Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Παπανδρέου στη Φινλανδία
  • [02] Φονικές πλημμύρες στην Αιθιοπία
  • [03] Έκρηξη στη Βαγδάτη
  • [04] Αεροπορικές επιδρομές
  • [05] Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου
  • [06] Κρίσιμη ημέρα για την Εμπορική
  • [07] Ισόπαλη η Μπάρτσα στις ΗΠΑ

    [01] Πολιτική

    Προσκεκλημένος του Φινλανδού Υπουργού Εξωτερικών

    Επίσκεψη Παπανδρέου στη Φινλανδία

    7/8/2006 8:47:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στη Φινλανδία μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μετά από πρόσκληση του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργού Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Φινλανδό Υπουργό Εξωτερικών και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο των υπουργών Εξωτερικών και πολιτικών προσωπικοτήτων από τις σκανδιναβικές χώρες. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και γενικότερα το μέλλον της Ευρώπης.

    [02] Κόσμος

    Περίπου 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

    Φονικές πλημμύρες στην Αιθιοπία

    7/8/2006 10:16:00 πμ

    Διακόσιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμύρων που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές της νύκτας του Σαββάτου στην ανατολική Αιθιοπία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 39 παιδιά κάτω των επτά ετών. Δύο έως τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην πόλη και τα περίχωρα της πόλης Ντίρε Ντάουα, η οποία επλήγη από τις πλημμύρες.

    [03] Ιράκ

    Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν

    Έκρηξη στη Βαγδάτη

    7/8/2006 8:42:00 πμ

    Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες της πολυεθνικής δύναμης σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας χθες το βράδυ στην περιοχή της Βαγδάτης, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός στην ιρακινή πρωτεύουσα. Πρόκειται για τους πρώτους νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες μετά την έναρξη της ανάπτυξης 3.700 Αμερικανών στρατιωτών στη Βαγδάτη το περασμένο Σάββατο με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη. Σημειώνεται ότι από την έναρξη της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ τον Μάρτιο του 2003 έχουν χάσει τη ζωή τους 2.590 Αμερικανοί στρατιώτες.

    [04] Μ. Ανατολή

    Στα νότια της Βηρυτού και του νότιου Λιβάνου

    Αεροπορικές επιδρομές

    7/8/2006 7:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 8:41:55 πμ)

    Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες στις νότιες συνοικίες της Βηρυτού και στο νότιο Λίβανο. Τα ισραηλινά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τουλάχιστον τέσσερις επιδρομές σε διάστημα 15 λεπτών ρίχνοντας βόμβες και εκτοξεύοντας πυραύλους αέρος-εδάφους, διευκρίνισε η αστυνομία. Οι ισραηλινές βόμβες έπληξαν το χωριό Κφαρ Τεμπνίτ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα κτίριο και να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις ένοικοι και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Άλλοι επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν τα ξημερώματα από τους βομβαρδισμούς στο Γασάνιε, νοτιοανατολικά της Σιδώνας.

    Αδιάκοπο σφυροκόπημα

    Ισραηλινά βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν το πρωί 20 επιδρομές στα χωριά Γασάνιε, Κφαρ Τεμπνότ και Χαρούφ, αλλά και στη γειτονική πόλη Ναμπατίγιε, 70 χλμ νοτιοανατολικά της Βηρυτού, ανακοίνωσε η λιβανική αστυνομία. Από τις επιθέσεις αυτές τουλάχιστον 11 Λιβανέζοι πολίτες σκοτώθηκαν. Τη νύχτα η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε και πάλι το Μπααλμπέκ το οποίο βρίσκεται 10 χλμ από τα λιβανο-συριακά σύνορα, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί οι στόχοι αυτών των βομβαρδισμών. Η ισραηλινή αεροπορία έχει επανειλημμένως βομβαρδίσει την περιοχή από την έναρξη της επίθεσης στις 12 Ιουλίου.

    Στο μεταξύ, η οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση, ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε ότι σκότωσε τα ξημερώματα τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες, ανάμεσά τους και έναν αξιωματικό, κατά τη διάρκεια επίθεσης στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, οι μαχητές της Χεζμπολάχ εντόπισαν ομάδα επίλεκτων ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στο χωριό Χούλα, στη λιβανο-ισραηλινή μεθόριο, να διεισδύουν σε σπίτι και κατόρθωσαν να τους σκοτώσουν. Την είδηση για το θάνατο των τεσσάρων Ισραηλινών στρατιωτών διέψευσε ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αλον Φρίντμαν, μιλώντας στον ραδιοσταθμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας αξιωματικός σοβαρά στη διάρκεια των συγκρούσεων με αντάρτες της Χεζμπολάχ στα περίχωρα του χωριού Χούλα, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί

    Φως ιλαρό...

