Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να ελεγχθεί η κρίση"
  • [02] Με στόχο τον ασφαλή επαναπατρισμό
  • [03] Προσλήψεις νοσηλευτών
  • [04] Αλλαγές στα δρομολόγια του προαστιακού
  • [05] Ρυθμίσεις για καταπατημένες εκτάσεις
  • [06] Πατροκτόνος στρατιώτης
  • [07] Δύο χρονών το τραμ
  • [08] Αποκλεισμός της χωματερής Ταγαράδων
  • [09] Ανθρωποκυνηγητό στη Λακωνία
  • [10] "Έφυγε" ο Ιωάννης Χατζηφώτης
  • [11] Εκατοντάδες θύματα από το νέο τσουνάμι
  • [12] Νέο μακελειό στο Ιράκ
  • [13] Εκτός ελέγχου
  • [14] Διπλωματικές δυσκολίες
  • [15] Ανελέητο σφυροκόπημα
  • [16] Απεργία εργαζομένων στην Εμπορική
  • [17] Κυβερνητική για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [18] Μέτρα για τους μικρομεσαίους
  • [19] Προς αξιολόγηση οι προτάσεις
  • [20] Πάνε... στοίχημα 9 ομάδες Α' Εθνικής
  • [21] Τους έβγαλε το... λάδι
  • [22] Έγινε δεκτή η προσφυγή του Εγκωμίτη
  • [23] Στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Ποδηλασίας Πίστας
  • [24] Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...
  • [25] "Βasta" από 8.000 "τιφόζι" των "βιόλα"
  • [26] "Κρέμασε τα παπούτσια" του ο Λάρσον

    [01] Πολιτική

    Υπέρ μιας ξεκάθαρης στάσης της Ε.Ε.

    "Να ελεγχθεί η κρίση"

    18/7/2006 3:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τις προσπάθειες για άμεση εκτόνωση της κρίσης, που δεν είναι άλλη από την κατάπαυση του πυρός, τόνισε την Τρίτη, η υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο. Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίζει με ομοφωνία αυτά τα γεγονότα, και ότι η Αθήνα ήθελε μια πιο ξεκάθαρη στάση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου, τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα η υπουργός με το Γάλλο ομόλογό της, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου, σχετικά με το πλοίο "Ιεράπετρα". Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις και την αλληλεγγύη του στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, ενώ, το ΚΚΕ καταγγέλλει την γκανγκστερική, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, πολεμική επίθεση του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων και του Λιβάνου. Αντιπολεμικές διαδηλώσεις και πορείες στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 19.00 στο Πολεμικό Μουσείο και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ στις 19.30, στο Πάρκο Ελευθερίας.

    "Άμεση κατάπαυση του πυρός"

    Φόβους για γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Η υπουργός Εξωτερικών επαναδιατύπωσε τη θέση της Αθήνας για άμεση κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές, επισημαίνοντας ότι η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια ακριβώς αξία και στη Χάιφα και στη Βηρυτό.

    Παράλληλα, η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει με ομοφωνία τα γεγονότα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβάλλει λύσεις αλλά να συμβάλλει στη διαμόρφωσή τους, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Αναφερόμενη στην κινητοποίηση των ελληνικών αρχών για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και ξένων υπηκόων, η υπουργός τόνισε ότι η χώρα μας διαδραματίζει σημαντικό ανθρωπιστικό ρόλο κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

    Εξάλλου, ανακοίνωσε πως ενισχύεται η διπλωματική μας αντιπροσωπεία στη Βηρυτό προς την κατεύθυνση αυτή, και ευχαρίστησε τους στρατιωτικούς και διπλωματικούς υπαλλήλους που αναχώρησαν οικειοθελώς από την Αθήνα και κατευθύνονται στο Λίβανο.

    Επικοινωνία Μπακογιάννη - Μπλαζί

    Ο γάλλος υπ. Εξωτερικών Φιλίπ Μπλαζί επιβεβαίωσε ότι η επιβίβαση επαναπατριζόμενων πολιτών στο ναυλωμένο από τη γαλλική κυβέρνηση πλοίο "Ιεράπετρα" διεκόπη εσπευσμένως, μετά από αξιόπιστες πληροφορίες για επικείμενη επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στο λιμάνι της Βηρυτού.

    Ακόμη, ανέφερε ότι οι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να επιβιβαστούν κατά προτεραιότητα στην αμέσως επόμενη αποστολή επαναπατρισμού του πλοίου "Ιεράπετρα".

    Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για την κατάσταση στο Λίβανο, μετά και από τη χθεσινή επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού στη Βηρυτό, και συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους άλλους εταίρους τους στην Ε.Ε.

    "Μονομερείς ενέργειες"

    Σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι οι μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά εδάφη και στο Λίβανο, δημιουργούν συνθήκες για ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Το ΠΑΣΟΚ καλεί τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους περιφερειακούς διεθνείς οργανισμούς, να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση κατάπαυση της σύγκρουσης και τη διασφάλιση των όρων για βιώσιμη εκεχειρία.

    Από την πλευρά του, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την "γκανγκστερική πολεμική επίθεση του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων και του Λιβάνου" και "χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού".

    Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Όσα υποστηρίζουν η κυβέρνηση του Ισραήλ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για το δικαίωμα του Ισραήλ στην 'αυτοάμυνα' και άλλα ανάλογα, αποτελούν γκεμπελικές προφάσεις και προσχήματα δικαιολόγησης ενός κατακτητικού πολέμου. Συγκάλυψη και δικαιολόγηση του αποτελεί και η τακτική των 'ίσων αποστάσεων', που εξομοιώνει το θύμα με το θύτη. Ανοίγει την πόρτα για επέκταση του πολέμου κατά της Συρίας και του Ιράν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με στόχο τον ασφαλή επαναπατρισμό

    Εκτός ελέγχου

    [02] Πολιτική

    Σημαντικός ο ρόλος των ελληνικών πλοίων

    Με στόχο τον ασφαλή επαναπατρισμό

    18/7/2006 10:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2006 7:42:16 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης των Ελλήνων και ξένων υπηκόων από τον φλεγόμενο Λίβανο, στην οποία η ελληνική ναυτιλία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήδη, το πλοίο "Ιεράπετρα" κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας, ενώ η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, "Ψαρά" βρίσκεται στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου αναμένεται περίπου στις 7 το απόγευμα να αποπλεύσει και γύρω στις 11 το βράδυ θα βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας με 400 Έλληνες πολίτες. Στο λιμάνι της Βηρυτού αναμένεται να καταπλεύσει και δεύτερο επιβατηγό το "Κρήτη 2" προκειμένου να παραλάβει Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες. Παράλληλα, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Θεμιστοκλής" και τα δύο αρματαγωγά του στόλου "Ικαρία" και "Ρόδος" βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου και περιμένουν εντολές. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενεργοποιήσει το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο 210-3681912, της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τους Έλληνες βρίσκονται στο Λίβανο. Στην άμεση απομάκρυνση των υπηκόων τους από τον Λίβανο εστιάζονται οι προσπάθειες των κυβερνήσεων σε κάθε γωνιά της γης.

