Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαφές μήνυμα Καραμανλή
  • [02] Προειδοποιεί ο Κοστούνιτσα
  • [03] Τέλος στην επιτήρηση
  • [04] Ανεβαίνει ο "μαύρος χρύσος"
  • [05] Η εκρεμμότητα της Ολυμπιακής
  • [06] Σύγκρουση οπαδών του ΠΑΟΚ με ΜΑΤ
  • [07] Νέα σελίδα στην ιστορία του Ατρόμητου
  • [08] Μονόδρομος η νίκη για τον Άρη
  • [09] Ένατες οι Κουτρουμανδίου/Τσιαρτσιάνη
  • [10] Πρεμιέρα με νίκη για τις Γυναίκες

    [01] Πολιτική

    "Κλειδί η μεταρρύθμιση"

    Σαφές μήνυμα Καραμανλή

    2/6/2006 11:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Σαφές μήνυμα, έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, προς όλες τις χώρες που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας ότι θα πρέπει να σεβαστούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε., χωρίς καμία έκπτωση. Μιλώντας, σήμερα, σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιδεών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής", ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι ενώ η οικονομική ενοποίηση έχει προχωρήσει σημαντικά, δεν συμβαίνει το ίδιο ως προς την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης. Πρόσθεσε, ότι ενώ το κοινό νόμισμα είναι απτή πραγματικότητα, δεν έχουν γίνει αντίστοιχης σημασίας βήματα προς την κατεύθυνση μιας πραγματικά κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. "Η Ευρώπη περιμένει από εμάς τις απαντήσεις στις προκλήσεις της νέας εποχής", τόνισε ο Πρωθυπουργός και χαρακτήρισε ως κλειδί την έννοια της μεταρρύθμισης για να προχωρήσει μπροστά η οικονομία και η κοινωνία.

    "Κλειδί η μεταρρύθμιση"

    Η Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, χρειάζεται να θέσει φιλόδοξους και ρεαλιστικούς στόχους για το μέλλον. Η στρατηγική της Λισαβόνας, είπε, είναι ο οδικός χάρτης για το τι πρέπει να γίνει, είναι ο δρόμος που οδηγεί σε μία Ευρώπη πιο ανταγωνιστική, πιο συνεκτική, πιο κοινωνική, μία Ευρώπη που αποκαλύπτει το κοινωνικό της πρόσωπο. Το κλειδί, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, για να πετύχει η Ευρώπη τους στόχους της βρίσκεται σε μία και μόνη έννοια, τη μεταρρύθμιση. Οφείλουμε να προχωρήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία στις μεταρρυθμίσεις και στις τομές που χρειάζονται στους θεσμούς, στην οικονομία, στην κοινωνία.

    Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα μεταρρυθμίσεων τη χώρα μας. Εδώ και 2,5 χρόνια, υπογράμμισε, η Κυβέρνηση κάνει πράξη, όπως είχε δεσμευτεί στους πολίτες, τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, προχωράει σε βήματα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, διορθώνει λάθη, καλύπτει κενά και παραλείψεις, οικοδομεί τους όρους για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες.

    Σήμερα, η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στους δημοσιονομικούς της στόχους. Διατηρεί σταθερά έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά η ανεργία. Το παράδειγμα της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Καραμανλής, αποδεικνύει στην πράξη ότι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση αν πεισθούν για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητά της και παράλληλα είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν ενεργά τις πολιτικές δυνάμεις και τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές που εγγυούνται την ποιοτική αλλαγή που χρειάζονται οι κοινωνίες μας.

    Τέλος, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την προσήλωσή του στην πολιτική του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου, του σημείου δηλαδή όπου συναντώνται οι πολιτικές και οι άνθρωποι σε μία ευρεία κοινωνική συμμαχία, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Εκφράζουμε τη συμμαχία των πολιτών, που ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης και διεκδικούν νέες πολιτικές δομές και πρακτικές ικανές να διασφαλίσουν μία νέα αποτελεσματικότητα και μία νέα προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών και πρόεδρος του Ιδρύματος Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής", Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο διευθυντής του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιδεών του ΕΛΚ, Τζέιμς Έλις.

