Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το όριο του "10" παραμένει
  • [02] Συνεδρίαση για την απασχόληση
  • [03] Άρχισαν οι συνάντησεις
  • [04] Ακριβαίνουν τα πρόστιμα
  • [05] Προχωρά η μονιμοποίηση
  • [06] Απόσυρση Total 2% από ΦΑΓΕ
  • [07] Καταδίκη σε πρώην δήμαρχο
  • [08] Φονικές πλημμύρες στην Ινδία
  • [09] Έκρηξη σε κτίριο στην Τουρκία
  • [10] Επιτυχημένη η απαλευθέρωση των ναύλων
  • [11] Συνάντηση Αλογοσκούφη-Σαρρή
  • [12] Πρόσκληση για διατύπωση θέσεων
  • [13] Αύξηση εσόδων
  • [14] Λύνεται το πρόβλημα
  • [15] Αισιόδοξος και ο Μπλάτερ
  • [16] Φραγκίσκος ο αρχηγός
  • [17] 'Από 'δω Και Πάνω' κι ακόμα πιο ψηλά...
  • [18] Έργα Βλαχόπουλου στην Καλαμάτα
  • [19] Έξι βραβεία ποιότητας στην ΕΡΤ
  • [20] Νέα εποχή στην Υγεία

    [01] Πολιτική

    Δεν αλλάζει ο νόμος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

    Το όριο του "10" παραμένει

    4/7/2006 10:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2006 11:37:35 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος για την εισαγωγή φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση, διευκρίνισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού. Ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε να μην ισχύσει για φέτος η βάση του 10, χαρακτηρίζοντας απάνθρωπο το σύστημα το οποίο διώχνει τα παιδιά από τα Πανεπιστήμια. Εν τω μεταξύ, διάλογο από μηδενική βάση ζητά με επιστολή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης, ώστε να αντιμετωπιστούν συνολικά και όχι αποσπασματικά -όπως υποστηρίζει- τα θέματα της εκπαίδευσης. Παράλληλα, προτείνει να εισαχθούν προσωρινά στα Πανεπιστήμια και όσοι έγραψαν κάτω από τη βάση προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

    Αντιπαράθεση στη Βουλή

    Κατά τη συζήτηση στη Βουλή η κ. Γιαννάκου, υπενθύμισε ότι η βάση του "δέκα" είχε επικροτηθεί από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, και σημείωσε ότι, έτσι κι αλλιώς, κάθε χρόνο δεν έμπαιναν όλα τα παιδιά στα πανεπιστήμια. "Δεν είναι όλα τα παιδιά κατάλληλα για τα ΑΕΙ, υπό την έννοια ότι κάποια παιδιά δεν μελέτησαν καλά, ενώ άλλα έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς" είπε η κ. Γιαννάκου. "Ο ρόλος μας είναι να τους δώσουμε όλες τις δυνατές ευκαιρίες προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, όχι να πιέζουμε παιδιά, με βαθμό "ένα" ή "δύο" να μπαίνουν στην ανώτατη εκπαίδευση", πρόσθεσε και έκανε λόγο για σκόπιμη παραπληροφόρηση. Μιλώντας για την "έλλειψη ακαδημαϊκού χαρακτήρα" στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, η κ. Γιαννάκου έφερε ως παράδειγμα ΤΕΙ της περιφέρειας με 464 σπουδαστές, από το οποίο τα τελευταία επτά χρόνια πήραν πτυχίο μόλις έξι άτομα, ενώ σε άλλο τμήμα, με 688 εγγεγραμμένους σπουδαστές την τελευταία εξαετία, πήραν πτυχίο μόλις 10.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε κριτική επισημαίνοντας ότι λόγω της διάταξης, θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες υποψήφιοι. "Όσο κλείνετε πανεπιστήμια θα αναγκάζεστε να ανοίγετε ΟΚΑΝΑ, είπε ο κ. Αλαβάνος. Εξάλλου, τάχθηκε υπέρ της συνολικής αντικατάστασης του συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων και αποδέσμευση του από το Λύκειο.

    Ανταπαντώντας, η υπουργός Παιδείας είπε ότι φέτος είναι 2% λιγότεροι οι μαθητές που έγραψαν κάτω από τη βάση και υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να κλείσει τα περιφερειακά ΤΕΙ όπου θα παρατηρηθούν κενές θέσεις.

    Όσο για το εξεταστικό σύστημα, η υπουργός Παιδείας είπε ότι αυτό είναι επόμενο θέμα. "Πράγματι πρέπει να βγει από το Λύκειο και εκεί θα κάνουμε μεγάλη συζήτηση", είπε.

