Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικό βήμα για το Κυπριακό
  • [02] Υποβολή μηχανογραφικών
  • [03] Κλειστές τη Δευτέρα οι τράπεζες
  • [04] Ομπραντόρ κατά Καλντερόν
  • [05] Και η Ινδία δοκιμάζει πυραύλους
  • [06] Μακελειό στο Ιράκ
  • [07] Στο χείλος της απελπισίας
  • [08] Στη Λάρισα ο Κλέιτον
  • [09] "Πέταξε" για Αυστρία η ΑΕΚ
  • [10] Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ ρίχνει ο Ορφανός
  • [11] "Βασιλιάς" του Γουίμπλετον ο Φέντερερ
  • [12] Shaolin εις τριπλούν
  • [13] Shakira στο Ο.Α.Κ.Α.
  • [14] Επιτυχημένος o περίπατος

    [01] Πολιτική

    Νέος κύκλος πρωτοβουλιών

    Θετικό βήμα για το Κυπριακό

    9/7/2006 2:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 FM-ΑΠΕ

    Ενθαρρυντική εξέλιξη και θετικό βήμα χαρακτηρίζουν Αθήνα και Λευκωσία τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών για την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο σε τεχνικό επίπεδο. Η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει ότι η πλήρης αξιοποίηση των νέων δεδομένων είναι τώρα το ζητούμενο ώστε οι συνομιλίες των τεχνικών επιτροπών να παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα σε θέματα καθημερινότητας και κυρίως σε θέματα πολιτικής ουσίας. "Πιστεύουμε", προσθέτει η υπουργός Εξωτερικών, "ότι έτσι θα διαμορφωθούν συνθήκες και προοπτικές για την επανεκκίνηση μιας καλά προετοιμασμένης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προσπάθειας για επίλυση με τρόπο δίκαιο, βιώσιμο και λειτουργικό και την επανένωση της Κύπρου στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας". Ο Κύπριος Πρόεδρος έφθασε στην Αθήνα και τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

    Στην Αθήνα ο Τάσσος Παπαδόπουλος

    Ο Κύπριος πρόεδρος θα συναντηθεί τη Δευτέρα το πρωί στις 09:45 με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 12:00 το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα θα έχει συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη.

    Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνάντηση Παπαδόπουλου-Ταλάτ παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη διακοινοτικών συνομιλιών, σε τεχνικό επίπεδο, επί θεμάτων της καθημερινότητας, ουσιαστικών πτυχών του Κυπριακού και Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

    Ακόμη, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για επανένωση της Κύπρου, στη βάση της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας και των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με μία κοινά αποδεκτή λύση.

    Αναχωρώντας από στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την Αθήνα, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε σημαντικό βήμα τα όσα συμφωνήθηκαν με τον κ. Ταλάτ. "Τα δύσκολα έπονται", πρόσθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος και εξήγησε ότι "η δυσκολία επικεντρώνεται στην επίτευξη κοινών θέσεων στα θέματα ουσίας". Αναφερόμενος στη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, δήλωσε ότι "μπορούμε να βασιζόμαστε στις καλές προθέσεις και τη διάθεση του να βοηθήσει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού".

    Από την πλευρά του και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε ικανοποίηση και δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί ένα συμβιβασμό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ταλάτ είπε ότι, αν έχει γίνει συμφωνία στο Παρίσι μεταξύ του κ. Ανάν και του κ. Παπαδόπουλου, αυτή δεν είναι δεσμευτική για την τουρκοκυπριακή πλευρά και πρόσθεσε ότι η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να θεωρεί το σχέδιο Ανάν ως βάση για λύση του Κυπριακού.

