Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνα για πεταμένα απόρρητα έγγραφα
  • [02] "Μάχη για ηθικές αξίες"
  • [03] Αισιοδοξία για τον τουρισμό
  • [04] Νέα ιστορικά ρεκόρ
  • [05] Στο Βόλο τα φώτα για τη γιορτή των Αστέρων
  • [06] Πρότεινε 4 ξένους η Ολομέλεια
  • [07] Στη Λεωφόρο του τίτλου οι Γυναίκες
  • [08] Αρχίζει ο "Γολγοθάς" για τελικό και Ευρώπη
  • [09] Τρε... Ζιουλί η "Μπάρτσα"
  • [10] "Συλλεκτικής" αξίας το ματς στο "Χαϊμπουρι"
  • [11] Συνεχίζει τη θεραπεία ο Μέσι
  • [12] "Ντρίπλα" Μπλάτερ στο θέμα Αχμαντινεζάντ
  • [13] Φάρμακο-ασπίδα στον καρκίνο

    [01] Πολιτική

    Διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

    Έρευνα για πεταμένα απόρρητα έγγραφα

    18/4/2006 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πολίτης βρήκε απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ, πεταμένα σε κάδο απορριμμάτων πίσω από το Υπουργείο. Ο κ. Παπαγγελόπουλος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, την οποία ανέθεσε στον Εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο. Ο κ. Πούλιος έλαβε εντολή να εξακριβώσει την βασιμότητα των δημοσιευμάτων και να διερευνήσει εάν προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Από το Υπουργείο Εξωτερικών τα έγγραφα θεωρούνται χαμηλής σημασίας, όμως η υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις διαδικασίες καταστροφής των εγγράφων. Επίσης, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα σε δύο κατευθύνσεις, καθώς, όπως είπε, κάποια έγγραφα βρέθηκαν στα σκουπίδια, αλλά παράλληλα διασπείρονται και ψευδείς ειδήσεις, που βλάπτουν τη χώρα.

    [02] Πολιτική

    "Μάχη για ηθικές αξίες"

    18/4/2006 10:35:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Στη δύναμη της πολιτικής και της δημοσιογραφίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο 150 φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας και πανεπιστημίων από την Ευρώπη. "Είναι δύο δυνάμεις που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, σε μια εποχή που δίνουμε τη μάχη για ηθικές αξίες", είπε ο Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στους νεαρούς καλεσμένους του. Ο κ. Παπούλιας προέτρεψε τους νεαρούς φοιτητές να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες "για να ενεργοποιηθούν για τις ηθικές αξίες, που είναι η ιστορία της Ευρώπης και θα είναι και το μέλλον της".

    [03] Κοινωνία

    Αισιοδοξία για τον τουρισμό

    18/4/2006 11:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Την ιεράρχηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ελληνικού τουρισμού συζήτησαν την Τρίτη, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, και το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Την πεποίθησή του ότι η νέα τουριστική ηγεσία θα βγάλει από τα χρόνια αδιέξοδα τον κλάδο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Ανδρέας Ανδρεάδης. Τόσο η υπουργός όσο και οι εκπρόσωποι των Ξενοδόχων, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη φετινή τουριστική κίνηση. Αύριο Τετάρτη, η υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ζάκυνθο προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του νησιού, με αφορμή και τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

    [04] Οικονομία

    "Καίει" η βενζίνη

    Νέα ιστορικά ρεκόρ

    18/4/2006 8:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Καλπάζει η τιμή του μαύρου χρυσού, εν μέσω έντονων ανησυχιών για το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης των Αμερικανών κατά του Ιράν. Τόσο οι τιμές του αμερικανικού ελαφρού αργού όσο και του πετρελαίου τύπου Μπρεντ σημείωσαν σήμερα νέα ιστορικά ρεκόρ, με το αμερικανικό αργό να ανέρχεται στα 70,86 δολάρια το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983, και την τιμή του Μπρεντ να ξεπερνά στην αγορά του Λονδίνου τα 72 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 1988. Η τιμή του άγγιξε, προσωρινά, τα 72,04 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει στη συνέχεια κάτω από τα 72 δολάρια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2002, οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στο Ιράκ, οι τιμές έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί ενώ λόγω εποχής η ζήτηση βενζίνης ανεβαίνει κατακόρυφα. "Ανησυχώ για τις επιπτώσεις της τιμής της βενζίνης στους εργαζόμενους και μικρομεσαίους. Θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα ερευνήσουμε για κερδοσκοπία με τιμές καύσιμων", δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ο πυρετός των τρέιντερς που αγοράζουν και πωλούν συμβόλαια πετρελαίου χτύπησε κόκκινο. Αναλυτές αποδίδουν την πετρελαϊκή κούρσα στην ένταση με το Ιράν, λόγω του πυρηνικού του προγράμματος και τα προβλήματα σε άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Το μπρεντ ανατιμήθηκε σημαντικά μέσα σ ένα χρόνο. Από τα 49,37 δολάρια/βαρέλι στις 15 Απριλίου 2005 στα 71,98 δολάρια/βαρέλι στις 18 Απριλίου 2006 σημειώνοντας αύξηση 45,80%.Ενω την ίδια περίοδο η αμόλυβδη στην Ελλάδα από 0,886 ευρώ/λίτρο στις 15 Απριλίου 2005 σκαρφάλωσε στα 1,004 ευρώ/λίτρο 18 Απριλίου 2006 σημειώνοντας αύξηση 13,31%. Στο μεταξύ στην Αθήνα η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει το ένα ευρώ και στην περιφέρεια οι τιμές είναι ακόμη υψηλότερες, με το Ρέθυμνο να κρατάει τα πρωτεία.

    Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

    Οι εκδρομείς του Πάσχα σαφώς προτιμούν να βάλουν βενζίνη στην Αθήνα, αφού εκτός των τειχών μάλλον θα την πληρώσουν ακριβότερα ενώ η διαφορά τιμών από πρατήριο σε πρατήριο φτάνει και τα 14 λεπτά. Στις εθνικές οδούς ενόψει Πάσχα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πρατήρια βενζίνης και επικεντρώνονται στις τιμές και τη νοθεία. Οι δειγματοληψίες του Υπουργείου Ανάπτυξης την προηγούμενη Παρασκευή, κατέγραψαν μέση τιμή 1,004 το λίτρο για την αμόλυβδη. Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Δ. Μακρυβέλλιος προειδοποιεί ότι θα ακριβύνει κι άλλο.

    Ως ακριβότεροι νομοί έχουν καταγραφεί οι εξής :

    Ρέθυμνο: 1,083 ευρώ/λίτρο Θεσπρωτία: 1,078 ευρώ/λίτρο Χανιά: 1,074 ευρώ/λίτρο Ευρυτανία: 1,072 ευρώ/λίτρο Λασίθι: 1,068 ευρώ/λίτρο.

    "Χρυσάφι" κάτω από τους πάγους

    Κάτω από τους πάγους της Αρκτικής, βρίσκεται ένα άγνωστο "χρυσορυχείο": το ένα τέταρτο των παγκόσμιων αποθεμάτων ορυκτών πόρων που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί. Και, καθώς οι πάγοι λιώνουν αναμένεται να ξεκινήσει μια "κούρσα ταχύτητας" για το ποιός θα μπορέσει να επωφεληθεί, εκτιμούν αναλυτές.

    Ήδη το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με πετρελαϊκές εταιρείες, έχει συντάξει σχέδια για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και πηγών φυσικού αερίου στον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό. Σύμφωνα με τους συντάκτες των σχεδίων, με αυτή την επιστημονική πρωτοβουλία, επιχειρείται η αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Ωστόσο, Βρετανοί επιστήμονες, όπως δημοσιεύει ο Γκάρντιαν στο πρωτοσέλιδό του, αντιτίθενται στα σχέδια των πετρελαϊκών εταιρειών, υποστηρίζοντας πως το όλο σχέδιο χρήζει "ηθικής αλλά και επιστημονικής αιτιολόγησης".

    Κάτω από τους πάγους της Αρκτικής πιστεύεται ότι βρίσκονται 375 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο ενώ 34 δισεκατομμύρια στερλίνες αξίζει το υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα μπορούσε να παραχθεί από το πρόγραμμα της Statoil "Snow White". Η Αρκτική θερμαίνεται δύο φορές περισσότερο απ οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον πλανήτη - ως το 2100 η θερμοκρασία θ ανέβει από 4-7 βαθμούς Κελσίου. Η τήξη των πάγων εκτιμάται πως ανοίγει νέους δρόμους εκμετάλλευσης στο μέλλον, από την εκμετάλλευση πετρελαιοπηγών και πηγών αερίου ως τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πάνω από 1 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο Βόλο τα φώτα για τη γιορτή των Αστέρων

    18/4/2006 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με αρκετές απουσίες διεξάγεται αύριο στις 19:00 στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο" του Βόλου το 4ο "All Star Game". Στη "γιορτή του αθλήματος" στην οποία θα αναμετρηθεί η ομάδα των επίλεκτων Ελλήνων και Κυπρίων ποδοσφαιριστών με το αντίστοιχο συγκρότημα που θα συνθέσουν αλλοδαποί συνάδελφοί τους, οι οποίοι αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Πάντως, αν και υπερψηφίστηκαν από το κοινό, για διάφορους λόγους θα λάμψουν δια της απουσίας τους οι Ριβάλντο, Τουρέ, Κωνσταντίνου, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Τσιρίλο, Μόρις, Τζιμπούρ και Βύντρα, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Φουτσίνι, Χέλντερ, Μπίσκαν, Ντα Κόστα, Καστίγιο, Γκούμα, Παππά, Λεοντίου και Μάντζιο. Ακόμη, ο Φερνάντο Σάντος αναπληρώθηκε από τον δεύτερο επιλαχόντα στη λίστα των ξένων προπονητών, τον Ιλιε Νουμιτρέσκου, αφού ούτε ο πρώτος επιλαχών. ο Ιταλός τεχνικός του "τριφυλλιού", Αλμπέρτο Μαλεζάνι θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