    [02] Κόσμος

    Για το διαζύγιο Σερβίας-Μαυροβούνιου

    Προειδοποιεί ο Κοστούνιτσα

    2/6/2006 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μία μέρα πριν το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου κηρύξει και επίσημα την ανεξαρτησία του, ο πρωθυπουργός της Σερβίας προειδοποιεί ότι το διαζύγιο δεν θα είναι βελούδινο. Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα μετά τη συνάντησή του με τον Υπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέ Σολάνα επανέλαβε ότι δεν ήταν αναγκαία η συνδρομή της Κοινότητας, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα του διαχωρισμού Σερβίας- Μαυροβουνίου και τάχθηκε υπέρ του απευθείας διαλόγου. Ο Σέρβος πρωθυπουργός έχει επικρίνει της Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο με το οποίο χειρίστηκε το πρόσφατο δημοψήφισμα στη μικρή δημοκρατία της Αδριατικής. Σε αυτό οι εξακόσιες χιλιάδες πολίτες του Μαυροβουνίου είχαν ταχθεί υπέρ της απόσχισης.

    Υπέρ του διαλόγου με το Μαυροβούνιο τάχθηκε και ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, τον οποίο συνεχάρη, εκ μέρους της ΕΕ, ο κ.Σολάνα " για την εποικοδομητική και υπεύθυνη στάση που τήρησε στο θέμα του δημοψηφίσματος".

    Ο Μπόρις Τάντιτς ανέφερε ότι η Σερβία θα πρέπει να οικοδομήσει σχέσεις φιλίας με το Μαυροβούνιο, συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

    Την άποψη ότι οι σχέσεις των δύο νέων χώρων, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, θα πρέπει να είναι σχέσεις "αγαπημένων αδερφών", εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Βουκ Ντράσκοβιτς κατά την συνάντηση που είχε με τον Χαβιέρ Σολάνα.

    Ο κ. Σολάνα, αναφερόμενος στις σχέσεις της Σερβίας με το Μαυροβούνιο, επεσήμανε και αυτός από την πλευρά του ότι, όλα τα ανοιχτά ζητήματα θα πρέπει να λυθούν με διάλογο.

    Ο κ. Σολάνα μετέφερε το μήνυμα ότι "για την Ευρωπαϊκή Ένωση η Σερβία είναι ευρωπαϊκή χώρα με ευρωπαϊκό μέλλον"και διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, αρκεί και το Βελιγράδι να πράξει το ίδιο και να συνεργαστεί πλήρως με το δικαστήριο της Χάγης.

    Το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου σχεδιάζει να ανακηρύξει επισήμως αύριο την ανεξαρτησία του κρατιδίου ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεθνή αναγνώριση του νέου κράτους,.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, Βιτζέστι, η Ευρωπαική Ενωση αναμένεται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου στα μέσα Ιουνίου, ενώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο το κρατίδιο θα γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών.

    [03] Οικονομία

    Θα ανακοινωθεί επίσημα την Τρίτη

    Τέλος στην επιτήρηση

    2/6/2006 8:53:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου ότι κλείνει οριστικά ο κύκλος της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος χωρίς πρόσθετα φορολογικά μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίρει το καθεστώς επιτήρησης των ελλειμμάτων από το 2007, αφού, όπως δήλωσε ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, έως τότε αναμένεται να υπάρξει μια μόνιμη διόρθωση στο υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας.

    Ο Χοακίμ Αλμούνια σε εμπιστευτική του επιστολή που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Πρακτορείο Reuters τονίζει: "Αναμένεται από την Ελλάδα να εξασφαλίσει εντός του 2007 μια μόνιμη διόρθωση στο υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα, αφού εκπνεύσουν τα έκτακτα μέτρα εφέτος".

