Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρή προειδοποίηση στα Σκόπια
  • [02] Συνεδρίαση άτυπης Διακομματικής Επιτροπής
  • [03] Έλεγχος για πέντε δικαστές της Θεσ/νίκης
  • [04] Έτοιμος ο Ζαγοράκης
  • [05] Ο Ρεχάγκελ θέλει Καστίγιο
  • [06] Θέλουν εκδίκηση, θέλουμε πρόκριση

    [01] Πολιτική

    Αυστηρή προειδοποίηση στα Σκόπια

    29/8/2006 8:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Αυστηρή προειδοποίηση στα Σκόπια απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών, με αφορμή δηλώσεις αξιωματούχων της νέας κυβέρνησης του κρατιδίου ότι δήθεν η διαπραγμάτευση για την ονομασία δεν αφορά στο διεθνές όνομα της χώρας αυτής, αλλά είναι απλώς διμερές θέμα με την Ελλάδα. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε στο Σκοπιανό ομόλογό της ότι οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αφορούν στη διεθνή ονομασία της χώρας του, με την οποία κατά τα άλλα η Ελλάδα διατηρεί - και θέλει πάντα να διατηρεί - τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Παράλληλα, η Ελληνίδα ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι αφού ο ομόλογος της κατανοεί τις ελληνικές θέσεις είναι προφανές ότι αντιλαμβάνεται επίσης ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο, υπό οιανδήποτε σύνθεση, είναι απίθανο να επικυρώσει την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εάν προηγουμένως δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

    [02] Πολιτική

    Συνεδρίαση άτυπης Διακομματικής Επιτροπής

    29/8/2006 9:24:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, στο Υπουργείο Εσωτερικών άτυπη Διακομματική Επιτροπή κατά την οποία συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα σχετικά με τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν προβλέπεται σύσταση Διακομματικής Επιτροπής σε αντίθεση με την περίπτωση των βουλευτικών εκλογών, όπου η Διακομματική θεσπίζεται με νόμο. Στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον γενικό γραμματέα, Θανάση Βεζυργιάννη, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι κομμάτων. Από τη ΝΔ συμμετείχαν οι κ.κ. Σημαιοφορίδης και Τζιαμτζής, από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Βενιζέλος και Αθανασάκης, από το ΚΚΕ οι κ.κ. Σκυλάκος, Βαρουτσής και Καταρτζής από τον ΣΥΝ οι κ.κ. Μπαρτζώκας και Δαριώτης και από το ΛΑΟΣ ο κ. Σκανδαλάκης. Δηλώσεις δεν έγιναν μετά τη συνάντηση.

    [03] Κοινωνία

    Παραδικαστικά κυκλώματα

    Έλεγχος για πέντε δικαστές της Θεσ/νίκης

    29/8/2006 8:30:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πέντε πρωτοδίκες και εφέτες της Θεσσαλονίκης ελέγχονται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς για τα παραδικαστικά κυκλώματα στο χώρο της δικαιοσύνης. Οι πέντε δικαστές, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη μετατεθεί, φέρεται ότι εξέδιδαν ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ επιχειρηματία ο οποίος είναι καταδικασμένος για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μεταβεί τις προσεχείς ημέρες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρει καταθέσεις από τους δικαστές που φέρονται ως εμπλεκόμενοι. Ο κ. Σανιδάς ελέγχει και μια πρωτοδίκη στη Ρόδο για παράβαση καθήκοντος, διότι μετείχε σε δίκη στην οποία διάδικος ήταν φιλικό της πρόσωπο.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμος ο Ζαγοράκης

    29/8/2006 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος ένοιωθε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας δεν χρειάστηκε μάλιστα να υποβληθεί καν σε εξετάσεις (μαγνητική τομογραφία ή υπέρηχο), καθώς τα συμπτώματα υποχώρησαν σε σημείο που του επέτρεψαν να προπονηθεί κανονικά απόψε. Ο διεθνής μέσος ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα, θα ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή και, φυσικά, είναι στα πλάνα του Οτο Ρεχάγκελ για την αναμέτρηση του Σαββάτου εναντίον της Μολδαβίας. Ενας αγώνας στον οποίο η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο, καθώς, όπως υπογράμμισε ο Νίκος Λυμπερόπουλος «... είναι το πρώτο παιχνίδι μιας νέας προσπάθειας. Πρόκειται για έναν σημαντικό και δύσκολο αγώνα στον οποίο πρέπει να νικήσουμε». Ο άσος της ΑΕΚ δεν ξέχασε μια άλλη «γαλανόλευκη» ομάδα που δίνει τη δική της μάχη στην Απω Ανατολή, την εθνική μπάσκετ, στην οποία ευχήθηκε «να επιστρέψει από την Ιαπωνία με ένα μετάλλιο».

