Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειωμένη η εν πλω αισχροκέρδεια
  • [02] Σύντομα τα αποτελέσματα για τη χωματερή
  • [03] Σταματούν οι ακροάσεις για τις υποκλοπές
  • [04] Οι ερμηνείες της Διάσκεψης
  • [05] Αρνήθηκε την αρχηγεία ο Ριβάλντο
  • [06] Ολυμπιακός: Στην Ελλάδα ο Άκερ
  • [07] Στα προημιτελικά Καραντάσιου/Αρβανίτη
  • [08] Ανακοίνωσε Φαν Νίστελροϊ η Ρεάλ

    [01] Κοινωνία

    Λίγες οι παραβάσεις

    Μειωμένη η εν πλω αισχροκέρδεια

    27/7/2006 11:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Το "σαφάρι" των ελεγκτικών αρχών, έχει περιορίσει αισθητά τα κρούσματα αισχροκέρδειας εν πλω. Μέσα στον Ιούνιο η Αγορανομία του Λιμενικού Σώματος διενήργησε 170 ελέγχους σε κυλικεία στο λιμάνι του Πειραιά. Από αυτούς προέκυψαν μόλις 14 παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν τη μη διάθεση εμφιαλωμένων νερών των 0,50ml, την έλλειψη τοστ στην τιμή διατίμησης με ζαμπόν και τυρί και τη μη διάθεση ελληνικού καφέ σε μικρό ποτήρι. Το πρωί το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μαζί με τους υφυπουργούς Γιάννη Παπαθανασίου και Τάσο Νεράντζη. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε συνάντηση με τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος υποναύαρχο Αθανάσιο Μπούσιο και με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας Μιχάλη Τσιφάκη. Ο κ. Σιούφας εκτίμησε, ότι η ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις καλές τιμές, είναι στοιχεία, που προσελκύουν φέτος εκατομμύρια τουρίστες στα ελληνικά νησιά.

    Θα ενταθούν οι έλεγχοι

    Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε, ότι "έγνοια του υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία και με τις καταναλωτικές οργανώσεις αλλά και τις λιμενικές Αρχές της χώρας, είναι οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι". Ο κ. Σιούφας τόνισε, ότι οι έλεγχοι τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα κορυφωθεί η έξοδος από το κλεινόν άστυ, θα αυξηθούν. "Σας βεβαιώνω πως θα αυξήσουμε τις εφόδους αιφνιδιαστικά εδώ και θα επικοινωνήσουμε με τους ιδιοκτήτες των ταχύπλοων να συνετιστούν, αλλιώς τα πρόστιμα θα είναι τέτοια που θα το μετανιώσουν", δήλωσε ο υπουργός.

    Την ίδια στιγμή καθημερινή έχει γίνει στο πρώτο λιμάνι η παρουσία της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, τα μέλη της οποίας γίνονται αποδέκτες των παραπόνων από τους ταξιδιώτες.

    Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στην απευθείας γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, για καταγγελίες αισχροκέρδειας και κακής ποιότητας υπηρεσιών.

    [02] Κοινωνία

    Σύντομα τα αποτελέσματα για τη χωματερή

    27/7/2006 10:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη Δευτέρα αναμένονται από το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων τυριού σχετικά με τα επίπεδα των διοξινών, ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στη χωματερή των Ταγαράδων, όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα από τις 4 ως τις 6 Αυγούστου αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε δείγματα γάλακτος, κρέατος, αυγών, καρπών ελιάς και εδάφους από τις περιοχές γύρω από τη χωματερή αλλά και από δύο περιοχές μακριά από αυτήν. Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου διοξινών του "Δημόκριτου" Λεόντιος Λεοντιάδης, αναφέρθηκε στις ζώνες που έχουν δεχτεί τη μεγαλύτερη επιβάρυνση και όπως είπε, "από τις μετρήσεις που έχουν γίνει, έχει φανεί ότι η επικίνδυνη ζώνη είναι μια ζώνη τριών χιλιομέτρων από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Η επιβάρυνση μειώνεται όσο μεγαλώνει η απόσταση και από τα πέντε χιλιόμετρα και μετά συνήθως είναι στα κανονικά επίπεδα". Παράλληλα ο κ. Λεοντιάδης επισήμανε ότι έχουν ληφθεί δείγματα από την περιοχή ενώ νέες δειγματοληψίες θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και στο τέλος του έτους.

    Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της νεότερης συνεδρίασης του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ για την εκτίμηση της παρουσίας διοξινών. Σύμφωνα με τον καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Νικόλαο Μουσιόπουλο, η περιοχή των 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται γύρω από τη χωματερή και οριοθετείται από την Αγία Παρασκευή και το Κάτω Σχολάρι, έχει επιβαρυνθεί με πάνω από εκατονταπλάσια συγκέντρωση τοξικών ουσιών των ομάδων των διοξινών σε σύγκριση με τα συνήθη επίπεδα, ενώ η ευρύτερη περιοχή που οριοθετείται από τους Ταγαράδες και τη Σουρωτή έχει επιβαρυνθεί με τριακονταπλάσια συγκέντρωση διοξινών.

    [03] Κοινωνία

    Από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

    Σταματούν οι ακροάσεις για τις υποκλοπές

    27/7/2006 8:13:00 μμ

    Την παύση των ακροάσεων ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αποφάσισαν οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή, μετά και τη σημερινή, δεύτερη, εξέταση της ηγεσίας της ΕΥΠ. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την απόφαση της πλειοψηφίας και ζήτησαν τη συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής μετά τον Αύγουστο, με την κλήτευση του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Στέλιου Σύρου και την ακρόαση της οικογένειας Τσαλικίδη, κάτι με το οποίο δεν συμφώνησε η συμπολίτευση, αναφέροντας ότι δεν επρόκειτο να συνεισφέρει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Έτσι, η τελική Έκθεση επί των πεπραγμένων του Σώματος δεν θα συνταχθεί συναινετικά,η δε αντιπολίτευση επιφυλάχθηκε να καταθέσει στην Ολομέλεια, πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ.κ. Κοραντής και Τσιτσιμπής, αρνήθηκαν εκ νέου να καταθέσουν, τόσο το πόρισμά της Υπηρεσίας τους από την έρευνα που πραγματοποίησε, όσο και οποιοδήποτε στοιχείο που οδήγησε στο πόρισμα αυτό, επικαλούμενοι τις εντολές που έχουν λάβει, κατόπιν και της αρνητικής εισήγησης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

    Δε θα υπογράψει την Έκθεση η αντιπολίτευση

    Τα δύο στελέχη της ΕΥΠ υπογράμμισαν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών "πήγε σε όσο βάθος μπορούσε σε σχέση με τα μέσα που διέθετε", αναφέροντας σειρά δυσχερειών και ατυχιών που εμπόδισαν την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνάς της:

    "Η ενέργεια της Vodafone να απενεργοποιήσει το παράνομο λογιστικό, μας έκοψε τα χέρια", ανέφερε ο κ. Κοραντής, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιμπή, τα κινητά τηλέφωνα που επικοινωνούσαν με τα καρτοκινητά - σκιές, παρ ότι φέρονται ως λειτουργούντα και μετά την άρση του παράνομου λογισμικού, δεν πραγματοποίησαν κλήσεις ώστε να μπορούν να εντοπισθούν από το μηχάνημα της ΕΥΠ.

    Από την άλλη, σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΥΠ, τα θεσμικώς προβλεπόμενα προκάλεσαν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην επικοινωνία ΕΥΠ Vodafone, που γινόταν μέσω εισαγγελέως. Οι δε εντολές για απόλυτη μυστικότητα στην έρευνα, απέτρεψαν την Υπηρεσία από το να ζητήσει τη βοήθεια της ΑΔΑΕ και δυσκόλεψαν ιδιαίτερα το έργο της παρακολούθησης των υπόπτων τηλεφωνικών συσκευών, καθώς η Υπηρεσία, αδυνατούσε να αιτιολογήσει πειστικά στον αρμόδιο Εισαγγελέα, το αίτημά της για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, συνδέσεων που ανήκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

    Παρόλα αυτά η έρευνα της ΕΥΠ ολοκληρώθηκε - και, όπως σημείωσαν οι δύο επικεφαλής της Υπηρεσίας, το πόρισμά της δεν διαφέρει ουσιωδώς από εκείνο της ΑΔΑΕ, η οποία είχε πολλές περισσότερες θεσμικές δυνατότητες και έτυχε καλύτερης ανταπόκρισης από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

    Ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά τις κλήσεις προς τις ΗΠΑ, ο κ. Κοραντής, ανέφερε ότι η ΤΙΜ δεν ενημέρωσε την ΕΥΠ για τον αριθμό στις ΗΠΑ, παρά μόνον για το πρόθεμά τους που δηλώνει τη χώρα προέλευσης. "Και η ΑΔΑΕ διαπίστωσε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των καρτοκινητών - σκιών που έδωσε η Vodafone, δεν ήταν πλήρη", πρόσθεσε ο κ. Κοραντής.