    Πολύ επιτυχείς, χαρακτήρισε τις επαφές του στη Λευκωσία ο Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, ο οποίος αναχώρησε από την Κύπρο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα υποβάλει έκθεση στον Κόφι Ανάν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαρχή νέας προσπάθειας

    [02] Κοινωνία

    Αρχίζει τη Δευτέρα η προθεσμία

    Υποβολή μηχανογραφικών

    9/7/2006 12:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Αρχίζει τη Δευτέρα και λήγει την Παρασκευή η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι είναι σκόπιμο να υποβάλουν δελτίο και οι υποψήφιοι που έχουν βαθμό πρόσβασης μικρότερο του 10, καθώς υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής αν συγκεντρώνουν 10.000 μόρια με βάση τη βαθμολογία στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

    [03] Κοινωνία

    Συγκέντρωση μπροστά στο Νομισματοκοπείο

    Κλειστές τη Δευτέρα οι τράπεζες

    9/7/2006 12:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2006 12:26:11 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Μετ΄εμποδίων θα γίνονται αύριο οι συναλλαγές στις τράπεζες, καθώς η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία λόγω της νέας εμπλοκής που έχει παρουσιαστεί στις διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση του 2006. Η τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των Τραπεζών και της ΟΤΟΕ για την υπογραφή της απέβη άκαρπη, καθώς από την πλευρά των τραπεζιτών δεν έχει οριστεί η διαπραγματευτική ομάδα που θα διεξάγει τις συνομιλίες με τους εργαζόμενους. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας το προεδρείο της ΟΤΟΕ και απεργοί τραπεζοϋπάλληλοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Νομισματοκοπείο της Τράπεζας της Ελλάδος στο Χολαργό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άκαρπη η συνάντηση τραπεζιτών-ΟΤΟΕ

    Πρόσκληση για διατύπωση θέσεων

    [04] Κόσμος

    Σε αναβρασμό το Μεξικό

    Ομπραντόρ κατά Καλντερόν

    9/7/2006 2:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο υποψήφιος της αριστεράς στις προεδρικές εκλογές του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ κινητοποίησε χθες Σάββατο περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού για να αμφισβητήσει την ανακοινωθείσα νίκη του συντηρητικού Φελίπε Καλντερόν από την ψηφοφορία που διεξήχθη στις 2 Ιουλίου και κάλεσε τους Μεξικανούς σε νέες διαδηλώσεις. Ο Ομπραντόρ επανέλαβε το αίτημα του για επανακαταμέτρηση, ενώ είπε πως θα χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα τα ένδικα μέσα -προσφυγές ενώπιον του Ομοσπονδιακού Εκλογικού Δικαστηρίου (TRIFE) και του Ανωτάτου Δικαστηρίου- καθώς όπως υποστηρίζει έχει στην κατοχή του "συντριπτικές αποδείξεις" για ψήφους που αφαιρέθηκαν από το κόμμα του για να ευνοηθεί ο υποψήφιος της δεξιάς. Παράλληλα ζήτησε τη διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

    Ειρηνικές διαδηλώσεις

    Χθες Σάββατο, περισσότεροι από 2000.000 οπαδοί του -400.000 σύμφωνα με τους οργανωτές- ανταποκρίθηκαν με ηρεμία στο κάλεσμα του Ομπραντόρ να συγκεντρωθούν στη Σοκάλο, την τεράστια πλατεία στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού. Στην ομιλία που εκφώνησε εκεί, ζήτησε να πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη μια "εθνική πορεία για τη δημοκρατία", από τις 300 εκλογικές περιφέρειες της χώρας προς την πρωτεύουσα, όπου μια μεγάλη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουλίου. "Είναι ένα ειρηνικό κίνημα, δεν θα πέσουμε στην παγίδα των προκλήσεων και δεν θα παίξουμε το παιγνίδι των αντιπάλων μας", δήλωσε ο Λόπες Ομπραντόρ επευφημούμενος από το πλήθος.

    Οι οπαδοί του Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) του Λόπες Ομπραντόρ συγκεντρώθηκαν μαζικά, πολλοί με τις οικογένειές τους, στην κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού. Φώναζαν "Πρόεδρος Ομπραντόρ" και κρατούσαν πανώ που έγραφαν "Όχι στη νοθεία".

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στους ξένους δημοσιογράφους, ο Λόπες Ομπραντόρ ανακοίνωσε πως θα καταθέσει προσφυγή ενώπιον του TRIFE για να πετύχει μια νέα καταμέτρηση των 41,7 εκατομμυρίων ψήφων που δίνουν στον Φελίπε Καλντερόν προβάδισμα 245.000 ψήφων (0,58%).