    Ο άλλοτε επιφυλακτικός επίτροπος για την ελληνική οικονομία πριν από ένα μήνα προέβλεψε αύξηση του ελλείμματος στο 3,6% πριν του κοινοποιηθούν τα στοιχεία του προύπολογισμού του 2007.

    Η νέα του δήλωση που σύμφωνα με πληροφορίες θα την διατυπώσει και στη σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη προκάλεσε έντονη ικανοποίηση στο Υπουργείο Οικονομίας, καθώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του Γιώργου Αλογοσκούφη, ότι κλείνει οριστικά ο κύκλος της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος χωρίς κανένα προσθετό φορολογικό μέτρο.

    Το Υπουργείο Οικονομίας εκτιμά ότι το έλλειμμα θα πέσει φέτος στο 2,6% και στο 2,3% το 2007 και διαβεβαιώνει ότι θα υλοποιηθούν χωρίς καμία παρέκκλιση όλες οι δεσμεύσεις για αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και συντάξεις του ΟΓΑ.

    [04] Οικονομία

    Κοντά τα 72 δολάρια το αργό

    Ανεβαίνει ο "μαύρος χρύσος"

    2/6/2006 8:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2006 10:50:01 μμ)

    Σημαντική αύξηση εμφανίζει σήμερα η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς μεγάλωσε η ανησυχία σχετικά με την ομαλή ροή πετρελαίου, μετά τις ανακοινώσεις για την απαγωγή οκτώ εργαζομένων του πετρελαϊκού κλάδου στη Νιγηρία και για προβλήματα σε τρία αμερικανικά διυλιστήρια. Η τιμή του ελαφρού αργού έχει αυξηθεί, σήμερα, κατά 1,61 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου Μπρέντ κατά 1,10 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παράδοσης Ιουλίου αυξήθηκε κατά 1,99 δολάρια και έκλεισε στα 72,33 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου (International Petroleum Exchange), η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρέντ, συμβολαίου Ιουνίου, είχε υποχωρήσει στα 70,50 δολάρια το βαρέλι.

    Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Άλι Αλ-Ναΐμι, δήλωσε -στο περιθώριο της συνάντησης του ΟΠΕΚ στο Καράκας της Βενεζουέλας- ότι στις πετρελαϊκές αγορές υπάρχει υπερ-προσφορά, καθώς και ότι είναι υπερ-τιμημένες.

    Η τιμή του πετρελαίου είχε αυξηθεί κατά 8 δολάρια από την αρχή του 2006. Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, αν και υποχώρησε μέχρι και 5 δολάρια (από την ανώτατη τιμή των 75,40 δολαρίων το βαρέλι που είχε διαμορφωθεί στις 24 Απριλίου) μετά την αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ, δεν σταθεροποιήθηκε σε αυτήν την τιμή και παρουσίαζε έντονες αυξομειώσεις. Κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, εμφάνιζε σταθερή μείωση και είχε υποχωρήσει μέχρι και κάτω από τα 68 δολάρια το βαρέλι, ενώ γύρω στα 70-71 δολάρια το βαρέλι κυμάνθηκε η τιμή του "μαύρου χρυσού" κατά το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

    [05] Οικονομία

    Επανήλθε ο Μπαρό

    Η εκρεμμότητα της Ολυμπιακής

    2/6/2006 8:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2006 9:17:38 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επανήλθε στο θέμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ζακ Μπαρό, ο οποίος είπε ότι δεν βλέπει συμμόρφωση της Ελλάδας στην απόφαση του 2005 για επιστροφή της παράνομης κρατικής βοήθειας προς το Δημόσιο. Ο κ. Μπαρό ζήτησε σεβασμό προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τόνισε ότι είναι δυνατόν να επιτραπεί στην Ολυμπιακή να συνεχίσει να λαμβάνει κρατική βοήθεια. Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου τονίζουν ότι είναι ακατανόητοι ο λόγος και η χρονική στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις αυτές. Στα προγραμματισμένα ραντεβού με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες θα παρουσιαστούν οι ελληνικές θέσεις και υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σύγκρουση οπαδών του ΠΑΟΚ με ΜΑΤ

