Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Παπούλια στα Τίρανα
  • [02] Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ
  • [03] Στην Ινδία ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Εκδηλώσεις μνήμης
  • [05] Νέα μαφιόζικη δολοφονία
  • [06] Κρύο χωρίς βροχές
  • [07] Οικογενειακή τραγωδία στη Μεσσηνία
  • [08] Αστυνομικός κατηγορείται για προστασία
  • [09] Κανένα κρούσμα στα νοσοκομεία
  • [10] Έρχεται χειμώνας
  • [11] Πορεία αλληλεγγύης
  • [12] Εντοπίστηκε τοξικό σιτάρι
  • [13] Μαφιόζικη εκτέλεση
  • [14] Αντιπολεμική διαδήλωση στην Ουάσινγκτον
  • [15] Έκρηξη σε τέμενος στο Πακιστάν
  • [16] Φονική κακοκαιρία στη Γερμανία
  • [17] Κατάρρευση σχολείου στην Ινδία
  • [18] Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [19] Επικοινωνία Μπους-Αλ Μαλίκι
  • [20] Νέα διπλή βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη
  • [21] Συνεχίζονται οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις
  • [22] Δίχως τέλος οι συγκρούσεις
  • [23] Απόδειξη: Κλειδί για τη φοροδιαφυγή
  • [24] Χρεωμένα τα νοικοκυριά
  • [25] Απόδραση από τη Νίκαια
  • [26] "Κόλλησαν" στο μηδέν Ξάνθη και Καλαμαριά
  • [27] Αγγλικό σκορ στο Περιστέρι
  • [28] Ανατροπή και νίκη για τη Λάρισα
  • [29] Νίκησε χωρίς να… ιδρώσει
  • [30] Πρωταθλητής χειμώνα ο Λεβαδειακός
  • [31] Πήρε φόρα ο Ολυμπιακός
  • [32] Ληστεία με ξένο... δάχτυλο

    [01] Πολιτική

    Σε εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας

    Μήνυμα Παπούλια στα Τίρανα

    28/1/2007 3:16:00 μμ

    Διπλό μήνυμα σε Τίρανα και τους Έλληνες της Αλβανίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του κατά την κοπή της πίτας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, όπου παρέστησαν πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι κομμάτων. Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, επεσήμανε ωστόσο πως αυτό προϋποθέτει τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. Επίσης, οι Έλληνες της Αλβανίας συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια της γειτονικής χώρας να προσεγγίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και επεσήμανε ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για την διαρκή βελτίωση των διμερών σχέσεων. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο ελληνισμός της Αλβανίας δίνει μάχες γι αυτά που δικαιούται, υπογραμμίζοντας πως "οι μάχες αυτές είναι ωραίες και περισσότερο αποτελεσματικές όταν δίνονται με ενότητα και ομοψυχία".

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε με θερμά λόγια για την Ήπειρο, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς και για τους Ηπειρώτες σημειώνοντας ότι η καταγωγή έχει τη δική της δύναμη, καθώς "ενώνει ανθρώπους με διαφορετικές διαδρομές και βιώματα". "Επιδίωξή μας παραμένει η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Ηπείρου", είπε ο κ. Παπούλιας και συμπλήρωσε: "έχουν γίνει πολλά βήματα για την πρόοδο του τόπου μας, προσδοκούμε και προσπαθούμε για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν".

    Χιλιάδες ηπειρώτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας.

    [02] Πολιτική

    Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ

    28/1/2007 7:08:00 μμ

    Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ και την εκπομπή Press. Η κ. Παπαρήγα απέκλεισε για μια φορά ακόμη κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Συνασπισμό. "Έχουμε κλείσει ακόμα και την κλειδαρότρυπα για οποιαδήποτε συνεργασία" είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερώτηση για υπόγεια συμμαχία με τη ΝΔ απάντησε ότι μας χωρίζει χάος από την ΝΔ, όπως και από το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανέλαβε την πλήρη αντίθεση του κόμματός της στη αναθεώρηση του άρθρου 16. Ερωτηθείσα για το θέμα της διαδοχής στην ηγεσία του Κομμουνιστικού κόμματος, επανέλαβε πως η παράταξη έχει πολλά και άξια στελέχη τα οποία υπηρετούν πιστά την ιδεολογική γραμμή του.

    [03] Πολιτική

    Συναντήθηκε με τη Σόνια Γκάντι

    Στην Ινδία ο Γ. Παπανδρέου

    28/1/2007 6:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Σημαντικές συναντήσεις είχε σήμερα στο Νέο Δελχί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής διεθνούς βρίσκεται στην Ινδία για να πάρει μέρος στο Συνέδριο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση, από τον Μαχάτμα Γκάντι, του Εθνικού Κόμματος του Κογκρέσου. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε το απόγευμα με την ισχυρή κυρία της χώρας, την Πρόεδρο του Κόμματος Σόνια Γκάντι και αργότερα με τον υπουργό Εξωτερικών Σρι Πρανάμπ Μουκχρεζί. Ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση του με την Σόνια Γκάντι δήλωσε ότι αποφασίστηκε η αναβάθμιση της συμμετοχής του Εθνικού Κόμματος του Κογκρέσου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, κάτι που, όπως τόνισε, θα δώσει ευρύτερη φωνή στην Ινδία, αλλά, ταυτόχρονα θα δυναμώσει και τη φωνή της Διεθνούς. Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, αναδεικνύεται ο ρόλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην παγκόσμια συζήτηση για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον πλανήτη. Επίσης συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, όπως η ανάπτυξη της Ασίας, κάτι που, όπως ανέφερε, ενδιαφέρει πολύ την Ελλάδα, αφού πρόκειται για μια δυναμική ήπειρο. Στο πλαίσιο των περιφερειακών θεμάτων συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το Εθνικό Κόμμα του Κογκρέσου, κάτι για το οποίο το Ινδικό κόμμα δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και το Κυπριακό, καθώς το Ελληνικό κόμμα εκτιμά ως θετική τη στάση που τήρησε η Ινδία στο ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, εξέφρασε, δια του Προέδρου του την πλήρη υποστήριξη του αιτήματος της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    [04] Πολιτική

