Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρή επίθεση από την Κοζάνη
  • [02] Μπροστά με 2,8% η ΝΔ
  • [03] Στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις
  • [04] Συγκλονίζει το έγκλημα
  • [05] Χειμωνιάτικο σκηνικό
  • [06] Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων
  • [07] Η Κυριακή της Ορθοδοξίας
  • [08] Προκαλεί ο Γκιουλ
  • [09] Νέες επιθέσεις στο Ιράκ
  • [10] Επιχείρηση στη Ναμπλούς
  • [11] Νίκες των "αιωνίων" πριν το μεγάλο ντέρμπι
  • [12] Πήρε το διπλό η ΑΕΚ
  • [13] Νίκη-ανάσα ο Πανιώνιος
  • [14] Σε τροχιά UEFA ο Άρης
  • [15] Στο ρελαντί ο Παναθηναϊκός
  • [16] Βήμα τίτλου ο Ολυμπιακός
  • [17] Μοιράστηκαν τα πάντα στη Ξάνθη
  • [18] Σπουδαίες επιδόσεις στο "Αθήνα 2007"
  • [19] Νίκη Ευρώπης για τον Ατρόμητο
  • [20] Το έφερε Τούμπα η Λάρισα
  • [21] Άνετη νίκη του Ολυμπιακού
  • [22] Αμετάβλητη η κορυφή στο βόλεϊ
  • [23] Η Τσέλσι το Λιγκ καπ
  • [24] Σκόραρε εις διπλούν ο Χαριστέας
  • [25] Προελαύνει η Ίντερ
  • [26] Γκέλες οι πρωτοπόροι στη Μπουντεσλίγκα
  • [27] Μίλησαν οι έδρες
  • [28] Πολυθρόνα για δύο

    [01] Πολιτική

    Για κουκουλουφόρους και δημοσκοπήσεις

    Σφοδρή επίθεση από την Κοζάνη

    25/2/2007 2:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2007 5:35:06 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Κοζάνη καταγγέλλοντας συμφέροντα που θέλουν να εμφανίσουν την νεολαία ότι ταυτίζεται με τους κουκουλοφόρους, και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει πρόγραμμα και υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις. Το Σάββατο, από την Καστοριά, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου άμεση προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας ότι η πολιτική ζωή της χώρας βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται με τις δημοσκοπήσεις αλλά με το λαό.

    Αιχμές για τους κουκουλοφόρους

    Την πεποίθηση ότι "τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής θα μας οδηγήσουν σύντομα σε εκλογές ", εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.

    Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα για εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι πολύ κοντά η ανάσταση".

    Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου απάντησε και σε όσους λένε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε αμηχανία ή δεν έχει πρόγραμμα.

    "Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ σε αμηχανία είναι η Νέα Δημοκρατία που έχει βάλει τη χώρα σε κατάσταση αμηχανίας και το ΠΑΣΟΚ που έρχεται ενωμένο δυνατό να δώσει τη νέα ελπίδα και το νέο δρόμο σε αυτή τη χώρα" είπε ο κ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως "παραμύθι" τα όσα λέγονται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα.

    "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα, η χώρα δεν έχει πρόγραμμα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας" σημείωσε .

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα επεισόδια που παρατηρούνται στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια, άφησε αιχμές για "περίεργες σχέσεις" της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους.

    Χαρακτήρισε "πολύ περίεργη τη συμπεριφορά της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων" και αναρωτήθηκε αν υπάρχει άσυλο στην πλατεία Συντάγματος και δεν έκανε η Αστυνομία συλλήψεις, ενώ την κατηγόρησε ότι "έσπρωξε" με τη στάση της τους κουκουλοφόρους να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο.

    Ο κ. Παπανδρέου, κατήγγειλε επίσης ότι, σήμερα, αναβιώνει το κομματικό κράτος και το παρακράτος, ενώ άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα που δηλώνουν ικανοποιημένοι με όλη αυτή την κατάσταση.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι "μαζί με κάποια κανάλια έχει κηρύξει σε εχθρό τη νεολαία της χώρας" και δήλωσε πως " η νέα γενιά δεν είναι κουκουλοφόροι δεν είναι τεμπέληδες".

    "Η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική της έντασης στο χώρο της Παιδείας ενώ θα έπρεπε να ρίξει όλο το βάρος για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια" είπε ο κ. Παπανδρέου και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές ελληνικές οικογένειες με φοιτητές που δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις και δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο.

    Το πρωί ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος το οποίο βρίσκεται στο Δρυόβουνο Κοζάνης και παρακολούθησε τη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και συναντήθηκε με τον ηγούμενο της μονής Αρχιμανδρίτη Στέφανο Ρήνο.

    Απάντηση Ρουσόπουλου-Σιούφα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Η εκλογολογία, άλλοτε ως αίτημα άμεσων εκλογών, άλλοτε ως χρησμός επικείμενων εκλογών, δεν είναι παρά η ύστατη καταφυγή του κ. Παπανδρέου στην προσπάθειά του να βγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα. Αδιέξοδα που πάντως θα εντείνονται συνεχώς όσο ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να συσπειρώσει οπαδούς στον ανένδοτο κατά των αλλαγών, την ώρα που ελεύθεροι πολίτες συσπειρώνονται καθημερινά γύρω από τη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος".

    Εν τω μεταξύ στις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για την ενεργειακή πολιτική και την ΔΕΗ, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας:

    "Οι αναφορές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, στις ομιλίες του στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών. Είτε για εσωτερικούς του λόγους αντιπολιτεύεται το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, είτε βρίσκεται σε σύγχυση, είτε δεν ενημερώνεται σωστά από τους συνεργάτες του. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι, για μια ακόμη φορά, να του υπενθυμίσουμε ότι είναι η Νέα Διακυβέρνηση, που προωθεί με κανόνες και διαφάνεια την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών και που με την εξωστρεφή ενεργειακή πολιτική της, δημιουργεί νέα πεδία δραστηριότητας για τη ΔΕΗ και τις ενεργειακές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι η πραγματικότητα, που όφειλε και να γνωρίζει και να αναγνωρίζει ο κ. Παπανδρέου. Γιατί παρά τα όσα δήλωσε τον τελευταίο καιρό, με συνέπεια αποδεικνύει ότι τίποτα δε διδάχτηκαν από τα λάθη του κυβερνητικού τους παρελθόντος."

    [02] Πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση

    Μπροστά με 2,8% η ΝΔ

    25/2/2007 1:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Με 2,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, στη νεα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα το "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής". Το κυβερνών κόμμα, αυξάνει κατά 0,3% την διαφορά του από τον περασμένο Δεκέμβριο και προηγείται με 36,7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 33,9%, το ΚΚΕ με 5,8%, ο ΣΥΝ με 2,8% και ο ΛΑΟΣ με 2,7%. Άκυρο - λευκό ψηφίζει το 7,4% ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 8,3% των ερωτηθέντων. Σημαντικό είναι και προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης καθώς συγκεντρώνει την προτίμηση του κόσμου σε ποσοστό 68,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ το 21,2%.

    Επικρίνουν την αποχώρηση

    Στην πλειονότητά τους οι ερωτηθέντες επικρίνουν την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος.

    Οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 56,8% ότι η ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από την συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος έβλαψε το ΠΑΣΟΚ, ενώ οφέλη για αυτή την τακτική βλέπει μόνο το 27,4% των ερωτηθέντων.

    Την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και τις αλλαγές στην Παιδεία χαρακτηρίζουν ως πιο απαραίτητες οι πολίτες που ζητούν από την πολιτεία να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που άρχισε.

    Υπάρχουν όμως και παράπονα. Το έργο της κυβέρνησης θεωρεί αρκετά πετυχημένο το 28,7%, λίγο πετυχημένο το 29,9%, ενω αρνητική εικόνα έχει το 31,3% των πολιτών.

    Σε γκάλοπ της εταιρίας ALCO για το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής", οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν σε ποσοστό 45% δειλές τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, ενώ τολμηρές τις κρίνει το 37%.

    Σε ερώτηση αν ο Πρωθυπουργός έχει μεταρρυθμιστικό σχέδιο το 35,2% ότι έχει και δεν μπορεί να το υλοποιήσει, το 30,8% ότι έχει σχέδιο και το υλοποιεί, ενώ το 29,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν έχει σχέδιο.

    [03] Πολιτική

    Στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις

    25/2/2007 1:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2007 4:13:04 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη στήριξη της κοινωνίας φαίνεται ότι συναντά η προωθούμενη μεταρρύθμιση στο χώρο της εκπαίδευσης σύμφωνα με δυο έρευνες κοινής γνώμης. Οι πολίτες εκφράζονται θετικά επί των αλλαγών σε καίρια ζητήματα, όπως το ακαδημαϊκό άσυλο και η εκλογή των πρυτανικών αρχών. Καθηγητές και φοιτητές πάντως συνεχίζουν να αντιδρούν για τις αλλαγές, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο νόμος σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί. Η πρώτη συζήτηση, θα γίνει την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    Υπέρ των αλλαγών

    Την ώρα που καθηγητές και σπουδαστές αποφασίζουν συνέχιση των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων, οι δυο πρώτες μετρήσεις μετά από την παρουσίαση του νόμου πλαισίου -στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ των αλλαγών -πάνω και πέρα από τις στενές κομματικές γραμμές.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC για την "Καθημερινή της Κυριακής", το 53% των πολιτών θεωρεί πως οι προωθούμενες αλλαγές κινούνται προς τη σωστή ή μάλλον σωστή κατεύθυνση ενώ αντίθετη θέση παίρνει το 40%.

