Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Ιράν και Μ. Ανατολή ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [03] Άκαρπες οι έρευνες
  • [04] Ενότητα και συμπαράσταση
  • [05] Αναστάτωση από έκρηξη στο Αργοστόλι
  • [06] Επεισόδια σε συνεδρίαση τραπεζοϋπαλλήλων
  • [07] Ληστεία σε πρακτορείο
  • [08] Προτάσεις για ενότητα
  • [09] Ντύθηκε νυφούλα η Κίντμαν

    [01] Πολιτική

    Σε Ιράν και Μ. Ανατολή ο Γ. Παπανδρέου

    25/6/2006 7:08:00 μμ

    Για την Τεχεράνη ταξιδεύει τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ιδιότητά του και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κατά την παραμονή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει επαφές με τον πρόεδρο του Ιράν, τον υπουργό Εξωτερικών και τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας και διαπραγματευτή της χώρας για το πυρηνικό πρόγραμμα. Την Τρίτη, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί την περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου στο Ισραήλ θα έχει συναντήσεις με τη νέα κυβέρνηση της χώρας, ενώ θα έχει επαφές και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς.

    [02] Κοινωνία

    Στόχος η εξασφάλιση της αμυντικής θωράκισης

    Αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

    25/6/2006 11:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2006 2:17:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η εξασφάλιση της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδας αποτελεί το βασικό κριτήριο των αλλαγών, που μελετώνται στις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" της Κυριακής. Όπως σημειώνει ο Υπουργός, το Πεντάγωνο μελετά το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης από την ηλικία των 19 ετών με ταυτόχρονη αύξηση του χρόνου παραμονής στην παραμεθόριο στους πέντε μήνες. Παράλληλα, εξετάζεται η υλοποίηση ενός πιο αντικειμενικού συστήματος προαγωγών για τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα βασίζεται όχι μόνο στο χρόνο υπηρεσίας αλλά και στις ικανότητές τους. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι η ελληνική υποστήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της δεν αποτελεί "λευκή επιταγή" και χαρακτηρίζει "ιστορική ευκαιρία" τη δεδομένη χρονική στιγμή, προκειμένου η Άγκυρα "να αποδείξει ότι μπορεί να προετοιμαστεί κοινωνικά και οικονομικά προκειμένου να εισέλθει στην Ε.Ε." σημειώνοντας ότι η τουρκική στάση αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν έχει μεταβληθεί.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οριστικοποίησε το εξοπλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη δεκαετία, με έμφαση στην απόκτηση νέων φρεγατών και μαχητικών αεροσκαφών. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [03] Κοινωνία

    Για τον εντοπισμό της 25χρονης

    Άκαρπες οι έρευνες

    25/6/2006 2:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2006 3:20:54 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό της 25χρονης γυναίκας, που αγνοείται από το μεσημέρι του Σαββάτου μετά τη σύγκρουση θαλαμηγού με ιστιοφόρο, ανοιχτά της Βούλας. Το πρωί, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο κυβερνήτης της θαλαμηγού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγνοείται μία γυναίκα

    [04] Κοινωνία

    Ενότητα και συμπαράσταση

    25/6/2006 6:24:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κωνσταντινούπολη χοροστάτησε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε από την Ωραία Πύλη τον κ. Χριστόδουλο για την παρουσία του στο Φανάρι προκειμένου να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή και σημείωσε την συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις δοκιμασίες του Πατριαρχείου. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε "ύψιστη τιμή και ακριβό προνόμιο" την ευκαιρία που είχε να προσευχηθεί μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και του ευχήθηκε "έτη πολλά κατιγλαϊσμένα, αγωνιστικά και δημιουργικά".

    "Απαραίτητη η συνεργασία"

    "Όπως είπατε και εσείς χθες κατά τη συνάντηση στο Πατριαρχικό γραφείο, η ενότης και η συνεργασία των Εκκλησιών μας και ημών των επικεφαλής αυτών ελέω θεού ευρισκομένων, είναι σήμερα πλέον η απαραίτητη δεδομένων των πολλαπλών αιτημάτων της εποχής μας", είπε ο Πατριάρχης προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    "Υψιστη τιμή και ακριβό προνόμιο" χαρακτήρισε ο κ. Χριστόδουλος την ευκαιρία που είχε να συμπροσευχηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον ιστορικό ναό των άγιων Κωνσταντίνου και Ελένης και του ευχήθηκε "έτη πολλά κατιγλαϊσμένα, ένδοξα, αγωνιστικά και δημιουργικά όπως μέχρι τώρα".

    Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις ιστορικές δοκιμασίες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και του Γένους και παρακάλεσε τέλος τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να ευλογήσει "τον λαό της Ελλάδος και τον ιερό μας κλήρο και άπασαν την Εκκλησία μας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου

    [05] Κοινωνία

    Σε παραδοσιακό καφενείο

    Αναστάτωση από έκρηξη στο Αργοστόλι

    25/6/2006 12:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2006 5:18:45 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET

    Την ολοσχερή καταστροφή ενός παραδοσιακού καφενείου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη, που σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής, αναστατώνοντας τους κατοίκους. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, ωστόσο, οι έρευνες για τα αίτια συνεχίζονται δεδομένου και του ότι οι ιδιοκτήτες του παραλιακού καφενείου κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι, στο παρελθόν, είχαν δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα. Το ωστικό κύμα έσπασε πολλά τζάμια από τα γύρω κτήρια, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς.

