Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση
  • [02] Διπλωματικές διεργασίες για την ΠΓΔΜ
  • [03] Εμπρηστική επίθεση στον ΟΑΕΔ Νέου Κόσμου
  • [04] Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ στη μητέρα
  • [05] Άνοιξε το αεροδρόμιο της Ντζαμένα
  • [06] "Η Γαλλία επιστρέφει στην Ευρώπη"
  • [07] "Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος"
  • [08] Συνομιλίες Τουρκίας - Ισραήλ για τα αμυντικά
  • [09] Όχι της Yahoo στη Microsoft
  • [10] Στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή το θέμα Βάλνερ
  • [11] Ανακοίνωση του Άρη κατά του ΠΑΟΚ
  • [12] Τιμωρία του Γεωργιάδη ζητά ο Άρης
  • [13] Βολές του ΠΑΟΚ κατά του ΠΣΑΠ
  • [14] Παρέμβαση 19 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

    [01] Πολιτική

    Μιλώντας σε συνδικαλιστικά στελέχη

    Επίθεση Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση

    11/2/2008 9:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 11:31:31 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Την πολιτική βούληση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και στη Βουλή και στους δρόμους προκειμένου να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. διακήρυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, στα συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματος από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κυβέρνηση Καραμανλή επικίνδυνη για την πορεία της χώρας, τονίζοντας ότι τα σκάνδαλα αποτελούν προϊόν της πολιτικής της Ν.Δ., καθώς επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών και των ημετέρων. Αναφερόμενος ειδικότερα στο σκάνδαλο, όπως είπε, του Υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "dvd εκβιασμών και συναλλαγών της κυβέρνησης με τρίτους. "Δεν είναι ροζ dvd, αλλά dvd των εκβιαστών και των εκβιασμών", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε πως το "όλα στο φως για τον κ. Καραμανλή σημαίνει το όλα στο αρχείο". Σημείωσε μάλιστα ότι στόχος του πρωθυπουργού μέσα από την τακτική αυτή είναι να διαμορφώσει ένα θολό τοπίο και μια σύγχυση στο λαό ώστε να κρύψει αντιλαϊκές πολιτικές. "Nα δούμε ποιοί εκβιάζουν ποιούς, ποιοί συναλλάσσονται με ποιούς". Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή δεν εφαρμόζει το νόμο Ρέππα και, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ρώτησε ποια είναι η περιουσία των Ταμείων και γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει τα στοιχεία. "Για το ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι η χρηματοδότηση του συστήματος και η ανάγκη διατήρηση ενός δημόσιου και βιώσιμου ασφαλιστικoύ συστήματος", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Παρέμβαση 19 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

    Επερώτηση κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα από 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα: "Άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης. Αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων που αγγίζουν πολιτικά την κυβέρνηση". Τα θέματα τα οποία θίγουν οι βουλευτές είναι η υπόθεση Ζαχόπουλου, η υπόθεση SIEMENS, ενώ στην ίδια ανακοίνωση καταγράφονται οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

    1. Τίθεται στο αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών.

    2. Τίθεται, προ μηνών, στο αρχείο η υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών.

    3. Τίθενται στο αρχείο τα δύο Πορίσματα Ζορμπά για την λεηλασία του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων και του Ταμείου των Δημοσιογράφων.

    4. Τίθεται στο αρχείο η υπόθεση Κλαδά - Κουκοδήμου (πρόταση Εισαγγελέως).