    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι πολίτες ξεπερνώντας τα κομματικά κριτήρια τοποθετούνται για δυο από τα θέματα αιχμής του νέου νόμου.

    Για τις αλλαγές στο ακαδημαϊκό άσυλο, πολίτες που δηλώνουν ψηφοφόροι της ΝΔ -σε ποσοστό 74% συμφωνούν με αυτές ενώ το 22% διαφωνεί. Υψηλά είναι τα ποσοστά και στο ΠΑΣΟΚ. Το 64% λέει ναι στις αλλαγές και το 31% τις απορρίπτει Μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι της Αριστεράς. Το 49% συμφωνεί με τις αλλαγές και το 45% διαφωνεί.

    Αιφνιδιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης και για τις αλλαγές στις εκλογές των πρυτανικών αρχών. Το 80% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμφωνεί με τις τροποποιήσεις και το 17% τις απορρίπτει. Ανάλογα τα ποσοστά και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με το 75% να τάσσεται υπέρ των αλλαγών και το 17% κατά Συντριπτικά υπέρ των αλλαγών-σε ποσοστό 87% -δηλώνουν οι ψηφοφόροι της Αριστεράς και μόλις το 11% διαφωνεί.

    Στη δημοσκόπηση της RΑSH για το ΠΑΡΟΝ, η πλειονότητα των ερωτηθέντων ζητεί αλλαγή νοοτροπίας στο θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου.

    Tο 69% θεωρεί πως η αστυνομία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επέμβασης όταν στους πανεπιστημιακούς χώρους συντελούνται αξιόποινες πράξεις, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 27,8%.

    Έξι στους 10 πολίτες που δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, λένε ΝΑΙ στην- υπό προϋποθέσεις -επέμβαση των αρχών.

    Οι ερωτηθέντες-στην πλειονότητά τους - θεωρούν επίσης πως η κατάσταση στα πανεπιστήμια εκφράζει τους συνδικαλιστές τους, τάσσονται υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και συμφωνούν με την άποψη πως η κατάληψη -ως ενέργεια -καταργεί το ακαδημαϊκό άσυλο.

    [04] Κοινωνία

    Του νεαρού πατροκτόνου

    Συγκλονίζει το έγκλημα

    25/2/2007 4:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στο πλευρό του 19χρονου, που την Παρασκευή το βράδυ σκότωσε τον πατέρα του, τάσσονται οι γείτονές του, θεωρώντας ότι το θύμα κακοποιούσε την οικογένειά του. Το οικογενειακό δράμα παιζόταν επί χρόνια, στο μικρό σπιτάκι στη Νίκαια, μέχρι που πριν από περίπου δύο εβδομάδες πέθανε η μητέρα, γεγονός που έκανε για το νεαρό το ποτήρι να ξεχειλίσει, αφού θεώρησε τον πατέρα του υπεύθυνο γι αυτό τον θάνατο. Ο κατηγορούμενος κρατείται στην Ασφάλεια και την Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή Πειραιά, για να απολογηθεί. Ο 19χρονος που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ελάμβανε θεραπευτική αγωγή γιατί έπασχε από κρίσεις επιληψίας αναμένεται να ισχυρισθεί ότι σκότωσε τον 53χρονο πατέρα του γιατί βασάνιζε τόσο τον ίδιο όσο και τον μικρότερο αδελφό του, αλλά και την 49χρονη μητέρα του. Ο Εισαγγελέας έχει ασκήσει κατά του 19χρονου δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    [05] Κοινωνία

    Κρύο βροχές και χιόνια

    Χειμωνιάτικο σκηνικό

    25/2/2007 1:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2007 6:11:39 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Χειμωνιάτικος ο καιρός τις τελευταίες ημέρες και από την Δευτέρα έρχονται βροχές και καταιγίδες, με ιδιαίτερη ένταση στα δυτικά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη. Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι ισχυρές καταιγίδες, που εκδηλώθηκαν από χθες και μέχρι σήμερα στη νότια Ελλάδα, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια σε περιοχές του νομού Ρεθύμνου, στην Κρήτη και να κινδυνέψουν πέντε ναυτικοί στο Καρπάθιο πέλαγος. Νωρίς το πρωί χρειάστηκε να οργανωθεί επιχείρηση με σούπερ πούμα, ώστε να διασωθεί το πλήρωμα πλοίου που κινδύνευε να βυθιστεί και είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

    Έπεσαν οι άνεμοι έρχονται βροχές

    Την ίδια ώρα, οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν το Σάββατο στο νομό Ρεθύμνης προκάλεσαν κατολισθήσεις σε τρεις περιοχές.

    Στον επαρχιακό δρόμο από το Ρέθυμνο προς το Αρκάδι στην παλαιά εθνική οδό από το Πέραμα προς τα Ανώγεια και στον επαρχιακό δρόμο από τα Ανώγεια προς τα Ζωνιανά.

    Παράλληλα υποχώρησε το οδόστρωμα στο δρόμο από το Ρέθυμνο προς το Σπήλι με αποτέλεσμα για μία ώρα η κυκλοφορία να εκτελείται από μία λωρίδα, ενώ πέτρες και βράχια έπεσαν και στην Εθνική οδό Ηρακλείου Αγίου Νικολάου.

    Στις 9.30 το πρωί στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έφτασε σήμα κινδύνου από το πλοίο" Νιταλκο" που έπλεε ανοιχτά της Καρπάθου.

    Αμέσως απογειώθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα και προσέγγισε το φορτηγό πλοίο σημαίας βορείου Κορέας.

    Οι διασώστες περισυνέλεξαν τους πέντε αλλοδαπούς ναυτικούς και τους μετέφεραν προληπτικά στο κέντρο υγείας στην Κάρπαθο.

    Το πλοίο που είχε ξεκινήσει από τη Ρόδο με προορισμό το Ηράκλειο φορτωμένο με μάρμαρα παραμένει αγκυροβολημένο 100 μέτρα από τις ΒΔ ακτές της Καρπάθου.

    Στα θετικά ότι οι θυελλώδεις άνεμοι εξασθενούν σταδιακά και πλέον τα πλοία ταξιδεύουν στα πελάγη.

    Στις έξι το πρωί έφυγαν από τον Πειραιά τα πλοία για Κρήτη και από τις 12 το μεσημέρι εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια για τον αργοσαρωνικό, τις Κυκλάδες και το Β. Αιγαίο.

    Από την Δευτέρα, αναμένονται βροχές και μάλιστα στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

    Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη.

    [06] Κοινωνία

    Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων

    25/2/2007 3:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών προχώρησαν το πρωί κτηνοτρόφοι από τη Λάρισα, σ ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χαμηλή τιμή του γάλακτος. Οι κτηνοτρόφοι που έριξαν συμβολικά ποσότητες γάλακτος στο οδόστρωμα, καταγγέλλουν καρτέλ εμπόρων και τυροκόμων, για να ρίξουν τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περίπου είκοσι λεπτά. Νωρίτερα οι κτηνοτρόφοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Γόνων.

    [07] Κοινωνία

    Η Κυριακή της Ορθοδοξίας

    25/2/2007 2:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2007 6:37:57 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας εορτάστηκε το πρωί η Κυριακή της Ορθοδοξίας σε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη της Αθήνας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου. Ο εορτασμός της Αναστήλωσης των Εικόνων ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη δεξίωση που έδωσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην φτώχεια η οποία όπως τόνισε αποτελεί παγκόσμια μάστιγα για ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας Όπως ανέφερε ο κος Παπούλιας πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται ενώ τρια δις συνάνθρωποί μας ζουν με λιγότερα από δυο ευρώ την ημέρα . Κάλεσε δε την Εκκλησία να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτό. Στην αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τόνισε πως στην χώρα μας η Εκκλησία προσφέρει το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο μετά το κράτος , στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας .Πανηγυρική ήταν και η Θεία Λειτουργία που έγινε και στο Φανάρι, προεξάρχοτος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    [08] Κόσμος

    Για τις έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο

    Προκαλεί ο Γκιουλ

    25/2/2007 6:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ιδιαίτερα οξύς εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, μιλώντας για το θέμα των ερευνών για πετρέλαιο στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Γκιουλ, στις πρώτες του δηλώσεις από την ημέρα που τέθηκε το θέμα, τόνισε σε Τούρκους δημοσιογράφους, ενώ βρισκόταν εν πτήση προς το Πακιστάν, ότι οι πρωτοβουλίες των ελληνοκυπρίων στον περιβάλλοντα χώρο ενός νησιού που δεν τους ανήκει εξ ολοκλήρου είναι προβοκάτσια. Στην Κύπρο το πρωί ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο ζήτημα. "Δεν λέω τίποτε για το πετρέλαιο", ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    [09] Ιράκ

    Νέες επιθέσεις στο Ιράκ

    25/2/2007 2:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2007 2:45:42 μμ)

    Τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από τριάντα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην οικονομική σχολή του πανεπιστημίου Μουστανσαρίγια στην σιίτικη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τα περισσότερα θύματα είναι φοιτητές. Το πρωί ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίσθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στην ιρανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Η αστυνομία εκτιμά ότι η πρεσβεία δε ήταν ο στόχος της επίθεσης. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση Αμερικανικών και Ιρακινών δυνάμεων για την ασφάλεια της πρωτεύουσας. Ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα του σχεδίου και ανέφερε ότι ιρακινές και αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν περί τους 400 ύποπτους αντάρτες από την έναρξη της εφαρμογής του εδώ και δέκα ημέρες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους αποστέλλει ακόμη 21.500 στρατιώτες στο Ιράκ, οι περισσότεροι από τους οποίους θα αναπτυχθούν στην Βαγδάτη, ενώ περίπου 4.000 στην επαρχία Ανμπάρ.

