Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψύχραιμη αντιμετώπιση
  • [02] Νέες μορφές τουρισμού
  • [03] "Κοιτάζει" Βιαφαρά η ΑΕΚ
  • [04] Βήμα πρόκρισης η Εθνική Εφήβων
  • [05] Ποδηλασία: Καλές επιδόσεις
  • [06] Προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε η Λάρισα

    [01] Πολιτική

    Ψύχραιμη αντιμετώπιση

    22/7/2006 8:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2006 9:02:54 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η Κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τις διεθνείς εξελίξεις με το νέο ράλι του πετρελαίου και παίρνει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της οικονομίας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας από το Ηράκλειο, όπου εγκαινίασε τo κόσμημα της Κρήτης, το ενυδρείο "Θαλασσόκοσμος". Ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε το ενυδρείο Κρήτης ως ένα έργο που διαφημίζει την έρευνα, προωθεί την εκπαίδευση, προάγει τον πολιτισμό. Ο υπουργός Ανάπτυξης στη συνέχεια κατά την ομιλία του συνεχάρη θερμά τη διοίκηση και το επιστημονικό δυναμικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών και του Ενυδρείου που συνεργάστηκαν, δούλεψαν και δημιούργησαν αυτό το υπέροχο, όπως ειπε, "Θαλασσόκοσμο". Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν παρέστησαν στα εγκαίνια του ενυδρείου επέκριναν με ανακοίνωση τους, που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες, την απουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την παρουσίαση του έργου.

    [02] Πολιτική

    Νέες μορφές τουρισμού

    22/7/2006 7:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2006 7:56:48 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στην ανάγκη χάραξης μιας πολιτικής με ορίζοντα δεκαπενταετίας για τον τουρισμό, αναφέρθηκε από τη Ρόδο που πραγματοποίησε περιοδεία η αρμόδια υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε φορείς του κλάδου. Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κατά την παραμονή της στο νησί των Ιπποτών επισκέφθηκε την υπό κατασκευή μαρίνα, τις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, τα γραφεία του ΕΟΤ και τις εγκαταστάσεις του γκολφ Αφάντου. "Η Ρόδος θα καταστεί σε κέντρο θαλάσσιου τουρισμού", τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Πετραλιά. Όσο για την Κάρπαθο και την Κάσο που η υπουργός επισκέφθηκε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες θ αποτελέσουν πρότυπο για την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός και ο αλιευτικός. Ακόμη, επεσήμανε σε φορείς αλλά και κατοίκους των νησιών που επισκέφθηκε ότι έχουμε όλοι κοινωνική ευθύνη για να γίνει καλύτερο το τουριστικό μας προϊόν. Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κάσο ανέλυσαν στην υπουργό τα προβλήματα του κλάδου, ενώ η κ. Πετραλιά συνομίλησε και με κατοίκους των ακριτικών νησιών.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κοιτάζει" Βιαφαρά η ΑΕΚ

    22/7/2006 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για την απόκτηση του Τζον Βιαφαρά κινείται η ΑΕΚ. Μάλιστα σύμφωνα με τους Μεξικάνους και το σάιτ ""footballred.com", η "Ένωση" έχει κάνει πρόταση για την απόκτηση του διεθνή αμυντικού με την Κολομβία, ζητώντας τον δανεικό από την Πόρτσμουθ για δύο χρόνια με όψιον αγοράς του παίκτη. Ο Βιαφαρά, ανήκει στην Πόρτσμουθ, αλλά την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε δανεικός στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Είναι γεννηθείς στις 27 Οκτωβρίου του 1978, έχει βάρος 80 κιλά, ύψος 1.88μ και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ. Σε περίπτωση που η "Ένωση" προχωρήσει στη μεταγραφή, θα δαπανήσει περίπου 500-550 χιλιάδες ευρώ όσα έπαιρνε ο Βιαφαρά στον αγγλικό σύλλογο.

    "Προτιμώ την ΑΕΚ"

    Σε δηλώσεις του ο Κολομβιανός παίκτης δήλωσε πως έχει κάποιες άλλες προτάσεις μεταγραφής ή δανεισμού, αλλά τόνισε πως προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

    "Ευτυχώς υπάρχουν για μένα επιλογές και είναι αληθινές αυτές που μου αναφέρατε. Υπάρχουν και για αγορά αλλά και άλλες για δανεισμό μου με καλή προοπτική. Εγώ προτιμώ να πάω στην Ελλάδα γιατί έχω μάθει τα καλύτερα για τη χώρα από τον αδερφό μου, ο οποίος έπαιζε βόλεϊ στο Παγκράτι και την Ε.Α. Πατρών".

