Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαύρη επέτειος
  • [02] "Ω γλυκύ μου έαρ"
  • [03] Ικανοποίηση από τους ελέγχους
  • [04] Το Ιράν ζητά συνεργασία με την ΙΑΕΑ
  • [05] Έκρηξη βόμβας στην Τουρκία
  • [06] Ισχυρός σεισμός στη ΒΑ Ρωσία
  • [07] Επιθέσεις δίχως τέλος
  • [08] Νίκησαν τα "περήφανα νιάτα" του Βραδυποριακού
  • [09] Βλέπουν τελικό οι Ρουμάνοι

    [01] Πολιτική

    Τριάντα εννέα χρόνια από την 21η Απριλίου του 1967

    Μαύρη επέτειος

    21/4/2006 11:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/4/2006 12:33:53 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τριάντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, από την ημέρα, που οι συνταγματάρχες "σταύρωσαν" τη Δημοκρατία θέτοντας τη χώρα υπό την εξουσία τους για επτά μαρτυρικά χρόνια. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η ΝΔ στο μήνυμά της επισημαίνει: "Τιμούμε όλους όσοι, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας και κομματικής ένταξης, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία, για να πέσουν οι διαχωριστικές γραμμές, για να προχωρήσουμε μπροστά, χωρίς φανατισμούς, με διάλογο και συνεννόηση". Στο μήνυμά του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι "Η Δημοκρατία δε χαρίστηκε στον ελληνικό λαό" αλλά ήταν αποτέλεσμα της αυτοθυσίας του προσθέτοντας ότι η Δημοκρατία κατακτάται με συλλογική προσπάθεια, διεθνή συνεργασία και διαρκή υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. "Η δικτατορία υπενθυμίζει ότι η κυριαρχία της πλουτοκρατίας και η ενεργή συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι ασυμφιλίωτη με τα λαϊκά δικαιώματα", αναφέρει στο μήνυμά του το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ σημειώνει ότι: "Κύριο μήνυμα της επετείου είναι ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής και ότι ο αγώνας αυτός είναι άμεσα συνυφασμένος με την υπόθεση της ειρήνης".

    Στην ημερήσια διαταγή του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο υπουργός Εθνικής ’μυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζει τη δικτατορία "μία από τις θλιβερές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας" τονίζοντας ότι " ο αγώνας για την προάσπιση των ιδανικών της δημοκρατίας [] και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι συνεχής και πάντα επίκαιρος".

    [02] Κοινωνία

    Προσμένοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου

    "Ω γλυκύ μου έαρ"

    21/4/2006 7:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με κατάνυξη βιώνει σήμερα η Ορθοδοξία την πιο πένθιμη ημέρα του χρόνου, τη Μεγάλη Παρασκευή. Το βράδυ, με την περιφορά του Επιταφίου κορυφώνεται το θείο δράμα. Η ακολουθία του Επιταφίου φορτίζει ιδιαίτερα τις ώρες αυτές το θρησκευτικό συναίσθημα και οι πιστοί προσμένουν το μήνυμα της λύτρωσης που φέρνει η Ανάσταση. Στις εκκλησίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ηχούν πένθιμές ψαλμωδίες. "Αι γενεαί πάσαι" και "Ω γλυκύ μου έαρ" ψέλνουν με κατάνυξη οι πιστοί, υμνώντας την Ταφή του Κυρίου. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα περισυλλογής και νηστείας για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους Ιερούς ναούς όπου παρακολούθησαν την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και προσκύνησαν με ευλάβεια τον Επιτάφιο. Στη Μονή Πεντέλης, λίγο μετά το μεσημέρι, έγινε πιστή αναπαράσταση της αποκαθήλωσης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου. Στα Ιεροσόλυμα οι πιστοί συρρέουν κατά χιλιάδες για την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής κατακλύζοντας τους δρόμους της παλιάς πόλης. Δεκάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κρατώντας ξύλινους σταυρούς, ακολούθησαν την οδό του μαρτυρίου μέχρι το Γολγοθά.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στο Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων.

    Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος βρίσκονται στην Τήνο, όπου θα ακολουθήσουν τον Επιτάφιο στο λιμάνι του νησιού.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στην Πάρο.

