Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες μορφές τουρισμού
  • [02] Ράις "καλεί" Συμβούλιο Ασφαλείας
  • [03] Αποζημιώσεις στους πτηνοτρόφους
  • [04] Συνάντηση Κόκκαλη-Σόλιντ
  • [05] Η ώρα της κορυφής στην Ευρωλίγκα

    [01] Πολιτική

    Στοχεύει να ενισχύσει το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης

    Νέες μορφές τουρισμού

    27/4/2006 11:35:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Την ενίσχυση και του θρησκευτικού τουρισμού επιδιώκει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μέσα από νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί. Η υπουργός Τουρισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, επισκέφθηκε, την Πέμπτη, τα Μετέωρα, το δεύτερο μεγαλύτερο και σημαντικότερο ορθόδοξο μοναστικό κέντρο μετά το Άγιο Όρος, και διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει τουριστικό γραφείο στα Τρίκαλα, ώστε να προβληθεί περισσότερο ο νομός. Σε δηλώσεις της, χαρακτήρισε τα Μετέωρα σημαντικό μνημείο της ορθοδοξίας και παγκόσμιο φαινόμενο πολιτιστικής κληρονομιάς "που οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε" και υπογράμμισε ότι έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης το νομοθετικό πλαίσιο για τις νέες μορφές τουρισμού, μεταξύ των οποίων και ο θρησκευτικός τουρισμός. Από την πλευρά του, ο νομάρχης Τρικάλων, Ηλίας Βλαχογιάννης, δήλωσε ικανοποιημένος καθώς, όπως είπε, η Υπουργός θα μεριμνήσει για την υλοποίηση των αιτημάτων, που τις τέθηκαν.

    [02] Κόσμος

    Ζήτησε την άμεση παρέμβασή του για το Ιράν

    Ράις "καλεί" Συμβούλιο Ασφαλείας

    27/4/2006 9:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/4/2006 11:10:10 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ψηλά στην ατζέντα της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στη Σόφια, βρίσκεται, όπως αναμενόταν, το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Στην ομιλία της, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει δράση "εάν θέλει να θεωρείται αξιόπιστο". Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, η κ. Ράις είπε ότι το Ιράν είναι πολύ απίθανο να συμμορφωθεί με τα διεθνή αιτήματα σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, ωστόσο, επισήμανε ότι η χώρα της ελπίζει πάντα πως θα βρεθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση με το Ιράν. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, τάχθηκε υπέρ των απευθείας συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν. Κατά τα άλλα, τη Σύνοδο θα απασχολήσει, επίσης, η διεύρυνση της Συμμαχίας, η πορεία των εν εξελίξει στρατιωτικών επιχειρήσεων της καθώς και οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Στο περιθώριο της Συνόδου, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό της, Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    Όσον αφορά το Νταρφούρ, η κ. Ράις υποστήριξε ότι η ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης (UA) δεν είναι αρκετά "δυνατή" ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να βοηθήσει, εάν του ζητηθεί. Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει την αεροπορική μεταφορά των ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή, όμως, η εντολή του λήγει στις 31 Μαΐου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θα συζητήσουν και για το Ιράν

    Αναμένοντας τις αποφάσεις

    [03] Οικονομία

    Που ζημιώθηκαν λόγω της γρίπης των πουλερικών

    Αποζημιώσεις στους πτηνοτρόφους

    27/4/2006 11:30:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η αποτίμηση των ζημιών, που υπέστη η πτηνοτροφία στη χώρα μας, λόγω του θορύβου από τη γρίπη των πτηνών. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ θα έχει υπολογιστεί και το ακριβές ποσό, που θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα για την ενίσχυση των πτηνοτρόφων. Το εθνικό πρόγραμμα για τις αποζημιώσεις θα κατατεθεί έως το τέλος Μαΐου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και όταν εγκριθεί, παραγωγοί και επιχειρήσεις κρέατος πουλερικών και αβγών θα λάβουν κοινοτικές και εθνικές αποζημιώσεις. Το κόστος για τη στήριξη του κλάδου θα μοιραστεί κατά το ήμισυ στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα. Όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις για να αποσυρθούν τα αδιάθετα αποθέματα αυγών και κρέατος πουλερικών, τα οποία υπολογίζεται ότι ανέρχονται στους 25 χιλιάδες τόνους. Αποζημιώσεις θα δοθούν για όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ με την εκστρατεία ενημέρωσης επιδιώκεται η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά πτηνοτροφικά προϊόντα, που ελέγχονται εξονυχιστικά και είναι πλήρως ασφαλή για κατανάλωση.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνάντηση Κόκκαλη-Σόλιντ

