Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραίτηση υπέρ του Δήμου
  • [02] Συνελήφθη ο Ν. Παλαιοκώστας
  • [03] Κοντά στα παιδιά οι κ.κ. Ν. Καραμανλή και Λ. Μπερίσα
  • [04] Συνάντηση Μπλαζί-Γκιουλ
  • [05] Ματζουράκης: "Γκολ και μηδέν στην άμυνα"
  • [06] Μπάκε: "Νίκη και μόνο νίκη"
  • [07] Με αισιοδοξία στην Κρακοβία

    [01] Πολιτική

    Του Σκανδαλίδη από το βουλευτικό αξίωμα

    Παραίτηση υπέρ του Δήμου

    13/9/2006 8:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/9/2006 8:35:31 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, υπέβαλε με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο Κώστας Σκανδαλίδης. Όπως αναφέρει στην επιστολή, θέλει να αφοσιωθεί στην επίλυση των προβλημάτων, των πολιτών της Αθήνας. Ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολιάζοντας την παραίτηση του αντιπάλου του απο το βουλευτικό αξίωμα είπε οτι ο ίδιος του είχε προτείνει να παραδώσουν τις βουλευτικές τους ταυτότητες αλλά ο Κώστας Σκανδαλίδης είχε αρνηθεί. Τη θέση του κ. Σκανδαλίδη θα καταλάβει ο Γεράσιμος Αρσένης. Εν τω μεταξύ, οι υποψήφιοι εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, ενώ η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε έντονα σε δημοσίευμα που την εμπλέκει σε σκάνδαλο ανέγερσης ξενοδοχείου.

    Επιστολή διαμαρτυρίας και εξώδικο η Γεννηματά

    Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Γ. Βαρθολομαίο, η οποία κοινοποιείται και στον αρμόδιο Υπουργό Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη και εξώδικο προς τον διευθυντή του ΙΚΑ Πειραιά κ. Κ. Ριζογιάννηέστειλε η Υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά μετά από δημοσίευμα που αποκαλύπτει προσπάθεια εμπλοκής της σε σκάνδαλο ανέγερσης ξενοδοχείου στην Αίγινα.

    Η κ. Γεννηματά στην επιστολή της εξέφρασε, την έκπληξή της και τη δυσφορία της για όσα πληροφορήθηκε, δηλαδή ότι φέρεται ως ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην περιοχή "Τζίκηδες" της Αίγινας, για το οποίο μάλιστα υπάρχει εισφοροδιαφυγή.

    Παράλληλα, αναφερομένη στο θέμα, δήλωσε, ότι όσοι επιθυμούν να οδηγήσουν τον προεκλογικό αγώνα στο βούρκο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω.

    Με Βουλγαράκη Ντινόπουλος-Πιπιλή

    Την ίδια ώρα, συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη και τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου είχαν ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αργύρης Ντινόπουλος και η υποψήφια Νομάρχης Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή.

    Η κ. Πιπιλή ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση δημιουργία Μουσείου της πόλης των Αθηνών και την αξιοποίηση του κομβικού σημείου για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος και τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με διάφορες δράσεις για την αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων του λεκανοπεδίου.

    Ο κ. Βουλγαράκης χαρακτήρισε εξαιρετική την πρόταση της κ. Πιπιλή για το Μουσείο της πόλης των Αθηνών και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

    Σε διευκρινιστική ερώτηση της κας Πιπιλή για το "που θα γίνει το Μουσείο της πόλης;" , ο κ. Βουλγαράκης απάντησε ότι "θα γίνει στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην ευρύτερη περιοχή". Νωρίτερα ο κ. Ντινόπουλος και ο υποψήφιος Νομάρχης Πειραιώς, Σπύρος Σπυρίδων συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ).

    Όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ αναδείχθηκε και το ζήτημα των ελεύθερων χώρων πρασίνου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επιπλέον, εξετάστηκε η ανάγκη βελτίωσης των μέσων μαζικής μεταφοράς για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στο επιβαρημένο λεκανοπέδιο της Αττικής.