    Τα ρόστερ των ομάδων

    Αλλοδαποί (προπονητές: Τροντ Σόλιντ-Ιλιε Ντουμιτρέσκου): Γκαλίνοβιτς (Παναθηναϊκός), Σορεντίνο (ΑΕΚ), Φερνάντεζ (ΠΑΟΚ), Πιζανόφσκι (Ξάνθη), Φουτσίνι (ΠΑΟΚ), Χέλντερ (Λάρισα), Κινγκ (Ιωνικός), Ουντέζε (ΠΑΟΚ), Σούρερ (Ολυμπιακός), Ντάβιντσον (ΟΦΗ), Ντα Κόστα (Ιωνικός), Μπίσκαν (Παναθηναϊκός), Γκονζάλες (Παναθηναϊκός), Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός), Επαλέ (Ηρακλής), Σικαμπάλα (ΠΑΟΚ), Κλέιτον (Καλαμαριά), Ζούλιο Σέζαρ (ΑΕΚ), Καστίγιο (Ολυμπιακός), Σοάρες (ΑΕΚ), Γιασουμή (ΠΑΟΚ) και Ντάνι (Ολυμπιακός).

    Ελληνες-Κύπριοι (προπονητές: Σάββας Κωφίδης-Γιώργος Δώνης): Νικοπολίδης (Ολυμπιακός), Κοτσόλης (Λάρισα), Σηφάκης (ΟΦΗ), Μπαρτζώκας (Καλλιθέα), Γκούμας (Παναθηναϊκός), Αντζας (Ξάνθη), Νταμπίζας (Λάρισα), Ανατολάκης (Ολυμπιακός), Δάρλας (Παναθηναϊκός), Γκαλίτσιος (Λάρισα), Παππάς (Καλαμαριά), Αλωνεύτης (Λάρισα), Στολτίδης (Ολυμπιακός), Λεοντίου (Παναθηναϊκός), Λαγός (Ηρακλής), Δρούγας (Ηρακλής), Μπαχράμης (Λάρισα), Μαχλάς (ΟΦΗ), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός), Μάντζιος (Παναθηναϊκός), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ) και Γεωργιάδης (Ηρακλής).

    [06] Βόλεϊ

    Πρότεινε 4 ξένους η Ολομέλεια

    18/4/2006 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Ολομελείας των σωματείων της Α1 Ανδρών όπου συζητήθηκαν διάφορα τρέχοντα θέματα. Επίσης η Ολομέλεια αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΟΠΕ, την αύξηση του αριθμού των μη Ελλήνων αθλητών που δικαιούται να έχει κάθε σωματείο για την περίοδο 2006-2007 από 3 σε 4, με τις ομάδες να έχουν το δικαίωμα της ταυτόχρονης χρησιμοποίησης και των τεσσάρων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αρχίζει ο "Γολγοθάς" για τελικό και Ευρώπη

    [07] Βόλεϊ

    Στη Λεωφόρο του τίτλου οι Γυναίκες

    18/4/2006 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η τρίτη πράξη των φετινών τελικών της Α1 Γυναικών "παίζεται" αύριο στη Λεωφόρο με την αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Μαρκόπουλου. Οι δύο φιναλίστ, μετά το ισόπαλο 1-1 στην έδρα των Μεσογείων, θέλουν στις 19:00 (Supersport 4) να κάνουν ένα ακόμη βήμα, που θα τις φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Οι "πράσινες" του Δημήτρη Μπαχράμη, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με την παρουσία του κόσμου του "τριφυλλιού" στο πλευρό τους θεωρούνται φαβορί της αναμέτρησης, καθώς διατηρούν το πλεονέκτημα της έδρας που τους χάρισε η πρωτιά της κανονικής περιόδου. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σούλη Τουρσούγκα, μετά την επεισοδιακή νίκη στην έδρα της με 3-2, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος για το καλύτερο σε έναν αγώνα, που παρά τις σκοπιμότητες των δύο ομάδων, αναμένεται να προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου στους φιλάθλους. Την κρίσιμη αναμέτρηση της Μ. Τετάρτης, μετά τα παράπονα που ακολούθησαν τη λήξη του β τελικού για κάποια... φαλτσοσφυρίγματα, θα διευθύνει ο κορυφαίος διαιτητής της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005 Γιώργος Γεωργουλέας με β διαιτητή τον κ. Δημήτρη Ονόπα.