    27/4/2006 7:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επί τάπητος τέθηκε ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού στη συνάντηση που έγινε μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Σωκράτη Κόκκαλη με τον προπονητή της ομάδας Τροντ Σόλιντ και παρουσία του Γιώργου Λούβαρη και του Σάββα Θεοδωρίδη. Ο Νορβηγός τεχνικός προχώρησε σε εισηγήσεις παικτών που θέλει να αποκτηθούν και τις θέσεις που θεωρεί πως χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, αλλά και για αποδεσμεύσεις και δανεισμούς παικτών, που κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να μειωθεί το ρόστερ. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κόκκαλης ενημέρωσε για τη συζήτηση τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., που συνεδρίασε το μεσημέρι και τόνισε πως ο οι τελικές αποφάσεις που αφορούν το έμψυχο υλικό της ομάδας θα ληφθούν μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης τα θέματα που ανακύπτουν από την αλλαγή ημερομηνίας του τελικού του κυπέλλου, ενώ εγκρίθηκε το νέο οργανόγραμμα της ΠΑΕ. Τέλος, ο Πέτρος Κόκκαλης ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης για θέματα που αφορούν τη Σούπερ Λίγκα. Εν συνεχεία ο κ. Κόκκαλης μίλησε με τους δημοσιογράφους και απάντησε στα ερωτήματα τους. Ανάμεσα σε αυτά επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του πειραϊκού συλλόγου για τον επιθετικό Φέλιξ Μπόρχα, ενώ τόνισε πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος με τον Νορβηγό τεχνικό.

    [05] Μπάσκετ

    Η ώρα της κορυφής στην Ευρωλίγκα

    27/4/2006 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην Πράγα θα είναι στραμμένα βλέμματα για το φάιναλ φορ του μπάσκετ στις 28 και 30 Απριλίου. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ταού Κεράμικα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσουν για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και να βρεθούν στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ελληνική παρουσία ομάδας δεν θα υπάρξει, αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν τα κατάφεραν, αλλά ελληνικός "εμφύλιος" θα υπάρξει, αφού στον δεύτερο ημιτελικό ο Θοδωρής Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα κοντραριστεί με τον Μιχάλη Κακιούζη της Μπαρτσελόνα με στόχο μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Στον πρώτο ημιτελικό η Ταού Κεράμικά, που απέκλεισε το Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ που απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Η ΤΣΣΚΑ, μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες για το τρόπαιο στα προηγούμενα τρία φάιναλ φορ που πήρε μέρος, θα προσπαθήσει να φτάσει στην κορυφή, ενώ από την άλλη η Μπαρτσελόνα, που δεν πήρε μέρος στο προηγούμενο φάιναλ φορ έχει στόχο την κατάκτηση της κορυφής. Η Μακάμπι έχει στόχο την διατήρηση των κεκτημένων, δηλαδή την κατάκτηση του τροπαίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η Ταού, περσινή φιναλίστ, θα προσπαθήσει την αποκαθήλωση της ομάδας του Τελ Αβίβ από την κορυφή και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

    Έκλεψε την παράσταση ο "Παπ"

    Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν όλα τα λεφτά στην συνέντευξη Τύπου. Ο Έλληνας άσος της ΤΣΣΚΑ δεν πτοήθηκε όταν Ισραηλινός δημοσιογράφος τον αγνόησε και αναφέρθηκε στο μέλλον των υπολοίπων τριών παικτών που βρέθηκαν στο πάνελ (Σκόλα, Ναβάρο, Πάρκερ) στο "μαγικό κόσμο" του ΝΒΑ. Ο δημοσιογράφος απευθύνθηκε στους Σκόλα, Ναβάρο και Πάρκερ, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τις ομάδες τους (Ταού, Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ, αντίστοιχα), και τους ρώτησε: "Είστε τρεις σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Φαντάζεστε τον εαυτό σας και του χρόνου στην ίδια ομάδα ή μήπως έχετε στο μυαλό σας το ενδεχόμενο να μετακομίσετε στο ΝΒΑ", με τον Παπαλουκά να παίρνει το λόγο άμεσα: "Με συγχωρείτε, γιατί, όμως, αυτή η ερώτηση δεν απευθύνεται και σε μένα";. Ακολούθησαν χειροκροτήματα και γέλια στην αίθουσα του δημαρχείου της Πράγας από τους δημοσιογράφους, ενώ ο Άντονι Πάρκερ έσπευσε να υποστηρίξει τον Παπαλουκά: "Νομίζω ότι ο Παπαλουκάς είναι σπουδαίος παίκτης".