    Για τους Έλληνες Εβραίους του Ολοκαυτώματος

    Εκδηλώσεις μνήμης

    28/1/2007 5:08:00 μμ

    Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος οργανώθηκαν το πρωί στην Αθήνα. Στην Ιερά Συναγωγή Αθηνών τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπό την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Βουλής κας Άννας Ψαρούδα Μπενάκη, η οποία επεσήμανε τη μεγάλη ηθική και πολιτική αξία του Ολοκαυτώματος, που οδήγησε τον κόσμο στην αναβίωση και τον επανακαθορισμό των αξιών που ποδοπατήθηκαν. Η θυσία των εβραίων, πρόσθεσε, έγινε σύμβολο και μοχλός για να αναστηλωθούν αξίες, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ζωή, η ελευθερία, η ισότητα, η ανεξιθρησκία, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, η ανεκτικότητα. Στη συνέχεια στην πλατεία Μητροπόλεως έγιναν αποκαλυπτήρια επιγραφής για τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού στη διάσωση Ελλήνων Εβραίων κατά τη γερμανική κατοχή. Στην τελετή μίλησε για το έργο του Δαμασκηνού, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επισημαίνοντας το σεβασμό της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας στην ανεκτικότητα προς τη διαφορετικότητα των συνανθρώπων μας, στην κατάργηση της ποινής του θανάτου και των βασανιστηρίων στην ελευθερία της έκφρασης και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη από εκπροσώπους της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, και τους προέδρους ισραηλίτικων κοινοτήτων.

    Ημέρα ξεχωριστής σημασίας και για τους Έλληνες Εβραίους στη Θεσσαλονίκη, που τίμησαν τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Στην εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, παρέστησαν τα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, ενώ εψάλησαν ύμνοι του Δαδίβ και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, από το ραβίνο της κεντρικής συναγωγής, σοφολογιώτατο Σιτρίτ. Οι παρευρισκόμενοι επισήμαναν ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός σε φαινόμενα αδικίας, προκαταλήψεων και ρατσισμού προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια θηριωδία.

    [05] Κοινωνία

    Στο Μπραχάμι

    Νέα μαφιόζικη δολοφονία

    28/1/2007 12:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Με νέο αιματηρό επεισόδιο συνεχίστηκε ο πόλεμος των κυκλωμάτων της νύχτας. Τα ξημερώματα στο Μπραχάμι, ένας 35χρονος που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο κακοποιών που του είχαν στήσει ενέδρα, στην πυλωτή της πολυκατοικίας, που διέμενε, στην οδό Αργους 24. Οι δράστες -ένας ψηλός και ένας κοντός- πυροβόλησαν τον Γιώργο Αρβανιτάκη στο κεφάλι και την ωμοπλάτη και στη συνέχεια έφυγαν πεζοί. Γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν την αστυνομία. Κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής πήγε στο σημείο και περισυνέλεξαν δύο κάλυκες από εννιάρι πιστόλι. Από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας, η δολοφονία του Αρβανιτάκη δεν σχετίζεται με την εκτέλεση του Αριστοτέλη Γιαγιά που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Νίκαια. Σημειώνεται ότι ο συνεργάτης του Γιαγιά, Βασίλης Νασιπιάν παραμένει κλινικά νεκρός και υποστηρίζεται μηχανικά σύμφωνα με τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

    [06] Κοινωνία

    Λένε οι μετεωρολόγοι

    Κρύο χωρίς βροχές

    28/1/2007 1:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2007 7:10:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ο χειμώνας δεν πρόκειται να έρθει ακόμα, παρά τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να σημειωθούν βροχές ακόμα, ενώ όπως αναφέρουν από τη Δευτέρα θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Εν τω μεταξύ, μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι 140 επιβάτες του φέρι-μπόουτ "Εξπρές Πήγασος", που εκτελούσε το δρομολόγιο για Σύρο- Μύκονο- Εύδηλο - Καρλόβασι και Βαθύ. Πέντε ολόκληρες ώρες προσπαθούσε το πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι της Σάμου και τελικά "έδεσε" στις 4.30 το απόγευμα. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εν τω μεταξύ, καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές και τα πρακτορεία λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο ΝΑ Αιγαίο, το Ικάριο, το Ανατολικό Κρητικό, τη θάλασσα Σάμου και το Καρπάθιο.

    Σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης εκδηλώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και τα νότια τμήματα του νομού Έβρου. Οι δυνατοί νότιοι άνεμοι μετέφεραν από τη θάλασσα μεγάλες ποσότητες αλατιού, που σε συνδυασμό με τη σκόνη από την ανομβρία, προκάλεσαν βραχυκύκλωμα στο εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ. Οι ζημιές τελικά αποκαταστάθηκαν με συντονισμένες προσπάθειες της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

    Στη Θεσσαλονίκη οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης, καθώς παρέσυραν αντικείμενα και κλαδιά δέντρων πάνω σε αγωγούς και ηλεκτροφόρα καλώδια.

    [07] Κοινωνία

    Μαχαίρωσε τον αδελφό του για ένα ρόφημα

    Οικογενειακή τραγωδία στη Μεσσηνία

    28/1/2007 5:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Στο αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης κρατείται o 44χρονος, από το χωριό Καρτερόλι, ο οποίος σκότωσε τον 40χρονο αδερφό του, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και μπροστά στα μάτια του τρίτου, άρρωστου αδερφού. Ο 44χρονος λογομάχησε με το θύμα, για το εάν, έπρεπε να δώσουν ένα ρόφημα ελιάς στον καρκινοπαθή αδερφό τους, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Ο αδελφοκτόνος πήρε ένα τραπεζομάχαιρο μήκους 29 εκατοστών και μαχαίρωσε τον 40χρονο στον θώρακα και την κοιλιά τρεις φορές, τον οποίο στη συνέχεια τον μετέφερε μαζί με έναν γείτονα στο νοσοκομείο. Ήταν όμως ήδη αργά, ο 40χρονος είχε υποκύψει στα τραύματά του. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [08] Κοινωνία

    Διαψεύδει ο βουλευτής Χανίων Στ. Νικηφοράκη

    Αστυνομικός κατηγορείται για προστασία

    28/1/2007 4:37:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε υπόθεση προστασίας και εκβίασης ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην Κρήτη φέρεται ότι εμπλέκεται 40χρονος ανθυπαστυνόμος, ο οποίος ανήκε στην προσωπική φρουρά του βουλευτή Χανίων Στέλιου Νικηφοράκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, διενεργείται έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Νικηφοράκης ο αστυνομικός, ζήτησε την απόσπασή του. Ο αστυνομικός ανήκε στο τμήμα Χανίων και υπηρετεί στην φρουρά του κ. Νικηφοράκη τα τελευταία τρία χρόνια. Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει κακοστημένη παγίδα τις κατηγορίες που δέχεται ο αστυνομικός της προσωπικής του ασφάλειας και κάνει λόγο για σκευωρία που όπως -τονίζει -θα καταρρεύσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

