Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στείλτε μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα"
  • [02] Τίμησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου
  • [03] Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα
  • [04] Ποινικές διώξεις στους τρεις νεαρούς
  • [05] Ανήλικο βαποράκι
  • [06] Απερρίφθη η προσφυγή των Πακιστανών
  • [07] "Κλινικά νεκρός" ο Μλάντιτς
  • [08] Αναπροσαρμογή του φόρου στα καύσιμα

    [01] Πολιτική

    Τονίζει η Α. Παπαρήγα από την Ξάνθη

    "Στείλτε μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα"

    23/6/2006 7:13:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διήμερη περιοδεία στην Ξάνθη και στη Ροδόπη πραγματοποιεί η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ξάνθη, η κα. Παπαρήγα, τάχθηκε κατά όλων των διακρίσεων και υπέρ της ισότιμης μεταχείρισης των Ελλήνων πολιτών. Η ΓΓ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα τόσο η μουσουλμανική μειονότητα όσο και κάθε μειονότητα "αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικοταξικής διάρθρωσης της κοινωνίας". Αναφερόμενη στις τελευταίες κινητοποιήσεις για την παιδεία, υπογράμμισε ότι στη χώρα μας "είναι μύθος η δημόσια παιδεία" και τάχθηκε υπέρ της "λαϊκής δωρεάν παιδείας". Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία της σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κυρίως όσον αφορά την υγεία και την παιδεία. Με αφορμή τις Δημοτικές και Νομαρχιακές, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να απαξιώσουν και να αποδυναμώσουν εκλογικά τα δυο μεγάλα κόμματα, τα οποία, όπως είπε, είναι ίδια και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα καινούργιο ή διαφορετικό. "Στηρίζοντας τους υποψήφιους του ΚΚΕ", τόνισε, "οι πολίτες στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας στα δυο μεγάλα κόμματα".

    Νωρίτερα, η κα. Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ στη Ξάνθη Γιώργο Κολλάφο, τον υποψήφιο νομάρχη Δημήτρη Φωτιάδη και τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε αρχικά τη ΣΕΚΑΠ και στη συνέχεια το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Αύριο το πρωί, η κ. Παπαρήγα θα επισκεφθεί την Κομοτηνή.

    [02] Πολιτική

    Δέκα χρόνια από το θανατό του

    Τίμησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου

    23/6/2006 12:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και το πρωί συγγενείς και φίλοι τίμησαν τη μνήμη του στο ετήσιο μνημόσυνο που έγινε στον τάφο του στο πρώτο Νεκροταφείο. Παρόντες όλα τα μέλη της οικογένειάς του, κορυφαία στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και απλοί πολίτες. Ο Γιώργος Παπανδρέου απέθεσε λουλούδια στον τάφο του πατέρα του, αλλά και του Γεωργίου Παπανδρέου, καθώς και στους τάφους του Μανδηλαρά, του Πέτρουλα και του Λαμπράκη. Στις 7.30 το απόγευμα στο Καλέντζι Αχαϊας θα γίνουν αποκαλυπτήρια αγάλματος του Ανδρέα Παπανδρέου, παρουσία και του Γιώργου Παπανδρέου. Την Κυριακή στις 8.30 το βράδυ στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο "Ένα τραγούδι για τον Ανδρέα".

    [03] Πολιτική

    Επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα

    23/6/2006 4:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2006 5:16:36 μμ)

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Ελληνίδας ομολόγου του κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

    Ο Γερμανός υπουργός θα συναντηθεί κατ αρχήν με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα εβδομηκοστά του γενέθλια, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει επίσημη συνάντηση με την κα Μπακογιάννη και αντιπροσωπείες των δύο υπουργείων στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους σε κατ ιδίαν δείπνο. Μετά τις επίσημες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα υπάρξει ολιγόλεπτη συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

    [04] Κοινωνία

    Για παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών

    Ποινικές διώξεις στους τρεις νεαρούς

    23/6/2006 2:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών και έκρηξη κατά συρροή, άσκησε ο εισαγγελέας στους τρεις νεαρούς, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Πολυτεχνείο, μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Επίσης τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για σειρά άλλων αδικημάτων. Οι συμπλοκές μεταξύ των ταραξιών και των αστυνομικών διήρκεσαν τέσσερις ώρες και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας αστυνομικός και ένας δημοσιογράφος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κάλεσμα σε διάλογο

    [05] Κοινωνία

    Συνελήφθη 16χρονος με ναρκωτικά

    Ανήλικο βαποράκι

    23/6/2006 12:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Δεκαεξάχρονος μαθητής συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αιγάλεω, λίγη ώρα αφότου είχε πουλήσει σε 29χρονο τοξικομανή κοκαΐνη βάρους ενός γραμμαρίου, αντί του ποσού των 80 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, αξιοποιώντας πληροφορίες, προχώρησαν σε έρευνα με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, στο μοτοποδήλατο του ανήλικου όπου εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο μπροστινό μέρος, 480 γραμμάρια ινδικής κάνναβης σε 51 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες και 33 γραμμάρια κοκαΐνης σε επτά πλαστικά κουτιά από φιλμ φωτογραφικής μηχανής. Εκτός από τα ναρκωτικά κατέσχεσαν 200 ευρώ και επτά κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον πατέρα του ανήλικου ο οποίος κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αλλά και τον 29χρονο τοξικομανή. Και οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα.