    Δύσκολες οι συνθήκες για το "Ιεράπετρα"

    Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης, η χθεσινή διαδικασία επιβίβασης στο πλοίο "Ιεράπετρα", διεκόπη, με αποτέλεσμα, αντί για 1.270 άτομα να επιβιβαστούν μόνο 970, μεταξύ των οποίων και μικρός αριθμός Αμερικανών, καθώς ο πλοίαρχος δέχτηκε τρία μηνύματα από το Ισραήλ ότι σε λίγη ώρα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν βομβαρδισμοί και ως εκ τούτου, έπρεπε να αναχωρήσει άμεσα. Έτσι, 80 Έλληνες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο κ. Κασσίμης υπογράμμισε, ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τον επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων, αλλά και όσων ξένων υπηκόων επιθυμούν να απομακρυνθούν από το Λίβανο. "Είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Τα αρματαγωγά έχουν φύγει από προχτές", πρόσθεσε ο υφυπουργός.

    Από την πλευρά του, κι ο πλοίαρχος του "Ιεράπετρα", Βασίλειος Πασχάλης είπε, πως θα ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων από το Λίβανο.

    Μαζική έξοδος

    Στην άμεση απομάκρυνση των υπηκόων τους από το Λίβανο εστιάζονται οι προσπάθειες των κυβερνήσεων σε κάθε γωνιά της γης. Οι ξένοι υπήκοοι εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες και με κάθε μέσο τη Βηρυτό, από αέρα, θάλασσα και ξηρά.

    Μάλιστα, ελληνικά επιβατηγά πλοία έχουν ναυλωθεί από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και μεταφέρουν υπηκόους τους.

    Έξι σκάφη προκειμένου να απομακρύνει από το Λίβανο όσους υπηκόους του βρίσκονται στη χώρα, ναύλωσε και ο Καναδάς.

    Όπως ανακοίνωσε ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών, Πίτερ Μακέι, η επιχείρηση απομάκρυνσης των Καναδών υπηκόων από το Λίβανο με προορισμό την Κύπρο αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι μελετάται και το ενδεχόμενο εκκένωσης μέσω Τουρκίας και γι αυτό το σκοπό οι αρχές των δύο χωρών είναι σε επαφή.

    Ο Υπουργός υπογράμμισε, ότι η θέση του Καναδά είναι "μοναδική" αφού υπολογίζεται ότι στο Λίβανο ζουν περίπου 50.000 Καναδοί πολίτες ή Λιβανέζοι με καναδική υπηκοότητα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Να ελεγχθεί η κρίση"

    Διπλωματικές δυσκολίες

    Εκτός ελέγχου

    Επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων

    [03] Πολιτική

    Προσλήψεις νοσηλευτών

    18/7/2006 12:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δέκα χιλιάδες νοσηλευτές πρόκειται να προσληφθούν μέχρι το τέλος του 2007, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή". Μέσα στον επόμενο μήνα, θα απορροφηθούν 250 νοσηλευτές, ενώ, μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου 4.500. Η δέσμευση ότι θα γίνουν προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ θα υλοποιηθεί, είπε ο υπουργός, ο οποιος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται 30.000 νοσηλευτές και πρόσθεσε ότι γίνονται βελτιώσεις στο θέμα των υποδομών.

    Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι κενές θέσεις των νοσοκομείων:

    σε παραϊατρικό προσωπικό είναι 21.328 σε νοσηλευτικό προσωπικό 7.570 σε γιατρούς 1.771 ενώ υπάρχουν και 690 θέσεις ειδικευομένων γιατρών.

    Για το θέμα των υποδομών των νοσοκομείων, ο υπουργός είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα προς τους διοικητές για να γίνουν βελτιώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προσλήψεις στα νοσοκομεία

    [04] Κοινωνία

    Λόγω έργων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκης

    Αλλαγές στα δρομολόγια του προαστιακού

    18/7/2006 6:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια του προαστιακού θα ισχύσουν από αύριο, λόγω έργων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ακυρώνονται 14 δρομολόγια στη διαδρομή Αθήνα-Αεροδρόμιο και 15 δρομολόγια στη διαδρομή Αεροδρόμιο -Αθήνα. Επίσης από τις 12 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα τα δρομολόγια Αθήνα-Κόρινθος και Κόρινθος-Αθήνα θα αναχωρούν ή θα τερματίζουν στο σταθμό Κηφισίας αντί για το σταθμό Λαρίσης. Οι επιβάτες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 210527200 για περισσότερες πληροφορίες.

    [05] Κοινωνία

    Στη δημοσιότητα το σχετικό προσχέδιο νόμου

    Ρυθμίσεις για καταπατημένες εκτάσεις

    18/7/2006 5:25:00 μμ

    Ανοίγει ο δρόμος για την νομιμοποίηση πάνω από 80.000 αυθαιρέτων με το προσχέδιο νόμου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στο προσχέδιο προβλέπεται ότι οποιοσδήποτε κατέχει έκταση που η κυριότητά της αμφισβητείται και ανήκει στο δημόσιο, θα μπορεί με αίτηση που θα υποβάλει στην αρμόδια κτηματική υπηρεσία να το εξαγοράσει. Προϋπόθεση είναι το ακίνητο να κατέχεται χωρίς διακοπή, τουλάχιστον για 20 χρόνια από τις 31/12/1983 και η κατοχή του συνεχίζεται μέχρι και την έναρξη του ισχύοντος νόμου. Η αίτηση του ενδιαφερόμενου θα πρέπει να υποβληθεί σε διάστημα 6 μηνών από την ημέρα έναρξης της εφαρμογής του νόμου. Ως τίμημα εξαγοράς λαμβάνεται η αντικειμενική αξία που έχει το ακίνητο κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης εξαγοράς και όπου δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα θα λαμβάνεται η αγοραία αξία μειωμένη κατά 20%. Το τίμημα εξαγοράς μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ μειώνεται κατά 0,25% για κάθε χρόνο κατοχής του ακινήτου πριν την 31 Δεκεμβρίου 2003. Το πέραν του ποσού αυτού τμήμα του τιμήματος εξαγοράς καταβάλλεται χωρίς μείωση.

    Τι προβλέπει το προσχέδιο

    Το συνολικό τίμημα καταβάλλεται στην εφορία του αγοραστή, το ανώτερο σε έξι ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, ενώ η έκταση μπορεί που μπορεί να εξαγοραστεί ορίζεται ως ακολούθως:

    Για αστικά ακίνητα κατεχόμενη έκταση ίση με το ελάχιστον εμβαδόν άρτιου οικοπέδου κατά το οικείο σχέδιο πόλεως. Για αγροτικά ακίνητα σε όση έκταση κατέχεται ενιαία ή μη και μέχρι 40 στρέμματα, με την προϋπόθεση ότι η έκταση χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αγροτική, κτηνοτροφική ή γεωργική εκμετάλλευση. Σε περίπτωση που δεν συντρέχει μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ο κάτοχος μπορεί να εξαγοράσει μέχρι 10 στρέμματα.

    Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι από τη δυνατότητα εξαγοράς εξαιρούνται τα ακίνητα:

    Που έχουν κηρυχθεί απαλλοτριωτέα ή ρυμοτομούμενα. Όσα βρίσκονται σε περιοχή ειδικής περιβαλλοντικής προστασίας ή ιδιαίτερα φυσικού κάλλους ή οικολογικού ενδιαφέροντος που προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία ή διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες. Αυτά που εκπίπτουν σε ζώνη προστασίας αρχαιολογικού χώρου. Όσα είναι αστικά και βρίσκονται σε περιοχή στην οποία για διάφορους λόγους δεν επιτρέπεται η δόμηση. Όσα αποτελούν τμήμα δάσους, δασικής ή αναδασωτέας έκτασης.