    5. Ύστερα από δύο απαλλακτικές αποφάσεις του αρμόδιου Εφετείου (2005,2007) επιχειρείται να δικαστούν, για τρίτη φορά, τα επί ΠΑΣΟΚ μέλη της διοίκησης της ΔΕΚΑ, μετά από σχετική πρόταση Εισαγγελικού λειτουργού προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

    Στο κείμενό τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι: "δεν σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, δεν σέβεται τους θεσμούς, δεν σέβεται το Σύνταγμα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει αυτοακυρωθεί, με την απροκάλυπτη προσπάθειά του να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, για λογαριασμό της Κυβέρνησης και του κόμματος της Ν.Δ.". Παράλληλα τονίζουν ότι "Το ΠΑΣΟΚ τιμά, σέβεται και στηρίζει την ελληνική δικαιοσύνη και την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τιμούν το λειτούργημά τους, επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία τους, επιδεικνύουν αντικειμενικότητα προς κάθε κατεύθυνση και αντιστέκονται στις πιέσεις της κυβέρνησης και των ανθρώπων της".

    Την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Ρόβλιας Κωνσταντίνος, Αμοιρίδης Ιωάννης, Αράπογλου Χρύσα, Βενιζέλος Ευάγγελος, Έξαρχος Βασίλης, Νικητιάδης Γεώργιος, Ντόλιος Γεώργιος, Παπαγεωργίου Γεώργιος, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Πεταλωτής Γεώργιος, Πετσάλνικος Φίλιππος, Ραγκούσης Ιωάννης, Ρέππας Δημήτριος, Ρήγας Παναγιώτης, Σκραφνάκη Μαρία, Τζάκρη Θεοδώρα, Χατζηοσμάν Αχμέτ, Κακλαμάνης Απόστολος.

    [02] Πολιτική

    Μύνημα της Ν.Μπακογιάννη προς τη γειτονική χώρα

    Διπλωματικές διεργασίες για την ΠΓΔΜ

    11/2/2008 9:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Πυρετώδεις είναι οι διπλωματικές διεργασίες, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εν όψει της νέας πρότασης που θα καταθέσει την Τρίτη ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς. Η Ουάσιγκτον, που θέλει να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρτ. Από τη Μάλτα όπου πραγματοποιείται η πρώτη υπουργική σύνοδος της ΕΕ με τον Αραβικό Σύνδεσμο, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε εκ νέου τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους.

    "Είναι η ώρα της ουσιαστικής και σοβαρής διαπραγμάτευσης"

    Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ η κ. Μπακογιάννη μίλησε μεταξύ άλλων, για το ταξίδι της στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να προωθήσει, με σειρά επαφών με την κ. Κοντολίζα Ράις, τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Σ. Χάντλεϊ, τον υφυπουργό Εξωτερικών Τ. Νεγρεπόντε και μια σειρά γερουσιαστών και βουλευτών στο Κογκρέσο, τις ελληνικές θέσεις για την εκκρεμότητα με την ΠΓΔΜ και για τις εξελίξεις στο Κόσοβο. Η υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι να αφήσει "τους υψηλούς τόνους και την αδιαλλαξία και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για μια ουσιαστική και σοβαρή διαπραγμάτευση". Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοσφσκι, σύμφωνα με την οποία η συνταγματική ονομασία της χώρας του αποτελεί "κόκκινη γραμμή", η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, απάντησε: "Ο κ. Τσερβένκοφσκι ξέρει ότι το μέλλον της χώρας του, όπως και όλων των χωρών στην περιοχή, θα δημιουργηθεί σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και καλής συνεργασίας. Βάση αυτού του περιβάλλοντος είναι η καλή γειτνίαση. Η καλή γειτνίαση με την Ελλάδα είναι σημαντική για τα Σκόπια. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην ουσία των διαπραγματεύσεων, στις οποίες έχουν δεσμευτεί όλες οι κυβερνήσεις των Σκοπίων. Άρα δεν είναι η ώρα για υψηλούς τόνους και αδιαλλαξίες, είναι η ώρα της ουσιαστικής και σοβαρής διαπραγμάτευσης. Εμείς καλούμε τον κ. Τσερβένκοφσκι να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση".

