Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Παυλόπουλου στα αντιπλημμυρικά έργα
  • [02] Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση
  • [03] Σκληρή γλώσσα Βαρθολομαίου
  • [04] Επιτέλους παντρεύτηκαν Κρουζ - Χολμς

    [01] Κοινωνία

    Στον Έβρο

    Επίσκεψη Παυλόπουλου στα αντιπλημμυρικά έργα

    19/11/2006 5:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επιθεώρηση στα έργα ενίσχυσης των αναχωμάτων του Έβρου, πραγματοποίησε στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στους νομούς Ροδόπης και Έβρου ο Υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να προλάβει νέες πλημμύρες και να επουλώσει τις πληγές από τις προηγούμενες. "Ξέρουμε όλοι ότι υπήρξαν πολλά προβλήματα, τα οποία αποκαθίστανται με τρόπο, ώστε, όσο το δυνατόν, να μην επαναλαμβάνονται τέτοιες καταστροφές, οι οποίες πλήττουν τους ανθρώπους και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας. Γι' αυτό και οι ενέργειές μας είναι δύο ειδών: Άμεσες ενέργειες αποκατάστασης των ρηγμάτων, οι οποίες μέχρι το τέλος του μηνός - μέσα Δεκεμβρίου το αργότερο - θα έχουν ολοκληρωθεί ώστε όπου δημιουργήθηκαν τέτοια κενά, αυτά να καλυφθούν", είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι "για πρώτη φορά αυτή η Κυβέρνηση παίρνει μακροπρόθεσμα μέτρα, σε συνεργασία με τους γείτονες, για να μην υπάρχουν τα φαινόμενα αυτά στο μέλλον". Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Έβρου, λαμβάνονται και επιπλέον μέτρα, με την λειτουργία του συστήματος αυτόματης μέτρησης - με τη Βουλγαρία, η οποία μπαίνει από 1ης Ιανουαρίου 2007 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε ότι αφορά την Τουρκία, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και το πρώτο βήμα ήδη έγινε με την συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για το θέμα του καθαρισμού της αυτοφυούς βλάστησης, και η οποία δημιούργησε προβλήματα στις πλημμύρες. Ο μεγάλος στόχος, είπε ο υπουργός, είναι η οριστική διευθέτηση της κοίτης του Έβρου, η οποία θα επιλύσει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα σε πάρα πολύ σταθερές βάσεις.

    Ενίσχυση επιχειρησιακών προγραμμάτων Αν. Μακεδονίας-Θράκης

    Ειδικά για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο υπουργός είπε ότι "ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 1,404 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο του 2004 - όταν πλέον ο Πρόγραμμα είχε υπερβεί το ήμισυ της διάρκειάς του, λειτουργούσε δηλαδή ήδη 4 χρόνια - το ποσοστό απορρόφησης ήταν μόλις 14,17%. Σήμερα, μετά τις εύστοχες αναθεωρήσεις που προωθήθηκαν και την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, το ποσοστό απορρόφησης ανέρχεται σε 48,26%. Δηλαδή, μέσα σε περίπου δυόμισι χρόνια το ποσοστό απορρόφησης παρουσιάζει αύξηση υπερτριπλάσια απ' ό,τι ήταν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Π.Ε.Π., ενώ, ως το τέλος του 2006 αναμένεται να φθάσει στο 62%. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εντεταγμένων έργων, τον Μάρτιο του 2004, ήταν 468, ενώ σήμερα φθάνει τα 1.249".

    Σε ότι αφορά το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ", ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι δίνει για 5 χρόνια διπλάσιους πόρους απ' ότι έδινε το "ΕΠΤΑ" για 7 χρόνια (3,5 δισ ευρώ έναντι 1,7 δισ ευρώ), που κατανέμονται με κριτήρια διαφανή και αντικειμενικά που προσδιορίζονται κατά βάση από τις τοπικές ιδιαιτερότητες, όπως είναι η νησιωτικότητα, ο τυχόν ορεινός χαρακτήρας, η επισκεψιμότητα κλπ. Άλλωστε - είπε ο υπουργός - η ροή των χρηματοδοτήσεων βρίσκεται, για πρώτη φορά, στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, ανά πάσα στιγμή. Αντίθετα, το πρόγραμμα ΕΠΤΑ (1998-2004) είναι γνωστό για την αδιαφάνειά του: Οι κατανομές γίνονταν χωρίς να υπάρχουν καν σχετικά κριτήρια, ενώ υπήρχε μεγάλη επιμέλεια να μην δίνονται καθόλου στοιχεία γι αυτές, ακόμη και στους Βουλευτές μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    [02] Κοινωνία

    Από την Δευτέρα

    Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση

    19/11/2006 12:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Από την Δευτέρα τίθεται πάλι σε ισχύ στην Αθήνα, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το παράνομο παρκάρισμα που ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για τα μποτιλιαρίσματα σε δρόμους της πρωτεύουσας και δυσχεραίνει την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

    [03] Κόσμος

    Συνέντευξη Οικουμενικού Πατριάρχη

    Σκληρή γλώσσα Βαρθολομαίου

    19/11/2006 2:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2006 5:53:26 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Σκληρή γλώσσα για τα εμπόδια που τίθενται στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, χρησιμοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνεντευξη του στην εφημερίδα "Σαμπάχ" . Ο κ. Βαρθολομαίος έκανε λόγο για βαθύ κράτος που δημιουργεί συνεχώς προσκώματα, ακόμη αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στο Φανάρι. "Ένα κράτος εν κράτει, το βαθύ κράτος, δημιουργεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Τουρκία. Υποθέτω ότι το βαθύ κράτος δεν μας επιτρέπει να επαναλειτουργήσουμε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ", δήλωσε ο Πατριάρχης στην τουρκική εφημερίδα.

    Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθυμίζει ότι ο υπουργός Παιδείας Χουσεΐν Τσελίκ είχε προαναγγείλει ότι η Θεολογική Σχολή μπορεί να επαναλειτουργήσει οποιαδήποτε στιγμή. Ο Πατριάρχης υπογράμμισε την υποκρισία του επιχειρήματος ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα υπονόμευε τον λαϊκό (secular) χαρακτήρα του τουρκικού κράτους λέγοντας ότι η Σχολή λειτουργούσε ανενόχλητη όλη την περίοδο της εξουσίας του Κεμάλ Ατατούρκ μέχρι το 1971.

    Ο Πατριάρχης μίλησε και για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου .

    "Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει η εικόνα της Τουρκίας" λέει και υπενθυμίζει την ακτινοβολία που έχει σε όλο τον κόσμο η προσωπικότητα του Πάπα. Η Τουρκία πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαναλαμβάνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εξελιχθεί σε "χριστιανή λέσχη".

    Ο Πατριάρχης εξηγεί στην τουρκική κοινή γνώμη, που δεν είναι εξοικειωμένη με τα θέματα του Πατριαρχείου, ότι δεν πρόκειται ποτέ να απεμπολήσει τον τίτλου του Οικουμενικού, τίτλο που έχει από τον 6ο αιώνα."Ο τίτλος Οικουμενικός δεν έχει πολιτική σημασία", σημειώνει.

    [04] Ζωής ...σΤάσεις

    Λαμπερή τελετή σε μεσαιωνικό κάστρο της Ιταλίας

    Επιτέλους παντρεύτηκαν Κρουζ - Χολμς

    19/11/2006 12:59:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC

    Στο μεσαιωνικό κάστρο Οντεσκάλκι του 15ου αιώνα, στην ιταλική πόλη Μπρατσιάνο που βρίσκεται πάνω από μία ηφαιστειακή λίμνη, λίγο έξω από τη Ρώμη, τελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο πολυαναμενόμενος γάμος του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς. Ανάμεσα στους καλεσμένους, δεκάδες διάσημοι, αλλά και η επτά μηνών, κόρη του ζευγαριού. Ο εκπρόσωπος του Κρουζ, Άρνολντ Ρόμπινσον, επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους στο κάστρο Οντεσκάλτσι στη λίμνη Μπρατσιάνο της Ιταλίας. Το γάμο τέλεσε σαϊεντολόγος ιερέας. Ο δις διαζευγμένος Κρουζ είναι ένθερμος οπαδός της εκκλησίας που ιδρύθηκε από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Λ. Ρον Χιούμπαρντ, ενώ η Χολμς είχε καθολική ανατροφή. Καθώς το σκοτάδι τύλιξε το κάστρο, πλήθη θεατών και παπαράτσι παρέμειναν σε επιφυλακή απ' έξω, ανυπόμονοι να πιάσουν ένα βλέμμα των αστέρων μετά από μία βροχερή μέρα. Οι ηθοποιοί Τζένιφερ Λόπεζ και ο σύζυγός της Μαρκ Άντονι, ο Ουίλ Σμιθ και η σύζυγός του Τζάντα Πίνκετ, καθώς και η Μπρουκ Σιλντς, ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους που έφθασαν μετά την άφιξη της νύφης και του γαμπρού νωρίτερα το απόγευμα.

    Διάσημοι προσκεκλημένοι

    Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η κινητικότητα στο Μπρατσιάνο είχε αρχίσει να κορυφώνεται όταν η Κέιτι Χολμς πέρασε μαζί με την επτά μηνών κόρη της Σούρι και την μητέρα της τις πύλες του μεσαιωνικού κάστρου για να ετοιμαστεί για την τελετή.

    Αρκετή ώρα μετά έφτασε και ο Τομ Κρουζ.

    Η πρώτη προσκεκλημένη που εισήλθε στο κάστρο ήταν η Ρομπέρτα Αρμάνι, ανιψιά του διάσημου μόδιστρου Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος και σχεδίασε το νυφικό της μέλλουσας κα Κρουζ.

    Αμέσως μετά πέρασε τις πύλες ο Αντρέα Μποτσέλι.

    Το ζεύγος Μπέκαμ, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Γουίλ Σμιθ και η Μπρουκ Σίλντς είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους του Χόλιγουντ που μετέβησαν στη Ρώμη για να παραστούν στο γάμο.

    Στην ιταλική πρωτεύουσα έφτασε με δικό του αεροσκάφος και ο Τζον Τραβόλτα, ο οποίος ασπάζεται τη σαϊεντολογία, παρέα με τον Ράσελ Κρόου και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

    Πλήθος δημοσιογράφων είχε "κατασκηνώσει" εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης για να βγάλει φωτογραφία τους σταρ που κατέφθαναν για το γάμο. Σε επιφυλακή είχαν τεθεί δεκάδες αστυνομικοί για την ασφάλεια των αστέρων του Χόλιγουντ.

    Ο 44χρονος Κρουζ και η 27χρονη Κέιτι Χολμς βρίσκονταν στη Ρώμη από τις αρχές της εβδομάδας και διαμένουν στο πολυτελές ξενοδοχείο Χάσλερ. Την Τετάρτη παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο δήμαρχος της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 November 2006 - 17:50:47 UTC