Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόσχεση για μια νέα εποχή
  • [02] Πρόσφεραν ζωή
  • [03] Ομαλά και σήμερα οι Πανελλαδικές
  • [04] Στο Ιράν μεταβαίνει ο Σολάνα
  • [05] Κεντροδεξιά "δείχνουν" τα exit polls στην Τσεχία
  • [06] Έκρηξη μυστήριο στην Τουρκία
  • [07] Φονικές βροχοπτώσεις στην Ινδία
  • [08] Απαγωγή Ρώσων διπλωματών στο Ιράκ
  • [09] Τους "έκριναν" αθώους για το Ισάκι
  • [10] Στον Ατρόμητο ο Λουτσιάνο
  • [11] ΝΒΑ: Στους τελικούς οι Χιτ

    [01] Πολιτική

    Υπόσχεση για μια νέα εποχή

    3/6/2006 4:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Το ξεκίνημα μιας νέας εποχής τόσο στη διακυβέρνηση της χώρας όσο και την αυτοδιοίκηση υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλείνοντας τις εργασίες της διήμερης πανελλαδικής διάσκεψης για την Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ είναι ψηφοδέλτια νίκης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτόγνωρες διαδικασίες που έλαβαν χώρα για την ανάδειξη των υποψηφίων δίνοντας καθοριστικό λόγο στον ίδιο τον πολίτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνέδεσε τις αυτοδιοικούμενες εκλογές με την αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας, προκείμενου -όπως είπε- να αλλάξει το αναχρονιστικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, ενώ για τα εσωκομματικά, είπε πως χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι να ενώσει τις λαϊκές δυνάμεις μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές.

    [02] Κοινωνία

    Στ'ήθηκε αερογέφυρα από το Ηράκλειο της Κρήτης

    Πρόσφεραν ζωή

    3/6/2006 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μια αερογέφυρα ζωής στήθηκε σήμερα από το Ηράκλειο προς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, αλλά και την Βιέννη αφού ένας 26 χρόνος θύμα θανατηφόρου τροχαίου έδωσε ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Η οικογένεια του 26χρονου, Γιώργου Κοκκινίδη ο οποίος ήταν κλινικά νεκρός μετά από τροχαίο , πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει ζωτικά όργανα του παιδιού προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε άλλους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να σωθεί η ζωή τους. Έτσι σήμερα το πρωί στήθηκε αερογέφυρα για την αφαίρεση και την μεταφορά των ζωτικών οργάνων σε Νοσοκομεία όπου υπήρχαν έτοιμοι οι λήπτες. Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, τέσσερις ομάδες γιατρών κατέφθασαν στο Ηράκλειο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και άρχισαν την μάχη με το χρόνο για την αφαίρεση και τη μεταφορά των οργάνων Συγκεκριμένα, μια ομάδα Αυστριακών γιατρών πήραν τους πνεύμονες, άλλη, -από το Ωνάσειο- την καρδιά, γιατροί από τη Θεσσαλονίκη το ήπαρ και από τον Ευαγγελισμό, τα νεφρά.

    [03] Κοινωνία

    Βατά χαρακτήρισαν τα θέματα οι υποψήφιοι

    Ομαλά και σήμερα οι Πανελλαδικές

    3/6/2006 5:35:00 μμ

    Ομαλά κύλησαν και σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, κατά τις οποίες, οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης εξετάστηκαν στα Λατινικά, της Θετικής στη Χημεία και της Τεχνολογικής στην Ηλεκτρολογία και τις Αρχές Οργάνωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι υποψήφιοι χαρακτήρισαν τα θέματα βατά. Σύμφωνα με τους καθηγητές ένα καλά προετοιμασμένος διαγωνιζόμενος, θα μπορούσε να αποσπάσει υψηλή βαθμολογία. Στο μεταξύ θέμα εγκυρότητας των Πανελλαδικών θέτει η εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή" καθώς με δημοσίευμα της υποστηρίζει ότι ένα από τα θέματα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν το περασμένο Σάββατο οι υποψήφιοι στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης αντιγράφτηκε αυτούσιο από εξωσχολικό βιβλίο. Το μεσημέρι το Υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για υπερβολές και ανακρίβειες. "Προκαλεί κατάπληξη", σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, "η ευκολία με την οποία προσπαθεί το δημοσίευμα να πλήξει και να υπονομεύσει το αδιάβλητο των εξετάσεων, έναν θεσμό που έχει διαχρονικά καταξιωθεί στην ελληνική κοινωνία". Ειδικότερα το Υπουργείο ως προς το επίμαχο ζήτημα των μαθηματικών τονίζει: "Οι θεματοδότες και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εφοδιάζονται από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου με τα θέματα εξετάσεων της τελευταίας πενταετίας, καθώς και με εκείνα που εμφανίζονται στον ημερήσιο Τύπο και στις προσομοιώσεις των φροντιστηρίων. Έτσι αποφεύγονται συμπτώσεις με τα θέματα που θα δοθούν στους εξεταζόμενους".

    Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται χαρακτηριστικά: "Είναι απολύτως ανακριβής η πληροφορία ότι το 3ο από τα 4 θέματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης, αντλήθηκε "αυτούσιο" από εξωσχολικό βιβλίο. Η αλήθεια είναι ότι μόνο μία υποερώτηση της πρώτης ερώτησης του θέματος αυτού, υπάρχει στο βιβλίο, το οποίο προφανώς έχει εκδοθεί πριν από τουλάχιστον είκοσι χρόνια. Τα υπόλοιπα ζητήματα του συγκεκριμένου θέματος δεν υπάρχουν στο βιβλίο που επικαλείται το δημοσίευμα".

    Την Τρίτη το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων κλείνει για τους περισσότερους υποψηφίους με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Στις αίθουσες θα επιστρέψουν μόνο οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει ότι θα εξεταστούν σε ειδικό μάθημα.

    [04] Κόσμος

    Για να παρουσιάσει την πρόταση των έξι

    Στο Ιράν μεταβαίνει ο Σολάνα

    3/6/2006 1:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC

    Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να μεταβεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Χαβιέ Σολάνα στο Ιράν για να παρουσιάσει το πακέτο των προτάσεων που συμφωνήθηκαν από τoυς έξι ισχυρούς του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου η Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου. Αυτό ανακοίνωσε ο Ιρακινός αξιωματούχος Μανουτσέχρ Μοτάκι, ο οποίος διέβλεψε ως πιθανή μια θετική εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε, ότι η χώρα του δε θα σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, στοιχείο που έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. "Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν χωρίς προϋποθέσεις. Κανένας όρος επί των διαπραγματεύσεων δεν είναι αποδεκτός και περισσότερο αυτός, που έχει τεθεί", πρόσθεσε ο Μοτάκι. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Χαβιέ Σολάνα, Κριστίνα Γκαλάς δήλωσε, ότι ο τελευταίος είναι έτοιμος να μεταβεί στο Ιράν για να παρουσιάσει περισσότερο κι όχι για να διαπραγματευθεί, το πακέτο των προτάσεων που συμφωνήθηκαν. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι δεν πιστεύει πως έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία του ταξιδιού.

    [05] Κόσμος

    Δίνουν τη νίκη στην αντιπολίτευση

    Κεντροδεξιά "δείχνουν" τα exit polls στην Τσεχία

    3/6/2006 5:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το αντιπολιτευόμενο κεντροδεξιό κόμμα αναμένεται ότι θα κερδίσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τσεχική Δημοκρατία, εξασφαλίζοντας περίπου το 38% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll της δημόσιας τηλεόρασης. Η δημοσκόπηση που έγινε έξω από τα εκλογικά κέντρα έδειξε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες του πρωθυπουργού Γίρι Πάρουμπεκ αναμένεται να πάρουν περίπου το 30% των ψήφων. Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες, στις οποίες προσήλθαν οι ψηφοφόροι για να επιλέξουν ανάμεσα στις υποσχέσεις της Κεντροδεξιάς για πάταξη της διαφθοράς και φορολογικές ελαφρύνσεις και τις διαβεβαιώσεις των Σοσιαλδημοκρατών ότι θα αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες. Η αναμενόμενη στροφή των Τσέχων προς τα δεξιά είναι ανάλογη της τάσης που επικράτησε πέρυσι στη Γερμανία, όταν οι Χριστιανοδημοκράτες επανήλθαν στην εξουσία. Πάντως στην Τσεχική Δημοκρατία κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία και έτσι το πρώτο σε δύναμη κόμμα θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με κάποιο από τα άλλα τρία κόμματα- το Κομμουνιστικό, το Χριστιανοδημοκρατικό και το Κόμμα των Πρασίνων. Σύμφωνα με το exit poll της δημόσιας τηλεόρασης, οι Κομμουνιστές θα εξασφαλίσουν περίπου το 13% των ψήφων, οι Χριστιανοδημοκράτες το 8% και οι Πράσινοι το 7%.Στις κάλπες προσήλθε άνω του 50% του εκλογικού σώματος και τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ.