    Το πρόγραμμα της Α1 γυναικών (3ος τελικός)

    Μεγάλη Τετάρτη 19/4: Παναθηναϊκού 7μμ (SuperSport4): Παναθηναϊκός - Μαρκόπουλο (Γεωργουλέας, Ονόπας)

    Α1 γυναικών (4ος τελικός) Τετάρτη 26/4: Μαρκόπουλου 7μμ (SuperSport4): Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός (Βαρθαλίτης, Μαυρικίδης)

    [08] Βόλεϊ

    Αρχίζει ο "Γολγοθάς" για τελικό και Ευρώπη

    18/4/2006 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά το ορεκτικό των προημιτελικών των πλεϊ οφ της Α1 Ανδρών, από αύριο "σερβίρεται" το κυρίως πιάτο στο μενού της διοργάνωσης με τις μάχες της 4άδας. Μετά τις εύκολες προκρίσεις Ηρακλή, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού επί ΓΣ Λαμίας, Ορεστιάδας και Παγκρατίου, αλλά και την παλικαρίσια νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΕΑ Πατρών, αύριο ανοίγει η αυλαία των αγώνων για τις θέσεις 1-4 Ηρακλή-Ολυμπιακού (19:00) και Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ (17:00), που μετά από τρεις νίκες θα δώσουν στις δύο νικήτριες ομάδες τα "εισιτήρια" του τελικού. Παράλληλα από τις αναμετρήσεις της β φάσης των πλεϊ οφ για τις θέσεις 5-8 Παγκράτι-Λαμία (19:30) και ΕΑ Πατρών-Ορεστιάδα (19:00) μία από τις ομάδες που δεν κατάφεραν να φτάσουν στα ημιτελικά θα έχει άλλη μια ευκαιρία για έξοδο στην Ευρώπη. Τέλος στη Ν. Ερυθραία, ο ήδη χαμένος των πλεϊ άουτ Πανερυθραϊκός, μετά την αξιοπρεπέστατη φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα και την συγκινητική του, πλην όμως ατυχή, προσπάθειά του για τη σωτηρία, θα αποχαιρετήσει τα μεγάλα σαλόνια με μία φιέστα, έπειτα από την διαδικαστική πλέον αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής των πλεϊ άουτ με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (18:30).

    Για μια θέση στον... Ήλιο

    Στη Θεσσαλονίκη, ο κάτοχος του τίτλου Ηρακλής και φετινός Κυπελλούχος φιλοξενεί στις 19:00 τον Ολυμπιακό, στο κλειστό του Ευόσμου, με τους "κυανόλευκους" του Αλέκου Λέωνη να θέλουν να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα της έδρας και να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του νταμπλ.

    Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν από τους γηπεδούχους, καθώς ο Αντρέι Κράβαρικ ταλαιπωρείται από την θλάση στον αυχένα, ενώ από τραυματισμούς προέρχονται οι Ματέι Τσέρνιτς και Λόι Μπολ. Τον αγώνα θα διευθύνει το διαιτητικό δίδυμο των κ.κ. Γεροθόδωρου, Λέκκα.

    Οι "ερυθρόλευκοι", που φέτος έμειναν νωρίς εκτός των πρώτων δύο στόχων (Ευρώπη, Κύπελλο), ελπίζουν ο νεοαποκτηθείς Γερμανός άσος Κριστιάν Πάμπελ, να δείξει επιτέλους ότι μπορεί να βοηθήσει την πειραϊκή ομάδα να φτάσει στον τελικό και να πάρει ρεβάνς από το "Γηραιό" για τον αποκλεισμό του Κυπέλλου.

    Ο προπονητής πάντως του πειραϊκού συλλόγου, Στέλιος Προσαλίκας, απέκλεισε από την αποστολή τον λίμπερο Κουλιέρη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στα γόνατα, και συμπεριέλαβε σε αυτή όλους τους υπόλοιπους αθλητές του. Αίνιγμα πάντως παραμένει αν ο Ελληνας τεχνικός χρησιμοποιήσει ως διαγώνιο τον Μιλίνκοβιτς ή τον Πάμπελ, αφού, όπως είπε, "... η δωδεκάδα θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν και θα αποκλειστεί ένας εκ των Πάμπελ, Μιλίνκοβιτς".

    Αναφερόμενος στην αυριανή αναμέτρηση, ο κ. Προσαλίκας εκτίμησε πως "ο δρόμος για τον τελικό είναι μακρύς και πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες θα αποτελέσουν διαφήμιση του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ελπίζω οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, αλλά και του Ηρακλή να γεμίσουν τα γήπεδα και να προσφέρουν και στο τηλεοπτικό κοινό ένα καλό συνολικό θέαμα. Το γεγονός ότι ο Ηρακλής κερδίζει επί 13 συνεχόμενα ματς δεν επηρεάζει τους παίκτες μου, αφού κάθε αγώνας είναι διαφορετικός".