    Την Πέμπτη συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρυτάνεις, προκειμένου να συζητήσουν το προσχέδιο νόμου που κοινοποίησε το υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    [02] Πολιτική

    Των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδρίαση για την απασχόληση

    4/7/2006 2:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2006 4:12:03 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με κεντρικό θέμα την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας συνεδρίασαν, την Τρίτη στη Βουλή, οι συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Οι προτάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ διέπονται από πέντε βασικούς άξονες, που προτάσσουν τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, τη σύνδεση απασχόλησης και κατάρτισης, την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων του ΟΑΕΔ και τη διάθεση πόρων από το Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με διακομματικό και κοινωνικό έλεγχο. Επίσης, προτείνεται η αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, ενώ μέσα στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση νόμου για τις φθίνουσες περιοχές, που παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. Μιλώντας στους συντονιστές, ο Πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε, επίσης, στα ευρωτουρκικά κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Παράλληλα, εκτίμησε ότι σε περίπτωση, που η Ε.Ε. αποφασίσει τη διακοπή των συζητήσεων με την Τουρκία, δε θα είναι προς όφελος της Ελλάδας καθώς οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις λειτουργούν ως μοχλός άσκησης πίεσης προς την Άγκυρα.

    Επίσης, αναφέρθηκε στην απόφαση της FIFA λέγοντας ότι αφού αρχικά η Κυβέρνηση "πήρε κάτω από τη βάση για την Παιδεία", μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις βγάζει κακή εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, αντί να εκμεταλλεύεται το καλό κλίμα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Τέλος, ζήτησε από όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

    Σημειώνεται ότι, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη λίστα των χωρών-μελών της Ε.Ε. όσον αφορά τη συνολική ανεργία αλλά και την ανεργία των νέων και των γυναικών, ενώ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για πελατειακούς σκοπούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    [03] Κοινωνία

    Των ειδικών με συγγενείς για την υπόθεση Αλεξ

    Άρχισαν οι συνάντησεις

    4/7/2006 8:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2006 8:24:01 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με διακριτικότητα και με στόχο να βρεθεί το που είναι η αλήθεια ξεκίνησαν την Τρίτη οι συναντήσεις των 5 παιδοψυχολόγων, με τις οικογένειες αλλά και τους ανήλικους που εμπλέκονται στην υπόθεση της εξαφάνισης του 11 χρονου Αλεξ. Παρών στις συνεδρίες ήταν και η τεχνικός σύμβουλος της οικογενείας, Χριστίνα Αντωνοπούλου. Πρώτοι εξεταστήκαν η μητέρα αλλά και ο πάππους των 2 ελληνόπουλων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι συναντήσεις θα κρατήσουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες και στη συνέχεια οι ειδικοί θα προχωρήσουν στο πόρισμά τους. Παράλληλα η ασφάλεια και ο εισαγγελέας Ημαθίας, προσπαθούν να εξακριβώσουν σε πιο βαθμό εμπλέκονται τουλάχιστον 2 ενήλικες στην υπόθεση της εξαφάνισης και όπως αφήνουν να εννοηθεί σύντομα θα υπάρξουν διώξεις.

    [04] Κοινωνία

    Για τους τζαμπατζήδες του ΟΑΣΑ

    Ακριβαίνουν τα πρόστιμα

    4/7/2006 6:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Οι τζαμπατζήδες των μέσων μαζικής μεταφοράς μπαίνουν στο στόχαστρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, καθώς τα διαφυγόντα έσοδα υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Έτσι, από τις 20 Ιουλίου το πρόστιμο για τους λαθρεπιβάτες αυξάνεται κατά 50%. Όσοι εντοπίζονται από τους ελεγκτές του ΟΑΣΑ να μην έχουν ακυρώσει το εισιτήριο τους, θα καταβάλλουν 60 φορές την τιμή του εισιτηρίου αντί των 40 που ίσχυε ως σήμερα.

    Όσοι ...ξεχνούν να ακυρώσουν το εισιτήριό τους είναι συνήθως νεαρής ηλικίας, κατά κύριο λόγο άνδρες, ενώ τις περισσότερες φορές δεν είναι τακτικοί πελάτες των αστικών συγκοινωνιών αλλά περιστασιακοί.

    Αγαπημένη ώρα δράσης νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Προτιμητέο μεταφορικό μέσο τα λεωφορεία, καθώς οι έλεγχοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ είναι πιο εντατικοί.

    Οι ξεχασιάρηδες επιβάτες του κέντρου και των δυτικών προαστίων είναι αλλοδαποί αλλά στις υπόλοιπες γραμμές μεγάλο μερίδιο... αφηρημάδας διεκδικούν οι Έλληνες.