    [05] Κόσμος

    Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς

    Και η Ινδία δοκιμάζει πυραύλους

    9/7/2006 11:50:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ινδία ανακοίνωσε ότι έκανε δοκιμαστική βολή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που έχει τη δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή και μπορεί να πλήξει στόχους μέχρι την Κίνα.

    Ο πύραυλος Agni III, έχει βεληνεκές άνω των 3.000 χιλιομέτρων και εκτοξεύτηκε από το νησί Γουιλέρ, ανοικτά του ανατολικού κρατιδίου Ορίσα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η δοκιμαστική βολή ήταν επιτυχής, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

    Αναλυτές εκτιμούν ότι η επιτυχημένη δοκιμαστική βολή του βαλλιστικού πυραύλου θέτει την Ινδία σε μία νέα φάση ως προς την πυρηνική στρατηγική της χώρας.

    "Αυτό σημαίνει ότι η Ινδία μπήκε σε μία εντελώς διαφορετική ομάδα κρατών, σε ένα νέο κλαμπ", δήλωσε ο Ραχούλ Μπέντι, συνεργάτης του Janes Defence Weekly στην Ινδία. "Τώρα μπορούμε να φτάσουμε σε μεγάλα τμήματα της βόρειας Κίνας, καθιστώντας ισχυρότερη την αποτρεπτική δύναμή μας. Επίσης, όταν μία χώρα είναι σε θέση να αναπτύξει έναν πύραυλο που μπορεί να διανύσει απόσταση 3.500 χιλιομέτρων, δεν είναι δύσκολο να φτιάξει κάτι που θα πηγαίνει μέχρι τα 5.000 χιλιόμετρα", πρόσθεσε ο αναλυτής, τονίζοντας ότι "πολύ λίγα κράτη έχουν αυτή τη δυνατότητα".

    [06] Ιράκ

    Δλοφονία εν ψυχρώ 40 σουνιτών

    Μακελειό στο Ιράκ

    9/7/2006 2:06:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σαράντα Ιρακινοί πολίτες, όλοι τους ανυποψίαστοι περαστικοί που είχαν την ατυχία να βρεθούν σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή, πλήρωσαν με τη ζωή τους την ιδιότητα του σουνίτη μουσουλμάνου. Σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία, ένοπλοι έστησαν ψεύτικα σημεία ελέγχου στην περιοχή Τζιχάντ στη δυτική Βαγδάτη, σταματώντας πεζούς και διερχόμενα αυτοκίνητα. Αφού διαχώρισαν τους σιίτες, πυροβόλησαν εν ψυχρώ τους υπόλοιπους 40 σουνίτες, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά.

    Η περιοχή που στήθηκε το ψετο-φυλάκιο βρίσκεται κοντά στο σιιτικό τέμενος, όπου χθες το βράδυ έγινε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με συνέπεια να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι. Μάλιστα, κάτοικοι της συνοικίας Τζιχάντ υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για πράξη αντεκδίκησης σιιτών παραστρατιωτικών στο χθεσινό βομβιστικό χτύπημα και θυμίζουν ότι και στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί σιιτες παραστρατιωτικοί με στολές των δυνάμεων ασφαλείας να στήνουν ψεύτικα φυλάκια. Επίσημοι αξιωματούχοι απέρριψαν οποιαδήποτε ανάμιξη της ιρακινής κυβέρνησης στην αιματοχυσία.

    Ιρακινοί και Αμερικανοί στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή και διεξάγουν ελέγχους για τον εντοπισμό των δραστών.

    "Επιχείρηση σκούπα" σε τέμενος

    Εν τω μεταξύ, Ιρακινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σιιτικό τέμενος Σαντρέιν στην περιοχή Ζαφαρανίγια, στη νοτιοανατολική Βαγδάτη στη διάρκεια της νύχτας, μετά από ειδοποίηση από πληροφοριοδότη ότι στο κτήριο κρυβόταν ένας "ηγέτης τρομοκρατικής ομάδας" και συνέλαβαν 20 άτομα. Οι Ιρακινοί κατέλαβαν το κτήριο για τέσσερις ώρες. Στη διάρκεια της επιχείρησης δεν έγινε ανταλλαγή πυρών, αλλά οι στρατιώτες βρήκαν στο τέμενος έξι όπλα ΑΚ-4.