    Φαβορί οι "πράσινοι"

    Πιο εύκολο έργο, από τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου, αναμένεται να έχει στη Γλυφάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Κάρλος Βέμπερ, που μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης του Τop Teams Cup και τη συμμετοχή στον τελικό, θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με έναν τίτλο, αναμένεται να τα δώσουν όλα κόντρα στο "δικέφαλο του Βορρά" για την πρόκριση στον τελικό. Ο Αργεντινός τεχνικός διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι άπαντες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, "βγάζοντας" μάλιστα με κέφι την απογευματινή προπόνηση διάρκειας δυόμισι ωρών!

    Τα προβλήματα μικροενοχλήσεων που αντιμετώπισαν ορισμένοι από τους άσους του "Τριφυλλιού" τις προηγούμενες μέρες ανήκουν στο παρελθόν και όλα δείχνουν πως αύριο η ομάδα θα υποδεχτεί "πάνοπλη" τον ΠΑΟΚ (17:00) στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της σειράς των ημιτελικών (προκρίνεται όποιος επιτύχει πρώτος τρεις νίκες).

    Στο περιθώριο των καθαρά αγωνιστικών, ο Αργεντινός τεχνικός κ. Βέμπερ δεν δίστασε να σχολιάσει και το μεταγραφολογικό κλίμα των ημερών: "Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στα δημοσιεύματα τα οποία πολλές φορές μπορούν να σε αποσπάσουν από τον στόχο. Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της κατάκτησης του πρωταθλήματος και πρέπει εκεί και μόνο να ρίξουμε την προσοχή μας. Αν όλα όσα γράφονται ίσχυαν, τότε λογικά μέχρι ώρας θα έπρεπε να έχω μια ομάδα με 30 παίκτες!

    Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβάνομαι ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ευδόκιμη για σενάρια. Ωστόσο, σχετικά με το θέμα των πασαδόρων (σ.σ.: ο Παναθηναϊκός φέρεται να συζητάει με Έλληνες και ξένους παίκτες) ένα έχω να πω: εφόσον παραμείνω προπονητής της ομάδας, οι πασαδόροι μας θα είναι ο Μαρσέλο και ο Ψάρρας".

    Άνεμος αισιοδοξίας όμως μετά την δύσκολη πρόκριση επί της ΕΑ Πατρών πνέει και στο στρατόπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία στους τελευταίους αγώνες βλέπει με χαρά τον κόσμο της να στέκει στο πλευρό της. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Ανδρέου, που παραμονές των πλεϊ οφ ξόδεψε ένα σεβαστό ποσό για να ενισχύσει την ομάδα με τον Ούγγρο άσο της Serie A, Ντόμοτορ Μέσαρος, τον Ισπανό διεθνή Γκουστάβο Σαουσέδο και το Σλοβάκο Μίχαλ Μάσνι, αντί των Ρικάρντο Μιτσιέλι (Βραζιλία), Πάβελ Κροζάγιεφ (Εσθονία) και Ζορντί Γκενς (Ισπανία) αντίστοιχα, είδε στη μάχη της 8άδας με τους Πατρινούς να εξαργυρώνεται η προσπάθειά του και περιμένει ανάλογη συνέχεια και στα ημιτελικά.

    Την αποστολή των "ασπρόμαυρων" του Βλάντιμιρ Μπογκοέφκσι, που αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι για την Αθήνα, συνοδεύει ο κ. Ανδρέου και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Νιότης Λίτσας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, αν και η ομάδα είναι κουρασμένη από τα συνεχή παιχνίδια. Αυτό βέβαια δεν το επικαλείται κανείς- και προς τιμήν του- καθώς ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στην Αθηνά αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει.

    Το πρόγραμμα της Α1 ανδρών για τις θέσεις 1-4 (1οι ημιτελικοί) Μεγάλη Τετάρτη 19/4: Ευόσμου 7μμ: Ηρακλής - Ολυμπιακός (Γεροθόδωρος, Λέκκας), Γλυφάδας 5μμ: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (Ιορδανίδης, Βαρθαλίτης)

    Α1 ανδρών (2οι ημιτελικοί) Τετάρτη 26/4: ΠΑΟΚ 7μμ: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Αντωνούλης, Αμασιάδης), Ρέντη 6μμ: Ολυμπιακός - Ηρακλής (Μιχελινάκης, Ρουσάκης)

    Ανηφορικός ο δρόμος για την Ευρώπη

    Το όνειρο της Ευρώπης θα κυνηγήσουν από αύριο, μέσω της 5ης θέσης των πλεϊ οφ, ΕΑ Πατρών-Ορεστιάδα και ΓΣ Λαμίας-Παγκράτι. Την πρόκριση στην επόμενη φάση θα σφραγίσει όποια ομάδα πετύχει πρώτη δύο νίκες.