    [05] Κοινωνία

    Προχωρά η μονιμοποίηση

    4/7/2006 3:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κανονικά προχωρά η μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στα ΚΕΠ και υπάγονται στο προεδρικό Διάταγμα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Βασίλης Ανδρονόπουλος. Στη γιορτή που οργανώθηκε στο ΚΕΠ Συντάγματος για τα πέντε χρόνια από την λειτουργεία του συγκεκριμένου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών παραβρέθηκε το προεδρείο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) και ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας Κώστας Σκανδαλίδης.

    [06] Κοινωνία

    Για προληπτικούς λόγους

    Απόσυρση Total 2% από ΦΑΓΕ

    4/7/2006 2:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2006 11:36:29 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΦΑΓΕ, ΝΕΤ 105,8

    Aποσύρεται το προϊόν Total 2% συσκευασίας 200g με ημερομηνία ανάλωσης 17.07, από την εταιρεία ΦΑΓΕ για προληπτικούς λόγους. Η ανάκληση διενεργείται λόγω πιθανότητας εμφάνισης ζυμομυκήτων στην επιφάνεια του προϊόντος. Παρακαλούνται όσοι καταναλωτές έχουν στην κατοχή τους προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διατροφικής Ενημέρωσης της εταιρίας, για την αντικατάσταση του προϊόντος, τηλ. 800-11-28000 (γραμμή καταναλωτών, χωρίς χρέωση).

    [07] Κοινωνία

    Για θάνατο μοτοσυκλετιστή

    Καταδίκη σε πρώην δήμαρχο

    4/7/2006 11:46:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκαν ο πρώην δήμαρχος Κορωπίου Πέτρος Παπαγιαννόπουλος και δύο δημοτικοί υπάλληλοι Ιωάννης Ρώμας και Παναγιώτης Γρηγοράκης από το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ως υπεύθυνοι για το θάνατο του 48χρονου τεχνικού της Ολυμπιακής Μιχάλη Κορρέ στις 22 Απριλίου 2002, μετά από πτώση με τη μοτοσυκλέτα του σε λακκούβα που είχε ανοίξει ο Δήμος στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου. Σύμφωνα με την δικογραφία, το θύμα έπεσε σε λακκούβα με τη μοτοσυκλέτα του, που είχε αφήσει ανοικτή και χωρίς σήμανση συνεργείο του Δήμου που αποκαθιστούσε βλάβη σε αγωγό ύδρευσης, εκτινάχθηκε στο αντίθετο ρεύμα και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κ. Ιωάννης Ζέρβας. Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου που κρίθηκε αθώος για τον θάνατο του 48χρονου. Την απαλλαγή του κ. Ζέρβα ζήτησε από το δικαστήριο και η οικογένεια του θύματος, η οποία θεωρεί ότι την ευθύνη για το δυστύχημα έχουν αποκλειστικά οι υπεύθυνοι του Δήμου. Απολογούμενοι οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν πως την επίμαχη μέρα συνεργείο του Δήμου εκτέλεσε εργασίες στο σημείο του δυστυχήματος. Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των καταδικασθέντων.

    [08] Κόσμος

    32 νεκροί

    Φονικές πλημμύρες στην Ινδία

    4/7/2006 6:01:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την ανατολική Ινδία. Συγκεκριμένα, στα κρατίδια Ορίσα και Τζαρκάντ οι νεκροί ανέρχονται σε 24, ενώ αρκετοί είναι αγνοούμενοι στο γειτονικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγκάλης μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έγιναν αιτία να υπερχειλίσουν τα ποτάμια. Έξι άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερις γυναίκες, υπήρξαν θύματα κατολίσθησης στη περιοχή Κοντάγκου στο νότιο κρατίδιο Καρνατάκα. Άλλοι δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά και αγνοείται η τύχη δέκα αλιέων, ενώ χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο κρατίδιο Αντχρα Πραντές (νότια), όπου πλημμύρισαν εκατοντάδες χωριά. Δυνάμεις του στρατού και ελικόπτερα μετέχουν στο έργο διάσωσης των αποκλεισμένων σε στέγες σπιτιών και στην αποστολή τροφίμων και φαρμάκων. Στην περιοχή Μουμπάι έκλεισαν τα σχολεία και τα σωστικά συνέργεια καταβάλλουν προσπάθειες να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει. Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν είναι ευοίωνες για το κρατίδιο Μάντια Πραντές (κεντρικά) όπου φαίνεται ότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα τις επόμενες ημέρες. Στην Κίνα, 349 πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε πλημμυρισμένες περιοχές και σε κατολισθήσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υψηλές θερμοκρασίες και πλημμύρες