    Επαφές Μαυρίκου-Χαλβατζή-Τσίπρα

    Το εργοτάξιο του σιδηροδρομικού κέντρου στο Μενίδι και το εργοστάσιο ΕΛΙΤ στον Κολωνό επισκέφτηκε ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Γιώργος Μαυρίκος.

    Ο κ. Μαυρίκος κάλεσε τους εργαζόμενους "να ψηφίσουν και στις τοπικές εκλογές με κριτήριο το σύνολο της ζωής τους και όχι μόνο το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι τους".

    Το νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Σπύρος Χαλβατζής και τα γραφεία της Ομοσπονδίας Κωφών ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους ο Σπύρος Χαλβατζής διαπίστωσε, όπως είπε, τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό -νοσηλευτικό, ιατρικό αλλά και διοικητικό- που υπάρχουν στο νοσοκομείο, ασκώντας κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υποβαθμίζουν σταθερά τη δημόσια υγεία για να ενισχύσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του δήλωσε ότι "οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οραματιζόμαστε μια Αθήνα, πόλη ανοιχτή και αλληλέγγυα για όλους τους κατοίκους της. Ο Δήμος πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική αδιαφορίας και αναλγησίας και να υιοθετήσει την πολιτική της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης".

    Παρουσίασε υποψηφίους ο Αγριπίδης

    Τους υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υφυπουργού Παιδείας, Γ. Καλού, του υφυπουργού Άμυνας, Β. Μιχαλολιάκου και του γραμματέα της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη.

    Ο κ. Αγραπίδης τόνισε ότι τα οκτώ χρόνια που ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν την ευθύνη του Δήμου, έγιναν σημαντικά βήματα σε όλους τους τομείς, καθώς μπήκε μια τάξη στη διοίκησή του, νοικοκυρεύτηκαν τα οικονομικά του και αποκαταστήθηκε η λειτουργικότητα των υπηρεσιών του.

    "Η πόλη έγινε πιο καθαρή", πρόσθεσε ο κ. Αγραπίδης, "ενώ έγιναν πολλά σπουδαία έργα, και δημιουργήθηκαν νέοι χώροι πρασίνου.

    Ο κ. Μεϊμαράκης, στον χαιρετισμό του είπε ότι το δίλημμα σ΄ αυτές τις εκλογές δεν είναι Αγραπίδης ή Φασούλας, αλλά αν θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Πειραιά και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Χρήστος Αγραπίδης.

    Το Τζάνειο νοσοκομείο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος συναντήθηκε και με τα μέλη της Ομοσπονδίας Κωφών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Σκανδαλίδης

    [02] Κοινωνία

    Ο πλέον καταζητούμενος κακοποιός

    Συνελήφθη ο Ν. Παλαιοκώστας

    13/9/2006 8:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/9/2006 11:19:32 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Συνελήφθη το απόγευμα στο χωριό Λιβάδι στον Παρνασσό ο Νίκος Παλαιοκώστας, ο οποίος καταζητείτο τα τελευταία 15 χρόνια από τις αστυνομικές αρχές και βαρύνεται με δεκάδες ένοπλες ληστείες, κυρίως σε υποκαταστήματα τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα. Η σύλληψη έγινε μετά από μπλόκο της αστυνομίας σε επαρχιακό δρόμο, όπου συνήθιζε να περνάει ο πλέον καταζητούμενος κακοποιός. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον Παλαιοκώστα, ο οποίος οδηγούσε ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας OPEL CORSA, χρώματος μαύρου, που είχε κλαπεί από την περιοχή της Άρτας, να σταματήσει όμως εκείνος προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του, να ανατραπεί και ο καταζητούμενος να υποστεί κάταγμα στο αριστερό του χέρι και στη συνέχεια να συλληφθεί. Την ώρα της σύλληψής του ο Παλαιοκώστας είπε στους αστυνομικούς: "Κάνατε την μεγάλη επιτυχία των τελευταίων ετών". Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν από την αρχική έρευνα τρία πυροβόλα όπλα. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στην Αθήνα.