    [03] Κοινωνία

    Νεαροί με μολότωφ

    Εμπρηστική επίθεση στον ΟΑΕΔ Νέου Κόσμου

    11/2/2008 11:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Οργανωμένη εμπρηστική επίθεση έγινε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας στον ΟΑΕΔ Νέου Κόσμου, που στεγάζεται σε τετραόροφο κτίριο στην οδο Καλλιρόης 31. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις ή πέντε νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, έσπασαν τη γυάλινη είσοδο του κτιρίου και πέταξαν στο εσωτερικό βόμβες μολότωφ, στη συνέχεια οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία μάλιστα επεκτάθηκε και στους άλλους ορόφους και προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν επεκταθεί σε διπλανές εκθέσεις αυτοκινήτων.

    [04] Κοινωνία

    Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ στη μητέρα

    11/2/2008 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε η Αστυνομία, κάνει έκκληση στη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο χθες στα Εξάρχεια, να παρουσιαστεί ή να τηλεφωνήσει στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στο τηλέφωνο 210 -6476 270 ή στο πλησιέστερο νοσηλευτικό ίδρυμα για να της παρασχεθεί η αναγκαία ιατροφαρμακευτική υποστήριξη γιατί διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή της. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία η μητέρα είναι υπήκοος Φιλιππίνων, η οποία πιθανότατα βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας και γέννησε σε διαμέρισμα κοντά στο σημείο που βρέθηκε το μωρό, στην οδό Τσιμισκή 45. Η γυναίκα ίσως λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης δεν μπορούσε να κρατήσει το μωρό και γι αυτό έχει εξαφανιστεί. Πάντως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η άλλη γυναίκα, επίσης υπήκοος Φιλιππίνων, που εμφανίστηκε χθες δηλώνοντας ότι βρήκε το μωρό δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, να βρήκε το νεογέννητο κοριτσάκι στο σπίτι και επειδή η μητέρα ήταν σε άσχημη κατάσταση για να σωθεί το βρέφος το έβγαλε έξω προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η φίλη της και το τι έχει συμβεί. Η Αστυνομία έκανε έρευνα σήμερα στο διαμέρισμα όπου βρέθηκε αίμα και άλλο βιολογικό υλικό το οποίο παρελήφθη από τους ειδικούς και εξετάζεται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Παράλληλα κάνει αναζητήσεις για τον εντοπισμό της μητέρας προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

    [05] Κόσμος

    Ντζαμένα, Τσαντ

    Άνοιξε το αεροδρόμιο της Ντζαμένα

    11/2/2008 8:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 9:53:49 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Το αεροδρόμιο της Ντζαμένα, που έκλεισε την 1η Φεβρουαρίου, παραμονή μιας επίθεσης των ανταρτών κατά της πρωτεύουσας του Τσαντ, ξανάνοιξε σήμερα για τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Όπως διευκρίνισε αεροπορική πηγή, έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί την Τρίτη το πρωί, μια πτήση της Air France. Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να εξασφαλίσει σε πρώτη φάση τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, ενώ προηγουμένως έκανε επτά πτήσεις την εβδομάδα. Το αεροδρόμιο της Ντζαμένα χρησιμοποιείται επίσης, στο στρατιωτικό του τμήμα, ως βάση από τον στρατό του Τσάντ καθώς και από τον γαλλικό στρατό, που έχει εγκαταστήσει εκεί το εκστρατευτικό σώμα Epervier, που αποτελείται από 1.450 άνδρες.

    Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Τσαντ ζήτησε Επίτροπος της ΕΕ από τον πρόεδρο του Τσαντ.

