Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για το ασφαλιστικό
  • [02] Επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Α. Γεωργιάδη
  • [03] Ο Πρωθυπουργός Τετάρτη απόγευμα στη Ρουμανία
  • [04] Noμοσχέδιο ενάντια στη διαφθορά
  • [05] Εφ' όλης της ύλης ο αμερικανός πρέσβης

    [01] Οικονομία

    Οι τελευταίες συναντήσεις

    Στην τελική ευθεία για το ασφαλιστικό

    5/2/2008 7:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη ο κύκλος διαλόγου της υπουργού Απασχόλησης με του κοινωνικούς εταίρους, για το ασφαλιστικό, με τη συνάντηση της κ. Πετραλιά με τους εκπροσώπους των κλάδων που θα απαρτίζουν το υπό σύσταση ταμείο επιστημόνων. Οι δικηγόροι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους και στις 13 Φεβρουαρίου συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τη συμμετοχή της στην απεργία της 13ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε σήμερα και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Αντίθετος στην ένταξη του ταμείου των μηχανικών στο ταμείο των Επιστημόνων, δήλωσε ότι είναι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

    Στο χώρο της εκπαίδευσης, την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, εισηγείται το Δ. Σ. της ΟΛΜΕ στις τοπικές ενώσεις του κλάδου, με κέντρο της κινητοποίησης, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, ενώ ήδη η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει τη συμμετοχή των καθηγητών στην24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, στις 13 Φεβρουαρίου, στην οποία θα πάρουν μέρος και οι δάσκαλοι, με απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

    [02] Κοινωνία

    Στα Εξάρχεια

    Επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Α. Γεωργιάδη

    5/2/2008 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: NET 105,8

    Είκοσι αναρχικοί με βαριοπούλες και μπογιές εισέβαλαν στις έξι το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη στα Εξάρχεια και αφού έσπασαν τις βιτρίνες, ανέτρεψαν τις προθήκες, πέταξαν μπογιές και τρομοκράτησαν την υπάλληλο χωρίς να την χτυπήσουν. Στη συνέχεια αποχώρησαν και αναζητούνται.

    [03] Πολιτική

    Διαδοχικές συναντήσεις του Κ. Καραμανλή

    Ο Πρωθυπουργός Τετάρτη απόγευμα στη Ρουμανία

    5/2/2008 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Κ. Καραμανλής θα έχει την επομένη μέρα διαδοχικές συναντήσεις με τον Πατριάρχη της Ρουμανίας κ. Δανιήλ και τον πρωθυπουργό Καλιν Ποπέσκου Τιρισεάνου. Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρουμανία θα υπογραφεί "Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας". Ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός, το απόγευμα, από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου στο Προεδρικό Μέγαρο Κοτροτσένι και το βράδυ θα παραστεί σε δεξίωση ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία.

    Ο Κ. Καραμανλής θα επιστρέψει στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής.

    [04] Πολιτική

    Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

    Noμοσχέδιο ενάντια στη διαφθορά

    5/2/2008 6:34:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατατέθηκε σήμερα Τρίτη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για επεξεργασία, νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο μετατρέπονται σε κακουργήματα μετατρέπονται οι πράξεις διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το σχέδιο νόμου έχει τον τίτλο "για την κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς" και θέτει σαν στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διασφάλισης της διαφάνειας, καθώς και την καταπολέμηση των νέων μορφών εγκληματικής συμπεριφοράς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης: "μετατρέπονται σε κακουργήματα τα αδικήματα ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας όλων των δημόσιων λειτουργών, των βουλευτών, καθώς και των αιρετών εκπροσώπων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Νομαρχιακής και Δημοτικής). Εάν το όποιο ποσό των δώρων και ωφελημάτων ξεπερνά το ποσό των 73.000 ευρώ (περίπου 25 εκατ. δρχ.) -πλαφόν που ορίζεται και για άλλα αδικήματα στον Ποινικό Κώδικα (άρθρα 159, 235, 236), τα αδικήματα αυτά μετατρέπονται από πλημμελήματα σε κακουργήματα και επιφέρουν τις ανάλογες συνέπειες".

    Παραπλήσια ποινική μεταχείριση προβλέπεται και για τις πράξεις της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας στον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις, βιομηχανίες, τράπεζες, εμπορικές αντιπροσωπείες, ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη και υπάλληλοι των ΔΕΚΟ κ.λπ.).

    Επίσης τροποποιείται "το θεσμικό πλαίσιο για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών προς διακρίβωση τέλεσης των σοβαρών αδικημάτων τόσο της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος, όσο και της πορνογραφίας ανηλίκων και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια".

    [05] Πολιτική

    Ο Ντανιέλ Σπέκχαρντ σε ειδική εκδήλωση

    Εφ' όλης της ύλης ο αμερικανός πρέσβης

    5/2/2008 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εφ όλης της ύλης ήταν η ομιλία του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντανιέλ Σπέκχαρντ σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του υπουργείου εξωτερικών. Ο αμερικανός διπλωμάτης αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και την καλή συνεργασία που έχουν όπως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των φυσικών καταστροφών. Σχετικά με τα θέματα όπως το Σκοπιανό ο κ. Σπέκχαρτν απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πιθανότητα βέτο και το αν υπάρχει νομική βάση δήλωσε ότι κάθε απόφαση που λαμβάνεται στη συμμαχία είναι με βάση τη συναίνεση. Για το Κόσσοβο ο κ. Σπέκχαρντ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις τόσα χρόνια μας έχουν κάνει να μιλάμε για ανεξαρτησία υπό επιτήρηση και τόνισε παράλληλα ότι αυτό είναι μια διεθνής διαδικασία. Επίσης για τη βίζα τόνισε ότι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες μέσα στο χρόνο για να αρθούν τα όποια προβλήματα.

    Για το ενεργειακό και τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας υπογράμμισε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να ψάχνει κι άλλες εναλλακτικές λύσεις για τις ενεργειακές της ανάγκες. Τέλος για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μίλησε και ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης υπογραμμίζοντας το καλό επίπεδο στο όποιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή ενώ για το Σκοπιανό είπε ότι είναι ένα ζήτημα που θέλει λύση βάσει του διεθνούς δικαίου. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι ποτέ οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ακολουθούσουν ευθύγραμμη πορεία ωστόσο παρά τις αναταράξεις η πορεία τους είναι ανοδική.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 February 2008 - 17:44:31 UTC