    2/6/2006 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε πριν από λίγη ώρα ο περιβάλλοντας χώρος στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης από επεισόδια που έλαβαν χώρα μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και οπαδών του ΠΑΟΚ. Χιλιάδες φίλοι και οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα έξω από το γήπεδο της Τούμπας, ενώ γύρω στις 7 το απόγευμα ξεκίνησαν πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας από τους διοικούντες της ομάδας, αλλά και την κυβέρνηση, να δώσουν βιώσιμη λύση στην κρίση που περνάει ο "Δικέφαλος του Βορρά". Σε κάποιο σημείο όμως στην πορεία παρεισφρήσανε περίπου 100 άγνωστα άτομα φορώντας κουκούλες και κράνη μοτοσικλέτας. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ πετώντας τους καδρόνια, πέτρες κ.α., ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια δεν πήραν διάσταση και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συνέχισαν την πορεία τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο πλευρό του ΠΑΟΚ ο Πηλαδάκης

    Εκτός UEFA ο ΠΑΟΚ

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νέα σελίδα στην ιστορία του Ατρόμητου

    2/6/2006 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αλλαγή ρότας επέβαλλε στον Ατρόμητο η αποπομπή του ΠΑΟΚ από το Κύπελλο UEFA, τη θέση του οποίου καλείται πλέον να πάρει η ομάδα του Περιστερίου. Για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, η παρθενική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αποτελεί μία νέα σελίδα στην ιστορία του συλλόγου και από σήμερα κιόλας αλλάζει το πρόγραμμα της προετοιμασίας, καθώς όλοι στην ομάδα θέλουν να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό και να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο Κύπελλο UEFA με τον καλύτερο τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την αρχή της επόμενης εβδομάδας Δευτέρα θα οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στον προγραμματισμό που είχε προκαθοριστεί από την ΠΑΕ Ατρόμητος. Η πρώτη προπόνηση, πιθανότατα, θα μετατεθεί κατα 10 μέρες από τις 19 Ιουνίου που είχε αρχικά οριστεί και κάτι ανάλογο θα γίνει και με το βασικό πρόγραμμα της προετοιμασίας.

    Σπανός: "Να βρει ξανά το δρόμο του ο ΠΑΟΚ"

    Μεσα στη χαρά τους όμως στο Περιστέρι οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ξέχασαν και το δράμα που περνάει ο ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστική του προβληματισμού ήταν η δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργου Σπανού: "Είναι λυπηρό για την ιστορική ομάδα του ΠΑΟΚ αυτό που κέρδισε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους να το χάνει από τραγικά λάθη των εκάστοτε διοικήσεων του. Ελπίζουμε η απόφαση της ΕΠΟ να αποτελέσει την απαρχή για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο που θα στηρίζεται στην τήρηση των νόμων και των κανονισμών. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να βρει τον δρόμο του και έναν επενδυτη αντάξιο της ιστορίας του. Για τον Ατρόμητο ανοίγει μία νέα σελίδα και έχουμε μπροστά μας αρκετή δουλειά για να εκπροσωπήσουμε επάξια την χώρα μας στο Κύπελλο UEFA".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο πλευρό του ΠΑΟΚ ο Πηλαδάκης

    Εκτός UEFA ο ΠΑΟΚ

    [08] Μπάσκετ

    Μονόδρομος η νίκη για τον Άρη

    2/6/2006 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις με νίκη που θα ισοφαρίσει τη σειρά των αγώνων των πλεϊ οφ της Α1 Ανδρών για τις θέσεις 3-4, ελπίζει ότι θα πραγματοποιήσει αύριο στις 19:00 στο επαναληπτικό ματς του Αλεξάνδρειου με το Μαρούσι, που θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, που με τη νίκη της 74-59 έχει πάρει προβάδισμα με 1-0 στην κατάκτηση της 3ης θέσης, που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της προσεχούς περιόδου, θα προσπαθήσει να ζευγαρώσει τις νίκες της που θα τη φέρουν μία ανάσα από τον πολυπόθητο στόχο. Διατητές της αναμέτρησης θα είναι οι Κουκουλεκίδης, Χριστοδούλου, Πηλοϊδης.