    [09] Κόσμος

    Δεν υπάρχουν θύματα

    Έκρηξη σε κτίριο στην Τουρκία

    4/7/2006 3:22:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AΠΕ

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη σε κτίριο όπου λειτουργούν γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, στη συνοικία Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δεν υπάρχουν θύματα, καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου η έκρηξη προκλήθηκε από μικρής ισχύος βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δοχείο απορριμμάτων έξω από τα γραφεία στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

    [10] Οικονομία

    Μειώθηκαν ή καθηλώθηκαν οι τιμές

    Επιτυχημένη η απαλευθέρωση των ναύλων

    4/7/2006 6:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η απελευθέρωση των ναύλων κατά τους πρώτους μήνες του μέτρου είναι επιτυχημένη, εκτίμησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, τονίζοντας ότι ο ανταγωνισμός λειτούργησε ευεργετικά, καθώς οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν καθηλωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μειωθεί, τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου έχουν υπερδιπλασιαστεί. ο οποίος περιέγραψε τους στόχους της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της ναυτιλίας. Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του, για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, καθ αυτή την περίοδο που σημειώνεται μεγάλη μετακίνηση επιβατικού κοινού. Οι διακινούμενοι από τον Πειραιά αναμένεται να περάσουν φέτος τα 6 εκατομμύρια. Επίσης ανακοίνωσε πως έως το τέλος Ιουλίου, θα έχει ολοκληρωθεί η πεζογέφυρα που θα ενώνει το λιμάνι με το σταθμό του ΗΣΑΠ, αλλά και πολλά από τα προς κατασκευή έργα που γίνονται για τον εξωραϊσμό του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

    Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε επίσης πως μετά την επιτυχημένη πολιτική του Υπουργείου με τη δρομολόγηση υδροπλάνων στα Ιόνια νησιά, το δίκτυο θα επεκταθεί και στο Αιγαίο.

    Στόχος η σύνδεση των νήσων του Αιγαίου, με τον Πειραιά, με ένα στόλο 40 υδροπλάνων.

    Όπως αποκάλυψε για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον επτά εταιρίες.

    Επίσης πρόσθεσε ότι το ΥΕΝ θα προχωρήσει σε ναύλωση υδροπλάνου, για δωρεάν μεταφορά των μονίμων κατοίκων των μικρών νησιών.

    [11] Οικονομία

    Για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου

    Συνάντηση Αλογοσκούφη-Σαρρή

    4/7/2006 3:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2006 10:49:33 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τον Κύπριο ομόλογό του, Μιχάλη Σαρρή, συνάντησε, την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκαν οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, η ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος καθώς και τελωνειακά και φορολογικά θέματα. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της εισόδου της Κύπρου στην ευρωζώνη αλλά και η πρόταση της Τράπεζας Κύπρου για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, για την οποία η διαδικασία υποβολής των προσφορών θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου.

    Αποστάσεις από τις δηλώσεις Γκαργκάνα

    Στο μεταξύ, ο κ. Αλογοσκούφης κράτησε αποστάσεις από τις απόψεις, που εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκος Γκαργκάνας, τασσόμενος υπέρ πιο τολμηρών μεταρρυθμίσεων, που "πονάνε και έχουν πολιτικό κόστος". "Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει λειτουργική, οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία, την οποία σέβεται η κυβέρνηση", δήλωσε για το θέμα ο κ. Αλογοσκούφης.

    Πάντως, έντονες ήταν και σήμερα οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού στις δηλώσεις του κ. Γκαργκάνα.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου είπε ότι "ο κ. Γκαργκανας προσπαθεί "να βγει από τα δεξιά" στην κυβέρνηση για να δείξει ότι ακολουθεί φιλολαϊκή πολιτική".

    Ο κ. Λαφαζάνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, χαρακτήρισε την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, που επικαλέστηκε ο κ. Αλογοσκούφης, "διάτρητο πρόσχημα". "Ο μόνος πραγματικός και κατανοητός λόγος που ο κ. Αλογοσκούφης αρνείται να σχολιάσει την παρέμβαση του ορισμένου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ένας και μοναδικός: Διότι ο κ. Αλογοσκούφης συμφωνεί απολύτως με το ακραίο αντικοινωνικό και αντεργατικό "πρόγραμμα" του κ. Ν. Γκαργκάνα, είπε ο κ. Λαφαζάνης.