    Η καριέρα του Τζον Βιαφαρά

    2005-06 (Ιαν.) Ρεάλ Σοσιεδάδ 11 συμ. 0 γκολ (και δύο κόκκινες κάρτες) 2005-06 Πόρτσμουθ 14 συμ. 1 γκολ 2004 Όνσε Κάλδας 2003 Όνσε Κάλδας 32 συμ. 4 γκολ 2002 Όνσε Κάλδας 37 συμ. 2 γκολ 2000-01 (Ιαν.) Ντ. Πάστο 18 συμ. 0 γκολ 2001 Αμέρικα Κάλι 10 συμ, 2000 Αμέρικα Κάλι 27 συμ. 1998-99 Ντ. Πάστο 44 συμ. 2 γκολ

    [04] Μπάσκετ

    Βήμα πρόκρισης η Εθνική Εφήβων

    22/7/2006 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το πρώτο και σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων έκανε η Εθνική ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Εφήβων επικράτησε μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι της Ιταλίας με 73-70 και έκανε το σημαντικό βήμα για τους "4". Η ελληνική ομάδα παρόλο που βρισκόταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κατάφερε να περάσει μπροστά στο τέλος και δείχνοντας υπομονή και αυτοσυγκέντρωση πήρε το ροζ φύλλο αγώνος. Με νίκη επί της Γαλλίας (23/7, 19:00, ΕΤ1) οι διεθνείς μας εξασφαλίζουν την πρόκριση στους "4", ωστόσο το αρνητικό της υπόθεσης είναι το διάστρεμμα του Καραβασάνη στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

    Δεκάλεπτα: 12-22, 36-40, 50-55, 73-70

    Ελλάδα: Ματαλών 1, Κακαβάς 2, Λυμπερόπουλος, Γιαννακίδης 20(4), Σακελλαράκης 7, Καραβασάνης 13(1), Μιχάλογλου, Τσαϊρέλης 6, Σιγκούνας 17, Μπόγρης 5, Γκούλας 2.

    Ιταλία: Ντ Ερκολ 6(2), Τσέζα 5(1), Ντιβιάτς 2, Φερέρο 14(2), Τομασίνι 7, Αραντόρι 16(2), Μπονέσιο 11(1), Καστέλι, Μαλαγκόλι, Πλέτι 6, Ρέντσι 3.

    [05] Ποδηλασία: Καλές επιδόσεις

    22/7/2006 9:46:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αρκετά καλές ελληνικές παρουσίες είχαμε κατά την 4η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται στο ανακαινισμένο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Στα 200 μέτρα ταχύτητας εφήβων ο Βασίλης Ρέππας ήταν 6ος ενώ την 9η θέση πήρε ο Αλέξανδρος Φλώρος. Το χρυσό μετάλιο του αγωνίσματος κατέκτησε ο Βρετανός Κενι Τζεϊσον. Στην ταχύτητα των ανδρών κάτω των 23 ο Κώστας Πενταράκης κατέλαβε τη 17η θέση ενώ ο Χρήστος Τσερεντζούλιας ήταν 20ος . Το χρυσό μετάλιο του αγωνίσματος κατέκτησε ο Γερμανός Μαξιμίλιαν Λέβι. Στον προκριματικό του ατομικού πουρσουϊ 3χλμ της κατηγορίας ανδρών κάτω των 23 οι ελληνες αθλητές πραγματοποίησαν ελπιδοφόρα εμφάνιση και βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους.Ο Δημήτρης Παπαδερός κατέλαβε την 18η θέση με χρόνο 3.32.095 και άγγιξε σχεδόν το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος που είναι 3.32.095, ενώ ο Δημήτρης Πολυδωρόπουλος ήταν 22ος με 3.35.419. Η Μαρία Τζουμανίκα ήταν 7η στην ατομική χρονομέτρηση 500 μέτρων γυναικών κάτω των 23 , με νικήτρια του αγωνίσματος τη Γερμανίδα Μίριαμ Βέλτε με καλύτερο χρόνο 35.041. Στον τελικό των πόντων νεανίδων (15 χλμ-60στροφές με 6 σπριντ) η Ευλαμπία Ξυνού κατέλαβε την 14η θέση μεταξύ 18 αθλητριών. Το χρυσό μετάλιο στο αγώνισμα κατέκτησε η Ολλανδέζα Ελίζε Φαν Χάγκε με σύνολο 16 πόντων. Στο Κέριν γυναικών κάτω των 23 για τις θέσεις 7-13 η Ευθαλία Χρυσού κατετάγη 11η ενώ στην 13 η θέση ήταν η Αρτεμις Τρουλινού.