    Σιγάλας: "Δεν είναι καλύτεροι από εμάς"

    Το πάθημα του κλειστού του πρώτου αγώνα στο κλειστό του Άγιου Θωμά φαίνεται ότι έχει γίνει μάθημα στους παίκτες του Άρη που θέλουν αύριο να επανακάμψουν και με 6ο πάικτη τον κόσμο τους να φέρουν τα παιχνίδια για την 3η θέση του πρωταθλήματος με το Μαρούσι στα ίσα.

    Η προετοιμασία της ομάδας του Ιταλού τεχνικού Αντρεά Ματσόν σήμερα περιλάμβανε μία προπόνηση στο γήπεδο της αυριανής αναμέτρησης, ενώ χθες έγινε η ανάλυση του βίντεο του πρώτου ματς. Μάλιστα σε συζήτηση που είχε με τους παίκτες ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Θανάσης Τζεβελέκης παρουσία ολόκληρου του επιτελείου της ομάδας, ο κ. Τζεβελέκης διαβεβαίωσε τους "κίτρινους", ότι πιστεύει στις δυνατότητες τους όπως και πριν, καθώς επίσης ότι από την στιγμή που ο Άρης έφτασε σε ένα σημείο που λίγοι πίστευαν στην αρχή της σεζόν, οφείλει ως μεγάλη ομάδα που είναι να δώσει τα πάντα και να κατακτήσει την τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.

    Από την πλευρά των παικτών του πάλαι ποτέ αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ ο Γιώργος Σιγάλας με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ότι με τη βοήθεια του κόσμου η ομάδα θα δείξει το Σάββατο το καλό της πρόσωπο: "Μάθαμε πολλά από τα λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι και πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε εντελώς διαφορετικοί αύριο. Δεν νομίζω ότι το Μαρούσι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Τους δώσαμε την ευκαιρία να μας κερδίσουν, αλλά είναι στο χέρι μας να γίνουμε καλύτεροι και να αποδώσουμε αυτό που μπορούμε. Ελπίζω ο κόσμος να είναι κοντά μας και να μας βοηθήσει. Είμαι βέβαιος ότι αν παίξουμε όπως πρέπει, ενώ παράλληλα είμαστε εύστοχοι στην επίθεση και συγκεντρωμένοι, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν".

    Με Νικολαϊδη το Μαρούσι

    Πανέτοιμο για τη μάχη στο "Αλεξάνδρειο", στο οποίο ο Νίκος Μπουντούρης δήλωσε ότι χαίρεται να παίζει η ομάδα του, είναι και το Μαρούσι. Η ομάδα των βορείων προαστίων, ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της και ταξίδεψε με ακμαίο ηθικό για τη Θεσσαλονίκη. Το ευχάριστο για τον τεχνικό της ομάδας του Αμαρουσίου, Παναγιώτη Γιαννάκη, ήταν η επιστροφή του Σωτήρη Νικολαϊδη στις προπονήσεις, μετά το χτύπημα που δέχτηκε στη μύτη από τον Μπρούερ κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Ο κ. Γιαννάκης, ζήτησε από τους παίκτες του να διαγράψουν την εξέλιξη του πρώτου αγώνα και να κρατήσουν μόνο την αυτοπεποίθηση που τους πρόσφερε η εξαιρετική τους εμφάνιση.συμπεριέλαβε κανονικά τον Έλληνα άσο στην αποστολή της ομάδας. Παράλληλα ο "δράκος" επεσήμανε στους αθλητές του, ότι μέσα στην έδρα του αντιπάλου είναι εύκολο να αλλάξει η εικόνα αν η ομάδα δεν μείνει πιστή στις αρχές της.

