Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νόμοι προς απόψυξη...
  • [02] Συναγερμός για τον "Ερνέστο"
  • [03] Αληθινά πυρά κατά του Τύπου
  • [04] "Καθάρισε" ο Νέρι
  • [05] Νίκη Αιγάλεω στην Καλαμαριά
  • [06] Όλα μηδέν στη Θεσσαλονίκη
  • [07] "Λευκή" ισοπαλία στην Ξάνθη
  • [08] Μοιρασιά στο Παγκρήτιο
  • [09] Πρώτη νίκη για Λάρισα
  • [10] Σκόραρε ο Αμανατίδης
  • [11] Επέστρεψε στις νίκες η Τσέλσι
  • [12] Στο έδαφος το "Ατλαντίς"

    [01] Κοινωνία

    250 τόνοι "πέρασαν" από νομοθετικά κενά

    Νόμοι προς απόψυξη...

    27/8/2006 10:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στην υπόθεση με την εισαγωγή των 250 τόνων κατεψυγμένου κρέατος, παραγωγής 1999, οι συζητήσεις ανέδειξαν τις ελλείψεις που υπάρχουν στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, τόσο το ευρωπαϊκό όσο και το εθνικό, ώστε ο καταναλωτής να κατοχυρωθεί απέναντι στις διιστάμενες απόψεις για την ποιότητα και την διατροφική αξιολόγηση των συγκεκριμένων προϊόντων. Τα ζητήματα τριβής είναι ο χρόνος παραμονής των κρεάτων και οι συνθήκες συντήρησης τους σε βαθιά κατάψυξη.

    Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εφόσον το προϊόν συνοδεύεται από έγγραφα που πιστοποιούν τον υγειονομικό έλεγχο και τις εργαστηριακές αναλύσεις, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον καταναλωτή.

    Επιπλέον, η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει μέγιστο χρόνο κατανάλωσης του κατεψυγμένου κρέατος, και συνεπώς η διάθεση του ηλικίας 7,5 ετών βελγικού κρέατος στη χώρα μας δεν αποτελεί παράβαση του νόμου.

    Ορισμένοι ωστόσο επιμένουν ότι εφόσον έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία κατάψυξης, το προϊόν έχει χάσει τη διατροφική του αξία και ενδεχομένως να εγκυμονεί άγνωστους διατροφικούς κινδύνους.

    Σε πολλές χώρες της Ευρώπης η νομοθεσία προβλέπει ότι η χρονική περίοδος ασφαλούς κατανάλωσης κατεψυγμένου κρέατος περιορίζεται στα δύο με τέσσερα χρόνια.

    Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει το δικαίωμα να γνωρίζει την ηλικία του προϊόντος που πρόκειται να καταναλώσει, πριν αυτό φτάσει στο πιάτο του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην κατάψυξη από το 1999

    [02] Κόσμος

    Εκκενώνονται περιοχές σε Κούβα-Φλόριντα

    Συναγερμός για τον "Ερνέστο"

    27/8/2006 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-BBC

    Στις 29 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το φονικό πέρασμα του "Κατρίνα", που άφησε πίσω του 1.000 νεκρούς, θρήνο και απόγνωση, και η Νέα Ορλεάνη δοκιμάζει την ψυχραιμία και την ετοιμότητα της απέναντι στην απειλή του ενός πιθανώς καταστροφικού εποχιακού τυφώνα του "Ερνέστο", που αναμένεται εκείνη την ημέρα στον κόλπο του Μεξικού. Αυτή τη φορά υπάρχει το κατάλληλο σχέδιο. "Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε σε επαγρύπνηση και να επιδείξουμε συγχρονισμό" λένε οι αρχές, καθώς παρακολουθούν τον "Ερνέστο" να εφοδιάζεται με "δυνάμεις" από τα ζεστά νερά του Ατλαντικού. Οι αμερικανικές αρχές βλέποντας τον να μετατρέπεται σε τυφώνα κατηγορίας 1, διασχίζοντας την Καραϊβική, νότια της Αιτής, διέταξαν την απομάκρυνση των τουριστών από τα νησιά Φλόριντα Κιζ.

    Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC) που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι, ο "Ερνέστο" αναμένεται να περάσει πάνω από την Τζαμάικα, τα βρετανικά νησιά Κέιμαν, να διασχίσει τη Δευτέρα ακτές της Κούβας και στη συνέχεια να κατευθυνθεί προς τον κόλπο του Μεξικού. Όλοι βρίσκονται σε συναγερμό για 36 ώρες. Στη Τζαμάικα, οι κάτοικοι έχουν από μέρες αδειάσει τα σουπερμάρκετ από τα απαραίτητα και βρίσκονται στα καταφύγια, ενώ η Κούβα που θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά το φαινόμενο εδώ και δεκαετίες, έχει ανακοινώσει ότι θα απομακρύνει 200.000 πολίτες από τις ανατολικές επαρχίες της.

    Ο "Ερνέστο" είναι ο πέμπτος τροπικός εποχιακός τυφώνας για φέτος και σχηματίστηκε στον Ατλαντικό, κοντά στις Αντίλλες, όμως είναι ο πρώτος που κατάφερε να περάσει στην τάξη του κυκλώνα, στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, στην οποία εντάσσονται οι κυκλώνες με ανέμους ταχύτητας 119 χλμ την ώρα. Οι κυκλώνες της κατηγορίας 5 συνοδεύονται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα άνω των 250 χλμ την ώρα. Όσο για τον "Ερνέστο" οι προβλέψεις λένε ότι δεν αποκλείεται να ενισχυθεί κι άλλο και μέχρι την Τρίτη να έχει φτάσει στην κατηγορία 3 -την ίδια κατηγορία με τον "Κατρίνα"- διατηρώντας ανέμους των 178 χλμ την ώρα.

    Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι αναμένουν για το 2006 μία εποχή αρκετά ενεργή, με οκτώ έως δέκα μεγάλους τυφώνες. Η εποχή των τυφώνων διαρκεί έξι μήνες και εκτείνεται από την 1η Ιουνίου έως την 30ή Νοεμβρίου.

    Πέρυσι, η Καραϊβική και ο νότος των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν ζήσει μια πρωτόγνωρη εποχή με 28 τυφώνες, εκ των οποίων οι 15 μεταβλήθηκαν σε επικίνδυνους κυκλώνες.

    Σχετικά Links:

    National Hurricane Center / Tropical Prediction Center

    [03] Μ. Ανατολή

    Ισραηλινός πύραυλος χτύπησε δημοσιογράφους

    Αληθινά πυρά κατά του Τύπου

    27/8/2006 8:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/8/2006 9:00:07 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-BBC

    Προβληματισμός για την κατάσταση που κυριαρχεί στα παλαιστινιακά εδάφη επικρατεί στο χώρο του διεθνούς Τύπου. Από τη μία, η περιπέτεια δυο δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου "Fox News" οι οποίοι είχαν απαχθεί στις 14 Αυγούστου στην Γάζα, από οργάνωση ισλαμιστών, είχε αίσια έκβαση. Ο Αμερικανός Στίβ Σεντάνι και ο Νεοχηλανδός Ολαφ Γουίγκ, κρατούνταν όμηροι από τη μέχρι σήμερα άγνωστη οργάνωση Ταξιαρχίες του Ιερού Πολέμου, η οποία αξίωνε από τις ΗΠΑ την απελευθέρωση μουσουλμάνων κρατούμενων. Η οργάνωση είχε δώσει διορία μέχρι χθες το μεσημέρι. Τελικά, έπειτα από μεσολάβηση της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς, οι δυο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα μπροστά σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Γάζας και είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, κάποιοι δύο άλλοι συνάδελφοι τους, εργαζόμενοι ο ένας για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters κι ο άλλος για δίκτυο του Ντουμπάι, δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, αν και έφερε τη χαρακτηριστική κόκκινη σήμανση "Press" σε όλες τις πλευρές του και στην οροφή, έγινε στόχος των Ισραηλινών, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να τραυματιστούν. Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την επίθεση.

    Βολή κατά "υπόπτων"

    Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Σαμπάχ Χεμάιντα, που εργάζεται για δίκτυο με έδρα το Ντουμπάι και ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια και τον εικονολήπτη του Reuters Φάντελ Σάνα, που τραυματίστηκε πιο ελαφρά. Οι δύο τους κατευθύνονταν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή με θωρακισμένο τζιπ στην στον ανατολικό τομέα της πόλης της Γάζας, προκειμένου να καλύψουν την εισβολή του ισραηλινού στρατού στην περιοχή, όταν ξαφνικά δέχθηκαν πύραυλο από ισραηλινό ελικόπτερο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας, από την έκρηξη αυτή τραυματίστηκαν επίσης τρεις άμαχοι, μεταξύ αυτών και ένα παιδί.