    Ο Χρήστος Βολικάκης, υποψήφιος για μετάλλιο αύριο στο Κέριν. Τη φανέλα του παγκόσμιου πρωταθλητή του κέριν που κέρδισε στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αυστρία θα φορέσει αύριο (Κυριακή) τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Χρήστος Βολικάκης στο αγώνισμα στο οποίο προβάλλει ως φαβορί για το μετάλλιο. Ο έφηβος Βολιώτης πρωταθλητής μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό σπρίντ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (μαζί με τον αδελφό του Ζαφείρη Βολικάκη και το Βασίλη Ρέππα) θέλει να ολοκληρώσει την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό με ένα ακόμη μετάλλιο και ελπίζει ότι αυτό θα είναι το χρυσό.

    Ανοικτός πλέον ο δρόμος για την αναβάθμιση του Ποδηλατοδρομίου σε πρότυπο Ευρωπαϊκό προπονητικό κέντρο.

    Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα στην περίπτωση του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου της Αθήνας καθώς η χώρα μας πήρε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ενωση Ποδηλασίας να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες οργάνωσης του αναβαθμισμένου , κλειστού πλέον ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ ώστε να λειτουργήσει σύντομα ως διεθνές προπονητικό κέντρο για την προετοιμασία, κατά τη χειμερινή περίοδο, αθλητών και ομάδων από κάθε χώρα της Ευρώπης που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον.

    Στις συζητήσεις που έγιναν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Αθήνας μεταξύ του Έλληνα υφυπουργού Αθλητισμού κ.Γιώργου Ορφανού με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ποδηλασίας κ. Βλάντιμιρ Χόλετσεκ, και μετά την προετοιμασία της ελληνικής πρότασης που εισηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ποδηλασίας κ.Θανάσης Τζήμας, ο Τσέχος αξιωματούχος έδωσε τη συγκατάθεση του για την υλοποίηση του στόχου που εκτός των άλλων θα αποφέρει και σημαντικά έσοδα.

    Ο κ. Χόλετσεκ επεσήμανε ωστόσο ότι θα απαιτηθεί ακόμη η κατασκευή σύγχρονων ξενώνων για την φιλοξενία των ομάδων καθώς και εστιατορίου,ενώ η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα τοποθετήσει μόνιμο προπονητή στην πρότυπη εγκατάσταση.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε η Λάρισα

    22/7/2006 8:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/7/2006 8:54:31 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πάλεψε, αλλά τελικά δεν μπόρεσε η Λάρισα να πραγματοποιήσει το όνειρο να πάρει το εισιτήριο στο Κύπελλο UEFA. Οι "βυσσινί" στο δεύτερο παιχνίδι της γ φάσης του Κυπέλλου Ιντερτότο, ηττήθηκαν στην Τουρκία από την Καϊσερίσπορ με 2-0 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση για το β προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA, το οποίο πήραν οι Τούρκοι μέσω του Ιντερτότο. Μπροστά σε 15.000 οπαδούς τους στο Ατατούρκ της Καισάρειας, η Καϊσερίσπορ άνοιξε το σκορ στο 32 με το μεγάλο της αστέρι Ουνάλ, και ολοκλήρωσε το τη νίκη πρόκριση στο 80 με τον ίδιο παίκτη. Από την άλλη η ΑΕΛ προσπάθησε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

    "Χτύπημα" στην αρχή και το τέλος

    Μπροστά στους οπαδούς της η Καϊσερίσπορ ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 5 πλησίασε στο γκολ. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσαν από αριστερά, ο Αλεξάνδρου στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Χριστόπουλου κι εν συνεχεία απομάκρυναν οι αμυντικοί της ΑΕΛ. Οι Τούρκοι συνέχισαν να πιέζουν, αφού ήθελαν να πετύχουν το γρήγορο γκολ, που θα τους άνοιγε το δρόμο. Παρ όλα αυτά η Λάρισα μετά το 15 άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Ιβάνκοβ.