    "Δεν σχολιάζω τις δηλώσεις του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, δεδομένου ότι κατά τη συνθήκη της ΕΕ η Τράπεζα της Ελλάδος απολαμβάνει λειτουργικής, οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησίας - την οποία η κυβέρνηση πάντα σεβάστηκε", τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αισιοδοξία Αλογοσκούφη

    [12] Οικονομία

    Για το Ασφαλιστικό, απηύθυνε ο Υπ. Απασχόλησης

    Πρόσκληση για διατύπωση θέσεων

    4/7/2006 2:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2006 3:18:12 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων για το Ασφαλιστικό αφήνοντας τις γενικές θέσεις του παρελθόντος ζήτησε από τους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης. Ο Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για μη αύξηση των ορίων ηλικίας και έκανε λόγο για επιμήκυνση του επαγγελματικού βίου εντός των υφισταμένων ορίων συνταξιοδότησης, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρθηκε και στην εμπλοκή, που δημιουργήθηκε στη δεύτερη συνάντηση μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζιτών για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, λόγω της μη προσέλευσης στις διαπραγματεύσεις των εκπρόσωπων των τραπεζών, λέγοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί. Νέα συνάντηση των δύο πλευρών αναμένεται να οριστεί μετά από συνάντηση παραγόντων του Υπουργείου με την ΟΤΟΕ και τον εκπρόσωπο των τραπεζιτών.

    [13] Οικονομία

    Κατά 14,8% για τον μήνα Ιούνιο

    Αύξηση εσόδων

    4/7/2006 4:38:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σημαντική αύξηση κατά 14,8% παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιούνιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2006, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων ανήλθε στο 10% έναντι 9,1% που ήταν στο πεντάμηνο.Η αύξηση προέρχεται κατά 8,8% από τα έσοδα των ΔΟΥ, κατά 34,3% από τα έσοδα των τελωνείων ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση των εσόδων από την καταβολή του ΦΠΑ.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς κρατική επιχορήγηση η ΕΠΟ

    Λύνεται το πρόβλημα

    4/7/2006 3:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Απομακρύνεται ο κίνδυνος αποκλεισμού των ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις μετά τις ρυθμίσεις του υφυπουργού Αθλητισμού για την ΕΠΟ. Με διάταξη του νομοσχεδίου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξαιρείται από τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις, τις παροχές, τις διευκολύνσεις, τα κίνητρα και τις φορολογικές απαλλαγές, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή εξάρτηση από το κράτος. Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να ικανοποιήσει τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), η οποία έχει θέσει περιθώριο έως τις 15 Ιουλίου, στην Ελλάδα και σε άλλες δύο χώρες για να ρυθμίσουν το θέμα. Με σημερινές του δηλώσεις ωστόσο, ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα που προέκυψε, ενώ χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση ως "σοβαρή προειδοποίηση".

    Αλλαγές και δηλώσεις

    Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, επέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός επιδιώκοντας να ικανοποιήσει τις ενστάσεις της που οδήγησαν χθες στον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

    Συγκεκριμένα με τροποποίηση ορίζεται ότι η Σούπερ Λίγκα διέπεται από τις διατάξεις του καταστατικού της, αλλά και από τους κανονισμούς της ΕΠΟ καθώς και των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου.

    Με άλλη διάταξη εξαιρεί την ΕΠΟ από τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις, τις παροχές, διευκολύνσεις, κίνητρα και φορολογικές απαλλαγές, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή εξάρτηση από το κράτος.

    Ο κ. Ορφανός, σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για νομοθετικές ρυθμίσεις, που έχουν συμφωνηθεί με τη Σούπερ Λίγκα, τους εκπροσώπους της Β Εθνικής και με την ΕΣΑΚΕ και είναι κοινής αποδοχής.

    Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τόνισε επίσης ότι η τροπολογία ήταν έτοιμη και θα ερχόταν στη Βουλή προς ψήφιση στην Ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας.

    Ωστόσο οι εξελίξεις, τον ανάγκασαν να το θέσει άμεσα προς συζήτηση στην Επιτροπή Αθλητισμού.

    Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

    Ύστερα από τις αλλαγές του κ. Ορφανού, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν μιας ώρας διακοπή, ώστε να μελετήσουν τις τροποποιήσεις και να πάρουν θέση στη συνεδρίαση της επιτροπής.

    Στην επανάληψη της συνεδρίασης, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τέθηκε θέμα αντισυνταγματικότητας στην τροποποίηση Ορφανού, ενώ αποφασίστηκε να προσκληθούν και φορείς για να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

    Στη συζήτηση που έγινε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του κ. Ορφανού προσωπικά, υπογραμμίζοντας ότι υπαναχώρησε με τις αλλαγές που έκανε σε επίμαχες διατάξεις.

    Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται αύριο.

    Αμέσως μετά ο κ.Ορφανός αναμένεται να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, με την οποία θα τον ενημερώνει για τις αλλαγές που έγιναν και θα ζητά την άρση της απαγόρευσης συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως τόνισε όφειλε να έχει διασφαλίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να μην διασυρθεί η χώρα διεθνώς.

