Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Μετέωρα ο Κ. Παπούλιας
  • [02] Αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος
  • [03] Αναθεώρηση εργασιακών ασθενειών
  • [04] Απεργούν οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι
  • [05] "Σε κατάσταση συναγερμού" η Γάζα

    [01] Πολιτική

    Διήμερη περιοδεία στο Νομό Τρικάλων

    Στα Μετέωρα ο Κ. Παπούλιας

    12/6/2006 7:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2006 11:20:58 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τα ορθόδοξα μοναστήρια των Μετεώρων επισκέφθηκε σήμερα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για προσκύνημα και ξενάγηση σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ο κ. Παπούλιας έφτασε στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου όπου έγινε δεκτός από την πολιτική ηγεσία της περιοχής και ξεναγήθηκε στην Ιερά Μονή, η οποία είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και επισημότερη από τις υπάρχουσες μετεωρικές μονές. Από τα Μετέωρα ο κ. Παπούλιας, υπογράμμισε τα εξής: "ας χρησιμοποιήσουμε ορθά τις αστείρευτες πηγές εμπνεύσεως και δυνάμεως του Λόγου και της Χάρης του Θεού για να μπορέσουμε να προωθήσουμε την ειρήνη και την υπόθεση του Ανθρώπου". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, πως "το όραμα της τελικής ενότητας σφραγίζει την ιστορία και τη χριστιανική προσδοκία" και εξήγησε, πως "σε όλη αυτή τη διαδικασία, όλοι μας, δεν παραμένουμε θεατές αλλά είμαστε μέτοχοι. Ο καθένας μας βαρύνεται από την προσωπική ευθύνη για την πορεία του κόσμου". Αναφερόμενος στα Μετέωρα ο κ. Παπούλιας είπε, πως "αποτελούν ένα από τα πολυτιμότερα μοναστικά συγκροτήματα του ελλαδικού χώρου, ένα σημαντικό σταθμό του πολιτιστικού χάρτη της Ελλάδας". Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Δουσίκου. Αύριο ο Πρόεδρος θα παραστεί στην τελετή απονομής πτυχίων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα.

    [02] Κοινωνία

    Αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος

    12/6/2006 11:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε απόψε στις 22.56 στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", αεροσκάφος Boeing 757 της βρετανικής εταιρείας Monarch, που πραγματοποιούσε την πτήση τσάρτερ Λούξορ-Μάντσεστερ, με 180 επιβάτες. Η αναγκαστική προσγείωση πραγματοποιήθηκε, όταν ο συγκυβερνήτης ανέφερε, μιλώντας με τον πύργο ελέγχου, ιατρικό περιστατικό για τον κυβερνήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνήτης υπέστη καρδιακό περιστατικό. Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ιατρικές υπηρεσίες του αεροδρομίου, ενώ από αέρος συνέδραμαν, σε περίπτωση που χρειαζόταν, ένα C 130 και ένα ελικόπτερο Super Puma.

    [03] Κοινωνία

    Αναθεώρηση εργασιακών ασθενειών

    12/6/2006 9:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στην αναθεώρηση της λίστας των επαγγελματικών ασθενειών προσανατολίζεται η χώρα μας, καθώς έχουν αλλάξει οι συνθήκες στους εργασιακούς χώρους με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως οι υπολογιστές. Το ΙΚΑ έχει καθορίσει 52 επαγγελματικές ασθένειες με Προεδρικό Διάταγμα του 1979 χωρίς έκτοτε να τις έχει αναπροσαρμόσει, παρά το γεγονός ότι, οι συνθήκες στους εργασιακούς χώρους έχουν αλλάξει και η ιατρική έχει θεμελιώσει ασθένειες από την έκθεση σε χημικές ουσίες ή τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιτροπή θα καταγράψει εκ νέου τις ασθένειες που προκαλούνται στο χώρο εργασίας, με στόχο την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, δήλωσε από τη Γενεύη ο υπουργός απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, στο περιθώριο της 95ης Συνόδου του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Για την αναθεώρηση της λίστας θα εξεταστούν λεπτομερώς όλοι οι φάκελοι στα νοσοκομεία που συνδέονται με τις επαγγελματικές νόσους.

