Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-01-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο αίτημα για δημοσιοποίηση ονομάτων
  • [02] Ομιλία Σημίτη
  • [03] Προβάδισμα της Τράπεζας Πειραιώς

    [01] Πολιτική

    Νέο αίτημα για δημοσιοποίηση ονομάτων

    16/1/2007 8:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/1/2007 8:47:23 μμ)

    Νέο αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υποβλήθηκε το απόγευμα, με επιστολή του Υπουργού Βαγγέλη Μειμαράκη προς τον Πρόεδρο της Αρχής, Δημήτρη Γουργουράκη. Με την επιστολή του, ο κύριος Μεϊμαράκης ενημερώνει για τους έως τώρα ελέγχους, που έχουν γίνει από τις στρατιωτικές υπηρεσίες και ζητεί από την Αρχή να αποφασίσει και να κρίνει για ποιες από τις κατηγορίες των απαλλαγέντων μπορούν να δημοσιοποιηθούν και ποιά ονόματα. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο είχε προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αίτημα που απορρίφθηκε.

    Τι αναφέρεται στην επιστολή

    Στην επιστολή του ο κ. Μεϊμαράκης επισυνάπτει όλες τις κατηγορίες των απαλλαγέντων στρατευσίμων, όπως αυτές έχουν προκύψει από τους μέχρι σήμερα ελέγχους που έχει διενεργήσει και συνεχίζει να διενεργεί το Υπουργείο, "για την καταπολέμηση τέτοιων νοσηρών φαινομένων που έλαβαν χώρα ιδιαίτερα κατά το παρελθόν".

    Παράλληλα αρνείται τις αιτιάσεις του προέδρου της Αρχής, ότι το υπουργείο έθεσε το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων γενικώς και όχι ειδικώς και ως εκ τούτου η Αρχή δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, επικαλούμενος την επιστολή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γ. Λαμπρόπουλου προς την Αρχή , στις 30-3-2005 με την οποία γινόταν ρητώς αναφορά στα χαρακτηριστικά των δημοσίων προσώπων.

    Επιπλέον παρατηρεί προς τον κ. Γουργουράκη ότι στην απάντηση της Αρχής προς το υπουργείο, στις 8-4-2005 με την οποία απαγορεύθηκε η δημοσιοποίηση των ονομάτων, "δεν αναφέρετε ότι το ερώτημα του ΥΠΕΘΑ ήταν γενικό και όχι ειδικό, όπως επίσης και ότι δεν ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις, ούτως ώστε το Υπουργείο να τις αποστείλει ή να αναδιατυπώσει το σχετικό ερώτημα,.

    Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει την ετοιμότητα του Υπουργείου να αποστείλει ανά πάσα στιγμή όποια κατάσταση ονομάτων επιθυμεί η Αρχή για να κρίνει ποια από αυτά είναι δημόσια πρόσωπα και δύναται να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

    [02] Πολιτική

    Ομιλία Σημίτη

    16/1/2007 11:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Πλήρως ταυτισμένος με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο θέμα που έχει προκύψει με τα δικαιώματα και τις κάμερες εμφανίστηκε σε ομιλία του ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, στο αμφιθέατρο Καρατζά, στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας. Παρόντες ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στη διάλεξη που είχε τίτλο "Η δημοκρατία σε κρίση", ο κύριος Σημίτης ετάχθη κατά των πανεπιστημιακών που αντιδρούν, όπως είπε, σε οποιαδήποτε αλλαγή στο πανεπιστήμιο, χωρίς να προτείνουν τίποτα. Ο πρώην Πρωθυπουργός άσκησε κριτική στα πολιτικά κόμματα, που πολιτεύονται με θολότητα και με βάση το πολιτικό κόστος, ώστε να οδηγούνται στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων.

    Για Παιδεία πολιτική και κάμερες

    Παρέμβαση για τις αλλαγές στην Παιδεία και γενικά στις μεταρρυθμίσεις έκανε απόψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο πλαίσιο ομιλίας του για την κρίση της πολιτικής

    Ο κ. Σημίτης σε μια υπερκομματικού χαρακτήρα παρουσία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο πανεπιστήμιο σήμερα όλες οι πανεπιστημιακές ομάδες ζητούν μια άλλη μεταρρύθμιση την οποία όμως αποφεύγουν να εξειδικεύσουν και δέχονται αλλαγές μόνον εφόσον αφορούν τους άλλους.

    Κατά τον κ. Σημίτη η αποκαλούμενη κρίση της δημοκρατίας είναι κρίση της πολιτικής και προκαλείται επειδή ο τρόπος άσκησης πολιτικής εξουσίας δεν ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και στις ανάγκες των πολιτών.

    Το αντίδοτο είναι η στροφή από τις δηλώσεις προθέσεων που ικανοποιούν όλους στην διαπάλη για την ουσιαστική λύση των προβλημάτων.

    Κατά τον κ. Σημίτη το ζητούμενο στην νέα εποχή είναι η συμμετοχική δημοκρατία και η υιοθέτηση νέων τρόπων εκπροσώπησης ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να μπορούν να συνδιαμορφώσουν πολιτικές.

    Σε ότι αφορά γενικά τη σχέση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασφάλειας επικαλούμενος την πρόσφατη επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο κ. Σημίτης είπε ότι μεταξύ δικαιωμάτων και ασφάλειας δεν υπάρχει οπωσδήποτε αντίθεση και πρόσθεσε ότι "το μέτρο των επιβεβλημένων αλλά και επιτρεπτών περιορισμών των δικαιωμάτων και της ασφάλειας ούτε προκαθορισμένο είναι, ούτε μπορεί να προκύψει με όλο και πιο λεπτομερείς νόμους, (αλλά) είναι θέμα πολιτικό και αποφασίζεται με πολιτικές διαδικασίες".

    [03] Οικονομία

    Προβάδισμα της Τράπεζας Πειραιώς

    16/1/2007 8:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Σε παράσταση για έναν ρόλο μετατρέπεται για τους επόμενους περίπου δυο μήνες ο τραπεζικός πόλεμος μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου που βγάζει εκτός μάχης την Marfin. Η εποπτική αρχή της Κύπρου είπε το οριστικό όχι στην Marfin που επεδίωκε την εξαγορά των τραπεζών Κύπρου και Πειραιώς. Ως εκ τούτου η μοναδική δημόσια πρόταση που είναι πλέον σε ισχύ είναι αυτή της τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Marfin. Επίσης η επιτροπή κεφαλαιαγοράς της Κύπρου αποφάσισε και την επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 λιρών Κύπρου στην Marfin.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 January 2007 - 21:50:29 UTC