, πρέπει να ξέρετε, ότι αφουγκράζεται και την αγωνία, αλλά και τους πόθους του λαού μας γιατί είναι ζυμωμένη με το λαό. Σε κάθε περίπτωση θα ενεργήσουμε με σύνεση και με σοβαρότητα, όπως πρέπει", τόνισε το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος , από τα Ιωάννινα. Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου έγινε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα αλλά και τις δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

    Για το ίδιο θέμα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, τόνισε: "Νομίζω ότι αυτά όλα είναι έξω από το εκκλησιαστικό ήθος".

    Απ' την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, υπογράμμισε: "Εγώ δεν μπορώ να κρίνω και ποτέ δεν έκρινα αρχιερείς. Το θέμα αυτό είναι εθνικό θέμα, είναι κοινωνικό, πολιτικό και διπλωματικό. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι κυρίως επικεντρώνεται στο διπλωματικό στοιχείο. Εμείς οι κληρικοί δεν ξέρουμε από διπλωματία και επειδή δεν ξέρουμε από "παγίδες" της διπλωματίας, γι αυτό δεν πρέπει να ασχολούμαστε με διπλωματικά ζητήματα. Νομίζω, ότι οι πολιτικοί αγαπούν την πατρίδα τους και κανένας πολιτικός δεν είναι προδότης. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας".

    [03] Κοινωνία

    Νέα περιπέτεια για την κ. Γιαννάκου

    26/2/2008 3:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" νοσηλεύεται η Μαριέττα Γιαννάκου μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη το μεσημέρι.

    Το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε ενώ βρισκόταν στην ανάνηψη, μετά από χειρουργικό καθαρισμό στο μέλος που ακρωτηριάστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

    Για την πορεία της υγείας της πρώην υπουργού Παιδείας ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε τον διευθυντή του γραφείου του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, με πνευμονία. Σε ιατρικό ασνακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα η κατάσταση της υγείας της κ.Γιαννάκου χαρακτηρίζεται ως σταθερή.

    [04] Πολιτική

    Παρουσίαση στοιχείων σε συνέντευξη Τύπου

    Η προσυνεδριακή πορεία του ΠΑΣΟΚ

    26/2/2008 7:21:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στοιχεία για την προσυνεδριακή πορεία του ΠΑΣΟΚ έδωσαν σήμερα Τρίτη, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Νίκος Αθανασάκης, και ο συντονιστής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, με συντονιστή τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση. Εκτός των αριθμητικών δεδομένων, το πολιτικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής θεωρήθηκε θετικό και για το ΠΑΣΟΚ και για την εσωκομματική ζωή του πολιτικού συστήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για την πορεία προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο αριθμός των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες ανήλθε σε 208.738 άτομα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά και να φθάσει στις 210.000 περίπου άτομα μετά την καταμέτρηση και των τελευταίων τμημάτων. Οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις ανήλθαν σε 1297, εκ των οποίων οι 920 ήταν σε δημοτικό επίπεδο, οι 132 σε νομαρχιακό και οι 75 ήταν θεματικές. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 170 επισκέψεις κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ σε όλη την χώρα.

    Συγκριτικά στοιχεία

    Για πανευρωπαϊκή πρωτιά στον τομέα της συμμετοχής έκανε λόγο ο κ. Πολυζωγόπουλος και επέκρινε όσους μιλούν "ανωνύμως για μικρή συμμετοχή", ενώ ο κ. Αθανασάκης χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Πορτογαλλίας σαν το πιο κοντινό με την Ελλάδα, ανέφερε ότι ότι ο πρόεδρος του πορτογαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος εξελέγη με την συμμετοχή 30.000 μελών. Αναφερόμενος σε ποσοστά, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι η συμμετοχή όσων ψήφισαν στις 11 Νοεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ έφθασε στο 27,84%, με τα αντίστοιχα ποσοστά του συνεδρίου του 2005 στο 30% όσων είχαν ψηφίσει για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το 2004. Στις πρόσφατες ψηφοφορίες τώρα η κατανομή των συνέδρων έγινε με βάση τα εγγεγραμμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο παρελθόν ήταν με ανοικτό μητρώο.

    [05] Κόσμος

    Κοινοβουλευτική γέφυρα

    26/2/2008 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Η περίοδος προσφέρεται για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις για τρεις λόγους: οι χώρες μας έχουν νέα κοινοβούλια, νέες κυβερνήσεις και νέους Προέδρους κοινοβουλίων και συνεπώς η στιγμή αυτή είναι στιγμή για να ξεκινήσουν τα κοινοβούλια μια νέα εποχή συνεργασίας, φιλίας και καλής γειτονίας" επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας μετά τη συνάντηση που είχε στο Παλάτι "Ντολμάμπαχτσε" με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Κιοκσάλ Τοπτάν. Όπως τόνισε ο κ. Σιούφας, "η πετυχημένη επίσκεψη, μετά από 50 χρόνια, Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία σηματοδοτεί αυτή τη νέα εποχή. Η Ελλάδα ως γείτων και φίλη χώρα της Τουρκίας και σύμμαχος στηρίζει την ευρωπαϊκή της πορεία". Ο κ. Τοπτάν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την υποστήριξη της Ελλάδος προς την Τουρκία στην ευρωπαϊκή πορεία της και τόνισε: "Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας τα τελευταία χρόνια συνεχίζονται πολύ θετικά σε όλους τους τομείς, μετά τις θετικές συναντήσεις που υπήρξαν μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών". "Η συνάντηση των δυο Προέδρων της Βουλής ήταν η επιβεβαίωση αυτής της θετικής διαδικασίας", προσέθεσε και ανακοίνωσε ότι "συμφωνήσαμε ν αυξήσουμε την συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών".