    Να ελευθερωθούν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης

    "Λόγω ηθικού καθήκοντος αμέσως να αφεθούν ελεύθεροι οι χαρισματικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης", ζήτησε δημόσια σήμερα ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για την ανάπτυξη, Λουΐ Μισέλ, από τον πρόεδρο του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί Ιτνό. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κρατούνται από τις αρχές του τρέχοντος μηνός και οι συλλήψεις έγιναν στο τέλος συγκρούσεων των ενόπλων δυνάμεων του Τσαντ με αντάρτες. Η Επιτροπή των Βρυξελλών ρητά αναφέρθηκε στις προεδρικές ευθύνες, να τηρείται η "Πολιτική Συμφωνία" που υπογράφηκε στο Τσαντ την 13η Αυγούστου του 2007, ενώ ζητεί και "απτές αποδείξεις της προσήλωσης του προέδρου του Τσαντ" στην ανωτέρω συμφωνία. Επίσης επισημάνθηκε ότι η αντιπολίτευση στον πρόεδρο Ντεμπί Ιτνό είναι "ειρηνική και μη ένοπλη". Η ανωτέρω πολιτική συμφωνία συνήφθη το θέρος πέρυσι μεταξύ της αντιπολίτευσης και των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Ντεμπί Ιτνό.

    [06] Κόσμος

    "Η Γαλλία επιστρέφει στην Ευρώπη"

    11/2/2008 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2008 10:27:47 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Με τη δημοτικότητά του να έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα, ο πρόεδρος Σαρκοζί δέχθηκε με ικανοποίηση το σωσίβιο της γαλλικής εθνοσυνέλευσης να επικυρώσει τη μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή συνθήκη της Λισσαβόνας. Στη Γαλλία ωστόσο η ανταρσία του γιού Σαρκοζί κατά του πατέρα του, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα και αποκαλύπτεται όχι και τόσο αθώα. Όπως φαίνεται ο Γάλλος πρόεδρος "αδειάζει" τον υποψήφιο που στήριζε στην εκλογική του περιφέρεια, το πλούσιο προάστιο του Νειγί, καθώς πρόκειται για έμπιστο της πρώην γυναίκας του που χάνει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Στο μεταξύ σύμφωνα με νέα σφυγμομέτρηση που έγινε από το ινστιτούτο IPSOS για το εβδομαδιαίο περιοδικό "Le Point" και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται πως χάνει δέκα ολόκληρες μονάδες από την αντίστοιχη προηγούμενη και έχει φτάσει στο χαμηλότερο ποσοστό του μέχρι σήμερα, αγγίζοντας μόλις το 39%.

    Η σφυγμομέτρηση δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία της δυσαρέσκειας των Γάλλων πολιτών έναντι του προέδρου, αλλά με βάση προηγούμενη σφυγμομέτρηση φαίνεται σαφώς ότι οι πολίτες εκτός των άλλων -κυρίως των οικονομικών μέτρων που τους υποσχέθηκε και δεν υλοποιήθηκαν -έχουν δυσαρεστηθεί πολύ από τη μεγάλη δημοσιότητα που έδωσε ο ίδιος στην ερωτική του σχέση με το πρώην μοντέλο και νυν τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι, σήμερα πλέον σύζυγό του και είναι εξαιρετικά εκνευρισμένοι από την πολυέξοδη ζωή τους. Αντιθέτως η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν ο οποίος συνήθως κρατά χαμηλό προφίλ δημοσίως, σε αντίθεση με την επιδεκτικότητα του κ. Σαρκοζί, συνεχίζει να ανεβαίνει. Ήδη στη σφυγμομέτρηση του Φεβρουάριου έφτασε το 52% έναντι 45% που ήταν σε αντίστοιχη σφυγμομέτρηση τον Ιανουάριο.

    [07] Πολιτισμός

    Παράταση παράστασης

    "Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος"

    11/2/2008 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το νεοσύστατο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ "Τέχνη στη Γη της Μαστίχας Χίος 2008 και η "Ελληνική Θεαμάτων" με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν το κοινό, ότι η θεατρική παράσταση "Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος", σε κείμενο-σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε και τη συγκινητική ζήτηση του κοινού επαναλαμβάνεται και πάλι στο Θέατρο Παλλάς, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ. και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 6.15 μ.μ. "Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος Δράκος" είναι μια θεατρική πρόταση για μεγάλους και μικρούς που τιμά μια σπουδαία θεατρική παράδοση, το Θέατρο Σκιών. Ένα σημαντικό είδος παραδοσιακού θεάτρου που εξακολουθεί να μας γοητεύει και να μας συγκινεί. Ένας δράκος καταλαμβάνει το υδραγωγείο της πόλης και παραχωρεί νερό στους κατοίκους της μόνο αφού χορτάσει με ανθρώπους. Η όρεξη του ολοένα μεγαλώνει. Με διαταγή του Βεζύρη γίνεται καθημερινά κρυφή κλήρωση ανάμεσα σ όλους για τα επόμενα θύματα. Μια μέρα η κλήρωση ορίζει τη Ρωξάνη, τη μοναχοκόρη του Βεζύρη.