    [09] Κοινωνία

    Ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

    Κανένα κρούσμα στα νοσοκομεία

    27/1/2007 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2007 3:36:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε νοσοκομεία της χώρας είχαν διοχετευτεί ποσότητες από τα ακατάλληλα και ληγμένα ζυμαρικά που εντοπίστηκαν στις αποθήκες του εργοστασίου Κορώνα, στον Πειραιά. Συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε καθαρισμό και απολύμανση της αποθήκης και του εργοστασίου, που αποτελούν εστία μόλυνσης για ολόκληρη την περιοχή. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι μετά από ποιοτικό έλεγχο που διενήργησε στα νοσοκομεία αυτά, δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσμα αλλοιωμένων ή ληγμένων προϊόντων της εταιρείας ΚΟΡΩΝΑ. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο διατροφικό τμήμα των ελληνικών νοσοκομείων ούτε και έχει αναφερθεί οποιοδήποτε κρούσμα διατροφικής φύσεως. Επίσης, τονίζεται ότι όπου έχουν εντοπιστεί προϊόντα της εταιρείας έχουν ήδη κατασχεθεί, για προληπτικούς λόγους, από τις τριμελείς επιτροπές παραλαβής των νοσοκομείων.

    [10] Κοινωνία

    Ισχυροί βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

    Έρχεται χειμώνας

    27/1/2007 3:23:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού, με σταδιακή επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων, τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων, ενώ ιδιαίτερα αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο υδράργυρος θα πέσει έως και 10 βαθμούς. Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που δημιουργήθηκαν χθες στον Έβρο, ενώ μεγάλη ταλαιπωρία πέρασαν οι επιβάτες του φέρι-μπόουτ "Εξπρές Πήγασσος", που εκτελούσε το δρομολόγιο για Σύρο- Μύκονο- Εύδηλο - Καρλόβασι και Βαθύ, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών το σκάφος αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει στο Μαλαγάρι.

    [11] Κοινωνία

    Υπέρ του παλαιστινιακού λαού

    Πορεία αλληλεγγύης

    27/1/2007 3:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/1/2007 7:00:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ολοκληρώθηκε ειρηνικά η πορεία διαμαρτυρίας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού που είχε διοργανώσει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας με τη συμμετοχή μαζικών φορέων, συνδικάτων, δημοτικών κινήσεων και αριστερών οργανώσεων. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας κατευθύνθηκαν προς την Αμερικανική πρεσβεία, με συνθήματα αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και κατέληξαν στην πρεσβεία του Ισραήλ όπου διαλύθηκαν ειρηνικά. Η πορεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα. Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν σταματήσουν οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα, να αρθεί ο οικονομικός αποκλεισμός της παλαιστινιακής αρχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ακυρωθεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ.

    [12] Κοινωνία

    Στη Στυλίδα

    Εντοπίστηκε τοξικό σιτάρι

    27/1/2007 2:38:00 μμ

    Την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών προκάλεσε ο εντοπισμός περίπου τριών χιλιάδων τόνων σιταριού, το οποίο είναι τοξικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι αρμόδιες αρχές το εντόπισαν και το δέσμευσαν στη Στυλίδα, ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από το τελωνείο έδειξαν αυξημένα ποσοστά ωχρατοξίνης Α. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διατεθεί το τοξικό σιτάρι ούτε για ζωοτροφές. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι το φορτίο έχει δεσμευτεί στην χώρα μας από τον Απρίλιο του 2006 και δεν έχει δικαίωμα το Υπουργείο να καταστρέψει το συγκεκριμένο φορτίο, καθώς αυτό ανήκει σε ιδιώτη έμπορο, ο οποίος πληρώνει για την αποθήκευσή του στην Στυλίδα.

    Το Γενικό Χημείο του Κράτους, σε έκθεσή του τον Ιανουάριο του 2006, έκρινε με βάση τα καθορισμένα επιτρεπτά όρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το προϊόν είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία και απαγόρευσε τη διάθεσή του προς κατανάλωση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Σημειώνεται ότι η ωχρατοξίνη Α είναι μυκοτοξίνη που παράγεται από ορισμένη είδη μυκήτων. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως η τοξίνη αυτή έχει καρκινογόνες, νεφροτοξικές, τερατογόνες και ανοσοτοξικές ιδιότητες.

    [13] Κοινωνία

    Γνωστού νονού της νύχτας και συνοδού του

    Μαφιόζικη εκτέλεση

    27/1/2007 2:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2007 2:20:11 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μαφιόζικη εκτέλεση τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενός 38χρονου μπράβου και ενός 27χρονου συνοδού του, τα ξημερώματα σε πατσατζίδικο της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 45 στη Νίκαια. Οι δύο δράστες είχαν στήσει ενέδρα στα θύματα, Αριστείδη Γιαγιά και τον Βασίλη Νασιπιάν και τους πυροβόλησαν την ώρα που οι δύο ανύποπτοι άνδρες έβγαιναν από εστιατόριο της περιοχής. Από τα πυρά έπεσε αμέσως νεκρός ο Γιαγιάς, ενώ ο Νασιπιάν τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα, καθώς έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι. Οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κυκλωμάτων της νύχτας. Ο Αριστείδης Γιαγιάς είχε κατηγορηθεί το 2000 για τη δολοφονία του Αλβανού Ανδρέα Ντούνη, κατά τη διάρκεια του πολέμου της νύχτας στον Πειραιά και επίσης το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη δικογραφία με τους 44 νονούς της νύχτας, που είχε υποβάλει στον εισαγγελέα η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το καλοκαίρι του 2002. Ο Βασίλης Νασιπιάν, 27 ετών, ήταν ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνά την εκδοχή η δολοφονική επίθεση να αποτελεί συνέχεια άλλων γεγονότων και μιας δολοφονίας, που σημειώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου.

