Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι εκλογές στο επίκεντρο
  • [02] Αποφασίζουν για τη στάση τους
  • [03] Σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά
  • [04] Νέο μήνυμα Αλ Ζαουάχρι
  • [05] Σε "απομόνωση" η Χαμάς

    [01] Πολιτική

    Οι εκλογές στο επίκεντρο

    24/6/2006 10:09:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Συνεργασία με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, θα έχει στις 11.30 ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνεργασίας θα βρεθούν θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό του κόμματος ενόψει των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, και οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με τους υποψηφίους. Το απόγευμα της Κυριακής, ο Κώστας Καραμανλής αναχωρεί για το Ελσίνκι, όπου τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Φινλανδό ομόλογό του, καθώς η Φινλανδία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Εξάλλου, την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη Στοκχόλμη με το Σουηδό ομόλογό του.

    [02] Κοινωνία

    Αποφασίζουν για τη στάση τους

    24/6/2006 11:02:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Συνεδριάζουν σήμερα οι πανεπιστημιακοί προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους αναφορικά με το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ήδη, καθηγητές και φοιτητές έχουν εξαγγείλει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα αρχίσει στην Αθήνα η Σύνοδος των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στο διάλογο, με βάση το προσχέδιο και ανέφερε ότι είναι προγραμματική θέση της κυβέρνησης η αύξηση των δαπανών της Παιδείας στο 5%.

    "Ναι" στον διάλογο

    Κάνουν λάθος οι πολιτικές δυνάμεις εάν πιστεύουν ότι το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση, καθώς η Παιδεία αφορά ολόκληρη την Ελλάδα, τόνισε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Μαγγίνας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα περιορίσει χρονικά το διάλογο.

    Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει για σοβαρές μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες, προσθέτοντας ότι με τις κινήσεις της κυβέρνησης "σπαταλάμε χρόνο για το τίποτα".

    Ο ΣΥΝ έχει καταθέσει τις προτάσεις του και θα τις επανακαταθέσει, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να ενισχύσει το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συλλαλητήρια και απεργίες

    [03] Κοινωνία

    Σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά

    24/6/2006 9:52:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για τη δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5:49 πρωί του Σαββάτου στο θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς και έγινε αισθητή στο νησί, χωρίς, όμως, να αναφερθούν υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, η δόνηση εντάσσεται στη συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

    [04] Ιράκ

    Για το θάνατο του Αλ Ζαρκάουι

    Νέο μήνυμα Αλ Ζαουάχρι

    24/6/2006 12:29:00 πμ

    Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα δεσμεύθηκε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ για το θάνατο του Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, που σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ πριν από δύο εβδομάδες. "Ναι, Τζορτζ Μπους, δεν υπάρχει ούτε ένας που θα σκοτωθεί και δεν θα πάρουμε εκδίκηση, Θεού θέλοντος", είπε ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι σε βιντεοταινία που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής η τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα."Θυμάσαι, Μπους, τον όρκο του μουτζαχίντ Οσάμα μπιν Λάντεν ότι η Αμερική δεν θα (μπορεί ούτε να) ονειρευθεί την ασφάλεια έως ότου τη ζήσουμε (την ασφάλεια) στην Παλαιστίνη;". Ο Ζαουάχρι χαιρέτισε επίσης ως μάρτυρα τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι. "Συλλυπούμαστε το μουσουλμανικό έθνος για έναν από τους μεγαλύτερους στρατιώτες του", είπε. Ο Ζαουάχρι επιτέθηκε επίσης κατά του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι, λέγοντας ότι "εμπορεύθηκε το όνομα του Ισλάμ για να ανέλθει στην εξουσία".

    [05] Μ. Ανατολή

    Σύμφωνα με ν/σ της αμερικανικής γερουσίας

    Σε "απομόνωση" η Χαμάς

    23/6/2006 10:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η αμερικανική Γερουσία υιοθέτησε με ομοφωνία νομοσχέδιο που έχει ως στόχο την "απομόνωση" της Χαμάς, απαγορεύοντας στις ΗΠΑ να βοηθήσουν την Παλαιστινιακή Αρχή για όσο χρονικό διάστημα το κίνημα δεν θα αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει. Η ψήφιση αυτή, που ανακοινώθηκε από τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Τζόζεφ Μπίντεν, γίνεται ένα μήνα μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ενός παρόμοιου κειμένου, που αμέσως επικρίθηκε από την Αμερικανική προεδρία και την Παλαιστινιακή Αρχή. Ο Μπίντεν, δεύτερος στην ιεραρχία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, εξήγησε υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο του ότι "κανένας δεν θέλει να δει ούτε ένα σεντ από την αμερικανική συνεισφορά να πηγαίνει σε μια κυβέρνηση που διευθύνεται από την Χαμάς, που αρνείται τις βασικές απαιτήσεις όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της διεθνούς κοινότητας". Η Γερουσία ζητά επίσης να αναγνωρίσει η Χαμάς τις ειρηνευτικές συμφωνίες που έχουν ήδη επιτευχθεί με το Ισραήλ. Το νομοσχέδιο όμως αυτό επιτρέπει την εξακολούθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, νερό, φάρμακα) και τις βοήθειες που θα επιτρέψουν στον πρόεδρο Αμπάς να εκπληρώσει τα καθήκοντα του. "Η Χαμάς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις σφαίρες και τα ψηφοδέλτια, ανάμεσα στην καταστρεπτική τρομοκρατία και την εποικοδομητική διακυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει σε δυο ταμπλό", δήλωσε ο Μπίντεν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 June 2006 - 8:50:58 UTC