    Στη συνέχεια ο Έλληνας γκαρντ είπε: "Τώρα που το σκέφτομαι, έχω κοντά τρεις παίκτες από τις ομάδες που με απέκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και Ταού. Νομίζω ότι έφτασε η δική μου ώρα! Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ για 4η συνεχόμενη φορά. Έχω επισκεφθεί Βαρκελώνη, Τελ Αβίβ, πέρυσι ήμουν οικοδεσπότης στη Μόσχα, φέτος έρχομαι στην Πράγα και του χρόνου ελπίζω να ... είμαι και στο σπίτι μου στην Αθήνα. Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη ευκαιρία να πετύχουμε ό,τι δεν καταφέραμε τα τελευταία τρία χρόνια. Πρώτα ο ημιτελικός, μετά ο τελικός. Είναι γιορτή το φάιναλ φορ, το ξέρω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω Έλληνες στην Πράγα (σ.σ. προφανώς εννοούσε τους δημοσιογράφους), απόδειξη ότι το μπάσκετ στη χώρα μου έχει προοδεύσει και πάλι".

    Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την ώθηση που του δίνει η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, ο Παπαλουκάς απάντησε: "Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική, για μένα, όμως, είναι εξίσου σημαντικό να πάρω την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη Μόσχα έχω περάσει τέσσερα υπέροχα χρόνια, τα καλύτερα της καριέρας μου, και θα ήθελα, πρώτα για τον εαυτό μου και μετά για τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ που με εμπιστεύτηκαν, να βοηθήσω για μια μεγάλη επιτυχία".

    Η συνέντευξη Τύπου

    ΕΤΟΡΕ ΜΕΣΙΝΑ (προπονητής ΤΣΣΚΑ Μόσχας): "Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία η εφετινή σεζόν μου στη Μόσχα. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να βρεθώ σε μια τόσο μακρινή χώρα, όπου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα και σκέψη, αλλά όλοι μαζί κάναμε ένα βήμα προς τα μπροστά, για να γίνουμε μια πραγματική ομάδα. Διαφορετικά δεν γινόταν να πετύχουμε. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε μετά τον τραυματισμό του Άντερσεν. Εχω μεγάλο σεβασμό στην Μπαρτσελόνα, την οποία αντιμετωπίζουμε στον ημιτελικό. Σπουδαία ομάδα με εξαιρετική ισορροπία μέσα και έξω από το καλάθι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άγχος στην ομάδα. Θα έλεγα ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση και επιθυμία... ".

    ΝΤΟΥΣΚΟ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ (προπονητής Μπαρτσελόνα): "Αυτό που σίγουρα ισχύει για την ομάδα μου, όπως και για τις άλλες τρεις ομάδες, είναι ότι ήταν πολύ δύσκολο να φτάσουμε εδώ. Κατά τη γνώμη μου, η εφετινή ήταν η πιο ανταγωνιστική σεζόν, από τη στιγμή που άρχισε η Ευρωλίγκα. Γι` αυτόν τον λόγο όλες οι ομάδες που βρίσκονται εδώ το άξιζαν. Η κατάκτηση της εφετινής Ευρωλίγκα θα ήταν επιτυχία για κάθε παίκτη ή προπονητή. Ολοι έχουμε τον ίδιο στόχο και πιστεύω ότι όλες οι ομάδες μοιράζονται τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Αν ο Αντερσεν είχε τραυματιστεί πριν τα πλέι οφ ή το φάιναλ φορ, σίγουρα η απουσία του θα είχε αντίκτυπο στην ΤΣΣΚΑ. Ωστόσο, ο σέντερ τραυματίστηκε τον Ιανουάριο και από τότε η ΤΣΣΚΑ έχει προσαρμόσει το παιχνίδι της χωρίς αυτόν. Επίσης, πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι πιο επικίνδυνη τώρα, παρά όταν είχε στη σύνθεση της τον Αντερσεν".

    ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ (προπονητής Ταού): "Σίγουρα ο κόσμος και η υποστήριξη που θα έχει μία ομάδα δεν θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Πιστεύω ότι οι 1.500 οπαδοί μας που έρχονται στην Πράγα θα κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους απ` ότι οι 10.000 της Μακάμπι. Η Μακάμπι έχει ένα σωρό σπουδαίους παίκτες. Πάρκερ, Σόλομον, Βούιτσιτς, ποιον να διαλέξω. Επίσης έχει και παίκτες «κλειδιά» όπως ο Τζέιμι Άρνολντ".

    ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ (προπονητής Μακάμπι Τελ Αβίβ): "Είχαμε μία δυνατή χρονιά, πιο δυνατή από τις δύο προηγούμενες. Εδώ, πάντως, ερχόμαστε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας και αυτό είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα. Θέλω να καλωσορίσω τον κύριο Μεσίνα. Εγώ άλλαξα το όνομα μου σε... Γκερσόνοβιτς και αναρωτιέμαι αν και ο Μεσίνα το αλλάξει σε... Μεσίναβιτς. Ολοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Κι εμείς, βεβαίως, για να κάνουμε το "θρι-πιτ". Για να φτάσουμε ως εκεί, όμως, θα πρέπει να προκριθούμε στον τελικό. Ως εκ τούτου, στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο ο ημιτελικός. Σίγουρα είναι σπουδαία υπόθεση να έχεις κοουτσάρει σε τόσα πολλά φάιναλ φορ, αλλά η εμπειρία του προπονητή φτάνει μέχρι να γίνει το τζάμπολ. Μετά τον λόγο παίρνουν οι παίκτες. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε τόσο πολύ κόσμο στο πλευρό μας. Αυτό είναι και καλό και κακό. Μέχρι στιγμής, οι φίλαθλοι μας έδωσαν μεγάλη βοήθεια στα προηγούμενα φάιναλ-φορ. Στην ερώτηση αν αυτό θα είναι το τελευταίο φάιναλ φορ μου με τη Μακάμπι, θα απαντήσω όταν επιστρέψουμε στο Ισραήλ".

    ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΝΑΒΑΡΟ (γκαρντ Μπαρτσελόνα): "Ο στόχος μας είναι ίδιος. Να πάρουμε τον τίτλο. Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας, αλλά ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Κυνηγάμε πάντως τον τίτλο όλη τη χρονιά, πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά. Κι εγώ και οι συμπαίκτες μου. Μπορεί να μην είμαστε φαβορί, αυτό όμως δεν είναι κακό. Αντιθέτως, μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη και να ξέρετε ότι ήρθαμε στην Πράγα με τη μεγαλύτερη δυνατή διάθεση".

    ΛΟΥΙΣ ΣΚΟΛΑ (φόργουορντ Ταού): "Όχι δεν φοβάμαι τον Ιβάνοβιτς. Σίγουρα, όμως, ξέρει τον τρόπο να με αντιμετωπίσει. Αυτό που μας έμαθε ο Ιβάνοβιτς και συνεχίζει ο Περάσοβιτς είναι να δουλεύουμε σκληρά. Όλοι μπορούν να σουτάρουν, να πάρουν ριμπάουντ και να σκοράρουν. Αυτός που πετυχαίνει, όμως, είναι όποιος δουλεύει σκληρά".

    ΑΝΤΟΝΙ ΠΑΡΚΕΡ (γκαρντ Μακάμπι Τελ Αβίβ): «Το πιο δύσκολο είναι να προκριθείς στο φάιναλ φορ και όχι να παίξεις σε αυτό. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες εδώ, μεγάλοι παίκτες και εμπειρία. Αυτό που κάνω εγώ κάθε φορά είναι να απολαμβάνω κάθε λεπτό. Είναι η μεγαλύτερη σκηνή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κάνουν όλοι».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 April 2006 - 20:51:42 UTC