    [03] Κοινωνία

    Συγκρατημένες οι τιμές στη Βαρβάκειο

    Ικανοποίηση από τους ελέγχους

    21/4/2006 6:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ως την τελευταία στιγμή θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην αγορά, διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά, όπου συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης έκαναν και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, εντατικούς ελέγχους τους, για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας. Ο υφυπουργός τόνισε, πως διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν την φοβερή άνοδο των τιμών στη Βαρβάκειο, όπου η τιμή για τα ντόπια αρνιά και κατσικάκια δεν ξεπερνούν τα 10,5 ευρώ το κιλό. Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Γιάννης Βλέμας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ο οποίος τόνισε, πως "είμαστε ικανοποιημένοι από τις τιμές την ποιότητα και την καταλληλότητα των προϊόντων στην Βαρβάκειο που πραγματοποιήθηκε χάρις στην προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων".

    Στο μεταξύ, για λίγη ακόμα ώρα, ως τις επτά, θα παραμείνουν ανοικτά τα κρεοπωλεία και τα εμπορικά καταστήματα ενώ τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις εννέα.

    Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις εννέα το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις έξι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγορές για το πασχαλινό τραπέζι

    [04] Κόσμος

    Το Ιράν ζητά συνεργασία με την ΙΑΕΑ

    21/4/2006 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ

    Έτοιμο είναι το Ιράν να συνεχίσει χωρίς καμία επιφύλαξη τη συνεργασία του με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Αυτό δήλωσε από τη Μόσχα ο Ιρανός εκπρόσωπος στην Διεθνή αυτή Υπηρεσία, Αλί Ασγκάρ Σολτανιέχ, τονίζοντας ότι "είμαστε έτοιμοι να διαλύσουμε όλες τις ασάφειες σχετικά με το πυρηνικό μας πρόγραμμα". Ωστόσο, η Ρωσία είναι κατηγορηματικά αντίθετη με μια στρατιωτική δράση για τη διευθέτηση της κρίσης που έχει προκληθεί λόγω του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Κισλιάκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Συμμαχία προθύμων" εναντίον του Ιράν

    [05] Κόσμος

    Λίγο πριν περάσει από εκεί στρατιωτικό λεωφορείο

    Έκρηξη βόμβας στην Τουρκία

    21/4/2006 3:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/4/2006 4:04:38 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε κατοικημένη συνοικία της Σμύρνης, όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμάτων, εξερράγη το πρωί της Παρασκευής λίγο πριν περάσει από εκεί στρατιωτικό λεωφορείο. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. Όπως δήλωσαν οι τοπικές αρχές, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε φτιαχτεί από υλικό που χρησιμοποιούν συχνά οι αυτονομιστές Κούρδοι αντάρτες και πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως. Από την έκρηξη προκλήθηκε η θραύση των τζαμιών των παρακείμενων κτιρίων και ζημιές σε πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε μερικά δευτερόλεπτα πριν περάσει από εκεί λεωφορείο που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό.

    [06] Κόσμος

    Μεγέθους 7,7 Ρίχτερ

    Ισχυρός σεισμός στη ΒΑ Ρωσία

    21/4/2006 12:58:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα, στη Ρωσία, προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Η σεισμική δόνηση έγινε στις 12:25 π.μ. (τοπική ώρα) σε βάθος 40 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. Οι τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων αναφέρουν μερική καταστροφή δύο σχολικών κτηρίων, ζημιές σε σπίτια και σε ένα αεροδρόμιο, ενώ η ισχυρή δόνηση προκάλεσε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης σε τέσσερα χωριά. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Γεωλογικών Μελετών, μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί άλλοι 13 μετασεισμοί, μεταξύ 4,5 και 6,1 βαθμών, ενώ πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή από το 1900. Το επίκεντρο ήταν η ανατολική ακτή της χερσονήσου, περίπου 70 ανατολικά του οικισμού Τιλικίνι, ενώ στην περιοχή, όπου σημειώθηκαν οι σεισμικές δονήσεις, κατοικούν περίπου 12.000 άνθρωποι.

