Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας
  • [02] Κατά του σχεδίου απόφασης
  • [03] Αντιμετωπίστηκε η ρύπανση
  • [04] Συμπλοκή στο Βύρωνα
  • [05] Αιματηρές ληστείες
  • [06] Κραυγή κατά των πυρηνικών
  • [07] "Βροχή" τα σενάρια για την υγεία του Κάστρο
  • [08] Συνέλαβαν τον πρόεδρο της Βουλής
  • [09] Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί
  • [10] Στήριξη μακροχρόνια ανέργων
  • [11] Στην Κίνα χωρίς Παπαμακάριο και Κυρίτση
  • [12] Πρόκριση για Καραντάσιου-Αρβανίτη

    [01] Πολιτική

    Στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο Υπ. Εθνικής Άμυνας

    Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας

    6/8/2006 5:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 7:27:51 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ΑΠΕ

    Στην ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι η Ελλάδα "πρωτοστατεί στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για ειρήνευση" και αναφέρεται στις επιτυχείς επιχειρήσεις εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών αμάχων από το Λίβανο καθώς και στις συνεχιζόμενες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η χώρα μας θα λάβει μέρος σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική αποστολή στο Λίβανο, ο Υπουργός επαναλαμβάνει ότι μία τέτοια συζήτηση είναι πρόωρη, καθώς "δεν υπάρχει ακόμη ούτε καν αίτημα" και τονίζει ότι βασική επιδίωξη της Ελλάδας είναι η εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μ. Ανατολής. Στο μεταξύ, με άρθρο του στον "Αδέσμευτο Τύπο της Κυριακής", ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφέρεται στα εύσημα της διεθνούς κοινότητας για την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, όσον αφορά την ανακούφιση των αμάχων και τον απεγκλωβισμό των ξένων υπηκόων, από το Λίβανο. Την ελπίδα η διεθνής κοινότητα να βρει τη θέληση και τον τρόπο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, εκφράζει η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ την Κυριακή, το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού "Χίος" αναχωρεί από τη Λάρνακα για τη Βηρυτό, με 32 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Στον χαιρετισμό, που απέστειλε η κ. Μπακογιάννη στις εργασίες του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών, που διεξάγονται στα Χανιά, αναφέρθηκε στις ελληνικές προσπάθειες για ειρήνευση, και εξέφρασε την ελπίδα η διεθνής κοινότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατάστασης και να την αντιμετωπίσει.

    "Ελπίζουμε ότι τελικά θα βρει τη θέληση και τα μέσα να αντιμετωπίσει μια κατάσταση με ένα αβάσταχτα τραγικό ανθρωπιστικό κόστος", σημειώνει η Υπουργός Εξωτερικών και τονίζει το ρόλο της Ελλάδα και της Κύπρου στον απεγκλωβισμό και τη φιλοξενία των αμάχων του Λιβάνου.

    Στις εργασίες, που διοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Αμερικανικών Σπουδών και την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μάγκντα Σαχίμ, και ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, Ραμ Αβιράμ, παρουσία του οποίου, ομάδα φοιτητών από το Λίβανο, διάβασαν ψήφισμα, καταδικάζοντας τις επιθέσεις του Ισραήλ και ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός και διπλωματική λύση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατά του σχεδίου απόφασης

    "Γέφυρα βοήθειας" η Ελλάδα

    Στο πλευρό του Λιβάνου

    Κανένα αίτημα για στρατιωτική αποστολή

    Έκκληση προς όλους τους Έλληνες

    [02] Πολιτική

    Απαράδεκτο κείμενο το χαρακτηρίζει το ΚΚΕ

    Κατά του σχεδίου απόφασης

    6/8/2006 2:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 2:29:06 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ως απαράδεκτο κείμενο που δικαιώνει πλήρως του Ισραηλινούς επιδρομείς, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το σχέδιο απόφασης για το Λίβανο που κατέθεσαν από κοινού προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Παράλληλα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί την κυβέρνηση να μην στηρίξει και ψηφίσει αυτό το άδικο και επιθετικό σχέδιο απόφασης σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής. Το ΚΚΕ τέλος καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τα ιμπεριαλιστικά σχεδία και να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, συμμετέχοντας την Τρίτη 8 Αυγούστου στις κινητοποιήσεις για τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί

    Φως ιλαρό...