    Ο υποδιοικητής της ΕΥΠ Σ.Τσιτσιμπής διευκρίνισε συγκεκριμένες πτυχές της "έρευνας πεδίου" που πραγματοποίησε η Υπηρεσία. Ανάμεσα στα πρόσωπα που είχαν τηλεφωνήσει κατά λάθος προς τα "καρτοκινητά σκιές" συμπεριλαμβάνεται ένα ζευγάρι που στο παρελθόν διατηρούσε οίκο ανοχής και κάποιος, κατά δήλωσή του μάγειρας, οικοδόμος, μεσίτης κ.α., ο οποίος σε διάστημα ενός έτους άλλαξε 30 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

    Η πλέον ύποπτη περίπτωση, αφορούσε συσκευή που εκλάπη από έναν ναυτικό στο Αγρίνιο και χρησιμοποιήθηκε για μεγάλης διάρκειας συνδέσεις με τα καρτοκινητά - σκιές, για να αποδειχθεί τελικά, σε συνεργασία με την Vodafone, ότι την επίμαχη περίοδο, χρησιμοποιούταν από κέντρο κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά. "Σημαντικό και χαρακτηριστικό στοιχείο, είναι ότι η συγκεκριμένη σύνδεση (κάρτα SIM) χρησιμοποιήθηκε από συσκευή που έχει αλλάξει πολλούς αριθμούς, πάνω από 100 και μπορεί να δικαιολογήσει πλήθος επαφών", ανέφερε ο κ. Τσιτσιμπής.

    Όσο για τις επαφές που υπήρξαν μέσω δορυφορικής σύνδεσης, ερωτηθείς ο κ. Τσιτσιμπής γιατί δεν ζήτησε την άρση του απορρήτου, απάντησε ότι κάτι τέτοιο "θα εξέθετε την έρευνα της ΕΥΠ": "Εκτιμήσαμε ότι δεν θα έβγαινε κάτι και δεν άξιζε να ρισκάρουμε την αποκάλυψη της έρευνάς μας. Και με την έρευνα της ΑΔΑΕ, τι βγήκε;", παρατήρησε.

    Οι απαντήσεις των δύο στελεχών της ΕΥΠ προκάλεσαν σωρεία ερωτήσεων και σχολίων, κυρίως από την αντιπολίτευση, αλλά και από συμπολιτευόμενους βουλευτές.

    Χαρακτηριστικά, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ, κατηγόρησε την ΕΥΠ λέγοντας ότι "παρακολουθείτο ο Πρωθυπουργός και αυτοί κοιμόντουσαν" και πως "απέτυχαν στην αποστολή τους".

    "Εάν οι Τούρκοι έκαναν αυτή τη δουλειά, θα παρακολουθούσαν όλα τα τηλέφωνα κι εσείς δεν θα είχατε πάρει μυρωδιά", σχολίασε ο κ. Έβερτ. "Παρακολούθηση κινητών από την ΕΥΠ, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε, ούτε να εγγυηθούμε τη λειτουργία ανοικτής τηλεφωνίας", απάντησε ο κ. Κοραντής. "Είμαστε περιτριγυρισμένοι από τόσους κινδύνους και νοιώθω ότι είμαστε ξεβράκωτοι", επέμεινε ο κ. Έβερτ. "Η απάντηση που μου δίνετε, είναι ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι κι αυτή η Επιτροπή, το επόμενο που έχει να κάνει, είναι να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΥΠ".