    [06] Κοινωνία

    Πατροκτόνος στρατιώτης

    18/7/2006 2:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ένας 25χρονος στρατιώτης από τα Κύθηρα, που υπηρετούσε στη Λήμνο, σκότωσε τον πατέρα του με καραμπίνα, τα ξημερώματα της Κυριακής, την ώρα που αυτός κοιμόταν, και το βράδυ της Δευτέρας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ομολόγησε την πράξη του. Ο 25χρονος ανέφερε ότι δολοφόνησε τον πατέρα του επειδή κακοποιούσε τη μητέρα του και τις δύο αδελφές του.

    [07] Κοινωνία

    Δύο χρονών το τραμ

    18/7/2006 1:49:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει αύριο το τραμ και η επιβατική κίνηση, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της επιχείρησης, αναμένεται να φθάσει τους καλοκαιρινούς μήνες τους 60.000 επιβάτες ημερησίως. Αξιόπιστο και φτηνό μεταφορικό μέσο χαρακτήρισε το τραμ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης σε εκδήλωση που έγινε το πρωί στο αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό. "Κερδίσαμε το στοίχημα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Λιάπης και πρόσθεσε, ότι στόχος τώρα είναι η επέκταση του τραμ, ώστε να ενισχυθεί και να ενταχθεί στο γενικότερο συγκοινωνιακό δίκτυο. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά ο κ. Λιάπης είπε, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς συζητήσεις με τις τοπικές αρχές, γιατί "θέλουμε τη συναίνεση του κόσμου". Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ακόμη, ότι στις μελλοντικές επεκτάσεις του τραμ είναι και αυτή στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα στο Κερατσίνι.

    Βελτιώνεται συνεχώς

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Τράμ ΑΕ, Σοφοκλής Ψυλιανός, η επιβατική κίνηση έχει σταθεροποιηθεί στους 54.000 επιβάτες την ημέρα, με στοιχεία Μαΐου, ενώ για το μήνα Ιούνιο, λόγω και της θερινής περιόδου, η κίνηση έχει αυξηθεί σε 60.000 επιβάτες την ημέρα.

    Η αξιοπιστία των δρομολογίων του τραμ φτάνει πλέον το 98,7%, ενώ η μέση ωριαία ταχύτητα που αναπτύσσουν οι συρμοί είναι 23 χιλιόμετρα την ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 46% των επιβατών του τραμ είναι ηλικιακά νέοι, δηλαδή μεταξύ 18 και 34 ετών.

    Καθημερινώς εκτελούνται 400 διαδρομές, ενώ οι χρόνοι έχουν μειωθεί αισθητά και συγκεκριμένα η διαδρομή Σύνταγμα - Γλυφάδα γίνεται σε 55 λεπτά, Σύνταγμα - ΣΕΦ σε 45 λεπτά και ΣΕΦ - Κολυμβητήριο σε 35 λεπτά.

    Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Ψυλιανός ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό έλλειμμα της Τράμ ΑΕ μειώθηκε το 2005 κατά 14% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό, ενώ τα έσοδα της εταιρίας για το 2005 καλύπτουν το 27% των λειτουργικών της δαπανών. Για το 2006 οι εκτιμήσεις είναι ότι το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 32%.

    Πάντως, η Τράμ ΑΕ παρουσίασε έλλειμμα 24 εκατομμυρίων ευρώ το 2005, εκ των οποίων τα 13 εκατομμύρια ευρώ αφορούν αποσβέσεις.

    Τέλος, ο κ. Ψυλιανός ανακοίνωσε, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το έργο για την εφαρμογή του λεγόμενου πράσινου κύματος, δηλαδή να ανάβουν στα φανάρια πράσινο, όταν περνάει το τράμ, στο οποίο θα δίνει προτεραιότητα σε σχέση με το ΙΧ.

    [08] Κοινωνία

    Αποκλεισμός της χωματερής Ταγαράδων

    18/7/2006 11:38:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της χωματερής των Ταγαράδων προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης κάτοικοι των δήμων Βασιλικών, Μίκρας και Θέρμης, ζητώντας την απομάκρυνσή της. Οι κάτοικοι, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, διαμαρτύρονται για την εκτεταμένη περιβαλλοντική ρύπανση στην περιοχή.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής, δήμαρχοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων, οι οποίοι δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό και τις επόμενες ημέρες αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

    Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η φωτιά θα σιγοκαίει για μέρες, ενώ από το πρωί συνεχίζονται οι εργασίες επιχωμάτωσης με φορτηγά και σκαπτικά μηχανήματα, των δήμων Θέρμης, Βασιλικών, Μίκρας και του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης.

    [09] Κοινωνία

    Ανθρωποκυνηγητό στη Λακωνία

    18/7/2006 11:19:00 πμ

    Πηγή: NET 105,8

    Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τη σύλληψη δύο σεσημασμένων κακοποιών στη Λακωνία, οι όποιοι συνεπλάκησαν με άγνωστο άτομο στη Νεάπολη. Ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία στην εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης. Ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε κατά του περιπολικού, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Στο μεταξύ, δύο Αλβανοί υπήκοοι απέδρασαν τη νύχτα από το κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ελληνικού. Οι δύο 27χρονοι, που επρόκειτο να απελαθούν, αφαίρεσαν τα κάγκελα από αεραγωγό, μπήκαν μέσα σε αυτόν και απέδρασαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

    [10] Κοινωνία

    Σε ηλικία 62 ετών

    "Έφυγε" ο Ιωάννης Χατζηφώτης

    18/7/2006 6:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2006 7:37:29 μμ)

    Πέθανε το μεσημέρι σε ηλικία 62 ετών ο συγγραφέας και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιωάννης Χατζηφώτης. Ο εκλιπών που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και είχε έντονη συγγραφική δραστηριότητα στο πεδίο της ιστορικής έρευνας, της θεολογικής ανάλυσης και της λογοτεχνίας. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αιόλου. Η ταφή του Ιωάννη Χατζηφώτη θα γίνει αμέσως μετά στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Τη θλίψη του εξέφρασε σε συλλυπητήρια επιστολή προς την οικογένεια και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο οποίο αναφέρεται στη μακρόχρονη προσφορά του Ιωάννη Χατζηφώτη στην Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και στο πλούσιο συγγραφικό του έργο.

    [11] Κόσμος

    Τουλάχιστον 330 οι νεκροί και 600 οι τραυματίες

    Εκατοντάδες θύματα από το νέο τσουνάμι

    18/7/2006 9:18:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2006 1:42:08 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters - BBC

    Σε τουλάχιστον 330 ανέρχονται οι νεκροί και σε 600 οι τραυματίες από το τσουνάμι, που σάρωσε το νησί της Ιάβας τη Δευτέρα, μετά την ισχυρή υποθαλάσσια σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τους αγνοούμενους, που φτάνουν τους 130.

    Τα θύματα, στην πλειονότητά τους παιδιά και έφηβοι, προέρχονται κυρίως από την περιοχή Κιαμίς της επαρχίας δυτικής Ιάβας. Άλλες τρεις περιοχές χτυπήθηκαν από το τσουνάμι, όχι όμως με τόσο μεγάλη σφοδρότητα.