    Οι τιμές εισιτηρίων είναι: 20,25,30,35,40 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ και η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα ταμεία του Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα) με πιστωτική κάρτα, στο τηλέφωνο 210 8108181, στο www.ellthea.gr και στο Fnac (The Mall).

    [08] Μ. Ανατολή

    Τελ Αβίβ, Ισραήλ

    Συνομιλίες Τουρκίας - Ισραήλ για τα αμυντικά

    11/2/2008 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-

    Στην Τουρκία μεταβαίνει αύριο Τρίτη ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, για επίσημη επίσκεψη. Ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές δε αναμένεται οι διμερείς διαβουλεύσεις να αφιερωθούν και στους τρόπους παρεμπόδισης της συνέχισης του παρόντος πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Στη διάρκεια της παραμονής του στην Άγκυρα, ο κ. Μπαράκ πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με πολλούς στρατιωτικούς αξιωματούχους. Υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή του Ισραήλ, που όμως θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε σχετικώς ότι το Ισραήλ ενδιαφέρεται πολύ κατά τις συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία να εξεταστεί σε βάθος το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης -από την ισραηλινή κυβέρνηση εκτιμάται πως το Ιράν ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο. Προ ημερών, υποστηρίχθηκε από τον επικεφαλής της Μοσάντ (της μυστικής υπηρεσίας που ασχολείται με τις απειλές για την κρατική ασφάλεια του Ισραήλ από το εξωτερικό), τον Μέϊρ Νταγκάν ότι, ύστερα από τρία έτη, το Ιράν θα έχει τη δυνατότητα στο στρατιωτικό πεδίο να διαθέτει ένα πυρηνικό όπλο. "Από τις κυβερνήσεις όλων των κρατών της περιοχής, εκτιμάται ότι η απειλή από το Ιράν δεν επικρέμαται μόνον πάνω από το Ισραήλ. Οι μακράς εμβέλειας πύραυλοι του Ιράν απειλούν και πέραν του Ισραήλ", σχολίασε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Σλόμο Ντρορ. Η Τουρκία, κοσμικό μουσουλμανικό κράτος, είναι σημαντικός σύμμαχος του Ισραήλ. Μετά το 1996, υπάρχει μεταξύ τους και μία συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας σε σημαντικό επίπεδο.

    [09] Τεχνολογία

    Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

    Όχι της Yahoo στη Microsoft

    11/2/2008 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Απορρίφθηκε σήμερα από τη Yahoo Inc, η πρόταση εξαγοράς της από τη Microsoft (αντί 41,4 δισ. δολ.), κίνηση που στη Γουόλ Στριτ θεωρείται ως η πρώτη πρόφαση σε μια προσπάθεια αύξησης του ύψους της πρότασης εκ μέρους της εταιρείας λογισμικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Yahoo, το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε ότι η πρόταση δεν αποτελούσε την καλύτερη επιλογή για τα συμφέροντα των μετόχων της. Όπως εκτιμούν διάφοροι αναλυτές, η άρνηση αυτή μπορεί να οδηγήσει τη Microsoft σε αύξηση της πρότασής της από τα 31 δολάρια ανά μετοχή, στο επίπεδο των 40 δολαρίων ανά μετοχή. Η Yahoo σημειώνει ότι η πρόταση που δέχτηκε, "υποτιμά σημαντικά" το παγκόσμιο εμπορικό σήμα της, το κοινό της που ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. χρήστες και τις επενδύσεις της σε ότι αφορά τη δημιουργία μιας ενισχυμένης on-line πλατφόρμας διαφήμισης. "Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι διαπραγματεύονται μια υψηλότερη τιμή", σημειώνει.

