Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χάραξη αντιπολιτευτικής πολιτικής
  • [02] Αναβάθμιση στρατιωτικών σχολών
  • [03] Προειδοποίηση από ΗΠΑ-Αγγλία
  • [04] Ζωοθυσίες δίπλα στα Boeing
  • [05] Συνάντηση για το λιμάνι
  • [06] Άλωσε την Πόλη ο Άρης
  • [07] Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι στο πόλο

    [01] Πολιτική

    Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

    Χάραξη αντιπολιτευτικής πολιτικής

    13/12/2006 7:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2006 9:48:36 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε διάταξη μάχης σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Η διάταξη μάχης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αφορά την οργάνωση σε κάθε της επίπεδο, αφορά κάθε μέλος και κάθε φίλο και έχει διπλό στόχο: Πρώτον την καταδίκη των αδιεξόδων της πολιτικής της ΝΔ και δεύτερον την ανάδειξη της θετικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ για μια δίκαιη κοινωνία και μια Ελλάδα που μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους της για την κοινωνία και τη χώρα. Η μάχη θα δοθεί για να έχουν κυρίως οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα που κέρδισαν και να ξανακερδίσουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι αυτό είναι δέσμευση όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι τρία χρόνια πολιτικής της ΝΔ έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο παντού, έχει εντείνει την κοινωνική ανισότητα και τις κοινωνικές πολώσεις. Με την πολιτική της, πρόσθεσε, η κυβέρνηση εκποιεί την δημόσια περιουσία και με τα μέτρα της επιβαρύνει τους πολλούς υπέρ των λίγων και υμετέρων. Κατηγόρησε, επίσης, την Κυβέρνηση ότι υπονομεύει θεμελιώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων, ενώ έχει αποτύχει σε όλους τους μεγάλους τομείς πολιτικής όπως η Υγεία, η Παιδεία, και το ασφαλιστικό σύστημα.

    Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση

    Η πολιτική της κυβέρνησης, πρόσθεσε, χαρακτηρίζεται από πελατειακή αντίληψη, τη δημιουργία κομματικού κράτους, καθώς και τη δημιουργία εστιών και θερμοκοιτίδων διαφθοράς. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη δράση τμημάτων του κράτους, μιλώντας για μεθοδεύσεις της Αστυνομίας, όπως πριν από λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη και πρόσφατα στην περίπτωση του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη. Επίσης, τόνισε ότι δημιουργούνται ερωτήματα για την εκτίναξη των απορρήτων κονδυλίων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στα οποία η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να συγκαλύπτει ευθύνες σε κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως αυτό των υποκλοπών και όπως απέδειξε η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία απέρριψε την μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε εξεταστική Επιτροπή. Ανέφερε ακόμη, ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε πραξικοπηματικές κοινοβουλευτικές ενέργειες για να περάσει εν κρυπτώ μείζονα θέματα όπως είναι το θέμα του ΟΤΕ και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

    Ο κ. Παπανδρέου καταδίκασε την Κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις της όσον αφορά στον τρόπο εκλογής της ΚΕΔΚΕ, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις και ενέργειες που ισοδυναμούν με υπονόμευση των θεσμών και προσπάθεια επιβολής, η οποία δεν μπορεί να γίνει δεκτή γιατί με αυτόν τον τρόπο ανατρέπεται ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα, όπως αυτό εκφράστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

    Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ συμπαρίσταται στους αγώνες των εργαζομένων, καθώς η πολιτική της ΝΔ υπονομεύει όσα κατακτήθηκαν με μακρούς αγώνες και ακυρώνει κάθε ελπίδα για βελτίωση στο μέλλον. Η Κυβέρνηση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει τελειώσει τον κύκλο της, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη χώρα και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ δίνοντας τη μάχη θα την κερδίσει προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.