    Παράλληλα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης της κρίσης του υπουργείου Υγείας, Ρουστάμ Πακάγια, 52.700 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, αριθμός δεκαπλάσιος από αυτόν που είχε αρχικά προβλεφθεί.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Java tsunami death toll increases

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τσουνάμι μετά τον σεισμό

    [12] Ιράκ

    Με 59 νεκρούς και 132 τραυματίες

    Νέο μακελειό στο Ιράκ

    18/7/2006 8:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2006 1:56:00 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- ΑΠΕ

    Νέα έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, αυτή τη φορά στην πόλη Κούφα του Ιράκ σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό. Στόχος της επίθεσης ήταν για μία ακόμα φορά πολυσύχναστη αγορά της πόλης, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 59 άνθρωποι κι ακόμα 132 να τραυματιστούν. Η έκρηξη σημειώθηκε 50- 100 μέτρα από ένα σιιτικό τέμενος και τα θύματα στην πλειονότητά τους, είναι εργάτες. Στους αστυνομικούς, που έφτασαν στην περιοχή μετά την έκρηξη, επιτέθηκαν με πέτρες εξαγριωμένοι σιίτες. Οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

    Μία δεύτερη έκρηξη βόμβας η οποία είχε στόχο αστυνομική περίπολο σημειώθηκε λίγο αργότερα στην περιοχή του Κιρκούκ.

    Από την επίθεση οχτώ Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων έξι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κι ακόμα τρεις τραυματίστηκαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρή έκρηξη

    [13] Μ. Ανατολή

    "Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις"

    Εκτός ελέγχου

    18/7/2006 8:31:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2006 6:45:26 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC- Reuters- CNN - ΝΕΤ

    Δεν έχει τέλος ο κύκλος βίας στη Μέση Ανατολή. Τη χθεσινή νύχτα, το Ισραήλ πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο δυτικό Λίβανο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, κατά τις επιδρομές χτυπήθηκε ξανά το αρχηγείο της οργάνωσης, καθώς και μία αποθήκη όπλων και φορτηγά, που μετέφεραν πυραύλους στην πόλη Μπααλμπέκ. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολάχ, Αλ Μανάρ, στόχος των ισραηλινών βομβαρδιστικών έγινε για μία ακόμη φορά, η περιφέρεια του αεροδρομίου της πρωτεύουσας. Από τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 11 άτομα. Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν το πρωί νέα επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον στρατώνα του λιβανικού στρατού στη Τζαμχούρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 Λιβανέζοι στρατιώτες και να τραυματιστούν 30. Από την πλευράς της, η Χεζμπολάχ απάντησε με ένα καταιγισμό πυραυλικών επιθέσεων εναντίον του βορείου τμήματος του Ισραήλ, ενώ σήμερα το μεσημέρι έπληξε με ρουκέτες εκ νέου τη Χάιφα. Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό επλήγησαν 15 πόλεις. Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης στον απεσταλμένο της ΝΕΤ, στη Χάιφα, Φάνη Παπαθανασίου, οι ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού άρχισαν ήδη να επιχειρούν στα εδάφη του νοτίου Λιβάνου. Για ανθρωπιστική καταστροφή στο Λίβανο προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

    "Θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες"

    Νωρίτερα, ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Μοσέ Καπλίνσκι, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα του να προχωρήσει σε ευρείας χερσαίας επιχείρησης εναντίον του Λιβάνου. "Σε αυτή τη φάση δεν πιστεύουμε πως πρέπει να κινητοποιήσουμε μαζικά τις χερσαίες δυνάμεις μας προς το Λίβανο, αλλά αν χρειαστεί να το κάνουμε, θα το κάνουμε. Δεν το αποκλείουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο Καπλίνσκι τόνισε, πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Λίβανο θα μπορούσαν να τελειώσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πρόσθεσε πως το εβραϊκό κράτος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τους σαφέστατους στόχους του."Ο πόλεμος στο Λίβανο θα τελειώσει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Δεν θα χρειαστούμε μήνες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατηγός μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο.

    "Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να πετύχουμε τους σαφέστατους στόχους μας. Οταν πολεμάμε την τρομοκρατία, μιλάμε για ένα πόλεμο που πρέπει να γίνεται με ακρίβεια, βάση σχεδίου και χρειάζεται χρόνο", επεσήμανε ο ίδιος.

    Υπέρ των επιθέσεων το 86% των Ισραηλινών

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ισραηλινής εφημερίδας, Γεντιότ Αχρονότ, η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών υποστηρίζει την επίθεση στο Λίβανο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι, που θεωρούν πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ οργάνωσης πρέπει να σκοτωθεί.

    Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα το 86% των Ισραηλινών πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού είναι δικαιολογημένες, ενώ το 58% πιστεύει, ότι οι επιθέσεις πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να σκοτωθεί ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

    Μόνο το 17% θεωρεί πως το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις.

    Επίσης, το 78% θεωρεί πως ο πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ χειρίζεται καλά ή πολύ καλά την κρίση και το 72% έχει την ίδια άποψη για τον υπουργό Άμυνας Αμίρ Πέρετζ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Να ελεγχθεί η κρίση"

    Διπλωματικές δυσκολίες

    Με στόχο τον ασφαλή επαναπατρισμό

    Ανελέητο σφυροκόπημα

    [14] Μ. Ανατολή

    Διπλωματικές δυσκολίες

    18/7/2006 12:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2006 7:22:57 μμ)

    Πηγή: Reuters- ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Δυστοκία επικρατεί σε διπλωματικό επίπεδο για την κρίση στη Μέση Ανατολή. Την απελευθέρωση χωρίς όρους των Ισραηλινών στρατιωτών, που κρατούνται από τη Χεζμπολάχ, ζήτησε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Ντανιέλ Αγιαλόν, σημειώνοντας, ότι σε αυτή την περίπτωση το Ισραήλ θα εξετάσει την κατάπαυση πυρός. Σε ανάλογη δήλωση είχε προέβη λίγο αργότερα και η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζιπί Λιβνί. Η δήλωση της Λιβνί ήρθε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, ότι το Ισραήλ, ίσως θα έπρεπε να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση λιβανέζων κρατουμένων με στόχο τον τερματισμό της κρίσης. Από την πλευρά του, ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση για κατάπαυση του πυρός και χαρακτήρισε επείγουσα ανάγκη την ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης στο Λίβανο.

    Δε συναινούν οι ΗΠΑ

    Ο Ανάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε, ότι η δύναμη αυτή πρέπει να "έχει ένα διαφορετικό επιχειρησιακό χαρακτήρα και διαφορετικές αρμοδιότητες".

    Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι περιμένει τη συμμετοχή στη δύναμη αυτή στρατευμάτων "ευρωπαϊκών χωρών και άλλων περιοχών".

    Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αρνούνται να ζητήσουν την άμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, υποστηρίζοντας, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να βοηθήσει στην εξεύρεση μίας μακροπρόθεσμης λύσης, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

    "Εκείνο που χρειάζεται είναι μία μακρόπνοη κατάπαυση της βίας και μία πραγματική αλλαγή εν σχέσει προς το status quo ante", της προηγούμενης κατάστασης, τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακ Κόρμακ.

    Από την πλευρά του άλλος αξιωματούχος της αμερικανικής Κυβέρνησης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε, πως η Ουάσιγκτον επιθυμεί να δώσει στο Ισραήλ όλον τον χρόνο, που θα χρειασθεί για να εξουδετερώσει την Χεζμπολάχ, προτού καλέσει σε μία "κατάπαυση του πυρός".

    Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, κατηγόρησε ανοιχτά τη Συρία και το Ιράν ότι υποστηρίζουν τη Χεζμπολάχ. Μάλιστα είπε, πως το Ιράν υποστηρίζει την οργάνωση με όπλα και η Συρία με διάφορους άλλους τρόπους. Επίσης, υποστήριξε ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουν την οργάνωση οικονομικά.

    Βολές εναντίον των ΗΠΑ

    Από την πλευρά της η Συρία, μέσω του επίσημου ραδιοσταθμού, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε, ότι αφήνουν το Ισραήλ να συνεχίζει την φονική του επίθεση στο Λίβανο "έως την πραγματοποίηση των ισραηλινών στόχων".

    Επίσης, ο ραδιοσταθμός της Δαμασκού στο καθημερινό του σχόλιο ανέφερε, πως "τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ...δεν έχουν λάβει καμία απόφαση για να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο ή για να τον καταγγείλουν. Οι επισκέψεις ορισμένων αξιωματούχων στην περιοχή έχουν ως στόχο τη βολιδοσκόπηση των θέσεων των (εμπλεκομένων στη σύγκρουση), και την παροχή χρόνου στο Ισραήλ για να ολοκληρώσει την καταστροφή όλου του Λιβάνου".

    Διαδηλώσεις υπέρ και κατά των επιχειρήσεων

    Κύματα διαδηλώσεων υπέρ αλλά και εναντίον του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές χώρες του κόσμου.

    Στο Βερολίνο, πάνω από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά των ισραηλινών επιχειρήσεων στο Λίβανο και ζήτησαν να επικρατήσει ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

    Υπέρ των Ισραηλινών τάχθηκε η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Χίλαρι Κλίντον, συμμετέχοντας σε διαδήλωση υποστήριξης του Ισραήλ.

    Στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις υπέρ του Λιβάνου αλλά και υπέρ του Ισραήλ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Να ελεγχθεί η κρίση"

    Με στόχο τον ασφαλή επαναπατρισμό

    Εκτός ελέγχου

    [15] Μ. Ανατολή

    Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για ειρήνευση

    Ανελέητο σφυροκόπημα

    17/7/2006 11:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2006 8:51:22 πμ)

    Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση του πυρός, τόσο το Ισραήλ όσο και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ σκληραίνουν τη στάση τους και δηλώνουν ανυποχώρητοι. Ο πόλεμος των 6 ημερών μετράει τουλάχιστον 200 νεκρούς, από τους οποίους μόνο οι 13 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ, ενώ πάνω από 500 είναι οι τραυματίες. Το σφυροκόπημα και από τις δύο πλευρές των συνόρων συνεχίζεται, προκαλώντας κύμα μαζικής φυγής κατοίκων και ξένων υπηκόων. Η Χεζμπολάχ σφυροκοπεί με πυραύλους πόλεις του βόρειου Ισραήλ, κυρίως τη Χάιφα. Αργά το βράδυ της Δευτέρας η σιιτική οργάνωση έπληξε με ρουκέτες Κατιούσα την Άνω Γαλιλαία. Το απόγευμα, ισραηλινός πύραυλος έπληξε λεωφορείο στα νότια της Βηρυτού, σκοτώνοντας 10 άτομα, ενώ εννέα πτώματα βρέθηκαν σε ερείπια κτιρίου στην Τύρο. Εξάλλου ο ισραηλινός στρατός διέψευσε ότι πραγματοποίησε χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο, ενώ υποστήριξε ότι η Χεζμπολάχ επιχείρησε να εκτοξεύσει πύραυλο ιρανικής κατασκευής με μεγάλο βεληνεκές, αλλά απέτυχε.

    Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο Λίβανο θα συνεχιστούν, μέχρι να επιστρέψουν οι όμηροι Ισραηλινοί στρατιώτες και να εκπληρωθούν οι όροι της εκεχειρίας, της ανάπτυξης των λιβανικών δυνάμεων στα σύνορα και του αφοπλισμού της Χεζμπολάχ. Από την άλλη ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα κατήγγειλε το Ισραήλ ότι ασκεί τρομοκρατία στην πιο σκληρή της μορφή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ολοκληρωτική σύγκρουση

    Διπλωματικός πυρετός

    [16] Οικονομία

    Την Παρασκευή

    Απεργία εργαζομένων στην Εμπορική

    18/7/2006 4:58:00 μμ

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την προσεχή Παρασκευή 21 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, με αιτήματα να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας και να λυθεί το ασφαλιστικό των υπαλλήλων. Ακόμη, ζητούν την επαναλειτουργία του παλαιού επικουρικού ταμείου της τράπεζας ΤΕΑΠ ΕΤΕ. προκειμένου να προχωρήσει η συνταξιοδότηση 150 υπαλλήλων που εκκρεμεί μέχρι να δραστηριοποιηθεί το νέο ταμείο ΕΤΑ. Οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας, αλλά και η ΟΤΟΕ προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αφού όπως λένε η αρνητική γνωμάτευση του Συμβουλίου της Επικρατείας οδηγεί σε αδιέξοδο τη λύση του ΕΤΑΤ και προτείνουν διάλογο ανάμεσα σε τράπεζες και εργαζόμενους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κυβερνητική για τις αποκρατικοποιήσεις

    Προς αξιολόγηση οι προτάσεις

    [17] Οικονομία

    Ανησυχία για το πετρέλαιο

    Κυβερνητική για τις αποκρατικοποιήσεις

    18/7/2006 3:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/7/2006 6:53:17 μμ)

    Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και τις πιέσεις που δημιουργεί στα ασθενέστερα εισοδήματα η κούρσα του πετρελαίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στην οποία συζητήθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικά της Εμπορικής. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση με ψυχραιμία και προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να αναθεωρηθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού. Σε ερώτηση για το εάν η Κυβέρνηση λόγω της ανόδου της τιμής των καυσίμων εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης συνίσταται στην προσπάθεια για συνεχή μείωση της φορολογίας των καυσίμων. Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ακόμη ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και κυρίως για τη χθεσινοβραδινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την Εμπορική Τράπεζα και την αξιολόγηση των προσφορών της Τράπεζας Κύπρου και της Credit Agricole από τον σύμβουλο ιδιωτικοποίησης. Επίσης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την πορεία του προϋπολογισμού το α εξάμηνο, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για έκτακτες δαπάνες.

    Προχωρούν οι προσλήψεις στον τομέα της υγείας

    Ο κ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς για την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην εξαγορά της εταιρείας "Γερμανός" από την Cosmote, απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι έχει βάλει θέματα για την επιχειρηματική συμφωνία του ΟΤΕ, που είναι μια καλή συμφωνία, που, όμως, δεν αρέσει στους ανταγωνιστές του Οργανισμού, αλλά, όπως σημείωσε, η αντιπολίτευση δεν πρέπει να παίζει το ρόλο του συνηγόρου στους ανταγωνιστές του ΟΤΕ.

    Σε ερώτηση σχετική με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι υπάρχει πρόγραμμα εξοπλισμών και υπάρχει οροφή στις εξοπλιστικές δαπάνες.

    Ο υπουργός Οικονομίας ρωτήθηκε και για τις προσλήψεις και απάντησε ότι οι προσλήψεις στον τομέα της υγείας προβλέπονται από τον προϋπολογισμό και γι' αυτό θα γίνουν. Καταλήγοντας δε σημείωσε ότι θα γίνουν δαπάνες που βρίσκονται μέσα στον προϋπολογισμό.