    Ο Νίκος Μπουντούρης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας έδωσε το στίγμα της αυριανής (19:00) δεύτερης "μάχης" για την κατάκτηση της 3ης θέσης: "Είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε συνειδητοποιημένοι και εξοικειωμένοι με την ιδιότυπη ψυχολογία μιας σειράς πλέι οφ, τα ζήσαμε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να ανταποκριθούμε σε κάθε κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Είναι φυσιολογικό αυτή τη φορά να έχει το άγχος ο γηπεδούχος. Εμείς κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε σαν ξεχωριστό κεφάλαιο και συνεπώς ό,τι έγινε δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Πάντως, χαιρόμαστε να παίζουμε στο Αλεξάνδρειο, ειδικά όταν έχει κόσμο, γιατί υπάρχει μπασκετική ατμόσφαιρα και όλοι ευχαριστιούνται το παιχνίδι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα".

    [09] Βόλεϊ

    Ένατες οι Κουτρουμανδίου/Τσιαρτσιάνη

    2/6/2006 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χωρίς ελληνική παρουσία θα συνεχιστεί από αύριο το 3Ο Όpen μπιτς βόλεϊ INFOTE Athens Open που διεξάγεται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Φαλήρου. Μετά την χθεσινή κατάληψη της 17ης θέσης από τις διεθνείς πρωταθλήτριες Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, η ομάδα των Μαρίας Τσιαρτσιάνη και Θάλειας Κουτρουμανίδου (Νο 9) παρά την μαχητικότητά τους κόντρα στις Κινέζες Γουάνγκ/ Τιαν Για (Νο 4), "λύγισαν" με 2-1 (21-13, 25-27, ) στην πίεση της ασιατικής ομάδας και κατέλαβαν την 9η θέση στη διοργάνωση. Στο πρώτο σετ το ελληνικό δίδυμο φανερά αγχωμένο ήταν αρκετά άστοχο στην τελική προσπάθεια, ενώ στο β σετ με το καλό μπλοκ της Τσιαρτσιάνη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο ταϊ μπρεϊκ όμως οι Κινέζες πιο αποφασισμένες κατάφεραν με τακτικό σερβίς να χαλάσουν την γαλανόλευκη υποδοχή και να φτάσουν στη νίκη. Με την κατάληψη της 9ης θέσης οι διεθνείς μας εκτός από τους 240 πολύτιμους βαθμούς κέρδισαν και 6.000 δολάρια.

    [10] Βόλεϊ

    Πρεμιέρα με νίκη για τις Γυναίκες

    2/6/2006 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ποδαρικό με το δεξί ξεκίνησε τους αγώνες της στην α φάση του α ομίλου των προκριματικών του Ευρωπαϊκού 2007 η η Εθνική ομάδα γυναικών, που επικράτησε εύκολα στην ισπανική Κόρδοβα με 3-0 (25-19, 25-15, 25-22) τη Μολδαβία. Αύριο, οι κοπέλες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, που απόψε με όπλο το σερβίς και το μπλοκ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις Μολδαβές θα παίξουν με τη Σουηδία (21:00). Η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων των διεθνών θα πέσει την Κυριακή (13:00) στο ισπανικό "Βίστα Αλλέγκρε" στο δυσκολότερο ίσως παιχνίδι με την ομάδα της οικοδέσποινας χώρας.

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    Ελλάδα: Πατζαρτζίδου 7, Φραγκιαδάκη 10, Δρούγκα 2, Σάκκουλα 8, Τζανακάκη 8, Χατζηνικολάου 11, Βλάχου (λ, 81%), Κιόσση 7, Πλαγιαννάκου, Κουτουξίδου

    Μολδαβία: Σιούμπουκ 3, Κοβάλιοβα 7, Ντιακονίτα 5, Ντούντνικ 4, Λούπου 1, Λουλιένοβα 20, Φίσερ (λ, 59%), Λουκόσινα 4, Σέλεμετ 2


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 June 2006 - 20:51:26 UTC