    Σύλληψη βάσει σχεδίου

    Ο Παλαιοκώστας ήταν γνωστός και με τα προσωνύμια "φαντομάς" και "νταβέλης" γιατί παρέμενε ασύλληπτος εδώ και 15 χρόνια. Απαγωγές, ληστείες κλοπές αυτοκινήτων, περιπετειώδεις διαφυγές απο τους διώκτες του και μια σειρά εντυπωσιακών αποδράσεων, συνθέτουν τη δράση του πλέον καταζητούμενου κακοποιού, με τη φωτογραφία του να φιγουράρει στη λίστα της Ιντερπόλ. Είχε επικηρυχθεί με το ποσό των 750.000 ευρώ για την απαγωγή του επιχειρηματία Χαΐτογλου, το 1995, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών ως λύτρων. Επίσης, είχε συλληφθεί δύο φορές, το 1988 και το 1990, αλλά και τις δύο φορές απέδρασε ύστερα απο λίγες μέρες. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να ήταν πίσω από τη θεαματική απόδραση με ελικόπτερο από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού του αδερφού του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριτζάι, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στα χέρια των αρχών στο Σαράντι της Βοιωτίας. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Α. Δημοσχάκης είπε ότι η Αστυνομία είχε συγκεκριμένο σχέδιο και αναζητούσε τον Παλαιοκώστα, στην περιοχή της Λιβαδειάς. Με την πιστή εφαρμογή αυτού του σχεδίου, στο οποίο έλαβαν μέρος πολλές υπηρεσίες, έγινε δυνατή η σύλληψη.

    Η μονάδα της Αστυνομίας, την οποία αποτελούσαν τρία τζιπ και δέκα καλά εξοπλισμένοι αστυνομικοί, εντόπισε όχημα το οποίο θεώρησε ως ύποπτο για την κίνηση του Παλαιοκώστα και του έκανε σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

    Ο καταζητούμενος όμως δεν σταμάτησε ανέπτυξε ταχύτητα και καταδιώχθηκε. Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε.

    Κατά την εκτροπή ο Παλαιοκώστας τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ μαζί του δεν ήταν κανένας συνεργάτης του και όπως είπε στους αστυνομικούς από την περιοχή ήταν απλώς διερχόμενος.

    Η αστυνομία πάντως ερευνά εάν στην περιοχή υπάρχουν κρησφύγετα της ομάδας Παλαιοκώστα δεδομένου ότι και στο παρελθόν εκεί είχαν εντοπιστεί ο ίδιος και συνεργάτες του χωρίς όμως να συλληφθούν.

    [03] Κοινωνία

    Κοντά στα παιδιά οι κ.κ. Ν. Καραμανλή και Λ. Μπερίσα

    13/9/2006 8:38:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και τον ξενώνα του συλλόγου Ελπίδα επισκέφθηκε το πρωί η σύζυγός του Αλβανού πρωθυπουργού, Λίρι Μπερίσα, συνοδευόμενη από τη Νατάσσα Καραμανλή. Τις κυρίες Καραμανλή και Μπερίσα υποδέχτηκε η πρόεδρος του συλλόγου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η κ. Μπερίσα, παιδίατρος με ευρεία επιστημονική και κοινωνική δράση-επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου ιατρών της χώρας της, πρόεδρος του "Συλλόγου παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία", επίτιμος πρόεδρος της Unicef Αλβανίας, επίτιμος πρόεδρος του "Συλλόγου Ορφανών Παιδιών της Αλβανίας", εισηγήτρια σε διεθνείς ιατρικές οργανώσεις και συγγραφέας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της "Ελπίδας", το οποίο χαρακτήρισε αξιοθαύμαστο και πρωτοποριακό. Όταν μάλιστα η κ. Βαρδινογιάννη της ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή 4 παιδιά από την Αλβανία φιλοξενούνται στον ξενώνα, η κ. Μπερίσα συγκινήθηκε ιδιαίτερα και εξέφρασε την επιθυμία να συνομιλήσει μαζί τους. Η συνάντηση της Νατάσσας Καραμανλή με την Λίρι Μπερίσα ολοκληρώθηκε με γεύμα στο Λυκαβηττό.