    Ο Troy Mastin, αναλυτής στη William Blair & Co, δήλωσε ότι "το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι διαπραγματεύονται μια υψηλότερη τιμή", προσθέτοντας ότι "φαίνεται πως η Microsoft έχει εκφράσει πρόθεση να ανεβάσει την πρόταση στα 35 ή 36 δολάρια ανά μετοχή". Με την άποψη αυτή συμφωνούν και άλλοι αναλυτές, καθώς εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο θα αυξήσει την τιμή σε τουλάχιστον 35 δολάρια ανά μετοχή, αλλά μπορεί και να πεισθεί να την ανεβάσει ακόμα και στα 40 δολάρια ανά μετοχή. Σήμερα το απόγευμα (ώρα Ευρώπης) μετά το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων, η τιμή της μετοχής της Yahoo κέρδιζε 1,8% και βρισκόταν στα 29,73 δολάρια, ενώ η μετοχή της Microsoft υποχωρούσε κατά 2%, στα 27,98 δολάρια.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή το θέμα Βάλνερ

    11/2/2008 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εφέσεις στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ κατέθεσαν ο Ολυμπιακός και ο Απόλλων Καλαμαριάς. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι από τη στιγμή που κρίθηκε παράτυπη η συμμετοχή του Ρόμαν Βάλνερ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα έπρεπε να δοθούν οι τρεις βαθμοί στην ομάδα τους και όχι να επαναληφθεί το ματς και πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν σε δεύτερο βαθμό. Μετά τον Ολυμπιακό, και ο Απόλλωνας Καλαμαριάς κατέθεσε έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ για την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Σούπερ Λίγκας να επαναληφθεί ο αγώνας των δύο ομάδων, καθώς κρίθηκε αντικανονική η συμμετοχή του Ρόμαν Βάλνερ. Οι Θεσσαλονικείς θεωρούν ότι ο Αυστριακός έχει δικαίωμα να δίνει το "παρών" στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και φρονούν ότι θα δικαιωθούν σε δεύτερο βαθμό. Η "λακωνική" ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα για το θέμα οι "ροσονέρι" αναφέρει ότι "η ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ Ελλάδα για την υπόθεση του Ρόμαν Βάλνερ".

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωση του Άρη κατά του ΠΑΟΚ

    11/2/2008 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη που ξεκίνησε χθες στο γήπεδο της Τούμπας, έχει και τρίτο ημίχρονο καθώς ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων ξεκίνησε από τις δύο πλευρές. Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του ΠΑΟΚ. Η γραπτή τοποθέτηση των "κίτρινων" έχει ως εξής: "Αιδώς κύριοι. Μην προκαλείτε παραπάνω το δημόσιο αίσθημα κρίνοντας και τα τηλεοπτικά συμβόλαια άλλων όταν όλη Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από όσα εσείς θέλετε να μετατρέψετε σε αποτέλεσμα της κατ επίφαση γιορτής, αλλά είναι προϊόν ρωμαϊκής αρένας. Προκαλέσατε πριν το παιχνίδι με ανακοινώσεις που μιλούσαν για "αναξιοπρέπεια" αλλά και "ομάδες μικρότερου βεληνεκούς" και δεν απαντήσαμε στα πλαίσια της διατήρησης ενός ήπιου κλίματος και σήμερα παρόλα όσα έγιναν αντί να κρύψετε το πρόσωπό σας από ντροπή ζητάτε και τα ρέστα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Κανείς δεν αυτοαναγορεύεται μεγάλος, ιδιαίτερα όταν ότι πετυχαίνει είναι αποτέλεσμα δωρεών και παρεμβάσεων. Για να διαχειριστεί κάποιος τα προβλήματα του όταν μετά από κακή διαχείριση της ζωής του χάνει όσα από την μετατροπή του σε προύχοντα από "κληρονομιές" και "δωρεές" φαύλοι του έχουν χαρίσει, δεν χρειάζεται να είναι καθηγητής πανεπιστημίου ή να έχει διαβάσει Κοέλιο ή φιλοσοφικά άλλα κείμενα. Υπάρχουν και πιο ευκολόπεπτα κείμενα όπως "η μαντάμ Σουσού" του αείμνηστου Δημήτρη Ψαθά που μπορούν με την λαϊκή σοφία που περιέχουν να κατευθύνουν κρίσεις και συμπεριφορές με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Η ανοχή τελείωσε". Η ΠΑΕ Άρης, ακόμη, απέστειλε σήμερα επιστολή και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας με την οποία ζητά την αποπομπή από τους πίνακες διαιτητών της Σούπερ Λιγκ του διαιτητή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, Γιάννη Σταυρίδη, αλλά και του παρατηρητή Β. Μεσαλά (Αχαϊας), ο οποίος δεν παρέπεμψε τον κ. Σταυρίδη.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τιμωρία του Γεωργιάδη ζητά ο Άρης