    Σήμερα, 26 Φεβρουαρίου 2008, συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυση της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΣΕΠ που συνεκλήθη και πάλι στην Κωνσταντινούπολη στις 26 Φεβρουαρίου 1993. Αναφερόμενος στην επέτειο αυτή ο Δημ. Σιούφας είπε ότι "είναι σημαδιακό ότι τα 15 χρόνια συμπίπτουν με τη προεδρία τη Ελλάδος". "Αυτά τα 15 χρόνια, τα κοινοβούλια συνέβαλαν αποφασιστικά στην στήριξη των κυβερνήσεων των χωρών - μελών του Εύξεινου Πόντου για συνεργασία, ανάπτυξη και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Συμφωνήσαμε με τον κ. Κιοκσάλ Τοπτάν ότι και τα επόμενα 15 χρόνια και όχι μόνο τα κοινοβούλια των 12 κρατών μελών, θα λειτουργήσουν πιο ενεργητικά, πιο αποφασιστικά με καλύτερη και στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα,μεταξύ των λαών των χωρών των κοινοβουλίων και των κυβερνήσεων μας", είπε ο κ.Σιούφας.

    Τέλος, ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε στην διακοινοβουλευτική συνέλευση των χωρών του Εύξεινου Πόντου που θα συνέλθει στις 9 Ιουνίου στην Αθήνα, στην οποία προσεκλήθη να μετάσχει κι ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

    [06] Πολιτική

    Της Α Περιφέρειας Αθηνών

    Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με βουλευτές

    26/2/2008 6:43:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, γρ. Τύπου ΠΑΣΟΚ

    Συνεχίζει τις επαφές του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη με τους Βουλευτές της Α Περιφέρειας Αθηνών του κινήματος, Αλευρά Νάσο, Διαμαντοπούλου Άννα, Παπουτσή Χρήστο και Ράπτη Συλβάνα. Τα θέματα της συζήτησης, όλα σχετικά με την Α περιφέρεια της Αθήνας, ήταν σχετικά με το εισόδημα των πολιτών, την ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, το πάρκινγκ, θέματα πρασίνου και καθαριότητας. Από την πλευρά των βουλευτών δόθηκε έμφαση στα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

    Τονίστηκαν ιδιαίτερα και τα θέματα της εκπαίδευσης, με έμφαση στην απαξίωση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τα θέματα αυτά ο κ. Παπανδρέου, κατάθεσε σήμερα στην Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παράλληλα έγινε συζήτηση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με αναφορά σε οργανωτικά και πολιτικά θέματα, υπό το πρίσμα της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας. Για συστράτευση, ενότητα και επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου.

    [07] Κόσμος

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Β. Ιράκ

    26/2/2008 6:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2008 6:31:26 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από το βράδυ της Κυριακής οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες του PKK και τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από το στρατόπεδο του Ζαπ, το οποίο οι τουρκικές δυνάμεις επιδιώκουν να καταλάβουν. Το στρατόπεδο βρίσκεται σε μια βαθιά κοιλάδα σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και είναι ένα από τα βασικά περάσματα που χρησιμοποιούν οι αντάρτες του Εργαιτκού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για να διεισδύσουν στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σκοτώθηκαν δυο Τούρκοι στρατιώτες. Από την περασμένη Πέμπτη που άρχισαν οι επιχειρήσεις των Τουρκικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί 19 Τούρκοι στρατιώτες και πάνω από 150 Κούρδοι αντάρτες.

    "Νόμιμο δικαίωμα αυτοάμυνας"

    Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται και στην ορεινή περιοχή του Χάκουρκ, η οποία βρίσκεται ανατολικότερα του Ζαπ, και όπου τουρκικά στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν μεταφέρει χερσαίες δυνάμεις. Τουρκικά ελικόπτερα συνεχίζουν επίσης να βομβαρδίζουν θέσεις των κούρδων ανταρτών στην περιοχή.

    Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του AKP, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι με τις επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία, κάνει χρήση του "νόμιμου δικαιώματος της αυτοάμυνας" κατά των Κούρδων ανταρτών.

    Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις δεν στρέφονται κατά της διοίκησης του βορείου Ιράκ και στρέφονται μόνον κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

    Καταλήγοντας ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι ο τουρκικός στρατός παίρνει όλες τις προφυλάξεις, ώστε να μην πληγούν οι πολίτες του βορείου Ιράκ και ότι η Τουρκία ανέκαθεν υποστήριζε την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, καθώς θεωρεί τη χώρα αυτή και το λαό της φίλους.

    Τέλος είπε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εξελίσσονται καλά και οι Τούρκοι στρατιώτες θα επιστρέψουν στη χώρα τους "το ταχύτερο δυνατό".

    [08] Κόσμος

    Κόσσοβο: Προειδοποιεί ο Θάτσι

    26/2/2008 5:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2008 6:35:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Διεθνής κατευθυντήρια επιτροπή για την εφαρμογή του σχεδίου Αχτισάαρι θα συγκροτηθεί στο Κόσοβο, στην οποία θα λογοδοτεί ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την περιοχή, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμά της αλβανόφωνης εφημερίδας "Ζέρι" της Πρίστινα. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ρωσία, εκπρόσωποι της ΕΕ,και του ΝΑΤΟ. Ωστόσο η εφημερίδα υποστηρίζει, επικαλούμενη δυτικές πηγές, ότι η Ρωσία αρνείται τη συμμετοχή. Σήμερα Τρίτη εξάλλου ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι προειδοποίησε τη Σερβία να μη διανοηθεί να πειράξει ούτε μία ίντσα του νέου κράτους.

    Στοπ στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους

    "Κατανοούμε και σεβόμαστε ειρηνικές αντιδράσεις, εγγυημένες από το νόμο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με το ΝΑΤΟ ώστε να μη επιτραπεί σε οποιονδήποτε να αγγίξει ούτε ίντσα από το έδαφος του Κοσόβου", τόνισε ο Θάτσι.

    Ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα επανέλαβε χθες Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να διοικεί τμήματα του Κοσόβου όπου "νομοταγείς πολίτες" θεωρούν το Βελιγράδι ως νόμιμη αρχή.

    Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μλάντιαν Ντίνκιτς δήλωσε ότι η Σερβία θα σταματήσει την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους του Κοσόβου τώρα που το έδαφος αυτό αποσχίσθηκε από την υπόλοιπη χώρα και αντ αυτού θα δαπανήσει τα χρήματα υπέρ των σερβικών κοινοτήτων που ζουν εκεί.

    Η Σερβία που έχασε τον έλεγχο του Κοσόβου το 1999, συνέχισε όμως να αποπληρώνει το χρέος της επαρχίας της δαπανώντας περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τη διεκδίκησή της επί της περιοχής αυτής.

    Την ίδια ώρα περισσότεροι από 10.000 Σέρβοι της Βοσνίας διαδήλωσαν στη Μπάνια Λούκα, πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας (RS), καταγγέλλοντας την απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία, αλλά και διεκδικώντας την απόσχιση της δικής τους κρατικής οντότητας, κατά τα ίδια πρότυπα. Την Δευτέρα δέκα αστυνομικοί της αστυνομίας του Κοσόβου τραυματίστηκαν όταν μια ομάδα 150 πρώην εφέδρων του σερβικού στρατού τους επιτέθηκε στα σύνορα μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανεξαρτησία της πρώην σερβικής αυτής επαρχίας.

    Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης KFOR και του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο αναπτύχθηκαν πλησίον του αστυνομικού φυλακίου στο συνοριακό πέρασμα Μουτιβόντε που δέχτηκε την επίθεση για να αποτρέψουν και νέα επεισόδια.

    Βοήθεια από την Μόσχα

    Την Δευτέρα εξάλλου ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ που επισκέφθηκε τη Σερβία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε την διαβεβαίωση ότι η Μόσχα θα βοηθήσει ώστε να βρεθεί η επιθυμητή λύση για το Κόσοβο.

    Όπως τόνισε μάλιστα σήμερα η συμφωνία για τη συμμετοχή της Σερβίας στο νέο αγωγό αερίου της Ρωσίας προς τη νότια Ευρώπη υπήρξε μια χειρονομία υποστήριξης της Μόσχας προς το Βελιγράδι για το Κοσοβο, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο άνθρωπος που θεωρείται βέβαιος διάδοχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Η ενεργειακή συμφωνία είχε σαν σκοπό να δείξει "την ηθική, υλική και οικονομική υποστήριξή μας προς ένα κράτος που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ένα κράτος το οποίο δυστυχώς, επειδή το θέλησε ένας αριθμός άλλων χωρών, βλέπει την εδαφική του ακεραιότητα να τίθεται εν αμφιβόλω", τόνισε ο Μεντβέντεφ.

    Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεση της Μόσχας σε οποιαδήποτε μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του ισχύοντος συστήματος του διεθνούς δικαίου, του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και πολλών άλλων διεθνών συμβάσεων.

    [09] Κοινωνία

    Κατασχέσεις ακατάλληλων κρεάτων

    26/2/2008 4:53:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: nomarhiapeiraia.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακατάλληλα κρέατα συνολικού βάρους 6,1 τόνων, ανάμεσα τους και 500 κιλών κατεψυγμένου γύρου χοιρινού με σαλμονέλα, κατέσχεσαν τα αρμόδια κτηνιατρικά κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά. Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι "στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους επίδοξους παραβάτες, σε όλους όσους εξακολουθούν να θυσιάζουν τη δημόσια υγεία στο βωμό του κέρδους ότι είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε την ανευθυνότητα και την ασυνειδησία μέχρι εκεί που δεν πάει. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε επικίνδυνα διατροφικά παιχνίδια στην πλάτη των καταναλωτών. Παράλληλα, την ύπαρξη αλλεργιογόνων ουσιών και συγκεκριμένα θειωδών σε ξηρά σύκα, χωρίς αυτά να αναγράφονται στη συσκευασία, διαπίστωσε η περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο εργαστηριακών ελέγχων που έγιναν κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου του. Το προϊόν αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ξηρά σύκα, ελληνικής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Σύκα Κύμης" σε κλειστές χάρτινες συσκευασίες των 500 γρ. Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται από τον "Αγροτικό Συνεταιρισμό Περιφέρειας Κύμης" (Μεντούλι Κύμης, Εύβοια), έχει αριθμό παρτίδας LOT 4/21-10-2007 Ο/Ε/2 και ημερομηνία λήξης 9/2008. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα τον ανωτέρω συνεταιρισμό από τον οποίο ζήτησε την απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρακαλούνται από τον ΕΦΕΤ όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στα θειώδη, να μην καταναλώσουν το αντίστοιχο προϊόν.

    Νομαρχία Πειραιά

    Μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά κατέσχεσαν:

