Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανατροπή με ηγέτη τον Τόζερ

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανατροπή με ηγέτη τον Τόζερ

    30/9/2006 11:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μέσα σε δεκαπέντε λεπτά η ΑΕΚ κατάφερε και μετακινήθηκε από την κόλαση του 0-1, στον παράδεισο της ανατροπής και τελικά πήρε την νίκη από τον Εργοτέλη με 3-1 στον δεύτερο αγώνα της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ηγέτης της Ένωσης σήμερα ήταν ο Ντάνιελ Τόζερ ο οποίος ισοφάρισε σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, παράλληλα όμως έφτιαξε τα άλλα δύο τέρματα της ομάδας του, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία των ικανοτήτων του. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μόνο ένα ημίχρονο, στο οποίο απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και δικαιολογημένα είχαν το προβάδισμα.

    Απογοητευτική ήταν η ΑΕΚ των πρώτων 45 λεπτών και δικαιολογημένα βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία ομάδα, η οποία ήταν σαφώς πιο οργανωμένη και πιο επικίνδυνη. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν τίποτα περισσότερο από αυτό που πήραν, καθώς δεν δημιούργησαν την παραμικρή ευκαιρία και συνολικά με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν προβλημάτισαν τους περίπου 15.000 οπαδούς τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, οι Κρητικοί ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Πόζα, ο οποίος πέρασε ένα ήσυχο πρώτο 45λεπτο. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, παράλληλα, βρήκε τον τρόπο να βγάζει αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφερε ν΄ «ανοίξει» το σκορ.

    Το πρώτο καλό σουτ για την Ένωση άργησε και ήρθε στο 26ο λεπτό, μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ του Λυμπερόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα, όμως, πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πόζα. Δύο λεπτά πριν από το τέλος του α΄ ημιχρόνου ο Ιαστσουκ «πάγωσε» το Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Κοιλιάρας έφυγε από αριστερά από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, έβγαλε τη σέντρα, ο Νατσέφσκι τροφοδότησε με κεφαλιά πάσα τον Ιαστσουκ κι ο Ουκρανός με αριστερό σουτ «νίκησε» το Σορεντίνο. Μην έχοντας άλλες επιλογές, ο Λορένθο Φερέρ με το ξεκίνημα του β΄ 45λεπτου έκανε δύο γρήγορες αλλαγές και η ΑΕΚ άρχισε να... ρολάρει και μέσα σε 15 λεπτά ανέτρεψε το εις βάρος της σκηνικό.

    Μέσα σ΄ ένα λεπτό στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι δύο ομάδες έχασαν από μία καλή ευκαιρία. Πρώτα η ΑΕΚ στο 47ο λεπτό, με το σουτ του Μαντούκα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Πόζα και δευτερόλεπτα αργότερα, από ασίστ του Νατσέφσκι, ο Ίαστσουκ βγήκε απέναντι στον Σορεντίνο, αλλά έκανε λάθος κοντρόλ κι έδωσε τη δυνατότητα στον Ιταλό γκολκίπερ της ΑΕΚ να μπλοκάρει την μπάλα. Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει για την Ένωση. Από ασίστ του Ντελίμπασιτς στο 52ο λεπτό, ο Τόζερ με αριστερό δυνατό σουτ έκανε το 1-1 (πρώτο γκολ του Ούγγρου στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα). Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» αυξήθηκε κι έφερε αποτέλεσμα εννέα λεπτά αργότερα, έστω κι από μία «στημένη» φάση. Από εκτέλεση κόρνερ του Τόζερ στο 61ο λεπτό, ο Λυμπερόπουλος με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πόζα (2-1). Στο 83ο λεπτό ο Τόζερ «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την καταπληκτική εμφάνισή του με την ασίστ στον Λάκη, ο οποίος με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

    Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρας) Κίτρινες: Χίμπλινγκερ, Ιαστσουκ, Τόζερ, Κυριακίδης, Μαντούκα Κόκκινες: Ιαστσουκ (90΄ δεύτερη κίτρινη)

    ΑΕΚ (Λ. Φερέρ): Σορεντίνο, Γεωργέας, Μόρας (56΄ Παουτάσο), Τσιρίλο, Λαγός (46΄ Μαντούκα), Κυριακίδης, Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ (46΄ Λάκης), Χετεμάι, Λυμπερόπουλος, Ντελίμπασιτς ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ν. Καραγεωργίου): Πόζα, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ζαπρόπουλος, Χατζί, Μελισσάς (74΄ Κένεντι), Τάσιτς, Νατσέφσκι (65΄ Κακλαμάνος), Τζούνιορ (75΄ Σταυρακάκης), Κοιλιάρας, Ίαστσουκ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 October 2006 - 8:50:25 UTC