    Το τέμενος πιστεύεται ότι ελέγχεται από τον ριζοσπάστη κληρικό Μοκτάντα αλ Σαντρ, του οποίου οι μαχητές έχουν γίνει στόχος αρκετών επιχειρήσεων των ιρακινών και αμερικανικών δυνάμεων το τελευταίο διάστημα.

    Σχετικά Links:

    BBC-Dozens killed in Baghdad attack

    [07] Μ. Ανατολή

    Εφιάλτης χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας

    Στο χείλος της απελπισίας

    9/7/2006 1:30:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Εγγυήσεις για άρση των περιορισμών κυκλοφορίας στον μεθοριακό εμπορικό σταθμό του Κάρνι, με σκοπό την άμεση πρόσβαση του προσωπικού και της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το Ισραήλ συνεχίζει την ευρείας κλίμακας στρατιωτική επίθεσή του κατά των Παλαιστίνιων, απαίτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν. Ο γενικός γραμματέας ζήτησε "να αρθούν πάραυτα όλες οι απαγορεύσεις μετακίνησης και πρόσβασης των υπηρεσιών του ΟΗΕ όπου πρέπει", όμως και αυτή η έκκληση του, όπως και οι προηγούμενες δεν φαίνεται να συνάντησαν ευήκοα ότα στο Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν το σφυροκόπημα των παλαιστινιακών περιοχών, προαναγγέλλοντας το άνοιγμα και νέων μετώπων. Οι υπηρεσίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών τόνισαν ξανά ότι οι πολίτες πληρώνουν ένα δυσανάλογα υψηλό τίμημα από την απόφαση των Ισραηλινών να πλήξουν τις παλαιστινιακές ριζοσπαστικές οργανώσεις και προειδοποίησαν ότι η Γάζα βρίσκεται στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι το παλαιστινιακό σύστημα δημόσιας υγείας έχει καταρρεύσει.

    Ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά και υπηρεσίες

    Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν επίσης το Ισραήλ να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί στον κεντρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας. Εξαιτίας του βομβαρδισμού, από τις 28 Ιουνίου η Λωρίδα της Γάζας δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα από 12 έως 18 ώρες κάθε μέρα.

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποίησε επίσης ότι το σύστημα δημόσιας υγείας βρίσκεται προ μιας κρίσης χωρίς προηγούμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νοσοκομεία στη Γάζα μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης λειτουργούν με γεννήτριες, αλλά τα καύσιμα που υπάρχουν επαρκούν μόνο για δύο εβδομάδες.

    Λόγω των ελλείψεων στην ηλεκτροδότηση έχει μειωθεί η παραγωγή βασικών ειδών διατροφής όπως το ψωμί, ενώ είναι προβληματικές και οι προμήθειες άλλων αγαθών, όπως η ζάχαρη, που μεταφέρονται από το Ισραήλ . Ως συνέπεια, οι τιμές βασικών ειδών διατροφής έχουν αυξηθεί κατά 10% τις τελευταίες ημέρες.

    Η μόνη ελπίδα για να προληφθούν τα χειρότερα, όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, είναι να παραμένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο τα περάσματα του Κάρνι και του Ναχάλ Οζ ώστε καλύπτονται επαρκώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες στη Γάζα.

    Κλιμάκωση των επιχειρήσεων

    Στο μεταξύ, βία συνεχίζεται. Σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιοι ένοπλοι τραυματίστηκαν σήμερα από τις νέες επιθέσεις των Ισραηλινών κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Κάρνι.

    Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν επίσης μία στρατηγικής σημασίας γέφυρα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, παρά την έκκληση του ΟΗΕ να σταματήσει η καταστροφή των υποδομών στην περιοχή.