    500 κιλά κατεψυγμένο γύρο χοιρινό από το εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος του κ. Κούτρα Θεόδωρου (Ιωνίας 26, Νίκαια) με σαλμονέλα. Είχε προηγηθεί δεσμευτική δειγματοληψία από τη συγκεκριμένη ποσότητα που εστάλη στο Ινστιτούτο Υγιεινής και Τροφίμων για εργαστηριακό έλεγχο. Με απόφασή του ο Νομάρχης Πειραιά επέβαλε στην επιχείρηση πρόστιμο ύψους 15.000, ενώ τα ακατάλληλα προϊόντα θα καταστραφούν. από την ίδια επιχείρηση κατασχέθηκαν άλλοι 4 τόνοι κατεψυγμένου γύρου χοιρινού και γύρου κοτόπουλου λόγω ελλιπών σημάνσεων. Για την τύχη τους θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή, καθώς ο ενδιαφερόμενος άσκησε ένσταση. 900 κιλά κατεψυγμένο χοιρινό κρέας επεξεργασμένο, από το κατάστημα Βαλκανική Αγορά ΑΕΒΕ που βρίσκεται στην Κρεαταγορά του Ρέντη λόγω έλλειψης ή και παντελούς απουσίας σημάνσεων. Ο ενδιαφερόμενος άσκηση ένσταση και για την τύχη τους θα αποφανθεί η τριμελής επιτροπή. 700 κιλά κατεψυγμένο κρέας βοοειδών, προβατοειδών και παραπροϊόντα κρέατος από το κατάστημα Euromeat ΕΠΕ που βρίσκεται στην Κρεαταγορά του Ρέντη με έλλειψη σημάνσεων. Ο υπεύθυνος παραιτήθηκε της ένστασης και τα προϊόντα θα καταστραφούν.

    Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιά.

    [10] Υγεία

    Αμφισβητούν γνωστά αντικαταθλιπτικά

    26/2/2008 4:15:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έρευνα του πανεπιστημίου του Χαλ, στη βόρεια Βρετανία, θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα αντικαταθλιπτικών, όπως το Prozac και το Seroxat. Κρίνει ότι τα φάρμακα αυτά δεν έχουν μεγαλύτερη επίδραση από τα ψευδοφάρμακα στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.

    "Η διαφορά στη βελτίωση μεταξύ των ασθενών που λαμβάνουν ψευδοφάρμακα και αυτών που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά δεν είναι πολύ σημαντική. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη μπορούν να τα πάνε καλύτερα χωρίς χημική θεραπεία", εξήγησε ο καθηγητής Ίρβινγκ Κιρς του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Χαλ.

    Ο καθηγητής αυτός ανήκει σε ομάδα ειδικών που ανέλυσε τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί ή δεν έχουν δημοσιευτεί --αλλά τίθενται στη διάθεση βρετανικών και αμερικανικών οργανισμών πιστοποίησης-- για 47 κλινικές δοκιμές αντικαταθλιπτικών νέας γενιάς ή επιλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (ISRS).

    Πρόκειται κυρίως για τα αντικαταθλιπτικά που συνταγογραφούνται ως επί το πλείστον, όπως η φλουοξετίνη (Prozac), η βενλαφαξίνη (Efexor) και η παροξετίνη (Seroxat).

    Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ειδικευμένη επιθεώρηση PLoS-medecine (δημόσια βιβλιοθήκη επιστήμης), τα ISRS δεν έχουν μεγαλύτερη επενέργεια από τα ψευδοφάρμακα για τις ελαφριές μορφές κατάθλιψης και για το μεγαλύτερο μέρος των σοβαρών μορφών του ιδίου ψυχικού νοσήματος.

    Όσον αφορά τις πολύ σοβαρές μορφές κατάθλιψης, η διαφορά οφείλεται περισσότερο στη μικρότερη αντίδραση των ασθενών στο ψευδοφάρμακο κι όχι στη θετική αντίδραση που διαπιστώνεται στα αντικαταθλιπτικά, σύμφωνα με την έρευνα.

    "Με δεδομένα τα αποτελέσματα αυτά, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι που να συνηγορούν υπέρ των αντικαταθλιπτικών, με εξαίρεση άτομα που πάσχουνή από πολύ σοβαρή κατάθλιψη, ή σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εναλλακτικές θεραπείες δεν επιτρέπουν να υπάρξει βελτίωση", συνέχισε ο Κιρς.

    Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Άλαν Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα σχέδιο 170 εκατομμυρίων λιρών (225 εκατομμυρίων ευρώ) για την εκπαίδευση 3.600 ανθρώπων στη θεραπεία της κατάθλιψης χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

    Για την Μάρτζορι Ουάλας, υπεύθυνη της ένωσης Sane που ειδικεύεται στην ψυχική υγεία, μια επαλήθευση των αποτελεσμάτων αυτών θα αποτελέσει μεγάλη πηγή ανησυχίας, καθώς τα αντικαταθλιπτικά νέας γενιάς "αντιπροσώπευαν μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον". Ωστόσο η ίδια τόνισε ότι οι ασθενείς δεν πρέπει να διακόπτουν τη θεραπεία τους χωρίς να συμβουλεύονται το γιατρό τους.

    Η έρευνα αυτή συνιστά μια "σημαντική πρόκληση στην υπεροχή των φαρμάκων στη θεραπεία της κατάθλιψης", έκρινε επίσης η Άλισον Κομπ, υπεύθυνη της ένωσης Mind (Νους).

    "Τα αντικαταθλιπτικά βοηθούν πολλά άτομα, όμως σε καμία περίπτωση όλον τον κόσμο, και ορισμένα άτομα υφίστανται πολύ σημαντικές παρενέργειες", πρόσθεσε.

    Ο καθηγητής Τιμ Κένταλ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος έρευνας του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιατρικής, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έρευνας "εξαιρετικά σημαντικά" και χαρακτήρισε επικίνδυνο το γεγονός ότι η φαρμακοβιομηχανία δεν δημοσιεύει το σύνολο των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας Eli Lilly, που παρασκευάζει το Prozac, σημείωσε ωστόσο ότι "εκτενείς ιατρικές και επιστημονικές δοκιμές έδειξαν ότι η φλουοξετίνη είναι ένα αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό".

    Επίσης εκπρόσωπος της εταιρείας GlaxoSmithKline, που παρασκευάζει το Seroxat, σημείωσε ότι οι συντελεστές της έρευνας αυτής "δεν αναγνωρίζουν τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουν αυτές οι θεραπείες στους ασθενείς και στις οικογένειές τους για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και έρχονται σε αντίθεση με αυτό που έχει διαπιστωθεί σε κλινικό επίπεδο". Επίσης εξέφρασε τη θλίψη του για την "άσκοπη ανησυχία και έννοια" που μπορεί να προκαλέσει η έρευνα αυτή στους ασθενείς.