    Εν τω μεταξύ, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική εξόρμηση την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού που αρχίζει στη Βουλή. Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του ο Γραμματέας του κόμματος Νίκος Αθανασάκης, η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και τις επιπτώσεις από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

    [02] Κοινωνία

    Συνάντηση Γιαννάκου-Μεϊμαράκη

    Αναβάθμιση στρατιωτικών σχολών

    13/12/2006 11:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μορφή πριμοδότησης εκείνων των υποψηφίων σπουδαστών που δηλώνουν ως πρώτη τους επιλογή μία από τις στρατιωτικές σχολές κατά τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, εξετάστηκε σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης με τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου. Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα όπως η αξιολόγηση των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η φοίτηση αξιωματικών σε άλλα πανεπιστήμια ή μεταπτυχιακά τμήματα, οι προσλήψεις καθηγητών και άλλα. Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι διατηρείται ο στρατιωτικός χαρακτήρας των ΑΣΕΙ, ενώ η κα Γιαννάκου κατέστησε σαφές ότι τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι ισότιμα με τα ΑΕΙ και υπόκεινται στα κριτήρια που διέπουν την ανώτατη εκπαίδευση. Η εξέταση των θεμάτων θα συνεχιστεί σε επίπεδο στελεχών των δύο υπουργείων. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Μεϊμαράκης οι όποιες αλλαγές γίνουν, δεν συνεπάγονται αλλαγή του συστήματος των πανελληνίων.

    [03] Κόσμος

    Ίσως... απαγόρευση πτήσεων

    Προειδοποίηση από ΗΠΑ-Αγγλία

    13/12/2006 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠE

    Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν απαγόρευση των πτήσεων στο Νταρφούρ, την περιοχή του Σουδάν που πλήττεται από εμφύλιο πόλεμο, αν το Χαρτούμ δεν επιτρέψει την ανάπτυξη εκεί μιας διεθνούς δύναμης, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ παρουσίασε την ιδέα αυτή", κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο Μπους την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ο Σόν Μακόρμακ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. "Ο πρόεδρος Μπους θα εξετάσει ποιες επιλογές θεωρεί αναγκαίες για να δώσει μιαν απάντηση σ αυτό το ζήτημα που είναι σοβαρό," πρόσθεσε ο Μακόρμακ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στους "Financial Times". "Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται σήμερα στα διπλωματικά μέσα", συνέχισε, "όμως αν αυτό δεν προχωρήσει, είναι φανερό ότι ο πρόεδρος και οι άλλοι ηγέτες στον κόσμο θα πρέπει να μελετήσουν τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να επιτύχουμε τους στόχους που μοιραζόμαστε όλοι",κατέληξε.

    [04] Κόσμος

    Η τραγική ιστορία μιας καμήλας

    Ζωοθυσίες δίπλα στα Boeing

    13/12/2006 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία των Τουρκικών Αερογραμμών γιόρτασαν ένα σημαντικό για την εταιρεία τους γεγονός, θυσιάζοντας μία καμήλα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Σε σημερινή ανακοίνωση του εθνικού αερομεταφορέα αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία συντήρησης πράγματι σκότωσαν την καμήλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Τουρκίας. Η εταιρεία αμέσως έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή της υπηρεσίας για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι ανακρίσεις. Οι τουρκικές εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα φωτογραφίες με την άτυχη καμήλα να έχει σκεπασμένη την καμπούρα της με δύο κιλίμια πριν από την θυσία της και φωτογραφίες μετά, με το ζώο κομματιασμένο. Η εφημερίδα Χουριέτ γράφει ότι 700 κιλά του θυσιασμένου ζώου μοιράστηκαν στους εργαζόμενους του αεροδρομίου.

