Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου- Μπούτσκοφσκι
  • [02] Νέα Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
  • [03] Επίσημα νικητής ο Πρόντι
  • [04] Νίκη Ελλήνων-Κυπρίων
  • [05] Παράταση ζωής ο Γυμναστικός
  • [06] Έμεινε έκτη η ΑΕΚ
  • [07] Σίγουρα δεύτερος ο Ολυμπιακός
  • [08] Επιστροφή στις νίκες ο ΠΑΟΚ
  • [09] Δύσκολη νίκη ο Παναθηναϊκός

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Παπανδρέου- Μπούτσκοφσκι

    19/4/2006 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και πρόεδρο της "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM) Βλάντο Μπούτσκοφσκι, συναντήθηκε το απόγευμα στα Σκόπια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως δήλωσε ο κ Παπανδρέου στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη SDSM στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, οι εξελίξεις σχετικά με το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου, καθώς και η εκκρεμότητα της ονομασίας. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι τα δύο κόμματα θα συστήσουν ομάδα εργασίας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής της ΠΓΔΜ. Από την πλευρά του, ο κ Μπούτσκοφσκι τάχθηκε υπέρ της εντατικοποίησης των διαβουλεύσεων για την εκκρεμότητα της ονομασίας μετά τις εκλογές στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Στο επίκεντρο η ονομασία

    Μιλώντας σε εκδήλωση της SDSM για τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της, ο Γ Παπανδρέου τάχθηκε της συνεργασίας και της περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων Αθήνας-Σκοπίων.

    Αναφερόμενος στην εκκρεμότητα της ονομασίας έκανε λόγο για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής , η οποία θα ανταποκρίνεται στην ιστορική και γεωγραφική πραγματικότητα της περιοχής και θα κατανοεί τις ευαισθησίες εκατέρωθεν.

    Ο ίδιος και τόνισε, ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των βαλκανικών χωρών.

    Σημειώνουμε, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε ακόμα με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας και δήμαρχο Τιράνων Εντι Ράμα.

    [02] Κοινωνία

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ

    Νέα Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

    19/4/2006 7:31:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:15 το απόγευμα στον ίδιο εστιακό χώρο νότια της Ζακύνθου. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε κάποιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, την Πάτρα και την Ηλεία. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι και εντάσσουν το σεισμό στη λεγόμενη "σμηνοσειρά" σεισμικών δονήσεων, που πλήττει την περιοχή εδώ και περίπου είκοσι ημέρες. "Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση", δήλωσε ο σεισμολόγος στο ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος. Σημειώνουμε, ότι από τις αρχές του μήνα σημειώθηκαν με επίκεντρο την ίδια περιοχή τουλάχιστον δέκα ισχυρές σεισμικές δονήσεις, με μεγέθη μεγαλύτερα από 5 Ρίχτερ, καθώς και δεκάδες μικρότερες σε μέγεθος δονήσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέος σεισμός στη Ζάκυνθο

    [03] Κόσμος

    Επίσημα νικητής ο Πρόντι

    19/4/2006 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - Γαλλικό Πρακτορείο

    Επίσημο τέλος στο θρίλερ των τελευταίων εκλογών έρχεται να δώσει σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, με την επικύρωση της νίκης του κεντροαριστερού συνασπισμού, απόφαση που ανοίγει το δρόμο στον Ρομάνο Πρόντι για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο ηγέτης της κεντροαριστερής συμμαχίας, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι Ιταλοί δεν θα έχουν πλέον "καμία αμφιβολία" για τη νίκη του στις εκλογές της 9ης - 10ης Απριλίου. "Αυτή η εκλογική διαδικασία τελικώς ολοκληρώθηκε. Οι Ιταλοί δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία για τη νίκη μας", δήλωσε ο Πρόντι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη. Ωστόσο, ακόμη και τώρα συνεργάτες και μέλη του συνασπισμού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αρνούνται να δεχτούν το αποτέλεσμα.