    Από την πλευρά του, ο Αγγελος Χαριστέας εκτίμησε πως «... το ματς με την Αγγλία δεν ήταν το καλύτερο δυνατό τεστ για μας. Αυτό που μετράει, όμως, είναι να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο. Αν δεν είμαστε έτοιμοι και δεν παρουσιαστούμε όπως πρέπει, θα φταίμε μόνο εμείς και κανένας άλλος. Πηγαίνουμε να παίξουμε σε ένα τουρνουά ως οι πρωταθλητές Ευρώπης. Θέλουμε και θα παλέψουμε να είμαστε και πάλι από τους διεκδικητές». Αναφερόμενος στο ποδοσφαιρικό μέλλον του, ο κεντρικός επιθετικός της εθνικής δήλωσε: «Από τον Αγιαξ είχα λάβει το ελεύθερο να διαπραγματευτώ τη μεταγραφή μου, όμως η ομάδα μου ζήτησε πολλά χρήματα. Οπως μου είπε πάντως ο προπονητής μου, θα διεκδικήσω θέση βασικού. Υπάρχουν ακόμη 2-3 ημέρες ως τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, έχω μερικές προτάσεις και ίσως και αύριο να υπάρξει κάποιο θέμα. Ενδιαφέρον υπήρξε και από ελληνική ομάδα, αλλά το ποσόν ήταν πολύ μεγάλο για να προχωρήσει η μεταγραφή».;eto

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Ρεχάγκελ θέλει Καστίγιο

    29/8/2006 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η πιθανότητα ενίσχυσης της Εθνικής ομάδας με τον Νέρι Καστίγιο απασχολεί, σοβαρά πλέον, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο εκλέκτορας της εθνικής Ανδρών, Οτο Ρεχάγκελ, έχει εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την αξία του 22χρονου επιθετικού του Ολυμπιακού, τον οποίο παρακολούθησε «δια ζώσης» να σημειώνει χατ τρικ εναντίον του Πανιωνίου, μόλις πριν από δύο ημέρες. «Είναι πολύ καλός παίκτης και θα μπορούσε να προσφέρει στην Εθνική ομάδα» ήταν το σχόλιο του κ. Pεχάγκελ προς τον συνεργάτη του, Γιάννη Tοπαλίδη.

    Η τοποθέτηση του Γερμανού προπονητή αποκαλύπτει και τις προθέσεις του αναφορικά με τον Καστίγιο, εφόσον βεβαίως ο νεαρός παίκτης αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Το θέμα επιβεβαίωσε σήμερα και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την επέκταση της χορηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ομοσπονδία και γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά από τον αγώνα με τη Μολδαβία στις 2 Σεπτεμβρίου, ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι θα χρειαστεί να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια, προκειμένου να ξεπεραστούν οι «σκόπελοι» των διατάξεων που προβλέπονται από τη FIFA και την UEFA. Σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες ελληνοποίησης του Καστίγιο θα αρχίσουν στην Eλλάδα, όμως για το αν θα μπορέσει να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο θα αποφανθεί η Παγκόσμια Συνομοσπονδία.

    [06] MundoBasket

    Θέλουν εκδίκηση, θέλουμε πρόκριση

    29/8/2006 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την Γαλλία πρέπει να ξεπεράσει η Εθνική μας ομάδα προκειμένου να συνεχίσει να κυνηγάει τον στόχο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας, ωστόσο αν και το αγωνιστικό είναι ένα σημαντικό κομμάτι σε κάθε αναμέτρηση, στην συγκεκριμένη, εμπεριέχεται ένας ακόμη παράγων, που κάνει τον αγώνα ιδιαίτερο. Το "βάλ' το αγόρι μου" τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδημ, στον ημιτελικό του ευρωμπάσκετ και η εκδίκηση για αυτό, είναι ένα εξίσου σημαντικό κίνητρο για τους Γάλλους. Η αυριανή (10:30, ΝΕΤ) θα είναι η 44η αναμέτρηση των δύο ομάδων και στις προηγούμενες η Ελλάδα έχει την "μερίδα του λέοντος" στις νίκες, αφού μετράει 28 έναντι 15 του αντιπάλου.

    Η τελευταία νίκη της Εθνικής μας, μάλιστα είναι πολύ πρόσφατη! Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ, οι Έλληνες διεθνείς επικράτησαν εύκολα των Γάλλων, 70-56, στο τουρνουά «Ακρόπολις», πριν ηττηθούν με 72-68 στο «Stankovic Continental Champions Cup». Οι Γάλλοι δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους εν συγκρίσει με πέρυσι τον σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τόνι Πάρκερ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της διοργάνωσης και έχασε το Μουντομπάσκετ. Σε αυτό συμφωνεί και ο αρχηγός της Εθνικής μας, Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος, όμως, ξέρει πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και διαφορετικό από τον ιστορικό, πλέον, ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας.

    Ο αρχηγός της Εθνικής δεν υποτιμά όμως τους Γάλλους: «Το αυριανό παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του Ευρωμπάσκετ 2005. Ίσως θέλουν να μας νικήσουν, επειδή έχασαν πέρυσι, αλλά κι εμείς θέλουμε να νικήσουμε, για να μπούμε στην 4άδα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, απέναντι σε μία Γαλλία που είναι δυνατή και χωρίς τον Τόνι Πάρκερ. Στην αρχή τους δυσκόλεψε η απουσία του, αλλά τώρα προσαρμόστηκαν και βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και στα 40 λεπτά του αγώνα για να νικήσουμε. Ξέρουμε τι θα συμβεί αν αποκλείσουμε την Γαλλία και γι΄ αυτό λέω ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να φτάσουμε στα μετάλλια και πρέπει να νικήσουμε τη Γαλλία.»

    Όσο για το που θα κριθεί η νίκη; «Η άμυνά μας είναι το βασικό μας "όπλο". Εν συγκρίσει με τον αγώνα απέναντι στην άπειρη Κίνα, νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλο την απόδοσή μας σε αυτόν τον τομέα. Αν παίξουμε καλή άμυνα και κλέψουμε μερικές μπάλες, θα μπορέσουμε να πετύχουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Πιστεύω, πάντως, ότι θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι. Όπως σε κάθε ματς, αν θέλουμε να έχουμε τύχη, πρέπει να παίξουμε πολύ καλά».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 August 2006 - 20:50:24 UTC