Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-03-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαιρετισμός Παπανδρέου στο συνέδρειο νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ν. Μπακογιάννη: Ανησυχία και ελπίδα
  • [03] Πρόωθηση πολιτισμού μέσω των δήμων
  • [04] Ποια και τι είναι αυτά τα παιδιά;
  • [05] Φωτιά στα αποδυτήρια του γηπέδου της Δόξας Δράμας
  • [06] Ανέστειλαν τις καταλήψεις

    [01] Πολιτική

    Συνέδριο νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    Χαιρετισμός Παπανδρέου στο συνέδρειο νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    31/3/2007 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Το συνέδριο επανίδρυσης της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει τις εργασίες του για τρίτη ημέρα σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα ο Πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους συνέδρους. "Ήρθα εδώ για να σας ακούσω" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στη νεολαία του κόμματος. "Η νεολαία φέρνει την ανάσταση στη χώρα μας, είναι η νέα γενιά που φέρνει την ανατροπή" είπε και πρόσθεσε "για να κάνουμε την ανατροπή πράξη, ζητούμε, παλεύουμε, εμβαθύνουμε. Εγγυόμαστε μια Ελλάδα των αξιών, μια Ελλάδα που θα βάλει τις ηθικές αρχές μπροστά και δεν θα φθείρεται, δεν θα παρασύρεται από τη διαφθορά, από τους διάφορους "ημέτερους", από τις διάφορες σπείρες που σήμερα λυμαίνονται το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, το δικό σας μέλλον." Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θύμισε τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου ότι "Μια νεολαία που πιστεύει στον εαυτό της, κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει".

    Τέλος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - που είχε ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου με την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη - εξέφρασε την ικανοποίηση του για "την πορεία των εργασιών και τον ενθουσιασμό που επικράτησε", ενώ διαβεβαίωσε ότι "θα είμαι μαζί σας και σήμερα και αύριο. Οι επιλογές σας να είναι επιλογές ελεύθερες, δημοκρατικές, επιλογές της δικής σας συνείδησης. Εσείς έχετε την εξουσία, εσείς έχετε την απόφαση, εσείς καθορίζετε το αύριο της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Και εγώ θα είμαι μαζί σας και τώρα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση."

    [02] Πολιτική

    Άτυπη σύνοδος στη Βρέμη

    Ν. Μπακογιάννη: Ανησυχία και ελπίδα

    31/3/2007 7:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενίσχυση των προσπαθειών για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή υπήρξε το μείζον θέμα της σημερινής, δεύτερης ημέρας των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών εξωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ στη Βρέμη, όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του προεδρεύοντος Γερμανού υπουργού εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ και του εκπροσώπου της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, η Ευρώπη από "σχολιαστής των εξελίξεων έχει αναλάβει έναν ενεργό ρόλο."

    Η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου η Κυπριακή κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις της για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τους τουρκοκύπριους. Η Ελληνίδα υπουργός, με δήλωσή της νωρίτερα σημείωσε ότι "για πρώτη φορά μετά την σύνοδο της Μέκκας εμφανίζεται μία αχτίδα αισιοδοξίας", προσθέτοντας πως «η Ελλάδα υποστηρίζει παγίως ότι η λύση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής είναι η ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συμβιώσει με ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ".

    Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μίλησε στη δήλωσή της για "δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση" τονίζοντας ωστόσο ότι "η Ελλάδα υποστηρίζει ότι πρέπει να μείνει ανοικτός ο διάλογος" και απαντώντας σε σχετική, με την σύλληψη των 15 βρετανών στρατιωτικών, ερώτηση πρόσθεσε: "Θέλω να ελπίζω ότι το Ιράν θα αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους πολιτικές δεν βοηθούν τη γενικότερη προσπάθεια, η οποία είναι προσπάθεια ειρήνης και διαλόγου."

    [03] Πολιτική

    Πρόωθηση πολιτισμού μέσω των δήμων

    31/3/2007 2:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αναβαθμίζεται ο πολιτισμός σε τοπικό επίπεδο μέσω του νέου κώδικα δήμων και κοινοτήτων. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στη συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, τα μέτρα που προωθούνται χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Θησέας, ενώ οι δήμοι έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν και τέλος ανταποδοτικού χαρακτήρα, το αποκαλούμενο "πολιτισμικό τέλος". Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη δημιουργία πολιτιστικών και πνευματικών κέντρων, μουσείων, κινηματογράφων και θεάτρων. Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Εσωτερικων Αθανάσιος Νάκος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, δήλωσε ότι μετά το Πάσχα οι δήμοι θα μπορούν να προχωρήσουν στην προκήρυξη περίπου 10.000 θέσεων μερικής απασχόλησης.

