Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλία για ειρήνη
  • [02] Πυρκαγιά κοντά στα Δερβενοχώρια

    [01] Πολιτική

    Στην Μ. Ανατολή ο Παπανδρέου

    Πρωτοβουλία για ειρήνη

    27/6/2006 9:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2006 9:52:15 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Με την κορύφωση της έντασης στη Μέση Ανατολή συνέπεσε η επίσκεψη στην περιοχή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πρότεινε να διενεργηθεί περιφερειακή συνδιάσκεψη για την προώθηση του διαλόγου και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση της κρίσης και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να ξεκινήσει ξανά η ειρηνευτική διαδικασία. Στην περιοχή αυτή το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και δεν κατέστη δυνατό να γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση στη Γάζα του κ. Παπανδρέου με τον τον Πρόεδρο των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, για λόγους ασφαλείας. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον προκαθήμενο του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου των Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας του Ισραήλ.

    Συνεχείς συναντήσεις

    Σε συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Αμίρ Πέρετζ, την υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, τον Πατριάρχη Ιερουσαλήμων Θεόφιλο Γ', αλλά και τον Ισραηλινό πολιτικό Γιόσι Μπεϊλίν, καθώς, επίσης και την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, εξέτασαν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απαγωγή του Ισραηλινού στρατιώτη από τις δυνάμεις της "Χαμάς", καθώς, επίσης, και την κλιμάκωση της έντασης, η οποία μοιάζει μονόδρομος έπειτα και από την απόφαση του ισραηλινού στρατού να εισβάλει στη Γάζα.

    Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Αμίρ Πέρετζ, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε για περίπου μισή ώρα, του εξέθεσε τον προβληματισμό της ισραηλινής κυβέρνησης για την απώλεια ελέγχου της κατάστασης από τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη και συγκεκριμένα στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο κ. Πέρετζ ανέφερε στον κ. Παπανδρέου ότι κατόπιν της απαγωγής του Ισραηλινού στρατιώτη από ενόπλους της "Χαμάς" δύσκολα μπορεί να αποτραπεί μια εκτεταμένη επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε την αναγκαιότητα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και οι δυο πλευρές, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της κρίσης.

    Σε άλλη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πολιτικό Γιόσι Μπεϊλίν οι δυο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στο διεθνές πολιτικό σκηνικό, ενώ επικεντρώθηκαν στο Παλαιστινιακό και στις πιθανές εκδοχές για την εκτόνωση της κρίσης εντός των Παλαιστινιακών Εδαφών.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κύλησε και η συζήτηση με τον Σιμόν Πέρες, ενώ η αυξανόμενη ένταση και η αναμενόμενη εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, ανάγκασαν τον κ. Παπανδρέου να αναβάλει την επίσκεψή του στην πόλη της Γάζας και τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

    Ο λόγος για την αναβολή της συνάντησης ήταν το γεγονός ότι ούτε το Ισραήλ, ούτε οι Παλαιστίνιοι μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφαλή μετάβασή του στην περιοχή. Ωστόσο, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να αποσοβήσει τα χειρότερα, έστω και την ύστατη στιγμή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Μέση Ανατολή ο Γ. Παπανδρέου

    Στο Ιράν ο Γ. Παπανδρέου

    [02] Κοινωνία

    Πυρκαγιά κοντά στα Δερβενοχώρια

    27/6/2006 9:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2006 11:44:12 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Τρίτης μεγάλη πυρκαγιά στη θέση Κλειδί Βοιωτίας κοντά στα Δερβενοχώρια, που ξέσπασε το απόγευμα στο πευκοδάσος κοντά στο χωριό Σκούρτα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, καθώς δισχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής. Οι φλόγες πλησίασαν το χωριό, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν διατρέχουν κίνδυνο τα σπίτια. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 160 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 June 2006 - 20:50:03 UTC