    Ο Ισραηλινός επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, Γιοάβ Γκαλάντ προανήγγειλε την επέκταση των επιχειρήσεων και σε άλλα μέρη. Ερωτηθείς για την ύπαρξη χρονοδιαγράμματος, απάντησε ότι οι στρατιώτες είναι έτοιμοι να συνεχίσουν "για ένα μήνα, δύο μήνες, ή και περισσότερο αν χρειαστεί".

    Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους εκτόξευσαν δύο ρουκέτες εναντίον της ισραηλινής πόλης Σντερότ, τραυματίζοντας τέσσερις Ισραηλινούς. Η μία ρουκέτα έπεσε σε δρόμο της πόλης και τα θραύσματα τραυμάτισαν στο στήθος έναν περαστικό. Η δεύτερη ρουκέτα έπεσε σε σπίτι, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα.

    Περίπου 50 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί αφότου το Ισραήλ εισέβαλε πριν από 11 μέρες και πάλι στις Γάζα, με αφορμή την απαγωγή ενός Ισραηλινού στρατιώτη από Παλαιστίνιους. Μεταξύ των 7 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν μόνο χθες είναι και ένα κοριτσάκι έξι χρόνων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρυθμη η κατάσταση

    Σχετικά Links:

    BBC-Annan warning on Gaza 'disaster'

    MSNBC-Israeli aircraft target Gaza City militants

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στη Λάρισα ο Κλέιτον

    9/7/2006 6:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης της Λάρισας θα είναι από τη νέα περίοδο και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο, πρώην πλέον ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κλέιτον Σίλβα. Οι "βυσσινί" ανακοίνωσαν την απόκτηση του 23χρουνου μεσοεπιθετικού, στην οποία αναφέρουν τα εξής: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών. Αναμένεται στη Λάρισα αύριο Δευτέρα 10/7, προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα και να τεθεί στη διάθεση του προπονητικού επιτελείου". Ο Βραζιλιάνος από τη μεριά του, στις πρώτες του δηλώσεις, δήλωσε πως η μεταγραφή του στη Λάρισα αποτελεί μεγάλο βήμα στην καριέρα του και θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να βοηθήσει τους "βυσσινί" να πετύχουν τους στόχους τους. "Έρχομαι σε μια πολύ καλή ομάδα, με σπουδαία ιστορία και υψηλές φιλοδοξίες, κι αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου είναι το γεγονός ότι όλοι στην ΑΕΛ -τόσο η διοίκηση, όσο και ο προπονητής- έδειξαν ότι με θέλουν πολύ και πιστεύουν σε μένα. Η μεταγραφή στην ΑΕΛ είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και είμαι αποφασισμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της", είπε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

    Το who is who

    Ο Κλέιτον γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1983 στο Σάο Πάουλο, έχει ύψος 1,75μ. και αγωνίζεται τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην επίθεση. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2003, όταν αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Με 15 τέρματα σε 26 αγώνες στην πρώτη χρονιά του στη Β Εθνική, βοήθησε την ομάδα να πάρει το "εισιτήριο" της ανόδου. Την περίοδο 2004-05 είχε 36 συμμετοχές και εννέα γκολ με τη "μελανέρυθρη" φανέλα, ενώ πέρυσι είχε 32 συμμετοχές και εννέα τέρματα. Συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο Κλέιτον μετράει 94 συμμετοχές και 33 γκολ.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πέταξε" για Αυστρία η ΑΕΚ

    9/7/2006 5:28:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην Αυστρία θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της η ΑΕΚ. Η "Ένωση" αναχώρησε το πρωί -μέσω Μονάχου- και θα μεταφερθεί στην περιοχή Φλάτσαου όπου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 23 Ιουλίου,, όπου και θα ξεκινήσει το βασικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Λίγο πριν την αναχώρηση, ο νέος τεχνικός του "Δικεφάλου", Λορέντζο Σέρα Φερέρ, μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας και τόνισε: "Η προετοιμασία έχει στόχο τη σκληρή δουλειά και όχι για να ενσωματώσουμε πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από όλους μέχρι τώρα. Κάθε μέρα μπαίνουμε όλο και περισσότερο στην νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε. Αυτή την περίοδο, που θα είμαστε στην Αυστρία, θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και το πάθος μας, εν όψει των προκριματικών αγώνων που θα δώσουμε για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ".