    [03] Κοινωνία

    Στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης

    Αντιμετωπίστηκε η ρύπανση

    6/8/2006 1:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 3:22:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Άφαντο παραμένει ακόμα το πλοίο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών προκάλεσε, κατά τη διάρκεια του πλου του, πετρελαιοκηλίδα σε μήκος ακτογραμμής 30 μέτρων στην περιοχή του όρμου της Βουλιαγμένης, καθώς και στον αλιευτικό λιμενίσκο Βάρκιζας, σε μήκος ακτογραμμής 20 μέτρων. Η κηλίδα λόγω της αλλαγής των ανέμων κατευθύνθηκε προς τις ακτές αλλά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με απορρυπαντικά σκάφη του λιμενικού σώματος καθώς και με χερσαίες δυνάμεις που σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους καθάρισαν από τις δύο ακτές τα κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας. Όπως εκτιμάται το πετρέλαιο που χύθηκε στη θάλασσα είναι της ποιότητας "γκρουντ οϊλ" που έχει την ιδιότητα να ψύχεται μόλις έρθει σε επαφή με το νερό. Το λιμενικό διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει το πλοίο που προκάλεσε τη ρύπανση.

    Κριτική από το ΠΑΣΟΚ

    Με αφορμή τη ρύπανση της περιοχής Βουλιαγμένης από την πετρελαιοκηλίδα, η υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, καταλόγισε αδιαφορία για την αντιμετώπιση του προβλήματος στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννη.

    Επίσης τον κατηγόρησε ότι "πετάει το μπαλάκι" των ευθυνών στην Αυτοδιοίκηση, η οποία, όμως, δεν έχει μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ ερωτά αν πρόκειται να διερευνηθεί το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες.

    [04] Κοινωνία

    Συμπλοκή στο Βύρωνα

    6/8/2006 12:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 2:31:05 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε χθες βράδυ στο Βύρωνα. Άγνωστος πυροβόλησε 6 φορές και τραυμάτισε στα πόδια 35χρονο γυμναστή. Ο δράστης, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίσθηκε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν γνώριζε το δράστη αλλά διαπληκτίστηκαν για την προτεραιότητα επειδή και οι δύο οδηγούσαν μοτοσικλέτες. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο δράστης τον πυροβόλησε. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

    [05] Κοινωνία

    Τρεις μέσα σε μία ώρα

    Αιματηρές ληστείες

    6/8/2006 12:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 1:50:10 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τρεις αιματηρές ληστείες σημειώθηκαν τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας. Τέσσερις νεαροί αλλοδαποί λήστεψαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι τρία άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Η πρώτη έγινε στις 22:14 στην πλατεία Κουμουνδούρου με τους άγνωστους να τραυματίζουν στο πρόσωπο 29χρονο αλλοδαπό από το Κασμίρ. Λίγο αργότερα, στις 22:50 οι ίδιοι δράστες λήστεψαν και τραυμάτισαν με το μαχαίρι στην πλάτη και στο λαιμό, έναν άλλο αλλοδαπό από το Πακιστάν στην οδό Μενάνδρου και Πειραιώς. Τέλος, γύρω στα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο τραυματισμένος από μαχαίρι στα χέρια και στο πρόσωπο ένας ακόμα αλλοδαπός από το Κασμίρ που και αυτός έπεσε θύμα ληστείας πιθανότατα από τους ίδιους δράστες. Όπως δήλωσαν οι παθόντες, οι δράστες είναι επίσης αλλοδαποί, πιθανότατα Πακιστανοί.

    [06] Κόσμος

    Στη μαύρη επέτειο της Χιροσίμα

    Κραυγή κατά των πυρηνικών

    6/8/2006 12:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 12:28:28 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε την Κυριακή για ακόμα μια χρονιά στη Χιροσίμα για να παραστεί στην τελετή μνήμης για τα 61 χρόνια από τη ρίψη από τους Αμερικανούς της πρώτης ατομικής βόμβας. Επιζώντες και οικογένειες θυμάτων απόθεσαν λουλούδια στο Πάρκο Ειρήνης της πόλης, λίγα μέτρα από το σημείο όπου είχε πέσει η ατομική βόμβα στις 6 Αυγούστου του 1945, και είχε σκοτώσει 220.000 ανθρώπους. Όλοι τους διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης και κατά των πυρηνικών. Μεταξύ τους και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιουνιχίρο Κοϊζούμι. Οι επιζώντες από την ατομική βόμβα αριθμούν σε 260.000, έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 73 χρόνια, και πολλοί από αυτούς πάσχουν από την επάρατη νόσο και άλλες ασθένειες. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έριξαν τη δεύτερη ατομική βόμβα στην πόλη Ναγκασάκι την 9η Αυγούστου.