    [04] Κόσμος

    Στο Παρίσι

    Συνάντηση Μπλαζί-Γκιουλ

    13/9/2006 9:25:00 μμ

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Λίβανος, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και η Κύπρος, ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ με τον Γάλλο ομόλογό του Ντούστ Μπλαζί και την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κατρίν Κολονά, στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου ο Γάλλος υπουργός χαιρέτησε "τη θαρραλέα απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να συμμετέχει στο Λίβανο στη UNIFIL". Είναι σημαντικό -πρόσθεσε ο κ. Μπλαζί- να υπάρχει μία σπονδυλική στήλη με στρατεύματα της ΕΕ, αλλά και τη σύγχρονη παρουσία άλλων χωρών ασιατικών ή μουσουλμανικών. Υποστήριξε ότι η τουρκική συμμετοχή στο Λίβανο "είναι σημαντική για να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση 1701". Σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ο κ. Μπλαζί υπογράμμισε ότι "είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ειδικά στα πολιτικά κριτήρια, διότι οι ρυθμοί των διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθούν άμεσα από την πρόοδο σ' αυτόν τον τομέα. Κατέληξε λέγοντας ότι υπενθύμισε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η Τουρκία "θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και να θέσει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο της Άγκυρας". Ο κ. Μπλαζί υπογράμμισε ότι η τήρηση των δεσμεύσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία αλλά και πως είναι η πάγια θέση της Γαλλίας στο θέμα.

    Δηλώσεις Γκιουλ

    Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις , πρώτα απ' όλα για τον ίδιο τον λαό, ο οποίος αξίζει να αποκτήσει ένα δημοκρατικό πολίτευμα υψηλού επιπέδου. Αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε ότι " η Τουρκία θα έχει πάντα μία εποικοδομητική στάση απέναντι στο πρόβλημα αυτό, διότι μόνο με εποικοδομητική στάση θα μπορέσουμε να απαλλαχθούμε από τα προβλήματα". Ο κ. Γκιουλ έκανε επίσης, μία σύντομη ιστορική αναδρομή στο θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο είχε αποδεχθεί η Τουρκία.

    Εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέκρινε το "κενό" εξουσίας και το "κλίμα αναταραχής" που επικρατούν στο βόρειο Ιράκ εξηγώντας την αιτία των επιθέσεων που γίνονται στο τουρκικό έδαφος και αποδίδονται από τις αρχές της Τουρκίας στο ΡΚΚ. "Διαπιστώνουμε ότι στη διάρκεια του τελευταίου έτους στην Τουρκία, στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έγινε μία επανεμφάνιση της τρομοκρατίας του ΡΚΚ", δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος αναφερόμενος στην επίθεση στο Ντιγιάρμπακίρ με 10 νεκρούς. "Εμείς εκτιμούμε ότι 'ευθύνονται' γι' αυτά οι ταραχές και το "κενό" εξουσίας που επικρατούν στο βόρειο Ιράκ", τόνισε ο κ. Γκιούλ. "Για τους τρομοκράτες του ΡΚΚ το βόρειο Ιράκ έγινε είδος νεκρής ζώνης", πρόσθεσε. "Υπάρχουν όπλα και πολεμοφόδια που κυκλοφορούν εκεί", ανέφερε επίσης.

    Την Πέμπτη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα έχει επαφές στο γαλλικό κοινοβούλιο, θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Μπαλαντίρ και με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας "γαλλο-τουρκικής φιλίας". Το βράδυ θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων IFRI και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Άγκυρα.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ματζουράκης: "Γκολ και μηδέν στην άμυνα"

    13/9/2006 9:40:00 μμ

    Να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA θέλει η Σκόντα Ξάνθη, που υποδέχεται την Ντιναμό Βουκουρεστίου την Πέμπτη στις 19:00. Ο Γιάννης Ματζουράκης δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου πως η ακριτική ομάδα είναι αποφασισμένοι και πως με τη βοήθεια του κόσμου θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις για τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, η οποία ήταν στο γκρουπ των δυνατών. Η Ντιναμό εξέφρασε την αισιοδοξία της από την κλήρωση, αλλά τα προγνωστικά βγαίνουν στο γήπεδο. Είμαστε αποφασισμένοι και, με τη βοήθεια του κόσμου, θα παλέψουμε για τη νίκη και παράλληλα να κρατήσουμε το παθητικό στην άμυνα. Το να αγωνίζεσαι εκτός έδρας το δεύτερο παιχνίδι είναι καλό, αφού θα γνωρίζεις το αποτέλεσμα που πρέπει να πάρεις. Αγωνίζεσαι με αποφασιστικότητα". Από τη δική του πλευρά, ο Σταύρος Λαμπριάκος τόνισε μεταξύ άλλων: "Στην περσινή αγωνιστική περίοδο δώσαμε πολλά παιχνίδια, ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και θα προσπαθήσουμε με τη βοήθεια του κόσμου μας να πετύχουμε τον στόχο μας".