    Ο Ισπανός προπονητής πήρε μαζί του 26 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι Σορεντίνο, Χιώτης, Αλεξόπουλος, Αραμπατζής, Μπούρμπος, Τσιρίλο, Δέλλας, Γεωργέας, Χετεμάι, Ιβιτς, Καμπάνταης, Καπετάνος, Κομβολίδης, Κονέ, Κουτρουμάνος, Κυριακίδης, Λάκης, Λυμπερόπουλος, Μόρας, Εμερσον, Παπασταθόπουλος, Παουτάσο, Πλιάτσικας, Ζούλιο Σέζαρ, Τόζερ και Τζιωρτζιόπουλος.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ ρίχνει ο Ορφανός

    9/7/2006 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγο πριν την οριστική απόφαση της FIFA που θα κρίνει το μέλλον των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις της προσεχής αγωνιστικής περιόδου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ ότι στήριξε την "αντεθνική εκστρατεία" της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" ο κ. Ορφανός δηλώνει απόλυτα πεπεισμένος για την ορθότητα των χειρισμών της κυβέρνησης στο αθλητικό νομοσχέδιο σημειώνοντας ότι, κάποιοι παράγοντες έξω από τη FIFA πίεσαν και επηρέασαν να συγκληθεί στις 3 Ιουλίου η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων και να αποφασίσει την αποπομπή της ΕΠΟ και των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

    Παραμένει ένα "καυτό" ερωτήμα

    Μεταξύ άλλων δηλώσεων μάλιστα ο κ. Ορφανός αναρωτιέται: "Γιατί δεν τηρήθηκαν τα συμφωνημένα μεταξύ FIFA και Ελληνικής Πολιτείας;" αναρωτιέται ο κ. Ορφανός. Όσο για το ποιοι είναι οι "πληροφοριοδότες" του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Σεπ Μπλάτερ ο κ. Ορφανός λέει ότι "όλοι έχουμε τις υποψίες μας. Εκείνο που είναι γνωστό και σαφές είναι η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ ότι ο ίδιος έδωσε τις πληροφορίες στη FIFA. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του" συμπληρώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού .

    [11] "Βασιλιάς" του Γουίμπλετον ο Φέντερερ

    9/7/2006 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, ο Ρότζερ Φέντερερ, (Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε με 3-1 σετ (6-0, 7-6, 6-7, 6-3), του Ραφαέλ Ναδάλ (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) και κατέκτησε τον τίτλο στο απλό του Γουίμπλετον. Αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο τρόπαιο στο πιο ιστορικό γκραντ σλαμ για τον Ελβετό τενίστα και όγδοο συνολικά σε όλα τα γκραντ σλαμ μέχρι τώρα στην καριέρα του. Παράλληλα, έδωσε και την δική του απάντηση στον Ισπανό, που είχε κερδίσει το Φέντερερ στον τελικό του Ρολαν Γκαρός, και του στέρησε τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος τενίστας μετά το 1969 και τον Αυστραλό Ροντ Λέιβερ, ο οποίος κατακτά τον τίτλο και στα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τη σημερινή επικράτησή του, ο Φέντερερ έβαλε τέλος στις πέντε σερί ήττες που είχε από τον Ναδάλ από τον Ιούνιο του 2005 και μετά. Επίσης, ο Ελβετός έγινε ο τρίτος τενίστας μετά τους Πιτ Σάμπρας και Μπιόρν Μποργκ (σ.σ. ο Σουηδός έχει πέντε σερί επιτυχίες), ο οποίος κατακτά για τέταρτη συνεχή χρονιά το τρόπαιο στο Γουίμπλεντον μετά το 1968, όταν το τένις έγινε επαγγελματικό.