    [06] Κόσμος

    Με οχτώ τραυματίες

    Έκρηξη μυστήριο στην Τουρκία

    3/6/2006 12:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/6/2006 2:36:19 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- ΑΠΕ

    Οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας στην πόλη Μερσίν στη νότια Τουρκία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε εμπορική στοά της πόλης. Η ίδια πηγή ανέφερε, ότι κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σοβαρά. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες, ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, ωστόσο αστυνομικές πηγές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν από την πρώτη στιγμή της έκρηξης, ότι δεν προκλήθηκε από βόμβα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έκρηξη προκλήθηκε από κακή λειτουργία μίας μηχανής παρασκευής παγωτού."Δεν πρόκειται για βόμβα, αλλά για έκρηξη σε μηχανή παγωτού", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μερσίνας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, διευκρινίζοντας ότι οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από θραύσματα γυαλιού.

    [07] Κόσμος

    Πάνω από 100 οι νεκροί

    Φονικές βροχοπτώσεις στην Ινδία

    3/6/2006 11:43:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, ενώ εκατοντάδες είναι και οι τραυματίες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ινδία, με την έναρξη της περιόδου των μουσώνων. Ανθρώπινες απώλειες αναφέρθηκαν σε έξι από τα 28 ομόσπονδα κρατίδια της Ινδίας, όπου από τις 26 Μαΐου κατέρρευσαν κατοικίες, ξεριζώθηκαν δένδρα και πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις. Ανάμεσα στα πληγέντα κρατίδια είναι το Ούταρ Πραντές (βόρεια), η Κεράλα (νότια), το Άσαμ (ανατολικά), η Δυτική Βεγγάλη, το Γκουτζάρατ και η Μαχαράστρα (δυτικά).

    Ειδικότερα σε πολλές περιοχές του Γκουτζάρατ, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να αυξηθεί ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων σε 12 μέσα σε δύο ημέρες, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

    Στο κρατίδιο Μαχαράστρα, οι βροχές των μουσώνων από την Τετάρτη προκάλεσαν το θάνατο 19 ανθρώπων.

    Στην πρωτεύουσά του, Μουμπάι, οι οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες. Οι αρχές του κρατιδίου αναμένουν να επαναληφθούν οι πλημμύρες που κόστισαν πάνω από 1.000 ζωές το 2005, ωστόσο υποστηρίζουν, ότι φέτος έχουν λάβει επαρκή μέτρα πολιτικής προστασίας.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NDTV, στην Κεράλα, σημειώθηκαν 32 θάνατοι και 2.700 σπίτια καταστράφηκαν από την 26η Μαΐου.

    Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ούταρ Πραντές από καταρρεύσεις σπιτιών και ξεριζωμένα δένδρα.

    Στο Άσαμ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS οι πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο ενός ατόμου και ανάγκασαν 5.000 κατοίκους περίπου 50 χωριών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους,.

    Σφοδρές βροχοπτώσεις, σημειώθηκαν και στη Δυτική Βεγγάλη, όπου εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς.