    Ο ισραηλινός στρατός εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός, δήλωσε πως το όχημα δεν αναγνωρίστηκε ως δημοσιογραφικό και πως επλήγη διότι θεωρήθηκε ότι κινούταν ύποπτα μέσα στη νύχτα.

    Ο Σάνα μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο περιέγραψε την οδυνηρή εμπειρία του. "Συμμορφώθηκα με όλους τους κανόνες του ρεπορτάζ. Οδηγούσα φυσιολογικά και δεν βγήκα καθόλου από το όχημα, όταν ξαφνικά είδα φωτιά και οι πόρτες άνοιξαν. Δεν κατάλαβα τι έγινε" είπε και ευχαρίστησε την τύχη του που είναι ακόμα ζωντανός.

    Τόσο οι υπεύθυνοι του Reuters, όσο και η Διεθνής Ενωση Τύπου καταδίκασαν την ισραηλινή ενέργεια και ζήτησαν εις βάθος έρευνα για το περιστατικό.

    Την ίδια ώρα, ο 60χρονος Σεντάνι και ο 36χρονος Γουίγκ, στην πρώτη τους κοινή συνέντευξη τύπου μετά την απελευθέρωση τους, έχοντας τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό στο πλευρό τους, δήλωναν ότι δεν πτοήθηκαν από την περιπέτεια τους και εξέφραζαν την ευχή η εμπειρία τους να μην αποθαρρύνει τους συναδέλφους τους από το να μεταβαίνουν στα παλαιστινιακά εδάφη. "Μην αποθαρρύνεστε, ελάτε εδώ και συναντείστε αυτό που συμβαίνει, είναι μια παθιασμένη ιστορία", δήλωσε ο Στιβ Σεντάνι, ενώ ο Ολαφ Γουίγκ συμπλήρωσε ότι το να λειτουργήσει η ιστορία αυτή αποτρεπτικά "θα ήταν μια μεγάλη τραγωδία για τον παλαιστινιακό λαό και ειδικότερα για τους κατοίκους της Γάζας".

    Σε άλλη συνέντευξη του προς το Fox, o Σεντάνι αναφερόμενος στο βίντεο που τους δείχνει να διαβάζουν μια δήλωση πίστης στο Ισλάμ, είπε πως υποχρεώθηκαν υπό την απειλή όπλου να ασπαστούν τη μουσουλμανική θρησκεία. "Τρέφω κάθε σεβασμό για το Ισλάμ, αλλά το κάναμε μόνο επειδή εκείνοι ήταν ένοπλοι κι εμείς δεν είχαμε ιδέα τι γίνεται" είπε.

    Οι δύο δημοσιογράφοι έχουν ήδη πάρει το δρόμο της επιστροφή προς την πατρίδα τους.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Καθάρισε" ο Νέρι

    27/8/2006 11:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με χατ τρικ του Νέρι Καστίγιο "συνόδεψε" ο Ολυμπιακός τα "στραβοπατήματα" του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στην δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και έτσι οι "ερυθρόλευκοι" νωρίς νωρίς απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής της βαθμολογίας. Στην Νέα Σμύρνη το ξεκίνημα του αγώνα ήταν χαλαρό για τις δύο ομάδες, όμως ανάμεσα στους 22 ποδοσφαιριστές, υπήρχε ένας που είχε "άγριες" διαθέσεις και αυτός ήταν ο Νέρι Καστίγιο! Μόλις στο 6' ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πήρε όμορφη πάσα από τον Καφέ και με εξαιρετική ενέργεια, πέρασε όποιον αντίπαλο βρέθηκε στον δρόμο, φτάνοντας στην περιοχή, μέσα από την οποία ήταν εύκολο να κερδίσει τον Κένινγκ.

    Οι απουσίες που είχε ο Τροντ Σόλιντ στον καταρτισμό της ενδεκάδας, φάνηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με εξαίρεση τον νεαρό Ουρουγουανό, που ήταν επικίνδυνος για τον πανιώνιο ακόμη και όταν η μπάλα ήταν απλώς κοντά του, οι υπόλοιποι παίκτες δεν κινήθηκαν σε επίπεδα καλής απόδοσης. Το ματς μετά το γρήγορο γκολ δεν ήταν καλό ούτε για τους φιλοξενούμενους που είχαν προηγηθεί νωρίς, ούτε όμως και για τους γηπεδούχους που αναζητούσαν μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Έτσι η επόμενη καλή στιγμή στον αγώνα ήταν το δεύτερο γκολ του Καστίγιο, που προήλθε και αυτό από ατομική προσπάθεια. Ο "Νέρι" έκλεψε την μπάλα από τον Κουτσόπουλο και μόνος του απέναντι στον Κένινγκ και πάλι είχε εύκολο έργο.