    [12] Πολιτισμός

    Θέατρο Λυκαβηττού στις 12 , 13 και 14 Ιουλίου

    Shaolin εις τριπλούν

    9/7/2006 4:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2006 5:30:46 μμ)

    Η ομάδα των Shaolin μοναχών που θα "σκαρφαλώσει" με τον πιο θεαματικό τρόπο στη σκηνή του θεάτρου Λυκαβηττού, φέρεται ως η πιο εντυπωσιακή ομάδα βουδιστών μοναχών, που υπηρετούν την ομώνυμη αρχαία πολεμική τέχνη που εισήγαγε πριν από 1500 χρόνια στην Κίνα ο Bodhidarma. Ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας που αναπτύχθηκε στον ξακουστό Ναό των Σαολίν στην επαρχία Χενάν, μέσα από το οποίο ξεπήδησαν κατορθώματα που άγγιξαν τα όρια του μύθου.

    Η ομάδα Shaolin που θα δούμε σε λίγες μέρες θεωρείται ίσως η καλύτερη που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η μακρινή Κίνα. Υπόσχονται μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες και διηγείται ουσιαστικά την ιστορία του τάγματος, που χάνεται στα βάθη του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί τις φιλοσοφίες τους, που δένονται σε μια αέναη αναζήτηση για το θείο.

    Το αθηναϊκό κοινό υποδέχθηκε με ζέση την είδηση για την παρουσία των Shaolin στο σκηνή του Λυκαβητού, κάτι που φάνηκε από την προπώληση των εισιτηρίων. Εκείνοι με τη σειρά τους φρόντισαν να ανταπαντήσουν με μια πρόσθετη, τρίτη συναυλία την Τετάρτη 14 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους θεατές να τους παρακολουθήσουν από κοντά (Τηλέφωνο πληροφοριών και κρατήσεων 210-9315600).

    Μετά την Αθήνα, η φημισμένη ομάδα αναχωρεί για τους υπόλοιπους σταθμούς της ελληνικής περιοδείας: Σάββατο 15 Ιουλίου Porto Carras Festival Χαλκιδική Κυριακή 16 Ιουλίου Εδεσσα Δευτέρα 17 Ιουλίου Πάτρα - Χώρος Πολιτεία Τετάρτη 19 Ιουλίου Θεσσαλονίκη - Θέατρο Γης Παρασκευή 21 Ιουλίου Καλαμάτα - Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας (Παραλία Αλμυρού)

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο μύθος των Σαολίν ζωντανεύει

    [13] Πολιτισμός

    Για .ένα εντυπωσιακό show στις 20 του μηνός

    Shakira στο Ο.Α.Κ.Α.

    9/7/2006 3:55:00 μμ

    Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε H Shakira θα είναι στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου για να παρουσιάσει το εντυπωσιακό της show σε μια μοναδική συναυλία στο Ο.Α.Κ.Α. στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της Oral Fixation Tour 2006. Η εμφάνιση της συμβαίνει ακριβώς την στιγμή που η καριέρα της Κολομβιανής σταρ είναι στο απόγειό της. Με sold-out παγκόσμια περιοδεία που ξεκίνησε από την Ισπανία, με το πιο πρόσφατο single της το "Hips Dont Lie", να έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ραδιοφωνικών αναμεταδόσεων στις περισσότερες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έρχεται και στα μέρη μας να ανεβάσει το θερμόμετρο στο κόκκινο.

    Σημειώσατε, ότι μπορείτε πάρετε μια πρόγευση για το τι μέλλει γενέσθαι στο Ο.Α.Κ.Α στις 20 του μηνός, από σήμερα. Αρκεί να παρακολουθήσετε την τηλεόραση της ΝΕΤ, στις 21:00, μια και η FIFA, επέλεξε την Shakira να ερμηνεύσει ζωντανά το "Hips Dont Lie" στον τελικό του Μουντιάλ, στο Βερολίνο.

