Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μπακογιάννη με Τούρκους μαθητές
  • [02] Επιπλέον πλοίο για τις δυτικές Κυκλάδες
  • [03] Ένοχοι οι πρώην επικεφαλής της Enron
  • [04] Σαμποτάζ η βραχυκύκλωμα;
  • [05] Διευκρινίσεις για τη ΔΕΗ
  • [06] Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Μπακογιάννη με Τούρκους μαθητές

    25/5/2006 10:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με μαθητές του τουρκικού σχολείου Μπιλφέν, που είναι αδελφοποιημένο με ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας συναντήθηκε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Η υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τα παιδιά, ότι γίνονται προσπάθειες, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ώστε να μην αντιμετωπίσει, όπως είπε, και η δικιά τους γενιά τα προβλήματα και τις λύπες, που αντιμετωπίζουν οι προηγούμενες. Από την πλευρά τους μαθητές από την Τουρκία προσέφεραν δώρα και απήγγειλαν ποίημα στα τουρκικά και στα ελληνικά.

    [02] Κοινωνία

    Επιπλέον πλοίο για τις δυτικές Κυκλάδες

    25/5/2006 9:45:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τη δρομολόγηση ενός ακόμη πλοίου για τις δυτικές Κυκλάδες από τις 7 Ιουνίου, σχεδιάζει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να καλυφθεί το κενό από την προσωρινή απόσυρση του πλοίου "Άγιος Γεώργιος". Αντιπροσωπεία κατοίκων από την Κύθνο και την Κίμωλο, συναντήθηκε την Πέμπτη με την ηγεσία του ΥΕΝ στην οποία έθεσε τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με Πειραιά και Λαύριο. Μετά από δίωρη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των νησιωτών έλαβαν την δέσμευση για την δρομολόγηση ενός ακόμη ταχύπλοου πλοίου από τις 7 Ιουνίου. Νωρίτερα, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, ζήτησε τη συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτών για την καλύτερη ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των δυτικών Κυκλάδων απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, σχετικά με την αποδρομολόγηση του "Άγιος Γεώργιος", που εξυπηρετούσε τα νησιά Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο.

    Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή

    Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, τη συγκεκριμένη γραμμή καλύπτουν εννέα πλοία και επειδή βγήκε ένα πλοίο για ένα μόνο μήνα "γίνεται όλη αυτή η φασαρία στα ΜΜΕ".

    "Καταλαβαίνω να υπάρχουν θέματα στις δημοτικές εκλογές, αλλά δεν καταλαβαίνω το γεγονός να κάνουν κάποιοι λευκή απεργία" και δεν μπαίνουν στα πλοία που δρομολογήθηκαν εκτάκτως, είπε ο Υπουργός, που παρουσίασε επιστολές ναυτιλιακών εταιρειών που κλήθηκαν να δρομολογήσουν πλοία σε αντικατάσταση του "Άγιος Γεώργιος" που βγήκε από τη γραμμή, με τις οποίες διαπιστώνεται "αποχή" των κατοίκων.

    Στο μεταξύ, η Θεσσαλονίκη ξαναποκτά ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κάλυμνο, Σάμο, Κω και Ρόδο, καθώς κάθε Παρασκευή, το πλοίο "Ιεράπετρα" της εταιρείας LANE θα εκτελεί το παραπάνω δρομολόγιο.

    [03] Κόσμος

    Ανακοίνωσαν, ότι θα ασκήσουν έφεση

    Ένοχοι οι πρώην επικεφαλής της Enron

    25/5/2006 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC- ΑΠΕ

    Ένοχους για απάτη, συνομωσία και άλλες κατηγορίες έκριναν οι ένορκοι στη δίκη στο Χιούστον για το μεγάλο οικονομικό και χρηματιστηριακό σκάνδαλο της Enron, τους Τζέφρι Σκίλινγκ, πρώην εκτελεστικό διευθυντή και Κένεθ Λέι πρώην γενικό διευθυντή του άλλοτε ενεργειακού αμερικανικού κολοσσού. Οι δύο άνδρες διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάρρευση της Enron και κατηγορήθηκαν επίσης, ότι είπαν ψέματα στους επενδυτές σχετικά με τα οικονομικά της προβλήματα. Τα δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη αντιμετώπιζαν συνολικά 34 κατηγορίες . Οι οριστικοί καταλογισμοί της ποινής, που θα πρέπει να εκτίσουν θα πρόκειται να ανακοινωθούν αργότερα, ενώ το CNN μετέδωσε, ότι οι ακριβείς ποινές θα ανακοινωθούν την 11η Σεπτεμβρίου. Οι δικηγόροι των Σκίλινγκ και Λέι ανακοίνωσαν, ότι θα ασκήσουν έφεση. Στο μεταξύ με τη σημερινή απόφαση δικαιώθηκαν και όσοι ιδιώτες κατέθεσαν αγωγές για υλική αποζημίωσή τους, επειδή δανείστηκαν, συνολικά περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αγοράσουν δεκάδες μετοχές της Enron στην ακμή της.

    To χρονικό του σκανδάλου

    H Enron, ήταν μία από τις επτά μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ και την εποχή της ακμής της, η χρηματιστηριακή αξία της πλησίασε τα 68 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρία οδηγήθηκε στη χρεοκοπία εν τω μέσω ισχυρισμών για λογιστικές παραβάσεις.