    [07] Ιράκ

    Δυο νεκροί - 12 τραυματίες

    Επιθέσεις δίχως τέλος

    21/4/2006 4:35:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 12 τραυματίστηκαν την Παρασκευή το πρωί σε αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ. Την ίδια ώρα, στέλεχος των Συντηρητικών στη Βρετανία ζήτησε την απόσυρση των βρετανικών στρατευμάτων από τη χώρα και η Καμπότζη ανακοίνωσε ότι αρνείται αίτημα των ΗΠΑ για αποστολή στρατού σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας πολίτης τραυματίστηκε από ενόπλους στο Χαλές, 80 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε πηγή της ιρακινής ασφάλειας. Ένας σιίτης αρτοποιός σκοτώθηκε από πυροβολισμούς καθώς πήγαινε στο κατάστημά του στη συνοικία Ντούρα, στη νότια Βαγδάτη, ανέφερε άλλη πηγή της ιρακινής ασφάλειας. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο δυτικό τμήμα της Βαγδάτης. Αστυνομική μονάδα έσπευσε στην περιοχή λίγο αργότερα και οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την έκρηξη δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού. Παράλληλα, δύο πτώματα τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί, βρέθηκαν στο βόρειο και το νότιο τμήμα της Βαγδάτης και 20 άτομα συνελήφθησαν το πρωί σε επιδρομή του ιρακινού στρατού στη Μπακούμπα, βόρεια της Βαγδάτης.

    "Οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν κάνει χοντρά λάθη"

    Σε αντίθεση με την πολιτική του κόμματός του, ο Μάικλ ’νκραμ, υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών στη Βρετανία, υποστήριζε ότι τα βρετανικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από το Ιράκ τώρα, επειδή η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου. "Οι περίπου 8.000 βρετανοί στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν τώρα, όσο προλαβαίνουν, με τιμή και αξιοπρέπεια", γράφει ο ίδιος στην εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ.

    Οι συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ έχουν κάνει "χοντρά λάθη", προσθέτει, κυρίως με τη διάλυση των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ για να τις απαλλάξουν από υποστηρικτές του Σαντάμ Χουσέιν και με την αποτυχία τους να θέσουν σε λειτοργία ένα σχέδιο ανοικοδόμησης μετά τον πόλεμο. Ο ’νκραμ, ο οποίος είχε ψηφίσει υπέρ της εισβολής στο Ιράκ, παραδέχεται ότι είχε σφάλλει όσον αφορά το θέμα των όπλων που είχε στην κατοχή του ο Σαντάμ και σημειώνει ότι τώρα πλανάται πάνω από τη χώρα "η σκιά του Βιετνάμ". "Η κατάσταση στο Ιράκ είναι ένα χάλι, και μάλιστα ένα επικίνδυνο" χάλι, σχολιάζει, "αντί να πηγαίνει καλύτερα, πηγαίνει πολύ χειρότερα". "Δεν έχουμε θέση στο Ιράκ σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Δεν μπορούμε και δεν θα πρέπει να πάρουμε πλευρά ανάμεσα στους σουνίτες και τους σιίτες", καταλήγει

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το Σάββατο η σύνοδος του ιρακινού κοινοβουλίου

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκησαν τα "περήφανα νιάτα" του Βραδυποριακού

    21/4/2006 3:52:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε έναν αγώνα που εδώ και 45 χρόνια - κάθε Μεγάλη Παρασκευή-έχει γίνει πλέον θεσμός, στο γήπεδο του Κορυδαλλού τέθηκαν ανιμέτωποι Βραδυποριακός και Ταλαιπωριακός (παλαίμαχοι Ολυμπιακού και Προοδευτικής), που κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι η... μπάλα χρόνια δεν κοιτά. Παρά τα παραπανίσια κιλά και το μαλλί "βαμβάκι"ορισμένων, οι παίκτες των δύο ομάδων που "έγραψαν" τη δική τους Ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έδωσαν και φέτος το παρών σε αυτή την παραδοσιακή ποδοσφαιρική γιορτή, όπου με τη ζωντάνια τους και την αγάπη τους για τη μπαλα "ξύπνησαν" αναμνήσεις του παρελθόντος και δικαιολόγησαν το "μύθο" που έχουν χτίσει γύρω από το όνομά τους. Αν και σε ένα τέτοιο αγώνα το αποτέλεσμα συνήθως είναι το τελευταίο που μετράει, για την ιστορία η 45η αναμέτρηση Βραδυποριακού-Ταλαιπωριακού βρήκε νικητές με 3-1 τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού, μολονότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 στο 11΄ με τον Δρακωνάκη. Στη συνέχεια όμως ο Σίνισα Γκόγκιτς ισοφάρισε με πεναλτι σε 1-1 και οι Βαμβακούλας (83΄) Βαϊτσης (86΄) διαμόρφωσαν το τελικό αποτελεσμα.