    Πιο απειλητικός εμφανίστηκε ο Πανιώνιος στην επανάληψη και είχε κάποιες καλές στιγμές για να μειώσει το σκορ. Στο 52' το σουτ του Μαγκντί εξουδετερώθηκε από τον Νικοπολίδη, στο 60' ο Ουαντού με προβολή σταμάτησε το σουτ του Αραβίδη, που στη συνέχεια επιχείρησε νέο σουτ άουτ και στο 67' το δυνατό σουτ του Φερνάντες, έδιωξε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης, όπως έκανε με δυσκολία και στο 74', στο γυριστό σουτ του Ενσαλίβα. Ωστόσο, την πιο σημαντική ευκαιρία είχε ο Ολυμπιακός στο 56', όταν σε φάουλ του Γεωργάτου, ο Ριβάλντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

    Στο 68' ο Ουαντού τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Ζούλιο Σέζαρ κι έτσι ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τρία λεπτά αργότερα μπήκε και ο Παππάς, στη θέση του Μπόρχα, που παρέμεινε... εξαφανισμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα, στο 89' ο πρώην άσος της Καλαμαριάς βρέθηκε μόνος με τον Κένιγκ, αλλά σταμάτησε από ένα σφύριγμα της εξέδρας και απλώς έσπρωξε την μπάλα προς... το δοκάρι! Τελικά, στο 94΄ ο Καστίγιο με σουτ έκανε το 0-3 και έτσι ο Ολυμπιακός είναι πλέον η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας, που σε δύο παιχνίδια έχει ισάριθμες νίκες.

    Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες: Γουσούλης, Μανιάτης, Δορωβίνης - Ανατολάκης, Στολτίδης, Καστίγιο

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κένιγκ, Μανιάτης, Πλετς, Ενσαλίβα, Μάκος, Κουτσόπουλος, Φερνάντες, Γουσούλης (65' Κόντι), Μαγκντί (76' Δορωβίνης), Αραβίδης, Μπρέσκα (65' Καρνέιρο). ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Γεωργάτος, Ουαντού (68' Ζούλιο Σέζαρ), Ανατολάκης, Στολτίδης, Οκκάς, Καφές, Μπόρχα (71' Παππάς), Ριβάλντο (87' Μάριτς), Καστίγιο.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη Αιγάλεω στην Καλαμαριά

    27/8/2006 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς βαθμό από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, Απόλλωνας Καλαμαριάς και Αιγάλεω αναζητούσαν την νίκη στην μεταξύ τους αναμέτρηση για την δεύτερη αγωνιστική. Όπως όμως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο ο ένας φεύγει ικανοποιημένος από τον αγωνιστικό χώρο και αυτή τη φορά, η τύχη ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων που πήραν την νίκη με 1-0. Πάντως έστω και αν η νίκη ήρθε από ένα αυτογκόλ του Κόλτση, το Αιγάλεω μάλλον άξιζε περισσότερο την νίκη, δεδομένου πως κυρίως στο πρώτο μέρος είχε την απόλυτη κυριαρχία του αγώνα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα κανονικό τέρμα. Οι Πόντιοι την ίδια στιγμή αναλώνονταν σε προσπάθειες μακρινών σουτ που ουσιαστικά απείλησαν ελάχιστα την εστία των φιλοξενουμένων.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα μηδέν στη Θεσσαλονίκη

    27/8/2006 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Λευκή" ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ανάμεσα στον Άρη και την Κέρκυρα, που έγινε στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Οι φάσεις και από τις δύο πλευρές ήταν λιγοστές και τελικά αρκέστηκαν στο να μοιραστούν τον ένα βαθμό. Η Κέρκυρα τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπούρμπυ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το πρώτο ημίχρονο. Από τη μία ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και αυτό λόγω της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας της Κέρκυρας. Λίγες οι φάσεις στο πρώτο μέρος: στο 22 σουτ του Νακαράτο που απέκρουσε ο Χαλκιάς, στο 25 σουτ του Ντα Σίλβα που έφυγε άουτ και στο 40 σουτ του Νεμπεγλέρα που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σιντιμπέ.