    [10] Μ. Ανατολή

    Του Ισραηλινού στρατού

    Επιχείρηση στη Ναμπλούς

    25/2/2007 3:29:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλη επιχείρηση για την σύλληψη εννέα ατόμων τα οποία καταζητούνται ως δράστες επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ αλλά και για τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών πραγματοποίησε ο Ισραηλινός στρατός στη Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης. Εκατοντάδες στρατιώτες και δεκάδες θωρακισμένα οχήματα απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, ενώ έδωσαν εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες καουτσούκ στις συγκρούσεις. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα στρατεύματα χρησιμοποίησαν σφαίρες καουτσούκ και δρακρυγόνα εναντίον Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες και κομμάτια από τσιμέντο ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο στρατιώτες από ένα εκρηκτικό μηχανισμό. Ο ισραηλινός στρατός δεν ανακοίνωσε πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση. Μεταξύ αυτών που καταζητούνται από τον στρατό είναι, σύμφωνα με κατοίκους, μέλη των Ταξιαρχιών Αλ Ακσα και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Ο κυβερνήτης της πόλης, Καμάλ αλ-Σέιχ, χαρακτήρισε την σημερινή επιχείρηση ως την μεγαλύτερη στην πόλη από το 2004.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκες των "αιωνίων" πριν το μεγάλο ντέρμπι

    25/2/2007 11:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Προθέρμανση" με νίκες πριν το μεγάλο μεταξύ τους παιχνίδι έκαναν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στη Σούπερ Λίγκα. Οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν με τους βαθμούς της νίκης από την Κρήτη κερδίζοντας με 2-1 τον Εργοτέλη ο οποίος "ξύπνησε" στα τελευταία λεπτά. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός με τη μηχανή στο ρελαντί δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ με 3-0. Η ΑΕΚ έμεινε "ζωντανή" στο κυνήγι της δεύτερης θέσης καθώς πήρε το βαθμολογικό τρίποντο στην Καλαμαριά κερδίζοντας τον τοπικό Απόλλωνα με 2-1. Ο Άρης ξαναπέρασε μόνος τέταρτος στην βαθμολογία κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 3-1 και εκμεταλλευόμενος την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Τούμπα από την Λάρισα. Οι "βυσσινί" έφεραν τούμπα το ματς πετυχαίνοντας την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας με 3-1 στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής. Ο Ατρόμητος κέρδισε με 1-0 τον καταδικασμένο με υποβιβασμό Ιωνικό, ενώ ο Πανιώνιος νίκησε με 3-1 την Κέρκυρα. Τέλος στη Ξάνθη η ακριτική ομάδα έμεινε στο 0-0 με το Αιγάλεω. Συνοπτικά τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής: ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-3 (2 Κόζλεϊ (αυτ.) 49 Φωτάκης, 53 Φέρστερ, 67 Κόζλεϊ) Ατρόμητος Αθηνών-Ιωνικός 1-0 (69 Λουτσιάνο πεν.) Ξάνθη-Αιγάλεω 0-0 Πανιώνιος-Κέρκυρα 3-1 (20 Γουνδουλάκης, 43 Τζιμπούρ, 76 Μπερτέ 51 Ντακόλ) Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-2 (86 Κοιλιάρας 21 Παπάς, 78 Σέζαρ) Παναθηναϊκός-Ηρακλής 3-0 (11 Παπαδόπουλος, 43 Μάντζιος, 66 Ρομέρο) Άρης-ΟΦΗ 3-1 (12 Κόκε, 43, 61 πεν. Π.Κόστα 49 Οφορίκουε) Απόλλων Καλαμαριάς-ΑΕΚ 1-2 (17 Μπούσι 14 Φυτανίδης (αυτ.), 58 Σέζαρ πεν.) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 59 2. Παναθηναϊκός 48 3. ΑΕΚ 46 4. Άρης 33 5. ΠΑΟΚ 32 6. Λάρισα 31 7. ΟΦΗ 30 8. Ατρόμητος 30 9. Πανιώνιος 29 10. Εργοτέλης 27 11. Ξάνθη 27 12. Αιγάλεω 27 13. Κέρκυρα 26 14. Απόλλων Καλαμαριάς 25 15. Ηρακλής 22 16. Ιωνικός 4

    ΣΚΟΡΕΡΣ: 13 γκολ: Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Ριβάλντο (Ολυμπιακός) 12 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Μίετσελ (ΠΑΟΚ) 10 γκολ: Καστίγιο (Ολυμπιακός) 9 γκολ: Ζούλιο Σέζαρ (ΑΕΚ), Κόκε (Άρης), Ντρούλιτς (ΟΦΗ), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός)

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε το διπλό η ΑΕΚ

    25/2/2007 11:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αναπτέρωσε τις ελπίδες της η ΑΕΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης μετά τη νίκη που πέτυχε επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς εκτός έδρας με 2-1. Στο 8 η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Μόρα αποκρούσθηκε αρχικά από τον Κόβατς και στην συνέχεια από το οριζόντιο δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα, η Ένωση άνοιξε το σκορ, όταν ο Μαντούκα έκανε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ο επερχόμενος Καμπάνταης έκανε προβολή, παρενεβλήθη ο Φυτανίδης και η μπάλα κατέληξε στην εστία του Κόβατς 0-1. Στο 17 κι ενώ οι αμυντικοί της ΑΕΚ είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, υπήρξε ασυνεννοησία με τον Σορεντίνο, ο Παπασταθόπουλος έχασε την μπάλα και ο Ουέλινγκτον που καραδοκούσε την έδωσε στον Μπούσι, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το "δώρο" που του παρουσιάσθηκε ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους 1-1. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ διατήρησε την εδαφική υπεροχή, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, αφού οι προσπάθειες των "κίτρινων" σταματούσαν έξω από την περιοχή του Κόβατς. Στο 38 ο Καμπάνταης πλαγιοκόπησε την άμυνα του Απόλλωνα, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο επερχόμενος Ιβιτς πλάσαρε δυνατά και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην Ένωση. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και στο 50 ο Σέζαρ έχασε μία ευκαιρία απ΄ αυτές που δεν ...χάνονται. Ο Μαντούκα έκανε μία από τις γνωστές επελάσεις του από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη σέντρα, όμως ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ένωσης, που ήταν αμαρκάριστος, βρήκε την μπάλα πάνω στην κίνηση και την έστειλε απελπιστικά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ιβιτς κινήθηκε κατά μέτωπο προς την εστία του Κόβατς και ο Καραλιόπουλος τον ανέτρεψε από πίσω, ελάχιστα έξω από την περιοχή. Ο Πειραιώτης διαιτητής, Γιάννης Τσαχειλίδης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Απόλλωνα (σ.σ. αντί για κόκκινη, αφού ο Σέρβος ήταν σε προφανή θέση για γκολ), ενώ παρατήρησε και τον Ζήκο, ο οποίος έσπευσε να διαμαρτυρηθεί. Το φάουλ εκτέλεσε ο Ιβιτς, αλλά η μπάλα βρήκε στο τείχος και προσέκρουσε στο δοκάρι του Κόβατς, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1. Η πίεση της ΑΕΚ "καρποφόρησε" στο 58, όταν ο Φυτανίδης έπιασε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Τσαχειλίδης έδειξε την "άσπρη βούλα". Ο σπεσιαλίστας Σέζαρ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κόβατς (που έπεσε σωστά) και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ 1-2. Με την σέντρα, λίγο έλειψε να γίνει το 2-2, αλλά ο Ζήκος πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή από την υπέροχη ενέργεια του Σιλά. Στο 69 ο Ζήκος βρήκε τον Ζέζαρ που μπήκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι, με μοναδικό αντίπαλο τον Κόβατς, έστειλε την μπάλα και πάλι ψηλά πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Το "ρεσιτάλ" χαμένων ευκαιριών συνεχίσθηκε, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο Ουέλινγκτον βρέθηκε μόνος προ του Σορεντίνο -μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Μπούσι- αλλά αδράνησε, με αποτέλεσμα το πλασέ του να μην έχει την απαιτούμενη δύναμη για να νικήσει τον Ιταλό τερματοφύλακα που μπλόκαρε ανέλπιστα την μπάλα. Κίτρινες : Σιλά, Ουέλινγκτον, Καραλιόπουλος, Φυτανίδης - Μόρας, Ζήκος, Μαντούκα Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά) Απόλλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Φυτανίδης, Γαλανόπουλος, Κόλτσης, Ουέλινγκτον (90΄+ Ντουντούκης), Φαβάλι, Μπούσι, Σιλά, Καραλιόπουλος (75` Χαλαουανί), Σαμουηλίδης (85` Δρόσος), Βέλα Τζούνιορ. ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Καφές, Μόρας, Τσιρίλο (63` Πλιάτσικας), Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος, Μαντούκα (90΄ Καπετάνος), Ζήκος, Ιβιτς (66` Τόζερ), Καμπάνταης, Ζούλιο Σέζαρ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη-ανάσα ο Πανιώνιος