    11/2/2008 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επικαλούμενη το οπτικό υλικό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ , η ΠΑΕ Άρης, ζητά από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ την τιμωρία του Γιώργου Γεωργιάδη για τον τραυματισμό που προκάλεσε στον Νίκο Καράμπελα. Σε επιστολή που στάλθηκε σήμερα στο όργανο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος οι "κίτρινοι" αναφέρουν: "Αξιότιμοι κύριοι, Με λύπη μας, καθώς δεν σημειώθηκε από τον διαιτητή του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΡΗΣ της 10-02-2008 και συνεπώς δεν αναφέρεται στο φύλλο του αγώνα, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε στην Επιτροπή σας το σκοπούμενο αντιαθλητικό και επικίνδυνο παίξιμο του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γεωργιάδη Γεωργίου του Χαράλαμπου στο τέταρτο λεπτό του συγκεκριμένου αγώνα κατά του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Αρης Καράμπελα Νικόλαου. Η παραπάνω αυτή σκοπούμενη ενέργεια προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας και την καταδίκη του σε αγωνιστική απραξία για περίπου οκτώ μήνες . Αυτή η σκοπούμενη αντιαθλητική και επικίνδυνη ενέργεια η οποία προκαλεί και σοβαρότατο τραυματισμό τιμωρείται, σύμφωνα και με τις οδηγίες της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ κατόπιν δικής σας κλήτευσης και με βασικό αποδεικτικό υλικό το βίντεο του αγώνα, φωτογραφίες αλλά και δημοσιεύματα του τύπου. Αναμένουμε τις ενέργειές σας".

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βολές του ΠΑΟΚ κατά του ΠΣΑΠ