    Οριακή διαφορά

    Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα:

    Στη Βουλή, ο συνασπισμός του Ρομάνο Πρόντι καταλαμβάνει 348 έδρες, έναντι 281 εδρών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στη Γερουσία, ο κεντροαριστερός συνασπισμός διατηρεί 158 έδρες, έναντι 156 εδρών του κεντροδεξιού συνασπισμού.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικαστηρίου, η "Ένωση" του Πρόντι έλαβε 19.002.598 ψήφους και ο "Οίκος των Ελευθεριών" του Μπερλουσκόνι, 18.977.843. Η διαφορά είναι 24.755 ψήφοι, δηλαδή 0,1%.

    Επίσης, ο "Οίκος των Ελευθεριών" έκανε έφεση ζητώντας να μην καταμετρηθούν οι ψήφοι ενός μικρού κινήματος "Λέγκα Λομπάρντα" υπέρ της "Ένωσης". Η έφεση αυτή, όμως, δεν έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο.

    Αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδέστατο το θεώρημα του Μπερλουσκόνι, για νοθεία στις εκλογές, σχολίασαν από την "Ένωση", εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Μπερλουσκόνι θα αναγνωρίσει τη νίκη τους.

    Από το κεντροδεξιό συνασπισμό, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα αναγνώρισε τη νίκη της κεντροαριστεράς με δήλωση του Γ.Γ. Λορέντσο Τσέζα. "Είχα ήδη δηλώσει ότι τα αποτελέσματα δεν επρόκειτο να αλλάξουν και μετά τους ελέγχους. Η Ένωση νίκησε τις εκλογές", είπε ο Τσέζα.

    "Διαθέτουμε μια μεγάλη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή και μια επαρκή πλειοψηφία στη Γερουσία, που μπορεί να διαβεβαιώσει τη σταθερότητα στη χώρα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση", πρόσθεσε σχετικά ο Ρομάνο Πρόντι.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Italy confirms Prodi poll victory

    The Times: Prodi victory confirmed by Italian Supreme Court

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιβεβαίωσαν τη νίκη Πρόντι

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη Ελλήνων-Κυπρίων

    19/4/2006 11:36:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι επίλεκτοι του ελληνικού πρωταθλήματος σε περίπου 10.000 θεατές που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό στάδιο στον Βόλο για να παρακολουθήσουν το 4ο Ολ Σταρ Γκειμ ποδοσφαίρου. Οι Έλληνες και Κύπριοι επίλεκτοι επικράτησαν με 6-5 των ξένων συναδέλφων τους που αγωνίζονται στην Α΄ Εθνική, όμως από αυτόν τον αγώνα η ουσία δεν ήταν ούτε το σκορ, ούτε το ποια ομάδα ήταν καλύτερη, αφού το ζητούμενο ήταν η χαρά του παιχνιδιού. Όπως και να έχει πάντως το ξεκίνημα ανήκε στους Έλληνες που σημείωσαν τρία γρήγορα γκολ με τους αντιπάλους τους να απαντούν μόλις στο ένα από αυτά εξίσου γρήγορα. Το σκορ άνοιξε ο Παππάς στο 17΄και ο Σέζαρ "απάντησε" στο 18 για να κάνει το 1-1. ο Αλωνεύτης στο 24 και ο Παππάς και πάλι στο 28, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και στο 38 ο Επαλέ μείωσε σε 3-2, σημειώνοντας το τελευταίο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι ξένοι αντεπιτέθηκαν και με δύο γρήγορα γκολ "γύρισαν" το ματς και πήραν το προβάδισμα. Στο 53 ο Σέζαρ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ένα λεπτό αργότερα ο Ντάνι έκανε το 2-4. Ο Μάντζιος ισοφάρισε στο 58 σε 4-4 και μετά ανέλαβε δράση ο Μαχλάς για τους Έλληνες που με δύο δικά του γκολ στο 61΄και στο 73΄, έκανε το 6-4 το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 79 ο Επαλέ.

    Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Σάββας Κωφίδης, χρησιμοποίησε τους Νικοπολίδη, Νταμπίζα, Ανατολάκη, Αλωνεύτη, Στολτίδη, Λαγό, Παππά, Δρούγα, Γκαλίτσιο, Παπαδόπουλο, Σαλπιγγίδη, ενώ αγωνίστηκαν και οι, Μπαρτζώκας, Σηφάκης, Δάρλας, Γκούμας, Λεοντίου, Μαχλάς, Μάντζιος. Ο τεχνικός των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, Τροντ Σόλιντ, χρησιμοποίησε τους, Γκαλίνοβιτς, Κινγκ, Ουντέζε, Φουτσίνι, Τζόρτζεβιτς, Επαλέ, Ντα Κόστα, Μπίσκαν, Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες, Γιασουμή, ενώ έπαιξαν και οι Φερνάντεζ, Σορεντίνο, Πιζανόφσκι, Ντάβιντσον, Ντάνι, Κλέιτον.

    Ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της συνάντησης (MVP), απονεμήθηκε στον Χάρη Παπά. Ο επιθετικός της Καλαμαριάς δήλωσε πως «αποτελεί τιμή για εμάς τους ποδοσφαιριστές η συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολοι μας χαρήκαμε το παιχνίδι, καθώς ήταν μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσουμε από την πίεση του Πρωταθλήματος». Από την πλευρά του, ο Ζοέλ Επαλέ συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πήρα μέρος στον αγώνα. Πιστεύω ότι χαρίσαμε πολλές όμορφες στιγμές στους φιλάθλους που τον παρακολούθησαν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

    [05] Μπάσκετ

    Παράταση ζωής ο Γυμναστικός

    19/4/2006 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παράταση ζωής πήρε ο Γυμναστικός Λάρισας με τη νίκη 82-78 επί του Πανελληνίου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο κλειστό της Νεάπολης. Η τετραπλή ισοβαθμία μία θέση πάνω από την τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα που δημιουργήθηκε σήμερα, επιτρέπει στον Κώστα Πιλαφίδη και τους παίκτες του να ελπίζουν ακόμη και σε παραμονή στην κατηγορία. Στην τέταρτη θέση παρέμεινε η ομάδα της Κυψέλης, αλλά πλέον απέχει μόλις έναν βαθμό από τον 5ο Άρη σε συνδυασμό με τη νίκη του τελευταίου επί του Απόλλωνα Πατρών. Ο Κρις Γκάρνερ σημείωσε 20 πόντους για τους γηπεδούχους, αλλά αυτοί που έδωσαν ουσιαστικά τη νίκη ήταν οι νεοαποκτηθέντες Ντράγκαν Τσέραμιτς και Σίμον Πετρόφ. Ο πρώτος σημείωσε 17 πόντους στο ντεμπούτο του, ενώ ο δεύτερος σημείωσε 11 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Πρώτος σκόρερ για τον Πανελλήνιο ήταν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

    Τα δεκάλεπτα: 24-7, 39-30, 55-53, 82-78 Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Γκόντας-Αφεντουλίδης

    ΛΑΡΙΣΑ (Κώστας Πιλαφίδης): Γκάρνερ 20 (3), Λεπόγιεβιτς 9 (3), Παπανικολόπουλος 9 (3), Παπαχρήστος, Κατσαρές, Μπόγδανος, Τσέραμιτς 17, Αγγελάκοπουλος, Πετρόφ 11 (1), Μάσεϊ 7, Τόμας 9. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μουλαομέροβιτς 24 (4), Κανταρτζής 5 (1), Τσαλδάρης 6 (2), Νάντζφεϊ 10 (2), Σακελλαρίου, Τζόνσεν 14, Κοπρίβιτσα, Μπούμτζε-Μπούμτζε 10, Πασχάλης 2, Τόμας 7 (1).