    25/2/2007 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το τρίποντο της νίκης που χρειάζονταν για να ανασάνει βαθμολογικά, πήρε ο Πανιώνιος από την Κέρκυρα την οποία νίκησε με 3-1 στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ στο 20 1-0, όταν μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπρέσκα που πέρασε δύο παίκτες της Κέρκυρας σούταρε με δύναμη για να πεταχτεί ο Γουνδουλάκης και με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 43 οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους με τον Τζιμπούρ, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή με δυνατό σουτ νίκησε τον Σιντιμπέ 2-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πανιώνιος λίγο έλειψε να σκοράρει και τρίτη φορά, αλλά το σουτ που έκανε ο Μάκο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του νησιού των Φαιάκων κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Στο 51 ο Ντακόλ έπιασε το δυνατό δεξί σουτ το οποίο κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κένινγκ, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για να φθάσει στην ισοφάριση. Αντίθετα, ο Πανιώνιος στο 76 τριπλασίασε τα τέρματά του με τον Μπερτέ. Σε σύγχιση στην περιοχή της Κέρκυρας, έπειτα από κόρνερ του Μπρέσκα, ο Λουρένσο με τον Πλετς δεν κατάφεραν να σκοράρουν, για να φθάσει η μπάλα στον Μπερτέ ο οποίος την προώθησε στα δίχτυα 3-1. Κίτρινες: 6 Μοσχογιάννης, 17 Γκουστάβο Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς) Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Μπρέσκα, Τσκιτισβίλι (77` Κόντε), Μάκος, Γουνδουλάκης (70` Αραβίδης), Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ (85` Καρνέιρο), Λουρένσο Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές):Σιντιμπέ, Σίκοφ, Μοσχογιάννης, Γκουστάβο, Σκούφαλης (32` Φότι), Ντάκολ, Γκουέλα, Καρβάλιο, Βαρτζιώτης, Πετράς (75` Καγκιούζης), Τόσκας (46` Τζαβέλας)

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σε τροχιά UEFA ο Άρης

    25/2/2007 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την έξοδο στο κύπελλο UEFA φλερτάρει και πάλι ο Άρης που έμεινε μόνος στην τέταρτη θέση μετά την νίκη του επί του ΟΦΗ με 3-1. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα, και ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 12ο λεπτό ο Παλαθουέλος με βαθιά μπαλιά έβγαλε τον Κόκε στην πλάτη της άμυνας των Κρητικών και ο Ισπανός πέρασε όμορφα τη μπάλα πάνω από τον Σηφάκη ανοίγοντας το σκορ 1-0. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Χαλκιάς έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Οφορίκουε στο 27 ενώ έξι λεπτά αργότερα εξουδετέρωσε το γυριστό του Ουέλινγκτον. Κι ενώ οι παίκτες του Ράινερ Μάουρερ είχαν ισορροπήσει το ματς, ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Πάουλο Κόστα στο 42 έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων 2-0 στους "κίτρινους" και τους έφερε πιο κοντά στη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να μειώσουν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 49. Ο Οφορίκουε έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με δυνατό σουτ νίκησε τον Χαλκιά, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς 2-1. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, αφού στο 61 ο Χαβίτο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μονιάκη και ο Πάουλο Κόστα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα "έγραψε" το 3-1. Ο ΟΦΗ προσπάθησε στη συνέχεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως ο Χαλκιάς (απέκρουσε στο 63 σουτ του Οφορίκουε) και το δοκάρι (σταμάτησε στο 71 την προσπάθεια του Κωνσταντινίδη) διαφύλαξαν το προβάδισμα και τη νίκη του Άρη. Κίτρινες: Ουέλινγκτον, Πίτσος Διαιτητής: Μαζαράκος (Άρτας) Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Χαλκιάς, Κοΐρα (60΄ Τούτα), Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Νεμπεγλέρας, Παλαθουέλος, Χαβίτο, Γιόναν Γκαρσία (77΄ Νασιμέντο), Κόκε (84΄ Γκουγκουλιάς), Πάουλο Κόστα ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ουέλινγκτον, Αρβανίτης, Πίτσος (79΄ Ρουμπάκης), Ντρούλιτς, Νουαφόρ, Οφορίκουε, Τσίπεφ (57΄ Μονιάκης), Σφακιανάκης, Κωνσταντινίδης, Σίμιτς

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο ρελαντί ο Παναθηναϊκός

    25/2/2007 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα τον Ηρακλή με 3-0 στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" χωρίς τον Σωτήρη Νίνη, που έμεινε εκτός αποστολής, πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και επέβαλαν τον ρυθμό τους, απέναντι στους παίκτες του "γηραιού" που δεν φάνηκαν ικανοί να αντιδράσουν. Στο 5 και στο 8 Μάντζιος και Ιβανσιτς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις πρώτες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, όμως το κατάφερε στο 11ο λεπτό ο Παπαδόπουλος. Ο Ιβανσιτς εκμεταλλεύθηκε λάθος των αμυντικών του Ηρακλή, έδωσε την μπάλα στον διεθνή επιθετικό, που με την βοήθεια της "κόντρας" που έβαλε ο Μαυρογενίδης, έστειλε με ψηλοκρεμαστό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Φιλίπκο 1-0. Στο επόμενο λεπτό, ο Φιλίπκο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια τα σουτ του Ρομέρο από καλή θέση, ενώ στο δίλεπτο 33-34 Σίσιτς και Ιωαννίδης δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Εμπέντε. Στο 43ο λεπτό, ο Ρομέρο εκτέλεσε κόρνερ, ο Βύντρα έπιασε την πρώτη κεφαλιά και μετά από σύγχυση στα καρέ του Ηρακλή, ο Μάντζιος την προώθησε με νέα κεφαλιά στην εστία του "γηραιού", δίνοντας ασφαλές προβάδισμα στον Παναθηναϊκό 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Μουνιόθ διατήρησαν με χαρακτηριστική άνεση τα κεκτημένα και μάλιστα, χωρίς να πιεσθούν ιδιαίτερα, διεύρυναν την έκταση στο σκορ. Στο 66 ο Βίκτορ σούταρε από το ύψος της περιοχής και ενώ η μπάλα πήγαινε μακριά από την εστία του Φιλίπκο, ο επερχόμενος Ρομέρο έκανε το 3-0 με κοντινό πλασέ. Η καλύτερη φάση που δημιούργησε ο Ηρακλής σημειώθηκε στο 75ο λεπτό, αλλά ο Μόρις πρόλαβε την τελευταία στιγμή να "κλέψει" την μπάλα από τα πόδια του Ερέρα που ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Εμπέντε. Κίτρινες : Μάντζιος - Μαυρογενίδης Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης) Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Εμπέντε, Μπόβιο, Μόρις, Γκούμας, Παπαδόπουλος (54` Σαλπιγγίδης), Λεοντίου (69` Θεοδωρίδης), Βύντρα, Μάντζιος, Ιβανσιτς (59` Βίκτορ), Νίλσον. Ηρακλής (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Φιλίπκο, Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Ρίβας (65` Χλωρός), Ιωαννίδης, Ερέρα, Παπαστεργιανός, Δρούγας (46` Καπετάνος), Δέντσας, Σίσιτς (46` Πρίττας).