    Στο αυριανό πρώτο παιχνίδι της Πάτρας, οι γηπεδούχοι καλούνται να ξεπεράσουν την όποια πικρία άφησε ο αποκλεισμός από την 4άδα και να βρούνε τις δυνάμεις για να ξεπεράσουν με επιτυχία το Γολγοθά που τους περιμένει.

    Η ΕΑΠ θα αντιμετωπίσει την Ορεστιάδα και εφόσον κάνει δύο νίκες θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παγκράτι-Λαμία με το τελικό νικητή να παίρνει το Ευρωπαϊκό "εισιτήριο", γεγονός που σημαίνει ότι θα ολοκληρώσει τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις περίπου σε ένα μήνα. Χθες οι πάικτες του Γιώργου Χριστόπουλου έκαναν διπλή προπόνηση, όπου έδωσαν το παρόν όλοι οι παίκτες, καθώς και ο Γιάννης Μπασούκας εξασφάλισε άδεια.

    Στον Έβρο η Ορεστιάδα μετά τις δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό και την μίνι προετοιμασία εν όψει Πάτρας, είναι έτοιμη και αυτή να διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, έστω και αν αυτός ο στόχος είναι αρκετά δύσκολος.

    Οι προπονήσεις της ομάδας συνεχίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς συμμετείχαν και οι προερχόμενοι από τραυματισμούς Νικολάϊ Ζελιάσκοφ και Δημήτρης Βλασακίδης. Οι δύο έμπειροι παίκτες των "πρασίνων" αναμένεται να συμπεριληφθούν στην αποστολή για την πρωτεύουσα της Αχαΐας, η οποία θα αναχώρησε σήμερα το απόγευμα.

    Μάχη στο Μετς με φόντο το CEV Cup

    Στο Μετς αρχίζει αύριο στις 19:30 η σειρά των αναμετρήσεων της τοπικής ομάδας με τη φετινή έκπληξη της χρονιάς, τη νεοφώτιστη ΓΣ Λαμίας. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, που από την αρχή των πλεϊ οφ αγωνίζεται χωρίς τον τιμωρημένο, Βραζιλιάνο πασαδόρο, Μορένο θέλει να κάνει την υπέρβαση και με "αιχμή του δόρατος" τον Κολομβιανό άσο, Λίμπερμαν Αγκάμεζ να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας της Φθιώτιδας.

    Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Νεόφυτου, έχοντας πλέον επιτύχει απόλυτα το στόχο τους, θα προσπαθήσουν χωρίς άγχος να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, εξασφαλίζοντας αρχικά το εισιτήριο για την γ φάση των πλεϊ οφ για τις θέσεις 5-8.

    Α1 ανδρών (θέσεις 5-8, 1οι αγώνες) Μεγάλη Τετάρτη 19/4: Μετς 7.30μμ: Παγκράτι - Λαμία (Ρουσάκης, Ράπτης), ΕΑ Πατρών 7μμ: ΕΑ Πατρών - Ορεστιάδα (Πανούτσος, Δεληκωστίδης)

    Α1 ανδρών (θέσεις 5-8, 2οι αγώνες) Τετάρτη 26/4: Λαμίας 7μμ: Λαμία - Παγκράτι (Γεωργουλέας, Θεμελής), Ορεστιάδας 7μμ: Ορεστιάδα - ΕΑ Πατρών (Ιωάννου, Σιμίδης).

    Αντίο με φιέστα στην Ν. Ερυθραία

    Έχοντας αποχαιρετήσει το τρένο της παραμονής, ο Πανερυθραϊκός δίνει αύριο στις 18:30 κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο «Στέλιος Καλαϊντζής» έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η ομάδα του Νίκου Ζαλμά, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, βρίσκεται ήδη στο ασανσέρ του υποβιβασμού. Στην Α1 Ανδρών θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και την επόμενη χρονιά Πανελλήνιος και Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

    Η διοίκηση της ομάδα της Ν. Ερυθραίας, στο ματς της 3ης αγωνιστικής των πλεϊ άουτ, με την ευκαιρία της τελευταίας εντός έδρας εμφάνισης του Πανερυθραϊκού στο Πρωτάθλημα της Α1, προγραμμάτισε σειρά εκδηλώσεων για την συνάντηση αυτή.