    Μετά την απογευματινή προπόνηση, ο Μαντζουράκης ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία μετέχουν οι: Πιζανόφσκι, Μάλαρζ, Άντζας, Τοροσίδης, Μεσέρα, Μπάρκογλου, Λαμπριάκος, Μπαϊκαρά, Παβιό, Κόρσος, Βρύζας, Μάνσο, Ζουέλα, Φογκάσα, Ολισαντέμπε, Κιντάνα, Κοντοδήμος, Βιβέιρος, Μαχράτζε, Καζάκης, Βίζο, Γαρπόζης και Δαβουρλής.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μπάκε: "Νίκη και μόνο νίκη"

    13/9/2006 9:11:00 μμ

    Στη "μάχη" των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων μπαίνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται την Πέμπτη (21.45 ΝΕΤ) την Μέταλουργκ Ζαπορίζιε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στα πλαίσια του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA. Οι "πράσινοι" είναι το θεωρητικό φαβορί για την αναμέτρηση αλλά και την πρόκριση στους ομίλους του δευτέρου τη τάξη ευρωπαϊκού θεσμού και πολλοί λένε ότι η διαφορά δυναμικότητας του Παναθηναϊκού και της Μεταλούργκ Ζαπορόζιε είναι τέτοια που επιτρέπει στους "πράσινους" να πετύχουν σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα, που θα γίνει αύριο. Από τη μεριά του όμως ο Χανς Μπάκε δηλώνει πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι η νίκη και δεν έχει σημασία το σκορ. Ο προπονητής του ΠΑΟ είπε συγκεκριμένα: "Στόχος μας είναι η νίκη και μόνο αυτή. Δεν έχει και τόση σημασία το σκορ, είτε κερδίσουμε με 1-0 είτε με 2-1 ή 3-2, όσο το να κερδίσουμε. Συνήθως σε τέτοιους αγώνες το ποιά ομάδα θα προκριθεί κρίνεται στο δεύτερο αγώνα. Ο δικός μας στόχος είναι να μπούμε τουλάχιστον στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να είμαστε καλοί και στα δύο παιχνίδια, όχι μόνο αύριο".

    Χωρίς Ίβανσιτς

    Αρκετοί από τους παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετώπισαν πρόβλημα γαστρεντερίτιδας. Τελικά ο μόνος που αποκλείστηκε από την αποστολή για τον αγώνα με την ουκρανική ομάδα είναι ο Αντρέας Ίβανσιτς, καθώς οι υπόλοιποι που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα (Αντονσον, Μπίσκαν, Νίλσον, Μάντζιος) βρίσκονται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Ωστόσο η συμμετοχή τους θα κριθεί από την κατάστασή τους αύριο το πρωί. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε πως το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. "Όπως ξέρετε αρκετοί από εμάς έχουν αρρωστήσει και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες συν το γεγονός ότι τυπικά παίζουμε στην έδρα μας ενώ ουσιαστικά παίζουμε εκτός. Θα αποφασίσω οριστικά αύριο ανάλογα με την κατάστασή τους". Αναφερόμενος, επίσης, στην ουκρανική ομάδα ο Μπάκε είπε: "Έχουμε δει δύο παιχνίδια «ζωντανά» και τέσσερα σε DVD. Μπορώ λοιπόν να σας πω ότι είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για το αυριανό παιχνίδι".

    Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Νασίφ Μόρις: "Δεν νομίζω ότι το UEFA είναι ταπεινή διοργάνωση. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Το λιγότερο που υπάρχει για εμάς αύριο είναι η νίκη".