    Τίποτα δεν άλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 63. Σε εκείνο το λεπτό άλλαξε η αριθμητική ισορροπία, αφού η Κέρκυρα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπούρμπου, που αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Άρης από εκεί και πέρα πήρε την πρωτοβουλία αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αξιόλογο. Μάλιστα τη μεγάλη ευκαιρία για να "κλέψουν" τη νίκη την είχαν οι Φαίακες στο 83 ), όταν ο Γκουέλα έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά μόνος απέναντι από τον Χαλκιά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Οι "κίτρινοι" είχαν μία ευκαιρία στο 85 με το σουτ του Γκουγκούλια στο 85, που εξουδετέρωσε ο Σιντιμπέ και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία.

    Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

    Κόκκινες: 63 Μπούρμπος (2η κίτρινη)

    Κίτρινες: Α.Παπαδόπουλος, Τούτα, Νασιμέντο, Νεμπεγλέρας, Τόσκας, Τίνγκα - Ντα Σίλβα, Σκούφαλης, Βαρτζιώτης, Μοσχογιάννης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ (Γκιγιέρμο Ογιος): Χαλκιάς, Τούτα (77 Γκουγκουλιάς), Κουλουχέρης (53 Κοκέ), Παπαδόπουλος Α., Τίνγκα, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Βαϊσχάμερ, Νασιμέντο (53 Βερντέχο), Χαβίτο, Πάουλο Κόστα.

    ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Τόσκας, Βαρτζιώτης, Φούφουλας, Ντα Σίλβα (69 Κακιούζης), Νακαράτο, Γκουέλα, Σκούφαλης (54 Ντ Ακόλ), Φλαβίνιο, Ζαχαρόπουλος (42 Μπούρμπος).

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Λευκή" ισοπαλία στην Ξάνθη

    27/8/2006 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανούσια και φλύαρη ήταν η υπεροχή της Ξάνθης στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με ορισμένες αντεπιθέσεις να κάνουν την ζημιά, αλλά ατύχησαν. Το 0-0 ήρθε μάλλον φυσιολογικά και έστω και αν δεν είναι το καλύτερο για τον Εργοτέλη, του έφερε τον δεύτερο φετινό βαθμό και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα. Η Ξάνθη μετά την ήττα στην πρεμιέρα, εντός έδρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει σεφτέ στις νίκες και η βαθμολογική αυτή απώλεια ενδεχομένως αποδειχτεί πιο σημαντική από ό,τι φαίνεται τώρα, στην συνέχεια. Απόψε στα Πηγάδια ήταν λογικό πως ο Εργοτέλης θα φύλαγε την άμυνά του περισσότερο από ό,τι θα πρόσεχε την επίθεση. Έτσι και έγινε και η Ξάνθη δεν κατάφερνε με κανέναν τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στην αν΄τιπαλη περιοχή. Σαν να μην έφτανε αυτό μάλιστα οι Κρητικοί σε μερικές περιπτώσεις προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις, αλλά σκόνταψαν με την σειρά τους πάνω στον Πιζανόφσκι.

    Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Ξάνθη μάταια προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Εργοτέλη, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα φρόντιζε περισσότερο για την άμυνά του, παρά να απειλήσει. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πολιόρκησαν τους φιλοξενούμενους, ο Μαντζουράκης πέρασε στο 80 όαους επιθετικούς είχε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις τα σουτ του Τοροσίδη και του Καζάκη δεν βρήκαν στόχο κι έτσι έμεινε το 0-0 ως τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου) Κίτρινες: Παβιό, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε - Τζούνιορ, Τάσιτς

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Παπαδημητρίου (80' Γαρπόζης), Άντζας, Λαμπριάκος, Ζουέλα, Παβιό, Μάνσο (60' Βιβέιρος), Βρύζας, Μαχράτζε, Μπάρκογλου (80' Καζάκης). ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Κεφαλούκος, Ζαπρόπουλος, Κορδονούρης, Χατζί, Μελισσάς, Τάσιτς, Τζούνιορ, Κοιλιάρας (87' Φραγκουλάκης), Ιάστσουκ (80' Θάνος), Νατσέφσκι (71' Κακλαμάνος).

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μοιρασιά στο Παγκρήτιο

    27/8/2006 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ΟΦΗ και ΑΕΚ με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 1-1, στο παιχνίδι που έγινε στο Παγκρήτιο και στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπςερ Λίγκα. Αμφότερες οι δύο ομάδες αγνοούν τη χαρά της νίκης μετά από τους πρώτους δύο αγώνες, έχοντας μάλιστα ισάριθμες ισοπαλίες. Η "Ένωση" άνοικε το σκορ στο 33 με τον Ντελίμπασιτς, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα, ενώ οι Κρητικοί ισοφάρισαν στο 77 με ένα εκπληκτικό γκολ του Νουαφόρ.

    Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν καθαρά αναγνωριστικό και από τις δύο μεριές, η ΑΕΚ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Με κινητήριο άξονα τον Σέζαρ, η "Ένωση" λατάφερε να απειλήσει για πρώτα φορά στο απείλησε στο 14΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σηφάκης, ενώ στο 17΄ έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και μπήκε στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο ΟΦΗ απείλησε στο 24 όταν ο Χιώτης απέκρουσε δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Ντεγιάνοφ.

    Δυσαρεστημένος από την επιθετική απόδοση της ομάδας του, ο Σέρα Φερέρ μόλις στο 30 προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή για την ΑΕΚ, βάζοντας τον Ντελίμπασιτς στη θέση του Καπετάνου. Μία κίνηση που του "βγήκε" αμέσως, καθώς ο επιθετικός της "Ένωσης" κατάφερε δύο λεπτά μετά να ανοίξεο το σκορ για την ομάδα του. Μετά από ωραία σέντρα του Σέζαρ, ο "Ντέλι" με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Σιφάκη και "έγραψε" το 1-0 για την ομάδα του. Στο 35΄ το Παγκρήτιο ξεσηκώθηκε, καθώς ο Ντεγιάνοφ από αριστερά επιχείρησε τη σέντρα και η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Έμερσον, όμως ο διαιτητής Τσαχειλίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 45΄, όταν ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, όμως το συρτό σουτ που επιχείρησε απέκρουσε με τα πόδια ο Σηφάκης.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση. Η υπεροχή του παραλίγο να καρποφορήσει σε δύο περιπτώσεις, αλλά τόσο στο 57 το σουτ του Ντρούλιτς απέκρουσε δύσκολα ο Χιώτης, όσο και στο 60, όταν και η μπάλα πέρασε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ από προσπάθεια του Πίτσου, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Δέλλας έκοψε εύκολα. Τελικά οι Κρητικοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν και αυτή από μία αλλαγή. Ο Νουαφόρ, ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στον αγωνιστικό χώρο, εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" στο 73 έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη "γράφοντας το 1-1.

    Η ΑΕΚ προσπάθησε βγήκε στην επίθεση για να προσπαθήσει για τη νίκη και παραλίγο να τα καταφέρει στο 78 αλλά στάθηκε άτυχη. Σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ίβιτς η μπάλα βρήκε στα δύο κάθετα δοκάρια

    Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και ισορρόπησε το παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα δύο σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Η πρώτη στο 57΄, όταν ο Χιώτης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ντρούλιτς, και η δεύτερη στο 60΄, με τον Πίτσο να βγαίνει στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και να προλαβαίνει την έξοδο του Χιώτη, όμως το πλασέ του δεν είχε δύναμη και ο Δέλλας πρόλαβε να απομακρύνει. Τελικά, και οι Κρητικοί έμελλε να βρουν το γκολ από μία αλλαγή. Ο Νουαφόρ, που είχε περάσει στον αγώνα αντί του Οφορίκουε στο 66΄, έπιασε στο 73΄ ένα εκπληκτικό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Χιώτη, που δεν είχε καμία δυνατότητα να αντιδράσει.

    Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και να ξαναπάρει το προβάδισμα, στάθηκε όμως άτυχη στο 78΄, όταν το φάουλ του Βλάνταν Ιβιτς χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Σηφάκης. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ιισοπαλίες.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    Κίτρινες: Σηφάκης, Κουνενάκης, Σιλά - Ιβιτς, Εμερσον, Λυμπερόπουλος

    ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΟι συνθέσεις:

    ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Πίτσος, Κουνενάκης, Κωνσταντινίδης, Μπελεβώνης, Ρουμπάκης, Δέντσας, Εντνίλσον (58΄ Σφακιανάκης), Ντεγιάνοφ (71΄ Σιλά), Οφορίκουε (66΄ Νουαφόρ), Ντρούλιτς.

    ΑΕΚ (Λορέντσο Σέρα Φερέρ): Χιώτης, Γεωργέας, Δέλλας, Τσιρίλο, Παουτάσο, Λάκης (64΄ Μαντούκα), Έμερσον, Ίβιτς, Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος (79΄ Λαγός), Καπετάνος (30΄ Ντελίμπασιτς).