    "Γνωρίζετε πράγματα που σας κάνουν να νοιώθετε ότι αδικείται η ΕΥΠ από διαπιστώσεις σαν αυτές του κου Έβερτ;", ρώτησε τον επικεφαλής της ΕΥΠ, ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Ζώης. "Γνωρίζετε πράγματα που θα θέλατε να πείτε, αλλά δεν μπορείτε, επειδή είστε διοικητής της ΕΥΠ;".

    "Με στεναχώρησε αλλά και με χαροποίησε η διαπίστωση του κ. Έβερτ", απάντησε ο κ. Κοραντής. "Εάν είχαν διατεθεί στην ΕΥΠ τα μέσα, το πλαίσιο και κυρίως, η εμπιστοσύνη να εκφράζεται δημόσια και με βάρος προς αυτήν, θα είχαμε φθάσει, αν όχι στο τέλος, πολύ πιο πέρα. Δεν συμμερίζομαι ότι αποτύχαμε, αν εννοεί ότι δεν κάναμε τη δουλειά μας - πήγαμε σε όσο βάθος ήταν δυνατόν". "Άλλωστε", συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ΕΥΠ, "το ποιος βρίσκεται πίσω από τις υποκλοπές δεν θα φανεί από τη δουλειά των 14 καρτοκινητών, αλλά από το λογισμικό".

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Απόστολος Κακλαμάνης υποστήριξαν ότι οι έρευνες της ΕΥΠ στράφηκαν μονομερώς προς τα καρτοκινητά, αγνοώντας άλλες πτυχές της υπόθεσης.

    "Είστε υπηρεσία που ασχολείται με την εθνική ασφάλεια. Θα πρέπει να ξέρουμε ποια πράγματα υπεκλάπησαν, ώστε να κοιτάξουμε να δούμε πώς μπορούν να μαζευτούν. Το κάνατε, σας το ζήτησε κανείς;", ερώτησε ο κ. Κακλαμάνης, για να λάβει αρνητική απάντηση.

    Για υποκρισία κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Μαγγίνας, κυρίως σε ό,τι αφορά την επιμονή της να κατατεθούν όλα τα στοιχεία της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής:

    "Υπουργοί, Πρωθυπουργοί που διατυπώνουν τις απόψεις τους για θέματα εξωτερικής πολιτικής, εθνικής οικονομίας κ.ά., λένε στη Βουλή όλα όσα γνωρίζουν; Όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ για να διασφαλίσει την ασφαλή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε ενημερωθεί καμία Βουλή; Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν γιατί έτσι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον",είπε.

    Η συνεδρίαση έκλεισε, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, Α. Καραμάριο να προτείνει την παύση των ακροάσεων.

    "Από δω και πέρα, λειτουργούμε από περιέργεια. Όχι μόνον κινούμεθα πέραν των αρμοδιοτήτων μας, αλλά διακυβεύουμε τη σοβαρότητά μας. Δεν είναι δυνατόν για λόγους αντιπολιτευτικούς, να διαιωνίζουμε ένα θέμα που έχει εξαντληθεί", συμφώνησε ο Β. Μαγγίνας, ενώ ο Μ. Έβερτ συμπλήρωσε: "Αναμασούμε κι εμείς, αλλά και αυτοί που θα έρθουν, τα ίδια και τα ίδια. Είδαμε και σήμερα με την ΕΥΠ ότι με το ζόρι μπορέσαμε να τραβήξουμε κάποια στοιχεία. Θα κουράσουμε και τους εαυτούς μας και την κοινή γνώμη που μας παρακολουθεί".

    "Δεν προσφέρει υπηρεσία στην Κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα, να δοθεί η εντύπωση ότι επιχειρείται συγκάλυψη", απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος προτείνοντας τη συνέχιση των εργασιών με ακρόαση του αντιστρατήγου Σύρου και εκπροσώπων της οικογένειας Τσαλικίδη. "Μόλις χθες, ανακοινώσατε ότι θα κληθεί ο αδελφός του Κ. Τσαλικίδη", υπενθύμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φ. Πετσάλνικος. "Δεν μπορώ να αντιληφθώ ενώ άλλα είχαμε πει, γιατί θα πρέπει να κλείσουμε άρον-άρον".