    Συγκεκριμένα, στο περιθώριο του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο σύλλογος των Βορείων Προαστείων θα δώσει αναμνηστικές πλακέτες στους τρεις αλλοδαπούς αθλητές της, τον Γάλλο Φαμπρίς Μπρι , τον Ισπανό Ραφαέλ Πασκουάλ και τον Αργεντίνο Μάξιμο Τορτσέλο, ενώ θα απονείμει και ειδική πλακέτα στον Γάλλο αθλητή Φαμπρίς Μπρι που αναδείχθηκε 2ος σκόρερ και δυο φορές MVP της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος.

    Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία στους φίλους της ομάδας στο τέλος της συνάντησης να πάρουν αυτόγραφα και αναμνηστικά καθώς και να φωτογραφηθούν με τους αθλητές της ομάδας της Νέα Ερυθραίας καθώς και να αποκτήσουν τις αυθεντικές αγωνιστικές φανέλες της ομάδας στην Α1

    Α1 ανδρών (πλέι άουτ, 3η αγωνιστική) Μεγάλη Τετάρτη 19/4: Στ. Καλαϊτζής 6.30μμ: Πανερυθραϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μόσχος, Νικολόπουλος)

    Α1 ανδρών (πλέι άουτ, 4η αγωνιστική) Τετάρτη 26/4: Αλεξανδρούπολης 7μμ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Πανελλήνιος (Μιστιλιάδης, Μπαντιανίδης)

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τρε... Ζιουλί η "Μπάρτσα"

    18/4/2006 11:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό πραγματοποίησε χθες στο "Σαν Σίρο" του Μιλάνου η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας της γηπεδούχου Μίλνα με 1-0 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των ημιτελικών του Champions League. Σε ένα ματς που κάποιοι χαρακτήρισαν ως "πρόωρο τελικό" της διοργάνωσης, βάση της δυναμικότητας των δύο αντιπάλων οι "Καταλανοί" με δημιουργό τον Ροναλντίνιο και εκτελεστή το Γάλλο άσο, Λουντοβίκ Ζιουλί, πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν και αναμένεται να κάνει σε μία εβδομάδα τον επαναληπτικό του "Καμπ Νου" πιο εύκολο για την ομάδα του Φρανκ Ραϊκαρντ. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, με τον Τζιλαρντίνο στο 14 οι Ιταλοί και με τον Ροναλντίνιο στο 64 οι φιλοξενούμενοι.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Συλλεκτικής" αξίας το ματς στο "Χαϊμπουρι"

    18/4/2006 10:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το τεράστιο ενδιαφέρον που κρύβει ο αυριανός πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ της Άρσεναλ με τη Βιγιαρεάλ (21:45, MEGA) για τη συνέχεια της διοργάνωσης, δεν είναι το μοναδικό για τους γηπεδούχους, καθώς το γεγονός ότι είναι ο τελευταίος αγώνας των "κανονιών" στο "Χάιμπουρι" δίνει "συλλεκτική αξία" στην αναμέτρηση. Το αυριανό σφύριγμα της λήξης του Αυστριακού ρέφερι Κόνραντ Πλάουτς, θα σημάνει το τέλος εποχής της ιστορικής έδρας της Άρσεναλ, καθώς μετά από 93 χρόνια αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος, μεταξύ των οποίων 22 χρόνια διεθνών αναμετρήσεων σε διοργανώσεις της UEFA, η αγγλική ομάδα από το καλοκαίρι θα μετακομίσει στο υπερσύγχρονο στάδιο "Εμιρατς" στην περιοχή Ασμπερτον Γκρόουβ του Λονδίνου. Λογικό είναι λοιπόν πέρα από την πρόκριση, οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ να επιδιώξουν για συναισθηματικούς λόγους κόντρα στην Σταχτοπούτα του φετινού Τσάμπιονς Λίγκ, να κλείσουν την αυλαία των αγώνων τους στο "Χαϊμπουρι" με νίκη. Ήδη μάλιστα από την επίσημη ιστοσελίδα της Άρσεναλ οι φίλοι της ομάδας μπορούν με ελάχιστο αντίτιμο να αποκτήσουν ένα αναμνηστικό κομμάτι του χορταριού του ένδοξου γηπέδου.

    Συγκινημένος ο Ανρί

    "Είναι τόσες πολλές οι αναμνήσεις εδώ. Ξέρω ότι σε μερικά χρόνια θα είναι πολύ όμορφα να επιστρέφει κανείς στο Χάιμπουρι, να κάθεται στις κερκίδες κοιτάζοντας το άδειο γήπεδο και να θυμάται" επισημαίνει ο Γάλλος διεθνής Τιερί Ανρί, παίκτης που έγραψε «ιστορία» με τη φανέλα των "κανονιών", που βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση του συλλόγου. "Πάντα ήθελα να κατακτήσω αυτό το κύπελλο και προφανώς λείπει πολύ από το βιογραφικό μου, αλλά και από την τροπαιοθήκη της Αρσεναλ. Είμαι βέβαιος ότι σ΄ αυτό το τελευταίο ματς στο γήπεδό μας η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική. Νομίζω ότι έως τώρα οι πιο μεγάλες στιγμές ήταν στους εφετινούς αγώνες με τη Γιουβέντους και την Ρεάλ Μαδρίτης" πρόσθεσε ο Γάλλος σουπερ σταρ.