    [11] Κόσμος

    Επαφές Χριστόφια σε Αθήνα και Βρυξέλλες

    Νέα σελίδα στην Κύπρο

    26/2/2008 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2008 7:07:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ορκίζεται την Τετάρτη στη Λευκωσία ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Αθήνα και τις Βρυξέλλες για συνομιλίες με θέμα την επανέναρξη των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο "Reuters", ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εκφράζει την εκτίμηση ότι η νέα φάση των διαπραγματεύσεων μπορεί να αρχίσει ακόμα και τον Απρίλιο, ενώ η λύση μπορεί να βρεθεί ως το τέλος του 2008. Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Χριστόφιας συνεχίζει τις εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να προβεί στο σχηματισμό της κυβέρνησής του.

    Αισοδοξία Ταλάτ για επίλυση Κυπριακού

    Την εκτίμηση ότι η εκλογή νέου πρόεδρου στη Κύπρο προσφέρει μια τελευταία ευκαιρία για την επανένωση του νησιού, έκανε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    "Μια νέα φάση των διαπραγματεύσεων είναι πιθανόν να αρχίσει περί τον Απρίλιο. Έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε μια λύση προς το τέλος του έτους", τόνισε ο κ. Ταλάτ επισημαίνοντας ότι η νίκη του Δημήτρη Χριστόφια δίνει ελπίδες για επίλυση του Κυπριακού, έπειτα από πέντε χαμένα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι δύο πλευρές απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο.

    Ομάδα του ΟΗΕ αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο τον Απρίλιο για να εκτιμήσει πόσο πρόθυμες είναι οι δύο πλευρές να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις.

    "Ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Τα προσεχή δύο χρόνια οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν τη ευκαιρία , γιατί μπορεί να είναι η τελευταία. Πραγματικά το πιστεύω", τόνισε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    "Πρέπει να δείξουμε τις πραγματικές μας προθέσεις. Για μας, η πολιτική ισοτιμία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα", είπε. "Οποιαδήποτε διαπραγματευτική διαδικασία εκκινεί από το σημείο όπου είχε μείνει", πρόσθεσε.

    Εντατικές διαβουλεύσεις

    Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Χριστόφιας συνεχίζει τις εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να προβεί στο σχηματισμό της κυβέρνησής του.

    Ο κ. Χριστόφιας επανέλαβε τη δέσμευσή του για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή των δυνάμεων που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

    Σήμερα είχε συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μάρκο Κυπριανού, τον οποίο επίμονες πληροφορίες φέρουν να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ είχε επαφές και με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριο Καρογιάν και τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

    Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι η προεδρεία της Βουλής και το υπουργείο Εξωτερικών "δόθηκαν" από τον πρόεδρο Χριστόφια στο Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά δεν απέφυγε να πει κατά πόσο στην προεδρία της Βουλής θα είναι ο ίδιος και στο υπουργείο Εξωτερικών ο Μάρκος Κυπριανού. Ο κ. Καρογιαν ανέφερε ότι πρόκειται για υλοποίηση συμφωνίας και ότι όλες οι λεπτομέρειες θα δοθούν στην ώρα τους.

    Όπως έχει δηλώσει ο κ. Χριστόφιας οι τελικές αποφάσεις για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να ληφθούν μέχρι την Παρασκευή, ημέρα που θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση και θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

    Εν τω μεταξύ, επιστολή στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή απέστειλε στις 21 Φεβρουαρίου ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό για τη συνεργασία τους αναφέροντας χαρακτηριστικά:

    "Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας στον αγώνα για δικαίωση της Κύπρου και για την από μέρους σας στήριξη των προσπαθειών για εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο εθνικό μας θέμα. Αυτές οι προσπάθειες και αυτός ο αγώνας συνεχίζονται. Και θα είμαι πάντα παρών, όπως παρών θα είστε και εσείς και ολόκληρος ο ελληνισμός. Σας εύχομαι κάθε καλό".

    [12] Κοινωνία

    Μοιραία σύγκρουση ταξί με αμαξοστοιχία

    26/2/2008 4:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ένας οδηγός ταξί έχασε τη ζωή του όταν με το αυτοκίνητο του παραβίασε το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα φύλαξης της διάβασης και συγκρούστηκε με διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία.

    Όλα έγιναν στη 01.30 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής κινούνταν προς την Αθήνα. Λίγο πριν τη Λιοσίων επιχείρησε να περάσει τη διάβαση.

    Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ο 44χρονος δεν αντιλήφθηκε το τρένο που ερχόταν από τον Πειραιά και είχε προορισμό το Θριάσιο αν και στο σημείο υπάρχουν προειδοποιητικά ηλεκτρονικά σήματα.

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και η βαριά αμαξοστοιχία παρέσυρε το αυτοκίνητο για περισσότερα από 500 μέτρα, μετατρέποντάς το σε μία άμορφη μάζα.

    Στο σημείο έφτασαν οχήματα της Πυροσβεστικής αλλά και περιπολικά της τροχαίας, ωστόσο ήταν πολύ αργά. Ο 44χρονος απεγκλωβίστηκε νεκρός, ενώ ο οδηγός αλλά και ο συνοδηγός του τρένου δεν τραυματίσθηκαν.

    Διεξάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

    [13] Κοινωνία

    Ταξίδι ζωής για τον ειδικό φρουρό

    26/2/2008 3:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Με ειδική πτήση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρεται σήμερα στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ, ο ειδικός φρουρός Ευστάθιος Λαζαρίδης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στην ένοπλη επίθεση που δέχθηκε η αστυνομική δύναμη στην περιοχή των Ζωνιανών Ρεθύμνης στις 5 Νοεμβρίου του 2007 και έκτοτε νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

    Η διακομιδή πραγματοποιείται με κοινή μέριμνα και συντονισμό των αντιστοίχων Υπηρεσιών των Υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Ο ασθενής συνοδεύεται από στενά συγγενικά του πρόσωπα καθώς και από υγειονομικό αξιωματικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [14] Οικονομία

    Εγχειρίδιο για φορολογουμένους

    26/2/2008 3:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εγχειρίδιο με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων, αλλά και των ελεγκτικών Αρχών, κατά τη διαδικασία του φορολογικού ελέγχου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μαζί με σχετική εγκύκλιο στην οποία παρέχονται διευκρινήσεις για τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου.

    Το εγχειρίδιο αυτό επιδίδεται στον ελεγχόμενο από τους ελεγκτές κατά την πρώτη ημέρα του φορολογικού ελέγχου και, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει, πριν από την έναρξη του ελέγχου, αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών. Αυτό μπορεί να γίνει εντός δέκα ημερών από την επίδοση σε αυτόν της πρόσκλησης από την αρμόδια φορολογική αρχή για έλεγχο.

    Οπως αναφέρεται, με την υποβολή των αρχικών ή συμπληρωματικών δηλώσεων, ο φορολογούμενος μπορεί να τύχει εκπτώσεως στο μισό των πρόσθετων φόρων λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των παραπάνω δηλώσεων.

    [15] Κοινωνία

    Για 2η μέρα

    Απεργία στην οδική βοήθεια

    26/2/2008 3:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2008 7:02:42 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Απεργούν για δεύτερη ημέρα οι επιχειρηματίες της οδικής βοήθειας, ζητώντας να μην κατατεθεί αύριο στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που βάζει προϋποθέσεις για τη λειτουργία των εταιριών τους. Στην άνοδο της Λ. Μεσογείων όπου και έχουν παρατάξει τα οχήματά τους η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι με το νομοσχέδιο επιδιώκεται να μπεί τάξη στο χώρο αυτό και σημείωσε πως διαφωνούν οι εταιρίες που έκαναν αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό ιδιόκτητων οχημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού για να μπορεί να λειτουργεί, μια εταιρία οδικής βοήθειας. Οι επιχειρηματίες της οδικής βοήθειας απεργούν από χθες και ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Τα γερανοφόρα οχήματα είναι από χθες παρατεταγμένα στην άνοδο της Λ. Μεσογείων από το ύψος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εως το νομισματοκοπείο. Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών θα συναντηθούν με τον Υπουργό Μεταφορών για να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

    [16] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Αβραμόπουλου

    Στην τελική ευθεία το ν/σ για την Υγεία

    26/2/2008 2:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, Α΅ΠΕ-ΜΠΕ

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη εντός της ημέρας κατατίθεται στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και εντός των δύο προσεχών εβδομάδων θα προωθηθεί στη Βουλή, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

    Όπως είπε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η λειτουργία κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα και η θέσπιση του οικογενειακού γιατρού. "Πρόκειται για ένα πολύ πλούσιο μεταρρυθμιστικό και νομοθετικό έργο", είπε το οποίο "είναι πλέον σε καλό δρόμο".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για θέματα ετοιμότητας αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας είναι σε διαρκή και 24ωρη ετοιμότητα "για κάθε τι που θα μπορούσε να προκύψει, είτε αυτό αφορά σε φυσικά φαινόμενα, είτε σε διαχείριση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την υγεία των Ελλήνων πολιτών".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο σεισμού κι αν υπάρχει κάποια ειδοποίηση στο Υπουργείο, ο κ. Αβραμόπουλος είπε: "Όχι δεν έχουμε κάποια τέτοια ειδοποίηση. Εξ άλλου, για πείτε, πότε ειδοποίησε ο σεισμός;".

    [17] Κοινωνία

    Στον ίδιο εστιακό χώρο

    Νέα ισχυρή δόνηση κοντά στη Μεθώνη

    26/2/2008 2:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2008 5:51:13 μμ)

    Πηγή: NΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ανησυχία στην νότια Πελοπόννησο απο την ισχυρή σεισμική δονηση εντάσεως 5,6 ριχτερ που σημειώθηκε στη μια παρα τέταρτο 280 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας με επίκεντρο νότια της Μεθώνης. Ο σεισμός σημειωθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο με τους προηγουμένους. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Κωνσταντίνος Μακρόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις φήμες και τα δημοσιεύματα περί επικείμενου νέου σεισμού και σχετικής πρόβλεψης της ομάδας ΒΑΝ. Ο κ. Μακρόπουλος τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση του ΟΑΣΠ από επιστημονικό φορέα ή σεισμολόγο και δεν έχει σταλεί κανένα έγγραφο για επερχόμενο σεισμό. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ζήτησε από όλους τους σεισμολόγους να είναι πιο προσεκτικοί και να μην αναστατώνουν τους πολίτες.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποίηση Τζίγγερ για το γήπεδο

    26/2/2008 2:44:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Βαρδινογιάννης υπέγραψαν την τροποποιημένη σύμβαση για τη δημιουργία του γηπέδου στο Βοτανικό. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όλες οι διαδικασίες θα επισπευθούν για να είναι έτοιμο το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μετά τις υπογραφές ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος: «Το γήπεδο θα είναι το καλύτερο της Ελλάδας κι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Σήμερα, είναι η αρχή της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου έργου, για να το χαίρονται οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.»

    Το επόμενο βήμα θα είναι η αντίστοιχη σύμβαση μεταξύ Δήμου και Ερασιτέχνη, η οποία θα υπογραφεί εντός δύο εβδομάδων. Μετά απομένει να παραδώσει ο Δήμος Αθηναίων τον φάκελο στο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια εργασιών στην περιοχή. Αυτό εκτιμάται να γίνει μέσα στον Απρίλιο και τα έργα κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν σε 18 με 19 μήνες. Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα κατεδαφιστεί, αφού ολοκληρωθεί το έργο στο Βοτανικό.