    [14] Κόσμος

    Αντιπολεμική διαδήλωση στην Ουάσινγκτον

    28/1/2007 6:41:00 μμ

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάλεσαν να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ από το Ιράκ το Σάββατο σε διαδήλωση στην Ουάσινγκτον, δύο ημέρες μετά τη μη δεσμευτική απόφαση, με την οποία το Κογκρέσο εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του προέδρου Τζορτζ Μπους να αποστείλει ενισχύσεις στο Ιράκ. Την κινητοποίηση οργάνωσε η οργάνωση-ομπρέλλα United for Peace and Justice. Μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και συγγενείς στρατιωτών που υπηρετούν στο Ιράκ ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, που έφθασαν στην πρωτεύουσα της χώρας από διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Βάσει των αμερικανικών στρατιωτικών κανονισμών, τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν μέρος σε πολιτικές κινητοποιήσεις φορώντας στολές. Ανάμεσα στις διασημότητες που παρέστησαν ήταν οι ηθοποιοί Τζέιν Φόντα, Σούζαν Σαράντον, Τιμ Ρόμπινς, Ντάνι Γκλόβερ και Ρία Πέρλμαν, καθώς και ο Αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον, υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων, παρέστη επίσης στην κινητοποίηση. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό που ανέγραφαν "όχι άλλα χρήματα για τον πόλεμο" και "σταματήστε τον πόλεμο στο Ιράκ". Οι ομιλητές άσκησαν οξύτατη κριτική στην απόφαση του Μπους να αναπτύξει άλλους 21.500 στρατιώτες στο Ιράκ και κάλεσαν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να πιέσει για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα έχει καταλάβει τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

    Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει μια απόφαση κατά της σχεδιαζόμενης αύξησης των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ που, επίσης, θα είναι μη δεσμευτικού χαρακτήρα για την κυβέρνηση Μπους.

    [15] Κόσμος

    15 νεκροί και 35 τραυματίες

    Έκρηξη σε τέμενος στο Πακιστάν

    27/1/2007 7:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2007 6:08:19 μμ)

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν από νέα επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε τέμενος στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, την οποία οι αρχές αποδίδουν σε επίθεση καμικάζι. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν αξιωματικοί της αστυνομίας. Ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας, Γκιουλάμ Μοχάμεντ δήλωσε ότι οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει υπολείμματα ανθρώπινου σώματος, κάτι που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε από καμικάζι. Δεν είναι σαφές ποιός φέρει την ευθύνη για την επίθεση, που έγινε πολύ κοντά στο τέμενος Κασίμ Αλί Χαν, το μεγαλύτερο σουνιτικό τέμενος της πόλης.

    [16] Κόσμος

    Σοβαρά προβλήματα και στην Ισπανία

    Φονική κακοκαιρία στη Γερμανία

    27/1/2007 5:28:00 μμ

    Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Γερμανία όπου μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλα 14 έχουν τραυματιστεί σε τροχαία που έχουν γίνει λόγω του χιονιού και του πάγου που έχει καλύψεις τους περισσότερους δρόμους της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ένας 21χρονος οδηγός έχασε τη ζωή του στο Κίρσπε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (δυτικά) και δύο στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας (βόρεια) μαζί με δύο σοβαρά τραυματίες. Δύο ακόμη σοβαρά τραυματίες αναφέρθηκαν σε δρόμο στο Ροτβέιλ (νοτιοδυτικά), ενώ στην περιοχή Σλέσβινγκ Χολστάϊν (βόρεια) σημειώθηκαν 25 δυστυχήματα από το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας του πάγου. Τρία άτομα ακόμα τραυματίστηκαν σε ένα τροχαίο στο Ντιτμάρχεν, ενώ στην Εσση η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σημειώθηκαν πάνω από 30 τροχαία με τουλάχιστον επτά τραυματίες. Οι χιονοπτώσεις άρχισαν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο της Γερμανίας είναι μεγάλα.

    Εν τω μεταξύ, σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην Ισπανία και κυρίως στη νότια και ανατολική, όπου από τις χιονοπτώσεις έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήματα δύο αυτοκινητοδρόμων, στους Α92 και Α91, ενώ πάνω από 30.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό στην περιοχή της Ανδαλουσίας. Στην περιοχή της Γρανάδας έπεσε χιόνι σε ύψος 25 με 30 εκατοστά.

    [17] Κόσμος

    Σκοτώθηκαν 11 παιδιά, διασώθηκαν 15

    Κατάρρευση σχολείου στην Ινδία

    27/1/2007 5:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/1/2007 6:26:44 μμ)

    Τουλάχιστον 11 παιδιά σκοτώθηκαν, ενώ 15 κατάφεραν να διασωθούν, όταν ένα σχολικό κτήριο κατέρρευσε στο δυτικό Ινδικό κρατίδιο Γκουτζάρατ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, τμήματα του τετραώροφου κτηρίου ενός εσωτερικού σχολείου -που βρισκόταν στη νότια περιοχή Σουράτ- κατέρρευσαν το απόγευμα της Παρασκευής παγιδεύοντας παιδιά που βρίσκονταν σε αυτό. Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν ότι από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν οι σοροί 11 παιδιών, ενώ 15 άλλοι μαθητές που τραυματίσθηκαν από το δυστύχημα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Το δημόσιο αυτό σχολείο είχε ανεγερθεί το 2006 για να στεγάσει παιδιά οικογενειών που ζουν σε περιοχές φυλών. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Ναρέντρα Μόντι διέταξε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

    [18] Ιράκ

    Εκρηξη σε συνοικία της Βαγδάτης

    Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

    28/1/2007 2:25:00 μμ

    Νέες αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν και σήμερα στο Ιράκ. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, ανακοινώθηκε από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πηγές, η έκρηξη σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα. Νωρίτερα, πέντε μαθήτριες σκοτώθηκαν από επίθεση με οβίδες, που έγινε εναντίον γυμνασίου, στη σουνιτική περιοχή Αντίλ, στη δυτική Βαγδάτη, όπως δήλωσε στο Ρόιτερ ο διευθυντής του σχολείου. Ο Φαουζίγια Σουάντι δήλωσε ότι δύο οβίδες εξερράγησαν στην αυλή του σχολείου, όπου βρίσκονταν πολλές μαθήτριες. Από τις εκρήξεις έσπασαν τζάμια των αιθουσών, με συνέπεια να τραυματιστούν περίπου 20 παιδιά από τα θραύσματα. Η αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση αυτή πρόκειται για άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων αντιποίνων μεταξύ σουνιτών και σιιτών, που γίνονται καθημερινά στη Βαγδάτη. Συνολικά 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από νωρίς το πρωί σε βίαια επεισόδια στο Ιράκ μεταξύ των οποίων 15 στην Βαγδάτη.