    Τιμήθηκε ο "στρατηγός"

    Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού φιλικού ήταν ο "στρατηγός" Μίμης Δομάζος, ο οποίος αν και δεν ντύθηκε ποτέ στα "χρώματα" των δύο αντιπάλων, τίμησε για λίγο τα περήφανα νιάτα του Κορυδαλλού. Στον αγώνα, προσκεκλημένος ήταν επίσης ο Βραζιλιάνος άσος του Ολυμπιακού Ριβάλντο, ο οποίος όμως δεν παραβρέθηκε, λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας. Παρόλα αυτά έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: "Είμαι μαζί σας. Σας εύχομαι καλές επιτυχίες. Είναι εξαιρετική η προσπάθεια που κάνετε, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω το παρών, αν και θα το ήθελα πολύ".

    Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Στέλιος Μπενεντάτος, έδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Γιάννη Φραντζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Τιμητική πλακέτα έλαβαν από την Προοδευτική και οι Μίμης Δομάζος, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, Σταύρος Νικολαΐδης (παράγοντας της Προοδευτικής), Ηλίας Ρωσσίδης, Σταμάτης Γουλανδρής και ο αρχηγός της Προοδευτικής επί σειρά ετών, Σταύρος Νικολακάκος.

    Στον σημερινό αγώνα το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Βραδυποριακού πραγματοποίησαν οι Στρακόσια και Νινιάδης σε αντίθεση με το συνεπέστατο συμπαίκτη τους Ηλία Ρωσσίδη, που από το παρθενικό ματς του 1961, δεν έχει λείψει ποτέ από το ραντεβού των δύο αντιπάλων. "Θα παίζω όσο αντέχω, αφού δεν έχω χάσει αγώνα από τότε που συναντιούνται οι παλαίμαχοι Ολυμπιακού και Προοδευτικής. Μακάρι και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι μαζί εδώ" τόνισε ο "ιπτάμενος αρχηγός" των ερυθρολεύκων.

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑΚΟΣ: Κελεσίδης (25΄ Στρακόσια), Ρωσσίδης, Ξανθόπουλος, Κασδοβασίλης, Βαμβακούλας, Καλτσάς, Σταυρόπουλος, Νινιάδης, Γκόγκιτς, Κοκολάκης, Καλογερόπουλος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Μαργιόλης, Βαΐτσης, Ιωαννίδης, Αρσένης, Σαΐνης, Συμεωνίδης, Ρούσσος, Παναούσης, Βασιλειάδης, Μπαρμπαρούσης.

    ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΚΟΣ: Παππάς, Μανδρέκας, Κουράκης, Λιθόπουλος, Νικολακάκος, Παντελίδης, Αγγελόπουλος, Βογιατζής, Νταβέλης, Δομάζος, Δρακωνάκης, ενώ αγωνίστηκαν και οι Τσεβρενίδης, Θεολόγου, Αταγιάν, Σαράντος, Καλούδης, Δελάκας, Σιγάλας, Βιδάλης, Ιωαννίδης, Βάρσος, Μαλέκας, Σπετσαρίας.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βλέπουν τελικό οι Ρουμάνοι

    21/4/2006 1:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου UEFA πραγματοποίησε χθες στο Βουκουρέστι η ρουμανική Στεάουα, που επιβλήθηκε με 1-0 της αγγλικής Μίντλεσμπρο, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης. Το "χρυσό" γκολ των Ρουμάνων σημεώσε στο 30 ο Ντίκα, ενώ στο βημίχρονο οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ και να πάνε χωρίς άγχος στον επαναληπτικό του "Ρίβερσαϊντ" στις 27 Απριλίου. Οι ’γγλοι είχαν δοκάρι στο 40΄με τον Αγιεγκμπένι. Αντίθετα στον άλλο χθεσινό ημιτελικό του "’ουφ Σάλκε Αρένα" η ισπανική Σεβίλλη απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη γηπεδούχο Σάλκε και πλέον την ερχόμενη Πέμπτη έχει στον επαναληπτικό του "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικο. Εκτός όμως από το χθεσινό ενδιαφέρον των ομάδων για το εισιτήριο του τελικού της 10ης Μαϊου στο ολλανδικό Αϊντχόφεν, η αναμέτρηση του Βουκουρεστίου αφορούσε άμεσα και την Ελλάδα, όσον αφορά στην κατάταξη της UEFA. Να σημειωθεί ότι, αν η Στεάουα αποσπάσει ισοπαλία στη ρεβάνς, η Ρουμανία θα ξεπεράσει την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA, αφήνοντάς την στην ένατη θέση. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η χώρα μας θα εκπροσωπείται με τέσσερις ομάδες (δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο στο UEFA) στα ευρωπαϊκά κύπελλα της περιόδου 2007-2008.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 April 2006 - 16:51:19 UTC