    "Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις πράξεις της, με τις παραλείψεις της, με τη λογική χειραγώγησης όλων των χώρων και του χώρου του ποδοσφαίρου, με την αδυναμία να υποστηρίξει τις θέσεις της στο εξωτερικό, οδήγησε σε αυτό το διασυρμό" συμπλήρωσε.

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως οι φίλαθλοι, οι ποδοσφαιριστές και οι εργαζόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου, οφείλουν και πρέπει να απαιτήσουν: Έξω από το ποδόσφαιρο οι επιχειρηματίες και οι ΠΑΕ! Στοπ στην εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου!

    Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΠΟ - FIFA και κυβέρνησης, τονίζει το ΚΚΕ, αντανακλά τη διαπάλη για το ποιος θα αρπάξει τη μεγαλύτερη μερίδα των κερδών από την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου. Είναι διαμάχη μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων για το έλεγχο του ποδοσφαίρου, εν όψει και της ένταξης των ελληνικών ομάδων-ΠΑΕ στο "ΣΤΟΙΧΗΜΑ".

    Την απόσυρση των επίμαχων άρθρων που δημιουργούν τα προβλήματα με την FIFA, ζήτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης η βουλευτής του Συνασπισμού Ασημίνα Ξηροτύρη, τονίζοντας ότι ο νομοσχέδιο είναι δέσμιο των επιταγών των μεγαλοπαραγόντων, προκειμένου με άνεση να μπουν στην προετοιμασία του συστήματος για τη διανομή δισεκατομμυρίων από την εισαγωγή των ομάδων στο στοίχημα.

    Γκαγκάτσης κατά Ορφανού

    Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου απηύθυνε έκκληση, ώστε να αποκατασταθούν τα πράγματα, αλλά και παράκληση προς τη FIFA, ούτως ώστε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία να επανεντάξει τη χώρα μας στους κόλπους της.

    Παράλληλα επέρριψε ευθύνες , στον Υφυπουργό Αθλητισμού, λέγοντας για το νομοσχέδιο: "Κατατέθηκε στη Βουλή ένα έκτρωμα, που περιθωριοποιεί την ΕΠΟ, τις Ενώσεις, το ελληνικό ποδόσφαιρο, στη λογική του "τα πάντα είμαι εγώ". Δεν είναι όμως έτσι. Αντί να κατατεθεί η τροπολογία που είχε συμφωνηθεί στη FIFA, κατατέθηκε αυτό το νομοσχέδιο. Ο κ. Ορφανός κατάφερε να στρέψει εναντίον του τη Β΄ και Γ΄ Εθνική, τη Σούπερ Λίγκα, τους ποδοσφαιριστές και την ΕΠΟ. Τα κατάφερε με μία κίνηση" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Γκαγκάτσης υποστήριξε ακόμη ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού άλλα είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας και τελικά άλλα έπραξε.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αισιόδοξος και ο Μπλάτερ

    4/7/2006 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα που προέκυψε χθες με την απόφαση της FIFA και σύμφωνα με την οποία η ΕΠΟ τέθηκε εκτός κόλπων της διεθνούς ομοσπονδίας, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της, Γιόζεφ Μπλάτερ. Ο "ισχυρός άνδρας" του διεθνούς ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε στο θέμα, κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης που κάνει στο πλαίσιο του Μουντιάλ και χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση ως "σοβαρή προειδοποίηση", αλλά και ως "το μοναδικό μέτρο για να αλλάξει η κατάσταση στις σχέσεις Πολιτείας και ομοσπονδίας στην Ελλάδα". "Αυτή η ποινή είναι μία σοβαρή προειδοποίηση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζεπ Μπλάτερ και συμπλήρωσε, "Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία, αφού πιστεύω ότι η ελληνική κατάσταση εξηγείται από ένα πρόβλημα αντίθεσης προσωπικοτήτων και όχι από την θέληση να ζημιωθεί το ποδόσφαιρο.

    Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη στους παρατηρητές, επειδή ο διαχωρισμός της αθλητικής και της πολιτικής εξουσίας δεν έγινε σεβαστός. Η συζήτηση για το σχέδιο Νόμου αρχίζει σήμερα στην ελληνική Βουλή και ο αποκλεισμός ήταν το μοναδικό μέτρο που μας έμενε για να εξασφαλίσουμε τις αλλαγές. Πέρυσι ενημερώσαμε τρεις ομοσπονδίες, την ελληνική, την πορτογαλική και την πολωνική, οι οποίες έπρεπε να καταστήσουν σεβαστό τον διαχωρισμό της πολιτικής από την αθλητική εξουσίας. Για την Πορτογαλία και την Πολωνία, πεισθήκαμε ότι οι αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη και πως πλησιάζουμε σε λύση. Οχι όμως και για την περίπτωση της Ελλάδας". Όσον αφορά στην ουσία του θέματος, ο κ Μπλάτερ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουλίου να επαναφέρει την τάξη σε ό,τι την αφορά, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον αυτό συμβεί, η ΕΠΟ θα επανέλθει στους κόλπους της FIFA.