    Σε εφαρμγογή τις επόμενες εβδομάδες το σχέδιο ασφαλείας

    Εν τω μεταξύ, οι ιρακινές αρχές και ο αμερικανικός στρατός πρόκειται να αρχίσουν τις προσεχείς εβδομάδες την εφαρμογή ενός σχεδίου ασφαλείας που θα αποσκοπεί στην αποκατάσταση της τάξης στην ιρακινή πρωτεύουσα. Μεταξύ άλλων το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 50.000 Ιρακινών στρατιωτών και αστυνομικών και περίπου 35.000 Αμερικανών στρατιωτών. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη μόνο το 2006 στη Βαγδάτη σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια πάνω από 16.800 άμαχοι.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου στην Βαγδάτη, ο μόνος άραβας διπλωμάτης που βρισκόταν ακόμη στην ιρακινή πρωτεύουσα, παραιτήθηκε εκφράζοντας την λύπη του για την ανυπαρξία "οράματος" από την πλευρά του αραβικού κόσμου σχετικά με την ιρακινή κρίση, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής του που εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο στο Κάϊρο.

    [19] Ιράκ

    Για εδραίωση της ασφάλειας

    Επικοινωνία Μπους-Αλ Μαλίκι

    27/1/2007 6:23:00 μμ

    Την πλήρη υποστήριξή του στα σχέδια της ιρακινής κυβέρνησης για επιχείρηση με στόχο την εδραίωση της ασφάλειας στην Βαγδάτη, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι Αλ Μαλίκι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Αλ Μαλίκι, "ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τη δέσμευσή του να υποστηρίξει το σχέδιο για την ασφάλεια στη Βαγδάτη και την πρόθεσή του να δώσει τη βοήθεια που απαιτείται για να επιτύχει και εξέφρασε την πολιτική υποστήριξή του στην κυβέρνηση". Ο Τζορτζ Μπους έχει ανακοινώσει ότι θα στείλει άλλους 21.500 στρατιώτες στο Ιράκ, από τους οποίους οι περισσότεροι θα αναπτυχθούν στη Βαγδάτη, αλλά έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τις αντιρρήσεις του Κογκρέσου που ελέγχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα. Νωρίτερα, ο Αλ Μαλίκι είχε ζητήσει περισσότερα όπλα για τον ιρακινό στρατό και την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι αν εξοπλισθούν καλύτερα, θα μπορέσουν ταχύτερα να αναλάβουν την ευθύνη τους ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Ιράκ.

    [20] Ιράκ

    Δέκα νεκροί και 35 τραυματίες

    Νέα διπλή βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

    27/1/2007 1:42:00 μμ

    Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 35 τραυματίστηκαν σήμερα σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην ανατολική Βαγδάτη, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας της ιρακινής πρωτεύουσας. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα κοντά σε έναν κινηματογράφο, σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Νέα Βαγδάτη. Στο μεταξύ, ένοπλοι ντυμένοι με στολές αστυνομικών απήγαγαν οκτώ άτομα από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στη σιιτική συνοικία Καράντα. Οι δράστες έβγαλαν τους υπαλλήλους από το κατάστημα και αφού τους επιβίβασαν σε οχήματα που περίμεναν απ έξω εξαφανίστηκαν προ άγνωστη κατεύθυνση. Η ταυτότητα των θυμάτων και των δραστών παραμένει άγνωστη. Νωρίτερα, οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν 14 αντάρτες κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης κοντά στη Βαγδάτη, όταν ορισμένοι από τους ενόπλους προσπάθησαν να απομακρυνθούν την ώρα που τους πλησίαζαν τα στρατεύματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης. Η επιχείρηση έγινε στην επαρχία Ντιγιάλα, οχυρό των ανταρτών όπου οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και σουνιτών ενόπλων είναι σύνηθες φαινόμενο.

    [21] Μ. Ανατολή

    Εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες μέρες

    Συνεχίζονται οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις

    28/1/2007 7:16:00 μμ

    Περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες μέρες στα Παλαιστινιακά εδάφη, στις χειρότερες συγκρούσεις μεταξύ Χαμάς και Φατάχ, αφότου η Χαμάς ανέλαβε την εξουσία. Η παλαιστινιακή προεδρία με ανακοίνωσή της καταδίκασε τα βίαια επεισόδια και έκανε έκκληση για τερματισμό της κλιμάκωσης και για διάλογο με την Χαμάς προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε την πρόσκληση που της απηύθυνε ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας για συνομιλίες με τη Φάταχ στην ιερή πόλη της Μέκκας. Υπέρ της διεξαγωγής συνομιλιών στη Μέκκα τάχθηκε και ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, από τη Δαμασκό. Από την πλευρά του, ο Αζάμ αλ-Αχμαντ, ανώτατος αξιωματούχος της Φάταχ και σύμβουλος του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, είπε ότι η Φάταχ δεν έχει ακόμη λάβει επισήμως την πρόσκληση και θα απαντήσει όταν γίνει αυτό. Σύμφωνα με το SPA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Αραμπίγια, ο βασιλιάς Αμπντάλα προσκάλεσε τους Παλαιστινίους για συνομιλίες στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας για να λύσουν τις διαφορές τους "σε ουδέτερο χώρο, χωρίς παρεμβάσεις από οποιονδήποτε άλλο". Έκκληση για ειρήνη στη Γάζα και τερματισμό των βίαιων επεισοδίων, απηύθυνε από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ο πάπας Βενέδικτος.

    [22] Μ. Ανατολή

    Μεταξύ Φατάχ και Χαμάς

    Δίχως τέλος οι συγκρούσεις

    27/1/2007 4:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/1/2007 4:54:48 μμ)

    Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ οπαδών της Φατάχ και της Χαμάς στη Γάζα, σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 19 και των τραυματιών σε 60, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των απαχθέντων μεταξύ των δύο πλευρών. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φαουζι Μπαρχούμ κατηγόρησε την Φατάχ ότι "κατευθύνει μία εκστρατεία υποκίνησης κατά της Χαμάς", ενώ κάλεσε τον πρόεδρο Αμπάς να διακόψει την ευρωπαϊκή περιοδεία του και να επιστρέψει στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Νωρίτερα, η Χαμάς αποφάσισε να παγώσει τον εθνικό διάλογο με την Φάταχ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

    [23] Οικονομία

    Δημοσκόπηση της GPO για τον "Τύπο της Κυριακής"

    Απόδειξη: Κλειδί για τη φοροδιαφυγή

    28/1/2007 3:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2007 4:45:36 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, δηλ. το 82%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του "Τύπου της Κυριακής". Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καθολική απαίτηση των πολιτών από το κράτος είναι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, όχι με κασταλτικούς μηχανισμούς που προτείνει το 42% των ερωτηθέντων, αλλά με τη συμμετοχή των φορολογουμένων, που αντιτάσσει το 53,5%. Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι η φοροδιαφυγή στη χώρα μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού εκτός από τα σούπερ-μάρκετ, όπου η έκδοση αποδείξεων αποτελεί κανόνα στις συναλλαγές, το ποσοστό της φορολογικής παραβατικότητας φτάνουν το ποσοστό του 50% στην παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή θεωρούνται οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί, ενώ το 42% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ζητά απόδειξη όταν πηγαίνει στον οδοντίατρο και τον γιατρό.