    Στο καθαρά αγωνιστικό τομέα της αυριανής αναμέτρησης στην διαθέση του Βενγκέρ τέθηκε κανονικά και ο Ισπανός άσος Σεσκ Φάμπρεγκας, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους συμπατριώτες του. "Ο Φάμπρεγκας προπονήθηκε κανονικά και θα είναι στη διάθεσή μας για τον αυριανό αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλσατός τεχνικός των «κανονιέρηδων", χωρίς, ωστόσο, ν αποκαλύψει εάν σκοπεύει να ρίξει από την αρχή στη "μάχη" το νεαρό παίκτη.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Συνεχίζει τη θεραπεία ο Μέσι

    18/4/2006 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Αργεντινός μεγάλος απών του αποψινού α ημιτελικού του Τσάμπιονς Λίγκ Μίλαν-Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι συνεχίζει στην πατρίδα του θεραπεία. Στόχος του 18χρονου άσου είναι να προλάβει το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού της "μπιανκοσελέστε" στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο νεαρός σούπερ σταρ των "μπλαουγκράνα" που είχε υποστεί θλάση στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι, έφτασε σήμερα στην Αργεντινή, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο των Καταλανών και θα επιστρέψει στην Ισπανία, όταν θα έχει ξεπεράσει τελείως τον τραυματισμό του. "Δεν νιώθω πόνο στο πόδι μου και συνεχίζω την θεραπεία, που μου έχει δώσει το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα. Επιθυμία μου είναι να επιστρέψω όσο το δυνατόν συντομότερα", δήλωσε ο Μέσι στους εκπροσώπους του Τύπου, που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άϊρες.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Ντρίπλα" Μπλάτερ στο θέμα Αχμαντινεζάντ

    18/4/2006 9:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σοβαρές αντιδράσεις στη διεθνή και εβραϊκή κοινότητα έχει προκαλέσει η επιθυμία του προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, να ακολουθήσει την Εθνική ομάδα της Χώρας του στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ πάντως όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη του Αχμαντινεζάντ, με μία αριστοτεχνική... ντρίπλα, απάντησε με αρκετή διπλωματία: "Αν ο αρχηγός ενός κράτους θέλει να έρθει στη Γερμανία για να παρακολουθήσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το ζήτημα δεν έχει να κάνει με τη FIFA αλλά με τις γερμανικές αρχές" τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συμπλήρωσε με νόημα: "...θα ήμουν ευτυχής αν ο αρχηγός κάθε κράτους συνόδευε την εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ".

    [13] Υγεία

    Φάρμακο-ασπίδα στον καρκίνο

    18/4/2006 9:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ένα νέο όπλο πρόληψης του καρκίνου του μαστού αποκτούν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία συμμετείχαν περίπου 20.000 γυναίκες, έδειξε ότι το φάρμακο "Εβίστα", που χορηγείται για την οστεοπόρωση, είναι εξίσου αποτελεσματικό με το αντικαρκινικό φάρμακο ταμοξιφένη, ενώ προκαλεί λιγότερες παρενέργειες. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως υπάρχουν θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού, όλοι συμφωνούν ότι μόνο η πρόληψη σώζει ζωές, και συγκεκριμένα η τακτική ψηλάφηση του στήθους και ετήσια μαστογραφία για τις γυναίκες άνω των 40 ετών.

    Λιγότερες οι παρενέργειες

    Στη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά την οποία οι επιστήμονες ήθελαν να διαπιστώσουν εάν η ουσία ραλοξιφένη μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του μαστού, συμμετείχαν 19.747 γυναίκες.

    Το φάρμακο, το όποιο χορηγείται σε 500.000 Αμερικανίδες για την οστεοπόρωση, αποδείχθηκε εξίσου αποτελεσματικό με το αντικαρκινικό φάρμακο ταμοξιφένη, μειώνοντας στο μισό την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, με λιγότερες σοβαρές παρενέργειες: 36% μικρότερες πιθανότητες για καρκίνο της μήτρας και 29 % για εμφάνιση θρομβώσεων.

    Τα αποτελέσματα της μελέτης έγιναν πρωτοσέλιδο στην "Ουάσινγκτον Ποστ".

    Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι γυναίκες με καρκίνο του στήθους που λαμβάνουν ταμοξιφένη δεν πρέπει να αλλάξουν θεραπεία.

    Σχετικά Links:

    Washington Post

    Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 April 2006 - 20:53:19 UTC