    Η πρόταση της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Ως εκ τούτου το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη σύνταξη της σχετικής Έκθεσης και επιφυλάχθηκε να καταθέσει μαζί με τον Συνασπισμό, πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

    [04] Μ. Ανατολή

    Οι ερμηνείες της Διάσκεψης

    27/7/2006 9:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 11:26:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μπορεί η ειρηνευτική Διεθνής Διάσκεψη της Ρώμης να μην κατάφερε να καταλήξει σε κοινό ρητό αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός, αυτό δε σημαίνει, ωστόσο, ότι το Ισραήλ έλαβε την εξουσιοδότηση να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι. "Τα συμπεράσματα από τη Διάσκεψη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευτούν ως μία εξουσιοδότηση", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Πάντως, από την πλευρά της η Χεζμπολάχ χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της Διάσκεψης ως "δώρο" στους Ισραηλινούς για να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις, ενώ και το Τελ Αβίβ θεωρεί ότι έλαβε άτυπα πράσινο φως να παρατείνει το σφυροκόπημα στο Λίβανο. Μάλιστα, από την Ιερουσαλήμ ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ, Χάιμ Ραμόν, δήλωσε, πως η Διάσκεψη έδωσε στο Ισραήλ "την άδεια να συνεχίσει" τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι "να αφοπλιστεί η οργάνωση Χεζμπολάχ". Πάντως, ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Εμίλ Λαχούντ, τονίζει, ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να φθάσει στο στόχο του, να καταστρέψει δηλαδή τη Χεζμπολάχ. Αλλά και η ίδια η σιιτική οργάνωση τονίζει πως η Διάσκεψη "έδωσε πρόσθετο χρόνο στο Ισραήλ μήπως και επιτύχουν κάτι στο έδαφος. Αλλά για κακή τους τύχη, δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτα με τις επιχειρήσεις".

    "Εκεχειρία υπό ορθούς όρους"

    Στην απόρριψη του αιτήματος για εκεχειρία πρωτοστάτησαν οι ΗΠΑ, που επιμένουν ότι η εκεχειρία πρέπει να συναφθεί υπό τους ορθούς όρους, αλλά αδυνατεί να βρει στήριξη. Ως και η σύμμαχος των ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, έχοντας παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, διαμαρτυρήθηκε εντόνως μετά τη αποκάλυψη ότι αεροσκάφη που μετέφεραν βόμβες στο Ισραήλ έκαναν χρήση του αερολιμένα Πρέστγουικ στη δυτική Σκωτία

    Ανοιχτοί έμειναν οι λογαριασμοί και για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης στην υπό δημιουργία ουδέτερη ζώνη του νοτίου Λιβάνου, καθώς δεν ξεκαθαρίστηκε αν θα είναι δύναμη του ΟΗΕ, αν και ο θάνατος των παρατηρητών του στο Λίβανο καθιστά την παρουσία του ανεδαφική, ή άνοιξε η πόρτα για το ΝΑΤΟ.

    Ηττημένος από τη σύνοδο εξήλθε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αφού η πρόθεση του Κόφι Ανάν, να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία η Συρία και το Ιράν, προσέκρουσε στην άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγριεύουν οι μάχες

    16η ημέρα συγκρούσεων

    Χωρίς λύση ειρήνης

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αρνήθηκε την αρχηγεία ο Ριβάλντο

    27/7/2006 7:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκτός αρχηγίας έθεσε εαυτών ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος άσος του Ολυμπιακού, στον οποίο είχε τεθεί ο τίτλος του αρχηγού της ομάδας στη νέα περίοδο που του εμπιστεύθηκε η διοίκηση και σε συνεννόηση με τον Τροντ Σόλιντ, με επίσημη δήλωσή του στο site των "ερυθρολεύκων", τόνισε πως δεν τον επιθυμεί, επικαλούμενος ανάλογες αποφάσεις που είχε πάρει και στο παρελθόν. Η δήλωση του "Ρίμπο" αναλυτικά: "Σεβόμενος την επιλογή της διοίκησης και του προπονητή να με επιλέξουν για τη θέση του αρχηγού, θα ήθελα να πω ότι δεν μπορώ να την δεχθώ και αυτό γιατί ποτέ στη μέχρι τώρα καριέρα μου, τόσο στην εθνική Βραζιλίας, όσο και στη Μπαρτσελόνα, όπου μου είχε προταθεί κάτι ανάλογο, δεν το δέχτηκα καθώς το μόνο που θέλω είναι να παραμένω συγκεντρωμένος, στο ρόλο που έχω σαν ποδοσφαιριστής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον προπονητή για την τιμή που μου έκαναν και να υποσχεθώ ότι όπως μέχρι τώρα, έτσι και στη συνέχεια θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της ομάδας μας".