    [24] Οικονομία

    Στα 78 δισ. ευρώ τα χρέη από δάνεια & κάρτες

    Χρεωμένα τα νοικοκυριά

    27/1/2007 6:37:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ανοιχτή πληγή για τα ελληνικά νοικοκυριά παραμένει ο δανεισμός, καθώς υπολογίζεται ότι τα χρέη από δάνεια και κάρτες ξεπερνούν τα 78 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν και οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων έκανε πιο προσεκτικούς τους δανειολήπτες και τους έστρεψε σε στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο, χιλιάδες είναι τα σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, καθώς οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι και αυτό τον χρόνο οι ρυθμοί του δανεισμού θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απόδραση από τη Νίκαια

    28/1/2007 7:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα γκολ του Γκαρσία στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης, ύστερα από φάουλ του Κοϊρα και κεφαλιά εν κινήσει του σκόρερ, ήταν αρκετό για να δώσει σπουδαία εκτός έδρας νίκη στον Άρη επί του Ιωνικού με 1-0 και να βάλει τους «κιτρινόμαυρους» σε τροχιά Ευρώπης. Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά, προσπαθώντας με καλή κυκλοφορία της μπάλας να ελέγξει τον ρυθμό, ωστόσο η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε στο 17, με τον Πασσαλή να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Στο 26 ο Κόκε εκτέλεσε απευθείας φάουλ στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ, για να απαντήσει ο Ιωνικός στο 35, με τον Χαλκιά να εξουδετερώνει την προσπάθεια του Ονουάτσι. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Κώστας Χαλκιάς υπήρξε αληθινός "φύλακας-άγγελος" της εστίας του: ο διαιτητής Πολατιάν καταλόγισε πέναλτι σε επέμβαση του Κουλουχέρη επί του Κωνσταντινίδη, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, αλλά ο Χαλκιάς μάντεψε τη σωστή γωνία, έπεσε καλά και απόκρουσε το σουτ του Γκούτμαν, που στέρησε από την ομάδα του την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ερνάντεθ προσπάθησε να "ανακατέψει την τράπουλα" αλλάζοντας τους μέσους Πασσαλή και Παλαθουέλος με τους Νεμπεγλέρα και Πέρεθ. Στο 67ο λεπτό ο Κοϊρα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δίνοντας στη μπάλα πολύ φάλτσο, και ο επερχόμενος Γκαρσία με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1. Κίτρινες: Ουκάρ, Γκούτμαν, Βουρεξάκης - Κουλουχέρης Διαιτητής: Λάζαρος Πολατιάν (Σύνδεσμος Πέλλας) Ιωνικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Ερνάντο, Κοτίτσας, Παβιό, Πουλόπουλος, Κακαράς (58΄ Κωλέτσης), Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης (90΄+ Κιμπικούλα), Κωνσταντινίδης, Γκούτμαν (82΄ Σωτήρχος), Ουκάρ, Ονουάτσι. Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Χαλκιάς, Κοϊρα, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Γκαρσία, Παλαθουέλος (46΄ Αλεξ Πέρεθ), Πασσαλής (46΄ Νεμπεγλέρας), Χαβίτο, Πάουλο Κόστα (78΄ Ρέγες Βερντέχο), Κόκε.

    [26] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κόλλησαν" στο μηδέν Ξάνθη και Καλαμαριά

    28/1/2007 6:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μοιράστηκαν τους βαθμούς Ξάνθη και Απόλλωνας Καλαμαριάς στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0), με αποτέλεσμα να "συγκατοικούν" στους 22 βαθμούς. Οι δύο αντίπαλοι περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης, με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση. Η Ξάνθη είχε μια καλή στιγμή στο 27, όταν ο Κιντάνα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λαμπριάκος έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Κόβατς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στις καθυστερήσεις άλλη μια ευκαιρία να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Φαβάλι τροφοδότησε τον Περόνε, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν πολύ κακό, με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Μάλαρζ. Στο 61΄ ο Μεσέρα εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε εύκολα. Στο 80 ο Σονκό μπήκε στην περιοχή της Καλαμαριάς, προσπάθησε να περάσει και τον Κόβατς, αλλά ο τελευταίος αποσόβησε τον κίνδυνο. Ο ίδιος με νέα σωστή έξοδο στο 82 "νίκησε" τον Μπαϊκαρά, ενώ η Ξάνθη πλησίασε το γκολ στο 88. Ο Λαμπριάκος έπιασε την κεφαλιά μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων και ο Σαμουηλίδης έδιωξε με νέα κεφαλιά σε κόρνερ, μολονότι ρίσκαρε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε η σημαντικότερη στιγμή του αγώνα, όταν ο Ορφανός έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή του Μάλαρζ και πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Κίτρινες: Λαμπριάκος, Αντζας - Βέλα Τζούνιορ, Παπαδόπουλος, Περόνε, Σαμουηλίδης, Γαϊδαρτζής. Ορφανός Διαιτητής: Καρατζάς (Ευβοίας) Ξάνθη (Σάββας Κωφίδης): Μάλαρζ, Μαχράτζε, Αντζας, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Φλίσκας, Μεσέρα (75΄ Σονκό), Κιντάνα, Γαρπόζης (38΄ λ. τρ. Μπαϊκαρά), Γκαρσία (52΄ Μάνσο), Λαμπριάκος. Απόλλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Ορφανός, Φυτανίδης, Κόλτσης, Μπούσι (+90΄ Καραμανλής), Περόνε, Παπαδόπουλος, Φαβάλι (65΄ Γαϊδαρτζής), Σαμουηλίδης, Βέλα Τζούνιορ.