    Αντίδραση ΣΥΝ

    Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, στην Κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομίας όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις. "Ο κ. Αλογοσκούφης μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από το άγριο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και μαγεμένος από τις αδιαφανείς εξαγορές της Εθνικής Τράπεζας ή του ΟΤΕ κ.λ.π., αλλά αποκρύπτει ότι όλες αυτές οι κινήσεις έχουν ως αντίτιμο την παράδοση της ελληνικής οικονομίας στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα αντεργατικά παραληρήματα των εκλεκτών του, κ.κ. Αράπογλου και Βουρλούμη, και τη συνολικότερη διάλυση εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων", αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για τον ελληνικό λαό η πραγματική οικονομία είναι η σκληρή μονόπλευρη λιτότητα, η φορολογική αφαίμαξη, τα κύματα ακρίβειας που σαρώνουν την αγορά και η ογκούμενη ανεργία, η οποία δεν καλύπτεται από τις στατιστικές λαθροχειρίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργία εργαζομένων στην Εμπορική

    Προς αξιολόγηση οι προτάσεις

    [18] Οικονομία

    Μέτρα για τους μικρομεσαίους

    18/7/2006 12:45:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Πρωτοβουλίες με τις οποίες ενισχύονται σημαντικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, δόθηκαν σε δημόσιο διάλογο από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, κατά τη 2η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, δημιουργείται Σώμα Εθελοντών Συμβούλων, ένας ανεξάρτητος φορέας υπό την προεδρία του εκάστοτε Προέδρου του ΕΟΜΜΕΧ, που θα προσφέρει δωρεάν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους σε όσους μικρομεσαίους το ζητούν. Εξάλλου, δόθηκε σε δημόσιο διάλογο πρόταση για τη διευκόλυνση μεταβίβασης επιχειρήσεων, περιορίζοντας δραστικά τη γραφειοκρατικά και τις δαπάνες.

    Ενίσχυση επιχειρήσεων

    Εντός των ημερών, τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων των κλάδων κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης και υπόδησης. Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 άτομα, για την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους από 30 έως 180.000 ευρώ, που θα επιδοτούνται με ποσοστό έως και 55%.

    Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει η επιδότηση κατά 4% του επιτοκίου δανείων που λαμβάνουν οι μικρομεσαίοι, με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

    [19] Οικονομία

    Για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας

    Προς αξιολόγηση οι προτάσεις

    17/7/2006 10:46:00 μμ

    Την απόφαση να εξουσιοδοτηθεί ο σύμβουλος Αποκρατικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, προκειμένου να αξιολογήσει τις προτάσεις της Τράπεζας Κύπρου και της Credit Agricole που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για την εξαγορά της, έλαβε το απόγευμα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης των Ξενία Τσαγκαράδας και Θάσου σε ιδιώτες με μακροχρόνια μίσθωση. Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση της Διυπουργικής για τις ΔΕΚΟ διαπιστώθηκε ότι όλες οι μεγάλες Δημόσιες Επιχειρήσεις υπέβαλλαν κανονικά τη χάρτα υποχρεώσεων προς τους καταναλωτές καθώς και τα δεσμευτικά επιχειρησιακά σχέδια. Διευκρινίστηκε ακόμη ότι στο πλαίσιο της νέας εταιρικής διακυβέρνησης δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάξουν τα Διοικητικά Συμβούλια, εφόσον οι εποπτεύοντες υπουργοί κρίνουν ότι με τη σημερινή τους σύνθεση λειτουργούν ικανοποιητικά οι ΔΕΚΟ.

    [20] Αθλητισμός

    Πάνε... στοίχημα 9 ομάδες Α' Εθνικής

    18/7/2006 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το "πράσινο" φως για την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ που επιτρέπεται να συμπεριληφθούν στα έντυπα προγράμματος των "Παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης", έστειλε χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ΟΠΑΠ Α.Ε. Στον πίνακα που εστάλη και τον υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κουτελιδάκης, επί τιμή Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου περιλαμβάνονται για πρώτη δόση κάποιες ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΚ, ενώ στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο, αναφέρεται ότι "θα επακολουθήσει και άλλος πίνακας με ομάδες, που θα ελεγχθούν, με νεότερη απόφαση της Επιτροπής". Σήμερα εξάλλου η Ε.Ε.Α. θα συνεδριάσει, προκειμένου να ελέγξει τους φακέλους των ΠΑΕ Α, Β και Γ Εθνικής κατηγορίας και να χορηγήσει πιστοποιητικά συμμετοχής τους στα οικεία πρωταθλήματα.

    "Βλέπουν" δελτίο οι εξής ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΚ

    - ΠΑΕ Α ΕΘΝΙΚΗΣ: Ατρόμητος, Αιγάλεω, ΑΕΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, Άρης, Κέρκυρα, Λάρισα, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ.

    - ΠΑΕ Β ΕΘΝΙΚΗΣ: Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός, Καστοριά, Λεβαδειακός, Μεσσηνιακός, Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός, Χαϊδάρι.

    - ΚΑΕ Α1: Άρης, Γ.Σ. Λάρισας, Μαρούσι, Ολύμπια Λάρισας, Πανελλήνιος.

    - Α2: ΚΑΕ Μέντ, ΤΑΚ Δούκας.

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τους έβγαλε το... λάδι

    18/7/2006 3:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στον τομέα της φυσικής κατάστασης επικεντρώθηκε σήμερα κυρίως ο Ισπανός προπονητής ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, που συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας στο Φλακάου της Αυστρίας. Κατά τη διάρκεια της πρωϊνής προπόνηση της "Ένωσης" υπέβαλε τους ποδοσφαιριστές του σε ειδικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία της προετοιμασίας. Αμέσως μετά οι κιτρινόμαυροι χωρίσθηκαν σε πέντε γκρουπ και έκαναν ασκήσεις με μπάλα. ΟΧρήστος Μπούρμπος επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα και ο Παντελής Καπετάνος ακολούθησε ατομικό πρόγραμα, ενώ οι Γιώργος Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Κονέ, Γιάννης Αραμπατζής έμειναν στο γυμναστήριο και έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30, ενώ αύριο στις 19:30 η ΑΕΚ θα δώσει ένα ακόμη φιλικό στο γήπεδο Μπίσοφσχόφεν με τη γηπεδούχο Μαρίλα Πρίμπραμ. Εξάλλου την Πέμπτη 20/7 το τμήμα εισιτηρίων διαρκείας του ΟΑΚΑ θα λειτουργήσει εκτάκτως από τις 10:00 έως τις 16:00 λόγω εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έγινε δεκτή η προσφυγή του Εγκωμίτη

    18/7/2006 2:08:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεκτή την προσφυγή του Παναγιώτη Εγκωμίτη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ με αποτέλεσμα να λύσει τη σύμβαση των δύο πλευρών από την 1η Ιουνίου 2006 και να επιδικάσει τα νόμιμα. Εκτός όμως από την περίπτωση του Κύπριου άσου του "Δικέφαλου του Βορρά" επιδίκασε τις προσφυγές και άλλων παικτών, που ανήκουν τόσο σε ομάδες της Α' Εθνικής, όσο και από ομάδες άλλων κατηγοριών. Παράλληλα από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ, απέρριψε μόνο τις προσφυγές του ποδοσφαιριστή Ζαν Μαρί Σιλά κατά της ΠΑΕ Καλλιθέα και του Ρούι ντε Βαλαντάρες Πούρτο Νέτο κατά της ΠΑΕ Προοδευτική.