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βήμα τίτλου ο Ολυμπιακός

    25/2/2007 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό που κέρδιζε με 2-0 στο 78 παραλίγο να μετατραπεί σε εφιάλτη για τους "ερυθρόλευκους" καθώς οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 (86), ενώ είχαν και δοκάρι στις καθυστερήσεις. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε ακόμη τρεις πόντους στο σακούλι του και διατήρησε την διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Παππάς (21), Σέζαρ (78), για να μειώσουν οι γηπεδούχοι με τον Κοιλιάρα τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (86) Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για τους πρωταθλητές. Στο 8 ο Χίμπλινγκερ μπερδεύτηκε με τον Πόσα αλλά ο Αυστριακός έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Στο 15 ο Εργοτέλης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του, όταν ο Ίαστσουκ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη, όμως το χλιαρό σουτ που έκανε εξουδετέρωσε ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 21, όταν μετά από σέντρα του Οκκά, πετάχτηκε ο Παππάς και νίκησε τον Πόσα 0-1. Ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Φραγκουλάκης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη που πραγματοποίησε σωτήρια έξοδο αφού έκλεισε τον παίκτη του Εργοτέλη και του απέσπασε την μπάλα. Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός με τους ταχύτατους Παππά και Οκκά έχασε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Στο 56 μόνος με τον Πόσα δεν κατάφερε να σκοράρει, όπως και ο Οκκάς τρία λεπτά αργότερα (59) που έστειλε την μπάλα άουτ. Ακολούθησαν δύο ακόμη καλές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Οκκά, στο 60, όταν και πάλι μόνος με τον Πόσα δεν τον νίκησε ούτε αυτή τη φορά, ενώ στο 62 σε δυνατό μακρινό σουτ που έκανε απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη. Στο 63 σουτ του Ζεβλάκοφ απέκρουσε ο Πόσα, όπως έκανε και στο 76΄ σε σουτ του Μπόρχα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφθασε στον Μάριτς, αλλά ούτε και αυτός κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο του Εργοτέλη. Δύο λεπτά όμως αργότερα και συγκεκριμένα στο 78 ότι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί του Ολυμπιακού, το έκανε ένας αμυντικός. Ο Ζούλιο Σέζαρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-2. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Εργοτέλη τα έδωσαν όλα με στόχο να μειώσουν και να φθάσουν στην ισοφάριση και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν. Στο 86 ο Κοιλιάρας με συρτό σουτ μείωσε σε 1-2, ενώ στις καθυστερήσεις έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα με τον Μπούντιμιρ, όταν κεφαλιά που έπιασε έφυγε άουτ, στη συνέχεια με τον Τάσιτς που επίσης με κεφαλιά την έστειλε στη συμβολή των δοκαριών του Νικοπολίδη και τέλος με τον Κορδονούρη, ο οποίος αφού απέφυγε τον Νικοπολίδη και πλάσαρε προς την εστία για να επέμβει στη γραμμή ο Σέζαρ και να απομακρύνει. Κίτρινες: 32΄ Πάντος, 38. Χίμπλινγκερ, 51` Μιλάντιν, 70` Μπόρχα, 73` Ανατολάκης Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης) Εργοτέλης: Πόσα, Μιλάντιν, Ζαπρόπουλος, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Τάσιτς, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (55` Μπουντιμίρ), Κοιλιάρας, Ίαστσουκ (90` Θάνος), Μελισσάς (66` Νατσέφσκι). Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος (46` Ντομί), Ανατολάκης, Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Στολτίδης (75` Ταραλίδης), Τοροσίδης, Παππάς (80` Μενδρινός), Μάριτς, Οκκάς, Μπόρχα.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μοιράστηκαν τα πάντα στη Ξάνθη

    25/2/2007 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο μηδέν κόλλησαν η Ξάνθη με το Αιγάλεω σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τα πάντα, αλλά τελικά έμειναν στο ισόπαλο αποτέλεσμα (0-0). Το Αιγάλεω εύρισκε πιο εύκολα διαδρόμους προς την εστία της Ξάνθης, η οποία έδειξε αδυναμία να διασπάσει την άμυνα του Σίτι. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο το Αιγάλεω μπορούσε να σκοράρει και να φύγει με το διπλό από την Ξάνθη αν ήταν πιο εύστοχος ο Σκοπελίτης όταν μόνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ξάνθη δημιουργήθηκε στο 12 όταν σουτ του Λαμπριάκου έξω από την περιοχή εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Γιάννου. Ένα λεπτό αργότερα το Αιγάλεω υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού του Νικολόπουλου, στη θέση του οποίου ο Στέλιος Πούλος πέρασε τον Τουρνά. Ο τελευταίος μπήκε δραστήριος στο παιχνίδι και στο 18 μετά από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά για να απέκρουσε ο Μάλαρτζ, ενώ στο 25 έβγαλε την μπάλα για τον Μουστογιάννη, ο οποίος από πλάγια έπιασε σουτ που κατέληξε άουτ. Η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της και στο 37` κεφαλιά του Καζάκη φεύγει άουτ, ενώ στο 44 ο ίδιος παίκτης κάνει το γυριστό σουτ που απέκρουσε όμως ο Γιάννου. Στο δεύτερο ημίχρονο το Αιγάλεω ήταν αυτό που μπήκε πιο φουριόζο στον αγώνα και στο 52 σε εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή έδιωξε με υπερένταση ο Μάλαρτζ, ενώ στο 61 ο Σκοπελίτης αφού κατάφερε να περάσει ακόμη και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Κίτρινες: 27` Ψωμάς, 40΄ Σκοπελίτης, 45` Άντζας, 55΄ Μάριτς, 57΄Μουστόγιαννης, 59` Τσάτσος, 90` Τουρνάς. Διαιτητής: Ζολώτας (Θεσσαλονίκης) Ξάνθη (Σάββας Κωφίδης): Μάλαρτζ, Κοντοδήμος, Μαχράτζε, Ζουέλα, Κωστούλας, Αντζας, Κιντάνα (87` Μπαϊκαρά), Λαμπριάκος, Γαρπόζης (55` Ολισαντέμπε), Μάνσο (76` Βρύζας), Καζάκης. Αιγάλεω (Στέλιος Πούλος): Γιάννου, Ψωμάς, Σίμανεκ (50` Μάριτς), Εντουσέι, Παπουτσής, Σκοπελίτης, Ομο, Μουστογιάννης (70` Γιάντσετιτς), Τσάτσος, Νικολόπουλος (13` Τουρνάς), Σέζαρεκ.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σπουδαίες επιδόσεις στο "Αθήνα 2007"

    25/2/2007 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ελένη Φιλάνδρα, ο Λούης Τσάτουμας αλλά και η Κατερίνα Θάνου πέτυχαν εντυπωσιακές επιδόσεις στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου "Αθήνα 2007" που έγινε στο ΣΕΦ. Εκτός όμως από τους ξένους, όπου ξεχώρισε η Ισπανίδα Ρουθ Μπεϊτία στο ύψος με 2.01μ που είναι και η 2η καλύτερη φέτος στον κόσμο, έλαμψε και το άστρο πολλών Ελλήνων αθλητών και αθλητριών όπως του Λούη Τσάτουμα στο μήκος, της Κατερίνας Θάνου στα 60μ, της Ελένης Φιλάνδρα στα 800μ όπου κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ και της Πέρσας Χατζηνάκου στο ύψος η οποία σφράγισε το εισιτήριο για το ευρωπαϊκό του Μπέρμιγχαμ. Η Φιλάνδρα που είχε πιάσει ήδη το όριο για το Μπέρμιγχαμ κατέβηκε στην κούρσα των 800μ χωρίς άγχος και με 2.03.45 κατέρριψε το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ της Νάντια Εφεντάκη που ήταν 2.03.60 από τις 8 Φεβρουαρίου 2004 στην Παιανία. "Είμαι ευχαριστημένη για το ρεκόρ, το οποίο το περίμενα. Αν δεν είχα κλειστεί κατά την διάρκεια της κούρσας από μία αντίπαλό μου θα έκανα κάτω από 2.03.00", δήλωσε η αθλήτρια του ΠΓΣ. Η Κατερίνα Θάνου αναδείχθηκε νικήτρια με 7.24 στα 60μ, δείχνοντας σταθερή στους χρόνους της, αφού η καλύτερη φετινή της επίδοση είναι 7.22 από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Παιανία. Η Γωγώ Κοκλώνη, που ήταν 3η πίσω από την Ρωσίδα Μπολικόβα, βελτίωσε κι άλλο την φετινή της επίδοση, αφού τερμάτισε σε 7.33 (είχε 7.36 από την περασμένη Τετάρτη στο Βαλκανικό). "Αισθανόμουν πολύ καλά, χωρίς πίεση κι έτρεξα άνετα. Εκανα την καλύτερη κούρσα μου. Ο χρόνος μου μπορούσε να είναι και καλύτερος", είπε η Θάνου. Η Ρωσίδα Αλεξάντρα Αντόνοβα πρώτευσε στα 60μ εμπόδια με 7.93 που είναι νέο ρεκόρ σταδίου. Η Φλώρα Ρεντούμη επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση που βρίσκεται, αφού τερμάτισε σε 8.05, επίδοση με την οποία είχε κερδίσει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Παιανία. Στο ύψος γυναικών, η Πέρσα Χατζηνάκου κατετάγη 3η με 1.90μ, όμως σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ (απόλυτο, αφού είναι η καλύτερη επίδοσή της σε ανοικτό και κλειστό) και παράληλα έπιασε το όριο για το Μπέρμιγχαμ. Η Μαρούλα Παπαγεωργίου με την Αντωνία Στεργίου πέρασαν το 1.84μ και η Σουλτάνα Παπασωτηρίου το 1.80μ. Νικήτρια ήταν η Ρουθ Μπεϊτία, πρωταθλήτρια Ευρώπης κλειστού στίβου το 2005 στη Μαδρίτη. Η Ισπανίδα άλτρια υπερέβη τα 2.01μ με την πρώτη μάλιστα προσπάθειά της και σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ και μία από τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος στον κόσμο. Ο Λούης Τσάτουμας αναδείχθηκε νικητής με 8.06μ, στο μήκος όμως δεν "κατέβηκε" ο Ιρβινγκ Σαλαντίνο ο οποίος ήταν ο μεγάλος άτυχος των αγώνων, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού. Στο μήκος γυναικών νικήτρια ήταν η Κουβανή "ασημένια" παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ελσίνκι, Γιαργκέλις Σαβίνε, με 6.70μ, με δεύτερη την Πορτογαλίδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό, Νάιντε Γκόμεζ (6.59μ) και 3η την Ρωσιδα Ιρινα Σιμάγκινα, 2η το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Η Γιάννα Καφετζή με την Παναγιώτα Κουτσιουμάρη είχαν καλύτερα άλματα στα 6.39μ και 6.31μ αντιστοιχα. Στα 400μ των ανδρών ο Κρις Λόιντ από την Κοινοπολιτεία της Δομίνικα με 46.28 επικράτησε των Κάρλος Σάντα (Δομινικανή Δημοκρατια) και Νταβίντ Κανάλ (Ισπανία) που τερμάτισαν σε 46.66 και 47.86 αντιστοιχα. Στα 400μ των γυναικών νικήτρια ήταν η Ρουμάνα Ιονέλα Μανολάκε με 53.07. Στο επί κοντώ πρώτευσε ο Γερμανός Μπιορν Οτο με 5.70μ, με δεύτερο τον Βούλγαρο Σπας Μουχάλοφ με 5.55μ (ο Μάριος Ευαγγέλου με τον Κώστα Φιλιππίδη πέρασαν τα 5.20μ), ενώ στα 1.500μ νικητής ήταν ο Κενυάτης Σαντράκ Κορίρ με 3.36.30.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη Ευρώπης για τον Ατρόμητο