    Στο περιθώριο των υπογραφών για το νέο γήπεδο, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ρωτήθηκε και σχολίασε τις αποδοκιμασίες σε βάρος της ομάδας από φιλάθλους και την κριτική από τον Τύπο:

    «Πολλοί δεν είναι ευχαριστημένοι που ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος. Είναι συνηθισμένη πρακτική να δημιουργούνται τεχνητές κρίσεις, που έχουν διάφορες ονομασίες. Δεν φοβόμαστε, είμαστε πολύ καλή ομάδα, είμαστε πρώτοι και αυτό δεν το ξεχνάμε. Είμαστε πρώτοι, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Δεν είναι φυσιολογικό να εφευρίσκονται κρίσεις στην ομάδα», δήλωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε ποιους εννοεί με τα λεγόμενά του ως «δημιουργούς» της κρίσης, απάντησε: «Εννοώ αυτούς που εννοώ».

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σοκ στην Αγγλία με τον Εντουάρντο

    26/2/2008 2:18:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά τον «ανατριχιαστικό» τραυματισμό του Εντουάρντο, νέο σοκ προκαλούν οι δηλώσεις ειδικού ορθοπεδικού στο ραδιόφωνο του BBC. Ο δρ. Τιμ Αλαρνταϊς, ήταν κατηγορηματικός όταν υποστήριξε, στο βρετανικό κρατικό ραδιόφωνο, ότι υπήρχε πιθανότητα ο άσος της Αρσεναλ να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό, αν οι γιατροί του αγώνα με την Μπέρμιγχαμ δεν είχαν αντιδράσει υποδειγματικά... «Υπήρχε περίπτωση να χάσει το πόδι του, τόσο απλά...», είπε ο Αλαρνταϊς και πρόσθεσε: «Οταν το πόδι φεύγει από τη θέση του με τέτοιο τρόπο, πλήττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αρτηρίες κι αυτό είναι πολύ σοβαρό. Για να αποφευχθεί η περίπτωση ακρωτηριασμού, πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση του αμέσως ή σχεδόν αμέσως, και στη συνέχεια να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση».

    Όσο για την περίοδο της αποθεραπείας, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον διεθνή με την εθνική Κροατίας στράικερ, που σήμερα γιορτάζει (τρόπος του λέγειν) τα 25α γενέθλιά του. «Φανταστείτε το χειρότερο διάστρεμμα που μπορεί να τύχει και πολλαπλασιάστε το επί δέκα, για να πλησιάσετε σ΄αυτό που συνέβη στον Εντουάρντο! Σε νορμάλ συνθήκες, χρειάζονται έξι μήνες για την αποθεραπεία. Ομως, στο επίπεδο που χρειάζεται να φτάσει ο ποδοσφαιριστής, το χρονικό διάστημα αυξάνεται στους εννέα μήνες. Ενδεχομένως τα κόκκαλα θα θεραπευθούν πλήρως, αλλά έχει γίνει άλλη ζημιά στην πληγείσα περιοχή, όπως οι σύνδεσμοι, ο τένοντας, οι ιστοί. Θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να επανέλθει ο αστράγαλός του σε πλήρη κίνηση και δύναμη. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το κάνει. Από εκεί και πέρα, ακόμα και μετά την αποθεραπεία, ένας τέτοιος τραυματισμός έχει και ψυχολογικές συνέπειες, που θα διαρκέσουν για όλη την επόμενη σεζόν, ίσως και για αρκετούς μήνες μετά...».

    Ο Εντουάρντο συγχώρησε τον Τέιλορ

    "Σε έναν χρόνο θα επιστρέψω δυνατότερος" ήταν η υπόσχεση του άτυχου Εντουάρντο ντα Σίλβα, μετά την... "άφεση αμαρτιών" που έδωσε στον Μάρτιν Τέιλορ, τον "δράστη" του ανατριχιαστικού τραυματισμού του στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Μπέρμινγχαμ. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Sun" ο Βραζιλιάνος στην καταγωγή αλλά πολιτογραφημένος Κροάτης επιθετικός αποδέχθηκε την εκδοχή του γεγονότος από την πλευρά του Αγγλου αμυντικού, που υποστήριξε πως επρόκειτο για μια επέμβαση δυνατή αλλά εντός των ορίων του αθλητικού παιχνιδιού και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να κάνει κακό στον αντίπαλό του.

    Ο Εντουάρντο υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού του και τώρα ξεκινά μια μακρά περίοδος αναμονής γι΄ αυτόν, αφού οι θεράποντες ιατροί του προβλέπουν απουσία περίπου 11 μηνών.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν φοβάται αυτή τη μεγάλη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους. "Είμαι έτοιμος για να ξεπεράσω αυτό το ατύχημα. Δεν θυμάμαι καλά το συμβάν και ούτε θέλω να το ξαναδώ. Θυμάμαι ότι μετά το τάκλιν κοίταξα το αριστερό πόδι μου κι αυτό είχε γυρίσει από την άλλη πλευρά. Υστερα, σκοτάδι. Θέλω να γυρίσω στο γήπεδο το συντομότερο δυνατόν και ακόμη πιο δυνατός από πρώτα" ήταν τα πρώτα λόγια του Εντουάρντο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κοινή ανακοίνωση ΑΕΚ, Ηρακλή

    26/2/2008 2:04:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κοινή ανακοίνωση κατά του διαιτητή Αναστάσιου Κάκου, εξέδωσαν οι ΠΑΕ, ΑΕΚ και Ηρακλής. Ο Κερκυραίος ρέφερι, ο οποίος πήρε τον χαμηλότερο βαθμό των παρατηρητών στους αγώνες της 22ης αγωνιστικής, κατηγορείται από τις δύο εταιρείες για αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά το περίεργο είναι ότι μέσα από την ανακοίνωση δεν βγαίνει ποια από τις δύο ομάδες ευνοήθηκε και ποια αδικήθηκε από τα σφυρίγματα του εν λόγω ρέφερι.