    Οι υπόλοιπες αποφάσεις της ΕΕΟΔΕΠ

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΕΥΑΓΓ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ κατά της ΠΑΕ ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ. Λύει σύμβαση από 26-4-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή του ποδοσφαιριστή Ν. ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ κατά της ΠΑΕ ΑΣΚ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Λύει σύμβαση από 17-5-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΝΙΚ. ΚΩΣΤΑΚΗ κατά της ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ. Λύει σύμβαση από 6-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΚΩΝ. ΜΠΑΝΤΑ κατά της ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ. Λύει σύμβαση από 6-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΣΩΤ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ κατά της ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ. Λύει σύμβαση από 9-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή Ν. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Λύει σύμβαση από 6-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΚΩΝ. ΦΟΥΦΟΥΛΑ κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005. Λύει σύμβαση από 7-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΔΗΜ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005. Λύει σύμβαση από 19-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή του ποδοσφαιριστή Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005. Λύει σύμβαση από 16-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή του ποδοσφαιριστή Γ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ κατά της ΠΑΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ. Λύει σύμβαση από 5-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή του ποδοσφαιριστή Θ. ΤΣΑΡΑΜΑΝΙΔΗ κατά της ΠΑΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ. Λύει σύμβαση από 5-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΕΥΣΤ. ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ κατά του ΤΑΠ ΤΡΙΚΑΛΑ. Λύει σύμβαση από 26-5-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΚΩΝ. ΓΕΡΟΝΤΙΔΗ κατά του ΤΑΠ ΤΡΙΚΑΛΑ. Λύει σύμβαση από 26-5-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή AYDU YSUF MALAKA κατά του ΤΑΠ ΤΡΙΚΑΛΑ. Λύει σύμβαση από 2-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή του ποδοσφαιριστή Κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΙΑ κατά του ΤΑΠ ΤΡΙΚΑΛΑ. Λύει σύμβαση από 15-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    - Έκανε δεκτή την προσφυγή του ποδοσφαιριστή ΧΑΡ. ΜΥΓΑ κατά της ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ. Λύει σύμβαση από 2-6-2006. Επιδικάζει νόμιμα.

    [23] Στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Ποδηλασίας Πίστας

    18/7/2006 5:17:00 μμ

    Τα κορυφαία πεντάλ της ευρωπαϊκής ποδηλασίας είναι έτοιμα για δράση στην πενθήμερη φιέστα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πίστας. Η σπουδαιότερη ποδηλατική διοργάνωση που ανέλαβε η χώρα μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανοίγει την Τετάρτη 19 Ιουλίου την αυλαία της, στο εντυπωσιακά ανακαινισμένο κλειστό Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας. Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Ορφανό να εγκαινιάζει τη λειτουργία του Ποδηλατοδρομίου. Παρά το γεγονός ότι η εξεταστική περίοδος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών, το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας επέλεξε και προετοίμασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ταλαντούχους Έλληνες εφήβους - νέους νεανίδες και άνδρες κάτω των 23, ώστε να διεκδικήσουν τη διάκριση ή να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις.

    Έτοιμη για διακρίσεις η ελληνική ομάδα

    Από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν με την παρουσία τους σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι αναμφισβήτητα ο Χρήστος Βολικάκης.

    Ο 18χρονος Βολιώτης πρωταθλητής της ταχύτητας, με πρόσφατες τις σπουδαίες διακρίσεις του χρυσού μεταλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βιέννης και της δεύτερης θέσης στο ευρωπαϊκό της Ιταλίας το 2005, θα πάρει μέρος σε τρία αγωνίσματα. Στο ομαδικό σπριντ με τους Βασίλη Ρέππα και τον αδελφό του Χρήστο Βολικάκη, καθώς και στο κέριν και το σκράτς.

    Ο Χρήστος Βολικάκης θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Βέλγιο 3-7 Αυγούστου με στόχο να υπερασπίσει τον τίτλο που κατέχει από την περσινή διοργάνωση. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και θα προετοιμαστεί σε διεθνές αθλητικό κέντρο στην Ελβετία.

    Η ελληνική παρουσία ανά αγώνισμα

    Οι ομοσπονδιακοί προπονητές εφήβων Δημήτρης Χίος, ανδρών νέων Κώστας Γεωργιάδης , πίστας αντοχής Γιάννης Καρυπίδης και γυναικών-νεανίδων Σταυρούλα Λιάπη σε συνεργασία με το συντονιστή προπονητή των αγωνισμάτων πίστας Γιώργο Λεβεντάκη επέλεξαν τους εξής αθλητές:

    Νέοι κάτω των 23 200μ σπριντ: Χρηστος Τσερεντζούλιας, Κώστας Πενταράκης 1000μ: Κωστας Ιορδανίδης, Δημήτρης Γεωργίου Κέριν: Δημητρης Γεωργίου, Κώστας Πενταράκης Ομαδικό σπριντ : Κώστας Ιορδανίδης, Κώστας Πενταράκης, Δημήτρης Γεωργίου

    Εφηβοι Ομαδικό σπριντ: Ζαφείρης Βολικάκης, Βασίλης Ρέππας, Χρήστος Βολικάκης 1.000 μ.: Βασίλης Ρέππας, Ηλίας Κυριλής 200μ : Βασίλης Ρέππας, Αλέξανδρος Φλώρος Κέριν: Χρήστος Βολικάκης, Βασίλης Γαλάνης Σκρατς : Χρηστος Βολικάκης, Βασίλης Γαλάνης.

    Γυναίκες Ομνιουμ: Αθηνά Χατζηστύλη, Αναστασία Παστουρματζή

    Γυναίκες κάτω των 23 Κεριν ,σκρατς , πόντοι : Μαρία Τζουμανίκα

    Νεάνιδες 200μ , 500μ, Κέριν, 2000μ ,σκρατς , πόντοι: Ευα Ξυνού, Ευανθία Ξυνού, Αρτεμις Τρουλινού

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

    18/7/2006 12:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγες μέρες μετά την καταδικαστική απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης, που ρίχνει στην Β κατηγορία τρεις ιταλικές ομάδες τη Γιουβέντους, τη Φιορεντίνα και τη Λάτσιο, για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των "στημένων" αγώνων "Calciopoli", που συγκλονίζει το καμπιονάτο, δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές, που δεν συμβιβάζονται με την ιδέα να αγωνιστούν φέτος στη Serie B του ιταλικού πρωταθλήματος. Μοιραία λοιπόν παίκτες του μεγέθους των Τουράμ, Βιεϊρά και Ιμπραϊμοβιτς, "τα μαζεύουν" από το Τορίνο και ετοιμάζονται για τον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής τους καριέρας. Άλλωστε πολλοί ξένοι συλλογοι "καλοβλέπουν" το ενδεχόμενο απόκτησης παικτών από τη "Γιούβε" αλλά και από τη Μίλαν.