    [04] Κοινωνία

    Θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά

    Απεργούν οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι

    12/6/2006 8:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούν αύριο, Τρίτη, τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Βασικά αιτήματα είναι η ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά, η καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και οι προσλήψεις προσωπικού στα νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα.

    Σχετικά Links:

    ΠΟΕΔΗΝ

    Διαβάστε την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ

    [05] Μ. Ανατολή

    Αιματηρές συγκρούσεις Χαμάς-Φατάχ

    "Σε κατάσταση συναγερμού" η Γάζα

    12/6/2006 8:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2006 11:16:31 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Άκαρπη ήταν η συνάντηση που είχαν την Κυριακή το βράδυ ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και ο πρωθυπουργός, Ισμαήλ Χανίγια, στο γραφείο του δευτέρου στη Γάζα, καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν για το θέμα του δημοψηφίσματος. Στο μεταξύ, αυξάνονται οι ενδοπαλαιστινιακές συγκρούσεις μεταξύ μελών της Χαμάς και της Φάταχ, κατά τις οποίες τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον 20 άνθρωποι, κυρίως ένοπλοι, έχουν χάσει τη ζωή τους. Έτσι, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας να αναπτυχθούν στους δρόμους μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με ενόπλους της Χαμάς, κηρύσσοντας σε "κατάσταση συναγερμού" τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με κύκλους της Χαμάς, ένοπλοι κουκουλοφόροι απήγαγαν τον βουλευτή της Χαμάς, Χαλίλ Αλ Ραμπάι.

    Αναζωπυρώνεται η ενδοπαλαιστινιακή βία

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένα ένοπλο μέλος της Χαμάς και ένας πολίτης, όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άνδρες της Χαμάς με βαρύ οπλισμό περικύκλωσαν συνέχεια το αρχηγείο της Υπηρεσίας Προληπτικής Ασφάλειας στη Ράφα και άρχισαν να πυροβολούν την πρόσοψη του κτηρίου. Στη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν 17 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άνδρες της Χαμάς και της Φάταχ. Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται τρία παιδιά. Στο μεταξύ, ένα στέλεχος της Χαμάς, ασκούμενος γιατρός στη Χαν Γιούνες της νότιας Λωρίδας της Γάζας, απήχθη από μασκοφόρους ενόπλους στη Γάζα. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι κατηγόρησε για την απαγωγή την Υπηρεσία Προληπτικής Ασφάλειας που ελέγχεται από τη Φάταχ.

    Παράλληλα, ένοπλοι της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του αλ Ακσα, που προέρχεται από τη Φάταχ, πυρπόλησαν σήμερα τα γραφεία του παλαιστίνιου πρωθυπουργού και ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τα γραφεία του υπουργικού συμβουλίου στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης και έβαλαν φωτιά στον τέταρτο όροφο του πενταόροφου κτηρίου.

    Επίσης, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν τον πυροβόλισαν ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο κατεχόμενο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σε ένα επεισόδιο που η αστυνομία κι ο στρατός το αποδίδουν σε εγκληματική ενέργεια, ενώ ιατρικοί κύκλοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για νέο κρούσμα ενδοπαλαιστινιακής πολιτικής βίας.

    Εξάλλου, το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζα, επτά ρουκέτες, ενώ δύο στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν από νέες αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, ενώ ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους από την Μπέιτ Λαχίγια, βόρεια της Γάζας. Τρεις άλλοι Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν στην ίδια επιδρομή.

    Έτοιμος για διαπραγματεύσεις ο Ολμέρτ

    Στο μεταξύ, από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε σήμερα έτοιμος να καταβάλει κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους Παλαιστινίους, του σχεδίου του για τον καθορισμό των συνόρων του Ισραήλ. Μάλιστα, χαρακτήρισε "γενναιόδωρο συμβιβασμό" την πρόταση του Ισραήλ, καθώς όπως είπε, θα επέτρεπε την εδαφική συνέχεια ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

    Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Λονδίνο με τον βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ, ο Ολμέρτ επιβεβαίωσε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς "σε μερικές εβδομάδες".

    Από την πλευρά του ο Τόνι Μπλερ ενθάρρυνε τις δύο πλευρές να επιδιώξουν μία συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων, χωρίς να σχολιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης του Ολμέρτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα ένταση με νέες επιθέσεις


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 June 2006 - 20:50:25 UTC