    [16] Μπάσκετ

    Φραγκίσκος ο αρχηγός

    4/7/2006 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη φανέλα με το τριφύλλι και για τα επόμενα δύο χρόνια θα συνεχίσει να φοράει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η "πράσινη" ΚΑΕ. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον 32χρονο φόργουορντ, δεν έγιναν γνωστές από τη διοίκηση. Η "λακωνική" ανακοίνωση της ΚΑΕ για την ανανέωση του συμβολαίου του Αλβέρτη αναφέρει τα εξής: "Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον καλαθοσφαιριστή Φραγκίσκο Αλβέρτη".

    [17] Πολιτισμός

    Στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στις 10 Ιουλίου

    'Από 'δω Και Πάνω' κι ακόμα πιο ψηλά...

    4/7/2006 7:20:00 μμ

    Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Αθηνών 2006 παρουσιάζει live, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, τη νέα μουσική πρόταση του Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος, παρέα με την πολυπληθή παρέα των Επισκεπτών, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό album "Από 'δω Και Πάνω", πριν από λίγους μήνες.

    Η συγκεκριμένη δουλειά, πέρα από το ότι σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, κατόρθωσε να κερδίσει επάξια μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2005. Τον περασμένο Νοέμβριο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά στο κοινό της Αθήνας, το οποίο έδειξε να αγκαλιάζει τον Γιάννη Αγγελάκα - και τους συνεργάτες του - σε αυτό το νέο βήμα στην πολύχρονη πορεία του.

    Εκείνες οι δύο βραδιές έμοιαζαν περισσότερο με "γιορτές" παρά με συναυλίες, με την "στενή" έννοια του όρου, αφού το Gagarin 205 έμοιαζε πλημμυρισμένο από χρώματα και συναισθήματα όσο ελάχιστες φορές στο παρελθόν, ενώ το κοινό συνόδευε τους μουσικούς τραγουδώντας, χορεύοντας, χειροκροτώντας, ακόμα και φωνάζοντας, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπό τους ήχους των υπέροχων συνθέσεων του "Από δω Και Πάνω", αλλά και λίγων αγαπημένων τραγουδιών από το παρελθόν....

    Το κλίμα ήταν ακόμα πιο ζεστό όταν οι συναυλίες επαναλήφθηκαν, δύο ακόμα φορές μέσα στη χειμερινή περίοδο, με το Gagarin 205 κατάμεστο από τον κόσμο που, πλέον, έχει αγκαλιάσει και αυτή τη νέα προσπάθεια του Γιάννη Αγγελάκα και των συνεργατών του.

    Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου, ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου του Λυκαβηττού για να μας προσφέρουν ξανά μοναδικές στιγμές με τραγούδια που ήδη έχουν αγαπηθεί πολύ, όπως το "Σιγά Μη Κλάψω", το "Αιρετικό", το "Παροιμίες Από Τον Κρόνο" και πολλά άλλα.

    Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 15 ευρώ, στο Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς). Τηλέφωνο: 210 3272000

    Σχετικά Links:

    ALL TOGETHER NOW

    [18] Πολιτισμός

    Στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας

    Έργα Βλαχόπουλου στην Καλαμάτα

    4/7/2006 6:35:00 μμ

    Αναδρομική έκθεση του Βρασίδα Βλαχόπουλου, του μεγάλου εικαστικού δημιουργού και ακούραστου ερευνητή της τέχνης, που συνειδητά επέλεξε το δρόμο της σιωπηλής και ακάματης δημιουργίας μακριά από το θόρυβο της δημοσιότητας, παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της έκθεσης που θα διαρκέσει από 7 Ιουλίου έως 2 Σεπτεμβρίου ξεχωρίζουν έργα από τις θεματικές ενότητες "Καπνοί και Σπίτια", όπου ο καλλιτέχνης πραγματεύεται την οπτικοποίηση της μουσικής μέσω της ζωγραφικής τέχνης και "Ο πλαστικός χώρος της μουσικής" που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς όταν πρωτοδημοσιεύθηκε, όπως σημειώνει η Διευθύντρια της Πινακοθήκης και Μουσείων του Δήμου Αθηναίων, Νέλλη Κυριαζή, η οποία επιμελήθηκε και την έκθεση.

