Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φόρουμ για το Διαδίκτυο
  • [02] Σοβαρά επεισόδια στη Λάρισα
  • [03] Έρχεται κύμα κακοκαιρίας
  • [04] Παρβάνοφ ξανά

    [01] Πολιτική

    Φόρουμ για το Διαδίκτυο

    29/10/2006 7:53:00 μμ

    Πηγή: ΝΕτ 105,8-ΑΠΕ

    Τις εργασίες του πρώτου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, θα κηρύξει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα του Φόρουμ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα διαρκέσει έως τις 2 Νοεμβρίου, είναι "Η Διακυβέρνηση του Διαδικτύου για την Ανάπτυξη". Στόχοι μεταξύ άλλων, είναι η διαμόρφωση ενός φορέα που θα ελέγχει τη λειτουργία του Διαδικτύου, πέρα από κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως και η διαμόρφωση κοινών αρχών και κανόνων για τη λειτουργία του. Στις εργασίες θα συμμετάσχουν περίπου 1200 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Επίτροπο Βίβιαν Ρέντινγκ υπεύθυνη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορικής

    [02] Κοινωνία

    Μεταξύ οπαδών της Λάρισας και του ΠΑΟΚ

    Σοβαρά επεισόδια στη Λάρισα

    29/10/2006 8:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2006 9:27:18 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη πόλη της Λάρισας όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ που εφτασαν στη πόλη με το τρένο και κατευθύνθηκαν στο σταδιο Αλκαζάρ, πρόκαλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα και σε αυτοκίνητα, ενώ συνεπλάκησαν και με οπαδούς της Λάρισας. Μετά από πολλή ώρα, μεγάλη αστυνομική δύναμη κατάφερε να οδηγήσει συνοδεία τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο σταδίο Αλκαζάρ. Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 25ο λεπτό οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευσαν φωτοβολίδες πρός την πλευρά των Λαρισαίων φιλάθλων. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των φιλάθλων αλλά και αστυνομικών οι οποίοι με τη χρήση δακρυγόνων κατάφεραν να περιορίσουν τα επεισόδια και να επέλθει ηρεμία. Το παιχνίδι διακόπηκε και συνεχίστηκε μετά από μισή ώρα. Με τη λήξη του παιχνιδιού τα επεισόδια συνεχίστηκαν, όταν οπαδοί της Λάρισας κινήθηκαν προς την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ και η αστυνομία τους απέτρεψε κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τρυματίστηκαν 30 άτομα.

    Ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

    Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τονίζει οτι, τα γεγονότα στη Λάρισα, επικυρώνουν την αξία της πρόσφατης εισηγήσεως του Υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων όπως λόγου χάρη τη μη μετακίνηση οργανωμένων οπαδών.

    "Όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα", σημειώνεται στην ανακοίνωση, "πρέπει να λάβουν την εφαρμογή τους. Μέγα μέρος ευθύνης για πρωτοβουλίες πέφτει στους ώμους των Π.Α.Ε. της Αθλητικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και φυσικά της Αστυνομίας".

    "Η Αστυνομία" τέλος τονίζεται στην ανακοίνωση "αναλαμβάνει την ευθύνη της! Ευθύνη για την εφαρμογή του νόμου και όχι «θηριοδαμαστού»".

    Αύριο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, θα επισκεφθεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σνιδά προκειμένου να συζητήσει μαζί του, το νομικό πλαίσο για θέματα βίας στα γήπεδα

    Επίθεση σε δημοσιογράφους

    Θλιβερά επεισόδια με θύματα αθλητικούς δημοσιογράφους είχαμε και στο ΣΕΦ, μετά τη λήξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

    Φίλαθλοι του Ολυμπιακού κινήθηκαν προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία και τραυμάτισαν σοβαρά με σιδερολοστό στο κεφάλι τον δημοσιογράφο Σωτήρη Βετάκη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    Ελαφρότερα τραυματίστηκαν οι Βασίλης Σκουντής και Γιώργος Κογκαλίδης που μετέδιδαν τον αγώνα για λογαριασμό της ΝΕΤ.

    Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του Τύπου που κάλυπταν τον αγώνα, σώθηκαν χάρη στην παρέμβαση του παλαίμαχου παίκτη του Ολυμπιακού Αργύρη Καμπούρη.

    Τα επεισόδια καταδίκασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, το οποίο και ευχαρίστησε δημόσια για την ενέργειά του τον Αργύρη καμπούρη.

    Το ΔΣ του ΠΣΑΤ "θα επιληφθεί εκτάκτως του θέματος αύριο, προκειμένου να εξετάσει όλες τις πλευρές του νέου, εξαιρετικά επικίνδυνου κρούσματος βίας, σε βάρος ανθρώπων της ενημέρωσης και θα λάβει τις ανάλογες αποφάσεις".

    [03] Κοινωνία

    Έρχεται κύμα κακοκαιρίας

    29/10/2006 8:28:00 μμ

    Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προβλέπεται από αύριο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται την Τετάρτη. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν είναι: στην Καστοριά , 6 βαθμοί Κελσίου, στη Φλώρινα, 7 βαθμοί στα Ιωάννινα και την Τρίπολη, 8 βαθμοί και 9 βαθμοί στην Κοζάνη. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Πέμπτη.

    [04] Κόσμος

    Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλγαρίας

    Παρβάνοφ ξανά

    29/10/2006 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρόεδρος της Βουλγαρίας για δεύτερη συνεχόμενη πενταετία εκλέγεται σύμφωνα με τα exit poll που μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία ο Γκεόργκι Παρβάνοφ. Ο νυν πρόεδρος που θα οδηγήσει την χώρα από την το νέο έτος στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση έξω από την κάλπη, εξασφαλίζει ποσοστό από 78% έως 80% των ψήφων στο δεύτερο γύρο. Ακολουθεί με 20% έως 22% ο Βόλεν Σίντεροφ, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Attack. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που έγινε μία ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες στις 17:00 ώρα Ελλάδας, η συμμετοχή ήταν περίπου 35% έναντι 42,5% στον πρώτο γύρο της 22ης Οκτωβρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις κάλπες η Βουλγαρία


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 October 2006 - 21:50:44 UTC