    25/2/2007 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύτιμη νίκη με 1-0 πέτυχε ο Ατρόμητος επί του Ιωνικού. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία του Ιωνικού και μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Λουτσιάνο και ο Μαγκντί ανέλαβαν τις επιθετικές πρωτοβουλίες, προσπαθώντας με σουτ από μακριά να σκοράρουν. Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 43, όταν ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός σούταρε δυνατά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ραμίρες. Στο δεύτερο ημίχρονο, το "σκηνικό" του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με μόνη εξαίρεση την αύξηση της πίεσης που άσκησαν οι γηπεδούχοι για να φτάσουν στο πολύτιμο γκολ. Παρ΄ όλα αυτά, ο Ιωνικός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, αλλά ο Μπαστιανίνι στο 52ο λεπτό, απέτυχε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, σουτάροντας άουτ, μετά από ατομική ενέργεια του Ονουάτσι. Ανάλογη τύχη είχε το σουτ που έκανε ο Κορακάκης στο 60 και εννέα λεπτά αργότερα (69) ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ (1-0), καθώς ο Λουτσιάνο ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε από τον Ουκάρ. Μάλιστα, στο 74ο λεπτό οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αλλά ο Ραμίρες απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη το δυνατό σουτ που έκανε ο Λαζανάς από το ύψος του πέναλτι. Κάπου εκεί κρίθηκε και το αποτέλεσμα, αφού οι γηπεδούχοι φρόντισαν στα τελευταία λεπτά να κρατήσουν το γκολ του Λουτσιάνο, που δεν αποκλείεται να αποδεχθεί "χρυσό" στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Κίτρινες : Κουτσοσπύρος, Παγώνης - Παβιό Διαιτητής: Γκαϊτατζής (Δράμας) Ατρόμητος (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ανδριόλας, Γεωργίου, Ρόβας, Ντόε (58` Κουτσοσπύρος), Ολιβέιρα, Παγώνης, Λουτσιάνο, Ιωάννου (82` Σανόκο), Λαζανάς, Κορακάκης, Μαγκντί (85` Κατεμής). Ιωνικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Ουκάρ, Μελαμπιανάκης, Σίμος, Σωτήρχος (70` Φανγκουέιρο), Ονουάτσι, Κωλέτσης (83` Μακόρ), Παβιό (87` Κακαράς), Μπαστιανίνι.

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το έφερε Τούμπα η Λάρισα

    25/2/2007 6:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άλμα σωτηρίας έκανε η Λάρισα που απέδρασε με τους βαθμούς από την Τούμπα πετυχαίνοντας την απόλυτη ανατροπή, καθώς σε αγώνα για την 23η ημέρα, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του ΠΑΟΚ με 3-1. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στην "καρδιά" της άμυνας των Λαρισινών. Εκεί, όπου ο Κόζλεϊ "δίκην επιθετικού" και στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στο δεξί "παραθυράκι" του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτσόλη (1-0). Παρά το γκολ που δέχθηκαν, οι παίκτες του Δώνη δεν απογοητεύθηκαν και σταδιακά κατάφεραν να ισορροπήσουν τον ρυθμό του αγώνα, αφού επί της ουσίας δεν άφησαν περιθώρια στον ΠΑΟΚ να απειλήσει τον Κοτσόλη. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαν πολύ πιο δυνατά από τους γηπεδούχους και μέσα σε πέντε λεπτά κατάφεραν να αλλάξουν άρδην την κατάσταση, εκμεταλλευόμενοι άριστα την αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Στο 49 ο Φωτάκης νίκησε "κατά κράτος" τον Ιντιο και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε (1-1), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ο δημιουργός της ανατροπής. Συγκεκριμένα, εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από αμυνόμενους και επιτιθέμενους φτάνοντας στον Φέρστερ, ο οποίος με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύθηκε να δώσει προβάδισμα στους "βυσσινί"1-2. Με κύριο εκφραστή τον Αλωνεύτη από την αριστερή πτέρυγα έφτασαν αρκετές φορές κοντά στην περιοχή του Φερναντεζ και στο 68` «σφράγισαν» την σπουδαία νίκη τους. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός πλαγιοκόπησε την άμυνα του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, έκανε παράλληλη σέντρα, ο επερχόμενος Κόζλεϊ διαμόρφωσε το 1-3 και "εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ. Κίτρινες : Μπαρκαουάν - Διγκόζης, Βενετίδης, Κόζλεϊ, Μπασιλά Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών) ΠΑΟΚ (Γιώργος Παράσχος): Φερναντεζ, Ηλιάδης (25` Μουμίν), Μπαλάφας (76` Αθανασιάδης), Μπαρκαουάν, Βαγγελης, Τόργκελε, Αραμπατζής, Γεωργιάδης, Μελισσης, Μίετσελ, Ιντιο (63` Γκονζάλες). Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Βενέτης (28` Μπαχράμης/74` Αλεξάνδρου), Διγκόζης, Βενετίδης, Φωτάκης, Φέρστερ, Μπασιλά, Καλατζής (83΄ Βάλλας), Αλωνεύτης, Κόζλεϊ.

    [21] Μπάσκετ

    Άνετη νίκη του Ολυμπιακού

    25/2/2007 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν είχαν αντίπαλο κάτω από τα καλάθια οι Σχορτσιανίτης (18π.) και Μπουρούσης (13π.-13ρ.) με αποτέλεσμα να δίνουν εύκολες λύσεις στον Πίνι Γκέρσον και να συμβάλλουν τα μέγιστα στην εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Αμαρουσίου με 71-53. Κεφάτος μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και με γρήγορες εκτελέσεις από την περιφέρεια, δια χειρός Πεν-Βασιλόπουλου, εκτόξευσε τη διαφορά γρήγορα στο +10 (14-4). Όταν μάλιστα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Σχορτσιανίτης το Μαρούσι κατέρρευσε. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ αφού απέσπασε γρήγορα 3 φάουλ από τον Εϊμπραμς σημείωσε και 6 σερί πόντους και διαμόρφωσε το 20-6 για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο 25-10. Στη δεύτερη περίοδο η έλειψη διάρκειας που παρατηρήθηκε στην αναμέτρηση με την Μπανταλόνα έκανε την επανεμφάνιση της και οι φιλοξενούμενοι με καλή άμυνα σημείωσαν σερί 13-0 και μείωσε στο -4 (30-26), για να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -7 (33-26). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το 53-39 και ουσιαστικά το παιχνίδι είχε τελειώσει. Στον τελευταίο δεκάλεπτο πρωταγωνίστησε σε άμυνα και επίθεση ο Βασιλόπουλος και οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν άνετα στο τελικό 71-53. Τα δεκάλεπτα: 25-10, 33-26, 53-39, 71-53 Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Πεν 6 (2), Παπαμακάριος 3 (1), Ακερ 10 (1), Στεφάνοφ 3 (1), Ζίζιτς, Μπουρούσης 13 (13ρ.), Ντόμερκαντ 3 (1), Χαρίσης 2, Μπάρλος 2, Βασιλόπουλος 11 (3), Σχορτσιανίτης 18. Μαρούσι (Ντάρκο Ρούσο): Τζαζβιν 2, Συμεωνίδης 2, Χαραλαμπίδης 8 (2), Κυρίτσης 8, Σεϊμπούτις 11 (3), Εϊμπραμς 6, Στεφανίδης 4, Κολώκας 3, Καϊμακόγλου 9 (1), Γιαννουλάκος.