    Η έκθεση συνοδεύεται από το λεύκωμα "Βρασίδας Βλαχόπουλος" το οποίο περιλαμβάνει κείμενα του καλλιτέχνη, καθώς και των Νέλλης Κυριαζή, Μπάμπη Δαραδήμου, Σωτήρη Σόρογκα, Μαίρης Χατζηνικολή, Μάχης Κάνιστρα-Βλαχοπούλου, και Νίκου Κοκάντζη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη έκθεση είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο χώρο της.

    Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Ιουλίου 2006, στις 20.00 Δημοτική Πινακοθήκη: Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο, τηλ: 27210-88991 ΄Ωρες λειτουργίες: Τρίτηκαι Πέμπτη 16.00-21.00, Τετάρτη και Παρασκευή 9.00-14.00, Σάββατο 11.00-17.00

    [19] Πολιτισμός

    Aπό τα "Πρόσωπα 2006"

    Έξι βραβεία ποιότητας στην ΕΡΤ

    4/7/2006 1:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2006 4:44:01 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Για μία ακόμη χρονιά η ΕΡΤ έλαμψε με τις ποιοτικές παραγωγές της στην τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων "Πρόσωπα 2006", που διοργανώθηκαν για δέκατη συνεχή χρονιά από το περιοδικό TV EΘΝΟΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με παρουσιάστρια την Ελένη Μενεγάκη. Μεταξύ των βραβείων, που απέσπασε η ΕΡΤ, ήταν και αυτό της καλύτερης παραγωγής και ειδικής τηλεοπτικής διοργάνωσης για τον 51ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Συνολικά μοιράστηκαν 40 βραβεία , με το MEGA να έρχεται πρώτο με 19 πρωτιές και την ΕΡΤ δεύτερη με έξι. Τη βραδιά άνοιξε ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, και οι υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και Κώστας Σκανδαλίδης.

    Αναλυτικά, τα βραβεία της ΕΡΤ:

    Βραβείο καλύτερης παραγωγής και βραβείο ειδικής τηλεοπτικής διοργάνωσης για τον 51ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Βραβείο β' ανδρικού ρόλου στο Γιώργο Μοσχίδη για τη σειρά της ΝΕΤ "Απόστολος και μόνος". Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Γιώργο Αυγερόπουλο για την εκπομπή της ΝΕΤ "Εξάντας". Βραβείο καλύτερης αθλητικής εκπομπής στον Αντώνη Κατσαρό και την Άννα Καραμανλή για την εκπομπή της ΝΕΤ "Αθλητική Κυριακή". Βραβείο καλύτερης ελληνικής μουσικής εκπομπής στον Σπύρο Παπαδόπουλο για την εκπομπή της ΝΕΤ "Στην υγειά μας". Το βραβείο δόθηκε από κοινού και στην εκπομπή της ΕΤ3 "Κάθε τόπος και τραγούδι" με το Γιώργο Μελίκη.

    Η ΕΡΤ 3 βραβεύτηκε, επίσης, από τον κ. Βουλγαράκη για την καλύτερη πολιτιστική εκπομπή, την "Κυριακή στο χωριό".

    Τέλος, το ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στο Γιώργο και την Ελβίρα Ράλλη, τους πρωτοπόρους παραγωγούς και υπεύθυνους για μεγάλες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης.

    [20] Υγεία

    Δημιουργείται Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων

    Νέα εποχή στην Υγεία

    4/7/2006 6:01:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Την αναβάθμιση του Συντονιστικού Οργάνου του Τομέα Υγείας (Σ.Ο.Τ.Υ.) σε Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ανακοίνωσε, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Τρίτη. Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, στόχος της δημιουργίας του Κέντρου είναι η άμεση επέμβαση του Υπουργείου Υγείας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενόψει και του καλοκαιριού, καθώς θα διαχειρίζεται πιθανές κρίσεις, θα συλλέγει δεδομένα από της υγειονομικές περιφέρειες όλης της χώρας, θα συνεργάζεται με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό καθώς και με τα αρμόδια Υπουργεία. Έδρα του Κέντρου θα είναι η Αθήνα, ενώ θα δημιουργηθούν Περιφερειακά Κέντρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο. Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε τη θέσπιση Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του γραφείου του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, με την πρόσληψη εξειδικευμένων στελεχών αλλά και τη διασύνδεσή του μέσω του διαδικτύου και των τηλεδιασκέψεων, με τις υγειονομικές περιφέρειες και τις μονάδες υγείας. Τέλος, ο Υπουργός επανέλαβε ότι χρειάζονται πρακτικές και γρήγορες λύσεις στο θέμα των προσλήψεων των νοσηλευτών στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι το σύστημα Υγείας "έχει φτάσει στα ανθρώπινα όριά του σε ό,τι αφορά στο έμψυχο δυναμικό".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 July 2006 - 20:50:29 UTC