    [08] Ιράκ

    Ένας διπλωμάτης νεκρός

    Απαγωγή Ρώσων διπλωματών στο Ιράκ

    3/6/2006 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στη Βαγδάτη επιβεβαίωσε ότι ένας Ρώσος διπλωμάτης σκοτώθηκε και απήχθησαν άλλος ένας διπλωμάτης και τρεις υπάλληλοι της πρεσβείας, από ενόπλους στην ιρακινή πρωτεύουσα, περίπου στις 14.30 (τοπική ώρα), όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ. "Επιβεβαιώνουμε ότι ένας διπλωμάτης σκοτώθηκε και τέσσερις απήχθησαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο πρακτορείο Ιντερφαξ. Οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, με τα οποία απέκλεισαν δρόμο στην περιοχή Μανσούρ, κοντά στη ρωσική πρεσβεία, απ όπου περνούσαν οι Ρώσοι. Άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου των Ρώσων, με συνέπεια να σκοτώσουν τον έναν από αυτούς. Στη συνέχεια απήγαγαν τους άλλους τέσσερις και έσπευσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και των απαχθέντων έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι τώρα. Οι τρεις από τους απαχθέντες είναι υπάλληλοι της πρεσβείας και ο άλλος υψηλόβαθμος διπλωμάτης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίταρ Τας.

    [09] Ιράκ

    Τους "έκριναν" αθώους για το Ισάκι

    3/6/2006 2:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Απαλλάσσει τους στρατιώτες των ΗΠΑ, που συμμετείχαν στην επιδρομή στην ιρακινή πόλη Ισάκι από την κατηγορία, ότι εκτέλεσαν αμάχους, το πόρισμα της σχετικής έρευνα, που διεξήγαγε ο αμερικανικός στρατός. "Οι ισχυρισμοί ότι οι στρατιώτες εκτέλεσαν μια οικογένεια, που ζούσε σε αυτό το καταφύγιο και στη συνέχεια κάλυψαν τα υποτιθέμενα εγκλήματα κατευθύνοντας αεροπορική επιδρομή είναι απολύτως ψευδείς", δήλωσε ο υποστράτηγος Ουίλιαμ Κάλντγουελ, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ στο Ιράκ, σε δήλωση που κυκλοφόρησε στη Βαγδάτη. Ο στρατός υποστήριζε μέχρι τώρα ότι ένας αντάρτης, δύο γυναίκες και ένα παιδί σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή που διενεργήθηκε στις 15 Μαρτίου στην πόλη, 95 χλμ βόρεια της Βαγδάτης. Ωστόσο, η δήλωση του Κάλντγουελ ανέφερε, ότι η έρευνα "κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι πιθανώς έως και εννέα παράπλευροι θάνατοι προκλήθηκαν από τη συμπλοκή, αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό που οφείλεται στην κατάρρευση τοίχων και στους σωρούς των ερειπίων".

    Αντικρουόμενες πληροφορίες

    Το περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα περιστατικά με θανάτους αμάχων που διερευνώνται από το στρατό των ΗΠΑ. Ένα άλλο τέτοιο περιστατικό αφορά το θάνατο 24 πολιτών στις 19 Νοεμβρίου στη Χαντίθα. "Ο ερευνών αξιωματικός εξακρίβωσε ότι ο διοικητής της δύναμης ξηράς ακολούθησε κανονικά τους κανόνες εμπλοκής καθώς αναγκαστικά κλιμάκωσε τη χρήση δύναμης έως την εξάλειψη της απειλής. Κάθε απώλεια αθώων ζωών είναι τραγική και θλιβερή και λυπούμαστε για τέτοια συμβάντα", υποστήριξε ο Κάλντγουελ.

    Από την πλευρά της, η αστυνομία του Ισάκι ανέφερε πως έξι ενήλικες και πέντε παιδιά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή του στρατού των ΗΠΑ σε μία κατοικία.

    Ο στρατός των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι οι θάνατοι επήλθαν αφού οι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά από την κατοικία καθώς έφθαναν για να συλλάβουν έναν ύποπτο της Αλ Κάιντα.

    Η αστυνομία λέει πως όλα τα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και ότι τα πτώματα, με δεμένα τα χέρια, πετάχτηκαν σε ένα δωμάτιο πριν καταστραφεί η κατοικία. Η τηλεόραση έδειξε πλάνα από τα πτώματα στο νεκροτομείο. Τα τραύματα που έφεραν δεν φαίνονταν καθαρά, αν και ένα παιδί είχε μια πληγή από άνοιγμα στο κρανίο.