    [05] Οικονομία

    Μεταξύ υπουργού και Ομοσπονδίας εργαζομένων

    Συνάντηση για το λιμάνι

    13/12/2006 11:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέα συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας είχε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, στις νέες εγκαταστάσεις του υπουργείου. Ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγησε στους εργαζόμενους το σχέδιο της Κυβέρνησης για την παραχώρηση του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΠ και τα οφέλη που θα προκύψουν τόσο για τους ίδιους, όσο και ευρύτερα για το λιμάνι και τους ζήτησε την αντιπρότασή τους. Η συνάντηση αυτή έγινε δύο μέρες μετά την επανεκτίμηση της κατάστασης στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς από τους εργαζόμενους και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Νίκο Αναστασόπουλο. Την Πέμπτη, αναμένεται να συνεδριάσει το εκτελεστικό όργανο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει τη στάση του στα νέα δεδομένα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άκαρπη η συνάντηση

    [06] Μπάσκετ

    Άλωσε την Πόλη ο Άρης

    13/12/2006 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Άρης στη Κωνσταντινούπολη. Οι κίτρινοι πέτυχαν την 4η νίκη τους και πρώτη εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα επικρατώντας 86-80 της Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Γ΄ ομίλου. Αυτή ήταν η 6η ήττα της τουρκικής ομάδας. Αν κάτι δεν έλειψε στο «Αμπτί Ιπεκτσί» από τον Άρη ήταν το πάθος για την κατάκτηση της νίκης. Το έδειξε από την αρχή του αγώνα, μη επιτρέποντας στην Φενέρμπαχτσε/Ουλκέρ να επιβάλει το ρυθμό της και να πιστέψει ότι μπορεί να κατακτήσει το ροζ φύλλο. Λειτούργησε αποτελεσματικά σε άμυνα και επίθεση, ακόμη και σε στιγμές που οι Τούρκοι απέκτησαν τα ηνία στο σκορ. Στο 4 οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με πέντε πόντους (6-11), με τον Μάικ Ουίλκινσον πρωταγωνιστή τους. Με ένα 8-0 η Φενέρμπατσέ επανέκαμψε (14-11), για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 19-23 για τους Θεσσαλονικείς. Με τους Κουτλουάι, Μίρσιτς, Σόλομον μπροστάρηδες οι Τούρκοι ξέφυγαν στο 16 με πέντε πόντους (34-29), στο ημίχρονο οι δύο ομάδες, όμως, βρέθηκαν στο ίδιο σημείο εκκίνησης (39-39). Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου το έργο του Ουίλκινσον στήριξε και ο Τζερεμάι Μάσεϊ, με συνέπεια ο Αρης και η Φενέρμπαχτσέ να εναλλάσσονται στο σκορ. Όλα αυτά μέχρι το 25. Ήταν τότε που οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να «πυροβολούν» από τα 6.25, με τον Τερέλ Καστλ, τον Αλεξ Σκέιλς, τον Γιώργο Σιγάλα και φυσικά τον Ουίλκινσον. Στο 28 πήραν έτσι αέρα οκτώ επτά πόντων (50-57), για ν αγγίξουν το +12 στο 35 με 63-75, έχοντας ακόμη εξαιρετικό τον Σάββα Ηλιάδη. Κάπου εκεί φάνηκε να τελειώνει το πράγμα, με τους Τούρκους να παλεύουν μεν, αλλά να μην μπορούν να καλύψουν την απόσταση από τους «κίτρινους». Τα δεκάλεπτα: 19-23, 39-39, 56-62, 80-86 Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ: Μίρσιτς 12 (2), Σαβάς 7, Μπασντεν 3, Κουτλάι 22 (3), Καμπάλα 9, Κλαρκ 5, Σόλομον 16 (2), Μπάσακ, Τουρκσάν 3, Ονάν 3 Άρης: Σκέιλς 10 (2), Ηλιάδης 12 (1), Κάστλ 10 (2), Ραούφ 6, Ουίλκινσον 24 (1), Σιγάλας 3 (1), Καλαϊτζής, Μάσεϊ 15, Φλέτσερ 2, Σεραπίνας 4