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτη νίκη για Λάρισα

    27/8/2006 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος η Λάρισα επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 και σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία με τον Άρη στην πρεμιέρα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλη διάθεση για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να πετύχουν το γκολ και το κατάφεραν σχετικά νωρίς. Στο 17 ο Γαβριλόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους μετά την σέντρα του Κατσιαρού και νίκησε τον Μιχαηλίδη. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το χώρο που τους άφησε η Λάρισα και έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μερίνο, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή κόντραρε ο Νταμπίζας. Ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να αλλάξει τον Σπύρο Βάλλα (τραυματίστηκε στο 34΄) με τον Μάρκο Φέρστερ. Ομως, αυτό δεν εμπόδισε τους «βυσσινί» να φτάσουν σε ακόμη ένα γκολ. Ο Κλέιτον κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρότσα και ο Αγγελος Διγκόζης ευστόχησε ψύχραιμα από τη βούλα στο 44΄. Οπως και πέρσι, έτσι και τώρα ο έμπειρος μέσος ξεκινά ως πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, αφού είχε πετύχει το γκολ της ομάδας του και στην πρεμιέρα.

    Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο Δώνης είχε να αντιμετωπίσει ακόμη ένα απρόοπτο, αφού οι Αλεξάνδρου, Γαβριλόπουλος δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν κι έτσι ο 37χρονος προπονητής ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα τις αλλαγές του. Το ίδιο, ωστόσο, έπραξε και ο Γιώργος Παράσχος λίγα λεπτά αργότερα. Παρ΄όλα αυτά, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να απειλήσει στο β΄ ημίχρονο, όταν το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό και ο διαιτητής Καλόπουλος χρειάστηκε να βγάλει αρκετές κίτρινες κάρτες. Σε μια αντεπίθεση στο 87΄ ο Ολιβέιρα αξιοποίησε την ασίστ του Μερίνο και μείωσε σε 2-1, αλλά ήταν πλέον αργά. Η ΑΕΛ έφτασε στην πρώτη φετινή νίκη της και μάζεψε τέσσερις βαθμούς στους δύο εντός έδρας αγώνες της με τους οποίους ξεκίνησε η σεζόν.

    Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες: Διγκόζης, Φέρστερ, Ζιάγκας, Γκαλίτσιος - Ολιβέιρα, Κορακάκης, Ραγκουέλ, Μαρίνος, Γεωργίου

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βάλλας (36΄ λ.τρ. Φέρστερ), Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Αλεξάνδρου (46΄ Ζιάγκας), Μπασιλά, Διγκόζης, Κλέιτον, Αλωνεύτης, Γαβριλόπουλος (46΄ Γκούγκα) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μιχαηλίδης, Κατεμής (54΄ Μαρίνος), Γελαδάρης, Γεωργίου, Ολιβέιρα, Ρότσα (46΄ Ιωάννου), Παγώνης (37΄ Ραγκουέλ), Σανόκο, Κορακάκης, Κουτσοσπύρος, Μερίνο

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σκόραρε ο Αμανατίδης

    27/8/2006 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Γιάννης Αμανατίδης χάρισε την ισοπαλία στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά στο 27΄, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Στράιτ, και οδήγησε την ομάδα του στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 επί της Μάιντς, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 64΄, όταν αποβλήθηκε ο Σπίχερ με δεύτερη κίτρινη. Στο 84΄ ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αντικατέστησε στο 75΄ τον Ντου Ρι Τσα, ισοφάρισε για τη Μάιντς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Αϊντραχτ έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Βασόσκι με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Εντού. Στον άλλο αγώνα της ημέρας Αμβούργο και Χέρτα Βερολίνου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

    Τα αποτελέσματα

    Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 2-0 (7΄ Κουράνι, 72΄ Χαμίτ Αλτιντόπ)

    Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 0-0

    Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 1-1 (49΄ Ζουάν - 70΄ Μαντουνί)

    Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 1-3 (30΄ Τάσι - 20΄ αυτ. Μανίν, 32΄ Κρίνγκε, 88΄ Φρέι)

    Γκλάντμπαχ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-0 (60΄ Κάχε)

    Ανόβερο-Ααχεν 0-3 (15΄ Σλάουντραφ, 47΄ Ντουμ, 72΄ Πλάσενριχ)

    Μπόχουμ-Κότμπους 0-1 (85΄ Ντα Σίλβα)

    Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου 1-1 (18΄ Σανόγκο - 64΄ Χιμένες)