    Αποκαλύψεις για τη Χαντίθα

    Στο μεταξύ, η εφημερίδα New York Times αναφέρει σήμερα, ότι οι διοικητές των πεζοναυτών ενημερώθηκαν δύο ημέρες μετά την σφαγή στη Χαντίθα το Νοέμβριο, ότι άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά στρατιωτών και όχι από βόμβα. Παρολαυτά έκριναν, ότι δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω έρευνα.

    Σύμφωνα, με όσα είπε στην εφημερίδα ανώτερος αξιωματικός των πεζοναυτών, οι διοικητές ενημέρωσαν τους διεξάγοντες τις έρευνες, ότι δεν είχαν καμία πληροφόρηση τη στιγμή εκείνη από την οποία να προκύπτει ότι σκοτώθηκαν άμαχοι από πρόθεση.

    Ωστόσο, από την πλευρά του στρατηγός των πεζοναυτών, εξοικοιωμένος με τις έρευνες, υποστήριξε, πως "είναι αδύνατο να πιστέψει κάποιος ότι δεν γνώριζαν".

    Ο στρατηγός ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν έντονες υποψίες, ότι ορισμένοι αξιωματικοί γνώριζαν, ότι η εκδοχή των πεζοναυτών για το συμβάν είχε αρκετά κενά και έπρεπε να γίνουν περισσότερο εμπεριστατωμένες έρευνες και ανακρίσεις.

    Υπενθυμίζουμε, ότι 24 Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν στη Χαντίθα στις 19 Νοεμβρίου 2005. Ο αμερικανικός στρατός είχε υποστηρίξει ότι οι άμαχοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Ατρόμητο ο Λουτσιάνο

    3/6/2006 6:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης του Ατρομήτου θα είναι ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Ο έμπειρος Βραζιάνος μέσος, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο, συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Περιστερίου και υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Ο Ατρόμητος προχώρησε σε μία σημαντική μεταγραφή που θα βοηθήσει πολύ τον σύλλογο, ο οποίος εφόσον δεν αλλάξει η διαμορφωθείσα κατάσταση σχετικά με τον ΠΑΟΚ, θα λάβει μέρος στο νέο Κύπελλο UEFA. Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα γεννήθηκε στις 21/8/1972 στην Βραζιλία και ο Ατρόμητος αποτελεί έκτο σταθμό στην καριέρα του στην Ελλάδα. Εκτός από τον Πανιώνιο, ο Βραζιλιάνος μέσος έχει αγωνισθεί στην Ξάνθη, την Καστοριά, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα μετρά 144 αγώνες με απολογισμό 49 γκολ.. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος αναφέρει: "Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Λουτσιάνο Ντε Σόουζα για τα επόμενα 2 χρόνια. Μετά από συνεχής διαπραγματεύσεις ο Βραζιλιάνος μέσος έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργο Σπανό και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Περιστερίου. Η μεταγραφή του Λουτσιάνο είναι η έκτη για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού για τον Ατρόμητο".

    [11] Μπάσκετ

    ΝΒΑ: Στους τελικούς οι Χιτ

    3/6/2006 5:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι Μαϊάμι Χιτ πανηγυρίζουν την πρώτη τους συμμετοχή σε τελικούς για την κατάκτηση του τίτλου στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ. Η ομάδα του Μαϊάμι, στο παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα στο "Αμέρικαν Έρλαϊμς Αρίνα", επικράτησε με 95-78 των Φοίνιξ Σανς και πήραν την πρόκριση με 4-2 νίκες στη σειρά των τελικών της Ανατολής. Ο Σακίλ Ο Νιλ ήταν εντυπωσιακός καθώς πέτυχε 28 πόντους, μάζαψε 16 ριμπάουντ και έδωσε 5 τάπες. Σε απόδοση τον ακολούθησε ο Τζέισον Γουίλιαμς που πέτυχε 21 πόντους, ενώ το άλλο μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος πέρασε σχεδόν όλη την ημέρα στο νοσοκομείο προσπαθώντας να αναρρώσει έγκαιρα από γρίπη βαριάς μορφής, κατάφερε να αγωνιστεί, όντας σε ρηχά νερά αλλά με καθοριστικά καλάθια, πέτυχε 14 πόντους (με 6 στα 15 σουτ), αλλά μοίρασε και 10 ασίστ. Από τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον που πέτυχε 33 πόντους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 3 June 2006 - 16:50:38 UTC