Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-12-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Cirque Le Masque
  • [02] Muse Festival 2006

    [01] Πολιτισμός

    "Carnivale" στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς

    Cirque Le Masque

    1/12/2006 11:23:00 μμ

    Το Cirque Le Masque είναι η πιο μεγάλη ομάδα Circus Dance Theater της Νέας Υόρκης. Με ακροβάτες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο (Μεξικό, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία, Ταϊλάνδη, Καναδά, Γαλλία κ.α.) θα μας εντυπωσιάσει τα φετινά Χριστούγεννα και στην Αθήνα, με μια νέα παραγωγή που έχει τίτλο "Carnivale".

    Ισορροπίες που αψηφούν το νόμο της βαρύτητας, χορευτές που κινούνται στον αέρα, μίμοι που μας φέρνουν γέλιο και ακροβάτες που κόβουν την ανάσα. Η πραγματικότητα και το όνειρο μέσα από την υψηλή τεχνική και στυλ. Ένα παραμύθι-πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους, αισθητικά ιδιαίτερο, που το διηγούνται η χάρη και η δύναμη του ανθρώπινου σώματος.

    Δεκαέξι σπονδυλωτές ιστορίες σε snapshots σκηνοθετική λογική όπου τριάντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ενδεδυμένοι με κοστούμια εντυπωσιακά, θα εκτελούν περίτεχνα θεαματικά νούμερα καταργώντας τους νόμους της βαρύτητας και της ισορροπίας. Το θέαμα συμπληρώνουν πρωτότυπα οπτικοακουστικά εφέ, πλούσιες μουσικές συνθέσεις, πολύχρωμα κοστούμια, κλοουνερί, χορός και παντομίμα αλλά και παιχνίδι με το κοινό.

    Αστρόσκονη και εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια σε ένα πανέμορφο θέατρο που στήνεται ειδικά για αυτή την υπερπαραγωγή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, στο Μαρούσι.

    Δημιουργός του Cirque Le Masque είναι ο Dennis Schussel που έχει θητεύσει χρόνια στον κόσμο των ακροβατικών, δηλαδή στην τέχνη που καταργεί τα όρια ανάμεσα στις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ανθρώπινου σώματος. Έχοντας βιώσει και ο ίδιος την αδυναμία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα σκέφτηκε να "βιώσει" τη δυνατότητα που στερήθηκε, μέσω των συναδέλφων του. Και εγένετο Cirque le Masque το δημιούργημα ενός ανθρώπου ο οποίος 20 χρόνια τώρα μας ξαφνιάζει με τις ακαταμάχητες καλλιτεχνικές συλλήψεις και παραστάσεις του ανά τον κόσμο.

    Παραστάσεις 13 με 25 Δεκεμβρίου. Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Οδός Μεσογείων 151, Μαρούσι. Τηλέφωνο: 210-6003537 Ήμερες Και Ώρες Παραστάσεων: Τρίτη 19/12, Τετάρτη 13 και 20/12, Πέμπτη 14 και 21/12 και Παρασκευή 15 και 22/12 Στις 21.00, Σάββατο 16 και 23/12, Κυριακή 17 και 24/12 και Χριστούγεννα 25/12 17.00 Και 21.00. Τιμές Εισιτήριων: Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (15-Παιδικο, 25, 35, 50), Σάββατο Κυριακή (20-Παιδικο, 30, 40, 55) Προπώληση: Virgin Mega Stores (Σταδίου, Μαρούσι, Γλυφάδα, Ρέντης), Village Cinemas (Μαρούσι, Ρέντη, The mall), Ticket shop τηλ. 211 9559900 και στο PMW στην Ομόνοια.

    γηξγηξγηξγηξγ

    [02] Πολιτισμός

    Στο Κέντρο Τεχνών στο ACS

    Muse Festival 2006

    1/12/2006 6:53:00 μμ

    Ενα ιδιαίτερο μουσικό γεγονός που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Τεχνών στο ACS (Γαρητού 56, Χαλάνδρι) από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου. Ο λόγος για το Muse Festival, ένα φεστιβάλ ανοιχτής ηχογράφησης για την EBU (European Broadcasting Union), με στόχο την υποστήριξη της ανεξάρτητης Μουσικής Δημιουργίας στην Ελλάδα και τη διεθνή προώθηση της. Εστιάζει στους χώρους της υπό ευρεία έννοια Jazz Μουσικής και των σύγχρονων μουσικών ρευμάτων. Οι συναυλίες ηχογραφούνται σε πολυκάναλη ψηφιακή μορφή και προωθούνται στην ψηφιακή τράπεζα δεδομένων της EBU για δορυφορική αναμετάδοση σε όλο τον κόσμο.

    Το Muse Festival δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να διευρύνουν τους ορίζοντες της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της έμπνευσής τους φέροντάς τους σε επαφή με κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας σκηνής. Δίνει επίσης στους ακροατές την δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί μιας ιδιαίτερης στιγμής των Δημιουργών, αυτής της ηχογραφούμενης έκθεσής τους σε παγκόσμιο ακροατήριο.

    Το Muse Festival είναι μία πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Μουσικού Ινστιτούτου Muse.gr και διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Φέτος φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο ενδιαφέροντα ονόματα της εγχώριας αλλά και παγκόσμιας jazz σκηνής όπως: Dave Holland quintet (3 υποψηφιότητες για Grammy), Enrico Rava Stefano Bollani (Μουσικός της χρονιάς), Γιώργο Μαγκλάρα, Σάμι Αμίρη, Αντώνη Ανδρέου και Γρηγόρη Ντάνη, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

    Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη στους νέους Έλληνες συνθέτες και εκτελεστές με τρείς συναυλίες των Σάμι Αμίρη, Αντώνη Ανδρέου και Γρηγόρη Ντάνη. Επίσης, θα διεξάγονται δωρεάν για το κοινό παράπλευρες εκδηλώσεις με forum, μουσικά "show cases" με τα Μουσικά σύνολα Ιονίου Πανεπιστημίου και παρουσιάσεις νέων μουσικών ρευμάτων.

    Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στην ιστορική δισκογραφική εταιρεία ECM με συναυλίες των Γιώργου Μαγκλάρα και Enrico Rava - Stefano Bollani. Θα πλαισιωθεί από έκθεση εξωφύλλων δίσκων, ομιλίες και μουσικές παραστάσεις.

    Η τρίτη ημέρα είναι αφιερωμένη στις Νέες Τεχνολογίες και την ακαδημαϊκή μουσική παιδεία, με δωρεάν ακροάσεις, παρουσιάσεις, και "workshop". To φεστιβάλ κλείνει με τη συναυλία ενός εκ των καλύτερων jazz συγκροτημάτων στον κόσμο, του Dave Holland quintet.

    Τιμή εισιτηρίου 25 ευρώ ανά ημέρα. Σημεία πωλήσεων: www.ticketservices.gr και στο τηλέφωνο 210 723456 Κέντρο Τεχνών στο ACS Γαρητού 53, Χαλάνδρι. Τηλέφωνο: 210-6393341 Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα. Τηλέφωνο 210 3217917

    Σχετικά Links:

    Muse Festival


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 December 2006 - 9:50:41 UTC