    [06] Μπάσκετ

    Έμεινε έκτη η ΑΕΚ

    19/4/2006 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Νίκη που τη διατηρεί στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε σήμερα η ΑΕΚ, επί του Μακεδονικού, για την 24η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας. Η Ενωση επικράτησε 84-67 του Μακεδονικού, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την απρόσμενη ήττα στην προηγούμενη αγωνιστική από τον Ηρακλή στο Ιβανόφειο. Από την πλευρά του ο Μακεδονικός παίζει την... παραμονή του, μετά την τετραπλή ισοβαθμία που προέκυψε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι "κιτρινόμαυροι" πάτησαν από τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου... γκάζι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν και το πέμπτο φάουλ (34') του πολύ καλού Μιχάλη Πελεκάνου. Ο Λευτέρης Κακιούσης έδωσε εντολή να περάσει η μπάλα κάτω από το καλάθι και Μπουρούσης-Παπαϊωακείμ ανταποκρίθηκαν στο κέλευσμα του προπονητή τους. Με κορυφαίο μάλιστα τον Παπαϊωακείμ, που «μάζευε» το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο και την περιφέρεια της ΑΕΚ να έχει πάρει... φωτιά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων και να φτάσουν άνετα στο τελικό 84-67.

    Τα δεκάλεπτα: 24-16, 48-36, 62-58, 84-67 Διαιτητές: Πιτσίλκας, Καρακατσούνης, Ντίνος

    ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Μπλάσινγκεϊμ 5 (1), Χάτζατζ 5 (1), Ρίματς 10 (1), Πελεκάνος 15, Μάτος, Μαγκουνής 12, Καλαμπόκης, Παπανικολάου 12 (4), Τσιάρας 5, Αθανασούλας 1, Μπουρούσης 10, Παπαϊωακείμ 9. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Μπρέισι 21 (2), Λι 7, Χαραλαμπίδης 8, Καράμπουλας 6, Τότσιος 4, Τόμπσον, Συμεωνίδης 11, Τζακόπουλος, Γκιζογιάννης 10 (2), Καραποστόλου, Δάλιαρης, Αντωνιάδης.

    [07] Μπάσκετ

    Σίγουρα δεύτερος ο Ολυμπιακός

    19/4/2006 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπροστά σε, περίπου 2.000 φιλάθλους του Πανιωνίου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να "αφυπνιστεί" στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τους "κυανέρυθρους" και να φτάσει στη νίκη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 85-78 του Πανιωνίου στο κλειστό του Ελληνικού και με νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αμαρουσίου απόψε εξασφαλίζουν τη δεύτερη θέση. Από την πλευρά της, η ομάδα του Νίκου Λινάρδου "έπεσε" στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Ο Πανιώνιος πάντως έδειξε πολύ καλή εικόνα και έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την νίκη, αφού στην τελευταία περίοδο, ουσιαστικά έμεινε από δυνάμεις, απέναντι στο ξέσπασμα του Ολυμπιακού που μόνο τότε έδειξε πως κυνηγούσε την νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 23-18, 41-39, 64-61, 78-85 Διαιτητές: Κορομηλάς Κ., Σπυρίδωνος, Παφίλης

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Λινάρδος): Κέκελης 2, Ραντοβάνοβιτς 3 (1), Βασιλόπουλος, Περπέρογλου, Εϊβερι 7 (1), Αγγελόπουλος, Ηλιάδης 20 (1), Οικονόμου 14, Μαυροειδής 4, Μαρμαρινός 10, Οουενς 18 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Εντνι 12, Παπαμακάριος 7 (1), Λιούις 26 (6), Χατζής 7 (1), Σεϊμπούτις, Κόλιεβιτς 2, Μπάρλος 18 (2), Βασιλόπουλος 3 (1), Αγαδάκος 2, Σχορτσιανίτης 8.