    [27] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αγγλικό σκορ στο Περιστέρι

    28/1/2007 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έξι γκολ και πλούσιο θέαμα πρόσφεραν στους θεατές ο Ατρόμητος με την Κέρκυρα στο Περιστέρι, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν νικητές με 4-2. Τα τέρματα των "κυανολεύκων" σημείωσαν οι Λαζανάς (18), Γελαδάρης (36), Μερίνο (38) και Λουτσιάνο (77), ενώ ο Ντ΄ Ακόλ (41, 74) σημείωσε τα δύο γκολ των Φαιάκων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 3 την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, όταν η μπάλα από την κεφαλιά του Σκούφαλη κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Μιχαηλίδη, ωστόσο ο Ατρόμητος κατάφερε να "ανοίξει" το σκορ στο 18 (1-0). Ο Μερίνο τροφοδότησε με ωραία πάσα τον Λαζανά και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σιντιμπέ. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τα πόδια των "κυανόλευκων", οι οποίοι προσπάθησαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους και τα κατάφεραν στο 36 με τον Γελαδάρη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση από πάσα του Μερίνο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ από το Μάλι (2-0). Με ανεβασμένη ψυχολογία οι παίκτες του Ατρομήτου έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 38 (3-0), όταν πίεσαν τους αντιπάλους τους, έκλεψαν την μπάλα και ο Μερίνο πλάσαρε εύστοχα τον Σιντιμπέ. Η αντίδραση του Μπάμπη Τεννέ ήταν άμεση, καθώς πέρασε στον αγώνα τους Σίκοβ και Ντ΄ Ακόλ, και ο Βραζιλιάνος σημείωσε το 3-1 στο 41, ύστερα από την πάσα που δέχθηκε από τον Σκούφαλη. Στο 60 ο Τεννές έκανε και την τρίτη αλλαγή του, περνώντας στον αγώνα τον Φότι και η Κέρκυρα μείωσε με τον Ντ΄ Ακόλ στο 74, όταν ο Βραζιλιάνος απέφυγε τον Μιχαηλίδη και πλάσαρε εύστοχα (3-2). Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν χάρηκαν για πολύ το γκολ, καθώς στο 77 ο Λουτσιάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους (4-2). Στο 79 ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γελαδάρη (με δεύτερη κίτρινη), ωστόσο οι γηπεδούχοι διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ και πανηγύρισαν τη νίκη. Κίτρινες: Γελαδάρης, Κορακάκης - Τζαβέλλας, Μοσχογιάννης Κόκκινη: Γελαδάρης (2 κίτρινες) Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) Ατρόμητος (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Γεωργίου, Μερίνο, Ρόβας (72΄ Σανόκο), Κορακάκης, Ιωάννου, Ολιβέιρα, Λαζανάς (84΄ Χάλαρης), Λουτσιάνο, Ραγκουέλ (77΄ Κατεμής). Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Αναστασιάδης (40΄ Ντ΄ Ακόλ), Γκουστάβο, Καραδήμος (39΄ Σίκοβ), Φούφουλας, Καγκιούζης, Φλαβίνιο, Ντα Σίλβα (60΄ Φότι), Σκούφαλης, Τζαβέλλας.

    [28] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανατροπή και νίκη για τη Λάρισα

    28/1/2007 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στάθη Αλωνεύτη η Λάρισα νίκησε στο "Σίτι το Αιγάλεω με 2-1, στην δεύτερη αναμέτρηση για την 19η αγωνιστική, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Το Αιγάλεω προηγήθηκε στο 54ο λεπτό με πέναλτι του Ποπόφ, για να πάρει τη νίκη η Λάρισα με τα γκολ των Αλωνεύτη (56) και Διγκόζη (90+ πεν). Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με πολύ λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η Λάρισα ήταν πιο δραστήρια και έδειξε πως ταξίδεψε στην Αθήνα για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο, επανάληψη το παιχνίδι μεταμορφώθηκε και πήρε... φωτιά στο 54ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Τότε ο Ποπόφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι (χέρι του Φέρστερ) 1-0, αλλά το Αιγάλεω δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει και ο Αλωνεύτης έδωσε την απάντηση για την Λάρισα. Στο 56 ο Κύπριος ισοφάρισε σε 1-1 και το παιχνίδι απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να κάνουν το 2-1 στο 72ο λεπτό, αλλά ο Γκούγκα άργησε απελπιστικά μπρος στην κενή εστία. Τελικά, οι προσπάθειες των "βυσσινί" καρποφόρησαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Αλωνεύτης μετά από έξοχη μπαλιά του Κλέιτον κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διγκόζης που ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Κίτρινες: Φέρστερ, Φωτάκη, Ομο και Γιάννου. Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας) Φέρστερ, Φωτάκη, Ομο και Γιάννου. Αιγάλεω (Γιώργος Χατζάρας): Γιάννου, Γιάντσετιτς, Κουμπαρούλης (61 Ψωμάς), Σίμανεκ, Ποπόφ, Μουστόγιαννης, Όμο, Τσάτσος, Κουμορτζί, Αγρίτης, Τσέζαρεκ (85 Νικολόπουλος). Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Γκίκας (56 Ντα Κόστα), Γκαλίτσιος (57 Διγκόζης), Γκούγκα (76 Καλαντζής), Κλέιτον, Φωτάκης, Φέρστερ, Βενέτης, Μπασιλά, Αλωνεύτης