    [06] Μπάσκετ

    Ολυμπιακός: Στην Ελλάδα ο Άκερ

    27/7/2006 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αφίχθη στην Αθήνα με τον αδελφό και μάνατζέρ του, Κρις, ο Άλεξ Άκερ, προκειμένου να συζητήσει με τον Ολυμπιακό την περίπτωση μεταγραφής του. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Πίνο Γκέρσον, ήταν ντυμένος στα "ερυθρόλευκα" καθώς εμφανίστηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με κόκκινη βερμούδα και άσπρο μπλουζάκι με κόκκινα γράμματα. Στις δηλώσεις του ο 23χρονος άσος της που αγωνίζεται στο Ντιτρόιτ με τους Πίστονς, τόνισε: "Ψάχνω μια νέα κατεύθυνση στην καριέρα μου κι έτσι κοιτάζω την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που με ενδιαφέρει γιατί είναι νικητής σαν εμένα. Θα δω τα πράματα και στη συνέχεια θ αποφασίσω. Δεν θέλω να σχολιάσω ποιες άλλες ομάδες με ήθελαν. Θέλω να αποδείξω ότι είμαι νικητής και αυτός θα είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να έρθω στον Ολυμπιακό". Οι "ερυθρόλευκοι θα προσφέρουν στον Αμερικανό προσφορά της τάξης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για μονοετή συνεργασία.

    [07] Βόλεϊ

    Στα προημιτελικά Καραντάσιου/Αρβανίτη

    27/7/2006 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την 3η σερί νίκη τους που τους εξασφάλισε την 7η θέση στο Γκραντ Σλαμ του Παγκοσμίου Σιρκουί που διεξάγεται στο Παρίσι πέτυχαν οι Βάσω Καραντάσιου / Βίκυ Αρβανίτη (Νο11). Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης, επικράτησαν αυτή τη φορά των Βραζιλιάνων Ρενάτα / Ταλίτα με 2-1 (15-21, 21-19, 15-13) και αύριο Παρασκευή, θα αντιμετωπίσουν τις Κινέζες Ζανγκ Ξι / Ξου (Νο5) με φόντο την είσοδο στα ημιτελικά. Μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μανώλης Ρουμελιώτης τόνισε: "Η νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να δείξουμε χαρακτήρα για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Στο δεύτερο σετ αλλάξαμε τακτική σημαδεύοντας στο σερβίς τη Ρενάτα κάτι που μας βγήκε στο παιχνίδι. Η Βίκυ ήταν σχεδόν αλάνθαστη στο σάιντ άουτ και στο τάι μπρέικ ανατρέψαμε δύο φορές το σκορ. Χάναμε 7-4 και 13-12, όμως από εκεί και πέρα αντιστρέψαμε τους ρόλους. Αύριο είναι μία καινούρια ημέρα με ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο που μέχρι τώρα έχει κατακτήσει τρία μετάλλια στην FIVB. Οι Κινέζες ήταν η πρώτη ομάδα που αντιμετωπίσαμε φέτος στο Όπεν της Μόντενα και τις κερδίσαμε 2-0, με τη Βίκυ να προέρχεται από τραυματισμό. Είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα, αλλά εμείς υπερέχουμε σε εμπειρία".

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανακοίνωσε Φαν Νίστελροϊ η Ρεάλ

    27/7/2006 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι και επίσημα ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ, αφού η "βασίλισσα" ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του. Ο πρώην πλέον παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ανακοίνωσε ο ισπανικός σύλλογος, υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων, ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας η απόκτησή του θα στοιχίσει στη Ρεάλ ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ. Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο 30χρονος Ολλανδός στράικερ και σε 219 συμμετοχές έχει πετύχει 150 γκολ, ενώ η απόκτηση του το 2001 από την Γιουνάιτεντ, αποτέλεσε νέο ρεκόρ μεταγραφής ποδοσφαιριστή στη Βρετανία, αφού είχε στοιχίσει 35,39 εκατομμύρια δολάρια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 July 2006 - 20:50:24 UTC