    Ίδρωσε ο ΠΑΟΚ

    Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 78-72 του Απόλλωνα Πατρών στο κλειστό της Πυλαίας για την 18η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών και απολαμβάνει τη μοναξιά στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν και πάλι ο Στσεπάνοβιτς με 24 πόντους, ενώ από τους Αχαιούς, που υπέστησαν την 8η εκτός έδρας ήττα τους και παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, ξεχώρισε ο Ολιβερ με 26. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι καθ΄όλη τη διάρκειά του, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Ουσιαστικά οι Θεσσαλονικείς "καθάρισαν" το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, όταν με μπροστάρη τον Στσεπάνοβιτς και άξιο συμπαραστάτη του τον Πάσαλιτς σημείωσαν επιμέρους σκορ 12-3 και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +14 (59-45). Στον... επίλογο της αναμέτρησης οι εκνευριστικά άστοχοι από τα 6.25 Αχαιοί (2/12) βρήκαν προσωρινά λύση από τον Μπίτσαμ και με τον Ολιβερ να διατηρεί... ανοιχτή γραμμή με το αντίπαλο καλάθι προσπάθησαν για την ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ακόμη και στους 3 πόντους, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις από τον Οστοϊτς και έφτασε στο τελικό 78-72. Τα δεκάλεπτα:18-16, 36-33, 59-45, 78-72 ΠΑΟΚ (Κώστας Πιλαφίδης): Πάρκερ 7, Βεργίνης, Στσεπάνοβιτς 24 (4), Οστοϊτς 14, Χαριτώπουλος, Καλαμπόκης 6 (1), Κογιαντίνοβιτς 3 (1), Κούβελας, Αγαδάκος 8, Πάσαλιτς 16. Απόλλων Πατρών (Ίβιτσα Μπούριτς): Θεοδωράκης, Εκινε 2, Κουμπουρας 8, Γιοσίποβιτς 4, Μπίτσαμ 8 (2), Ολιβερ 26 (2), Γκάρνερ 5 (1), Μπόζοβιτς 9, Στάρτσεβιτς, Παχάλης 10 (1), Σταυρόπουλος.

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: ΑΕΚ-Μακεδονικός 87-66 Άρης-Πανιώνιος 80-70 Ολυμπιάδα Π.-Ολύμπια Λάρισας 72-80 Αιγάλεω-Παναθηναϊκός 62-90 ΑΕΛ-Πανελλήνιος 65-85

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 34 2. Ολυμπιακός 33 3. Άρης 32 4. ΠΑΟΚ 30 5. Πανιώνιος 29 6. Ολύμπια Λάρισας 29 7. Πανελλήνιος 27 8. Ολυμπιάδα Πατρών 26 9. Μαρούσι 25 10. ΑΕΚ 24 11. Αιγάλεω 23 12. Απόλλων Πατρών 23 13. Λάρισα 22 14. Μακεδονικός 21

    [22] Βόλεϊ

    Αμετάβλητη η κορυφή στο βόλεϊ

    25/2/2007 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς εκπλήξεις συνεχίστηκε το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 ανδρών με τους πρωτοπόρους να πετυχαίνουν εύκολες νίκες επί των αντιπάλων τους. Ο Παναθηναϊκός με τη μηχανή στο ρελαντί νίκησε με 3-0 την Ορεστιάδα, ενώ με το ίδιο σκορ (3-0) κέρδισε και ο Ηρακλής το Παγκράτι. Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Θεσσαλονίκη κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ. Σημαντική νίκη με 3-0 σετ πέτυχε η Λαμία επί του Άρη.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-3 (23-25, 25-23, 23-25, 23-25) Εθνικός Αλεξ/λης-ΑΕΚ 3-0 (25-20, 25-22, 25-23) Ηρακλής-Παγκράτι 3-0 (27-25, 25-17, 25-18) Παναθηναϊκός-Ορεστιάδα 3-0 (25-23, 25-23, 25-15) Πανελλήνιος-ΕΑ Πατρών 1-3 (22-25, 29-27, 17-25, 22-25) Λαμία-Άρης 3-0 (25-15, 25-23, 25-23)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες) 1. Παναθηναϊκός 45 2. Ολυμπιακός 41 3. Ηρακλής 34 4. ΠΑΟΚ 31 5. ΑΕΚ 26 6. ΕΑ Πατρών 24 7. Πανελλήνιος 19 8. Λαμία 18 9. Άρης 15 10. Εθνικός Αλεξ/λης 15 11. Ορεστιάδα 14 12. Παγκράτι 6

    [23] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Τσέλσι το Λιγκ καπ

    25/2/2007 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επεισοδιακός ήταν ο τελικός του Λιγκ καπ Αγγλίας μεταξύ της Τσέλσι και της Άρσεναλ που έληξε με νικητές τους "μπλε". Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επιβλήθηκε 2-1 της Αρσεναλ στον τελικό που έγινε στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που πέτυχε και τα δύο γκολ των νικητών, στο 20 και στο 84. Οι "κανονιέρηδες" είχαν προηγηθεί στο 12ο λεπτό με τον Θίο Γουόλκοτ. Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Τζον Τέρι, που στο 57ο λεπτό δέχθηκε πάνω στη φάση κλωτσιά στο πρόσωπο από τον Ντιαμπί και αποχώρησε σε φορείο, με αναπνευστήρα και ειδικό κολάρο για τον αυχένα. Στις καθυστερήσεις υπήρξε γενική σύρραξη των παικτών, με συνέπεια να αποβληθούν ο Τζον Ομπι Μίκελ της Τσέλσι και οι Κόλο Τουρέ και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ της Αρσεναλ. Κίτρινες: Ντιαρά, Καρβάλιο, Λάμπαρντ, Εσιέν - Φάμπρεγας, Ντενίλσον, Εμπουε Κόκκινες: Μίκελ - Τουρέ, Αντεμπαγιόρ Διαιτητής: Χ.Γουεμπ Τσέλσι: Τσεχ, Ντιαρά, Τέρι (63΄ Μίκελ), Καρβάλιο, Μπριτζ, Μακελελέ (46΄ Ρόμπεν), Λάμπαρντ, Μπάλακ, Εσιέν, Σεβτσένκο (90΄+ Καλού), Ντρογκμπά Άρσεναλ: Αλμούνια, Χόιτ, Τουρέ, Σεντέρος, Τραορέ (66΄ Εμπουε), Γουόλκοτ, Φάμπρεγας, Ντενίλσον, Ντιαμπί (68΄ Χλεμπ), Αλιαντιέρ (80΄ Αντεμπαγιόρ), Ζούλιο Μπαπτίστα

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σκόραρε εις διπλούν ο Χαριστέας

    25/2/2007 6:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη η Φέγενορντ που περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας με την ουραγό του ολλανδικού πρωταθλήματος, Ντεν Χάαγκ. Με πρωταγωνιστή τον Αγγελο Χαριστέα που σημείωσε 2 τέρματα (55, 73) η Φέγενορντ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Έλληνα επιθετικό και να φύγει από την έδρα της Ντεν Χάαγκ με τον ένα βαθμό στις... αποσκευές της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Χαριστέα είχε ανοίξει το σκορ στο 19 με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, Γιόνας Κόλκα, ενώ στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαρκ Ντε Βρις. Στο μεταξύ, ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Αλκμααρ-Αγιαξ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να μην μπορέσουν να μειώσουν τη διαφορά από την πρωτοπόρο Αϊντχόβεν. Σε αναμετρήσεις της 26η αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα : Ουτρέχτη-Ναϊμέγκεν 3-0 Αϊντχόφεν-Γκρόνινγκεν 1-0 Ρόντα-Χέρενφεν 1-0 Τβέντε-Βίλεμ 0-0 Σπάρτα Ρότερνταμ-Χεράκλες 0-0 Ντεν Χάαγκ-Φέγενορντ 3-3 Αλκμααρ-Αγιαξ 1-1 Εξέλσιορ-Μπρέντα 0-2 Βααλβικ-Φίτεσε 3-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες) 1. Αϊντχόφεν 63 2. Αγιαξ 56 3. Αλκμααρ 55 4. Τβέντε 54 5. Φέγενορντ 46 6. Μπρέντα 41 7. Ρόντα 40 8. Χέρενφεν 38

    [25] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Προελαύνει η Ίντερ

    25/2/2007 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ούτε στην Κατάνια σταμάτησε το τρένο που λέγεται Ίντερ. Οι "νερατζούρι" πρόσθεσαν ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό τους, την 17η συνεχόμενη έχοντας μετατρέψει το φετινό πρωτάθλημα σε πραγματικό μονόλογο. Ένα γκολ του Μάσιμο Αμπροζίνι στο 90ο λεπτό "έσωσε την παρτίδα" για την Μίλαν, που επικράτησε στο "Σαν Σίρο " της Σαμπντόρια με 1-0 και βρίσκεται πλέον σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ. Νέος τραυματισμός του Ρονάλντο που αποχώρησε από το παιχνίδι. Άνετη νίκη με 3-0 για την Ρόμα επί της Ρετζίνα, ενώ η Παλέρμο έμεινε στο 1-1 στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα. Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Κιέβο-Τορίνο 3-0 (2, 45 Μπογκντάνι, 47 Μπρίγκι) Αταλάντα-Παλέρμο 1-1 (13 Τζαμπάνια 54 Ντιάνα) Κάλιαρι-Λάτσιο 0-2 (21 Κριμπάρι, 34 Ρόκι) Κατάνια-Ίντερ 2-5 (65 Σπινέζι, 74 Κορόνα 45 Σάμουελ, 49 Σολάρι, 57 Γκρόσο, 67 Ιμπραϊμοβιτς, 77 Χούλιο Κρουζ) Φιορεντίνα-Έμπολι 2-0 (27 Μούτου, 30 Τόνι) Λιβόρνο-Άσκολι 0-0 Μεσίνα-Σιένα 1-0 (90+ Αλβαρεζ) Ρόμα-Ρετζίνα 3-0 (55 Ταβάνο, 65 Μεσέ, 90 Πανούτσι) Ουντινέζε-Πάρμα 3-3 (41, 68 πεν. Ντι Νατάλε, 84 Ομπόντο 8 Μπουντάν, 77 Παραβιτσίνι, 86 πεν. Ρόσι) Μίλαν-Σαμπντόρια 1-0 (90 Αμπροζίνι)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες) 1. Ίντερ 66 2. Ρόμα 52 3. Παλέρμο 44 -25αγ. 4. Λάτσιο 37 5. Μίλαν 36 6. Έμπολι 35 7. Αταλάντα 31 8. Ουντινέζε 31 9. Φιορεντίνα 31 10. Κατάνια 31 -25αγ. 11. Σαμπντόρια 30 12. Λιβόρνο 27 13. Σιένα 25 14. Κάλιαρι 23 15. Τορίνο 22 16. Κιέβο 22 17. Ρετζίνα 20 18. Μεσίνα 20 19. Πάρμα 16 20. Άσκολι 14