    [07] Κόσμος

    "Βροχή" τα σενάρια για την υγεία του Κάστρο

    6/8/2006 4:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 5:36:32 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βρίσκεται από τις 26 Ιουλίου ο ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, εξαιτίας της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε, γεγονός το οποίο έχει ήδη αρχίσει να πυροδοτεί διάφορα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και το εάν θα είναι σε θέση να επανέλθει, όταν αναρρώσει. Δημοσίευμα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha υποστηρίζει ότι Κουβανοί αξιωματούχοι εκμυστηρεύθηκαν στον πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, ότι ο Κάστρο έχει κακοήθη όγκο στο στομάχι και ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του, κάτι το οποίο δέψευσαν Βραζιλία και Κούβα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βολιβίας και θερμός υποστηρικτής του Κουβανού ηγέτη, Έβο Μοράλες, είπε ότι ο Κάστρο έχει ήδη αναρρώσει και σύντομα θα επιστρέψει. Πάντως, η κατάσταση ενθαρρύνει τις διάφορες συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση όχι μόνο της υγείας του Κάστρο αλλά και της χώρας. Οι αντικαθεστωτικοί, που ζουν εξόριστοι στο Μαϊάμι, δε σταματούν να εκδηλώνουν με διαφόρους τρόπους την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις και ελπίζουν σε μία δημοκρατική μετά-Κάστρο εποχή. Πάντως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέλη της οικογένειάς του τονίζουν ότι ο ηγέτης είναι καλά και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του σε λίγες εβδομάδες.

    Πέφτουν "στο κενό" τα μηνύματα των ΗΠΑ

    Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο Κάστρο μπορεί να τρώει και να κάθεται, αν και στο μέλλον θα πρέπει να σταματήσει να εργάζεται τόσο εντατικά, ενώ ο αντιπρόεδρος της χώρας υποστήριξε ότι δεν έχει καρκίνο.

    Σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν τα μηνύματα, από πλευράς ΗΠΑ, για μία ανεξάρτητη και δημοκρατική Κούβα. Πρώτα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, και μετά η υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, απευθύνθηκαν προς τον κουβανικό λαό λέγοντας ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις και υποστηρίζουν μια ελεύθερη Κούβα. Αναμενόμενη η απάντηση της λατινοαμερικανικής χώρας, που απέρριψε τις αμερικανικές προτάσεις χαρακτηρίζοντάς τις "ανώφελες".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλύτερα ο Κάστρο

    Μήνυμα Μπους στους Κουβανούς

    Σταθερή η κατάσταση του Κάστρο

    Πρόβλημα υγείας για τον Φ. Κάστρο

    [08] Μ. Ανατολή

    Επιδρομή στη Γάζα

    Συνέλαβαν τον πρόεδρο της Βουλής

    6/8/2006 12:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Παρά το ανοιχτό μέτωπο στο Νότιο Λίβανο και τις σφοδρές μάχες με τους αντάρτες της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ δεν ξεχνά τη Χαμάς. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο ισραηλινός στρατός σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση, συνέλαβε τον πρόεδρο του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, Αζίζ Ντβέικ, στέλεχος της Χαμάς, στο σπίτι του στη Ραμάλα, δείχνοντας πως η απαγωγή του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ από παλαιστινιακές οργανώσεις, παραμένει ανοικτή υπόθεση. Παράλληλα πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα ένας 12χρονος Παλαιστίνιος να σκοτωθεί και τρεις πολίτες να τραυματιστούν. Παράλληλα εκσκαφείς του ισραηλινού στρατού με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων ξερίζωσαν οπωροφόρα δένδρα και γκρέμισαν σπίτια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεινοπαθεί και η Γάζα

    [09] Μ. Ανατολή

    Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

    Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί

    6/8/2006 11:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2006 6:27:26 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-Reuters

    Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, οι εχθροπραξίες στο Λίβανο συνεχίστηκαν για ακόμα μια ημέρα, με αμείωτο ρυθμό. Από τους πρώτους στόχους, που βομβαρδίστηκαν, τα ξημερώματα της Κυριακής, ήταν το χωριό Άνσαρ, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια της Τύρου με αποτέλεσμα έξι άμαχοι να σκοτωθούν. Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε, επίσης, αρκετές γέφυρες στο βορρά, ενώ από τα διασταυρούμενα πυρά του νότιου Λιβάνου τραυματίστηκαν 3 Κινέζοι κυανόκρανοι. Επίθεση και σε φορτηγό, που ακολουθούσε κομβόι του ΟΗΕ, με δύο νεκρούς. Στην πιο αιματηρή της επίθεση από την αρχή των εχθροπραξιών, η Χεζμπολάχ χτύπησε στρατόπεδο του ισραηλινού στρατού, στην περιοχή Κφαρ Γκιλάντι, με αποτέλεσμα έντεκα έφεδροι να σκοτωθούν. Αργά το μεσημέρι της Κυριακής, το Ισραήλ απάντησε με νέα σφυροκόπημα στα νότια προάστια της Βηρυτού, σε περιοχή, που έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους.