    [06] Κοινωνία

    Περί εμπλοκής ανδρών της ΕΥΠ στις απαγωγές

    Απερρίφθη η προσφυγή των Πακιστανών

    23/6/2006 6:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γιάννης Καραΐσκος απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσαν εναντίον της διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Νίκου Δεγαΐτη οι συνήγοροι των Πακιστανών που έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα απαγωγής.

    Η προσφυγή αφορούσε το σκέλος της διάταξης του κ. Δεγαΐτη, ο οποίος αποφάνθηκε, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για την εμπλοκή των έξι εκ των 8 μηνυόμενων υπαλλήλων της ΕΥΠ στην υπόθεση των καταγγελλόμενων απαγωγών από τους Πακιστανούς.

    [07] Κόσμος

    Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Βελιγραδίου

    "Κλινικά νεκρός" ο Μλάντιτς

    23/6/2006 5:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ο καταζητούμενος για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς, φέρεται ότι υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και είναι κλινικά νεκρός. Την πληροφορία δημοσίευσε η εφημερίδα "Κουρίρ" του Βελιγραδίου επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στον πρώην στρατιωτικό διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μλάντιτς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι πιθανότητες επιβίωσής του είναι μικρές. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να δεχθεί την κατάλληλη ιατρική αγωγή.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μλάντιτς έχει υποστεί ήδη άλλες δύο εγκεφαλικές αιμορραγίες στο παρελθόν (τη μία το 1995, πριν από το τέλος του πολέμου στη Βοσνία και τη δεύτερη το 1999) και ότι ήδη αναζητείται ο τόπος ταφής του, που μπορεί να είναι το ορθόδοξο μοναστήρι της Βοϊβοδίνας, στη βόρεια Σερβία.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναστείλει από τις αρχές Μαΐου τις συνομιλίες της με τη Σερβία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς.

    Φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Μλάντιτς μπορεί να είναι ήδη νεκρός κυκλοφορούν στη Σερβία και τη Βοσνία από την αρχή της εβδομάδας, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS) του Σέρβου πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    "Αναρωτιόμαστε τι θα απογίνουν οι όροι που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση εάν ο Μλάντιτς είναι νεκρός", είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Αντρέια Μλαντένοβιτς. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αναστείλει από τις αρχές Μαΐου τις συνομιλίες της με τη Σερβία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς.

    [08] Οικονομία

    Από 1η Ιουλίου η πρώτη αύξηση

    Αναπροσαρμογή του φόρου στα καύσιμα

    23/6/2006 3:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2006 5:31:50 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Στην πρώτη δόση της αύξησης του ειδικού φόρου προχωρά από την 1η Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή. Στην απλή αμόλυβδη η αύξηση θα είναι 2 λεπτά ανά λίτρο, στη super 1,3 λεπτά και στο diesel 1,8 λεπτά.

    Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών με την οποία αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα. Πρόκειται για την πρώτη από τις αυξήσεις που θα γίνουν σταδιακά έως το 2009, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρα μας για τον εναρμονισμό των εγχώριων τιμών με τις ευρωπαϊκές που είναι κατά 20% υψηλότερες.

    Η διάταξη θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Στην απλή αμόλυβδη η αύξηση θα είναι 5,7% που αντιστοιχεί σε 2 λεπτά (0,02 ευρώ) ανά λίτρο συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, στη super αμόλυβδη η αύξηση θα είναι 1,3 λεπτά το λίτρο και στο πετρέλαιο κίνησης (diesel) 6,1% δηλαδή 1,8 λεπτά το λίτρο.

    Αντίστοιχες αυξήσεις θα υπάρξουν από 1-1-2007 και 1-1-2008, ενώ από την 1-1-2009 θα προσδιοριστούν και για τα τρία είδη εκατέρωθεν του 3%, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει για το έτος αυτό μεγαλύτερες αναπροσαρμογές.

    Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, οι αναπροσαρμογές των συντελεστών στα καύσιμα δεν επηρεάζουν το ευνοϊκό καθεστώς φορολογίας για το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα διατίθεται όπως πάντα κατά τη χειμερινή περίοδο με τον ισχύοντα μειωμένο συντελεστή.

    Αντιδράσεις

    Η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα έγινε για εισπρακτικούς και μόνο λόγους και επιβαρύνει τον πληθωρισμό, ενώ οδηγεί την οικονομία ακόμη πιο βαθιά στον κύκλο της στασιμότητας και τους πολίτες σε απελπισία, δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου. H κυβέρνηση επικαλείται την υποχρέωση της χώρας να προσαρμοστεί στις επιταγές της Ε.Ε, ενώ θα μπορούσε να αφήσει την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για μια περίοδο καταλληλότερη από πλευράς διεθνούς συγκυρίας, από τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές πετρελαίου σήμερα βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα της εικοσαετίας, σημείωσε η κ. Παπανδρέου και επέκρινε τον υπουργό Οικονομίας πως " αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση της οικονομίας με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που αρμόζει".

    Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ σχολίασε ότι οι αυξήσεις θα οδηγήσουν στην εκτίναξη των τιμών όλων των καυσίμων και σε ανεξέλεγκτη ακρίβεια στην αγορά όλων των προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, που είναι και τα μεγάλα φορολογικά υποζύγια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 June 2006 - 16:50:38 UTC