Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-12-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι οικονομικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Παραιτήθηκε ο συνήγορος
  • [03] Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία
  • [04] Σε απολογία ο Πέτρος Μαντούβαλος
  • [05] Δώρα και επιδόματα

    [01] Πολιτική

    Οι οικονομικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ

    4/12/2006 10:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2006 11:19:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση όταν κερδίσει τις εκλογές ανέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας απόψε στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φορτώνει τα βάρη της οικονομίας στους πολλούς και αδύναμους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ολίγων.

    Νέα κοινωνική συμφωνία

    Τους πέντε κεντρικούς στόχους που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ για την ελληνική οικονομία παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ποιοτική εκπαίδευση, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την κατάρτιση των εργαζομένων, το κοινωνικό κράτος και το περιβάλλον

    Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων, την αποκέντρωση και μεταρρύθμιση του κράτους, την οριοθέτηση του ρόλου κράτους και αγοράς, και την δημιουργία ενός μακροοικονομικού και δημοσιονομικού πλαισίου με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το δίκαιο φορολογικό σύστημα και την άρση της προκλητικής μεταβίβασης πλούτου χωρίς αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

    Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι προτάσεις του, συντείνουν σε μια νέα κοινωνική συμφωνία, όπου με συναίνεση θα προωθούνται μεταρρυθμίσεις και η επιχειρηματική κοινότητα θα παρέχει περισσότερη και πιο ουσιαστική εταιρική κοινωνική ευθύνη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πελατειακού τύπου επιλογές, αδιαφάνεια, κατάχρηση της εξουσίας και οικονομική πολιτική με αποτελέσματα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί και εν γένει τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, για να υποστηρίξει ότι η διεθνής θέση της χώρας υποχωρεί και να προβλέψει ότι με βάση τις εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ότι έρχονται δύσκολες μέρες, αφού τυχόν κυρώσεις στην Τουρκία, δεν θα μπορούν να χαροποιήσουν κανέναν.

    [02] Κοινωνία

    Των δυο κτηνοτρόφων

    Παραιτήθηκε ο συνήγορος

    4/12/2006 9:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/12/2006 9:53:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Παραιτήθηκε την Δευτέρα, ο συνήγορος των δύο φερόμενων ως δραστών του πενταπλού φονικού στο Αγρίνιο, Κώστας Καράτσαλος, επειδή διαφωνούσε με την υπερασπιστική γραμμή που επέλεξαν οι κατηγορούμενοι. Ο κ. Καράτσαλος, είχε αποδεχτεί να αναλάβει την υπεράσπισή τους με το σκεπτικό ότι θα δηλώσουν μεταμέλεια, ενώ εκείνοι επιθυμούν να δηλώσουν ότι βρίσκονταν σε κατάσταση άμυνας και εν βρασμώ ψυχής. Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προέκυψαν για τη συγκλονιστική υπόθεση, τα οποία φωτίζουν περισσότερο τα όσα εκτυλίχθησαν εκείνο το μοιραίο απόγευμα του Σαββάτου έξω από το χωριό Καλύβια.

    Σε θάμνους κοντά στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκαν αλλά τέσσερα φυσίγγια από την κυνηγετική καραμπίνα του 37χρονου δράστη, που σημαίνει ότι είχε γεμίσει το όπλο τουλάχιστον 6 φορές.

    Οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία για τα στοιχεία καθώς πάνω στα φυσίγγια βρέθηκε γενετικό υλικό του δράστη.

    Την ίδια ώρα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές Ναυπλίου, οι δύο κτηνοτρόφοι που φέρονται ως δράστες του φονικού.

    Ο γιατρός των φυλακών που τους εξέτασε το πρωί ,διαπίστωσε ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο όπως ανέφερε παρουσιάζουν συμπτώματα ψυχολογικής κατάπτωσης.

    Πατέρας και γιος κρατούνται σε ένα κελί, χωρίς να προαυλίζονται και να τρώνε με τους άλλους κρατούμενους αλλά μόνοι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε απομόνωση οι δύο κτηνοτρόφοι

    [03] Κοινωνία

    Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

    4/12/2006 8:05:00 μμ

    Σε νέα 48ωρη προχωρούν από αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Οι απεργοί ζητούν την άμεση πρόσληψη προσωπικού αυξήσεις των αποδοχών τους καθώς και ένταξη των επαγγελμάτων τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    [04] Κοινωνία

    Στις 7 Δεκεμβρίου

    Σε απολογία ο Πέτρος Μαντούβαλος

    4/12/2006 7:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Κλήση σε απολογία για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου έλαβε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος. Ο κ. Μαντούβαλος, του οποίου η βουλευτική ασυλία ήρθη πριν λίγο καιρό μετά από συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, καλείται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απάτης, απόπειρας, εκβίασης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων. Ο κ. Μαντούβαλος αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει την ποινική εμπλοκή του σε σκευωρία με σκοπό να πληγεί πολιτικά.

    [05] Οικονομία

    Για συνταξιούχους ανέργους πολύτεκνους

    Δώρα και επιδόματα

    4/12/2006 9:06:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ, το τακτικό επίδομα ανεργίας, μαζί με το δώρο Χριστουγέννων, στους ανέργους. Το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται από 311,25, έως 329,25 ευρώ το μηνά, προσαυξημένο κατά 10%, για κάθε προστατευόμενο μέλος. Από 6 έως 15 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ, τα πολυτεκνικά επιδόματα και οι ισόβιες συντάξεις, σε 326.317 οικογένειες, ενώ θα αρχίσει και η χορήγηση της δεύτερης φάσης, της εφάπαξ παροχής των 2000 ευρώ, στις 3.000 μητέρες, που απέκτησαν τρίτο παιδί μέσα στο 2006. Μέχρι τις 10 του μηνός, θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, στου συνταξιούχους του ΟΓΑ, ενώ οι συνταξιούχοι του δημοσίου, του ΤΕΒΕ του ΤΣΑ και του Ταμείου εμπόρων, θα πάρουν το δώρο, στις 15 Δεκεμβρίου Στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, το δώρο θα καταβληθεί στις 18 του μήνα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πάρουν το δώρο στις 16 Δεκεμβρίου και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, θα έχει καταβληθεί, μέχρι τις 21 του μηνός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 December 2006 - 21:51:04 UTC