Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα δόνηση στη Ζάκυνθο
  • [02] Σεισμός στη Χιλή
  • [03] Κύμα βίας σαρώνει το Ιράκ

    [01] Κοινωνία

    Της τάξης των 5,4 Ρίχτερ

    Νέα δόνηση στη Ζάκυνθο

    16/4/2006 10:19:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Ζακύνθου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 240 χλμ δυτικά, νοτιοδυτικά της Αθήνας και στον ίδιο εστιακό χώρο, νότια της Ζακύνθου, απ' όπου προήλθαν και οι προηγούμενες ισχυρές σεισμικές δονήσεις και με εστιακό βάθος 40 χιλιόμετρα.

    [02] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές

    Σεισμός στη Χιλή

    16/4/2006 10:35:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισχυρός σεισμός, μεγέθους περίπου 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το Σάββατο στις 17:50 τοπική ώρα (01:50, ώρα Ελλάδος) στα ανοικτά των ακτών της Χιλής στον Ειρηνικό. Σύμφωνα με το Κέντρο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ, η υποθαλάσσια σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 12 χλμ., περίπου 45 χλμ. βορειοανατολικά του Κοκίμπο και 430 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, Σαντιάγο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα ή ζημιές, ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Η Χιλή βρίσκεται σε μια εξαιρετικά σεισμογενή ζώνη, στα ανατολικά όρια της Αμερικανικής Ηπείρου.

    [03] Ιράκ

    Κύμα βίας σαρώνει το Ιράκ

    16/4/2006 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-BBC

    Σε άβυσσο βίας παραμένει βυθισμένη η χώρα, την ώρα που οι συνομιλίες για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ενότητας οδηγούνται για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο, καθώς οι ηγεσίες Σουνιτών και Κούρδων αρνούνται να συμμετάσχουν σε κυβερνητικό σχηματισμό που θα διοικείται από τον σιίτη Ιρακινό πρωθυπουργός Ιμπραήμ Τζαφάρι.

    Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τα αστυνομικά ανακοινωθέντα με τις διάφορες επιθέσεις πληθαίνουν. Σήμερα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε τέμενος στην ανατολική Βαγδάτη, με συνέπεια να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και επτά να τραυματιστούν. Παρόμοια επίθεση στην Μπακούμπα την περασμένη Παρασκευή είχε στερήσει τις ζωές άλλων τεσσάρων πιστών.

    Χθες ένας Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που έγινε στο νότιο Ιράκ. Η έκρηξη έγινε κοντά σε βάση επιμελητειακής υποστήριξης του βρετανικού στρατού στην περιοχή Σαϊμπάχ, έξω από τη Βασόρα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά άλλοι τρεις Βρετανοί στρατιώτες, ενώ ο στρατιώτης υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του. Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Άνταμ Ιγκραμ εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια και τη συμπάθειά του στις οικογένειες του νεκρού και των τραυματιών.

    Το Σάββατο σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις Ιρακινοί στρατιώτες, ενώ οκτώ τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο απ όπου περνούσε στρατιωτική περίπολος, στη Βαγδάτη. Η βομβιστική επίθεση έγινε νωρίς το πρωί στην περιοχή Ντόρα, στη νότια Βαγδάτη, που θεωρείται προπύργιο των ανταρτών.

    Εν τω μεταξύ, χθες ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απώλεια δύο Αμερικανών πεζοναυτών και τον τραυματισμό 22 σε συγκρούσεις με ενόπλους στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ την Πέμπτη. Πάνω από 2.370 στρατιώτες των ΗΠΑ έχουν σκοτωθεί από την εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ από τον Μάρτιο του 2003, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Πενταγώνου.

    Εξάλλου, πηγή των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έκανε γνωστό πως έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν, δέκα τραυματίσθηκαν και αγνοείται η τύχη περισσοτέρων από 20, έπειτα από ενέδρα που έστησαν την Παρασκευή αντάρτες βόρεια της Βαγδάτης. Οι αστυνομικοί, όλοι από τη Νατζάφ, έπεσαν στην ενέδρα στην περιοχή του Τατζί, περίπου 30 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, αφού είχαν παραλάβει καινούρια αστυνομικά οχήματα.

    Τέλος, έντεκα εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρίας Αλ Φάιχα απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από αγνώστους ενόπλους. Τα πτώματα των άτυχων εργαζομένων βρέθηκαν την Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της Βασόρας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 April 2006 - 8:51:34 UTC