    [06] Κοινωνία

    Με επτά τραυματίες

    Επεισόδια σε συνεδρίαση τραπεζοϋπαλλήλων

    25/6/2006 1:01:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επτά άτομα τραυματίστηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, όταν κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του επικουρικού ταμείου ΤΑΠΙΛΤΑΤ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των συνδικαλιστών. Οι διαφωνίες των τραπεζοϋπαλλήλων σχετικά με την ανάδειξη του νέου προεδρείου εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Τελικά, η συνέλευση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την εκλογή προεδρείου. Τα γεγονότα καταδίκασε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Τσουκαλάς.

    [07] Κοινωνία

    Με λεία 5.000 ευρώ

    Ληστεία σε πρακτορείο

    25/6/2006 12:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2006 12:55:16 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στην Καλλιθέα. Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα και αφού χτύπησαν τον 56χρονο ιδιοκτήτη στο κεφάλι με τη λαβή ενός πιστολιού, άρπαξαν από το ταμείο ποσό 5.000 ευρώ περίπου, και διέφυγαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται με ελαφρά διάσειση.

    [08] Ιράκ

    Πολύνεκρες επιθέσεις

    Προτάσεις για ενότητα

    25/6/2006 4:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2006 5:03:04 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχέδιο εθνικής συμφιλίωσης που προβλέπει αμνηστία για τους αντάρτες οι οποίοι δεν εμπλέκονται σε τρομοκρατικές πράξεις, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παρουσίασε στο Κοινοβούλιο την Κυριακή, ο πρωθυπουργός, Νούρι Αλ Μαλίκι. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανακωχής με τους τρομοκράτες και τους οπαδούς του Σαντάμ Χουσεΐν. Την ίδια ώρα, σε διάφορες επιθέσεις ανά τη χώρα, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Ιράκ, όπως ανέφεραν οι αρχές ασφαλείας.

    Στο κέντρο της Βαγδάτης, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 23 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα σε λαϊκή αγορά στην περιοχή Σούρτζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και άλλοι 23 να τραυματιστούν. Από την έκρηξη προκλήθηκε και μεγάλη πυρκαγιά.

    Σε άλλη επίθεση, στη συνοικία Ζαγιούνα της ιρακινής πρωτεύουσας, ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη τη στιγμή που περνούσε από το σημείο η αστυνομική περίπολος.

    Εξάλλου, από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού, σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο Κίντι της Βαγδάτης, έχασαν τη ζωή τους δύο πολίτες και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Πάλι στο κέντρο της πρωτεύουσας, παγιδευμένο όχημα εξερράγη τραυματίζοντας τέσσερις πολίτες κατά τη στιγμή της διέλευσης μιας αυτοκινητοπομπής οχημάτων που συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες ασφαλείας. Σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε κοντά σε σουνιτικό τέμενος, στα ανατολικά της Βαγδάτης, τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες.

    Στην Μπακούμπα, 60 χλμ. βορείως της Βαγδάτης, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε τρία διαφορετικά επεισόδια, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

    Τέλος, στην πόλη Αμάρα, 360 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης, ένας διερμηνέας του βρετανικού στρατού δολοφονήθηκε από αγνώστους τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Iraq PM unveils unity proposals

    [09] Ζωής ...σΤάσεις

    Ντύθηκε νυφούλα η Κίντμαν

    25/6/2006 11:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/6/2006 11:54:16 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, NET

    Υπό τα βλέμματα εκατοντάδων ενθουσιασμένων θαυμαστών της, κατέφτασε, την Κυριακή, στην εκκλησία η Αυστραλιανή σταρ του κινηματογράφου, Νικόλ Κίντμαν. Ντυμένη με ένα κλασικό νυφικό, κρατώντας μια κατάλευκη ανθοδέσμη και συνοδευόμενη από τον πατέρα της, η Κίντμαν χαιρετούσε χαμογελαστή το συγκεντρωμένο πλήθος μέσα από την κρεμ Ρολς Ρόις. Ο γάμος της με τον τραγουδιστή της κάουντρι μουσικής, Κιθ Έρμπαν, αποτελούσε τις τελευταίες εβδομάδες αγαπημένο θέμα ιδίως του αυστραλιανού Τύπου, δεδομένου ότι οι νεόνυμφοι είναι Αυστραλοί και, όπως αναμενόταν, η τελετή θα γινόταν στην πατρίδα τους. Η λιμουζίνα της Κίντμαν διήνυσε την απόσταση από το πατρικό σπίτι έως και την εκκλησία υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων δημοσιογράφων και φωτογράφων, που την ακολουθούσαν ακόμη και με ελικόπτερα. Εκτός από τους διάσημους φίλους του ζευγαριού, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Χιού Τζάκμαν και Ναόμι Ουάτς, το "παρών" στην τελετή έδωσαν και τα δύο παιδιά της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού, Κάνον και Ιζαμπέλ, που είχε υιοθετήσει με τον τέως σύζυγό της, Τομ Κρουζ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 25 June 2006 - 16:50:29 UTC