    Η κοινή ανακοίνωση των δύο ΠΑΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

    "Την Κυριακή το απόγευμα διεξήχθη στο «Καυτανζόγλειο Στάδιο» ο αγώνας μεταξύ των ομάδων μας, στo πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Superleague. Δυστυχώς, το παιχνίδι αυτό δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον κανόνα των περισσοτέρων αγώνων του φετινού πρωταθλήματος. Σημαδεύτηκε από σοβαρά διαιτητικά σφάλματα που επηρέασαν την εξέλιξή του, αν όχι το τελικό αποτέλεσμα και μετέτρεψαν τον κ. Κάκο με τις αποφάσεις και την εν γένει συμπεριφορά του εντός του γηπέδου, σε αρνητικό πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

    Από το ξεκίνημα της περιόδου οι ομάδες μας έχουν σε όλους τους τόνους διακηρύξει την επιθυμία και τη βούλησή τους για ένα πρωτάθλημα που θα διεξάγεται επί ίσοις όροις και μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι αυτοί που δικαιούνται της προσοχής των φιλάθλων είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο γήπεδο και μόνο αυτοί. Είναι κρίμα οι προσπάθειες τους να πηγαίνουν χαμένες ή να αμαυρώνονται από την ανεπάρκεια ή την ανικανότητα των «αρχόντων» της αναμέτρησης .

    Η παρατεινόμενη και συνεχής συζήτηση για την διαιτησία δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αδικαιολόγητη. Δυστυχώς, η ελληνική διαιτησία από μέρος του παιχνιδιού έχει μετατραπεί σε μέρος - και ίσως το μεγαλύτερο - του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Οι ομάδες μας ανήκουν σε ένα Συνεταιρισμό που ξεκίνησε με στόχο και όραμα να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κόσμου και να το αναβαθμίσει ως προϊόν. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να σταματήσουμε να επιδιώκουμε ένα καλύτερο, πιο ανταγωνιστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα . Πιστεύουμε ειλικρινά ότι οι πρωτοβουλίες μας για την επίτευξη του στόχου αυτού αλλά και οι ευθύνες ανήκουν πρωτίστως σε εμάς . Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τις όποιες αντιξοότητες προκύπτουν, είτε τυχαία, είτε όχι".

    [21] Βόλεϊ

    Νικητής ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι

    26/2/2008 1:53:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης ημέρας της Α1 βόλεϊ των ανδρών, καθώς επιβλήθηκε 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό της Γλυφάδας και σε μεγάλο βαθμό εξασφάλισε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Αντίθετα, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να συμβιβαστούν με την τρίτη θέση και θα χρειαστεί να κάνουν την υπέρβαση για να διεκδικήσουν τον τίτλο στα πλέι-οφ.

    Τα σετ: 24-26, 25-20, 25-23, 25-22

    Οι συνθέσεις:

    Παναθηναϊκός (Μπερούτο): Μαρσέλο 2.5, Αγκάμεζ 18.5 (13/31 επ., 3 άσοι, 2.5 μπλοκ), Ντάντε 15.5 (8/16 επ., 6 άσοι, 1.50 μπλοκ, 38% υπ.), Μινούτσι 1 (1/1 επ., 29% υπ.), Ανδρεάδης 6.53 (3/5 επ., 1.5 μπλοκ), Κόβατς 5.5 (3/4 επ., 1.5 μπλοκ), Στεφάνου (λ, 64% υπ., 7 αμ., Κυριαζής 7.5 (6/10 επ., 41% υπ.), Πανταλέων, Ντονάς

    Ολυμπιακός (Δρίκος): Κουρνέτας 3.5 (2 άσοι, 1.5 μπλοκ), Γιορντάνοφ 20 (15/30 επ., 5 άσοι), Ρουμελιώτης 4 (3/6 επ., 38% υπ.), Καριπίδης 10.5 (8/12 επ., 2.5 μπλοκ, 61% υπ.), Μάρκεζ 11 (7/12 επ., 2 άσοι, 2.5 μπλοκ), Γκαϊντάρσκι 4 (3/7 επ.), Παπαδημητρίου (λ, 48% υπ, 1 άμ.), Τζούριτς 7 (6/10 επ., 52% υπ.), Κουζούνης 1, Σουλτανόπουλος

    [22] Κοινωνία

    Αναζητείται από το 2006

    Σύλληψη Αλβανού κακοποιού

    26/2/2008 1:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2008 7:08:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Επικίνδυνος 26χρονος Αλβανός κακοποιός, ο οποίος αναζητούνταν από το 2006 συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης διαρρηκτών έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση και αφού προσπάθησε να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών. Ο Αλβανός κατηγορείται για δολοφονία συμπατριώτη του στην Ομόνοια στις 12 Απριλίου του 2005, εκτιμάται ότι πρέπει να ήταν ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε πριν από λίγες ημέρες στο Νέο Ηράκλειο τον πρατηριούχο βενζίνης, ενώ διώκεται με δεκάδες εντάλματα σύλληψης για δεκάδες επιθέσεις, πυροβολισμούς και ληστείες σε βάρος πολιτών, καταστηματαρχών, υπαλλήλων χρηματαποστολών και τραπεζών.

    Ο δράστης, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί κατά την παρακολούθηση που του έκαναν, είχε πολλές ομοιότητες με τον Πάσαρη, ενώ είχε 10 διαφορετικά επώνυμα, επτά ονόματα, έξι πατρώνυμα, τέσσερα μητρώνυμα και τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 February 2008 - 17:50:38 UTC