    Οδεύει προς Βαρκελώνη ο Τουράμ

    Ο διεθνής Γάλλος Τουράμ Λιλιάμ, ήταν ο πρώτος που δήλωσε ότι δεν θα συνοδεύσει τη "Μεγάλη Κυρία" του καμπιονάτο στον κατήφορο που έχει περιέλθει. " Για την ώρα δεν έχω ακόμη συζητήσει με την ομάδα μου, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστών στη Serie B" ξεκαθάρισε ο Τουράμ, ο οποίος στη συνέχεια δεν απέκλεισε τιο ενδεχόμενο την προσεχή αγωνιστική περίοδο να αγωνίζεται ως συμπαίκτης του Ροναλντίνιο στη Μπαρτσελόνα:

    " Θα δούμεΣε κάθε περίπτωση πάντως η Βαρκελώνη είναι ένας καλός προορισμός" τόνισε ο διεθνής των "τρικολόρ" που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διακοπές. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του παίκτη έχουν δείξει επίσης Μίλαν και Μονακό. Η περίπτωση να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ιταλία, δεν ενοχλεί τον Τουράμ, αλλά τον προβληματίζει το γεγονός, ότι δεν θα παίξει φέτος στο Τσάμπιονς Λίγκ. Το ίδιο ισχύει όμως και για τη Μονακό, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση. Οι "Μονεγάσκοι" πάντως φλερτάρουν και με τον Γάλλο διεθνή, Νταβίντ Τρεζεγκέ, που ενδιαφέρει όμως και την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιόν. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ, θα ήθελε να έχει στη διαθεσή του φέτος και τους διεθνείς Τόνι, Καμορανέζι.

    Μπαίνουν "σφήνα" οι "μπέμπηδες" σε Ίντερ

    Στο στόχαστρο της Ίντερ βρίσκονται δύο διεθνείς άσοι των "μπιανκονέρι", ο Γάλλος Πατρίκ Βιεϊρά και ο Σουηδός, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Μάλιστα ήδη οι πρόεδροι των δύο συλλόγων, ο Μάσιμο Μοράτι των "νερατζούρι" και ο νέος πρόεδρος της "Γιούβε", Κομπόλι Τζίλι, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας. Ο Βιεϊρά πάντως σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην Αγγλία ενδιαφέρει και τη Μάνστεστερ Γιουναϊτεντ, κάτι που επιβεβαιώνει στις δηλώσεις του και ο Σκοτσέζος τεχνικός των "μπέμπηδων", Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

    "Όλοι θα κοιτούν αυτές τις μέρες τις παίκτες της Γιουβέντους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Οι Μπουφόν, Ζαμπρότα, Καναβάρο, Τουράμ, Έμερσον και Βιεϊρά είναι αυτοί που θα τραβήξουν τα φώτα πάνω τους, γιατί υπάρχουν κάποια στοιχεία που λένε ότι αυτοί οι παίκτες ενδέχεται να μπορούν να αποκτηθούν με ελεύθερη μεταγραφή, αν πρόκειται να πάνε σε ομάδα εκτός Ιταλίας. Μιλάμε με διάφορους συλλόγους, αλλά οπωσδήποτε η κατάσταση στην Ιταλία μας έχει ανοίξει περισσότερες λεωφόρους να κινηθούμε. Παγώσαμε τις εξελίξεις μέχρι να δούμε την κατάσταση στη Γιουβέντους. Τώρα γνωρίζουμε πως θα κινηθούμε και που θα υποβάλλουμε ερωτήσεις ή προτάσεις για έναν ή δύο παίκτες" επεσήμανε ο τιμονιέρης των "κόκκινων διαβόλων".

    Στο χορό μπαίνει και η "βασίλισσα"

    Εκτός όμως από τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, παίκτες της Γιουβέντους βρίσκονται και στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της ισπανικής Ρεάλ Μαδρίτης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Τορίνο βρίσκεται ήδη ο γενικός διευθυντής της "βασίλισσας", Πέτζα Μιγιάτοβιτς, για να συζητήσει με τους ιθύνοντες της διοίκησης της "Βέκια Σινιόρα" το ενδεχόμενο απόκτησης των Καναβάρο, Τζαμπρότα και Έμερσον.

    Παράλληλα με τις παραπάνω περιπτώσεις οι "μερένγκες" έχουν ρίξει τα "δίχτυα" τους και στη Μίλαν για την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή, Κακά. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του αστέρα της "σελεσάο" στην ισπανική εφημερίδα "ΑS" καλοβλέπει το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη Μαδρίτη, υπό όρους όμως, αφού προτεραιότητα του είναι το κέρδος των "ροσονέρι": "Θα μου άρεσε να παίξω στη Ρεάλ, αν βέβαια ενδιαφέρεται για την απόκτησή μου. Θα υπέγραφα όμως μόνο εάν η συμφωνία ήταν καλή για τη Μίλαν και για μένα" τόνισε ο Κακά, που ήδη έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα του Μιλάνου μέχρι το 2011 και αυτή την περίοδο παραθερίζει οικογενειακώς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της "ΑS", ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο άσο υπάρχει και στην αγγλική Τσέλσι, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, μετά τον Ουκρανό άσο Αντρεϊ Σφτσένκο να προσφέρει ο Ρώσος πρόεδρός της Ρομάν Αμπράμοβιτς, άλλο ένα καράβι χρήματα για να φέρει τον Κακά στο Λονδίνο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άσκησαν έφεση τέσσερις ιταλικοί σύλλογοι

    "Ροπαλιά" στο ιταλικό ποδόσφαιρο

    Απόφαση "κόλαφος" για το καμπιονάτο

    Η ιταλική δικαιοσύνη απεφάνθη

    [25] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Βasta" από 8.000 "τιφόζι" των "βιόλα"

    18/7/2006 2:00:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αναστάτωση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πεδίου του Άρεως στη Φλωρεντία, προκάλεσαν χθες, περίπου 8000 "τιφόζι" των "Βιόλα", που έκαναν κατάληψη στον σταθμό, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό που επιβλήθηκε στην ομάδα τους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, εξαιτίας της εμπλοκής του συλλόγου στο σκάνδαλο με τους "στημένους" αγώνες στην Ιταλία. Αποτέλεσμα της αντίδρασης αυτής ήταν η διακοπή κατά την πρόσβαση στις πλατφόρμες του σταθμού και καθυστερήσεις διάρκειας έως και έξι ωρών στα δρομολόγια των συρμών από και προς τη Ρώμη. Με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων άνοιξαν στη διάρκεια της νύχτας οι πλατφόρμες, ενώ οι σιδηροδρομικές αρχές της Ιταλίας αναγκάστηκαν να αλλάξουν διαδρομή στα τρένα υψηλής ταχύτητας. Εξάλλου λίγες ώρες νωρίτερα οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα εισέβαλαν στο τεχνικό κέντρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στο Κοβερτσιάνο, και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία 60 λεπτών, στη διάρκεια της οποίας, καθήμενοι στο γρασίδι, σχημάτισαν τα γράμματα της λέξης "basta" (σ.σ. "αρκετά").

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κρέμασε τα παπούτσια" του ο Λάρσον

    18/7/2006 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην πολίτικη και στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό να ξέρει κανείς πότε πρέπει να αποχωρήσει από το προσκήνιο. Έτσι ο διεθνής άσος της Σουηδίας, Χένρικ Λάρσον μετά από την κατάκτηση του φετινού βαρύτιμου τροπάιου του Τσάμπιονς Λίγκ και τη συμμετοχή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο Μουντιάλ της Γερμανίας έκρινε ότι είναι η σωστή στιγμή για να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση. Με χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του στο "Canal Plus", ο 34χρονος στράικερ τόνισε χαρακτηριστικά: "Τώρα αποχωρώ. Αισθάνομαι ότι είναι η σωστή στιγμή. Εχω κάνει τον κύκλο μου στην Εθνική ομάδα" τόνισε ο διεθνής Σουηδός άσος. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα" ανακοίνωσε την απόφασή του να επιστρέψει στη Σουηδία, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης ομάδας του, της Χέλσινγκμποργκ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 July 2006 - 16:50:57 UTC