    [04] Κοινωνία

    Απλά οπαδοί;

    Ποια και τι είναι αυτά τα παιδιά;

    31/3/2007 7:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Ο πόλεμος των χούλιγκανς από το 1982 μέχρι σήμερα μετράει πέντε νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, μέσα και έξω από τα γήπεδα. Αιματηρές βεντέτες και τυφλή βία με θύματα συχνά ανύποπτους φιλάθλους, που βρέθηκαν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά και πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο. Τι είναι άραγε αυτοί οι νέοι; Συνήθως είναι ηλικίας από 15 έως 25 ετών, άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, παιδιά που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και συνθέτουν περιθωριακές παρέες. Προέρχονται από φτωχά κοινωνικά στρώματα και στο υψηλότερο ποσοστό -και ανεξάρτητα από ηλικία- κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και κατάχρηση αλκοόλ. Αυτοί αποτελούν τον κανόνα, την πλειοψηφία. Σε αρκετές περιπτώσεις τα στοιχεία αποκαλύπτουν την ύπαρξη ανεπίσημου δίαυλου επικοινωνίας ορισμένων μελών αυτών των περιθωριακών ομάδων, που συχνά έχουν ρόλο στρατολόγου και καθοδηγητή των υπολοίπων, με φορείς συμφερόντων και επίσημους ή ανεπίσημους παράγοντες συνδέσμων φιλάθλων, ακόμη και στελεχών σε ποδοσφαιρικά σωματεία.

    Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90 στη χώρα μας τα ποδοσφαιρικά σωματεία σχετίζονταν απευθείας με τους συνδέσμους φιλάθλων. Αυτοί με τη σειρά τους φρόντιζαν για την προνομιακή σχέση των μελών τους με την ομάδα, αποτελώντας ταυτόχρονα και τους σημαντικότερους οπαδούς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση άλλαξε. Ο ομφάλιος λώρος των ομάδων με τους συνδέσμους κόπηκε. Ανεπίσημα όμως η προνομιακή σχέση συνεχίστηκε, μέσω παραγόντων των ομάδων οι οποίοι συνεχίζουν έναντι ανταλλαγμάτων να πατρονάρουν τόσο τα μέλη των συνδέσμων όσο και περιθωριακές ομάδες που δρουν περιφερειακά. Τα προχθεσινά ευρήματα της αστυνομίας στα γραφεία συνδέσμων φιλάθλων, -μικρά οπλοστάσια και ναρκωτικά-, απλά επιβεβαιώνουν τις υποψίες.

    Σε αρκετά τέτοια στέκια, έφηβοι του περιθωρίου κοινωνικοποιούνται με τους ομοίους τους, αποκτούν πρόσβαση σε αλκοόλ και ναρκωτικά, εμποτίζονται σε ισχυρές δόσεις με ρατσιστικές και σεξιστικές αντιλήψεις, εξυμνούν τη βία, το φανατισμό και το μίσος για τον "αντίπαλο", και εξορμούν. Τα τραγικά αποτελέσματα τα γνωρίζουμε Όπως έχει αποδείξει και η εμπειρία χωρών όπως η Αγγλία, γενναία μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν πιστά και σε βάθος χρόνου αποδίδουν καρπούς. Η σειρά της Ελλάδας έχει έρθει εδώ και καιρό.

    [05] Κοινωνία

    Εμπρησμός σε αποδυτήρια

    Φωτιά στα αποδυτήρια του γηπέδου της Δόξας Δράμας

    31/3/2007 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Τα αποδυτήρια της ομάδας ποδοσφαίρου της Δόξας Δράμας καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα. Η διοίκηση του σωματείου καταγγέλλει εμπρησμό από άγνωστους που δεν επιθυμούν την άνοδο της ομάδας.

    Ένα ακόμη στοιχείο που οδηγεί τις έρευνες προς την κατεύθυνση του εμπρησμού είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν κηλίδες αίματος και σπασμένα τζάμια του γραφείου του σωματείου που βρίσκεται δίπλα στο χώρο του γηπέδου.

    Η αστυνομία και η πυροσβεστική διεξάγουν έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    [06] Κοινωνία

    Οι κτηνοτρόφοι στην Βόρεια Ελλάδα

    Ανέστειλαν τις καταλήψεις

    31/3/2007 1:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/3/2007 7:46:22 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αρχίζει να ζεσταίνεται η αγορά στην Βαρβάκειο, καθώς αρκετοί καταναλωτές κάνουν τις προμήθειες τους για το πασχαλινό τραπέζι. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί την μεγάλη Εβδομάδα. Σε προσωρινή αναστολή των καταλήψεων στα σφαγεία του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, της Γαλάτιστας Χαλκιδικής, της Δράμας, της Ελευθερούπολης και της Χρυσούπολης Καβάλας προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής οι παραγωγοί - κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας. Οι παραγωγοί πήραν την απόφαση αυτή, θέλοντας να συμβάλουν στην ομαλοποίηση της κατάστασης που επικρατούσε στην αγορά. Πάντως, παρά το γεγονός ότι μεγάλη "μερίδα" παραγωγών πούλησε αμνοερίφια σε τιμές κάτω των 6 ευρώ το κιλό, οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να διεκδικούν τιμή, τουλάχιστον ίση με την περσινή (7 ευρώ ανά κιλό) ή και λίγο μεγαλύτερης. Τη Μεγάλη Δευτέρα η επιτροπή θα συνεδριάσει πάλι, ώστε να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι σε νέες κινητοποιήσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 31 March 2007 - 21:50:53 UTC