    Μάιντς-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-1 (84΄ Γιοβάνοβιτς - 25΄ Αμανατίδης)

    Η βαθμολογία

    Σάλκε 7 Νυρεμβέργη 7 Μπάγερν Μονάχου 7 Βέρντερ Βρέμης 6 Γκλάντμπαχ 6 Χέρτα Βερολίνου 5 Μάιντς 5 Λεβερκούζεν 4 Κότμπους 4 Ντόρτμουντ 4 Στουτγκάρδη 3 Βόλφσμπουργκ 3 Ααχεν 3 Αμβούργο 3 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 3 Αρμίνια Μπίλεφελντ 1 Μπόχουμ 0 Ανόβερο 0

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επέστρεψε στις νίκες η Τσέλσι

    27/8/2006 8:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/8/2006 8:26:12 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Φρανκ Λάμπαρντ στο 49, με το οποίο κατάφερε να λύσει το "γόρδιο δεσμό" και ένα του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 81, ήταν αρκετά για την Τσέλσι να πάρει τη νίκη επί της Μπλάκμπερν με 0-2 στο "Ίγουντ Παρκ" και να πάρει τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα της Αγγλίας. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Άστον Βίλα επικράτησε με το ίδιο σκορ της Νιούκαστλ με γκολ των Μουρ (3) και Άνχελ (38) εντός έδρας. Μετά τη νίκη αυτή οι "χωριάτες" έφτασαν του 7 βαθμούς και φιγουράρουν στην 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Έβερτον και πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει το απόλυτο των τριών νικών σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής

    Τσάρλτον-Μπόλτον 2-0

    (65΄ πεν., 85΄ Μπεντ)

    Φούλαμ-Σέφιλντ Γιουν. 1-0

    (40΄ Μπούλαρντ)

    Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 2-1

    42΄ Αγκερ, 45΄ Κράουτς - 12΄ Ζαμόρα)

    Τότεναμ-Εβερτον 0-2

    (54΄ αυτ. Ντάβενπορτ, 66΄ Τζόνσον)

    Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γ. 1-2

    (34΄ Φράνσις - 12΄ Σιλβέστρ, 52΄ Γκιγκς)

    Γουϊγκαν-Ρέντινγκ 1-0

    (38΄ Χέσκεϊ)

    Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 1-0

    (41΄ πεν. Μπάρτον)

    Άστον Βίλα-Νιούκαστλ 2-0

    (3΄ Μουρ, 38΄ Ανχελ)

    Μπλάκμπερν-Τσέλσι 0-2

    (50΄πεν. Λάμπαρντ, 81΄ Ντρογκμπά)

    Μίντλεσμπρο-Πόρτσμουθ 28/8

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

    Μάντσεστερ Γ. 9 Αστον Βίλα 7 Εβερτον 7 Τσέλσι 6 Πόρτσμουθ 4 -2αγ. Γουέστ Χαμ 4 Λίβερπουλ 4 -2αγ. Μπόλτον 4 Μάντσεστερ Σίτι 4 Φούλαμ 4 Νιούκαστλ 3 -2αγ. Μίντλεσμπρο 3 -2αγ. Γουϊγκαν 3 -2αγ. Ρέντινγκ 3 Τότεναμ 3 Τσάρλτον 3 Αρσεναλ 1 -2αγ. Γουότφορντ 1 Σέφιλντ Γιουν. 1 Μπλάκμπερν 1 -2αγ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρία στα τρία η Μάντσεστερ

    [12] Τεχνολογία

    Αναβλήθηκε η εκτόξευση

    Στο έδαφος το "Ατλαντίς"

    27/8/2006 9:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Nasa ανέβαλε και πάλι, για άλλες 24 ώρες, την εκτόξευση του διαστημοπλοίου "Ατλαντίς" προκειμένου να δοθεί στους επιστήμονες χρόνος για να εξετάσουν τυχόν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον κεραυνό που έπληξε την εξέδρα εκτόξευσης την περασμένη Παρασκευή. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της διαστημικής υπηρεσίας, Μπρους Μπάκινχαμ, μέχρι στιγμής οι μηχανικοί δεν έχουν εντοπίσει καμία βλάβη, ούτε στο διαστημόπλοιο ούτε στην εξέδρα. Αποφάσισαν ωστόσο να μην προχωρήσουν στην εκτόξευση του "Ατλαντίς" πριν από την Τρίτη. Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή της εκτόξευσης, που αρχικά προβλεπόταν να γίνει σήμερα Κυριακή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 August 2006 - 20:50:36 UTC