    [07] Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι στο πόλο

    13/12/2006 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ντέρμπι του Πειραιά της 9ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο των ανδρών είχε νικητή. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 9-7 τον Εθνικό, παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία έχοντας διαφορά τριών βαθμών από τους περσινούς πρωταθλητές. Η αναμέτρηση είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό τη νευρικότητα, με τις δύο ομάδες να μένουν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρία λεπτά πριν τη λήξη το σκορ ήταν πολύ χαμηλό (6-5), και μόνο προς το τέλος οι δύο ομάδες κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω και να αυξήσουν κάπως την παραγωγικότητά τους. Ο Εθνικός προηγήθηκε 2-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως έμεινε «άσφαιρος» στο δεύτερο οκτάλεπτο και ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα (3-2) και δεν το έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα από εκεί και πέρα. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ ενός και δύο τερμάτων, όμως ένα καθοριστικό γκολ του Βράνιες κι άλλο ένα από τον Γιώργο Αφρουδάκη διαμόρφωσαν λίγο πριν τη λήξη το 9-6 και «σφράγισαν» τη νίκη για την ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου. Μετά τη λήξη του αγώνα δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ του Αντώνη Βλοντάκη και του Σλόμπονταν Νίκιτς, το οποίο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

    Στα άλλα χθεσινά παιχνίδια, σπουδαία νίκη με 13-10 επί της Χίου πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης. Ο «δικέφαλος του βορρά», με κορυφαίο τον Αλιχανίδη, σημείωσε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη του και αύξησε τις ελπίδες του για πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα και πρόκριση στα πλέι-οφ. Από την άλλη, η ομάδα του Ντράγκαν Αντριτς απογοήτευσε με την εμφάνισή της, κυρίως αμυντικά, και γνώρισε την τέταρτη ήττα της στο πρωτάθλημα και πρώτη «εκτός προγράμματος». Τη δεύτερη νίκη της πανηγύρισε η Γλυφάδα, που επιβλήθηκε εντός έδρας 12-10 του Ηρακλή. Με την επιτυχία αυτή ο ΑΝΟΓ ξέφυγε κάπως από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αντίθετα ο «Γηραιός» γνώρισε την όγδοη διαδοχική ήττα του και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Κορυφαίος παίκτης των νικητών ήταν ο Φαναριώτογλου, ο οποίος όμως αποβλήθηκε με αντικατάσταση στην τρίτη περίοδο. Η Βουλιαγμένη τέλος, παρέμεινε στην έκτη θέση της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, καθώς συνέτριψε με 12-1 το Παλαιό Φάληρο στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, αφού ο ΝΟΒ ήταν εμφανώς ανώτερος και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, που παραμένει πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Συνοπτικά οι αγώνες: Ολυμπιακός-Εθνικός 9-7 Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-0, 3-2, 3-3 Ολυμπιακός: Γ.Αφρουδάκης 3, Θεοδωρόπουλος, Κομάντινα, Ντόσκας, Σάντα, Χατζηθεοδώρου, Βράνιες Εθνικός: Καλακώνας 2, Δήμου, Βλοντάκης, Χρ.Αφρουδάκης, Μπλάνης, Βλοντάκης ΠΑΟΚ-Χίος 13-10 Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-4, 4-4, 4-2 ΠΑΟΚ: Αλιχανίδης 5, Γιάιτς 3, Κατρουζανάκης 2, Βέργεϊ 2, Κρέτου Χίος: Παππάς 2, Μπόρος 2, Σιλβίς 2, Ντούλος 2, Γ.Φουντούλης, Ι.Φουντούλης Γλυφάδα-Ηρακλής 12-10 Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 3-3, 1-3 Γλυφάδα: Φαναριώτογλου 4, Παπαδόπουλος 2, Γούνας 2, Ανδρεάκος 2, Στεργιόπουλος, Κεχαγιάς Ηρακλής: Βογιατζόγλου 3, Αλιαπούλιος 2, Γκαγκασούλης 2, Κατραντζόγλου, Βούκσεβιτς, Τράβνικαρ Βουλιαγμένη-Π. Φάληρο 12-1 Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-0, 3-0, 4-1. Βουλιαγμένη: Χατζηδάκης 4, Αγγελίδης 2, Μπουρνάζος 2, Κατσαούνης 2, Τίντσιτς, Καρούντζος Π.Φάληρο: Γαβαλάς


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 December 2006 - 21:50:53 UTC