    Από τη μεριά του ο προπονητής της Μεταλούργκ, Σεργκέι Γιασένκο δήλωσε: "Η ομάδα μου έφτασε μέχρι εδώ από καλή διάθεση. Είμαστε όλοι μας μια χαρά. Είδαμε τους τελευταίους αγώνες του Παναθηναϊκού. Είναι καλή ομάδα και πολύ αξιόλογος αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός είναι το καμάρι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι για την νίκη".

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με αισιοδοξία στην Κρακοβία

    13/9/2006 8:35:00 μμ

    Με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα όπου θα του δώσει τη δυνατότητα να έχει έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ομίλους, ο Ηρακλής ετοιμάζεται για να αγωνιστεί την Πέμπτη με τη Βίσλα στην Κρακοβία, στα πλαίσια του πρώτου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου UEFA. Στις τάξεις του "Γηραιού" υπάρχει πίστη και αισιοδοξία και, παρά το κακό ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα, δηλώνει έτοιμος για να τα καταφέρει. Ο τεχνικός των "κυανόλευκων", Σάββας Κωφίδης, αναγνωρίζει τις δυσκολίες του παιχνιδιού και τόνισε πως για να καταφέρει η ομάδα του θα πρέπει οι παίκτες να δείξουν το καλό τους πρόσωπο για να μπορέσουν να πάρουν το καλό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι είναι ενδιαφέρον. Γνωρίζουμε ότι η Βίσλα είναι μια δυνατή ομάδα. Έχει περισσότερες εμπειρίες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τον Ηρακλή και είναι δυνατή στο γήπεδο της. Είναι δύσκολο ματς για εμάς. Εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει τώρα να δείξουμε πρόσωπο καλύτερο για καλό αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε τύχη στην επανάληψη. Ο Ηρακλής με δεδομένο το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολο ματς για μας. Το κίνητρο των ευρωπαϊκών, όμως, μεγάλο, κάτι που μπορεί να κάνει τους παίκτες μας να έχουνε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είπε ο Έλληνας τεχνικός. Αναφερόμενος στην τακτική και το σχήμα που θα ακολουθήσει στο αυριανό ματς, είπε: "Μπορεί να γίνουν κάποιες αλλαγές, αλλά όχι πολλές. Άλλωστε δεν έχουμε πολλές επιλογές. Σκοπός είναι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, είτε παίζουμε σε εντός έδρας ματς, είτε σε εκτός", ενώ για την πολωνική ομάδα δήλωσε: Γενικά η ομάδα της Βίσλα παίζει σωστά, οργανωμένα, με καλό ρυθμό, γρήγορο. Δυσκολία μας μεγαλύτερη οι καλοί παίκτες της από τους οποίους ξεχωρίζω τους Λίστο, Σομπολόβσκι".

    Πετρέσκου: "Μοιρασμένες οι πιθανότητες"

    Από τη μεριά του, ο τεχνικός της Βίσλα, Ρουμάνος Νταν Πετρέσκου, είπε: "Το αυριανό παιχνίδι έχει 50-50 πιθανότητες, κανείς δεν φαβορί. Όπως είδα τα παιχνίδια του Ηρακλή μπορεί να μην έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά έχει καλή ομάδα. Μπορεί να ξεκινήσαμε καλύτερα από τον Ηρακλή, αλλά τα τελευταία δύο αποτελέσματα δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνεχίζουμε ανάλογα. Αύριο θα γίνει το πρώτο ημίχρονο, που στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι σημαντικό, γιατί μπορεί να κρίνει την πρόκριση. Για μας είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, γιατί θα κρίνει τη συμμετοχή της Βίσλα στη συνέχεια του Κυπέλλου UEFA. Να δώσουμε το 100% για να προκριθούμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, όπως και η Εθνική που πήρε ευρωπαϊκό και μετά δεν είχε καλά αποτελέσματα. Ετσι είναι και οι ελληνικές ομάδες. Λίγη τύχη στο αυριανό ματς θέλουμε, που είναι πολύ σημαντικό, για να μπορέσουμε να προκριθούμε".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 September 2006 - 20:51:13 UTC