Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι κυβερνητικές προτάσεις
  • [02] Μακελειό σε πανεπιστήμιο του Ιλινόις
  • [03] Έκθεση Μαρία Κάλλας, "30 χρόνια μετά"
  • [04] Νικήτρια στο Νέο Μεξικό η Χίλαρι
  • [05] "Eyes + Is"

    [01] Οικονομία

    Για το Ασφαλιστικό

    Οι κυβερνητικές προτάσεις

    15/2/2008 8:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2008 9:52:50 πμ)

    Την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, παρουσιάζει στις 10.30 ο Πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ 105,8. Την ώρα που θα παρουσιάζονται τα μέτρα, τα συνδικάτα θα πραγματοποιούν διάβημα διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση στο ασφαλιστικό, θα τονίσει πως όλοι συμφωνούν στην ανάγκη μεταρρύθμισης, αλλά ουδείς αναλαμβάνει το κόστος, ενώ θα υπενθυμίσει πως η κυβέρνηση έκανε -επί μακρόν- διάλογο στη Βουλή. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του ταμείου των δημοσιογράφων με τις περισσότερες εισηγήσεις να συμφωνούν με την ενοποίηση του κλάδου με τα υπόλοιπα ευγενή ταμεία. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ως τα τέλη του μήνα το σχέδιο νόμου να παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, αφού πρώτα αποσταλεί σε κόμματα και συνδικαλιστικούς φορείς. Αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων, προεξόφλησε η Αλέκα Παπαρήγα. Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της πλήρους εφαρμογής του νόμου Ρέππα. Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, προκειμένου οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μπροστά στη Βουλή. Στη στάση εργασίας δεν θα συμμετάσχουν οι συντάκτες του κοινοβουλευτικού και του ασφαλιστικού ρεπορτάζ.

    [02] Κόσμος

    Ντέκαλμπ, ΗΠΑ

    Μακελειό σε πανεπιστήμιο του Ιλινόις

    15/2/2008 9:08:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS-GΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ένας νεαρός ντυμένος στα μαύρα εισέβαλε σε ένα από τα μεγάλα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου, στο Νέκαλμπ του Ιλινόις όπου γινόταν μάθημα του τμήματος γεωλογίας με περίπου 140 φοιτητές, και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 18, πριν θέσει τέρμα στη ζωή του. Τέσσερις φοιτητές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βορείου Ιλινόις (NIU), Τζον Πίτερς, ο ένοπλος έπεσε νεκρός "προφανώς από τα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του". Τα στοιχεία του νεαρού δεν ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, αλλά ο πρύτανης του πανεπιστημίου δήλωσε ότι πρόκειται για ένα νεαρό που είχε σπουδάσει κοινωνιολογία στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Ο δράστης της επίθεσης εισέβαλε στο αμφιθέατρο, ανέβηκε στην έδρα του καθηγητή και άνοιξε πυρ εναντίον των φοιτητών με αυτόματο όπλο και δύο περίστροφα. Οι φοιτητές πανικόβλητοι και κάποιοι αιμόφυρτοι προσπάθησαν να διαφύγουν. "Ήταν μία σύντομη σε διάρκεια επίθεση, που τελείωσε όταν ο δράστης αυτοκτόνησε", πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την περιγραφή του πρύτανη του πανεπιστημίου. Ο δράστης και τρία από τα θύματά του υπέκυψαν στα τραύματά τους μέσα στο αμφιθέατρο, άλλοι δύο πέθαναν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν. Οι νεκροί -εκτός από τον δράστη και αυτόχειρα- είναι τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Ο δράστης δεν είχε απασχολήσει ποτέ άλλοτε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν τα κίνητρα της επίθεσης. Την περασμένη εβδομάδα μία φοιτήτρια νοσηλευτικής σκότωσε δύο γυναίκες και αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια των έντρομων συμφοιτητών της σε κολέγιο της Λουιζιάνα.

    [03] Πολιτισμός

    Στην Καρδίτσα

    Έκθεση Μαρία Κάλλας, "30 χρόνια μετά"