    [05] Μ. Ανατολή

    Στη Βηρυτό

    Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου

    7/8/2006 8:59:00 πμ

    Και ενώ συνεχίζεται το αδιάκοπο σφυροκόπημα στο Λίβανο, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών - μελών του Αραβικού Συνδέσμου συνεδριάζουν εκτάκτως στη Βηρυτό για να θέσουν σε αμφισβήτηση το γαλλο-αμερικανικό σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ και να υποστηρίξουν το σχέδιο που έχει καταρτίσει η λιβανική κυβέρνηση για τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης. Η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Αμρ Μούσα οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας και θα διεξαχθεί στην έδρα της λιβανικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή 22 υπουργών. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα φθάσουν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου το μεσημέρι με τρία αεροπλάνα προερχόμενα από το Αμμάν, με τους υπουργούς της Ιορδανίας, του Ιράκ και των χωρών του κόλπου, από το Κάιρο με τους υπουργούς της Αιγύπτου και των χωρών του Μάγρεμπ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ θα έλθει με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη Δαμασκό. Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ, που βρίσκεται ήδη στη Βηρυτό, δήλωσε ότι η Δαμασκός "είναι έτοιμη για έναν περιφερειακό πόλεμο" και απέρριψε το γαλλο-αμερικανικό σχέδιο απόφασης. "Το σχέδιο αυτό ζητεί τον πλήρη τερματισμό των εχθροπραξιών" χωρίς να κάνει λόγο ούτε για άμεση κατάπαυση του πυρός, ούτε για άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, είπε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αεροπορικές επιδρομές

    Φως ιλαρό...

    [06] Οικονομία

    Λήγει η προθεσμία για την εξαγορά της

    Κρίσιμη ημέρα για την Εμπορική

    7/8/2006 9:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 11:38:57 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη δημόσια πρόταση εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας. Ήδη ο γαλλικός όμιλος Credit Agricole έχει εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 38%, καθώς πολλά ταμεία και οργανισμοί έχουν ήδη πωλήσει τις μετοχές τους, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει το 40% που είναι το ελάχιστο, προκειμένου να θεωρηθεί επιτυχημένη η δημόσια προσφορά. Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ταμείο Πρόνοιας της Εμπορικής Τράπεζας, προκειμένου να αποφασίσει την πώληση ή όχι του 5,7% των μετοχών, που κατέχει στην Credit Agricole.

    Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για την πώλησή της στην Credit Agricole. Σήμερα ο σύλλογος θα αποφασίσει και το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ στη 1 το μεσημέρι το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο. "Η ιδιωτικοποίηση γίνεται με διαφάνεια και με τίμημα σημαντικά υψηλότερο από αυτά που είχαν εξασφαλίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης. Την πλήρη ενημέρωση της Βουλής ζήτησε μέσω της ΝΕΤ 105,8 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα αντιπαράθεση για την Εμπορική

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ισόπαλη η Μπάρτσα στις ΗΠΑ

    7/8/2006 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά το 3-0 επί της Τίγκρες η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες της σε ισάριθμους αγώνες με ομάδες του Μεξικού επί αμερικανικού εδάφους. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πλαίσιο της περιοδείας της στις ΗΠΑ, αναδείχθηκε Ισόπαλη 1-1 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ κόντρα στην Σίβας Γκουνταλαχάρα. Στο ματς που παρακολούθησαν 45 χιλιάδες θεατές οι "μπλαουγκράνα" προηγήθηκαν στο 74ο λεπτό με τον Γκούντγιονσεν, για να ισοφαρίσουν οι Μεξικανοί στο 83 με τον Μαρτίνεθ. Ο τρίτος αγώνας της Μπαρτσελόνα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου με την Club America

    Σαν σταρ του... σινεμά

    Το ενδιαφέρον για τα παιχνίδια της διάσημης ισπανικής ομάδας, έχει προκαλέσει ντελίριο στους φιλάθλους, που θέλουν να δούνε από κοντά το Ροναλντίνιο και την παρέα του, ενώ περισσότεροι από 800 δημοσιογράφοι από 20 χώρες καταγράφουν κάθε στιγμή της ομάδας της Βαρκελώνης στις ΗΠΑ.

    Χθες μάλιστα τα μέλη της ισπανικής αποστολής ένιωσαν σαν σταρ του Χόλυγουντ, καθώς υπό την παρουσία 5.000 φίλων της ομάδας που τους αποθέωναν σε κάθε τους βήμα, διέσχισαν τη Hollywood Boulevard και βρέθηκαν έξω από το περίφημο Kodak Theatre όπου πραγματοποιούνται οι λαμπερές τελετές των απονομών των βραβείων Όσκαρ. Πάνω λοιπόν στο "κόκκινο χαλί" που είχε στρωθεί για την περίσταση ο αστέρας του ΝΒΑ με την ομάδα των Λος Άντζελες Λεϊκερς, Κόμπι Μπραϊαντ φωτογραφήθηκε με τον σουπερστάρ των πρωταθλητών Ευρώπης, Ροναλνίνιο και τους συμπαίκτες του Πουγιόλ και Μάρκεζ. Την όμορφη αυτή παρέα έκανε ακόμη πιο ξεχωριστή η παρουσία της 19χρονης καλλονής από το Πουέρτο Ρίκο, Ζουλέκια Ριβέρα, η ομορφότερη γυναίκα του πλανήτη, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της Miss Universe, που κατέκτησε φέτος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 August 2006 - 8:50:22 UTC