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Γκέλες οι πρωτοπόροι στη Μπουντεσλίγκα

    25/2/2007 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ήττα της Σάλκε και η ισοπαλία της Βέρντερ έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη Μπουντεσλίγκα. Η 23η αγωνιστική ήταν γρουσούζικη για τους πρωτοπόρους καθώς η Σάλκε έχασε στην έδρα της από την Λεβερκούζεν, ενώ η Βέρντερ παραχώρησε ισοπαλία στην ουραγό Γκλάντμπαχ εκτός έδρας. Την ίδια τύχη είχε και η Στουτγκάρδη που παρέμεινε δεύτερη η οποία "πέταξε" βαθμούς στο γήπεδο της παραχωρώντας ισοπαλία στη Χέρτα. Ελληνικό χρώμα στη ισοπαλία της Μπόχουμ επί της Άαχεν με 2-2 με τους Γκέκα και Επαλέ να βρίσκουν δίχτυα για τους γηπεδούχους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Στουτγκάρδη-Χέρτα Β. 0-0 Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ 2-1 (26 πεν. Ποντόλσκι, 55 Φαν Μπόμελ 79 Μακιάντι) Αμβούργο-Αϊντραχτ Φρ. 3-1 (7 Φαν ντερ Φάαρτ, 77 Τροσόβσκι, 90+ Ολιτς 59 Τακαχάρα) Ανόβερο-Ντόρτμουντ 4-2 (56 πεν. Χούζτι, 69 Στάινερ, 76, 78 Μπρούγκινγκ 87 Σμολάρεκ, 90΄ Κρίνγκε) Μάιντς-Νυρεμβέργη 2-1 (20, 27 Ζιντάν 64 Σαένκο) Μπόχουμ-Ααχεν 2-2 (25 Γκέκας, 53 Επαλέ 35 Ιμπίσεβιτς, 59 Λέμαν) Κότμπους-Αρμίνια Μπ. 2-1 (62 Κουκιέλκα, 66 Ράντου 15 Γκάμπριελ) Σάλκε-Λεβερκούζεν 0-1 (85 Κίσλινγκ) Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 2-2 (17 Ντελούρα, 90 Νάντο 11 Γουόμε, 84 Βράνιες)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

    1. Σάλκε 49 2. Στουτγκάρδη 45 3. Βέρντερ Βρέμης 43 4. Μπάγερν Μονάχου 40 5. Νυρεμβέργη 36 6. Χέρτα Βερολίνου 34 7. Ανόβερο 33 8. Λεβερκούζεν 32 9. Ντόρτμουντ 28 10. Μάιντς 27 11. Βόλφσμπουργκ 25 12. Κότμπους 25 13. Αλεμάνια Ααχεν 24 14. Μπόχουμ 24 15. Αμβούργο 24 16. Αρμίνια Μπίλεφελντ 23 17. Αϊντραχτ Φρ. 23 18. Γκλάντμπαχ 21

    [27] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μίλησαν οι έδρες

    25/2/2007 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι έδρες είχαν την τιμητική τους στην 28η αγωνιστική καθώς οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν στα έξι από τα οχτώ παιχνίδια. Η Μάντσεστερ πέτυχε νέα νίκη επί της Φούλαμ εκτός έδρας με 2-1, ενώ η Έβερτον έκανε το δεύτερο διπλό της αγωνιστικής κερδίζοντας την Γουίγκαν εκτός έδρας. Άνετες νίκες με 4-0 για Λίβερπουλ και Τσάρλτον επί της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ και Γουέστ Χαμ αντίστοιχα. Με άνετες εντός έδρας νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο αγγλικό πρωτάθλημα η Τότεναμ και η Μπλάκμπερν. Η ομάδα του Λονδίνου επιβλήθηκε 4-1 της Μπόλτον, με την οποία αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ενώ οι Ρόβερς νίκησαν 3-0 την Πόρτσμουθ, που συνεχίζει να χάνει έδαφος. Νωρίτερα, η Γουίγκαν επιβλήθηκε 1-0 της Νιούκαστλ και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 1-2 (17 ΜακΜπράιντ 29 Γκιγκς, 88 Ρονάλντο) Τσάρλτον-Γουέστ Χαμ 4-0 (24 Αμπρόουζ, 34, 80 Τόμας, 41 Ντ.Μπεντ) Λίβερπουλ-Σέφιλντ Γιουν. 4-0 (20 πεν., 25 πεν. Φάουλερ, 70 Χίπια, 73 Τζέραρντ) Μίντλεσμπρο-Ρέντινγκ 2-1 (7 Βίντουκα, 69 Αγεγκμπένι 87 Οστερ) Γουότφορντ-Έβερτον 0-3 (23 Φερνάντες, 25 πεν. Τζόνσον, 90+ Οσμάν) Γουϊγκαν-Νιούκαστλ 1-0 (41 Τέιλορ) Μπλάκμπερν-Πόρτσμουθ 3-0 (1, 25 Νοντά, 50 Γουόρνοκ) Τότεναμ-Μπόλτον 4-1 (11, 22 Κιν, 19 Τζένας, 90 Λένον 37πεν. Σπιντ) Άστον Βίλα-Άρσεναλ 28/2 Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 28/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες) 1. Μάντσεστερ Γιουν. 69 2. Τσέλσι 60 -27αγ. 3. Λίβερπουλ 53 4. Άρσεναλ 49 -26αγ. 5. Μπόλτον 47 6. Ρέντινγκ 43 7. Έβερτον 42 8. Πόρτσμουθ 41 9. Τότεναμ 39 10. Μπλάκμπερν 37 11. Νιούκαστλ 36 12. Μίντλεσμπρο 35 13. Άστον Βίλα 32 -27αγ. 14. Φούλαμ 32 15. Μάντσεστερ Σίτι 30 -26αγ. 16. Σέφιλντ Γιουν. 30 17. Γουίγκαν 29 18. Τσάρλτον 23 19. Γουέστ Χαμ 20 20. Γουότφορντ 19

    [28] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πολυθρόνα για δύο

    25/2/2007 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στη Καβάλα ο πρωτοπόρος Πιερικός που έμεινε ισόπαλος 1-1 με την τοπική ομάδα και απέκτησε συγκάτοικο στη κορυφή τον ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου που νίκησε στη Καρδίτσα την Αναγέννηση με 2-1. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα έχει ένα ματς λιγότερο. Μελλονικές απώλειες των πρωτοπόρων θέλουν να εκμεταλλευτούν Θερμαϊκός και Λαμία που ακολουθούν και προχώρησαν με νίκες στην 23η αγωνιστική επί των ΠΑΟΝΕ και ΑΕ Γιάννενα και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-1. Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

    Ναυπακτιακός-Ανδρούτσος Γραβιάς 1-0 Αναγέννηση Καρδίτσας-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 1-2 Καβάλα-Πιερικός 1-1 Λαμία-ΑΕ Γιάννενα 2-1 Θερμαϊκός-ΠΑΟΝΕ 2-1 Πολύκαστρο-Τρίκαλα 0-1 Αναγένηση Αρτας-Ενωση Θράκης 0-0 Δόξα Γρατινής -Δόξα Δράμας 26/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Πιερικός 47-21 2. ΑΣΚ Ολυμπιακός 47 3. Θερμαϊκός 44-21 4. Λαμία 44 5. Πολύκαστρο 30 6. Αναγέννηση Αρτας 30 7. Τρίκαλα 29 8. Αναγέννηση Καρδίτσας 28 9. Εθνικός Κατερίνης 27-21 10. Καβάλα 27-21 11. Ενωση Θράκης 25 12. ΠΑΟ Νέων Επιβατών 24-21 13. Ναυπακτιακός Αστέρας 22 14. Ανδρούτσος Γραβιάς 21-21 15. Δόξα Δράμας 20-21 16. ΑΕ Γιάννενα 18 17. Δόξα Γρατινής 14-21


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 February 2007 - 21:51:38 UTC