    Σε μία από αυτές, στο 16ο λεπτό, ο Καλαντζής έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και προ του Αλωνεύτη που «καραδοκούσε» στο κέντρο της τουρκικής άμυνας, οι αμυντικοί της Καϊσερίσπορ απομάκρυναν τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αλωνεύτης, μετά από ατομική προσπάθεια μπήκε μέσα στην περιοχή των Τούρκων κι εκεί έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Τοστσαλί. Ο Κύπριος διαμαρτυρήθηκε για σπρώξιμο, αλλά ο Εϊνβάλερ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

    Και ενώ φαινόταν πως η Λάρισα "πατούσε καλά", στο 32 δέχτηκε το γκολ. Ο κορυφαίος παίκτης των Τούρκων και πρώτος σκόρερ του περασμένου πρωταθλήματος, Ουνάλ, κινήθηκε πιο γρήγορα από το Νταμπίζα μέσα στην περιοχή και με πλασαριστό σουτ νίκησε τον Χριστόπουλο (1-0).

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας στον αγώνα τους Μπαχράμη, Γαβριλόπουλο, αντί των Γκαλίτσιου και Αλεξάνδρου με σκοπό να δυναμώσει την επιθετική του γραμμή. Οι Θεσσαλοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να πιέσουν, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά το άγχος ήταν εμφανές στις προσπάθειές τους, ενώ από την άλλη κάποια σφυρίγματα του Αυστριακού διαιτητή εκνεύρισαν τους παίκτες.

    Στο 55 η κεφαλιά του Νταμπίζα από πλεονεκτική θέση ανακόπηκε ως επιθετικό φάουλ από τον Εϊνβάιλερ, κάτω από τις διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου της ελληνικής ομάδας. Η μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα χάθηκε στο 63ο λεπτό. Ο Αλωνεύτης βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει τον Ιβάνκοβ.

    Κι ενώ η Λάρισα πίεζε, η Καϊσερίσπορ, ήταν η ομάδα που πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ουνάλ, περίπου 10 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

    Διαιτητής: Τόμας Εϊνβάλερ (Αυστρία)

    Κίτρινες: Αλεξάνδρου, Μπολούκμπασι

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Νταμπίζας, Βάλλας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος (46΄ Μπαχράμης), Γκίκας (75΄ Ζιάγκας), Διγκόζης, Αλεξάνδρου (54΄ Γαβριλόπουλος), Αλωνεύτης, Καλαντζής, Χλωρός

    ΚΑΪΣΕΡΙΣΠΟΡ (Ερτουγκρούλ Σαγκλάμ): Ιβάνκοβ, Κόρα (62΄ Σαντίγκοβ), Τζόνσον, Τοστσαλί, Ιγκλέσιας, Μπολούκμπασι (83΄ Καμπέρ), Τοπούζ, Μπασντάγκ, Κεϊλάν, Τολέδο, Ουνάλ.

    Προκρίθηκε ο Εθνικός Άχνας

    "Καρδιοχτύπησε" ο Εθνικός Αχνας, αλλά τελικά πήρε το "εισιτήριο" για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, παρότι ηττήθηκε σήμερα στην Κύπρο από τη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα με 3-2, στο πλαίσιο του αγώνα ρεβάνς για τον γ γύρο του Κυπέλλου Ιντερτότο. Έχοντας επικρατήσει 2-0 στην αναμέτρηση του Ισραήλ, οι παίκτες του Εθνικού βρέθηκαν προ απροόπτου, όταν λίγο πριν από το ημίχρονο έχαναν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Σαρσούρ (29΄) και Γκαλτέιρα (43΄). Στο δεύτερο 45λεπτο οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό του Εθνικού, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 73΄ με τον Πέλιτς, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα πέντε λεπτά νωρίτερα στη θέση του Πασιαλή. Η Μακάμπι προσπάθησε να πετύχει το τρίτο γκολ, το οποίο θα της χάριζε την πρόκριση, ωστόσο οι παίκτες του Εθνικού έφτασαν στην ισοφάριση με τον Πογιατζή στο 80΄. Οι Ισραηλινοί πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Σουφό στο 86΄, ωστόσο ο Εθνικός "κράτησε" το εις βάρος του 3-2 και έτσι η κυπριακή ομάδα θα βρίσκεται στην κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής για τον β προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 July 2006 - 20:50:29 UTC