    15/2/2008 9:15:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008, στις 7μ.μ. εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του 2ου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας η έκθεση Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 16 Μαρτίου 2008. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καρδίτσας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία. Η έκθεση που οργανώθηκε και παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα της Βουλής με αφορμή την ανακήρυξη του 2007 ως Έτους Μαρία Κάλλας, επιχειρεί μέσα από 130 φωτογραφίες από τους ρόλους της, να σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική προσωπικότητά της, αναδεικνύοντας τόσο την ελληνική, όσο και τη διεθνή περίοδο της σταδιοδρομίας της. Η φωτογραφική αυτή αναδρομή υποστηρίζεται επίσης από οπτικοακουστικό (DVD με μονταρισμένα αρχεία με μουσικά αποσπάσματα και σκηνές από τη ζωή της Κάλλας) και αρχειακό υλικό, καθώς και από ορισμένα έργα σύγχρονης γλυπτικής εμπνευσμένα από την καλλιτέχνιδα. Το φωτογραφικό υλικό προήλθε από τα αρχεία του θεάτρου Σκάλας του Μιλάνου και των θεάτρων της Βενετίας και της Arena της Βερόνας, την ΕΜΙ, το Θεατρικό Μουσείο, το Ε.Λ.Ι.Α., το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων καθώς και από ιδιωτικές συλλογές. Η παρουσίαση αυτής της έκθεσης που μετά τον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, έχει ήδη προγραμματιστεί σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις εξής ημέρες και ώρες: Κυριακή: 9.30π.μ. - 1.30μ.μ, Τρίτη: 9π.μ. - 1μ.μ. & 5μ.μ. - 8μ.μ., Τετάρτη: 9π.μ. - 1μ.μ., Πέμπτη: 9π.μ. - 1μ.μ., Παρασκευή: 9π.μ. - 1μ.μ. & 5μ.μ. - 8μ.μ., Σάββατο: 9.30π.μ.- 1.30μ.μ.

    [04] Κόσμος

    Νικήτρια στο Νέο Μεξικό η Χίλαρι

    15/2/2008 8:15:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές του Νέου Μεξικού, που διεξήχθησαν στις 5 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μπράιαν Κόλον, τοπικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την πολιτεία αυτή αποσπώντας 73.105 ψήφους έναντι 71.396 που πήρε ο αντίπαλός της, γερουσιαστής από το Ιλινόι, Μπάρακ Ομπάμα. Συνολικά η Κλίντον έχει κερδίσει σε 12 πολιτείες, έναντι 22 για τον Ομπάμα, που την ξεπερνά και σε εκλέκτορες. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ιστοσελίδα RealClearPolitics ο Ομπάμα έχει μέχρι στιγμής 1.289 εκλέκτορες και η Κλίντον 1.237. Το Νέο Μεξικό ήταν η μοναδική πολιτεία που δεν είχε ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα από τις προκριματικές εκλογές της "σούπερ Τρίτης".

    [05] Πολιτισμός

    Στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων

    "Eyes + Is"

    15/2/2008 8:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2008 9:13:44 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Καταγράφω την πραγματικότητα μου: "Eyes + Is" είναι ο τίτλος της εικαστικής έκθεσης που θα φιλοξενήσει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 8 Μαρτίου (Αίθουσες "Κωνσταντίνος Καβάφης" και "Τάκης Παπατσώνης", Πειραιώς 100, Γκάζι). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 του μηνός στις 20.00. Μέσα από τα 150 έργα νέων (ζωγραφικής, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, κατασκευές και ντοκιμαντέρ) που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτισμικές μειονότητες (τσιγγάνοι, κωφοί), καθώς και στην ευρύτερη κοινότητα (κυρίως φοιτητές), η έκθεση επιδιώκει έναν ιδιότυπο καλλιτεχνικό, διαπολιτισμικό διάλογο.

    Λειτουργεί βιωματικό εργαστήρι νοηματικής γλώσσας

    Στόχος της έκθεσης είναι να προβάλει τα όσα έχουν να μας πουν οι "συνήθως σιωπηλοί και αθέατοι", για το πώς οι ίδιοι περιγράφουν τον εαυτό τους και τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στον προβληματισμό σχετικά με την δύναμη που έχει η εικόνα, ως μέσο μεταφοράς ιδεών και πληροφορίας, στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία και στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

    Η έκθεση υλοποιείται σε συνεργασία του φορέα διοργάνωσης "Μεταμορφώσεις" με το Εικαστικό τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (μάθημα Διδακτικής της Τέχνης) και το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (μάθημα Διδακτικής της Τέχνης).

    Στο πλαίσιο της έκθεσης θα λειτουργεί καθημερινά βιωματικό εργαστήρι νοηματικής γλώσσας που έχει προετοιμάσει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Δρω". (Συγκεκριμένα στις 29/2, και στις 1,2,4, 5, 6, 7/3 από 18.00 έως 20.00 και το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μαρτίου από 11.00 έως 13.00 και 18.00 έως 20.00.).

    Επίσης, στο χώρο της έκθεσης θα παρευρίσκονται και διερμηνείς Ελληνικής νοηματικής γλώσσας για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας.

    Η υλοποίηση και δημοσιοποίηση των σχεδίων επιχορηγήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας. Μέρος της έκθεσης είχε παρουσιαστεί στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης από το Νοέμβριο του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2006.

    Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ», του Δήμου Αθηναίων.

    Ώρες λειτουργίας: καθημερινές από 16.00 έως 22.00 Σαββατοκύριακο από 10.00 έως 22.00.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Την έκθεση μπορούν να επισκέπτονται σχολεία, κατόπιν ραντεβού με την κα Καπετανάκη. Χορηγός Επικοινωνίας: Ρ/Σ "Αθήνα 984".

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα: http://www.artdialognet.blogspot.com


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 February 2008 - 9:50:05 UTC