Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύμα καύσωνα
  • [02] Βυθίστηκε πλεούμενο με 100 λαθρομετανάστες

    [01] Κοινωνία

    Στα "κόκκινα" η Ελλάδα για τέσσερις μέρες

    Κύμα καύσωνα

    19/8/2006 10:29:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Κύμα καύσωνα πλήττει από σήμερα και για τέσσερις ημέρες την Ελλάδα, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα ο υδράργυρος θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου και τις επόμενες δύο μέρες θα αγγίξει τους 42, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από την Τρίτη και από τα δυτικά. . Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά και ενδεχόμενα κρούσματα θερμοπληξίας. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς σε αρκετές περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για μπλακάουτ, διαβεβαίωσε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιάννης Στεφάνου, καθώς -όπως τόνισε- έχει φτιαχτεί ένα πανίσχυρο δίκτυο μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που αντέχει την κατανάλωση μέχρι και 10.800 μεγκαβάτ. Στο μεταξύ ο δήμος Αθηναίων έχει διαθέσει 26 κλιματιζόμενους χώρους, που θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ανάλογους χώρους διαθέτουν Νομαρχίες και Δήμοι σε όλη τη χώρα, ενώ οι ειδικοί συνιστούν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. "Όλα τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα ΠΕΡΣΕΑΣ, που προβλέπει την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος.

    Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους πολίτες καθώς αυτές τις ημέρες χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, λόγω του κινδύνου θερμοπληξίας, μιας διαταραχής του ανθρώπινου οργανισμού που εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας ξεπερνά το 70%.

    Τα πρώτα συμπτώματα συνήθως είναι ο δυνατός πονοκέφαλος, το αίσθημα κόπωσης και η τάση ναυτίας και λιποθυμίας. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, αν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί αμέσως σε δροσερό μέρος, να του βρέξουν το πρόσωπο και το σώμα και αν μπορεί να πιει αρκετά υγρά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος

    [02] Κόσμος

    Στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούσα στην Ιταλία

    Βυθίστηκε πλεούμενο με 100 λαθρομετανάστες

    19/8/2006 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι αγνοούνται όταν πλεούμενο που μετέφερε περίπου 100 λαθρομετανάστες βυθίστηκε σήμερα το πρωί 10 μίλια ανοικτά της νήσου Λαμπεντούσα κοντά στις ακτές της Σικελίας. Αξιωματούχος της Ακτοφυλακής στο κέντρο συντονισμού της επιχείρησης διάσωσης δήλωσε πως περίπου τέσσερις ώρες μετά το δυστύχημα έχουν βρεθεί ζωντανοί 79 λαθρομετανάστες και έχουν ανασυρθεί επτά πτώματα. Ο ίδιος επισήμανε πως σύμφωνα με τις δηλώσεις των διασωθέντων στο μήκους δέκα μέτρων πλεούμενο επέβαιναν 100 με 120 άτομα. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa το σκάφος με τους λαθρομετανάστες ακολουθούταν ήδη, όταν βυθίστηκε, από σκάφος του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο περισυνέλεξε κάποιους ανθρώπους από την θάλασσα. Και άλλα σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής κατέπλευσαν στην περιοχή. Το νησί Λαμπεντούσα είναι, συχνά, ο τόπος διαμέσου του οποίου οι μετανάστες από την Αφρική επιχειρούν να εισέλθουν στο έδαφος της Ιταλίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 August 2006 - 8:50:07 UTC