    11/2/2008 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Καυστική ανακοίνωση κατά του ΠΣΑΠ εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με γραπτή της τοποθέτηση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΠ για τον τραυματισμό του Νίκου Καράμπελα από τον Γιώργο Γεωργιάδη. Το κείμενο αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δηλώνει έκπληκτη από το πόσο εύκολα ο ΠΣΑΠ έγινε "μαριονέτα" στους επικοινωνιακούς ελιγμούς άλλων ομάδων, επιτιθέμενος σε έναν ποδοσφαιριστή με αποδεδειγμένο ήθος στα ελληνικά γήπεδα. Δεν θυμόμαστε να κάνει το ίδιο σε κραυγαλέες και πραγματικά αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές ποδοσφαιριστών στο παρελθόν. Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ένας ποδοσφαιριστής με σημαντική πορεία και άριστο χαρακτήρα και για το λόγο αυτό φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα μας. Οποιαδήποτε επίθεση στο πρόσωπό του, ισοδυναμεί με επίθεση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή Νίκο Καράμπελα ταχεία ανάρρωση". Με παρόμοιο τρόπο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλησαν να εκφραστούν για την τηλεοπτική αθλητική εκπομπή της ΝΕΤ, την "Αθλητική Κυριακή". Αναφέρουν συγκεκριμένα: "Λυπούμαστε που η ιστορική "Αθλητική Κυριακή" έχει μετατραπεί από αθλητική εκπομπή σε φερέφωνο των ομάδων, των οποίων η Δημόσια Τηλεόραση απέκτησε τα δικαιώματα, πληρώνοντας παράλογα πολλά χρήματα του ελληνικού λαού. Η φαρσοκωμωδία πρέπει να σταματήσει πριν και ο τελευταίος νοήμων φίλαθλος αηδιάσει με την εικόνα που του μεταφέρουν οι δημιουργοί της εκπομπής και στρέψει εντελώς την πλάτη του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδικάζει ως κατευθυνόμενες τις τοποθετήσεις των δυο παρουσιαστών και του "καθηγητή-αναλυτή" που μόνιμα είναι εχθρικές απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του, που γεμίζει τα γήπεδα, απαιτούν σεβασμό και επίσημη συγγνώμη από τη Δημόσια Τηλεόραση".

    [14] Πολιτική

    Καταγγελίες για συγκαλύψεις θεμάτων

    Παρέμβαση 19 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

    11/2/2008 8:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επερώτηση κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα από 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα: "Άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης. Αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων που αγγίζουν πολιτικά την κυβέρνηση". Τα θέματα τα οποία θίγουν οι βουλευτές είναι η υπόθεση Ζαχόπουλου, η υπόθεση SIEMENS, ενώ στην ίδια ανακοίνωση καταγράφονται οι ακόλουθες θεματικές ενότητες: 1. Τίθεται στο αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών. 2. Τίθεται, προ μηνών, στο αρχείο η υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών. 3. Τίθενται στο αρχείο τα δύο Πορίσματα Ζορμπά για την λεηλασία του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων και του Ταμείου των Δημοσιογράφων. 4. Τίθεται στο αρχείο η υπόθεση Κλαδά - Κουκοδήμου (πρόταση Εισαγγελέως). 5. Ύστερα από δύο απαλλακτικές αποφάσεις του αρμόδιου Εφετείου (2005,2007) επιχειρείται να δικαστούν, για τρίτη φορά, τα επί ΠΑΣΟΚ μέλη της διοίκησης της ΔΕΚΑ, μετά από σχετική πρόταση Εισαγγελικού λειτουργού προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

    Στο κείμενό τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κλυβέρνηση ότι: "δεν σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, δεν σέβεται τους θεσμούς, δεν σέβεται το Σύνταγμα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει αυτοακυρωθεί, με την απροκάλυπτη προσπάθειά του να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, για λογαριασμό της Κυβέρνησης και του κόμματος της Ν.Δ.". Παράλληλα τονίζουν ότι "Το ΠΑΣΟΚ τιμά, σέβεται και στηρίζει την ελληνική δικαιοσύνη και την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τιμούν το λειτούργημά τους, επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία τους, επιδεικνύουν αντικειμενικότητα προς κάθε κατεύθυνση και αντιστέκονται στις πιέσεις της κυβέρνησης και των ανθρώπων της".

    Την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Ρόβλιας Κωνσταντίνος, Αμοιρίδης Ιωάννης, Αράπογλου Χρύσα, Βενιζέλος Ευάγγελος, Έξαρχος Βασίλης, Νικητιάδης Γεώργιος, Ντόλιος Γεώργιος, Παπαγεωργίου Γεώργιος, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Πεταλωτής Γεώργιος, Πετσάλνικος Φίλιππος, Ραγκούσης Ιωάννης, Ρέππας Δημήτριος, Ρήγας Παναγιώτης, Σκραφνάκη Μαρία, Τζάκρη Θεοδώρα, Χατζηοσμάν Αχμέτ, Κακλαμάνης Απόστολος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 February 2008 - 21:50:24 UTC