    Θύματα και από τις δυο πλευρές

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε δρόμους και γέφυρες στην κοιλάδα Μπεκάα, αποκόπτοντας σχεδόν το βόρειο Λίβανο από την υπόλοιπη χώρα και τη γειτονική Συρία.

    Στους στόχους των ισραηλινών αεροσκαφών, ήταν και θέσεις του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Έβαλλαν κατά της γενικής διοίκησης της οργάνωσης στην κοιλάδα Μπεκάα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη της και να τραυματιστούν άλλα τρία.

    Τα ξημερώματα, τα ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν μια κατοικημένη περιοχή στο Άνσαρ ενώ πραγματοποιούσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα έξι άμαχοι να σκοτωθούν. Ένας από τους νεκρούς ήταν εργαζόμενος σε υπηρεσία αρωγής ο οποίος επιχειρούσε να απομακρύνει τα θύματα.

    Παράλληλα το πυροβολικό των ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζει να χτυπά θέσεις της Χεζμπολάχ, καθώς οι χερσαίες δυνάμεις προωθούνται.

    Όπως μετέδωσαν τα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα Αλ Τζαζίρα και Αλ Αραμπίγια, το βράδυ του Σαββάτου σε μάχες σημειώθηκαν στο μεθοριακό χωριό Άιτα αλ Σάαμπ, ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν.

    Άμεση ήταν η απάντηση της Χεζμπολάχ, που με ρουκέτες χτύπησε στρατόπεδο του ισραηλινού στρατού, στον οικισμό Κφάρ Γκιλάντι, βορείως της Κιριάτ Σμόνα, σκοτώνοντας 11 Ισραηλινούς εφέδρους και τραυματίζοντας πολλούς ακόμη. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση της Χεζμπολάχ από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 12 Ιουλίου.

    Συνολικά η ισλαμική οργάνωση έριξε 80 Κατιούσα σε 15 λεπτά σε πολλές περιοχές του βορείου Ισραήλ, χτυπώντας και μια συναγωγή.

    Από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χτυπήθηκε φορτηγάκι, που ταξίδευε μαζί με κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ. Από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο πολίτες.

    Θύματα των μαχών έπεσαν και τρεις Κινέζοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που τραυματίσθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών των αντιμαχόμενων πλευρών στον τομέα αλ-Μπαγιάντα, βορείως της Νακούρα στο νότιο Λίβανο.

    Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν τις νουθεσίες για τις απώλειες των αμάχων στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.

    Παράλληλα αρνήθηκε ότι υποτίμησε τη δύναμη της ισλαμικής οργάνωσης λέγοντας πως η πλήρης καταστροφή της δεν θα είναι δυνατή.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν από τους αντάρτες της Χεζμπολάχ που συμμετείχαν στην απαγωγή των δυο ισραηλινών στρατιωτών, στις 12 Ιουλίου.

    Ζητά αποζημίωση η Δαμασκός

    Στη Δαμασκό τώρα, όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας του ΟΗΕ για το θάνατο τουλάχιστον 23 Σύρων σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στον ανατολικό Λίβανο,

    Με επιστολή της προς το γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, η Συρία ζητά να αποζημιωθεί από το Ισραήλ για τον θάνατο των Σύρων πολιτών, ενώ απευθύνει έκκληση για άμεση εκεχειρία και τερματισμό της κατοχής αραβικών εδαφών από το Ισραήλ, αναφερόμενη στα Υψίπεδα του Γκολάν, που το εβραϊκό κράτος κατέλαβε από τη Συρία κατά τον πόλεμο του 1967.

    Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, εξέτασαν τρόπους για τη στήριξη του Λιβάνου.

    Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εφημερίδες της Δαμασκού, οι δύο ηγέτες "συζήτησαν τα αποτελέσματα της ισραηλινής επιθετικότητας στο Λίβανο και τρόπους στήριξης της χώρας".

    "Η Συρία είναι έτοιμη για έναν περιφερειακό πόλεμο και θα απαντήσει αμέσως σε κάθε επίθεση", η οποία θα προέρχεται από το Ισραήλ, δήλωσε από τη Βηρυτό όπου βρίσκεται για τη διάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ Μουάλεμ.

    Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Σύρου αξιωματούχου, στο Λίβανο, μετά την απόσυρση των συριακών στρατευμάτων και τη δολοφονία Χαρίρι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας

    Φως ιλαρό...

    Κλιμακώνει τις επιχειρήσεις

    [10] Οικονομία

    Μελετά το Υπουργείο Απασχόλησης

    Στήριξη μακροχρόνια ανέργων

    6/8/2006 3:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τη στήριξη μακροχρόνια ανέργων σε φθίνοντες επαγγελματικούς κλάδους και περιοχές που έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, μελετά το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής", ο κ. Τσιτουρίδης, προαναγγέλλει ότι το "μοντέλο Νάουσας" θα εφαρμοστεί και σε περιοχές με υπερδιπλάσια ανεργία από τον εθνικό μέσο όρο. Τέτοιες περιοχές σύμφωνα με τον υπουργό Απασχόλησης είναι η Φλώρινα η Καστοριά και ουσιαστικά ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία. Οι κλάδοι στους οποίους θα γίνει εφαρμογή του συγκεκριμένου "μοντέλου" είναι η κλωστοϋφαντουργία και η μεταποίηση του καπνού.

    Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει επίσης ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα έχει τριμερή χρηματοδότηση και τριμερή διοίκηση.

    Οι πόροι του Ταμείου θα προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και από κοινωνικές δαπάνες.

    Σχετικά με το τελευταίο διευκρινίζει ότι οι δαπάνες αυτές "δεν θα προέλθουν από αύξηση των εισφορών, αλλά από μια ελαφρά αναδιάταξή τους".

    Παράλληλα ξεκαθαρίζει ακόμα μια φορά ότι δεν θα θιγεί το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και θα ενισχυθούν όσοι, μετά τα 50 χρόνια τους δυσκολεύονται να βρουν δουλειά για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να πάρουν τη σύνταξή τους.

    [11] Μπάσκετ

    Στην Κίνα χωρίς Παπαμακάριο και Κυρίτση

    6/8/2006 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με 13 παίκτες θα μεταβεί στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής μπάσκετ των ανδρών, προκειμένου να λάβει μέρος στο 2ο «Stankovic Continental Champion Cup», το οποίο θα αποτελέσει την «πρόβα τζενεράλε» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ιαπωνίας. Και αυτό γιατί ο Παναγιώτης Γιαννάκης απέκλεισε από την αποστολή το Μανώλη Παπαμακάριο και τον Αλέξη Κυρίτση. Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ευχαρίστησε τους δύο παίκτες για τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της ομάδας και τους τόνισε ότι η «πόρτα» της Εθνικής ομάδας θα είναι και πάλι ανοιχτή στις επόμενες διοργανώσεις. Στην αποστολή της Εθνικής για την Κίνα συμπεριλήφθηκαν οι Κακιούζης, Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Παπαδόπουλος, Τσαρτσαρής, Ζήσης, Σπανούλης, Σχορτσιανίτης, Μαυροκεφαλίδης, Φώτσης και Βασιλόπουλος. Στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής στο ΟΑΚΑ συμμετείχε κανονικά και ο Κώστας Τσαρτσαρής. Στο μεταξύ, η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι (13:55) από το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» για τη Σανγκάη, με ενδιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη.

    [12] Πρόκριση για Καραντάσιου-Αρβανίτη

    6/8/2006 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη ήταν οι νικήτριες στον ελληνικό «εμφύλιο» του τουρνουά μπιτς βόλεϊ που διεξάγεται στη Λουκέρνη και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σιρκουί. Σ' έναν αγώνα, ο οποίος διεξήχθη υπό βροχή και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης επικράτησαν 2-0 (22-20, 21-19) των Θάλειας Κουτρουμανίδου / Μαρίας Τσιαρτσιάνη. Καραντάσιου και Αρβανίτη προκρίθηκαν στον γ΄ γύρο του τουρνουά, όπου αντιμετωπίζουν στις 19:00 τις Φελμπάμποβα/Νοβότνα από την Τσεχία. Αντίθετα, Κουτρουμανίδου και Τσιαρτσιάνη συνεχίζουν στο ταμπλό των ηττημένων και θα αντιμετωπίσουν απόψε το νικητή του ζευγαριού Μοντανιόλι/Σβόμποντα (Αυστρία)-Νίστρομ/Νίστρομ (Φινλανδία).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 August 2006 - 16:50:28 UTC