    [29] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκησε χωρίς να ιδρώσει

    28/1/2007 6:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τις μηχανές στο ρελαντί ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Πανιώνιο στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής. Ο αγώνας άρχισε με τον Παναθηναϊκό αρκετά επιθετικό, αφού ήταν προφανής η πρόθεση των "πρασίνων" για το γρήγορο γκολ. Στο 4 ο Μάντζιος σούταρε άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στην πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης, αλλά δύο λεπτά αργότερα (6) ο Σαλπιγγίδης δεν λάθεψε: ο διεθνής επιθετικός δέχθηκε την ωραία πάσα του Τζιόλη, που τον έβγαλε απέναντι στον Κένινγκ, και με ψύχραιμο τρόπο "άνοιξε" το σκορ 1-0. Μια ωραία προσπάθεια του Νίνη στο 20ο λεπτό εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Ενσαλίβα, ενώ στο 27 ο Μόρις μόλις που πρόλαβε να ανακόψει τον επελαύνοντα Αραβίδη. Το... αστραπιαίο γκολ του Σωτήρη Νίκη στην επανάληψη, καθώς δεν είχαν συμπληρωθεί ακόμη 20 δευτερόλεπτα από την έναρξη του β΄ μέρους, υπήρξε καταλυτικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή των "κυανέρυθρων", απέφυγε ωραία τους αντιπάλους του και με συρτό αριστερό σουτ έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Α΄ Εθνικής, παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Θωμά Μαύρο, ο οποίος είχε πετύχει το πρώτο τέρμα του σε ηλικία 16 ετών και 10 μηνών πετυχαίνοντας το 2-0 για τους "πράσινους". Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι νωρίς, όταν στο 50 ο Τζιμπούρ πλάσαρε πάνω στον εξερχόμενο Γκαλίνοβιτς σε ένα μοναδικό τετ α τετ. Η επόμενη καλή φάση δημιουργήθηκε στο 75, όταν ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Σιαλμά, στο 78 ο πολύ σταθερός Κροάτης τερματοφύλακας εξουδετέρωσε στην ίδια φάση τις προσπάθειες των Γουνδουλάκη και Τζιμπούρ. Κίτρινες: Βύντρα, Νίνης, Μπίσκαν - Σπυρόπουλος, Ενσαλίβα Διαιτητής: Καλόπουλος (Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης) Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Λεοντίου, Νίνης (68΄ Ιβανσιτς), Τζιόλης (55΄ Τζιόλης), Ρομέρο, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (63΄ Παπαδόπουλος). Πανιώνιος (Εβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Γκασπάρ, Πλετς, Ενσαλίβα, Αραβίδης (66΄ Κόντι), Βάγκνερ, Γουνδουλάκης, Τζιμπούρ (83΄ Κουτσόπουλος), Λουρέντζο (66΄ Σιαλμάς).

    [30] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρωταθλητής χειμώνα ο Λεβαδειακός

    28/1/2007 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διπλά κερδισμένος ήταν ο Λεβαδειακός καθώς όχι μόνο αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα στο τέλος του πρώτου γύρου στη Β΄Εθνική αλλά αυξήθηκε σε έξι βαθμούς η διαφορά που τον χωρίζει από τους δεύτερους Ηλυσιακό και Καστοριά. Η ομάδα της Βοιωτίας νίκησε εύκολα με 3-0 τον Μεσσηνιακό. Αντίθετα, τόσο ο Ηλυσιακός, όσο και η Καστοριά ηττήθηκαν από την Καλλιθέα με 2-1 και την Καλαμάτα με 2-0 αντίστοιχα, και η διαφορά τους από τον Λεβαδειακό αυξήθηκε στους έξι βαθμούς. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος με δύο γκολ του Σαϊτιώτη γύρισε το ματς και επικράτησε 2-1 του Πανσερραϊκού. Το σκορ της ημέρας σημείωσε ο Πανθρακικός που κέρδισε με 4-1τον Θρασύβουλο στην Κομητηνή. Η 17η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο (29-1) με το Χαϊδάρι να υποδέχεται τον Εθνικό. Τα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης-Αγροτικός Αστέρας 3-0 Προοδευτική-Εθνικός Αστέρας 1-0 Kαλλιθέα-Ηλυσιακός 2-1 Λεβαδειακός-Μεσσηνιακός 3-0 Καλαμάτα-Καστοριά 2-0 Πανθρακικός-Θρασύβουλος 4-1 Βέροια-Νίκη Βόλου 1-0 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 2-1 Χαϊδάρι-Εθνικός Πειραιά 29/01

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) 1. Λεβαδειακός 33 2. Ηλυσιακός 27 3. Καστοριά 27 4. ΠΑΣ Γιάννινα 26 5. Καλλιθέα 26 6. Αστέρας Τρίπολης 25-16αγ. 7. Χαϊδάρι 25-16αγ. 8. Βέροια 25 9. Αγροτικός Αστέρας 23 10. Πανθρακικός 22 11. Εθνικός Αστέρας 21 12. Εθνικός 21-16αγ. 13. Καλαμάτα 21 14. Θρασύβουλος 20 15. Πανσερραϊκός 18-16αγ. 16. Προοδευτική 18 17. Μεσσηνιακός 16 18. Νίκη Βόλου 15

    [31] Βόλεϊ

    Πήρε φόρα ο Ολυμπιακός

    28/1/2007 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νέο μεταγραφικό απόκτημα τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του Ηρακλή 3-1 στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στην Α1 βόλεϊ των ανδρών. Με αυτή την επιτυχία τους οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν στη δεύτερη θέση και στο "κατόπι" του Παναθηναϊκού, ενώ ο "γηραιός" απειλείται πλέον από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο τον χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής: Ορεστιάδα-ΕΑ Πατρών 3-2 (16-25, 26-24, 20-25, 25-23, 27-25) Παγκράτι-Άρης 0-3 (20-25, 22-25, 23-25) ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος 3-1 (14-25, 25-20, 25-18, 26-24) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-1 (27-25, 24-26, 25-19, 33-31) Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-3 (31-33, 32-30, 16-25, 21-25) Λαμία-Εθνικός Αλεξ/λης 29/01

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες) 1. Παναθηναϊκός 33 2. Ολυμπιακός 26-11 αγ. 3. Ηρακλής 24 4. ΠΑΟΚ 23 5. ΕΑ Πατρών 18 6. ΑΕΚ 17 7. Πανελλήνιος 16 8. Άρης 14 9. Λαμία 12-11 αγ. 10. Εθνικός Αλεξ. 12-11 αγ. 11. Ορεστιάδα 8 12. Παγκράτι 6-11 αγ.

    [32] Παράξενα

    Στην Ιταλία

    Ληστεία με ξένο... δάχτυλο

    27/1/2007 6:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2007 5:08:51 μμ)

    Ιδιαίτερα ευρηματικοί ήταν δύο κακοποιοί στην Ιταλία, προκειμένου να ληστέψουν μία τράπεζα στη συνοικία Πορτουένσε η οποία διαθέτει προηγμένο σύστημα ασφαλείας. Οι δύο δράστες λοιπόν, για να μπορέσουν να ανοίξουν τη θωρακισμένη πόρτα και να εισέλθουν στο χώρο των ταμείων, χωρίς όμως να αφήσουν τα αποτυπώματά τους στο κουμπί που έπρεπε να πατήσουν, χρησιμοποίησαν το ...κομμένο δάχτυλο ενός πτώματος. Οι δράστες κατά τη διαφυγή τους όμως από την τράπεζα, όπου σήκωσαν 10.000 ευρώ, έκαναν το λάθος να "ξεχάσουν" το δάχτυλο, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί στο πεζοδρόμιο. Οι αρχές ερευνούν τώρα στα νεκροτομεία για να εντοπίσουν το πτώμα στο οποίο ανήκε το δάχτυλο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 January 2007 - 17:51:44 UTC