    [08] Μπάσκετ

    Επιστροφή στις νίκες ο ΠΑΟΚ

    19/4/2006 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά την ήττα στο Μαρούσι, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε σήμερα στις νίκες επικρατώντας δύσκολα, 91-88, του συμπολίτη Ηρακλή για την 24η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Χωρίς τους Σίμονς και Ζούγιοβιτς που αποτελούν παρελθόν, ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατηρήθηκε σε τροχιά εξάδας χάρη στους 29 πόντους του Μαυροκεφαλίδη και τους 19 του Βασιλειάδη που επέστρεψε από τραυματισμό. Μοιραίος παίκτης για τον «Γηραιό» που ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Γιώργος Δέδας που χρεώθηκε με τεχνική ποινή ένα λεπτό πριν τη λήξη, ενώ αστόχησε και σε τρίποντο με την εκπνοή παρά τα 4/5 που μετρούσε ως τότε έξω από τα 6.25. Πλέον, η παραμονή του Ηρακλή στην Α1 θα κριθεί στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, καθώς ισοβαθμεί με τους Γυμναστικό Λάρισας, Μακεδονικό και Απόλλωνα Πατρών στην προτελευταία θέση.

    Τα δεκάλεπτα: 29-32, 51-55, 72-61, 91-88 Διαιτητές: Ζαβλανός-Μουζάκης-Ταβουλαρέας

    ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Ξανθόπουλος 8, Μανωλόπουλος 3 (1), Βεργίνης 2, Βασιλειάδης 19 (3), Μακσάντεφ 10, Γκαγκαλούδης 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 29 (1), Βασιλείου, Γεωργίτσης, Χένιακ, Εντιαγέ 9 ΗΡΑΚΛΗΣ (Δημήτρης Γαλάνης): Κινγκ 23 (3), Παναγιωτόπουλος, Γιαννουζάκος 14 (2), Χρήστου 6, Κούρτοβιτς 6 (1), Μάγλος, Δέδας 15 (4), Ντράγκζιτς 2, Παρεζάνοβιτς 22

    [09] Μπάσκετ

    Δύσκολη νίκη ο Παναθηναϊκός

    19/4/2006 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην τελευταία περίοδο "καθάρισε" το ματς απέναντι στον Μαρούσι ο Παναθηναϊκό αφού μέχρι τότε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειχνε απειλητική με κυριότερο κίνητρο φυσικά να πάρει την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο από τον Ολυμπιακό. Το τελικό 78-73 έφερε στους "πράσινους" μια ακόμη νίκη και αφήνει τελικά το Μαρούσι στην τρίτη θέση που μοιάζει οριστική εξέλιξη πλέον. Ο αγώνας κρίθηκε στα λάθη των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη αφού ακόμη και πέντε λεπτά πριν το τέλος, διατηρούσαν το προβάδισμα, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα, μετά δηλαδή από ένα τρίποντο του Μπλάκνεϊ, έμοιαζαν να κατάρρευσαν. Αυτό φυσικά έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό με μπροστάρηδες του Λάκοβιτς και Τσαρτσαρή να πάρουν την νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 21-12, 41-36, 59-59, 78-73 Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Μαστραφτσής, Μαχαιριανάκης

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Σάκοτα 8 (1), Παπανικολάου 7 (2), Λάκοβιτς 18 (2), Μπατίστ 9, Φέμερλινγκ 1, Σπανούλης 9 (1), Τσαρτσαρής 13, Διαμαντίδης 5 (1), Στσεπάνοβιτς, Τομάσεβιτς 8 ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 15 (2), Νικολαϊδης 4, Μπουντούρης 2, Κυρίτσης 24 (1), Σέκουλιτς 9 (1), Χόμαν 7, Στεφανίδης 3 (1), Κολώκας 2, Καϊμακόγλου 3 (1), Γιαννουλάκος, Νοέας, Καράγκουτης 4


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 April 2006 - 20:51:34 UTC