    Βέβαια η πρόγευση θα αφορά περισσότερο στη σκηνική παρουσία της εκρηκτικής Κολομβιανής superstar, καθώς το δικό της show (που θα δούμε στην Αθήνα) φέρεται ως ένα από τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά θεάματα στην showbiz αυτή τη στιγμή. Η σκηνή έχει μήκος πάνω από 40 μέτρα, με μια "πασαρέλα" 20 μέτρων στο πλάι, που επιτρέπει στην Shakira να βρίσκεται, ουσιαστικά, "μέσα" στο κοινό της. Σε αυτά προσθέστε ηχητικά συστήματα έντασης 100.000 βατ και οπτικό σύστημα έντασης 500.000 βατ, με τεράστιες οθόνες να περιστοιχίζουν την σκηνή και με σύστημα από προτζέκτορες, μέσω του οποίου θα έρχεται "κοντά" ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο θεατή.

    Μετά το ΟΑΚΑ θα φύγει κατευθείαν για Μόσχα, όπου στις 22 Ιουλίου θα εμφανιστεί στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία στο πλαίσιο τους Red Summer Festival μαζί με τους Black Eyed Peas, τις TATU και τον Dima Billan.

    Τα εισιτήρια για την συναυλία της Shakira προπωλούνται στα δισκοπωλεία METROPOLIS, σε όλα τα Village Cinemas και στο www.ticketshop.gr .

    Ανάλογα με την θέση, οι τιμές έχουν ως εξής: για την αρένα - 38 Ευρώ για το Άνω Διάζωμα - 65 Ευρώ για το Κάτω Διάζωμα - 80 Ευρώ για το Κάτω Διάζωμα από την πλευρά της πασαρέλας - 150 Ευρώ για το Golden standing - 120 Ευρώ για το VIP Διάζωμα - 200 Ευρώ Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00

    Σχετικά Links:

    Shakira

    [14] Τεχνολογία

    Αισιόδοξια για την αποκατάσταση του προβλήματος

    Επιτυχημένος o περίπατος

    9/7/2006 12:28:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Reuters

    Δύο αστροναύτες του διαστημικού λεωφορείου Ντισκάβερι ολοκλήρωσαν σήμερα με επιτυχία τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο για να δοκιμάσουν μια ακροβατική τεχνική, η οποία τους επιτρέπει να φτάνουν, αν είναι απαραίτητο, στο κάτω μέρος του διαστημοπλοίου για να επισκευάζουν τη θερμική ασπίδα του ενώ βρίσκεται σε τροχιά.

    Ένας αξιωματούχος της NASA φάνηκε έτσι αισιόδοξος, χθες Σάββατο βράδυ, ότι το Ντισκάβερι δεν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά που να εμποδίζει την επιστροφή του στη Γη ή να απαιτεί επισκευή σε τροχιά.

    Οι δύο τελευταίες ανησυχίες της NASA είναι ένα κομμάτι μονωτικό ύφασμα που εξέχει κοντά σ ένα φιλιστρίνι και ένας σύνδεσμος που εξέχει ανάμεσα σε δύο πλακίδια της θερμικής ασπίδας στο κάτω μέρος του διαστημικού λεωφορείου.

    Ο τεχνικός υπεύθυνος του διαστημικού λεωφορείου Στιβ Πούλος δήλωσε πάντως σε συνέντευξη Τύπου πως είναι αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αφού ολοκληρωθούν από τους μηχανικούς οι θερμικές αναλύσεις και οι αναλύσεις αεροδυναμικής.

    Αν ο σύνδεσμος που εξέχει θα πρέπει να αφαιρεθεί, ο Πούλος είπε πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, με δεδομένη τη θέση του, είναι να κρεμαστεί ένας αστροναύτης από την άκρη της επιμήκυνσης του ρομποτικού βραχίονα του Ντισκάβερι, όπως δοκίμασαν χθες να κάνουν οι Μάικλ Φόσουμ και Πιρς Σέλερς, δύο μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου.

    Στη διάρκεια του χθεσινού διαστημικού περιπάτου τους που διήρκεσε 7 ώρες και 31 λεπτά, οι δύο αστροναύτες αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους για να ελέγξουν τη σταθερότητα αυτής της επιμήκυνσης των 15 μέτρων, η οποία επεκτείνει το ρομποτικό βραχίονα που είναι προσαρμοσμένος στο διαστημικό λεωφορείο. Με την προσθήκη αυτή, ο βραχίονας φτάνει τα 30 μέτρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 July 2006 - 16:50:47 UTC