    Τον Οκτώβριο του 2001 η Enron ανακοίνωσε, ότι είχε μεγάλες απώλειες και οι μετοχές της έκαναν "βουτιά". Δύο μήνες αργότερα δήλωσε χρεοκοπία καθώς προέκυψαν κατηγορίες, ότι χρησιμοποιούσε παράνομες offshore εταιρίες για να κρύψει τις απώλειες.

    Στη μετοχή του πρώην ενεργειακού κολοσσού στο χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο συνταξιοδοτικοί οργανισμοί στις ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά τους, που βέβαια χάθηκαν όταν η τιμή της μετοχής, με την αποκάλυψη του σκανδάλου, κυριολεκτικά κατέρρευσε.

    [04] Κόσμος

    Απορρίπτει την εκδοχή σαμποτάζ το τουρκικό κράτος

    Σαμποτάζ η βραχυκύκλωμα;

    25/5/2006 9:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με e-mail σε κουρδική ιστοσελίδα στην Ολλανδία η οργάνωση "Τα Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν" ανέλαβε την ευθύνη για την πυρκαγιά, που κατέστρεψε τον εμπορικό σταθμό του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη. Η οργάνωση, που είχε αναλάβει την ευθύνη και για τις επιθέσεις του περασμένου καλοκαιριού σε τουρκικά τουριστικά θέρετρα, ανέφερε στην ανακοίνωσή της, ότι "η δολιοφθορά είναι μια απάντηση στην πολιτική των σφαγιασμών, που ακολουθεί το τουρκικό κράτος εναντίον των Κούρδων". Από την πλευρά της, όμως η τουρκική Κυβέρνηση εμμένει στη θέση, ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα και απορρίπτει την εκδοχή του κουρδικού σαμποτάζ. "Η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα. Οι ισχυρισμοί για δολιοφθορά ή τρομοκρατική επίθεση δεν ευσταθούν", τόνισε σε δηλώσεις του κι ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο οι τουρκικές εφημερίδες δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο. Ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι των Γενί Σαφάκ και Τζουμ Χουριέτ, "Φωτιά υποψίας στο αεροδρόμιο" και "Η πυρκαγιά θυμίζει δολιοφθορά", αντίστοιχα. Την ίδια ώρα Σαμπάχ και Χουριέτ δίνουν έμφαση στον κίνδυνο της ραδιενέργειας καθώς η πυρκαγιά χτύπησε και τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν ραδιενεργά σκευάσματα.

    [05] Οικονομία

    Από τον Πρόεδρό της και τον Υπ. Ανάπτυξης

    Διευκρινίσεις για τη ΔΕΗ

    25/5/2006 8:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Διευκρινίσεις για το θέμα, που προέκυψε σχετικά με τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, έδωσε, την Πέμπτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μανιατάκης, μέσω της ΝΕΤ 105,8. Ο κ. Μανιατάκης τόνισε ότι δε ζήτησε αύξηση στα τιμολόγια προσθέτοντας ότι απλώς κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων παρουσιάστηκε ο απολογισμός της εταιρείας και έγινε μια γενικότερη αναφορά στο τι γίνεται στον κόσμο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, υπενθύμισε παλαιότερη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η όποια αναπροσαρμογή στα τιμολόγια της ΔΕΗ δε θα επιβαρύνει τους οικονομικά ασθενέστερους. Σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, τόνισε ότι το γεγονός ότι τα τιμολόγια αυξάνονται σε άλλες χώρες λόγω της ανόδου στην τιμή του πετρελαίου δε δικαιολογεί αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς η συμμετοχή του πετρελαίου είναι πολύ μικρή. Η ΔΕΗ αναμένεται να καταθέσει αίτημα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για ρήτρα καυσίμων ώστε να αντισταθμίσει την υψηλή τιμή πετρελαίου. Όπως, όμως, τόνισε ο κ. Μανιατάκης τον τελικό λόγο έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης, που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει απόφαση ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυξήσεις ζητά η ΔΕΗ

    [06] Βόλεϊ

    Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

    25/5/2006 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην έδρα του αντιπάλου έμελλε να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός τον δεύτερο τίτλο του την τελευταία τριετία, αφού στον Εύοσμο μπροστά στους οπαδούς του Ηρακλή, κατάφερε να πάρει την νίκη με 3-2 και να κάνει έτσι το 3-1 στην σειρά των τελικών. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με τους γηπεδούχους να παίρνουν το πρώτο σετ αλλά να χάνουν τα δύο επόμενα, αφού ήταν εμφανές πως οι "πράσινοι" ήταν σε πολύ καλύτερη ημέρα. Ο Ηρακλής κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως δεν παρουσιάστηκε το ίδιο καλός και στο τάι μπρέικ, το οποίο έχασε με 15-13 και μαζί έχασε και τον τίτλο. Έτσι ο Παναθηναϊκός έπειτα από έναν χρόνο αποχής, επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ και το μόνο που απομένει πλέον είναι η επίσημη απονομή, αφού ο πρωταθλητής ήταν στον Εύοσμο, όχι όμως και το τρόπαιο για να το σηκώσει.

    Τα σετ (πρώτος ο γηπεδούχος Ηρακλής): 25-20, 19-25, 16-25, 25-21, 13-15.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 May 2006 - 20:50:29 UTC